מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה שנשכחהלילך19/07/2009
שלום, בני בן 6.5 חודשים.
1. רציתי לדעת כמה פעמים בשבוע לתת לו עוף/בשר עם הירקות המבושלים?
2. בספטמבר יכנס למעון בגיל 8 חודשים אך שם לא יקבל בשר. יהיה עלי להוסיף בשר/עוף לארוחותיו בבית. באיזה תדירות לתת בשר/עוף בגיל זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשר
מיכל אלומות-יהושע19/07/2009הי דפנה,
מומלץ לשלב עם הירקות מנה בשרית כל יום. הבשרים המומלצים יותר הם הודו אדום/בקר שיש בהם יותר ברזל ו-B12 מעוף.
את יכולה לתת 3-4 פעמים בשבוע הודו אדום/בקר וביתר הימים דגים/עוף.
אכן מומלץ להשלים בבית בשר במידה ולא מקבל במעון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונהנועה19/07/2009
שלום,
הבת שלי בת חודש וחצי נולדה 3.026 שקלתי אותה לפני שבועיים היא היתה 3.720 אני לא מניקה ומאז שנולדה אני נותנת לה סימילאק 60 והיא סיימה תמיד 40-50 כל שלוש שעות מגיל חודש אני מכינה לה 90 כי אמרו לי בטיפת חלב להגדיל לה את הכמות והיא אכן אוכלת 70-80
בזמן האחרון היא ממש מראה סימני רעב כל שעתיים,שעתיים וחצי ואני נותנת לה לאכול והיא שוב גומרת 70 בקיצור אני לא יודעת מה לעשות כמה אני אמורה לתת לה וכל כמה זמן?
עוד דבר שב4 ימים האחרונים היא הקיאה כל יום,מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה
נועה19/07/2009דילגתם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחינועם
עדי גודל סולומון20/07/2009עניתי לך:-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונהנועה19/07/2009
שלום,
הבת שלי בת חודש וחצי נולדה 3.026 שקלתי אותה לפני שבועיים היא היתה 3.720 אני לא מניקה ומאז שנולדה אני נותנת לה סימילאק 60 והיא סיימה תמיד 40-50 כל שלוש שעות מגיל חודש אני מכינה לה 90 כי אמרו לי בטיפת חלב להגדיל לה את הכמות והיא אכן אוכלת 70-80
בזמן האחרון היא ממש מראה סימני רעב כל שעתיים,שעתיים וחצי ואני נותנת לה לאכול והיא שוב גומרת 70 בקיצור אני לא יודעת מה לעשות כמה אני אמורה לתת לה וכל כמה זמן?
עוד דבר שב4 ימים האחרונים היא הקיאה כל יום,מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחינועם
עדי גודל סולומון20/07/2009הי, טוב עשית שהעלית את הכמות כי היא אכן אוכלת יותר, אבל תנסי לרווח לה יותר את השעות. כמות של 70 מ"ל היא אמורה לאכול כל 3 שעות. יכול מאד להיות שההקאה נבעה מאכילת יתר. האם את בטוחה שהיו אלה סימני רעב? אולי היא התחילה עם גזים? בכל מקרה אם ההקאה נמשכת התייעצי עם הצוות המקצועי אחות טיפת חלב/רופא הילדים. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת תינוקת 9.5 חודשיםשיר19/07/2009
יש לי תינוקת בת 9.5 חודשים באחוזון 10 בערך מבחינת משקל וגובה (נולדה 2.560 ק"ג)
אוכלת מטרנה ודייסות של מטרנה יםה
אך לגבי אוכל מוצק אם אינו מתוק מסרבת נחרצות
אוכלת מנת פירות יפה אך מנת היררקות היא מאבק עיקש (ממילא הייתי אומרת שאני חסרת ניסיון אבל המטפלת עם הפירות מצליחה יפה עם הירקות זה מאבק)
נותנת לה גבינה לבנה ומסרבת בתוקף לבלוע, אוגרת מזון בפה אך גמדונים או מעדנים מתוקים זוללת בתאווה
מה לעשות????!!! יודעת שאם עכשיו לא אוכלת אוכל שאינו מתוק אח"כ יהיה הרבה יותר קשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עליי
שיר19/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 7.5 חודשיםלילי18/07/2009
תינוק בן 7.5 חודשים משקל 9.30 אוכל:
9:00 בקבוק 240 ו 2כפות דייסת וניל
12:00 פירות
15:00 ירקות עם אורז,הודו...
19:00 ביצה,אבוקדו,מעדן
22:00 240 ו2 כפות דייסה
האם התפריט בסדר או שצריך להוסיף בקבוק במהלך היום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 7.5 חודשים
מיכל אלומות-יהושע19/07/2009הי לילי,
בנך נמצא באחוזון 75 במשקל לגיל. זה אומר שהוא אוכל מספיק ולכן גדל ועולה במשקל.
התפריט נראה בסדר גמור, יש הקפדה על מרווח של 3-4 שעות בין כל ארוחה.
הייתי ממליצה להוריד את הדייסה מכיוון שנמצא באחוזון יפה במשקל ואין צורך בתוספת. לשיקולך.
מסוף חודש 9 ניתן להתחיל להוסיף מוצרי חלב ( חלב ניגר מגיל שנה)- יוגורט לבן,גיל,אשל,לבן,גבינות..
את יכולה לגוון עם תוספת הפחמימה בצהריים ובמקום אורז לתת תפוח אדמה,פסטה,פתיתים,קטניות וכו' וכן לגוון את הבשרים , ניתן לתת גם בקר ועוף.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת מסרבת לאכול תמ"לענבר18/07/2009
בתי בת 4 חודשים, יונקת מלא וטפו טפו גדלה יפה. אני רוצה לחזור לעבודה ואינני מעונינת (יותר נכון מצליחה) לשאוב ולכן רוצה להרגיל אותה לתמ"ל.הבעיה היא שהיא מסרבת בתוקף! היא מוכנה לאכול חלב אם שאוב מבקבוק (גם עושה בעיות אבל כשרעבה מוכנה) אך סימילאק או מטרנה היא יורקת.יש לציין כי בעלי או אמא שלי מנסים לתת לה - ניסינו הכל: לשחק עם הבקבוק, תנוחות שונות, כשהיא רעבה מאוד, כשהיא לא כ"כ רעבה. היא צורחת עד השמיים ופשוט לא מוכנה. אני מאוד מודאגת מכך. מה עושים??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי ענבר
עדי גודל סולומון18/07/2009איזה חכמים הקטנטנים האלה הא?? :-)))
נסי להוסיף לחלב השאוב מעט דייסה בטעמים (וניל למשל), אם אוהבת אולי זה ילך גם עם התמ"ל.אפשר גם לנסות סימילאק טופ - אינו מכיל אומגה 3 - פחות עם טעם לוואי. נשמח לשמוע גם עצות מניסיונן של אמהות, בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנסה.תודה
ענבר20/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות אוכל לבת 6 שבועותעדי18/07/2009
בתי בת 6וחצי שבועות שוקלת קצת מעל ל5 קילו.
היא אוכלת במהלך היום כל 2.5 עד 3 שעות בסביבות ה150CC ( יש כ-5 ארוחות במהלך היום) בערב היא אוכלת 180-200 וישנה כ-6-8 שעות רצוף. בארוחת אמצע הלילה שלה היא לעתים אוכל 150 ולעתים פחות (60-80).
האם היא אוכלת יותר מדי? האם לנסות להגביל את הכמוית שלה?
האם עליי להגביל את הכמויות שהיא מקבלת באמצע היום בכדי לצמצם את כמות הארוחות או ש7 ארוחות בסה"כ ביממה זו כמות טובה?
האם הגיוני שכאשר היא ערנית יותר שעות היא תבקש לאכול כמות גדולה יותר כפי שקורה בדרך כלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי עדי
עדי גודל סולומון18/07/2009בתך אוכלת בסדר גמור, היא משלימה ביום את מה שלא אכלה בלילה. את יכולה לנסות להעלות את פער השעות ל3-4 שעות, בתנאי שבתך מרוצה מהסידור (כלומר, לא רעבה ובוכה) . באופן כללי הכל בסדר :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר שלב בתחליף חלביפית18/07/2009
שלום רב,
בתי בת השנה וחודש ניזונה מסימילאק נאושור (תחליף חלב לפגים) .
כבר שבוע שאני מנסה ל"העביר" אותה לסימילאק אדוונס 3 אך ללא הצלחה.
היא מסרבת בכל תוקף לאכול מהתחליף החדש .
ניסיתי לתת בתחילה בכפית, להוסיף קצת שוקולית (בעצת אחות טיפת חלב) אך ללא הועיל.
ניסיתי לתת טופ 3 של סימילאק, מטרנה שלב 3 אל ללא הצלחה.
חשוב לציין שהיא נולדה בשבוע 33 ובעצת יועצת מחברת סימליאק המשכתי לתת את הנאושור עד גיל מתוקן של שנה.
אודה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עלי , אודה לתשובה
יפית19/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנאושור
מיכל אלומות-יהושע19/07/2009הי יפית,
נכון עשית שהמשכת את הנאושור עד לגיל שנה.
נסי לשלב לה חלק מהבקבוקים עם נאושור וחלק עם סימילאק טופ 3/אדוונס וכך להעבירה בהדרגה לסימילאק אדוונס/טופ 3.
האם את שומרת על מרווחים בין כל ארוחה? נסי לרווח ל-4 שעות כל בקבוק ורק אח"כ לתת לה את הסימילאק החדש.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה למיכל
יפית19/07/2009הי מיכל,
האם התכוונת בתשובתך שעליי לשלב באותו בקבוק נאושור ואדוונס או פעם לתת בקבוק עם נאושור ופעם עם אדוונס ?
לגבי האפשרות הראשונה נאמר לי בסימילאק שלא לשלב באותו בקבוק שתי פורמולות שונות ולגבי האופציה השניה ניסיתי וזה לא עבד על ה"גברת" שלי.
לשאלתך על המרווחים בין הארוחות אני נותנת לה בקבוק בבוקר ואחרי שעתיים פירות , בצהריים מרק עוף עם ירקות או קציצות עוף עם תוספת , אחרי שלוש שעות בערך אני נותנת חביתה עם גבינה ועגבניה מרוסקת ובסביבות שש מעדן ואח"כ בשעה שמונה בערב בקבוק .
אודה להתייחסותך
יפית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליפית
מיכל אלומות-יהושע19/07/2009הי יפית,
התכוונתי כל פעם בקבוק אחר. לא שתי פורמולות בבקבוק.
המרווחים בין הארוחות נראים לי קצת צפופים, נסי לרווח בין המעדן לבקבוק כך שיהיו 4 שעות בערך , כך תגיע יותר רעבה לארוחה ותשתה את הסימילאק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות תמ"ל לתינוק בן 3 שבועותשירה17/07/2009
שלום רב,
בני בן 3 שבועות שוקל 3700 ניזון מתמ"ל ,לפעמים 100 ואפילו 120 (הוא ממש לא מסתפק ב-70 או 90)
האם הכמות מוגזמת? האם להפחית? אני מודאגת שאני מאכילה אותו יותר מדי...
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי שירה
עדי גודל סולומון17/07/2009כל עוד אינו פולט הכמות כנראה מתאימה לו. הסירי דאגה מליבך :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת תינוקת 6 וחצי חודשיםלילי17/07/2009
שלום, יש לי תאומות, בנות שישה וחצי חודשים, הראשונה שוקלת 8.485 גובה 67 ס"מ, השניה במשקל 7.775 בגובה 67 ס"מ, אני יודעת שהמשקל גבוה יחסית, אך התפריט שלהן מורכב מ:
5:30 - 180 מ"ל תמ"ל
9:30 - פירות
13:30 - ירקות
17:00 - 180 תמ"ל
20:30 - 180 תמ"ל + דייסה
נראה לי שהתפריט הגיוני, האם כדאי לשנות משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי לילי
עדי גודל סולומון18/07/2009על פניו התפריט בסדר גמור, את יכולה להתחיל להוסיף למרק ירקות עוף /הודו/בקר (עדיפות לשניים האחרונים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה לתתשני16/07/2009
ביתי בת 6 שבועות אוכלת 120 גרם ונישארת רעבה כמה צריך לתת לתינוקות בגילה אשמח לתשובה מהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמא יקרה
כוכבית דוידיאן17/07/2009הי, אינני יכולה לתת לך כמות מדוייקת מכיוון וחשוב לדעת מה משקלה של ביתך.
אבל אם לדוגמא היא שוקלת כ 4.5 ק"ג, את יכולה להגיש לה 120- מ"ל כל 3 שעות או כ 150 כל ארבע שעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בתפריט לבת 7.5 חודשיםמריה16/07/2009
בתי בת 7 חודשים שוקלת 7400, תפריט יומי:
5:00 הנקה
8:00 פירות שאני מכינה (תפוח+בננה או מלון+בננה ושילובים נוספים - 2 מנות פרי)
11:00 הנקה
14:00 מרק ירקות(קישוא/בטטה/כרו +בשר עוף/הודו אדום + קטניות (אורז/כוסמת)
17:00 הנקה
20:00 דייסת אורז או 8 דגנים על בסיס חלב שאוב (לא ממש אוהבת אז בד"כ פשוט הנקה)
לפעמים מתווספת עוד הנקה בצהריים אם לא אכלה מספיק מרק.
אני מאוד אשמח לקבל חוות דעת על התפריט והצעות לשיפור.
איזה ארוחה שלישית אפשר להוסיף?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למריה
כוכבית דוידיאן17/07/2009הי, התפריט נראה בסדר גמור, למעט ארוחת הצהרים שם רשמת שאת מוסיפה לה קטניות לבשר, אם התכונת לדגנים אז זה בסדר.
בשלב זה אין צורך לשלב ארוחה שלישית, תני לה את הזמן שלה להתרגל לארוחות ומעבר לכך עדין חשוב לה מאוד החלב.
כדי להוסיף טעם לפירות או לירקות וכן ערך תזונתי את יכולה להוסיף לה כפית חמאת שקדים או אבוקדו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאמת שדווקא כן קטניות
מריה17/07/2009לפי הנחיות של אחות טיפת חלב אני מוסיפה לה אורז/כוסמת/עדשים. לא טוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטמת בקבוק+אוכלריבי16/07/2009
שלום,
בתי בת 3 חודשים בשבוע הבא,
התחלתי להגדיל לה תמ"ל (לפני שבועיים)) ל 150 cc היא מסיימת,
שוקלת מעל 6 ק"ג
הבוקר החלפתי לה פיטמה בבקבוק מזרימה איטית לזרימה בינונית, והיא סיימה לי 180 cc
השאלה שלי היא איך פתאם סיימה 180??
האם זה קשור לפיטמה?בגלל שאכלה מהר, אז לא הספיק לה ה 150?
או שפשוט צריכה לאכול כבר כמות גדולה יותר??
אשמח לתשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לריבי
כוכבית דוידיאן17/07/2009היי ,
במשקל 6 ק"ג אפשר לאכול 180 מ"ל כל ארבע שעות לערך.
אבל סביר להניח שזה קשור גם בפטמה שהיא גדולה יותר והחלב זורם במהירות גבוהה יותר.
בכל מקרה, אם היא לא פולטת או מקיאה, אז בסך הכל זה בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לבן 6 חודשיםשמרית16/07/2009
בני בן 6 חודשים בחודש האחרון הוא התחיל לקבל בקבוקי סימילאק והוא מת על זה כמו כן התחלנו לפני שבוע וחצי במעט מוצקים, לא ברמה שהוא ממש אוכל... אני עדיין מניקהלפנות בוקר ומידי פעם ביום אך מעט כי הוא רוצה בקבוק. אני רוצה עזרתכם בכמויות שעליו לאכול, האם אני צריכה להתייחס לטבלה של תמ"ל בלי להתחשב בהנקה? או להתייחס להנקה כמו אורחה גם אם היא לא ממש ארוכה? כרגע הוא מקבל 4 בקבוקים של 180cc במהלך היום ועוד 2 הנקות בממוצע אך לא ארוכות האם זה מספיק?הוא כבר קרוב ל7 קילו תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשמרית
כוכבית דוידיאן17/07/2009הי, ארוחת הנקה היא ארוחה לכל דבר ממש כמו תמ"ל מבקבוק, אחרי ארוחת הנקה אם הוא עדין רעב את יכולה להגיש לו מעט תמ"ל כדי להשלים כמויות.
לגבי כמויות החלב ,בסך הכל נשמע לי בסדר אבל אני ממליצה לך לעבוד על ארוחת המוצקים וללמד אותו לאכול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונהשימרית16/07/2009
בן 8.5 חודשים עד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה המשך לשאלה
שימרית16/07/2009בן 8.5 חודשים התפריט הוא כזה:
בגן:
7:30-פירות בערך 200CC
11:30-ירקות+ע בערך 300CC
13:00-תמ"ל 120 CC
15:30 -תמ"ל 200CC
בבית:
17:30-או תמ"ל 120CC או חצי יוגורט עם פרי או גבינה לבנה עם פרי
20:00-תמ"ל עם דייסת קינואה של מטרנה 240CC
בין לבין שותה מים בערך 80CC
בסופ"ש שהוא בבית במרק אני שמה לו הודו במקום עוף ועדשים אדומות או שיבולת שועל
ובפירות אני שמה תפוח אגס בננה אבוקדו וכף טחינה גולמית.
רציתי לדעת האם התפריט בסדר?
אני רוצה להתחלי לשלב לו אוכל פחות מרוסק איך אני עושה זאת בארוחת הערב בחמש וחצי למשל מה אפשר לתת,יש לציין שעדיין לא יושב לבד ואוכל בטרמפולינה במצב כמעט ישיבה.
עדיין לא נתתי לו ביצה,מלפפון ודגים האם לתת ואיך לשלב את זה.
מה לגבי ארוחות כמו של גדולים פתיתים או פסטה וכאלה לחכות עם זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילגתם עלי...:(אודה להתייחסות
שלי17/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי רוחמה
עדי גודל סולומון17/07/2009התפריט מצוין, מגוון ומזין מאד. לגבי האוכל הפחות מרוסק - עליך לנסות בהדרגה, כיוון שאינו יושב זקוף אני מציעה לחכות קצת, ממילא יתחיל בודאי לשבת עוד שבועות מספר. את יכולה לערבב לו ביצה קשה עם אבוקדו בערב, או טונה עם עגבניה ו/או ביצה קשה. האוכל אינו מרוסק אך מעוך במזלג. את יכולה בהדרגה למעוך פחות גס. מלפפון - אפשר לגרד בפומפיה או לתת כרצועות ארוכות שיחזיק ביד (החלק הרך ללא הקליפה, בינתיים). גם כאן - עדיף בישיבה זקופה. דגים נוספים: ניתן להכין מהם קציצות רכות.
פתיתים או פסטה - תני לו בגודל המתאים. אפשר לערבב עם גבינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)