מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תדירות שימוש בנובימולאלינור01/07/2009
שלום,
בתי כיום בת 3.5 שבועות, נכון לשלשום שקלה 3.955, כיום כנראה שוקלת 4+. אוכלת סימילאק ללא לקטוז כמות של 75 כל 3 שעות. היא סובלת מאוד מגזים, הרופאה אמרה לנו שהבטן שלה מלאה גזים. היא ישנה בדרך כלל משעות הצהריים המאוחרות ועד אמצע הלילה (בכל יתר שעות היממה היא ערה ולרוב בכיינית אלא אם כן היא על הידיים שלי וגם אז היא בוכה), כאשר מידי לילה היא מתעוררת באמצע הלילה ולא ישנה יותר אלא מנמנמת וגם זה רק אצלי על הידיים.
אנחנו נותנים לה סימיקול כמות של 0.5 מ"ל לפני כל ארוחה ( 8 פעמים ביממה). לפני שלושה ימים התחלנו לתת לה פעם אחת בכל לילה נובימול 0.6 מ"ל, כדי לשכך את הכאבים ולאפשר לה לישון קצת. יש חציין כי נראה שזה אכן עוזר לה קצת.
יש לי כמה שאלות:
1) האם עדיף להאכיל אותה כל 4 שעות על מנת לתת עוד שעה לאוכל להתעכל. ואם כן אז איזו כמות?
2) האם זה בסדר להעיר משינה כדי להאכילה? יש לציין כי בדרךגלל נוצר מצב שלאחר בכי ממושך היא נרדמת סוף סןף בדיוק כשעברו 3 שעות מהארוחה הקודמת והגיע הזמן לארוחה הבאה.
3) האם להאכיל בלילה?
4) האם זה בסדר לתת לה נובימול לשיכוך כאבי הגזים? ומהי תדירות השימוש המותרת בנובימול? אני יודעת שניתן לתת עד 5 פעמים ביממה אבל השאלה היא במשך כמה ימים? האם אפשר לתת פעם אחת ביממה (בלילה) אבל כל יום?
אנחנו די מבולבלים וסובלים בסבלה של ילדיתנו
אודה למענה מפורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסיון אישי.... כל כך מבינה אתכם
גילי02/07/2009סימיקול ונובימול הם כמו "ממתקים מרגיעים" (טעמת פעם? זה נורא נורא מתוק, וכפועל יוצא גם מרגיע).
אנחנו הפסקנו להשתמש אחרי מספר פעמים.
הקסם הוא שזה פשוט עובר יום אחד, עד אז אמבטיות חמימות, עיסוי תינוקות (לכי לקורס - בכללית זה עולה 20 ש"ח) מאוד מועיל לגזים, נסי תמ"ל אחר, בהמלצת רופא, והיי סבלנית. זה פשוט עובר יום אחד...
שווה לחכות. :-)
תתעודדו, זה עובר על כולם, כמעט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בכמויות האוכלגלית01/07/2009
ביתי בת חודשייםאוכלת סימילאק בלבד ומתפקדת באופן תקין (מחייכת, מרימה ראש, ומגיבה היטב לגירויים).
בשבוע האחרון יש ירידה ניכרת בכמויות וגם באופן האכילה (אוכלת כ 30-40 cc בכל ארוחה, נחה כרבע שעה או נרדמת ואוכלת שוב עוד כ 30 cc).
בסה"כ אוכלת 5 ארוחות ביום - מדלג על ארוחה אחת בלילה.
הירידה בכמויות האוכל מדאיגה אותי. האם זה הוא מצב נורמלי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי גלית
עדי גודל סולומון01/07/2009"שינויים בהרגלי הצריכה" קיימים אך חסרים לי פרטים, איך בתך אכלה לפני זה ואיזו כמות? מה משקלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה שנשכחהלילך01/07/2009
בני כמעט בן 6 חודשים. כבר התחיל עם מוצקים (פירות, ירקות+עוף מרוסקים). רציתי לדעת אם אוכל להכין לו דייסת שיבולת שועל ודייסת קינואה תוצרת בית, במקום להשתמש בדייסות המוכנות של מטרנה?
אם כן, כיצד מכינים את הדייסות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפנה
עדי גודל סולומון01/07/2009הי דפנה עניתי לך..:-). לדיסת שיבולת שועל סמיכה (האכלה בכפית) כמות מתאימה היא 2 כפות + 3/4 כוס תמ"ל/חלב אם/מים (רצוי חלב אם או תמ"ל, להעשרת המנה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרתחת מייםאודליה אגם01/07/2009
שלום
שמי אודליה ויש לי שאלה בנושא המזון
ביתי כיום בת שלושה חודשים וכמה ימים
היא אוכלת סימינילק 120 מ"ל כל שלוש וחצי שעות
לפעמים היא בכלל לא מסיימת את הכמות ולפעמים נראה כאילו לא הספיק לה והיא רוצה עוד.
השאלה היא כזאת:
מתי אני צריכה להעלות לה את הכמות ל 160?
והאם כשאנחנו מכינים לה אוכל אנחנו צריכים להרתיח את המיים המינרלים???
עד היום פשוט היינו מרתיחים את המיים המינרלים
רכשנו היום מיני בר של מיי עדן.
תודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי אודליה
עדי גודל סולומון04/07/2009סליחה על העיכוב בתשובה
אם את רואה שהיא רוצה עוד, את יכולה להעלות לה את הכמות, מים מכל סוג שהוא, כולל מינרלים, יש להרתיח במשך 2 דקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת חצי שנה - מה עכשיו?יפעת01/07/2009
בתי בת חצי שנה עוד שבועיים.
עד גיל ארבעה וחצי חודשים - ינקה בלבד.
כעת אוכלת 4 פעמים סימילאק (כל 4 שעות ) כמות של 150-160 ומתעורת פעם אחת בלילה לינוק .
עם ההנקה עלתה יפה מאוד עם הסימילאק - יש האטה.
כעת שוקלת 7.5 בערך.
אני מתכוונת להפסיק את הנקת הלילה.
מה התפריט המומלץ לה כעת?
תודה ,יפעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתם אותי?!
יפעת06/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה ליפעת
שרית עטיה-שמואלי06/07/2009יפעת שלום
קודם כל סליחה גדולה על העיכוב .
ולתשובה-
סביב גיל חצי שנה רוב התינוקות בשלים להוספת מזונות משלים.
ואנו מעוניינים לבסס את האכילה של המזונות המשלימים כהכנה לשנת החיים השניה ולצרכים הגדלים של הגוף
ההנחיות החדשים של משרד הבריאות הישראלי (מאי 09) ממליצות לחשוף את התינוק למגוון גדול מזונות בקר, הודו, עוף, דגים, ביצים, טחינה, קטניות, דייסות לתינוקות מועשרות בברזל, ירקות, פירות. כן זו לא טעות.כבר מגיל שישה חודשים. (טעימות אפילו לפני כן)
כמו כן למניעת אנמיה מומלץ לתת לפחות ארוחה אחת המכילה מזון עשיר או מועשר בברזל.
ולכן בשלב ראשון אני מציעה להוסיף בשר לירקות ואורז שהיא אוכל ת (עדיף בשר בקר או הודו על פני עוף) .אם את צריכה מתכון למרק ראשון אשלח בשמחה.
תנסי במשך שבועיים ונתקדם משם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט לבת 8 חודשיםחופית30/06/2009
האם תפריט זה סביר ומספיק לגילה? להלן התפריט:
06:30 - כ 200 סימילאק
10:30 - מנת פירות
14:00 - מנת ירקות + עוף - כ 180
19:00 - כ 150 סימילאק
לא דורשת אוכל מעבר לזה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי חופית
עדי גודל סולומון30/06/2009התפריט בסדר. אפשר להציע לה פרי ו/או מעדן אחר הצהריים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי תפריט יומי לבן 9 חודשיםיוליה30/06/2009
בני מזה חודשיים לא עולה במשקל ( בעיה רפואית נשללת)- הוא מאוד פעיל, כבר מנסה ללכת בנתיים עושה סיבובים רק בלול, רציתי לדעת אם הוא מקבל מספיק - להלן תפריט ימי שלו:
6-00 - חלב אם + 2 כפות דייסת מטרנה (תות, וניל , שוקו וכו') = 240 מ,ל אחרי שעה אוכל בסקוויט של מטרנה 1 חתיכה.
10-00- חצי תםוח+חצי בננה+חצי אגס (לפעמים במקום אגס אפרסק או 2 משמשים ללא קליפה)הכמות שמתקבלת היא חצי כוס זכוכית.
14-30 - פירה מבשר הודו, קישוא, גזר ותפוח אדמה - כל זה טוחנת עד שמתקבלת פירה. אוכל מכפית גם חצי כוס (שזה יוצא בערך 180 מ"ל בבקבוק אוונט) חצי מהכמות אוכל יפה אחרי זה מלחמה עד כפית אחרונה - הוא כבר עושה את עצמו כאילו מקיא...
מאז הוא לא מסכים לאכול כלום חוץ ממים....
19-00 - 220 מ"ל מטרנה לילה טוב.
03-00 - 150 מל דייסה או חלב אם. מה דעתכן אל זה? ומה ניתן להעשיר את האוכל? האם מותר לתת עוף עם עור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי נטלי
עדי גודל סולומון30/06/2009ראשית נתחיל מהחיוב - התפריט של בנך טוב ומגוון. עלייה איטית או עצירה במשקל אופיינית לשלב בו נמצא בנך - הגברת הפעילות והוצאת אנרגיה. אל דאגה, סביר להניח שבקרוב העניין יסתדר.
וכעת לביקורת (הבונה :-)) - הפסיקי עם המלחמות על הכמות בארוחת הצהריים. אפשרי לו לאכול את הכמות המתאימה לו. יתכן וזו הסיבה ל"שביתת הרעב" למשך 4 וחצי שעות. עצה נוספת - הכיני לך ארוחת ערב עם מאכלים המתאימים לבנך - לחם, גבינה, אבוקדו...אכלי בהנאה מבלי להציע לו. יתכן מאד ויבקש לבד לאכול, בהצלחה!!!
לגבי העשרת התפריט - מציעה לך להוסיף לתפריט שומנים מזינים ובריאים יותר מעור של עוף - למשל טחינה, שקדיה, שמן זית...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת תינוק בן 6.5 חודשיםגייל30/06/2009
שלום,
בני בן 6.5 חודשים. נולד במשקל יפה של 3.600 ק"ג (מביה"ח כבר יצא במשקל 3.74) והיום שוקל כ-7.300 ק"ג.
הבחור הוא סרבן אכילה לא קטן, מיום היוולדו ועד היום לא הצלחתי לפענח את השיטה להאכיל אותו בלי טריקים שונים ומשונים.
שאלתי היא קודם כל לגבי התזונה היומית שלו, מאחר והוא אינו עולה יפה במשקל (לפי אחות טיפת חלב):
7:00 - בקבוק תמ"ל עם כף דייסה, בערך 200 מ"ל.
11:00 - ארוחת פירות, חצי בננה, חצי תפוח, פלח מלון, כמה ענבים, כף שקדיה (מסיים קערית).
15:00 - מרק ירקות והודו, להערכתי סביב ה-200 מ"ל.
בשעות אחה"צ והערב לא ממש שש לאכול, ניסיתי לפזר את הארוחות וגם לנסות ארוחה מרוכזת לפני השינה - בסה"כ אני מצליחה להאכיל אותו כמות נוספת של כ-240 "ל תמ"ל עם קצת דייסה.
בלילה מתעורר סביב 3, אבל לא אוכל כמות גדולה - כ-80 מ"ל.
האם נראה לך מתאים לילד בגילו ומה אפשר להוסיף אם צריך?
שאלה נוספת אולי לא לדיון "על רגל אחת" -
את המוצקים הוא אוכל עם המטפלת. איתי (וגם עם בני משפחה אחרים) לא אוכל יותר מכמה כפיות.
האם זה טבעי ומה אפשר לעשות כדי לפתור את סרבנות האכילה שלו?
תודה רבה,
אמא קצת מודאגת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי גייל
עדי גודל סולומון30/06/2009ראשית, אל תלחצי. בנך באחוזון 25 כמעט, וזה לא תת משקל חלילה :-), מה שחשוב זה שהוא לא יורד דרסטית אלא עקבי במשקלו. מציעה לך להוסיף גם פחמימות בארוחת הצהריים - בטטה, תפוח אדמה, אורז...וגם להוסיף כף שמן קנולה .(טעמו של שמן הזית אולי יהיה דומיננטי מדי)
בארוחת הערב אכלי את בהנאה ושימי לב האם מסתכל עליך בערגה ורוצה גם....השתדלי לגוון ולהציע לו כל פעם משהו אחר, אבל בלי לשדר לחץ סביב הענין. בסך הכל אוכל לא רע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דייסות תוצרת ביתלילך30/06/2009
בני כמעט בן 6 חודשים. כבר התחיל עם מוצקים (פירות, ירקות+עוף מרוסקים). רציתי לדעת אם אוכל להכין לו דייסת שיבולת שועל ודייסת קינואה תוצרת בית, במקום להשתמש בדייסות המוכנות של מטרנה?
אם כן, כיצד מכינים את הדייסות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי דפנה
עדי גודל סולומון01/07/2009אני מניחה שאת יכולה להכין עצמאית, אבל אין לי מתכון ספציפי. אשמח לעצות של גולשות שניסו. את השיבולת שועל צריך לבשל עם מים למספר דקות (כמות המים וטחינה בבלנדר תלויה במידת הסמיכות או הדלילות שאת רוצה), ואת הקינואה צריך לבשל זמן רב יותר - מעל 20 דקות. טעמי את התוצר המוגמר ובדקי אם הטעם והסמיכות לשביעות רצונך. בהצלחה :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחת לילהמנאר30/06/2009
שלום,
בתי בת 7 חודשים, אחרי הנקה מלאה ל6 חודשים התחלתי להוסיף לה - ארוחת מרק ירקות, פירות ודיסה בבוקר, לפני כמה ימים התחלתי לתת לה עוד פעם ארוחת דיסה בערב לפני השינה, ברצוני לדעת אם הדיסה בערב יכולה להפריע לה בשינה ומה אתם ממליצים על ארוחת ערב?
מתי כדאי להוסיף למרק שלה קטיות כמו אורז ובשר טחון?
תודה רבה, מנאר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי מנאר
עדי גודל סולומון01/07/2009איזה מתוקה :-)
הדיסה לא אמורה להפריע לה בשינה, הורים רבים תולים בדיסה תקוות לשינה רצופה...
ארוחת ערב מומלצת - אבוקדו, לחם (התחילי עם הקרום), ביצה קשה, גבינה או יוגורט, ובהמשך אפשר גם ירקות כגון עגבניה מגוררת, סלט סלק, סלט חצילים..
קטניות אפשר להוסיף אך כדאי להנביט אותם קודם כדי שלא ייצור עומס על מערכת העיכול. אורז את יכולה כבר להוסיף כבר עכשיו, וכן פסטה או פתיתים בגודל קטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסיגל30/06/2009
ביתי בת 10 חודשים האם ניתן לתת לה ביצה שלמה או שהוראות משרד הבריאות מאשרות לתת רק את הצהוב של הביצה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי סיגל
עדי גודל סולומון01/07/2009ההנחיות החדשות מאפשרות לתת את כל הביצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
סיגל02/07/2009עדי תודה על תשובתך.
שאלה נוספת האם רצוי וכדאי לתת כל יום ביצה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי סיגל
עדי גודל סולומון04/07/2009אפשר לתת את כל הביצה, בתאבון :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
סיגל05/07/2009היי עדי,
שאלתי האם רצוי וכדאי לתת כל יום ביצה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת תינוקת בת 10 חודשיםסיגל30/06/2009
הבת שלי בת 10 חודשים וזהו התפריט היומי שלה:
ב - 10:00 מטרנה 180 מ"ל (מידי פעם לאחר שעתיים נותנת לה מעדן)
ב - 14:00 ארוחת צהריים ירקות עם פסטה
ב - 17:30 מטרנה 180 מ"ל
ב - 20:00 מנת פירות של גרבר
ב - 22:00 דייסה 200 מ"ל
האם התפריט הוא בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי סיגל
עדי גודל סולומון01/07/20091. מציעה לך להוסיף בשר בקר/עוף/הודו למרק בצהריים
2. ב17:30 אפשר לעבור בהדרגה לארוחה רגילה
ממליצה לך לגוון ולהעשיר יותר את התפריט, ולשלב לחם, אבוקדו, מוצרי חלב (מלבד חלב ניגר), טחינה וכו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
סיגל02/07/2009עדי תודה על תשובתך.
בנושא הוספת לחם לתפריט עם מה מומלץ להתחיל עם הרך של הלחם או עם הקשה?
והאם ניתן לתת חתיכות קטנות קטנות ישירות לפה שניתנות לבליעה או לתת חתיכה אחת גדולה ביד ושהיא תתעסק עם זה לבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיגל
עדי גודל סולומון04/07/2009ממליצים בדרך כלל להתחיל עם הקרום, כך הם מוצצים את זה ובולעים חתיכות קטנטנות. גם האופציה השניה אפשרית, אך החתיכות צריכות להיות ממש קטנות ובהשגחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט לגיל 7 חודשיםפרח30/06/2009
בני בשבוע הבא יהיה בן 7 חודשים. נכון לעכשיו אוכל 2 מנות של תמ"ל (180 בבוקר+ 210 בערב) מנה של פירות (תפוח, בננה ומלון) ומנה של מרק ירקות (הכולל: תפו"א, גזר, קישוא, בטטה, סלרי והודו/עוף). ברצוני להתחיל ולגוון לו את האוכל,מה ניתן להוסיף בתוך המרק ואיך?(הכמות של הפירות והירקות בין 170-200 מ"ל)
כמו כן ברצוני גם להוסיף/לתת לו לטעום דברים נוספים בנפרד, מה ניתן לתת ומתי?(מכיוון שאוכל רק 2 מנות של תמ"ל, האם ניתן לת משהו נוסף לקראת הערב ולהוריד את הכמות של התמ"ל או בנוסף לזה?) יש לציין שהוא ילד קצת שמנמן (נראה לי 9 ק"ג בערך,אך גבוה, מעל 70 ס"מ) ולכן אשמח להמלצות על מאכלים בריאים ומזינים.
אשמח לתשובה, הכול קצת מבלבל, תודה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תשובה
פרח01/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרח
כוכבית דוידיאן07/07/2009היי, ראשית בשלב זה אנחנו לא מוותרים על ארוחות התמ"ל , אולי המשקל שלו גבוה אבל הוא עדין תינוק וזקוק לרכיבי החלב.
בכל מקרה אני לא ההיתי מוסיפה לו רכיבים נוספים למרק כדי לא לגרום לערך קלורי גבוה יותר ולהשמנה.
תנסי לשחק עם הטעמים של הפירות השונים, עכשיו בקיץ יש מבחר רב מאוד של פירות, בתחילה הגישי לו כל פרי חדש בנפרד במשך יומיים.
לגבי מרק הירקות אם את מתעקשת להוסיף משהו את יכולה להוסיף מעט שיבולת שועל ט בעית בזמן הבישול. השיבולת שועל תורמת גם לטעם, למרקם ולערך התזונתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך הופכים נוטרמיגן למעדן גורמה?דניאלי29/06/2009
צהרים טובים,
בתי בת 6.5 חודשים אוכלת (סליחה, אמורה לאכול..) נוטרומיגן בגלל רגישות לחלב.
בגלל טעמו הלא משובח, בלשון המעטה, אני ממש צריכה להכריח אותה.
קראתי שאפשר להוסיף תמציות וניל, סוכרזית, סוכר ענבים וכו'
השאלות שלי:
1. איזה תמצית וניל אפשר להוסיף ובאיזה מינונים?
2. לגבי סוכרזית, מדובר על משהו לא טיבעי, האם לא מהווה בעיה?
תודה רבה,
דניאלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי דניאלי
עדי גודל סולומון30/06/2009בהחלט לא ממליצה על סוכרזית. הוסיפי לה מעט דייסת וניל. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוספה לתפריט... בבקשה תענו זה חשובאורלי29/06/2009
היי
בעבר שאלתי שאלה דומה וכמובן קיבלתי תשובה מהירה כמו תמיד אבל לא היה לי כל כך ברור. תרשו לי לשאול בשנית עם תוספות לשאלה.
בני בן 8 חודשים שוקל 8300. אוכל מאוד יפה ולא רגזן וזורם כמעט עם כל מה שאני נותנת לו.
בבוקר אוכל דייסה+תמ"ל. 240 cc (אני מגוונת לו בדייסות, טעמים שונים).
10:00-11:00 - מנת פירות שעכשיו בעצתכן הוספתי לו שקדיה והוא מולהב מזה מאוד.
13:00-13:30 - מנה של מרק ירקות עם הודו בדר"כ ושלל ירקות. כל יום אני מגוונת לו.
חצי שעה אחרי המרק אני משלימה לו בערך 120 cc של תמ"ל.
הולך לישון בדר"כ צהריים שעתיים.
17:00 - אוכל שוב מנת פרי או מנת ירק.
18:00 - 210cc
21:00 - 200 cc דייסת קורנפלור +תמ"ל והולך לישון עד הבוקר.שאלתי היא האם ההשלמה אחרי ארוחת הצהריים נחוצה. אני מרגישה שכן, כי הוא נהפך להיות לא נינוח ואני לא בטוחה אם זה בגלל העייפות לקראת שנת הצהריים או עוד מרעב. מה שכן אחרי הבקבוק הזה הא נרדם בשניות. ושאלתי השניה מה אני יכולה להוסיף לתפריט.? מתי יהיה אפשר מוצרי חלב ומתי נכון לתת אותם במהלך היום? ובכלל מה אפשר להוסיף ואיך? תודה רבה רבה וסליחה על השאלה המורכבת.
הפורום מעולה והוא עוזר לי בצורה משמעותית.תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכוונה לא עונים לי?? זו פעם שלישית
אורלי29/06/2009שאני כותבת. מה קרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורלי הי
עדי גודל סולומון30/06/2009קודם כל סליחה!!!כנראה דילגתי בטעות על שאלתך...ועוד נתת פה מחמאות לפורום.....מקוה שלא קלקלנו את הרושם הטוב.
ועכשיו לשאלתך - ראשית התפריט מצוין ומגוון, כל הכבוד. שאלת לגבי ההשלמה בצהריים, אם הבנתי נכון אין תוספת פחמימות? מציעה לך להוסיף תפו"א/בטטה/אורז/קינואה...קינואה היא משביעה במיוחד כיוון שהיא מכילה סיבים תזונתיים וחלבונים. יתכן ואז לא יהיה צורך בתוספת חלב. גם אם כן, זה לא נורא ולא נראה שבנך מוותר על אוכל במהלך היום בגלל זה :-)
מה שכן, מציעה לך לעבור לארוחת ערב "רגילה". לחם, גבינה, אבוקדו, פשטידות, ביצה קשה...על פי הנחיות משרד הבריאות אפשר כבר לשלב מזונות אלה מגיל חצי שנה. בתאבון..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)