מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מים!!!שימרית18/05/2009
ראיתי שרשמת לאחת הבנות שכמות המים המומלצת בגיל 7 חודשים היא 500 מ"ל הבן שלי שותה אולי 50מ"ל איך יכול להיות שהם צריכים לשתות 0.5 ליטר בגיל כזה זה לא המון???
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מים
מיכל18/05/2009כן, גם אני קצת נבהלתי מהתשובה. האם זה כולל התמ"ל או רק מים נטו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא נראה לי..
שימרית19/05/2009שזה קשור לתמ"ל וזה פשוט לא נראה לי הגיוני...נחכה לתשובה ונראה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמים
אורית19/05/2009היי אני זאת ששאלתי את התשובה.. אני חושבת שהיא התכוונה כולל התמ"ל, כמות הנוזלית ליון כולל התמ"ל. אני אשאל אותה שוב בצורה יותר ברורה. גם לי זה היה נראה מוזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחייבות תשובה...
שימרית20/05/2009כמה מים תינוק בגיל 7 חודשים צריך לשתות ביום,רק מים?
לא קשור לתמ"ל או משהו אחר מים נטו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי שירה
ענבר ללוז20/05/2009המלצות הנוזלים לשתייה יכולות להשתנות בתנאים שונים. כמות הנוזלים תלויה בעונות השנה , בחום , ביובש , במצבי בריאות ומחלה. צריכת המים בתינוקות , יחסית למשקל גופם , גבוהה פי 5 מזו של מבוגר. 150 סמ"ק לק"ג בתינוקות לעומת 30 סמ"ק לק"ג במבוגר. מגיל 0-6 חודשים - 0.7 ליטר (חלב אם /תמ"ל). מגיל 7-12 חודשים 1.4 ליטר כולל המזון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטערת אבל לא מבינה
שימרית20/05/2009לדוגמא הבן שלי אוכל:
מנת פירות
מנת ירקות
4 מנות מטרנה של 180CC
איך בדיוק אני מחשבת כמה מים הוא צריך לשתות הרי יש גם מוצקים???
בבקשה תני לי תשובה מדויקת.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרוחמה
כוכבית דוידיאן26/05/2009היי, 500 מ"ל הם סך הנוזלים לכל היום כולל חלב ומרק.
בכל מקרה, אחרי ארוחת מוצרקים, בערך 15 דק' אחרי את יכולה להגיש לו כ 50 מ"ל מים. בירקות ובפירות יש סיבים תזונתיים והם סופחים נוזלים, כדי למנוע מצבים של עצירות חשוב לשתות.
גם אם בנך מבקש יותר מים אין כל מניעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה סרבן מוצקיםטל17/05/2009
שלום
בני בן שנה בעוד שבועיים. מאז גיל חצי שנה התחלתי עם מוצקים (פירות וירקות) אשר התקבלו יחסית בסדר. הפירות תפסו יפה והוא אוכל פירות מרוסקים כל יום אבל הירקות, לאחר חודשיים נכשלו- הוא לא היה מוכן לאכול ירקות חוץ מפירה לפעמים. גם קציצות/עוף ומיני בשר הוא לא מוכן לאכול וכשמנסה הוא מייד מקיא את זה החוצה ו אף נחנק מחתיכה פצפונת של קציצה מרוסקת/ לחם/בננה - כל דבר שלא במרקם חלק ומרוסק.
סדר יום שלו:
7:30 240 סמ"ק סימילאק אדוונס
12:00 מנת פרי מרוסק והשלמה עם סימילאק כשרוצה
16:00 240 סמ"ק סימילאק
20:00 240 סימילאק
הוא נולד 2.600 וכיום 9.700 (נמצא באחוזון 30 בערך) ומבחינת גובה באחוזון 75.
מדאיגה אותי העובדה שלא אכול כמעט כלום חוץ מבקבוק וקצת פרי והעובדה שכל חתיכת אוכל גורמת לו לכמעט חנק והקאה...
אשמח לעצות
תודה,
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטל
כוכבית דוידיאן17/05/2009הי, הבעיה בהחלט מוכרת.
בנך נמצא כבר בשלב כזה שהוא יכול להתנסות לבד באכילה, אני ממליצה לך, להושיב אותו לידך כשאת אוכלת, איכלי בהנאה ואל תגישי לו, רק במידה והוא מבקש, במצב כזה תני לו לאכול לבד.
בדרך כלל זה עובד יפה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצקים לתינוקות שנולדו פגים.גילי17/05/2009
אני אם לשני בנים שנולדו בשבוע 36 במשקלים 1.600 ו- 2.000.
היום בני 5.5 חודשים ושוקלים סביב 6.5 ק"ג, מתפתחים יפה.
ניזונו עד כה מחלב אם בלבד, ועפ"י ההנחיות האחרונות ממשרד הבריאות התחלנו לחשוף אותם למוצקים (בטטה, קישוא...) והם די חמודים עם כל העניין!
האם תוכלו להמליץ על סדר החשיפה למזונות מסויימים, מתי לתת דייסת אורז, ואיך לשלב עם כמות החלב (עדיין 140 X משקל הגוף ליום?)
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירי
כוכבית דוידיאן26/05/2009הי, מתנצלת על העיכוב בתשובה :-)
בשלב זה התחילי עם ירקות כמו בטטה, תפו"א, קישוא בטעימות.
בהמשך את יכולה להכין מרק ולהוסיף גם גזר, בצל ועלי תבלין כמו פטרוזיליה ולהוציא בגמר הבישול.
אחרי שהתרגלו לירקות את יכולה לעבור לפירות, כל פרי בנפרד, לפחות במשך שלושה ימים כדי לשלול אלרגיה. בננה, אגס, תפוח עץ. את פירות הקיץ התחילי מעט מאוחר יותר מכיוון והם הרבה יותר אלרגניים.
לגבי הדייה, כמובן ואין חובה, אבל אם את רוצה להגיש להם את יכולה לעקוב אחר ההוראות בגב האריזה, הכל תלוי בסמיכות הרצויה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה...
גילי27/05/20091. כמה כמות של ירק מרוסק נחשב ל"מנה"? כל הזמן מדברים על כפיות בודדות... (?!)
2. מתי ה"מנה" מחליפה מנת חלב?
הם אוכלים כעת כ-160cc חלב אם שאוב X 5 ארוחות.
לפעמים קצת יותר לפעמים קצת פחות (שוקלים כ-7 ק"ג)
תוכלי לתת המלצה לשילוב החלב עם המוצקים? ולשינוי כמויות החלב?
תודה וכל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיםאורית17/05/2009
שלום,
מהי הכמות של מים המומלצת לתינוק בן 7 חודשים שהתחיל לאכול מוצקים? אוכל פעמיים ביום פירות ומרק ירקות ובערך 3-4 בקבוקים.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאור
כוכבית דוידיאן17/05/2009היי, באופן כללי כמות הנוזלים בגיל הזה היא כ 500 מ"ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמלריבי17/05/2009
שלום,
כשהתינוקת שלי אוכלת מהבקבוק את התמל שהכנתי לה...נשארים בסוף הארוחה מן נקודות לבנות כאלה בתוך הבקבוק..
אני מערבבת טוב לפני שאני נותנת לה, אבל עדיין הנקודות האלה לא נעלמות..
זה בסדר?
ניסיתי גם עירבוב עם כפית גם לא עזר..
אשמח לתשובה
ריבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לריבי
כוכבית דוידיאן17/05/2009היי, לפי מיטב ידיעתי לא אמורים להישאר משקעים כל שהם כמו נקודות לבנות.
אולי התחליף ישן? אם לא, אני ממליצה לפנות לחברה ולהתייעץ איתם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
ריבי18/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריבי שלום
מאיה18/05/2009מספר פעמים ניסיתי לתת לבני סימילאק ושמתי לב שהיו גושים קטנים בתחתית הבקבוק. ערבבתי טוב אך לא עזר. לדעתי זה כמו קמח שאת שמה במים והוא הופך לגושים קטנים. זה נראה לי נורמלי בגלל שהפורמולה היא אבקה שבאה במגע עם מים שאינם רותחים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמטרנה זה לא קורה...
שימרית19/05/2009אולי עדיף לבדוק עם שירות לקוחות של סימלאק לכל מקרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לי זה קורה
מירי20/05/2009גם לי זה קורה עם סימילאק. האבקה כאילו לא נמסה עד הסוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמורן17/05/2009
הבת שלי בת 4 חודשים ,מיזה שלושה שבועות מסרבת לאכול כמו שצריך , קודם לכן הייתה מסיימת בין 140 ל 180 בארוחה כל 4 שעות והיום אוכלת כל 4 שעות בין 90 ל 120 בקושי רב (ניזונה ממטרנה שלב 1 ).
משקלה היום הוא 5 קילו ונולדה במשקל של 2690 בשבוע 39 להריון.
יש לציין שבגיל חודש וחצי גילו לה ריפלוקס ועד היום מטופלת בזנטק פעמיים ביום 1.5 cc , היא כבר כמעט ולא פולטת אחרי ארוחות .
הרופאה שלה בדקה אותה ואמרה שהכל בסדר מבחינה פיזית ונתנה לי ברזל , אך עדיין הילדה לא אוכלת כמו שצריך ואני מפחדת שהיא תרד במשקל.
הילדה מאוד חייכנית ורגועה ,כאשר אני מתחילה להאכיל אותה היא מראה שהיא מעוניינת אך שהיא מגיעה ל60 היא מזיזה את הראש ולא מעוניינת עוד לאכול , אני עושה לה גרבס ומנסה שוב להאכיל אותה מיכאן מתחילה המילחמה על יתר האוכל .
אני ממש מיואשת אנא עזרו לי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למורן
כוכבית דוידיאן17/05/2009היי, אני ממליצה לך לבדוק אולי פטמת הבקבוק קטנה לה מידי וכדאי לשקול מעבר לפטמה גדולה יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי הוספת טחינהאורית17/05/2009
שאתם כותבים הוספת טחינה הכוונה היא לטחינה גולמית רגילה או שיש טחינה ספציפיתשאליה אתם מתכוונים
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורית
כוכבית דוידיאן17/05/2009הי, הכוונה היא בהחלט לטחינה גולמית בלבד. טחינה רגילה לא מלאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדר ארוחות לתינוק בן 5.5 חודשיםאמא חדשה17/05/2009
בני בן 5.5 חודשים ולאחרונה התחלתי לתת לו פירות וירקות. בעקבות כך הוא הוריד 2 ארוחות של חלב (ניזון מאופטימיל). אני מתקשה לסדר לו את הארוחות מכיוון שבשעות הבוקר הוא ישן אז לפעמים אני מתחילה בירקות ולפעמים בפירות. סדר היום הא כזה:
8 בבוקר - 180 מ"ל אופטימיל
אחר כך הוא נרדם בסביבות 10 וחצי עד 12 ולפעמים יותר
12 וחצי- מנה של ירקות
3 וחצי 4 - מנה של פירות
8 בערב אופטימיל 180 מ"ל
2-3 בלילה אופטימיל 150 מ"ל
רק אם הוא ער בבוקר בסביבות 11 אז אני נותנת קודם את הפירות ואז הירקות זה בסביבות 3
האם זה בסדר? או שצריך לתת את הירקות והפירות בזמן קבוע?
סליחה על האורך... אשמח לתשובה בהקדם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא יקרה
כוכבית דוידיאן17/05/2009היי, בדרך כלל אני ממליצה על מתן הפירות בבוקר, אך אין כל מניעה להגיש קודם ירקות, זה בסדר גמור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי החלווה?שימרית17/05/2009
ציינת שזה לא כ"כ בריא,החלווה הקנויה.
אז האם במקום זה אני יכולה להוסיף לפירות כפית טחינה גולמית הוא כמעט בן 7 חודשים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למירית
כוכבית דוידיאן17/05/2009היי, טחינה גולמית זה מעולה :-).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק שלא אוכלקרין17/05/2009
שלום ,
בני בן 8 חודשים ,בבוקר הוא יונק , אבל ממש קצת , ב- 10 אוכל מנת פירות יפה + כפית שקדיה
בצהריים 150 CC מנת ירקות , אחרה"צ גמד גבינה 5% בערב קצת יונק וזהו!!
לא מוכן דייסות בכלל ( ניסיתי הכל ) וגם לא תמ"ל . הוא שוקל 7 ק"ג.
הוא נראה בסדר , קצת רזה , אבל מתקשר , צוחק ומשחק.....
הבעיה העיקרית שהוא לא יישן בלילה , קם כל שעה ובוכה. אני מנסה לא להניק אותו בלילה , אך זה לא עוזר , הוא ממשיך לקום כל שעה.
בנוסף יש לו טונוס שרירים נמוך - הוא עדיין לא מתהפך ולא זוחל....
מה לעשות ? האם הסיבה שהוא לא יישן בלילה זה בגלל שהוא רעב? ומה אני יכולה לעשות ? הוא יונק ממש קצת ( בערך 5 דקות הנקה ) וגם לא רוצה בקבוק בשום אופן.
אני ממש מיואשת , אנא עזרתך
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקרין
כוכבית דוידיאן17/05/2009היי, מניסיוני עם תינוקות יונקים, הם בדרך כלל לא חסידים של בקבוקים ותמ"ל. מה שאת יכולה לעשות הוא לנסות להגיש לו את התמ"ל בבקבוק דמוי כוס עם פיטמת מעבר דמויית קשית רכה. זה בדרך כלל עובד מצויין.
לגבי הלילה, סביר להניח שהוא באמת רעב, את יכולה להגיש לו לפני השינה תמ"ל עם דייסה, אפילו עם כפית. בשלב זה יש מגוון רחב מאוד של דייסות מאוד טעימות, אני ממליצה לך אפילו לפנות למטרנה ולבקש מהם דוגמיות נסיון של הדייסות, כך תמצאי את הדייסה שתהיה לו הכי טעימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק שלא אוכל ולא אוהב דייסות
קרין17/05/2009קודם כל תודה רבה על תגובתך
אך ניסיתי את כל סוגיי הדייסות: סולת , וניל , פירות , דגנים וכו'... וגם עם כפית
הוא פשוט טועם ביס ראשון ואז לא מסכים יותר לפתוח את הפה...
ממש לא אוהב דייסות.
מה עוד אני יכולה לעשות ? אולי לתת לו גם מנת פירות בלילה - לפני השינה? זה ישביע אותו ללילה?
האם אפשר כ"כ הרבה פירות ביום ? ( בבוקר הוא אוכל מנה של 3 פירות + כפית שקדיה )
תודה תודה.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתנסי להוסיף לדייסה פירות
אביבית18/05/2009ולתת לו אותה בכפית לפני השינה כארוחת ערב. אני צלצלתי למטרנה וביקשתי דוגמיות של כל הדייסות, גיליתי שהצוציק שלי מת על דייסת רימונים. שווה לך לנסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך .... לאלרגיות דחוףענבל17/05/2009
בוקר טוב,
תודה על המענה , רציתי בבקשה רק לדעת, אם הוא בכלל לא מוכן לאכול את הדייסות הצמחיות החלופיות במקום הסימילאק שהוא רגיל... האם זה בסדר או שזה פוגע בהתפתחות תקינה?
מה אפשר לתת לו במקום כשהוא קם? (הוא רגיל לסימליאק 240 מ"ל )?
ובערב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לענבל
כוכבית דוידיאן17/05/2009היי, אני לא ההיתי מוותרת כרגע על התמ"ל, תנסי להוסיף לו לתמ"ל הצמחי דייסה כל שהיא שתעשיר את הטעם, אפילו דייסת וניל או תות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתי בת 10צחודשים ומסרבת לאכולאורלי16/05/2009
שלום, בתי עכשיו בת 10 חודשים (שקלה חודש שעבר 8,600 ק"ג). עד לפני כשבוע אכלה בתוספת להנקה 3 ארוחות: בבוקר פירות (בננה,ת פוח ואגס ולפעמים בננה עם אבוקדו), בצהריים מרק ירקות עם בשר וקטניות ובערב יוגה עם אבוקדו או גבינה לבנה עם עגבניה וביצה .
בשבוע אחרון היא הייתה קצת חולה ויצאה לה השן ה6 ומאז היא רוצה לאכול רק יוגה, קצת פירות (בלי בננה) ומוכנה גם קצת פתיתים של מטרנה, מלפפון, עגבניה, אפרסק.
אני לא רוצה להכריח אותה לאכול ולהביא אותה למצב של בכי.
אני מציעה לה כל הזמן שתטעם ממני אבל לא עוזר.
אשמח לקבל עזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורלי
כוכבית דוידיאן17/05/2009היי, יכולות להיות כל מיני סיבות, יכול להיות שהיא פשוט בטראומה מכאב החניכיים בזמן יציאת השן.
אל תלחצי עליה, להיפך, בזמן שאת אוכלת הושיבי אותה לידיך, אל תציעי לה דבר אבל את איכלי בהנאה מוגזמת, היא כבר תבקש לבד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אורלי17/05/2009תודה לך על התגובה המהירה.
העניין שאני משלבת לה מוצקים עם הנקה ואני לא יודעת היא מספיק לה כמה שהיא אוכלת וכמה שהיא יונקת.
היא לא מוכנה לקחת בקבוק !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חימום אוכלריבי16/05/2009
שלום,
לקראת הקיץ ההולך ומתקרב, האם אני צריכה לחמם את האוכל למרות המזג אויר החם?
מאכילהאת הקטנה שלי חלב אם+תמ"ל.
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לריבי
כוכבית דוידיאן17/05/2009היי, כמובן שאין כל חובה לאכל אוכל חם, אבל לגבי התמ"ל מומלץ שהוא יהיה בטמפרטורת הגוף כמו חלב האם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט יומי לגיל 6.5 חודשיםרונית16/05/2009
בני בן 6.5 חודשים. ניזון מתחליף חלב ושתי ארוחות מוצקים ביום. אני מנסה לתכנן לו תפריט יומי
ומעוניינת לדעת מה היא הכמות הכוללת של תחליף החלב אותה הוא צריך לאכול ביום,
וכמו כן מה היא כמות האוכל המוצק שהוא צריך לאכול בכל ארוחה.
המון תודה
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרונית
כוכבית דוידיאן17/05/2009היי, (ראיתי ששאלת את אותה שאלה בפורום אחר שלי, אשלח לך את התשובה גם לשם)
תפריט מומלץ:(לא ציינת מה המשקל כך שאני משערת)
בוקר: 7:00 לערך: 180-240 מ"ל תמ"ל
10:00: פירות: תפוח בננה אגס (במידה ועדין לא התחיל פירות או אוכל כמות קטנה ניתן להשלים עם דייסת מעבר או תמל") כמו כן ניתן להוסיף לו כפית שקדיה או טחינה
13:00: מרק ירקות+ הודו - בטטה, קישוא, תפוח אדמה - לבשל במרק עם סלרי, בצל ופטרוזליה לטעם ולהוציא אותם בסוף הבישול, ניתן להוסיף גם שיבולת שועל, למרקם נעים ולהעשרת הטעם והערך התזונתי + כפית שמן זית.
16:00: תמ"ל (מגיל 8 חודשים תוכלי להגיש לו יוגורט + פרי)
20:00: תמ"ל (אפשר להוסיף דייסה שתעזור לשינה טובה.)
מקווה שעזרתי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קציצות מבשר בקרקרן הירש16/05/2009
בני בן 10 חודשים, האם מותר לו לאכול בשר בקר או רק עוף והודו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקרן
כוכבית דוידיאן17/05/2009היי, את בהחלט יכולה להכין לו קציצות מבשר בקר, אני ההיתי ממליצה לך לשלב עם הבקר גם הודו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)