מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחם מלאעדי20/05/2009
האם אפשר בגיל 9 חודשים לתת לחם מלא? האם יותר קל לבטן להתחיל מלחם רגיל (מקמח רגיל)?
ראיתי שהמלצתן על טחינה רגילה ולא מלאה לכן התעוררה השאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעדי
כוכבית דוידיאן26/05/2009היי, לגבי הלחם כמובן שתמיד עדיף לחם מלא, אבל לתינוק שרק נחשף ללחם אולי כדאי דווקא להתחיל עם לחם רגיל שיהיה לו יותר קל לעיכול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לבת 9 חודשיםעדי19/05/2009
שלום רב,
בתי בת 9 חודשים ושוקלת 8 ק"ג, אוכלת בד"כ יפה את הפירות והמרק, אני מנסה להוסיף דברים נוספים :
1. מדוע אני רואה המלצה נפוצה להוסיף לפירות טחינה או שקדיה?
2. האם יוגורט ופרי זה באמת מספיק אחה"צ כשלפני כן היתה רגילה לבקבוק?
3. מה אפשר לתת במקום יוגורט אם אני רוצה לגוון? . רק פירות נוספים או שיש עוד רעיונות?
4. האם זה בסדר לתת רבע אבוקדו כל יום?
5. האם זה בסדר לתת עגבניה שלמה כל יום (ללא קליפה וגרעינים)
6. מתי כדאי להתחיל עם הקטניות?
תודה רבה רבה וסליחה שארוך
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעדי
כוכבית דוידיאן26/05/2009היי, אני מקווה שאצליח לענות על כל השאלות :-)
1. טחינה או שקדיה עשירות בסידן וחלבון וכן מוסיפות ערך קלורי וחומצות שומן לפירות וירקות
2. יוגורט ופרי אחר הצהרים נותנים מענה מצויין בתור ארוחת ביניים בין הצהרים והערב, הרי אנחנו בתקופה של הכנת התפריט לתפריט מלא ורגיל.
3.אפשר להכין דייסת שיבולת שועל עם מעט סילאן וןלא חייבים להגיש אותה חמה אפשר גם לקרר,זה כמו פידינג מאוד טעים.
4. רבע אבוקדו ליום זה מצויין
5.אפשר לתת עגבניה שלמה כל יום אבל לשים לב למצב היציאות אם הם רכות מידי או יש מצב של שילשול כדאי להפסיק מכיוןן והעגבניה חומצית6. את כבר יכולה להתחיל עם קטניות ואני ממליצה בחום להנביט אותם קודם , שיצא זנב קטן, זה קל יותק לעיכול.
מקווה ועזרתי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קטנהחסוי19/05/2009
שלום,
להלן התפריט היומי של ביתי בת החצי שנה וחצי:
07:00 - כ 160סימילאק
10:30 - פירות
14:00 - כ 180 - 200 מרק ירקות עם עוף
19:30 - כ 210 סימילאק + דייסה
היום קניתי לה בייבי פסטה - כיצד ניתן לשלב אותו בתפריט זה?
וגם - מה ניתן להוסיף למרק ירקות ועוף? - אורז, אפונה, ברוקולי??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי חוף
ענבר ללוז20/05/2009את הבייבי פסטה את יכולה לשלב ביחד עם ארוחת הצהריים. לגבי המרק מעבר לירקות הרגילים ניתן להוסיף אורז , אפונה רצוי מגיל 7 חודשים וברוקולי עדיין לא.
בתיאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן ארבעה חודשיםשני19/05/2009
כמה אמור לאכול תינוק בן 4 חודשים במשקל 6.3, עד עכשיו ניזון רק מחלב אם שאוב וכעת אוכל תמ"ל?
שאלה נוספת: האם חובה לתת דייסה לתינוק ? האם יש ערך תזונתי לדיסה פרט לקלוריות? אם כן איך לשלב את הדיסה בתפריט?
אני אם חדשה, להתייחסותיכם אודה מאד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשני
כוכבית דוידיאן26/05/2009היי , תינוק בן 4 חודשים אמור לאכול כ 180 מ"ל כל 4 שעות לערך.(לפי המשקל שציינת)
לגבי דייסה ממש לא חובה, אני ממליצה להגיש אותה רק במצב של בעיה בשובע, ריפלוקס או שמתעורר תדיר בלילה.
לגבי הרכיבים התזונתיים בדייסה הם זניחים לגמרי ולא מתבססים עליהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספי תזונהצביה19/05/2009
שלום רב,
הבן שלי בן שנה וחמישה חודשים. הוא מאוד רזה, נימצא במעקב אצל הרופא המטפל כבר מספר חודשים ולא נימצאה שום בעיה רפואית, היינו גם אצל דיאטנית אשר נתנה מספר עיצות. הוא מאוד בעייתי באוכל בררן, זורק על הריצפה ובאופן כללי מתנגד כל פעם ששומע רק את המילה אוכל. ניסיתי כבר כל דרך האכלה מעיצות מומחים ועד סבתות... הציעו לי לתת לו וויטמינים או תוספי מזון כדי לעורר תאבון. האם כדאי בגיל כזה? ואם כן אז אילו תוספי מזון מומלצים והיכן ניתן לרכוש?
אודה לתשובתכם
מוסיפה תמונה להמחשת הרזון שעדיין לובש בגדים לגיל חצי שנה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה מתוק!!!!!
יוליה19/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד מקסים..........................
ליאת25/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה ממי.
מירי25/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצביה... כנסי
שני25/05/2009קודם כל - מתוק אמיתי יש לך.
שנית - אם תחכי פה לתשובה - חבל לך על הזמן.
תתייצעי עם טיפת חלב או רופא. אל תחכי פה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלצביה
כוכבית דוידיאן26/05/2009היי וסליחה על העיכוב במתן התשובה :-).
יש כאן מספר אלמנטים, ראשית אלמנט פסיכולוגי - כל המהומה סביבו וסביב האוכל נותנת לו לגיטמציה להמשיך. המלצתי היא פשוט לא להיגרר לכך, כבר המלצתי על כך בעבר, שבי עם בן זוגך ליד השולחן, הושיבי גם את בנך. אך לקטן אל תציעי כלל לאכול, את ובעלך שבו ואיכלו בהנאה מוגזמת אך אל תציעו לו בשום אופן. תראי שלבד הוא כבר יבקש.
הפרמטר השני הוא של מרכז השובע והרעב, יכול להיות שיש חוסר איזון ולכן הוא לא מרגיש צורך.
אני ממליצה לך לרכוש פורמולה בשם "ביו סטראט" זאת פורמולה על בסיס שמרים שעשירה מאוד בויטמיני B, אשר תורמים מאוד לאיזון התיאבון. הפורמולה מגיעה בכמה צורות ואני ממליצה לך על הסירופ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנחיות משרד הבריאות2009גליה19/05/2009
בני נולד במשקל 2 ק"ג בשבוע 35 . כיום הינו בן 5 חודשים. אוכל 160 מ"ל סימילאק נואושור. 4 -5ארוחות ביממה ושוקל כ 6.5ק"ג
בהנחיות החדשות להזנת תינוקות ופגים של משרד הבריאות 2009 קראתי כי מומלץ לחשוף את התינוק לטעימות של מזונות משלימים בין השבועות 17-26 וברצוני לדעת איזה סוגים של פירות וירקות מומלצים לחשיפה בגילאים אלה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי גליה
ענבר ללוז20/05/2009ראשית עלייך לדעת שכשמתחילים האכלה בפירות יש חשיבות רבה בהפרדת הפירות מאחר וחלקם עלולים להיות אלרגניים. יש לתת פרי אחד למשך מס' ימים ולאחר שוידאת שהכל בסדר להמשיך ולהציג פרי נוסף בנפרד מהפרי הראשון.
הפירות הראשוניים בהם כדאי להתחיל : בננה , תפוח ואגס. לא כדאי לתת פירות טרופיים : תותים , מנגו , קרמבולה , אפרסק , וקיווי.לאחר שווידית שתינוקך אינו אלרגי לפרי שניסית אפשר להתחיל לפירות האחרים שנוסו ולערבב ביניהם. ניתן להוסיף אבוקדו לפירות , זה מאוד בריא ונותן מרקם חלקלק. ניתן להוסיף מיץ פרי הדר כשמועכים את הפירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרבנית אוכלחבצלת19/05/2009
ביתי בת 10 חודשים כמעט , שוקלת 8,300 , נולדה במשקל של 3,900 +- , כבר חודש שהיא מסרבת לאכול דייסה( מבקבוק היא שותה רק מים ומסרבת כשמרגישה בטעם המטרנה). בתקופה האחרונה מסרבת לאכול גם גרבר ומרק טחון. אתמול אכלה בפעם הראשונה מרק מרוסק וזה הלך טוב אך היום שוב סרוב. גם הכמויות הן מזעריות ולא עוברות את ה 120 סמ"ק. מה עושים ? מה אפשר לתת לה בבוקר במקום דייסה ? מסרבת פירושו להשאיר את הפה פתוח כשבתוכו האוכל אפילו במשך דקות ארוכות. טעמה קוטג' ואבוקדו אך לא תמיד מוכנה לאכול אותם . אוהבת מאוד יוגורטים לבנים וסקי וניל. מבקשת עצות דחוף אני מודאגת מואד. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי חבצלת
ענבר ללוז20/05/2009החשש הגדול ביותר שלנו כהורים הוא האם התינוק שלנו אוכל מספיק. אפשר להרגע. מחקרים רבים מוכיחים כי התינוקות יודעים לווסת את צריכת המזון והקלוריות שלהם בצורה המתאימה להם ביותר. אם היא אוכלת מעט ביום מסויים , היא תאכל יותר ביום או ביומיים אחרי.כל עוד היא גדלה בקצב תקין וההתפתחות הגופנית והשכלית תקנה אין כל סיבה לחשוש. בשום אופן אסור להאכיל בכפיה או להפוך את זמן הארוחה לשעה של מתח ולחץכדי למנוע בעיות מיותרות בעתיד. תחשפי אותה למזונות שונים של שאר בני הבית: פירות , מרקים לא בבקבוק אלא בקערה עם כפית כמובן שעדיין לא לתת דבש , חלב או ביצה!!!גם אם תחילה היא מסרבת לא להתייאש, נסי בכל פעם לשנות את מרקם המזון גם במרק.תני יוגורטים , קוט'ג , גבינות לבנות , רצוי 9%אך גם 5%אפשרי-גם בבוקר במקום דייסה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 9וחצי חודש אי עלייה במשקלרחל19/05/2009
שלום,
בני בן 9וחצי חודשים מתפתח נהדר לגילו אפילו ברמה גבוהה מאוד אבל יש בעיה מבחינת המשקל לא עולה כבר חודש במשקל שוקל 7500 קילו , אוכל רגיל לא בכמויות גדולות אך נורמלי לגילו בהתאם לאחות ולרופא , ילד מאוד פעיל, זוחל עומד מתחיל ללכת בלול. אולי הבעיה היא בשיניים יוצאות לו שיניים וכל שן זה סיפור מה גם לא נינוח בלילה קם בבכי כמה פעמים. ביום ילד חייכן מאוד ומתוק.
הרופא ביצע בדיקות דם שתן וצואה יצאו תקינים. מבחינתו הוא אומר להירגע ולחכות עד גיל 11 חודש, לבינתיים אנחנו במעקב אצל אחות אחת לחודש .
אני מיואשת כבר לא יודעת מה לעשות אולי יש עצה למישהו ....
אמא מיואשת ומודאגת....
תודה מראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרחל
כוכבית דוידיאן26/05/2009היי, בשלב הזחילה התינוק שורף יותר אנרגיה ולכן יש האטה בתהליך העליה במשקל, זה כבר לא כמו בחודשים הראשונים.
במידה ואתם מקפידים על תפריט מלא אין כל דאגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילד לא אוכלזהבית19/05/2009
שלום רב,
הבן שלי בן שבעה וחצי חודשים (שוקל 7.100 ק"ג - נולד 3.002 ק"ג). ביום חמישי (14.05.09) הוא קיבל חיסון צהבת. בהדרכת אחות הטיפת חלב, הגדלתי את המינון של הברזל ל- 6 טיפות (מ- 3 טיפות).
ביום יום, הוא אוכל בבוקר מטרנה לא יותר מ- 90 מ"ל ועוד כשתי ארוחות מטרנה ביום רק 180 מ"ל לארוחה, צלחת ירקות וצלחת פירות ליום.
האחות בטיפת חלב המליצה לי להוסיף לו למטרנה דייסה (וניל).
1. מאז שבת הוא לא אוכל כמעט בכלל. הוא לא רוצה לאכול מטרנה כמעט בכלל, אם הוא אוכל הוא לא עובר את ה- 100 מ"ל, פרות הוא אוכל מעט מאוד וגם ירקות. עם זאת, יש לו הרבה מאוד יציאות במשך היום - דבר שלא אופייני לו. לפחות 5 פעמים ביום. היציאות די מוצקות, לא מדובר בשלשול. אני מאוד מודאגת, איך הוא מוציא כ"כ הרבה אם הוא לא אוכל?
2. הוא מאוד לבן (גם אני ובעלי מאוד בהירים), אך האחות סברה שהוא אנמי. היא אמרה לי בעוד שבוע כלומר מיום חמישי, להגדיל את מינון הברזל ל- 10 טיפות. האם זה מקובל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לזהבית
כוכבית דוידיאן26/05/2009היי, נתחיל מהסוף, לגבי הברזל אני ממליצה לך לגשת לרופא, לערוך בדיקת דם, לגבי מצב הברזל.
לעיתים יש גם בעיה עם ספיגת הברזל כך שחשוב לערוך את כל הבדיקות, גם חוסר של ויטמין B12 עלול לגרום לאנמיה.
לגבי הארוחות אני ממליצה לך לחזור לתקופה שלפני הביקור בטיפת חלב, לחזור לתמ"ל שנתת תמיד ומכיוון ויש שינוי ביציאות גם לחזור לכמות המקורית של הברזל עד לביקור אצל הרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות...מירי19/05/2009
בני כבן חצי שנה שוקל 8 ק"ג בערך.אחות טיפת חלב המליצה לא לתת לו דייסה בתוספת לתמ"ל מכיוון שהוא שוקל מעל לממוצע.
הבעיה היא שהוא לא ישן לילה שלם ואמרו לי שתוספת דייסה לפני השינה תורמת לשינה רציפה יותר.שאלתי היא,, האם בכל אופן להוסיף לו ארוחה אחת של דיסה לפני השינה?האם ארוחה אחת תגרום לו להשמין?
ואם כן, איזו דייסה מומלצת?
ושאלה נוספת, בני לא אוהב לשתות מים. האם יש איזשהו תחליף?
תודה רבה מאד
מירי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטויות במיץ.
שימרית19/05/2009את בהחלט יכולה לתת לו דייסה בתמ"ל רק לפני השינה ואני מאוד ממליצה על דייסת קינואה של מטרנה שגם עשירה בויטמינים וגם הערכים התזונתיים שלה גבוהים.
ואישית לבן שלי זה עוזר מאוד בלילה ו8 ק"ג בגיל חצי שנה זה לא כזה מעל הממוצע כמובן תלוי גם בגובה,בכל אופן אם זה פעם ביום זה ממש בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמת ויציב.
אביבית20/05/20098 ק"ג זה יופי של משקל ואת בהחלט יכולה להוסיף דייסת קינואה. גם אני מוסיפה לבייבי שלי והוא ממש לא בתת משקל..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמירי
מאיה21/05/2009לגביי התיאוריה שדייסה "מרדימה" את הילד לאורך לילה שלם- בולשיט
הילד שלי מגיל 4 חודשים אוכל תוספת דייסה וזה לא מנע את ההתעוררויות בלילה
אך מה שכן- מאז שהתחלתי לתת לו דייסת קינואה אורגנית של מטרנה- הילד ישן לילה שלם וברוגע.
אני לא יודעת אם זה בגלל הדייסה- אבל נוח לנו לחשוב כך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על כל ההמלצות
מירי22/05/2009עזרתן לי מאד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמירי
כוכבית דוידיאן26/05/2009היי, נתחיל מהסוף, למים אין תחליף!!!! ואני לא ממליצה לך לעשות חלילה טעות ולהרגיל אותו למים ממותקים.
לגבי דייסה, אז אכן, היא מוסיפה קלוריות לארוחה, אבל כפית אחת בארוחה אחת ביום לא תשנה דבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן שנה שלא רוצה לאכול סימילאאמא מודאגת19/05/2009
הי, בני הקטן בן שנה, עבר לפני כמה חודשים דלקת ריאות ארוכה שבמהלכה סרב לאכול את הסימלאק שלו. עכשיו הוא שוב כמה ימים אחרי מחלת חום וירלית ועכשיו הוא לא מעוניין בכלל בסימילאק, הוא זטרק את הבקבוק מייד אחרי שרואה אותו או שלוגם לגימונת וזורק. בפעם הקודמת הוא חזר בסוף לסימילאק, לא בהתלהבות יתרה אך אכל. עכשיו לאורך 24 שעות הוא לא אוכל בכלל ואנחנון די חסרי אונים כי התמ"ל מאד חשוב בשלב זה. הוא גם לא התלהב מדייסת קוואקר שעשיתי לו בבוקר. מה האופציות שלי?
אודה לתגובתך
אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמאלה יקרה
כוכבית דוידיאן26/05/2009הי, להכריח אותו לאכול, זאת לא התשובה. מה שכן אני ממליצה לך לנסות ולהגיש לו את התמל בתוספת דייסת וניל, לשינוי הטעם וכן לנסות ולהגיש לו את זה עם פטמת מעבר דמויות קש רחב. זה שונה מבקבוק ובדרך כלל תינוקות שהם סרבני בקבוק מוצאים דווקא את פטמת המעבר כעדיפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן שנה שלא רוצה לאכול סימילאאמא מודאגת19/05/2009
הי, בני הקטן בן שנה, עבר לפני כמה חודשים דלקת ריאות ארוכה שבמהלכה סרב לאכול את הסימלאק שלו. עכשיו הוא שוב כמה ימים אחרי מחלת חום וירלית ועכשיו הוא לא מעוניין בכלל בסימילאק, הוא זטרק את הבקבוק מייד אחרי שרואה אותו או שלוגם לגימונת וזורק. בפעם הקודמת הוא חזר בסוף לסימילאק, לא בהתלהבות יתרה אך אכל. עכשיו לאורך 24 שעות הוא לא אוכל בכלל ואנחנון די חסרי אונים כי התמ"ל מאד חשוב בשלב זה. הוא גם לא התלהב מדייסת קוואקר שעשיתי לו בבוקר. מה האופציות שלי?
אודה לתגובתך
אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא יקרה
כוכבית דוידיאן26/05/2009היי, יש כמה אלטרנטיבות, הראשונה היא להסמיך לו את הסימילאק עם דייסה ולהגיש לו עם כפית והאפרות השניה היא להגיש לו עם פטמת מעבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצילו סרבנית תמ"לדפנה19/05/2009
בתי בת שנה.
אוכלת כמעט הכל,יונקת פעמיים ביום (בערב לפני השינה ובבוקר מוקדם) ובד"כ מקבלת מהמטפלת כ-80 מ"ל חלב שאוב בסביבות 11 בבוקר.
אני רוצה להפסיק להניק ולפני כעשרה ימים נתנו לה לראשונה בחייה סימילאק.
הילדה מסרבת לשתות את זה,טועמת וזורקת את הבקבוק הצידה.
ניסינו גם מטרנה ונתקלנו באותה תגובה.
אני אובדת עצות.
חשוב לי שתלמד לאהוב תמ"ל גם כאמצעי הרגעה לפני השינה/בהתעוררות לפנות בוקר וגם כתוספת לתזונה.
יש לציין שאין לילדה בעיה לשתות מבקבוק (מקבלת בקבוקים של חלב שאוב באופן קבוע מגיל ארבעה חודשים ומאוד שמחה לראות את הבקבוק) הבעיה רק בתוכן.
מה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדפנה
כוכבית דוידיאן26/05/2009היי, המלצתי היחידה היא לנסות ולתת לה סימילאק טופ, אין בו אומגה 3 ולכן הוא חסר את הטעם לוואי.
אולי זה יצליח. כמו כן נסי להוסיף מעט דייסת וניל, מעט רק לשם הטעם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל מוצק לבת חצי שנהדנה18/05/2009
לפני שבוע התחלתי לתת לבתי מוצקים
שלושה ימים ראשונים גזר לאחר מכן הוספתי לה קישוא היא מאוד אוהבת
היום הוספתי לה גם בטטה
הכמות שהיא אוכלת 180 בערך. רציתי לדעת האם זה הרבה בתור התחלה ? ואם זה תחליפ למנת סימילאק?
בנוסף רציתי לדעת לגבי מים כמה מותר לתת ואם בכלל ?
התפריט שלה:
7 בבוקר הנקה
10 בבוקר אגס אחרי חצי שעה 120cc סימילאק
13:30 מנת ירקות
16:00 120cc
21:00 180cc
האם התפריט בסדר? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון
דנה19/05/2009שעה 16:00 180 cc
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדנה
כוכבית דוידיאן26/05/2009תפריט מצויין, לגבי מים , אני ממליצה רבע שעה אחרי ארוחת פירות וירקות להתחיל עם 30-50 CC וכמובן שאפשר יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרבנית מוצקיםלילך18/05/2009
בתי בת 7 ח'. מגיל 5.5 חודשים מנסים לחשוף אותה לפירות וירקות. מסרבת לשתות מבקבוק (גם עם חלב שאוב). כשרעבה מאוד שותה כמויות מאוד קטנות (גג 90 מ"ל) ולעיתים מסרבת אפילו לכמויות אלה.
גם עם פירות וירקות לא נחלנו הצלחה גדולה. פירות מוכנה לאכול רק גרבר שלב 1. פירות טחונים טרי מגעילים אותה והיא לא מוכנה. בד"כ אנחנו מערבבים לה חצי קופסא תפוח וחצי אגס (כמות של 80 מ"ל). ירקות גם אוכלת כמות דומה.
אני לא מצליחה להגדיל לה את כמויות, יש ימים שהיא מתנגדת לאכול גם את הכמויות הלאה.
אציין כי חזרתי לעבודה לפני חודש. בימים הראשונים היתה אוכלת את המינימום שבמינימום כדי לא להיות רעבה ושפוט היתה מחכה לי. עכשיו המצב קצת השתפר אך הכמויות עדיין מאוד מאוד קטנות.
בחודש האחרון עלתה רק 50 גר'. שוקלת 7.750 ק"ג, נולדה 2.415 בשבוע 37.
מה ההמלצות לחשיפה למזון חדש ? יש ימים שהיא פשוט צורחת וסוגרת את הפה וזה פשוט סיוט...
אני לא רוצה להאכיל אותה בכוח, אבל היא ממש לא מראה פתיחות למזון חדש. מבחינתה העדיפות היא לינוק כל היום.
האם יש מזונות נוספים שאפשר לשלב עם הפירות הירקות והיניקה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם על השאלה שלי
לילך20/05/2009מ
ק
פ
י
צ
ה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללילך
כוכבית דוידיאן26/05/2009היי, נתחיל מזה שהיא לא מוכנה לאכול מבקבוק. אני ממליצה לך לנסות ולהגיש לה את הבקבוק עם הפטמה הפשוטה של פעם, זאת מהגומי, מנסיוני עם תינוקות יונקים זאת הפטמה שהם מתחברים אליה הכי הרבה, אף יותר מהפטמות שדומות לפטמת האם.
לגבי הירקות והפירות, אני ממליצה לך לקחת צעד אחד אחורה, להתחיל מההתחלה להכיר לה לאט לאט מרקם וטעם של כל ירק, אחר כך מרקם וטעם של כל פרי, ובין לבין כמובן להמשיך עם ההנקה או תמ"ל.
אם היא לא אוהבת מרקם מסויים נסי מרקם אחר ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)