מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דגים לתינוקמאיה16/05/2009
לפי ההמלצות החדשות של משרד הבריאות ניתן לתת לתינוק בן 9 חודשים דגים האם זה באמת מומלץ? איזה דג הכי ממולץ? סלומון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למאיה
כוכבית דוידיאן17/05/2009היי, דג סלמון הוא מצויין, גם טונה טריה או פורל.
בכל מקרה כרגע אני לא ממליצה על דג ליותר מפעם בשבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדג פעם בשבוע
מאיה17/05/2009תודה לכוכבית על התשובה.
האם יש סיבה לכך שלא לתת דג יותר מפעם בשבוע?
בגלל הכספית שיש בדג או האלרגיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- במה להחליף סימילאקפ.15/05/2009
שלום,
בני בן שנתיים כמעט. אוכל אוכל רגיל במהלך היום אבל בבוקר ו/או ערב מקבל 120-150CC סימילאק (מן הרגל כזה). אני רוצה להפסיק את הסימילאק אבל חבל לי על הקלוריות שיש בתוכו כי ילד קטן ורזה לגילו.
מה הייתן ממליצות לתת לו לאכול בבוקר/ערב במקום סימילאק? מה למעשה מאוכל שלנו הוא שווה ערך קלורי ל250 CC סימילאק ביום?
תודה.
פ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא יקרה
כוכבית דוידיאן17/05/2009היי, ראשית אין כל צורך ל"גמול" אותו מסימילאק, התמ"ל עשיר בכל המרכיבים התזונתיים הנחוצים ונותן תמיכה תזונתית מצויינת לילד בגיל הזה. חישבי על זה כמו על מילקשייק של ויטמינים., בעיקר לאור העובדה שהוא קטן ורזה לגילו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לתינוקת בת 10 חודשיםמיכל15/05/2009
שלום רב,
בתי בת 10 חודשים, שוקלת כ 8.5 קילו. רציתי להתייעץ לגבי התזונה וכמות תמ"ל ביום.
תזונה:
07:00 240 תמ"ל
11:00 פירות (בדר"כ אגס+ תפוח + תמר)
14:00 מרק (הודו + גזר, בטטה, תפ"א, קישוא) טחון או פסטה בולונז (בעיקר)
17:00 יוגורט טבעי 3% + טחינה או שקדיה כקצת הפורום
או ביצה+אבוקדו + עגבניה
או פשטידת ירקות וגבינות
או כריך עם קוטג'
או 180 תמ"ל
20:00 240 תמ"ל
שאלותי:
1. התפריט אינו מגוון דיו ונראה לי כי נמאס לה מהמרק היומי. היא אוכלת פחות לאחרונה. איך
אפשר לגוון את ארוחת 14:00?
2. ראיתי עכשיו בפורום שיוגורט לא מומלץ לפני גיל שנה. היא אוכלת אותו בתאווה גדולה.
האם להפסיק?
3. הארוחה ב 17:00 נראית לי לא מספיקה ולא מגוונת ולפעמים אני משלימה בתמ"ל ואז היא
ממעטת בתמ"ל של 20:00.
3. כמה מים ביום נחשב כמות סבירה? היא שותה משהו בין 100 ל 150 ביום.
4. קניתי לפי המלצת הפורום דייסת קינואה. האם לתת אותה בבקבוק של 20:00 או בכפית?
תודה רבה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל
כוכבית דוידיאן17/05/2009היי, נתחיל מהיוגורט, זה בסדר גמור, אני פשוט לא המלצתי על חלב ניגר לפני גיל שנה וכמובן כמה שפחות מעדנים ממותקים.
לגבי ארוחת הצהרים במקום מרק חשבי על תחליף דומה אך שונה כמו פירה בטטה עם קציצות או אורז מלא עם ירקות מאודים בתוספת קציצות עוף או לחלופין את יכולה להכין לה מגדרה עם עדשים ירוקים(אני ממליצה להשרות אותם לפחות לילה כדי שינבטו).
לגבי כמות המים המומלצת ליום היא בערך כ 500 מ"ל בסך הכל.
ולגבי דייסת הקינואה את יכולה לשלב לה גם עם התמ"ל , מרק הירקות או הפירות.
מקווה שעזרתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשה דחוף!! אלרגיותמלי14/05/2009
שלום רב,
אני כ"כ שמחה שמצאתי פורום שמדבר בהרחבה על תזונה , אז קודם תודה על השירות הנפלא..
הבן המקסים שלי בן שנה וחודשיים, עד לפני יומיים הכל היה בסדר התזונה שלו היתה מבוססת כך:
פעמיים ביום בוקר ולפני השינה סימילאק אדוונס חלבי 240 מ"ל , פירות טריים מעט (מעדיף גרבר)
מרק ירקות עם עוף או אורז וקציצות ומעדנים שונים.
לצערי לפני יומיים ביצענו טסטים בעור והתגלה שהוא אלרגי ברמה הגבוהה ביותר לביצים, רגיש לחלב ומוצריו ובוטנים. אני חייבת לציין שבגיל שנה ושבוע פיתח אלרגיה לטעימת עוגה קטנטנה מקופלת וזו הפעם היחידה שבה ראינו אלרגיה למאכל (בעקבות המקרה הגענו לרופא) ולכן מאוד הופתענו מהממצאים - הרופא טוען שהגוף מגיב במחלות מסוימות כמו קשיי נשימה (חשבתי שזה בגלל החורף וההידבקות מילדים ועוד)
אין לי שמץ של מושג מאיפה להתחיל בתזונה , קניתי לו המון תחליפים שהוא אינו מוכן בשום אופן לטעום . נוטרמיגן עם מרשם , מטרנה צמחי ,דייסה וניל,
בקיצור לא מוכן כלום חוץ ממרק ועוף בשלושה הימים האחרונים...... אני נורא בדיכאון מזה ואני מבקשת בבקשהעזרה בדחיפות , קשה לי המחשבה שבגלל שהוא לא מוכן לקבל צמחי או סויה יהיה לו חסר במזון שחשוב להתפתחות תקינה.
תודה מראש וסליחה על האורך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענבל
ד''ר חוה סולם16/05/2009שלום רב!
בראשית, טוב שהאלרגיה נתגלתה במהירות. אך כמו שאת מרגישה תינוקך עובר תהליך
עד להסתגלותו לטעמים השונים, אך יש בזה מידה של יתרון, כי השינוי יחשוף אותו לטעמים
שונים. אפשרי לנסות דייסות המתאימות לגילו כגון; שבולת שועל, קינואה. תנסי להאכיל אותו
עם כפית אבוקדו, עם לחם, טחינה מדוללת עם לחם ועגבניה, בארוחות משפחתיות שיאכל מה שהמשפחה אוכלת, (כמומן, רק מה שמתאים לו)
אפשרי לנסות, בטטה עם ממריחה קלה של טחינה) 1 כפית ממרח שקדיה בפירות (מעשיר בסידן)
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת תינוקת בת חצי שנההדס14/05/2009
שלום, ביתי בת חצי שנה שוקלת כ- 8 ק"ג. ניזונה ממטרנה לאחר שלא הצלחתי להניק.
לפני כ- 3 שבועות התחלנו לחשוף אותה בהדרגה לאכילת ירקות. בתחילה כל ירק בנפרד והיום מרק הכולל גזר, בטטה, תפוח אדמה וחתיכת עוף. היא ממש לא אוהבת את המרק, ולאחר "מאבק" אוכלת כמה כפיות. עם הפירות טרם התחלנו בהמלצת האחות בטיפת חלב.
תזונתה- 8.30: תמ"ל- 180
12.00: תמ"ל- 120
13.30: מרק ירקות
15.00: תמ"ל- 120
18.00: תמ"ל- 120
20.00: תמ"ל- 120
22.00: תמ"ל- 120
שאלותיי: 1. לגבי המרק- האם להמשיך להאבק ולנסות להאכילה בכפית או לעבור לאכילה מבקבוק?
2. האם כמות המזון מספקת ומזינה דיה?
אודה להתייחסותכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ניצן14/05/2009היי
יש לי תינוק בן 8 חוד ואותו סיפור היה לי איתו בעניין המרק מה שאנ עשיתי זה פשוט לא לחצתי עליו זרמתי איתו ולאט לאט הוטמע בו עניין המרק יש לזכור דבר חשוב שהיא הורגלה מאז שנולדה לתמ"ל וזה שינוי בעבורה אז לאט לאט זה לוקח זמן אני שילבתי גם פירות היום הוא אוכל ירקות ופירות בכיף תקחי את הזמן תניל לה זמן הסתגלות זה אמור להיות שלב של טעימות ושלב מהנה בעבורה ולא סיוט
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהדס
כוכבית דוידיאן17/05/2009היי, נתחיל עם סדר היום, כפי שאני רואה יש צפיפות בין כל ארוחה, אני ממליצה לך להתחיל ולפתוח מרווחים בין הארוחות, להגיע למצב של כ 180-240 מ"ל כל 3-4 שעות, פערים של כל שעתיים הם צפופים מידי ויכול להיות שהיא פשוט לא רעבה.
מעבר לכך קצת סבלנות, היא צריכה להתרגל לטעם ולמרקם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבע צואהיוספה14/05/2009
שלום רב,
ביתי בת 6 שבועות. אני מניקה הנקה מלאה. למרות זאת יש קושי משמעותי במתן צואה, ומאמצים רבים. אומנם הצואה יוצאת כאחת ליום, אך באמת בייסורים רבים. רציתי לשאול - האם יש משהו שאני יכולה לעשות על מנת להקל על היציאות? שמעתי שתה שומר יכול לעזור, אך גם תורם ליצור רב של חלב, ובזה אין לי כל צורך. בנוסף, צבע הצואה הינו ירקרק ונוזלי מאוד. נאמר לי שהצבע צריך כבר להיות צהבהב. מדוע עדיין ירוק? חשוב לי שוב לציין שאני מניקה באופן מלא.
תודה רבה, מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליוספה
ד''ר חוה סולם16/05/2009שלום רב!
אני ממליצה דבר ראשון לפנות לרופא כדי לברר את הסיבה לעצירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 9 חודשים מסרב לאכולמאיה14/05/2009
שלום רב,
בני בן ה9 חודשים אוכל מוצקים מגיל 6 חודשים. הכל הלך מצויין עד עכשיו (היו הרבה עצירויות בדרך אבל לאחרונה זה נרגע) כבר כמעט שבוע איננו אוכל כמעט.
בבוקר הוא מבקש שאניק אותו אבל אין לי מספיק חלב כיוון שלפני חודש לא כ"כ רצה שאניק אותו ביום (כנראה כי בימים הללו אכלתי הרבה שוקולד ואוכל חריף) ולאחר מספר ימים כשהבנתי שזה בגלל מה שאני אוכלת הפסקתי והוא חזר לבקש ציצי אבל כבר לא היה לי מספיק חלב לתת לו.
אז עכשיו ב7:00 בבוקר הוא מבקש ציצי ואין לי מספיק והוא לא לוקח בקבוק כיוון שאיננו רגיל.
ב10:00 בבוקר אני מכינה לו פרי והוא אוכל כפית אחת וסוגר את הפה ולא פותח יותר.
ב15:00 אני נותנת לו מרק עם עוף או אבוקדו עם עגבניה וביצה והוא אוכל בערך 3 כפיות שותה מים וזהו לא מוכן לפתוח את הפה יותר. לאחר כשעתיים אני מניקה אותו אבל אני חושבת שעדיין אין לי מספיק חלב כי זה לא מספיק לו הוא עדיין רעב. בסביבות 19:00 אני נותנת לו חצי אבוקדו עם עגבנייה ומלפפון וקצת טחינה והוא אוכל בערך 80ml
ואז בסביבות 20:30 הוא נרדם בזמן הנקה.
אני לא יודעת כבר מה לעשות! ניסיתי לאכול לידו בכדי לגרות אותו. הוא מסתכל אבל לא לוקח.
זה אף פעם לא היה ככה.
לא שקלתי אותו אבל הוא איבד משקל כי המכנס נופל ממנו והחיתול נהיה גדול.
אני חייבת לציין שלפני מספר ימים יצאה לו שן ראשונה ועכשיו נראה לי שהשניה בדרך.
האם זאת הסיבה לאי תיאבון?
האם זה קורה אצל תינוקות כאשר יוצאות השיניים?
מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מאיה
ענבר ללוז14/05/2009ראשית בקיעת שיניים היא בהחלא סיבה לחסר תיאבון. שנית לא להתייאש. בגיל זה ילדים הופכים לבררנים וטעמים מו חריף , מתוק חמוץ או מלוח שעדיין לא נחשפו אליהם כנראה יידחה. חשוב להמשיך ולחשוף אותו לטעמים ולגוון את תזנתו ככל האפשר גם אם תחילה הוא מסרב. תני לו לטעוםמכל המאכלים הנאכלים בבית להוציא כמובן את אלו שחל איסור לגביהם: דבש, דגים , חלב פרה , בייצים , פיצוחים ושאר מזונות העלולים לגרום לחנק. הכי חשוב שיישתה מים מבלי תוספת של סוכר רגיל או סוכר ענבים וכמובן לא מיצים. כאשר השיניים תבקענה תראי שיחזור לסורו - מניסיון אישי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר למזון מוצקאלה13/05/2009
בני בן 5 חודשים כיצד עוברים למזון מוצק ממה מתחילים ואיך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי אלה
ענבר ללוז14/05/2009ראשית מזל טוב על המעבר למזון מוצק. תכלס לא משנה כל-כך ממה מתחילים. ישנן דעות שעדיף להתחיל עם ירקות היות והסיכויים שהתינוק ירצה ירקות אחרי שטעם את מתיקות הפירות הוא קטן , מצד שני בגלל המתיקות יותר קל להתחיל דווקא בפירות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דייסות עם גלוטןליאורה13/05/2009
שלום רב.בני בן 5 חודשים ולפי הנחיות החדשות צריך להוסיף דייסות עם גלוטן מגיל 4 חודשים.בני ניזון רק ממטרנה.איזה דייסות צריך לתת לו?בתודה מראש.
אמא מודעגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאורה
כוכבית דוידיאן14/05/2009היי, דייסות עם גלוטן ובכלל גלוטן ומוצרי חיטה לא מומלצים לפני גיל 8 חודשים.
מגיל 4 חודשים עד חצי שנה ניתן להגיש דייסת קורנפלור/ אורז.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצקים לבן חצי שנהמירי13/05/2009
שלום רב,
שלום,
בני כבן חצי שנה, שוקל בסביבות 8 ק"ג.
אוכל כל 4 שעות סימילאק איזומיל 180 מ"ג.
לאחרונה התחלנו בהוספת מוצקים אך הוא מסכים לאכול בקושי כפית או שתיים מהירקות.ניסינו גם פירות ועדיין לא כ"כ מסכים.
האם להמשיך לתת לו סימילאק כל 4 שעות או שהכמויות הקטנות שהוא אוכל מן המוצקים מחליפות חלק ממנת הסימילאק?
כמה ארוחות מוצקים ביום הוא אמור לקבל בגיל כזה?
תודה וסליחה על כמות השאלות,
אמא מבולבלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירי
כוכבית דוידיאן14/05/2009היי, אמא יקרה, הסירי דאגה מלבך, בנך בן החצי שנה עדין בתחילת דרכו בלמידת והכרת הטעמים.
לא צריך למהר, כל יום תנסי כפית ועוד כפית מהירקות והפירות עד שיתרגל לטעם ולמרקם.
בנתיים כמובן המשיכי כרגיל עם התמ"ל כדי שלא יגיע לחסרים תזונתיים.
באופן כללי, הירקות או הפירות באים במקום ארוחה רק כאשר הכמות היא שווה בערך לכמות התמ"ל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דייסהורד12/05/2009
שלום,האם אפשר לתת דייסה לתינוק בן 8 וחצי חודשים משיבולת שועל שקונים בבית טבע ולהכין במים רותחים ולטחון...עם טיפה מייפל טבעי...?ושאלה נוספת אם בכלל חובה לתת דייסות אם אין בעית משקל..?תודה על המענה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
כוכבית דוידיאן14/05/2009היי, את בהחלט יכולה להגיש לבנך דייסת שיבולת שועל טריה ולא מעובדת,.
ולגבי שאלתך לגבי דייסות בכלל, אין חובה, זה הכל תלוי בך ובתינוק, לא כולם אוהבים דייסות או זקוקים לשילוב שלהם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרק ירקותאורית12/05/2009
שלום,
רציתי לדעת מהי הכמות המומלצת לתינוק בן 7 חודשים במרק ירקות? מה זה צריך להכיל.. כמה ירקות ומנת בשר?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי אור
ענבר ללוז14/05/2009המרק צריך להכיל כמה סוגי ירקות אך יש לטעום בנפרד כל אחד מהם כדי לזהות אלרגיה למזונות מסויימים. כמובן שלא להוסיף אבקת מרק או מלח אלא תבלינים טריים כמו פטרוזיליה שמיר וכדומה ולהוציאם לפני הטחינה. רצוי לתת את המרק כל יום באותה השעה ולהאכיל בכפית ולא כמרק מרוסק בבקבוק. זיכרי שמותר לך לשמור את המרק עד שלושה ימים במקרר ולא יותר ומרק שהופשר לעולם לא להקפיא חזרה. לאחר תינוקך הסתגל לכל הירקות הוסיפי בשר למרק .תחילה הוציאי אותו מהמרק לפני נטחינה ולאחר מס' ימים הוסיפי אותו לטחינה. הבשר המומלץ הוא פולקע , כרעיים ולאחר מכן ניתן להתחיל בבשר הודו נקבה שעשיר יותר בברזל מבשר עוף.בגיל 7 חודשים הכמות היא כשלושת רבעי כוס. בגיל 8 חודשים בתחילי להכניס למרק קטניות : עדשים , אפונה יבשה או אורז ולטחון עם כל הירקות. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזים אצל תינוק - עזרה דחופהמיטל12/05/2009
שלום,
אנחנו זוג הורים טרי לתינוק מקסים בן שבועיים, שלאחרונה החל לסבול מגזים נוראיים. הילד ניזון מהנקות בלבד. לאחר שראינו ששום הרגעה אחרת לא עוזרת, קנינו גליכל של ד"ר ינשוף אבל אחרי שהילד פלט את האוכל (מיד אחרי שקיבל טיפות) אנו פוחדים להשתמש בתכשיר (ייתכן, אגב, שנתנו לו מנה גדולה מדי). בכל מקרה - הילד לא מפסיק לצרוח, ורק מדי פעם הוא נרגע ונרדם, מרב תשישות מהבכי שלו עצמו.
האם הדבר נורמאלי?? האם יש מה לעשות על מנת להקל את הכאבים???
כבר חשבנו לפנות איתו למיון....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי מיטל
ענבר ללוז14/05/2009ראשית נא להירגע. לא כלכך מהר רצים למיון. מומלץ לעודד הנקה גם אם התינוק סובל מגזים. תיתכן הקלה בתופעת הגזים אם בתזונתך תימנעי מחלב פרה , בייצים , חיטה ואגוזים. ישנו תכשיר טבעי על בסיס שומר שנקרא נרס הרווי - נא לדייק במינון . הניחי את תינוקך כשבטנו על ברכייך - גם יכול להקל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחוףשרון אדרי11/05/2009
שלום יש לי תינוקת בת חצי שנה הייתי איתה השבוע בטיפת חלב היא שוקלת 6.300 ואורך של 67.5 ואמרו לי שהיא ממש מתחת לעקומה יש לציין שהיא מקבלת רק הנקה והתחלתי גם פירות וירקות היא קיבלה את זה יפה מאוד אבל לאחר החיסון לא מראה כלכך נכונות...ברצוני לדעת מה אפשר לעשות על מנת שתעלה במשל בלי שאני יצטרך לוותר על ההנקה כי גם הגדולה שלי הייתה ככה וויתרתי ועד היום אני מצטערת כי גם עם המטרנה היא לא עלתה ממש...
אשמח לקבל תשובה במהרה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרון
כוכבית דוידיאן12/05/2009היי, ראשית כל הכבוד על כך שאת מניקה עדין בגיל הזה, גם עם הנקה חשוב מאוד לשמור על רצף קבוע של ארוחות, התינוקת כבר מספיק בשלה כדי לפתוח פערים בין הארוחות.
הקפידי להאכילה בזמנים לדוגמא: 7:00: הנקה
10:00: ארוחת פירות+ כפית שקדיה 13:00: מרק ירקות עם שיבולת שועל 16:00: הנקה 19:00-20:00: הנקה: לפני השינה ניתנת אפשרות לשאוב ולהעשיר את החלב השאוב בדייסה שתתעכל לאט יותר ותעזור ללילה ארוך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכלריבי10/05/2009
בוקר טוב,
אני מניקה את ביתי כל בוקר היא בת שבועיים וחצי, ובמהלך היום מנסה לשאוב כמה שיותר,
מביאה לה ארוחה אחת של בקבוק תמל וארוחה הבאה חלב אם..
ככה בערך 6 ארוחות ביום.
אתמול כמעט כל היום נתתי לה תמל..ורק בערב היא עשתה את צרכיה..(שלשול)
האם זה בגלל שבמשך כל היום אכלה תמל זה עשה לה קצת בלאגן?או שמה הבטן שלה בתהליך התפתחותי?
אודה לתשובה
ריבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלה שלי
ריבי11/05/2009צרפתי דוגמא של אתמול לגביי האוכל שלה:
07:00- הנקה
9:30- התחילה לאכול סימילאק סיימה 100 cc
13:00- התחילה לאכול שאיבת חלב אכלה 80 cc
15:15- התחילה לאכול שאיבת חלב אכלה 120 cc
17:15- התחילה לאכול סימילאק אכלה 60 cc
19:00- התחילה לאכול סימילאק אכלה 60 cc
02:30- בבוקר אכלה שאיבת חלב 100 cc
האם זה בסדר???
אודה לתשובה דחופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלריבי
כוכבית דוידיאן14/05/2009היי, נראה בסדר גמור.
לגבי שאלתך על השלשולים, צריך להבין שחלב אם שונה בהרכבו מתמ"ל, חלב אם מתעקל בקלות יותר לעומת תמ"ל שמצריך עבודה קשה יותר של מערכת העיכול, לעיתים במעבר בין הנקה ותמ"ל יש שינוי כל שהוא ביציאות . עצירות /שלשול.
מקווה שזה יסתדר אם ממשיך השלשול אני ממליצה לפנות לרופא, יכול להיות גם רגישות לחלב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)