מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פירות וירקותריקי16/06/2009
שלום רב,
בתי בת 7 וחצי חודשים אוכלת פירות ומרק אך לאחר זמן מה נראית רעבה ומשלימה במטרנה בלי דייסה, מה עושים ע"מ שיהפך לארוחה ממש?
וגם מה כדאי לשלב בפירות בנוסף ל-2 פירות שאני טוחנת?
ועוד שאלה לגבי המרק איזה חתיכה עוף כדאי לי לשים ולטחון לה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לריקי
כוכבית דוידיאן17/06/2009הי, יכול להיות שהכמות של הפירות או המרק קטנה לה את יכולה גם להוסיף טחינה או שקדיה ואפילו תוספת דייסה כל שהיא לפירות ולירקות שיבולת שועל או פסטה.
למרק את יכולה להוסיף שוק עוף או 2 כנפיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירות לבן 8 חודשיםדנה16/06/2009
אני רוצה לתת לבני פירות קיץ כמו ענבים, משמשים, שזיפים, נקטרינות וכיוב.
האם אני יכולה לטחון אותם עם הקליפה, או שעלי לקלף אותם בטרם טחינתם? (מאוד בעייתי עם ענבים, מן הסתם)
שאלה נוספת: כבר מס' פעמים שאחרי הארוחה שלפני השינה (בשעה 18:00), בה אני נותנת 180 סמ"ק + 1.5-2 כפות דייסה של מטרנה, בני מיד מקיא את האוכל (גם של הצהריים - מנת ירקות שאוכל בסביבות 14:00). מה יכולה להיות הסיבה לכך? יש סיבה לדאוג? יכול להיות שהדייסה כבדה לו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
כוכבית דוידיאן17/06/2009הי, פירות הקיץ הם בחלקם יותר אלרגניים אז ראשית לנסות כל פרי בנפרד לפחות פעמיים, מעבר לכך את יכולה לטחון עם הקליפה, על ענבים ההיתי מוותרת בשלב זה.
לגבי הדייסה: אם בשעה שש הוא מקיא את האוכל של הצהרים, השאלה הנשאלת היא מה קורה עם העיכול של אותה ארוחה. האם את מגישה לו אותה בבקבוק או פכפית? האם הוא אוכל לאט או מהר.
אני לא חושבת שהבעיה היא הדייסה, אבל יכול להיות שכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתך...
דנה17/06/2009את מנת הצהריים אני מגישה לו בכפית (קטנה של תינוקות), והוא מסיים אותה לאחר כרבע שעה.
את חושבת שהיא "כבדה" לו? (אוכל בערך 240 מ"ל).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנת פירותמאיה16/06/2009
האם מנת פירות בבוקר לדוגמא תפוח +בננה מחליפה ארוחה לתינוק בן 10 וחצי חודשים?
אם לא מה ניתן להוסיף למנה?
מגיל 6 חודשים בערך כל יום אני נותנת לבני מרק(ירקות+עוף) בצהריים נראה שנמאס לו כבר והוא לא אוכל ממנו.
מה ניתן לתת לו במקום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאפרת
כוכבית דוידיאן17/06/2009בבוקר לכשהומתעורר אני ממליצה על תמ"ל ועל הפירות כשעתיים שלוש לערך אחרי.
לגבי הירקות את יכולה להכין לו במקום מרק פשטידת ירקות וקציצת עוף או פסטה מאמי עם קציצת עוף ואת יכולה לשלב עם זה בצד ירקות טריים בבלנדר כמו עגבניה ומלפפון עם שמן זית ולמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה- יש לי בעיה קטנה
מאיה18/06/2009כוכבית תודה רבה על תשובתך ועל העצות.
הקטן אינו לוקח בקבוק כי אינו רגיל לכן אני לא נותנת לו תמ"ל- ניסיתי ולא הלך.
במקום זה אני נותנת לו דייסה של nestle חלבית שמועשרת בברזל. האם זה בסדר?
עוד שאלה חשובה- מאיזה גיל מומלץ לתת בשר בקר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני נתתי בקר כבר מגיל 7 חודשים
אביבית18/06/2009פשוט יום אחד הצוציק ראה אותנו אוכלים ספגטי בולונז וממש רצה. הכנתי לו פסטה מאמי ברוטב בולונז וזה הפך ללהיט מאז..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירקות במרק תינוק בן 8 חודשיםתמר15/06/2009
שלום,
במרק שאני עושה לבני בן ה- 8 חודשים אני שמה: 2 כרעיים, חתיכת הודו אדום, תפוח אדמה, בטטה, גזר, קישוא, ראש סלרי, שורש, חתיכת דלעת, בצל, וקצת עלי סלרי (אותם אני לא טוחנת). בנוסף, 2-4 כפות שיבולת שועל.
המרק מספיק לשבוע ואני מקפיאה את המנות.
רציתי לדעת אם כדאי להוסיף למרק קטניות, ואם כן - אילו מומלצות?
האם כדאי להוסיף אפונה של סנפרוסט או אפונה יבשה, ואיזו כמות לשים?
וגם - אילו עדשים עדיפות - כתומות או ירוקות? (ושוב, מה הכמות המומלצת?)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח מאוד לקבל תשובה.
תמר20/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת את דעתכן על התפריט הבא:גילי15/06/2009
בן 6.5 חודשים (נולד פג, מתוקן 5.5 חודשים, שוקל 7.5 ק"ג)
בוקר: 180 CC חלב אם שאוב.
לפנ"צ: 150 CC (פלוס מינוס) רסק פירות (שילוב של תפוח-אגס/תפוח בננה וכו...)
צהריים: 160CC חלב אם שאוב.
15-16: עוף עם ירקות (טחון) כ 100-120 CC.
19: 100 CC פחות או יותר חלב אם שאוב (לא רוצה יותר מזה!)...
23:00: עדיין מעירה אותו לאכול, והוא כבר ממש לא מעוניין, אוכל לפעמים 30CC ובוכה שהוא רוצה לישון, ולפעמים אפילו 130CC...
כמויות סבירות?
ישן טוב 2-3 תנומות ביום. שנת לילה כמעט רצופה עד 6-7 בבוקר.
יציאה כמעט כל יום, כל החיתולים רטובים.
מתי להעלות , לשנות כמויות?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ואם אפשר להוסיף משהו...
גילי15/06/2009מאז שהתחלנו עם המוצקים קרה פעמיים שבני הקיא אחרי ארוחה של חלב את החלב עם "תזכורות" מארוחת המוצקים שלפני... (חלב צהוב סמיך אחרי בננה, אדום-ירוק אחרי אבוקדו ועגבניה וכו...)
מדובר בהקאה די גדולה, בבת אחת, ואחר כך הוא נרגע.
אני חוששת שזה בגלל עומס יתר (עדיין לא הספיק לעכל את המוצק והחלב מגרה את ההקאה? כי אין מקום?...)
איפה להוריד או לשנות במינונים?
האם יש תפריט מסודר המומלץ יותר במצבים כאלה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשיר
כוכבית דוידיאן15/06/2009היי, התפריט נראה בסדר, אך אני ההיתי ממליצה להקפיד על פער של לפחות 3 שעות בין הארוחות כולל ארוחות הפירות או המרק, יכול להיות שקשה לו לעקל הכל יחד ולכן אני ממליצה לך לא למהר להגיש לו חלב אחרי ארוחה כזאת.
לגבי הלילה, אם הוא לא מעוניין אז חבל ללחוץ, הוא כבר ישלים את הארוחה ביום למחרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
גילי16/06/2009לא ציינתי שלוקח לו הרבה זמן לסיים בקבוק.
הוא יכול להפסיק אחרי 100 CC ולהמשיך אותו אחרי שעתיים...
אני יודעת שזה לא מומלץ, אבל לא יודעת איך לרכז לו את האכילה מהבקבוק לפעם אחת, הוא פשוט לא רוצה יותר, וקצת יותר מאוחר מאוד רוצה - וממשיך...
איך אם כך יוצרים הפרש של 3 שעות בין חלב למוצק?....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה בגיל שנה +לילך14/06/2009
בני בן שנה +8 חודשים אוכל עדיין שני בקבוקים ביום (בוקר וערב).
הוא לא מוכן לגעת בשום אופן בביצה (על כל סוגיה) ובגבינות. (גלידה ומעדן שוקו הוא כן מוכן).
האם הוא צריך תוסף תזונתי כלשהו בגלל זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים???
לילך16/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוספת סילאן לדייסהנטלי12/06/2009
שלום,
בתי בת שישה חודשיםולאחרונה התחלתי לתת לה מוצקים. אני רוצה גם לנסות לתת לה דייסה ורציתי לדעת מאיזה גיל מותר להוסיף סילאן לדייסה (שיבולת שועל). האם הסילאן מסוכן כמו דבש או שהוא בטוח לתינוקות?ובנוסףעדיף לתת דייסה ביום או בלילה לקראת השינה?
שאלה נוספת היא באיזה שלב כדאי להוסיף עגבניות. אני יודעת שבעבר היו מתחילים מעבר למוצקים עם עגבניה מגורדת אבל כיום ממליצים על ירקות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנטלי
כוכבית דוידיאן15/06/2009הי, לגבי הסילאן אני ממליצה דווקא להוסיף אותו לפירות או אפילו במקום הסילאן להוסיף תמר לח.
ואת הדייסה להוסיף לתמ"ל.
בכל מקרה לגבי השאלה לגבי אלרגיה כמו הדבש אז חשוב לציין שכל מזון חדש כדאי לנסות לבד לפחות פעמים כדי לשלול רגישות כל שהיא.
לגבי העגבניה, אני ממליצה להמתין מעט וזאת מפני שעגבניה היא מאוד חומצית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דייסה בלילהאמא חדשה11/06/2009
בני בן חצי שנה ושבוע, עד לפני כשבועיים היה קם לאכול בלילה ,(150-180 מ"ל אופטימיל) כדי לגמול אותו מהאכילה בלילה התחלתי להוסיף לו דיסה 8 דגנים של מטרנה (כף, כף וחצי) לארוחה של שמונה בערב ואז הוא קם לאכול ב6:30 בבוקר. בנוסף אוכל 2 ארוחות של מוצקים (פירות וירקות 160-170 מ"ל) ועוד מנה של תחליף (180) אחרי הצהריים. שאלתי היא האם ניתן להמשיך לתת את הדייסה או להפסיק איתה ואז הוא יקום שוב בלילה? (האם נתינת הדייסה תגרום לעלייה רבה במשקל או שזה זניח כי לא אוכל עד הבוקר? יש לציין שאינו סובל מחוסר משקל דווקא להיפך, בשקילה אחרונה שקל 8.700 (גובה 70) נולד 4.070
סליחה על האורך, אשמח לתשובה בהקדם, תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח אם תענו לשאלתי...
אמא חדשה12/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמא חדשה
כוכבית דוידיאן15/06/2009היי, אין דאגה לגבי תוספת הדייסה בלילה, כף אחת לא תשנה יותר מדי, בעיקר לאור העובדה שכך הוא נגמל מארוחה נוספת באמצע הלילה.
המשיכי כך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה באחוזוניםעינב10/06/2009
שלום רב, בני בן 11 חודשים, בשקילה האחרונה עלה מעט מאוד במשקל (400 גרם בחודשיים וחצי) ובעקבות זאת ירד באחוזונים. אינני יודעת מדוע? הוא ממשיך לאכול רגיל, שתי ארוחות מוצקים ביום (פירות ומרק) ועוד 3 ארוחות של תמ"ל (כל ארוחה בסביבות 200 מ"ל). ולא נראה שחסר לו מזון. כלומר, עם אני יגדיל את הארוחות סביר שהוא לא יאכל (ניסיתי כבר וזה לא הלך). אז למה הוא בקושי עולה במשקל ויורד באחוזונים. מה עלי לשנות?
הדבר היחיד שהשתנה זה שהוא באמת מוציא יותר אנרגיה כי הוא זוחל ועומד וזז הרבה אבל עדיין, כך זה בגיל הזה עם כל הילדים ועדיין הם אמורים להשאר באחוזון שלהם.... אשמח לתשובה מהירה, אני מוטרדת. תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעינב
כוכבית דוידיאן10/06/2009הי, אז כמו שאמרת, יכול להיות שהירידה היא בעקבות זאת שבנך פעיל יותר ומוציא יותר אנרגיה.
מעבר לכך אני אשמח אם תשלחי לי פירוט מפורט של ארוחות המוצקים שלו, מה הם מכילים ומה הכמות וכך אוכל לתת לך מענה מדוייק יותר.
אבקשך גם לציין מה משקלו של בנך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
עינב11/06/2009תודה על התשובה המהירה
כבקשתך בני אוכל בבוקר תמ"ל - 240 מ"ל סימילאק
אחר כך פירות - תפוח, אגס, כפית שקדיה, תמר לח וחצי בננה - לאחרונה הורדנו את הבננה כי סובל מליחה ואני מוסיפה גם מים כדי שלא יהיה סמיך מידי כמות של כ- 250 מ"ל - אוכל כ- 200 מ"ל.
אחר כך מרק - תפוח אדמה, בטטה, גזר, קישוא, ברוקולי, עוף, לפעמים גם עדשים מכל דבר חתיכה - טחון עם הנוזלים של המרק בערך 250 מ"ל אוכל כ- 200 מ"ל. במים של המרק אני שמה גם שורש פטרוזילה, סלרי ובצל אבל לא טוחנת אותם. בכל מנת מרק אני שמה בערך כמות של רבע - חצי פולקה - זה בסדר?
אחר הצהריים ביסקווטים של מטרנה
ולפני השינה בקבוק 240 סימילאק.
בנוסף אני שוב מציינת שלא נראה רעב ובדר"כ לא מסיים את המנה המוצעת לו כך שלא יעזור לי להגדיל את הכמויות כי הוא פשוט לא ירצה. חייכני ואנרגטי. אבל בכל זאת עניין המשקל מטריד אותי.
הוא בן 11 חודשים ושוקל 9.5 ק"ג בערך כשהיה בן 8 חודשים שקל 9.1 ק"ג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעינב
כוכבית דוידיאן15/06/2009הי, במקרים כאלה אני ממליצה להעשיר את האוכל אבל בקטנה, זאת אומרת שאת יכולה להוסיף לתמ"ל דייסה ולירקות והפירות כפית שקדיה או טחינה.
מעבר לכך תפריט מצויין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
עינב16/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף וחשוב תשובות על תמ"לאליה10/06/2009
קראתי את הכתבה על התמ"לים
"איגוד רופאי הילדים ממליץ להורים לרכוש תחליפי חלב המועשרים בחומצות שומן, התורמות להתפתחות מערכת העצבים והראייה, חומצות שלא נמצאות בכל תרכובות המזון לתינוקות הנמכרות בארץ. ועדת התזונה של איגוד רופאי הילדים המליצה להשתמש בתרכובות מזון לתינוק המכילות חומצות שומן בשם AA ו-DHA, הנקראות גם LC-PUFA. חומצות שומן אלו נמצאות במוצרי מטרנה שלב 1, סימילאק אדבנס ואופטימיל. עם זאת, מציינים מומחים מתחום התזונה בילדים, אין שום נזק בשימוש בתרכובות מזון שאינן מכילות את חומצות השומן הנזכרות".
ובפורומים האחרים יש בטח אמהות של סימילאק ומטרנה שמתנגחות אחת עם השנייה ונותנות חלקיקי מידע שמסרו להם.
אני רוצה תשובה מקצועית כי אנחנו משתמשים בנוסף להנקה בתמ"ל.
איפה יש מה? ומה צריך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאליאב
כוכבית דוידיאן10/06/2009היי, קראתי את מה שכתבת ואני שולחת לך תשובה שכבר עניתי לך עליה בפורום אחר.
מעבר לכך, יכול להיות שאת מנסה לקדם מוצר כלשהו? זה שנקבת בשמו?
אני לא מרשה פירסום לחברה מסויימת כאן בפורום.
הי, לחצתי על הקישור וקראתי את הכתבה, אני לא מבינה כלל מה ההלם.
הרי מסבירים לך שם שמדובר בחומר נוסף התורם לתינוק.
תחליפי החלב נמצאים בשוק כבר שנים רבות וכל הזמן החברות עוסקות במחקרים כדי להשיג לנו האמהות תחליף חלב שהוא איכותי יותר ויותר קרוב לחלב אם וצריך לקבל זאת בברכה.
לגבי הLC-PUF שמכילה את חומצות השומן DHA ו-AA, ניכתב, כי החברות מעשירות את המוצרים כבר שנים בחומצות השומן לינולנית ולינולאית שהן למעשה אבן בבניין לחומצות DHA ו-AA. המטרה היא להקל על התינוק בפירוק ובניה, מחקרים הראו שיש להם חשיבות רבה בהתפתחות השכלית ובהתפתחות הראיה.
לסיכום אין כלל מקום לדאגה, להיפך הגמור, יש לקבל כל שיפור באהבה.
ולגבי הנקה, חיזקי ואימצי ואם תוכלי לשוב ולהניק הרי כמובן שעדיף.
הבהרה נוספת: לנו בתור צרכניות חשוב לבדוק מעבר לרשום על הקופסאות, גם מהי הכמות המומלצת לתינוק של החומצות שומן ומהי למעשה הכמות המוכנסת לתמ"ל של כל חברה וחברה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסימון על פחיות
אליה10/06/2009תודה על המענה המהיר והמקצועי :-)
צטטתי בדיוק את הכתבה ולא באתי לעשות פרסומת,אני הורה שמשתמש בסימילאק,ככה שלא באתי פה לצאת נגד מטרנה או לקדם את אופטימיל.
ולגופו של עניין לקחתי את תשובתך המקצועית (לא ברור למה כל הפורומים לא מעסיקים אנשי מקצוע כמו פה ונותנים לגולישם לענות על דברים שהם לא מוסמכים עלהם) בדקתי מה כתוב על הפחיות.
רק לאופטימיל יש סימון התזונתי הכמויות של DHA, ו- ARA בהתאם כהורה שמשתמש בסימילאק
אני צריך להתקשר אלהם ולבקש מהם את הכמות?
ולמה אין סימון?
האם אפשר להכריח את החברות לשקיפות מלאה בסימון? מה עוד לא מסמנים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאליאב
כוכבית דוידיאן10/06/2009יש חוק שמחייב את החברות לכתוב את הכמות המדוייקת של כל רכיב וזה אמור להיות כתוב, לעיתים אנו הצרכנים פשוט לא יודעים כיצד לקרא נכון את התויות :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשקוף להחריד שאתה מקדם את אופטימיל..
אביבית11/06/2009סורי, מתקשה להאמין לך. אופטימיל דוגלים בשיטה נלוזה של פרסום סמוי בפורומים. כבר נתקלתי בהזמנות ל"חוגי הבית" שלהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה במשקלגל09/06/2009
הילדה שלי בת שנתיים שוקלת 9200 ( פגה נולדה במשקל 1425 )
היא אוכלת - בבוקר בקבוק של ריוון 150 מ"ל
בגן חצי פרוסה עם גבינה וקצת ביצה קשה וירק
בצהריים מרק ירקות , קציצה ותוספת מעט
בבית - מרק , 2 קציצות ומקרוני + תפוח אדמה + גרבר פירות עם מעט חלבה אורגנית
בלילה שוב בקבוק של ריוון 350מ"ל
הילדה פשוט רעבה בשבועיים אחרונים עם מתעוררת רעבה ומקבלת עוד 200 מ"ל ריון
אני לא יודעת מה לעשות על מנת להוסיף לה עוד אוכל . היא אוכלת כמויות קטנות והרבה ארוחות ביום .
פורמולות היא לא שותה כבר 8 חודשים מה אני יכולה לתת לה במקום ?
היא סובלת מנזלת כרונית לכן אני ממעטת בדברי חלב .
אני נותנת לה לטעום מהכול אבל היא לא אוהבת מתוקים וממתקים היא אוכלת דובונים מדי פעם .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגל
כוכבית דוידיאן10/06/2009הי, במקום הרויון אני ממליצה לך להכין לה דייסה כל שהיא, כמו שיבולת שועל ולהוסיף אליה כפית מלאה של שקדיה להמתיק עם סילאן.
אפשר גם ואפילו מומלץ להמשיך עם התמ"ל אם לא בבקבוק את יכולה להוסיף דייסה כל שהיא ולהגיש לה עם כפית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחות של מוצקיםאמא09/06/2009
שלום, ביתי היא כבת 7 חודשים, אוכלת תמ"ל באופן מאוד מסודר כל 4 שעות: 7, 11, 15:00, 19:00 ולאחר הארוחה האחרונה הולכת לישון לכל הלילה עד 6 וחצי, שבע למחרת.
לאחר שניסינו את כל הירקות וכל הפירות וכולם התקבלו בברכה גדולה, רציתי לדעת כיצד אני יכולה לשלב לה את זה כארוחה. נינזפתי בטיפת חלב כי עדיין אינה אוכלת ארוחת מוצקים כארוחה, אך אינני מבינה מה כמות הירקות עליה לאכול, מה כמות הפירות, וכיצד אני יכולה להכניס לה את זה לסדר היום בלי לשבש לה יותר מידי את סדר היום הקיים.
מודה לכן על העזרה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
אמא09/06/2009אני לא יודעת אם זה מידע נחוץ אבל: גובה 70 ס"מ שוקלת 8.300, נולדה במשקל 2.875
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאמא יקרה
כוכבית דוידיאן09/06/2009היי, ראשית לא צריך להילחץ, גם אם יקח עוד כמה ימים עד שתאכל ארוחה מלאה.
הדרך הקלה ביותר לחשב כמות היא לערך הכמות שאת מכינה לה את התמ"ל, זה הכי קל למדוד.
שעות הארוחה המומלצות הם: ארוחת עשר: פירות
ארוחת צהרים :ירקות
אצלך זה יוצא בשעה 11 ובשעה 15:00
כדי להעשיר את הפירות את יכולה להוסיף כפית שקדיה או טחינה ולמרק הוסיפי שיבולת שועל, שמן זית והודו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אמא09/06/2009כוכבית, תודה לך על תשובתך המהירה. רק כדי שאהיה בטוחה, הארוחה של 3 מורידה בקבוק אחד, אך לא הבנתי אם התכוונת שאת הפירות אני אמורה לתת בעשר ואז ב- 11 לתת בקבוק, או שאת הפירות לתת ב- 11 ולהוריד עוד ארוחת בקבוק. ומהי הכמות של הפירות שצריך לתת? גם כמות של תמ"ל או פחות?
תודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה בבקשה לתשובה
אמא13/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמאלה
כוכבית דוידיאן15/06/2009הי, כן, הכוונה לפירות במקום התמ"ל של 11:00.
הכמות של הפירות זהה לערך לכמות התמ"ל, ככה יותר קל לחשב כמות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד למדוד ארוחה?גליה09/06/2009
תינוקי בן 5.5חודשים ואוכל 5 ארוחות ביום כל אחת 180מ"ל סימילאק נאושור.
מלפני שבועיים התחלנו טעימות של פירות וירקות.
בתשובתך לאחת הפונות ענית כי "... הכמות המומלצת לארוחה שוות ערך לכמות התמ"ל לערך.."
כיצד ניתן למדוד ארוחה של פירות/ירקות ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלתי נשכחה.אודה לתגובה
גליה10/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליסמין
כוכבית דוידיאן10/06/2009הי, הכוונה שלי היא שאם תינוקך אוכל 180 מ"ל תמ"ל אז כמות שווה של פירות או ירקות היא כ 180 מ"ל בסה"כ.
בנתיים אתם רק בשלב הטעימות כך שיקח קצת זמן עד שתגיעו לארוחה מלאה ובנתיים השלימי את הארוחה עם תמ"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן חמישה חודשיםאמא מ09/06/2009
שלום
לאור ההמלצות החדשות אני מעט מבולבלת.
בני יונק הנקה מלאה וקצת שמנמן הוא אחוזון 10 בגובה וחמישים במשקל.
כבר חודש שאני נותנת לו טעימות של פירות וירקות, האם אני צריכה כבר לתת לו את המרק ולהגיע לארוחה מלאה שתחליף הנקה החודש?
או שעדיין להמשיך טעימות
מתי להתחיל ארוחת פירות?
היום אני רוצה לתת לו טעימות של דלעת וקישוא מעורבב האם בסדר או שכל יום משהו ניפרד?
אודה לתשובה מהירה כי מחר מולאים לו חמישה חודשים
מצורפת תמונתו
הוא נולד קטן 2735
אבל גדל מהר מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה מתוק! מאיפה האמבטיה הזו??
דנה09/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! משילב. נקרא אמבטוח
אמא מ09/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרנה
כוכבית דוידיאן09/06/2009הי, תינוק מתוק וחמוד יש לך, שיהיה לכם הרבה אושר.
לא ציינת מה גילו ומה משקלו, אשמח אם תעשי זאת כדי שאוכל לתת לך את התשובה המתאימה ביותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ! משקל 7 ק"ג בן חמישה חודשים
אמא מ09/06/2009מזל טוב ליובל!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתשובה כי היום הוא
אמא מ10/06/2009צריך גם לאכול משהו חדש
האם דייסה של דגנים זה בסדר?
שוב משקלו 7 והוא בן 5 חודשים
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרנה
כוכבית דוידיאן10/06/2009יקירתי, אין כל צורך למהר, ההמלצות החדשות הן שמגיל 4 חודשים מתחילים בטעימות, כפית שתיים ליום, אין צורך יותר, רק מגיל חצי שנה אנחנו עוברים לארוחה מלאה.
לגבי הדייסה אני חושבת שזה מיותר מכיוון ובנך לא סובל מחוסר משקל.
מעבר לכך אם הוא נוהג להתעורר בלילה לארוחה, את יכולה לנסות ולהוסיף לו דייסה לתמ"ל של לפני השינה, כדי שהעיכול יהיה איטי יותר ויחזיק שבע לאורך הלילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך- הוא בהנקה מלאה
אמא מ12/06/2009אז אין לי אפשרות להוסיף משהו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק בן חמישה חודשים
מור04/08/2009אז ככה הבן שלי היום בן חמישה חודשים ולפני יומיים הייתי אצל רופאת משפחה והיא אמרה לי כבר לתת לו את המרק במקום בקבוק. כבר יומיים אנחנו אוכלים מרק במקום הבקבוק של 12:00 והוא אוכל מנה יפה ואחרי שעתיים וחצי שלוש אני נותנת לו בקבוק של 180cc הוא אוכל לי 4 ארוחות + המרק עדיין לו נתתי לו פירות אפילו לא טעימות כי הבנתי שכאשר הוא יואכל פירות הוא יעשה לי בעיות עם המרק אז אני יראה שהוא אוכל יפה את המרק ואני יתחיל איתו את הפירות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 8 חודשיםדנה09/06/2009
אשמח לדעת האם אני יכולה לתת לבני בן ה- 8 חודשים ענבים, ואם כן - איך בדיוק? האם לרסק אותם במעבד מזון?
בנוסף, כבר מס' פעמים שאחרי הארוחה שלפני השינה (בשעה 18:00), בה אני נותנת 180 סמ"ק + 1.5-2 כפות דייסה של מטרנה, בני מיד מקיא את האוכל (גם של הצהריים - מנת ירקות שאוכל בסביבות 14:00). מה יכולה להיות הסיבה לכך? יש סיבה לדאוג? יכול להיות שהדייסה כבדה לו? (הבעיה היא שאני משתדלת לא להאכיל אותו מתוך שינה ולכן זה הזמן היחיד שאני יכולה לתת לו דייסה).
אציין שבני לוקח בקבוק מיד כשהוא מתעורר (7:00), ובהמשך אוכל מנת פירות ומנת ירקות וכאמור בקבוק עם דייסה לפני השינה. בין לבין הוא שבע ולא רוצה לאכול יותר (אולי בסקוויט של מטרנה).
תודה רבה
(אגב, הפורום הזה פשוט מעולה ואתן תמיד מאוד עוזרות לי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תשובה... ועוד שאלה
דנה10/06/2009אם אני רוצה להוסיף למרק אפונה - האם זו של סנפרוסט טובה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)