מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מוצקיםרחל04/06/2009
שלום רב, בני יהיה בעוד שבוע בן חצי שנה. לפני שבועיים התחלתי טעימות של ירקות: קישוא, בטטה, גזר ושילוב של שלושתם. ראיתי בסופרפארם שמוכרים גרבר של מחית אפונה ומחית ברוקולי. האם אלה ירקות נוספים שניתן לנסות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרחל
כוכבית דוידיאן07/06/2009הי, בהחלט, את יכולה לחשוף אותו לכל סוגי הירקות, מבלבד חצילים שאני עדין לא ממליצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם חסר תמ"ל לבן שנה וחצי?שקד04/06/2009
שלום רב,
בני בן שנה ו6 חודשים. לפני כחודש וחצי נגמל סופית מהנקה (שהיתה בעיקר בלילה).
הוא אוהב לאכול, בעיקר ירקות חיים ופירות. אני נותנת לו בנוסף ביצים, מוצרי גבינה, אך לא בשר.
האם יש להחליף את ההנקה בתמ"ל בגיל זה?
(הוא מסרב לדיסות).
תודה מראש
שקד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשקד
כוכבית דוידיאן07/06/2009הי, ראשית כל הכבוד על ההתמדה וההנקה, אין כל צורך לעבור לתמ"ל במידה ואת מניקה, אם את מסתדרת עד עכשיו, המשיכי כך. וחזקי ואימצי!!!
שאלתי אליך היא: בגילו הוא כבר צריך לאכול תפריט מלא ומגוון, אין כל בעיה שהוא לא אוכל בשר, אך ממליצה לך לבדוק אם יש לו בתפריט מספיק חלבון אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סירוב למוצקיםעדי04/06/2009
שלום, בני בן 8.5 חודשים, בגיל חצי שנה התחלתי לתת לו ירקות בהדרגה כך שהגענו למצב שהוא אכל ירקות עם עוף ופסטה. לפני שלושה שבועות הוא התחיל לסרב לאכול מוצק. יש לציין שמההתחלה הוא לא אהב פירות אבל ירקות הוא כן היה אוכל. כרגע כל פעם שאני באה לתת לו לאכול עם כפית ולא משנה מה, הוא סוגר את הפה בכוח ולא רוצה. אף פעם לא הכרחתי אותו לאכול ותמיד הוא היה אוכל בשיתוף פעולה. איני יודעת מה לעשות ואני כבר די מתוסכלת מהמצב שכן הוא אוכל כרגע רק מטרנה ודיסות מטרנה בבקבוק. ניסיתי לחזור למרק ירקות ההתחלתי בלי עוף ותוספות וגם את זה הוא לא מוכן, הוא סוגר את הפה. אשמח לקבל יעוץ והכוונה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה בהקדם...
עדי04/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספת תמר לפירותלילך04/06/2009
בתי בת 7.5 חודשים. אוכלת מנת פירות ומנת ירקות ביום + הנקה מלאה.
שאלתי במידה ואני רוצה להוסיף לפירות שלה תמר האם להוסיף תמר מיובש או תמר לח (כמובן ללא הקליפה והגלעין).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללילך
ד''ר חוה סולם04/06/2009שלום רב!
אפשרי להוסיף למנת הפירות תמר מיובש אורגני, ללא הקליפה והגרעין, או 1 כפית ממרח שקדיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקבוק לפני שנת צהריםעדי03/06/2009
שלום רב,
בתי בת 10 חודשים אוכלת יפה בקבוק - רק 60 בבוקר, ב 10 פירות ב 12 וחצי ירקות ושעה וקצת אחכ רוצה בקבוק לפני /=שנת צהרים 120 עד 180 מ"ל., האם הבקבוק הזה מיותר? כי כמות כזו מעידה שהיא רעבה. יש לציין כי היא מקבלת ירקות עם עוף עד שהיא שבעה ולא מעוניינת יותר.
או האם לנסות להוסיף לארוחת הצהריים מרכיב חדש נוסף שאולי תהיה מעוניינת בו ואז תהיה יותר שבעה?
מה מציעות?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעדי
אפשרי בבוקר לפתוח את החלון לחדירה רבה של אור, וףזה יכול לשפר את האכילה בבוקר.
במנה של המרק העוף עם הירקות אפשרי להוסיף בטטה, (ואם היא כן אוכלת בטטה להגדיל את המנה)
ביתך מתקגרבת לגיל בו הינה יכולה לטעוףם מהאוכל של המשפחה, (תשתדלי לתת לה לטעום
תבשילים שאת מכינה בבית) בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר למזון מוצקרומי02/06/2009
שלום,
יש לי תינוקת שבעוד שבוע ימלאו לה 6 חודשים. לפני כשבועיים התחלתי לתת לה טעימות של ירקות ועד כה היה הכל בסדר. השאלה היא ממתי אני נותנת לה ירקות כארוחה? כמה ארוחות כאלו ביום? האם בארוחה אני משלבת לה כמה פירות יחד? מהי כמות של מנת ירקות שמחליפה את החלב? מהו מרווח הזמן שבין מנת ירקות אחת לשניה? כמה ארוחות של ירקות ביום? האם אחרי ארוחה של ירקות הארוחה הבאה תהיה מנת חלב?
מה עם פירות?
אני יודעת שאני שואלת הרבה שאלות, אבל אני פשוט קצת מבובלבת מכל הענין הזה.
אודה לכם באם תוכלו להשיב לי על כל השאלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרומי
לפי ההנחיות החדשות של משרד הבריאות, אפשרי בגיל 4 חודשים לתת לתינוק רסק ירקות המבושלים במרק כטעימות בלבד.
היות ודאת התחלת לתת לתינוקך בגיל 6 חודשים טעימות, כבר עכשיו את יכולה לתת לה
מרק ירקות כגון; גזר, תפוח-אדמה, קישוא, בטטה, בצל(להוציא לאחר הבישול) לרסק ולנסות
לתת לה עם כפית, זה עוזר לתינוקת לפתח את המיומנות למזון מוצק בעתיד.
לגבי פירות ; אחרי שהיא תתרגל למרק הירקות תעברי לרסק תפוחים ואו עם אגסים בין בוקר לצהריים.בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
שרון10/06/2009האם ניתן להוסיף עוף? אם כן, איך עליי לבשל אותו? ביחד עם הירקות ואז לטחון את הכל יחד?
האם כמות של מנת ירקות היא אותה כמות של החלב שהיא מקבלת <210 מ"ל>* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילה מהירהעמית02/06/2009
שלום
יש לי ילדה בת שנה וחודשיים
היא אוכל יפה מאוד ואין לי בעיות בתחום הזה
הבעיה שלי היא הצורה בה היא אוכל
אני נותנת לה לאכול לבד, חצי פרוסה ביד (בלי הקשה) או ביצה או חצי עגבנית שרי וכל דבר שהיא יכולה להחזיק ביד.
הבעיה היא שהיא אוכל מאוד מהר, לא לועסת את האוכל מספיק ולפעמים גם דוחפת לפיה כמות גדולה מדי של אוכל. לפעמים היא עושה פרצופים של חנק או של קושי לבלוע כתוצאה.
מה אני יכולה לעשות? איך אני יכולה לגרום לה לאכול יותר לעט או ללעוס יותר?
דבר נוסף, איך ניתן ללמד ילדה לאכול בכפית? היא יודע לשים את הכפית בפה אבל היא לא יודעת לגרוף אוכל עם הכפית וגם לפעמים כשאני נותנת לה כפית ביד עם גבינה אז היא לא מכניסה אותה ישר לפה והיא יכולה לנהר אותה ולהעיף את האוכל מהכפית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא לא ענו לי
עמית03/06/2009האם זה לא המקום הנכון לשאול שאלה זו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאתי
כשם שבקיעת שיניים, ישיבה, זחילה, והליכה הם חלק מהתפתחות כך גם האכילה, לכן עלייך
למתן את התהליך ע"י מתן של כל מזון בנפרד כגון; בטטה, לחם, וכמובן לשבת לידה וכמובן
להראות לה דוגמא אישית.(לימוד דרך חיקוי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת תינוק בן 7.5 חודשיםמיכלי01/06/2009
שלום רב,
רציתי לדעת לפי ההנחיות החדשות של משרד הבריאות מה ניתן לתת לתינוק בן 7.5 חודשים, מלבד ארוחת מרק וארוחת פירות.
התפריט כרגע:
06:30 - אנפמיל (עקב פליטות) - 150 מ"ל.
10:00 - אנפמיל 150 מ"ל.
12:30 - ארוחת פירות הכוללת 1/2 בננה 1/2 תפוח 1/2 אגס 1/4 אבוקדו תמר 1, כפית חלוה.
15:30 - מרק ירקות בטטה,גזר,אורז, חזה עוף,שורש, פטרוזיליה, שמיר, בצל (לפעמים אפונה ועדשים) - לא אוהב את המרק ואוכל מעט מאוד בשכנוע רב אולי 8-9 כפיות.
18:00 - בקבוק 140-180 מ"ל - בקושי
הולך לישון עד יום למחרת.
רציתי לשאול:
1. מה ניתן לגוון בארוחות,האם ניתן לתת ביצה ואם כן איזה בישול, גבינות? (יש לציין שלבונבון שלי יצאו כבר 2 שיניים תחתוניות, שאני מנסה לתת לו אוכל במרק פחות מחיתי הוא עושה סימנים וקולות של חנק ולעיתים קרובות מקיא את כל הארוחות הקודמות.
2. האם ניתן לנסות לעבור לתחליף מזון אחר, האם האנפמיל מספק את כל המרכיבים הקיימים בתמ"ל אחר?
3. האם ניתן לוותר על ארוחה 1 של תמ"ל ולהחליפה בארוחה אחרת ואם כם במה?
4. אני ממש מפחדת לתת לבני אוכל במרקם לא מחיתי, אני רואה את התגובות שלו. רציתי לדעת איך בכל זאת ניתן להרגיל אותו לאוכל מוצק יותר והאם לתת לו להחזיק אוכל ביד? ואם כן אז איזה אוכל?
זהו ילדי הראשון ואני קצת חסרת ניסיון בנוגע לתזונה...
תודה ויום מקסים לכולם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לשאלה
מיכלי01/06/2009יש לציין שבכל ארוחת תמ"ל אני מוסיפה כפית וחצי של דייסה בהמלצת הרופא כדי למצק את הארוחה מפני פליטות.
שוב תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיכלי
ד''ר חוה סולם02/06/2009שלום רב!
אפשרי במבקום חלוה ללהוסיף 1 כפית ממרח שקדיה לפירות.
לגבי הפירות תנסי לגוון את הטעמים עם דלעת.
ביצה אפשר לנסות להתחיל בגיל שנה בלבד לפי הנחיות משרד הבריאות.
אני ממליצה לנסות להאכיל את תינוקך במנת הפירות או הירקות עם כפית זה מכין לאוכל מוצק.
קיימת אפשרות להוסיף דייסות המותאמות לגיל התינוק, עדיין מוקדם לתת מזון מוצק, כי יש גם
את הפאן האישי.
התמ"ל שתינוקך מקבל יש להקפיד על הגיל הרשום על המוצר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי בדיוק מוצרי חלבורד01/06/2009
אתמול מלאו לבני 9 ח' האם ניתן לשלב לו כבר מוצרי חלב?או רק בתחילת חודש 10?{עוד חודש להמתין}תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלמונית
ד''ר חוה סולם02/06/2009שלום רב!
אם תינוקך ניזון מתמ"ל חלבי,יש אפשרות להוסיף גבינה לבנה עדינה, או יוגורט טבעי, יש
מספר אסכולות, אני ממליצה במקום ראשון על מוצרי חלב עיזים מפוסטרים, או מוצרי פרה.
כל זה כמובן שאין כל בעיית אלרגיה, בעיכול, בנשימה בעור, או אי שקט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחוה--בני ניזון מהנקה מלאה+מוצקים
ורד02/06/2009עדיין אפשרי כן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחוה--בני ניזון מהנקה מלאה+מוצקים
ורד02/06/2009עדיין אפשרי כן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט לבן חצי שנהאמא חדשה31/05/2009
בני בן חצי שנה, שוקל 8.700 גובה 70 ס"מ. (נולד במשקל 4.070 גובה 53) רציתי לדעת האם התפריט הבא נכון בשבילו, האם צריך להוסיף משהו או דווקא להוריד:
8- בין 150-180 מ"ל אופטימיל
11 וחצי- פירות( מנה של תפוח ובננה)
2 וחצי שלוש- מנת ירקות (150-170 מ"ל)
7 וחצי - 180 מ"ל אופטימיל
2 בלילה - 150 מ"ל אופטימיל
האם זה בסדר? כיצד ניתן לגמול מאכילת הלילה או שזה מוקדם?
אשמח לתשובות, קצת מבולבלת....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמא חדשה
ד''ר חוה סולם02/06/2009שלום רב ובהצלחה!
לפי הנתונים שאת נותנת תינוקך מתפתח יפה. האכילה המאוחרת בלילה קשורה כנראה לשעת
התעוררותו בבוקר, יתכן להקדים את ארוחת הלילה בשעה ואחר כך בשעתיים, ואז יתכן שהוא יקדים להתעורר בבוקר, מה שאומר שהשעון הביולוגי שלו יתאזן לשעת קימה ישראלית בין 7-6.
מסקנה מה שנחוץ זה לנסות בהדרגה להקדים את ארוחת הבוקר ולהקדים את ארוחת הלילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה, שאלה נוספת לי..
אמא חדשה03/06/2009קודם כל רציתי לומר תודה רבה, הפורום הזה נהדר, למדתי ויישמתי ממנו המון דברים.
כאמור, בני בן חצי שנה, התחלתי לתת לו מוצקים בגיל 5 חודשים. מנה של פירות ומנה של מרק ירקות, בהתחלה הכול היה טוב ויפה אך בשבוע האחרון ישנו שינוי, בני לא מוכן לאכול את הירקות. הוא אוכל 5-6 כפיות ואז מתחיל לבכות ולצעוק. כשאני שמה לו בפה הוא משאיר את זה על הלשון (לא בולע) וצועק ורק שאני שמה לו מוצץ הוא בולע את זה. אני יודעת שזה לא פיתרון, אבל מה אפשר לעשות בינתיים?אני לא רוצה שהוא יאכל תחליף כל היום.... (יש לציין שאת הפירות הוא אמנם אוכל אבל לא בהתלהבות רבה)אשמח לתשובה, תודה רבה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאמא חדשה
יתכן שתינוקך התחיל\ או ממשיך להוציא שיניים, א. תנסי לתת לו את הירקולת בכפית.
ב. תה קמומיל מספר פעמים ביום, אם לא עוזר לפנות לרופא הילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקבוקריבי31/05/2009
בוקר טוב,
אני מניקה פעם ביום ,והשאר נותנת בקבוק (תמל+חלב שאוב),
בכמה ימים אחרונים שמתי לב, בזמן שהיא אוכלת מהפטמה של הבקבוק, השפה התחתונה שלה נפתחת יותר מידי...ובועות אויר כאלה יוצאות לה מהפה..
(הייתה אוכלת עם פה סגור יותר),
רצוי לציין שלמרות הפה הפתוח היא אוכלת בסדר גמור.
למה זה קורה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיין לא קיבלתי תשובה...
ריבי02/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין לא קיבלתי תשובה...
ריבי04/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלריבי
יתכן שהיא בהליך של בקיעת שיניים, שימי לב האם היא בוכה יותר, או חסרת סבלנות,תנסי לתת לה
תה קמומיל, אם זה לא יעבור לפנות לרופא הילדים.(אכילה עם פה תפוח עלולה לגרום לגאזים
וכאבי בטן, לכן טוב שאת מתייחסת לתפועה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצקים לבת 5.5 חודשיםליאת31/05/2009
בתי בת 5.5 חודשים התחלנו טעימות לפני שבועים עד כה לא הולך משהו היא יורקת ולא יודעת מה לעשות עם האוכל שבתוך הפה , עושה מין רפלקס הקאה. ניסיתי כבר כל מיני מרקמים.
שאלותי הן:
1. האם מומלץ לחשוף לטעימות של פרות , או לחכות עד שתתרגל לירקות?
2. האם לנסות לתת לה בבקבוק לפחות עד שתתרגל לטעם כי היא ממש לא מוכנה לטעום אפילו.
3.מתי להוסיף למרק הירקות גם בשר/ עוף/ הודו והאם כל יום או שמספיק רק כמה פעמים בשבוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאת
כוכבית דוידיאן07/06/2009הי, ראשית אני ממליצה לך לתת לה עוד זמן להתרגל, את יכולה לשלב גם פירות בין לבין.
האכילה עם הכפית היא חשובה מאוד להתפתחות ולכן לא ממליצה להרגיל אכילת ירקות עם הבקבוק, מה גם שבכל אופן לא לפני שהיא מתרגלת לטעם ולמרקם של הירקות.
לאחר שהיא תאכל את הירקות ניתן לשלב לה גם הודו.
מתחילים עם כמות קטנה ובהמשך ניתן כל יום לשלב או מספר פעמים בשבוע, בתנאי שיש אלטרנטיבה לחלבון.
כל זאת רק כאשר מדובר בארוחה מלאה של ירקות ולא בטעימות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות עם האוכלענבר30/05/2009
צהריים טובים,
בני בן שנה (10 חודשים מתוקן). שוקל 9 ק"ג (נולג 1.5 ק"ג).
מזה כשלושה שבועות עושה בעיות עם האוכל. את המטרנה אוכל בסדר (בבוקר ובלילה), אך עם האוכל המוצק ממש סוגר את הפה ומסרב לאכול. המטפלת בגן טוענת שהוא אוכל בסדר אך ממש צריך להחזיק לו את הפה כדי שיאכל והוא לא פותח את הפה מרצון. בבית אחה"צ הוא אוכל פחות טוב.
חשוב לי לציין שהכנסתי אותו לגן לפני שלושה שבועות (עד אז היה איתי בבית). האם יכול להיות שיש קשר בין הסרוב לאכול לשינוי המשמעותי בחיים שלו (הכניסה לגן).
לפי דעתי הוא אוכל הרבה פחות ממה שהוא אמור לאכול.
חוץ מזה הוא ילד מדהים, תיקשורתי ביותר, חברותי....
מה דעתכן? האם יש לכן הצעות? האם צריך לתת לזמן לעשות את שלו?
תודה מראש,
ותודה על הפורום הנפלא...
ענבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לענבר
כוכבית דוידיאן07/06/2009הי, את נתת לבד את התשובה, שינויים במיקום, באוירה ובאנשים יכולים בהחלט להשפיעה על כך.
דווקא ילדים שנמצאים במסגרת ורואים ילדים אחרים אוכלים, אוכלים מצויין.
תני לו עוד קצת זמן ותמליצי למטפלת להאכיל אותו ליד כל שאר הילדים שאוכלים ולא לבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט לבן חצי שנהגילי29/05/2009
בני בן חצי שנה, מתוקן 5 חודשים (נולד שבוע 36) במשקל 1.600.
כיום שוקל כמעט 7 קילו.
בעיקרון אוכל 5 בקבוקים של 180CC חלב אם שאוב.
בדרך כלל אוכל פחות בכל בקבוק ולעיתים גם מפזר את הארוחה על פני שעה ואף יותר (כשלפעמים דווקא אוכל מאוד מהר ויכול לרצות עוד!)
התחלנו לתת מוצקים, בין 2-4 כפות ביום: דלעת, גזר, קישוא, בטטה, אגס, תפוח - כבר ניסינו.
1. כמה CC חלב צריך לשתות ביום?
2.איזו כמות ירק/פרי מחליפה מנת חלב? (הוא ירד קצת בכמויות החלב מאז שהתחיל מוצקים)
3. מתי במהלך היום להכניס את מנת הירק/פרי?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירה
כוכבית דוידיאן07/06/2009הי, הכמות העכשווית של הירקות אינה מספיקה דייה להחשב כארוחה, בכל מקרה הכמות המומלצת לארוחה שוות ערך לכמות התמ"ל לערך.
בתקופה הראשונה המשיכי כרגיל, בהמשך בבוקר כשהוא מתעורר חלב, בעשר: פירות, צהרים 12 לערך: ירקות+ עוף ובהמשך חלב לפי הסדר הקבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בעלת משקל עודף?מיה28/05/2009
הוספתי בכוונה את סימן השאלה כי אני מאוד מבולבלת, מצד אחד מעירים לי כל הזמן שהתינוקת שלי גדולה לגילה ומצד שני אומרים לי אין דבר כזה תינוק בעל משקל עודף אז מה עושים?
בתי נולדה במשקל של 3612 גובה 51 ס"מ, לזוג הורים בעל גובה ממוצע אני 165 ובעלי 172 אני שוקלת 60 קילו ובעלי 72 קילו, היום התינוקת שלי קרבה לגיל ארבעה חודישם היא שוקלת 8150 וגובהה הוא 64 ס"מ, הרופאה בטיפת חלב הסבירה לי שהיא נמצאת באחוזון הגבוה, בתי נזונה רק מתמ"ל לצערי הנקה לא הצליחה. היא מואד כבדה.
הרופאה יעצה לי לתת לה יותר מים ופחות אבקה, אני נותנת לה כאמור במשך ארבעת הימים האחרונים 150 CC וארבע כפות של חלב נוטרילון שזה הו]ך ל 160 CC(חשוב לציין שאני גרה בהולנד ובתי ניזונה מהחלב שקיים פה שהמדדים שונים בהולנד ובישראל, כלומר על 150 CC אני אמורה לתת לה חמש כפות מדידה של נוטרילון, אני כאמור מורידה לה כף מדידה אחת, מלבד הלילה בו אני נותנת לה את הכמות הנכונה, חמש כפות מדידה על 150CC) בתי אוכלת ארבע ארוחות ביום היא בדר"כ ישנה מתשע בערב עד שמונה בבוקר (האם זה קורה בגלל שהיא גדולה כל כך?) בשמונה בבוקר היא אוכלת ארוחה של 160CC שאינה מספיקה לה ואז אני מוסיפה לה עוד 90 CC 2 כפות אבקה במקום שלוש) באחת בצהריים היא שוב רעבה והיא מקבלת אותו הדבר בחמש בערב לפעמים רק 160 CCולפעמים מעט יותר היא לא מסיימת את הבקוק של 90 CC ואחרי האמבטיה מנה של 160 CC מלאה כלומר חמש כפות.
היא לאחרונה בוכה הרבה ואני משתדלת לא להתפתות ולתת לה לאכול אלא להרעיף עליה הרבה אהבה לשיר לה שירים ולשחק איתה כדי להסיח את דעתה לרוב אני מצליחה היא מתעייפת ממני ונרדמת עד לארוחה הבאה, האם זה בסדר איך שאני נוהגת?
האם היא אכן בעלת עודף משקל?
האם היא תתרגל לכמות קטנה של אוכל?
האם זה אומר שהיא תשמור על משקל הגוף של שמונה הקילו עד לבדיקה הבאה או
שיש סיכוי שהיא תרד במשקל?
האם אני גורמת לה לנזק?
מיה
אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיה
כוכבית דוידיאן31/05/2009הי, אני בהחלט מבינה לדאגתך .
אז נכון שהרבה תינוקות שהיו עם עודף משקל, השילו את הכל כאשר התחילו לזוז יותר- לזחול, ללכת...
אולם, זה לא מקום לשקוע במה שיהיה בעתיד וכמובן עדיף להתמקד בהווה.
ביתך באמת נמצאת במצב של משקל גבוהה - מאוד.
הפיתרון הוא לא הרעבה אלא, שינוי סדר היום והתאמה כזאת שהיא תקבל את המרכיבים התזונתיים וכמובן שלא תישאר רעבה.
אני ממליצה לך ראשית לקרב בין הארוחות, את כותבת שארוחה ראשונה בשמונה ואחר כך רק באחת בצהרים, זה ממש לא מתאים לתינוקת בגילה גם אם רוצים להילחם בהשמנה.
שנית, אני ממליצה לך גם לבדוק את התמ"ל שהיא מקבלת אולי הוא עשיר יותר בקלוריות או בשומן? כדאי לבדוק.
ארוחה של 180גרם כל 4 שעות, זהו לדעתי היחס המתאים לגילה , אולי ביום הראשון השינוי לא יהיה קל אבל בהמשך כאשר היא תתרגל, היא תהיה גם שבע וגם לא תבכה מרעב.
שוב, אני מפנה אותך לעשות מחקר שוק לגבי התמ"ל, כי אינני יודעת מהם סוגי התמ"ל אצלכם.
אשמח לענות על כל שאלה
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)