מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהסיגל05/05/2009
שלום רב,
הבת שלי בת 9 חודשים והיא לא אוהבת פירות פשוט מעדיפה ירקות
רציתי לדעת האם להתעקש על הפירות? ואיזה תחליף חוץ מגרבר יש לפירות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה את השאלה
סיגל05/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכר ענביםמור05/05/2009
תינוקת שמסרבת לקחת בקבוק לאחר 6 חודשי הנקה. אני צריכה לחזור לעבודה. המליצו לי להוסיף למטרנה סוכר ענבים. האם זה לא ינפח אותה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעלי
ד''ר חוה סולם05/05/2009שלום רב!
לא מומלץ להוסיף סוכר ענבים כי זה מגביר את הצורך במתוק ויכול ליגרום להשמנה ולחוסר סיבולת לסוכר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלב במקום דיסה לילדה בת שנתיים וחצינורית04/05/2009
שלום רציתי לדעת מה יותר טוב לתת חלב בבקבוק או דיסת סימילקלילדה בת שנתיים וחצי
אני נותנת לה גם בבוקר וגם בערב לפני השינה כוס מלאה מחוממת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנורית
כוכבית דוידיאן04/05/2009היי, אני תמיד ממליצה על תמ"ל מאשר על חלב ניגר.
התמ"ל עשיר יותר במרכיבים התזונתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעד איזה גיל לתת תמ"ל
נורית05/05/2009תודה על התשובה אבל עד איזה גיל אפשר לתת את התמ"ל כי רשום על זה עד גיל 3 והילדה עדיין דורשת לשתות את הדיסה בבוקר ובערב
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי להוסיף מים ואוכל בנוסף להנקה?טניה04/05/2009
שלום,
יש לי תינוקת בת 8 שבועות. רציתי לדעת מתי אפשר כבר לתת לה מים ובאיזה גיל מתחילים להוסיף פירות ודייסות?
תודה רבה,
טניה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטניה
כוכבית דוידיאן04/05/2009היי, לפי המלצות משרד הבריאות אין צורך להגיש מים עד גיל חצי שנה. מעבר לכך הכל נתון לשיקול דעתך, אם הסתובבתם הרבה בחוץ ונראה לך שבנך התתייבש, לא מרטיב מספיק והצואה קשה את יכולה להוסיף לו מעט מים רתוחים.
לגבי דייסות, מתחילים מגיל 4 חודשים: דייסת אורז או קורנפלור
לגבי פירות וירקות: מגיל חצי שנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוספת לימוןמיטל04/05/2009
שלום,
בני בן החצי שנה התחיל לאכול פירות.
האם אפשר להוסיף מעט לימון למנת הפירות?
אודה לתשובתכם,
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיטל
כוכבית דוידיאן04/05/2009היי, אם את חשה שמעט לימון יתרום לו בטעם אין כל בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 6 וחצי חוד הנקה בלבדאורטל03/05/2009
שלום, בני בן 6 וחצי חוד, התחלתי לפני חודש לנסות לתת פירות.. הוא לא ממש אוהב את המרקםת גורם לו לבחילה, אני מרסקת תפוח ונותנת לו את המיץ בעיקר וכך גם עם אגס, בננה לא מתקבלת על הדעת כמוד כן גם הבטטה לא נחלה הצלחה.
אציין שאין לו עדיין שיניים לדעתי הן ממש בדרך החוצה ומבחינת משקל הוא אחוז אחד מתחת לממוצע אך בגובה ב 3 סמ מעל הממוצע (נכון לחודש הקודם)... כרגע הוא נראה לי קצת עלה במשקל.
האם זה לא מדאיג? מה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורטל
כוכבית דוידיאן04/05/2009היי, ראשית קצת סבלנות, לא לוותר, לאט לאט הוא יתרגל למרקם ולטעם.
תנסי לערבב לא את הבננה בבלנדר עם מעט מים, זה נותן מרקם חלק כמו דייסה.
לגבי האגס, הוא במרקם גרגירי וצריך קצת סבלנות.
כך גם לגבי התפוח.
את הבטטה אני ממליצה להכין כמו את הבננה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילת קורנפלקסורד03/05/2009
שלום,
בני בן שנה ושלושה חודשים,
רציתי לדעת האם ניתן כבר לתת לו לאכול קורנפלקס עם חלב?
זה לא מסוכן?
במידה וכן , איזה סוג של קורנפלקס מתאים?
תודה
ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לורד
כוכבית דוידיאן04/05/2009היי, בגיל הזה בהחלט ניתן להגיש דיגני בוקר, תמיד ההמלצה היא בצורת דייסת דגנים.
אם את מעדיפה בצורה יבשה אני ממליצה על ציריוס וממש לא על דגנים צבעוניים למיניהם עשירים בסוכר וכן לא על קורנפלקס מתירס.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב הנקה ותוסף לתינוקת בת שבועייםעדי03/05/2009
שלום רב
יש לי תינוקת בת שבועיים נולדה בשבוע 38 עקב משקל נמוך, נולדה 2235 ק"ג. היו לי קשיים בהנקה בתחילה (ונתתי לה תוספים בבי"ח) אך עכשיו יותר טוב, אך עדיין אני מרגישה שאין לי מספיק חלב, בעיקר בשד אחד. כל הנקה אורכת כשעה, אמרו לי שזה בגלל שהיא קטנה, ואז שעתיים לאחר סיום ההנקה מגיעה זמן ארוחה נוסף (היא צריכה לאכול כל 3 שעות, גם בלילה...) וזה מאד מתיש...
כעת היא שוקלת 2450, קצב עלייה במשקל איטי, על פי אחות טיפת חלב.
התחלתי לתת לה מנה שלמה של תוסף בלילה, בלי הנקה כלל (80 cc) ועוד 2 ארוחות ביום של תוסף 80 cc בנוסף להנקה קצרה של 20 דקות (אני עוצרת אותה).
אשמח לשמוע את עצתכם, גם לגבי הכמויות של התוסף ולגבי התוכנית שלי בכלל.
בתודה מראש,
עדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעדי
כוכבית דוידיאן04/05/2009היי, זמן הנקה ממוצע לא צריך לעלות על 20 דקות, כל מה שמעבר זה סתם.
ראשית חשוב שתקפידי לשתות הרבה מים כ 2 ליטר ליום ומעלה, כמובן שרוגע תורם מאוד לנושא.
לפי משקלה היא צריכה לאכול בין 60-90 מ"ל כל שלוש שעות.
בכל מקרה אם את עדין יכולה להניק אני ממליצה לך להמשיך בכך אפילו אם לא יוצא הרבה, זה תורם מאוד לתינוקת, גם מבחינה התפתחותית, רגשית ותזונתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת קטנה באותו הקשר
עדי05/05/2009תודה רבה כוכבית. אז בעצם אני יכולה בכל ארוחה לשלב הנקה 20 דקות (בעצם אחרי 10 דקות בשד אחד להוציא לה אותו אם היא לא מוציאה בעצמה?) ואז תוסף בין 60 ל-90, בהתאם לביקוש שלה?
מתי כמויות התוסף אמורות להשתנות ולגדול?
תודה רבה
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק רזה מידיעינת02/05/2009
היי, השבוע הייתי בטיפת חלב והאחות אמרה לי שבני בן 7 חודשים רזה מידי והוא נמצא באחוזון ה-3
מלידה מבנה גופו רזה והוא התחיל מוצקים ודווקא את המרק אוכל טוב מאוד ובתאבון רב
שכחתי לציין שהנקתי הנקה מלאה עד גיל 6 חודשים
להלן התזונה היומית שלו:
06:30 סימילאק בערך 180 CC
09:00-10:00 6-7 כפיות פרי (לא כל כך אוהב פירות)
12:00-13:00 מרק טחון מתפוח אדמה,בטטה או דלעת,קישוא וכנף הודו 200-250 CC
16:00 גרבר תפוחי עץ
20:00 סימילאק 180 CC
24:00 סימילאק 120 CC
האם התזונה נורמאלית? מה ניתן להוסיף כדי שיעלה במשקל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה שאני מתערבת...
שני03/05/2009את יכולה לתת לו דייסות - אורז, קינואה וכדומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעינת
כוכבית דוידיאן04/05/2009היי, התפריט סביר למדי, אולם בין השעות 9:00 ל 20:00, הערך הקלורי של הארוחות נמוך מאוד, אני ממליצה לך בנתיים להוסיף לו לפחות עוד ארוחת תמ"ל+ דייסה או להוסיף לגרבר גם אבוקדו או שקדיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות האכלה-לבן 11 שבועותהדס02/05/2009
בני כמעט בן 3 חודשים, ניזון מחלב אם. עד לאחרונה לא היו בעיות משמעותיות בזמן היניקה. היניקה ארכה כ-20 דק', קצת גזים שהלכו והתמעטו. גראפס אחד באמצע האוכל, וקצת פליטות - נראה נורמלי לחלוטין. לאחרונה, החל בני להתקשות לאכול, הוא רעב, מתחיל לינוק, ומיד בהתחלה נאבק, משפריץ חלב החוצה מפיו, בוכה ומתכווץ. נראה כאילו יש לו גראפס שמפריע את כניסת החלב לקיבה/ לוושט. אך לא מצליח להוציא את הגראפס במשך עשרות דקות ארוכות. העניין הגיע לכך שרק בבקבוק הוא מצליח לאכול (בערך כחצי מכמות האוכל (60 מ"ל)) וגם זה לוקח כשעה וחצי- שעתיים עם הפסקות ארוכות. את שאר הכמות משלים ממש לפני הירדמות (אז יכול לינוק או לאכול מבקבוק)
ניסיתי לתת לו גליקול, גראפס-ווטר ללא הועיל. ניסיתי לשנות תנוחות יניקה, אך גם כאן לעיתים רחוקות מעדיף תנוחה מסוימת על אחרת שמאפשרת לו כן לאכול, אך אין תנוחה קבועה, לא לאורך זמן ולא תמיד זה עוזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להדס
כוכבית דוידיאן04/05/2009היי, לגבי ההנקה, יכול להיות שפשוט אי ןמספיק חלב לכן קשה לו והוא רעב.
ראשית להגברת החלב חשוב שתשתי הרבה מים.
לגבי הבקבוק, אולי כדאי לבדוק אם הפטמה קטנה לו מידי?
סביר להניח שהבעיה לא פיסיולוגית אלא קשורה לכלי/אמצעי האכילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוספת דייסהאורית01/05/2009
שלום,
בני בן 7.5 חודשים, אוכל 3 ארוחות מוצקים ביום, שותה תמ"ל 3 פעמים ביום (בהתעוררות, בין הארוחת צהריים לבין הפרי של אחה"צ, ולפני השינה). ישן לילה שלם ללא אוכל. אני לא מוסיפה לו דייסה לתמ"ל.
מס' שאלות:
1. ראיתי בפורום שאתן ממליצות על הוספת דייסה לתמ"ל פעם ביום. האם מומלץ להוסיף דייסת קינואה או אורז גם אם התינוק ישן לילה שלם ? או שזה מיותר במקרה כזה?
2. אני מכינה לו מדי פעם דייסת פולנטה, מקמח תירס, בתוספת תמרים ורסק פירות. האם יש בקמח תירס, או בדייסת סולת, ערכים תזונתיים? האם עדיף לעשות את הדייסה מסדרת הדייסות של מטרנה?
3. אני גם מרסקת לו מדי פעם עוגיות "אצבעות" של מטרנה, ומועכת אותן עם מיץ תפוזים סחוט. האם העוגיות האלו מומלצות? האם אין בהן יותר מדי סוכר?
4. בני נותן צואה קצת קשה פעם ביומיים. האם זה נחשב עצירות? אם כן - מה ניתן לעשות בקשר לזה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
אורית05/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאורית
ד''ר חוה סולם05/05/2009שלום רב!
בואי נתחיל מהקשה אל הקל. פעילות מעיים תקינה הינה לפחות פ]עם ביום, לכן לפי תאורך זה
נחשב לעצירות, אני ממליצה בנוסף למיץ לתת 4[1 כוס רסק עגבניות שרי, רצוי להקפיד על גוון
אדום. כמובן כדאי להתחיל מכפית ובהדרגה לעלות את הכמות.
חשוב! להקפיד בקייץ במיוחד על תוספת מים בין הארוחות.
בנוסף לדייסות שאת נותנת לתינוקך אני ממליצה על דייסת קינואה שהינה טובה במיוחד לערב.
לגבי הביסקוויטים, התכן שהם גם גורמים לעצירות. בנוסף אני ממליצה על תה קמומיל או שומר,
בין הארוחות. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם להתחיל מוצקים בגיל 5 חודשים?lulinks01/05/2009
שלום רב,
בני בן 5 חודשים וניזון מהנקה בלבד, בקעו לו כבר 2 שיניים תחתונות, עושה רושם שהעליונות בדרך בקרוב מאד, והוא מאד מתעניין באוכל, בנוסף שוקל 6420 (משקל הלידה 3120). נדמה לי שבזמן האחרון יונק יותר אך לא בטוח כי מאז שהוא נולד הוא יונק לפעמים גם כל שעתיים.
ולשאלתי : האם להמתין עוד חודש עם המוצקים ? או שניתן להתחיל כבר עכשיו? המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא יקרה
כוכבית דוידיאן03/05/2009היי, באופן כללי מומלץ להתחיל עם מוצקים בגיל חצי שנה.
אם בנך מראה התעניינות ברורה את יכולה להתחיל בקטנה עם טעימות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה - הרגלי אכילה ושתיית חלברויטל01/05/2009
שלום לכן,
רציתי את עצתכן בשלושה נושאים:
1. בני בן שנה ושבועיים ורציתי להתחיל לתת לו חלב. שאלתי היא כמה לתת , האם רק מעט או שניתן לתת כוס חלב כתחליף לכוס המים שהוא שותה. .כמו כן רציתי לשאול אם טוב יותר לחמם או להרתיח את החלב מאשר לתת קר.
2. בזמן האחרון בני פיתח תאבון בריא. הוא אוכל אורחות מלאות ואם רואה מישהו אוכל משהו הוא רוצה גם ולא מפסיק לבקש עוד ועוד עד שנגמר ,למרות שרק דקה לפני כן סיים את ארוחתו. מצד אחד אין לי בעיה לתת לו מזון אולם מצד שני חשוב לי שיסגל הרגלי ארוחה נכונים, משמע יאכל בזמני ארוחות מסודרים. מה נכון לעשות?
3. כמה ארוחות ביום הוא אמור לאכול בשלה זה? הייתי שמחה לקבל קצת פיקוט לגבי כמויות מומלצות והיחס בין כמויות האוכל בכל ארוחה.
תודה מראש על תשובתכן
רויטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרויטל
כוכבית דוידיאן03/05/2009היי, נתחיל מהחלב, אני עדין לא ממליצה להגיש לו חלב ניגר, יוגורט זה מצויין ומספיק, מעבר לכך אני מניחה ומקווה שהוא מקבל עדין תחליפי חלב.
לגבי הארוחות, אם את רואה שהוא מתגרה ממי שאוכל, שאלתי היא , מדוע לא תאכלו כל המשפחה ביחד? כך הוא בהחלט יסגל לעצמו הרגלי אכילה נכונים וגם תרוויחו ארוחה משפחתית נחמדה.
לגבי זמני ארוחות, התפריט המומלץ לגילו:
בוקר: לפני היציאה לגן : תחליף חלב (אפשר עם דייסה)
בגן: ארוחת בוקר רגילה (ביצה, גבינה, ירקות , לחם)
עשר: פירות
צהרים: לפי התפריט בגן/ בבית
ארוחת ארבע: יוגורט+ פרי/ גמדים
אפשר גם חטיף בריא כל שהוא כמו מעט ציריוס או בסקויטים לתינוקות
ארוחת ערב: מרק ירקות עם תפוח אדמה ודגנים/ פירה תפוא ובטטה..
לפני השינה: תחליף חלב.
מקווה שעזרתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת תינוקת בת שבועיים וחוסר שקטאפרת30/04/2009
יש לי תינוקת בת שבועיים. עד לפני יומיים היא אכלה כל שעתיים-שלוש שילוב של הנקה (בעיקר) וסימילאק. כמו כן, הייתה ישנה כל הזמן בין הארוחות שינה שלווה.
ביומיים האחרונים, משלשום בבוקר היא לא מפסיקה לבכות ולדרוש אוכל. כמו כן, ישנה שעתיים בסה"כ בכל היממה. היא אוכלת כל חצי שעה - שעה ובכל פעם נראית מורעבת כאילו לא אכלה שעות.
מיד איך שהיא מסיימת לאכול היא מראה סימנים של אי נוחות ושוב מתחילה לבכות ללא הפסקה.
מצד אחד, אני מזהה שזה בכי של רעב ומצד שני, אני חוששת מהאכלת יתר. (ביומיים אלו אכלה כל שעה בערך כמות של 80 CC של סימילאק + ינקה בין לבין).
מה לעשות עם הבכי הבלתי פוסק ואי הרצון לישון ואיך להמשיך להאכיל אותה?
אני כבר ממש מיואשת....
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאפרת
כוכבית דוידיאן03/05/2009יקירתי, סביר להניח כי ביתך לפי כל התיאורים סובלת מגזים.
המשיכי להאכיל אותה כרגיל, כאשר היא בוכה או מתפתלת את יכולה לקחת את הברכיים שלה לכוון החזה או לעשות לה את הבטן בעדינות סביב הטבור עם כוון השעון כמו כן את יכולה להעזר בתוספי התזונה לגזים המצויים היום בשוק כמו גליכול, גרייווטר, סימיקול, ביביזים ועוד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחת בינייםישי30/04/2009
שלום,בני דניאל בן 8 חודשים,
אוכל ב07:00 דייסה,
ב10:00 פירות,
ב13:00 מרק בתוספת של פסטה/אורז,
וב19:00 שוב דייסה.
ב16:30 הוא היה אוכל בעבר מטרנה אך לא היה אוכל את הדייסה של 19:00 לכן התחלתי לתת לו 3פתיבר מרוסקים או קצת פירות עד השעה 19:00 על מנת שלא יהיה שבע מדי ויאכל את הדייסה,האם זה בסדר? האם יש אפשרויות נוספות שאפשר לתת לו על מנת שלא יהיה רעב עד 19:00 אך גם שלא ישבע יותר מדי כדי שיוכל לאכול את הדייסה?
ושאלה נוספת: האם ניתן לתת במבה?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרית
כוכבית דוידיאן03/05/2009היי, נתחיל מהסוף, במבה מכילה בוטנים, בוטנים מומלצים רק החל מגיל שנה מכיוון והם אלרגניים.
מעבר לכך הבמבה, עם כל הכבוד, הוא בהחלט לא מזון בריאות ואם אפשר לוותר עליו עדיף בהחלט.
לגביי ארוחת ביניים, את יכולה להגיש לו פירות או ביסקויטים לתינוקות, פטי בר לא מומלץ מכיוון והוא מורכב בסוכר וקמח לבן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)