מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הכנת מרק ירקות לבת 7 חודשיםיוליה08/06/2009
שלום,
האם זה בסדר להרתיח ירקות, לקחת מנה למרק ואת השאר להשאיר בסיר במקרר
ולחמם יום למחרת .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה
יוליה09/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוספה לתפריט?אורית08/06/2009
שלום בני בן 8 חודשים. שוקל 8200. אוכל יפה פירות פעמיים ביום ומרק ירקות עם עוף או הודו.
שאלתי היא איך אני יכולה להעשיר את התפריט או לחילופין מה מותר לתת עכשיו? באיזה אופן לרסק? האם מותר לתת ירקות טריים ואיזה? לחם? קציצות? מה אפשר לתת בשלב זה שכן הילד מגיב יפה לאוכלץ תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורלי
כוכבית דוידיאן08/06/2009הי, לפי ההמלצות החדשות של משרד הבריאות, בשלב זה הוא למעשה יכול לאכול כבר הכל, מזונות חדשים יש להגיש פעמים שלוש בנפרד כדי לשלול אלרגיה.
לגבי מרקמים, אני ממליצה לנסות מידי פעם מרקמים חדשים ולראות כיצד הוא מגיב.
מעבר לכך אני לא ממליצה עדין על חצילים מכיוון והם מאוד חומציים למערכת העיכול.
כמו כן יש להימנע מחטיפים ומזונות מתועשים המכילים מזון מעובד, צבעים ורכיבים מעובדים אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 7.5 חודשיםשימרית08/06/2009
שלום ,
רציתי לדעת האם התפריט של בני בסדר:
7:30-פירות תפוח אגס בננה (בגן) בסופש בבית גם אבוקדו וכף טחינהולפעמים גם מלון.
12:00-ירקות תפ"א בטטה דלעת גזר קישוא עגבניה +שווארמה הודו נקבה+עדשים כתומים+אפונה יבשה,יש במרק גם בצל שום סלרי ופטרוזיליה שאני לא טוחנת.
15:00-מטרנה 200 CC
17:30-מטרנה 120 CC
20:00-מטרנה 240CC+2 כפות של דייסת 8 דגנים או דייסת תפוז של מטרנה
רציתי לדעת האם תקין?ומה השלב הבא מבחינת מוצקים?ומתי מורידים עוד בקבוק ומוסיפים עוד ארוחה?
האם אפשר לתת לו פסטה ברוטב עגבניות פסטה של מטרנה לארוחת ערב עם רסק עגבניות טרי וגם לא טרי?
יש לציין שעדיין לא יושב לבד.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
שימרית09/06/2009מרק ופירות אוכל בערך 200CC כל אחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
שימרית10/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרוחמה
כוכבית דוידיאן10/06/2009הי, התפריט מצויין אם כי אני ההיתי מוסיפה לו ארוחת בוקר של תמ"ל - בכל מקרה זה גם תלולי במשקל.
את יכולה להעביר לו את אחת מארוחות התמ"ל של אחה"צ לבוקר ובשעה 17:30 להגיש לו "ארוחת ארבע" שיכולה להכיל, יוגורט עם פירות או דייסה כל שיהא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה כוכבית ושאלה נוספת..
שימרית10/06/20091.על איזה יוגורט את ממליצה ואם איזה פירות לתת כי הוא כבר אוכל בבגן תפוח אגס ובננה,
2.אם אני נותנת לו בשש וחצי את התמ"ל אחרי כמה זמן לתת את הפירות?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוא ממוצע...
שימרית10/06/2009שוקל 8.5.
אפשר מוצרי חלב בגיל הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרוחמה
כוכבית דוידיאן10/06/2009הי, אני ממליצה על יוגורט ביו רגיל ללא תוספות כלל או יוגורט עיזים שהוא הכי הכי מתאים. את יכולה לרסק תפוח או בננה פנימה זה מאוד טעים.
מעבר לכך אני עדין לא ממליצה לעבור למוצרי חלב אחרים מלבד היוגורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דייסות מטרנהמיכל08/06/2009
שלום,
בני בן 7.5 חודשים, ניזון מבקבוק בבוקר, לפני השינה, ובשעה 22:00 בלילה (מתוך שינה).
בנוסף, אוכל מנת פרי ומנת ירקות.
קניתי את הדייסות של מטרנה, ואני לא יודעת באיזה שלב כדי לשלב אותן (להוסיף כפית או שתיים). האם בבוקר? לפני השינה? בלילה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל
כוכבית דוידיאן08/06/2009הי, אני ממליצה לך להוסיף את הדייסה בלילה, ככה זה יתעקל לאט ויתן לילה "ארוך" יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצל במרק וירקות נוספים בן 8 חודשיםמיכל08/06/2009
אני נותנת לבני בן ה- 8 חודשים מרק הכולל: בטטה, תפוח אדמה, גזר, קישוא, בצל, ראש סלרי ושורש (מוסיפה עוף/ הודו). בנוסף, שמה פטרוזיליה ועלי סלרי אותם אני לא טוחנת.
ראיתי באחת התשובות שיש להוציא את הבצל מהמרק לפני שטוחנים אותו. מדוע?
יש ירקות נוספים שאני יכולה להוסיף לו למרק?
בנוסף, למנת פירות אני מרסקת לו תפוח עץ או אגס, מוסיפה בננה, אבוקדו ומיץ מתפוז. הוא אוכל כ- 3/4 מהמנה. האם זה מספיק? האם יש פירות נוספים שמומלץ להוסיף?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל
כוכבית דוידיאן08/06/2009הי, ההמלצה לגבי הבצל היתה רק בתקופה הראשונה, משלב זה בגיל 8 חודשים את יכולה בהחלט לשלבו בתפריט.
את כל שאר הירקות את כבר יכולה להוסיף, כדאי לבדוק לגבי כרוב וסלק שבשלב זה עדין קשים לעיכול וכן גם לגבי החצילים.
לשאתך בנושא הפירות: מנה יפה, את יכולה בהדרגה לנסות את פירות הקיץ הנהדרים, פרי פרי מספר פעמים כדי לשלול אלרגיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא אוכל הרבה מוצקיםנופר07/06/2009
בני בן שנה כיום ועדיין לא אוכל הרבה מוצקים, ניסיתי הרבה דברים ולגוון לו , בשר לא כל כך אוהב
מרקים אוכל קצת (בצהריים), אולי 9-10 כפיות ואני משלימה לו עם סימילאק אחרי חצי שעה בערך
חוץ מזה אוכל פירות מרוסקים , גם לא הרבה , מעדנים אוהב ודברי חלב , פרוסת לחם אחת ביום וכמובן בבוקר ובלילה גם מקבל סימילאק עם דייסה. האם זה מספיק? מה אפשר לעשות כדי לגרום לו לאכול יותר ? מבחינת משקל הוא בסדר (10 ק"ג בערך) אבל חשוב לי שיאכל יותר דברים בריאים ולא תמ"ל רוב היום. מים גם שותה. סה"כ הוא ילד מפותח מאוד וגם הולך כבר לבד.
אשמח לקבל עצות , תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירי
כוכבית דוידיאן07/06/2009הי, כמו שציינת הוא מתפתח יפה ושוקל בהתאם , לכן, המלצתי היחידה היא להפסיק ולהגיש לו כל פעם שלא רוצה לאכול בקבוק עם תמ"ל, הוא יודע שזה מה שיקרה ולכן הוא עקשן בעיניין.
מבטיחה לך שאחרי יום יומיים כאלה הוא יאכל יפה מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנת פירות מראשדורית07/06/2009
שלום, אני אמא לתאומים בני חצי שנה שהתחילו לאכול מוצקים לפני שבוע וחצי
היום שמתי לב שהמטפלת מכינה את רסק הפירות מראש (מצאתי במקרר)
האם נכון לבקש ממנה להכין כל יום.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדורית
כוכבית דוידיאן07/06/2009הי, נכון מאוד, חשוב מאוד להכין את הפירות סמוך לארוחה. הפירות הם המקור שלנו לויטמין סי, זהו ויטמין שרגיש מאוד לאור, חום ומתכת ולכן נהרס בקלות.
במידה ומכינים פירות מראש מפסידים את הויטמין סי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשחק עם האוכלעמית07/06/2009
יש כל מיני דעות לגבי ילדים שמשחקים עם האוכל.
רציתי לדעת מה דעתכם על זה? האם לתת לילד לשחק עם האוכל
האם לעצור אותו כשהוא מתחיל בזה ולהגיד לו אסור?
אם הוא רוצה לשחק עם משהו האם עדיף שהוא יוכל עם הידיים וישמח עם כלי האוכל
או שזה מעביר לו מסר שלילי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעמית
כוכבית דוידיאן07/06/2009הי, ראשית תלוי בן כמה הילד-תינוק, בכל מקרה אני חושבת שיש הבדל בין לאכול עם הידים לבין לשחק עם אוכל.
בכל מקרה אני לא בעד, מכיוון וכך מעבירים לילד מסר שהוא לא חינוגכי, ללעומת זאת בגילאים גדולים יותר, מגיל שנתיים ואילך ניתן לעבוד עם הילד וללמדו להכין כרכים מקושטים או עוגיות מצחיקות וכו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשחק
עמית15/06/2009הילד בן שנה ושלושה. אני לא מדברת על לאכול עם הידיים אני מדברת על למרוח את האוכל על השולחן או למעוך בין האצבעות של הידיים. במקרים כאלו אני אומרת אסור ושואלת אם סיים לאכול ולוקחת את האוכל ממנו. לפי מה שאני מבינה ממך אני פועלת נכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעמית
כוכבית דוידיאן15/06/2009היי, את פועלת נהדר, המשיכי לפעול לפי האינטואציות, הן אף פעם לא מאכזבות :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בארוחת הבוקרעמית07/06/2009
הבת שלי בת שנה וחודשיים. בגדול היא אוכלת טוב ואין לי בעיות איתה.
עד היום היא אכלה 180 בקבוק בבוקר (6) ארוחת בוקר פירות וקווקר (שני סוגי פירות) ארוחת צהריים סביב 12:30 (מנה גדולה ויפה) ביניים סנדוויץ או פרי וארוחת ערב ביצה וגבינות או פשטידה
בשבועות האחרונים היא מסרבת לאכול את הדייסה עם הפירות בבוקר
לפעמים הסירוב מגיע עוד לפני שהיא טועמת ולפעמים רק אחרי מספר כפיות
התחלתי גם לתת לה קורנפלייקס עם חתיכות בננה ואת זה לפעמים היא אוכלת
האם יתכן שהיא מסרבת לאכול מרוסק? כי לפעמים אם נותנים לה את הבננה ביד אז היא כן אוכלת.
אם זה העניין, מה יכול להיות תחליפים לארוחת בוקר? אני יכולה לתת לה סנדוויץ אבל קראתי באתר כאן שיש חשיבות לפירות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאתי
כוכבית דוידיאן07/06/2009הי, בגילה של ביתך היא כבר יכולה לאכול הכל.
פירות זה תמיד מומלץ בבוקר, אבל אפשר גם להגיש לה את הפירות בשעות אחרות אם לא יוצא בבוקר.
את גם יכולה להכין לה מוזלי בבית: גביע יוגורט, כפית דבש, כף שיבולת שועל, תפוח עץ מרוסק, בננה בקוביות, תמרים בקוביות וכפית פישתן טחון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר...אמא לבת 9 חוד07/06/2009
לתת ריבת אוכמניות , קטשופ לילדה בת 9 חודשים ?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמאלה יקרה
כוכבית דוידיאן07/06/2009היי, היא בהחלט יכולה לאכל ריבת אוכמניות וקטשופ, כמובן רק במידה וזה טבעי ללא תוספות מלאכותיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לבני בן ה- 7 חודשים וחציליטל06/06/2009
שלום,
בני כבן 7.5 חודשים. רציתי לדעת אם התזונה שלו היא טובה ונכונה לגיל זה:
שעה 6-6:30 מתעורר.
שעה 7:00 בבוקר - 180 תמ"ל.
שעה 10:00-10:30 מנת פירות (תפוח עץ, בננה, אבוקדו וקצת תפוזים - בערך צלחת קטנה של ילדים).
שעה 13:30- 14:00 מנת ירקות (מרק טחון עם כל סוגי הירקות כמעט + הודו/ עוף. בערך 240 מ"ל).
לפעמים בסוף הארוחה - בסקוויט של מטרנה.
שעה 18:00 (ממש לפני שהוא הולך לישון) 180 תמ"ל + 2 כפות דייסה של מטרנה (וניל/ 8 דגנים וכיוב')
22:30 (האכלה מתוך שינה) 180 תמ"ל.
השאלות שלי
א. האם הארוחות מאוזנות? האם מנת הפרי לא גדולה מידי (שכן, מנת פירות של גרבר, שלב 2, הרבה יותר קטנה, לדעתי).
ב. האם מרווחי הזמן בין הארוחות הגיוניים?
ג.האם אני עדיין צריכה להמשיך ולהאכיל אותו מתוך שינה? ואם כן - עד מתי? אני חוששת שאם אפסיק הוא יקום רעב באמצע הלילה (נראה לי שלא די ב- 4 ארוחות ביום).
ד. כבר פעמיים שכשהאכלתי אותו בשעה 18:00, לפני השינה, אחרי שסיים את התמ"ל + 2 כפות הדייסה הוא הקיא את כל האוכל (כולל המרק של הצהריים). נראה לך שיש סיבה מיוחדת לזה?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליטל
כוכבית דוידיאן07/06/2009הי, בגילו של בנך אין כל צורך להאכילו בלילה.
אני ממליצה לך לצמצם את הפער בין ארוחת הפירות לארוחת הצהרים לפחות בשעה.
פירות ב עשר ירקות באחת.
תגישי לו בקבוק בחמש, בקבוק פחות עמוס ללא דייסה ואז בשעה תשע, בקבוק אחרון עם דייסה.
בלילות הראשונים הוא עלול להתעורר, הגישי לו מעט מים, ההי חזקה אחרי 2-3 לילות הכל יסתדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת באותו עניין
ליטל07/06/2009כתבת לי לתת לו בקבוק ב- 17:00 ואח"כ, עם דייסה, בשעה 21:00.
הבעיה היא שבשעה 18:00 - 18:30 הוא כבר ישן, אז את הבקבוק של שעה 21:00 בכל מקרה אני אתן לו מתוך שינה. זה בסדר??
אני רוצה לציין שאתמול בלילה, בבקבוק של 22:30, נתתי לו רק 120 תמ"ל (בלי דיסה), והוא ישן כל הלילה (התעורר בשעה 6:30 ואכל ב- 7:20 180 תמ"ל).
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנראה לי ששאלתי השניה נשתכחה..
דנה09/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלליטל
כוכבית דוידיאן09/06/2009הי, מצויין אם זה הסתדר לכם כך אז זה גם בסדר גמור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמעט 9 חודשיםורדית06/06/2009
הבת שלי אוכלת מוצקים מגיל 6 חודשים עוד שבוע בת 9 חודשים אוכלת כך:
ב 700 בקבוק סימילאק220
ב1030 פירות
1300 מרק240
1700 בקבוק סימילאק180
1900 פרוסה עם אבוקדו או חומוס ,עגבניה
2030 דייסה220
רציתי לשאול לפעמים היא לא רוצה את הפירות ומסרבת לאכול אותם מה לעשות האם להחליף בבקבוק או לתת משהו אחר? מתי אפשר לתת ביצה?
האם כדאי להחליף לה במעדן אם זה אפשרי? האם התפריט מתאים מבחינת הגיל והמשקל(היא שוקלת 10.300* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לורדית
כוכבית דוידיאן07/06/2009הי, ראשית התפריט מצויין.
לגבי הפירות, את יכולה להגיש במקום הפירות תמ"ל, אבל יש לי הצעה אחרת, נסי להגיש לה מוזלי תוצרת בית במקום ( יוגורט, תפוח עץ מרוסק, מעט סילאן ושיבולת שועל טחונה), או מרק ירקות טריים (גספצ'ו ( עגבניה, מלפפון בבלנדר עם כפית שקדיה או טחינה אם אפשר מעט אבוקדו לתבל בשמן זית ולימון).
ולגבי ביצה: לפי ההנחיות החדשות של משרד הבריאות את יכולה כבר להגיש לה ביצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן שבועייםאולגה05/06/2009
האם מותר לתת תרופות נגד גזים?
הוא אוכל רק סימילאק?
בבקשה תשובה בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גזים
רוחה07/06/2009הי אולגה
אנחנו נתנו גליקול מגיל שבועיים, מאוד עזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאולגה
כוכבית דוידיאן07/06/2009הי, קיימים בשוק מספר מוצרים לטיפול בגזים.
ראשית אני ממליצה לנסות טיפול טבעי כמו עיסוי סביב הטבור או לקחת את הברכיים לכיוון הבט.
במידה וזה לא עוזר ניתן להעזר באחד מהמוצרים, המלצה תוכלי לקבל מחברות שלך שהתנסו, מהרופא או מהרוקח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה לאמא חדשה ומתוסכלתעדי05/06/2009
שלום, בני בן 8.5 חודשים, בגיל חצי שנה התחלתי לתת לו ירקות בהדרגה כך שהגענו למצב שהוא אכל ירקות עם עוף ופסטה. לפני שלושה שבועות הוא התחיל לסרב לאכול מוצק. יש לציין שמההתחלה הוא לא אהב פירות אבל ירקות הוא כן היה אוכל. כרגע כל פעם שאני באה לתת לו לאכול עם כפית ולא משנה מה, הוא סוגר את הפה בכוח ולא רוצה. אף פעם לא הכרחתי אותו לאכול ותמיד הוא היה אוכל בשיתוף פעולה. איני יודעת מה לעשות ואני כבר די מתוסכלת מהמצב שכן הוא אוכל כרגע רק מטרנה ודיסות מטרנה בבקבוק. ניסיתי לחזור למרק ירקות ההתחלתי בלי עוף ותוספות וגם את זה הוא לא מוכן, הוא סוגר את הפה. אשמח לקבל יעוץ והכוונה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעדי
כוכבית דוידיאן07/06/2009הי, רא/שית לא להתייאש, זהו מצב המוכר כמעט לכולנו האמהות.
חשוב מאוד שלא תראי לו שמציק לך שהוא לא אוכל, לא צריך לשלב יותר מידי משחקים כדי שיאכל, כי כך הוא מאוד נהנה מהמשחק המקדים וזה תירוץ לא לאכול.
אל תציעי לו דבר, שבי ליד השולחן שהוא לידך, אני ממליצה לך יחד עם בן זוגך, אתם תאכלו ותהנו, בהפגנתיות. אל תציעו לו דבר (זה חשוב מאוד) הוא כבר יבקש לבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצרי חלבורד05/06/2009
בתי עוד שבוע בת 9 חודשים האם אפשר להתחיל עם מוצרי חלב כמו מעדנים ומתי מומלץ לתת את המעדן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לורד
כוכבית דוידיאן07/06/2009הי, באופן כללי אפשר, אבל אני ממליצה בנתיים להסתפק ביוגורט עם תוספות שלך טבעיות, כמו יוגורט עם תפוח עץ מרוסק או עם בננה ומעט סילאן.
את יכולה להגיש לה את זה בארוחת בוקר או בתור ארוחת ארבע אחרי הגן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)