מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוספת של חלווה למרק הירקותסיון30/04/2009
שלום רב,
בתי בת כ-7 חודשים מסרבת לאכול את המרק הירקות בכל צורה האם אני יכולה להוסיף למרק חלווה?
תודה
סיון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה לא כ"כ קשור תנסי לשים יותר בטטה
שימרית30/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסיוון
כוכבית דוידיאן03/05/2009מכיוון שחלווה מכינים מטחינה וסוכר, את יכולה להוסיף טחינה או שקדיה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבת שלי בגיל חמישה חודשיםנעמה זוארץ29/04/2009
הבת שלי בגיל חמישה חודשים
לפני חודש וחצי חזרתי לעבודה, עד שחזרתי היא אכלה רק חלב אם, עכשיו היא גם אוכלת מטרנה
לפני שבוע היא התחילה לאכול פירות מרוסקים(מלון בננה)
מאז שהתחילה עם המטרנה והפירות הופחתו לה היציאות והיא עושה רק פעם ביום מקסימום קקי
האם זה הגיוני ותקין?
כמו כן אשמח לדעת מה מותר להאכיל אותה בגיל כזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנעמה
כוכבית דוידיאן03/05/2009היי, בהחלט סביר ותקין לפחות יציאה אחת ביום, חשוב שתדעי שחלב אם מתעכל בקלות, לעומתו תחליפי החלב כבדים יותר ומצריכים מהגוף מאמץ גדול יותר בתהליך העיכול, הפירות והירקות הם כבר יותר מורכבים ועשירים בסיבים תזונתיים, מצד אחד זה מצויין ומצד שני למערכת העיכול לוקח זמן.
בגיל הזה אתם בהחלט יכולים להסתפק רק במתן הירקות והפירות. מגיל 7 חודשים נית להוסיף הודו ודגנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה בצבע ירוקאורטל28/04/2009
שלום רב,
בני בן 3 חודשים, אוכל מזה כחודש נוטרמיגן בשל מערכת עיכול רגישה.
לאחרונה הקקי שלו בצבע ירוק...
מה המשמעות של הצבע?
האם מומלץ לקחת לו דגימת צואה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורטל
ד''ר חוה סולם28/04/2009שלום רב!
לדעתי, מומלץ לפנות לרופא לקבל לחוות דעת ואו בדיקות ושהיה לתינוקך לבריאות.
יתכן שזה קשור לרגישות ולהתאמה של האוכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לתינוקת בת שישה וחצי חודשיםעדי28/04/2009
שלום ,
אשמח לקבל את תשובתכן והתייחסותכן בדבר תזונה ושינה של התינוקת שלי
מגיל חמישה וחצי חודשים התחלתי להאכילה במוצקים
אוכלת כשתי ארוחות ביום - פרות בבוקר אחרי הנקה ראשונית ובצהריים מרק
הנקה מלאה , מלבד חצי הנקה בערב אחרי המקלחת בשילוב עם מטרנה+ דייסת קורנפלור
שאלותיי:
1. כשעה לאחר נתינת הפרות אני משלימה בהנקה (כמובן מים מיד לאחר נתינת הפרי ) האם בסדר?
כך גם לגביי הירקות ....
2. התינוקת שלי מתעוררת או מצמא או מרעב במהלך הלילה כל שלוש שעות... עדיין לא נתנה לנו לילה שלם ...
לא שקלתי אותה כבר הרבה זמן אני מניחה ששוקלת 6.5 או אולי כבר 7 קילו -היא באחוזון 40 ...
ראויי לציין כי לאחר הנקה קצרצרה או בקבוק שאוב (אוכלת 30 ... - נראה כי ממש לא רוצה יותר)
חוזרת לישון ללא בעיה ....
מה עליי לעשות כדי שתשבע יותר ותישן עד הבוקר.... ?
האם כדאי להתערב או לזרום ?
תודה רבה
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבר נוסף...
עדי28/04/2009מה דעתכן לגביי בייבי ביס.... ??? האם בכלל כדאי לתת... שמעתי משהו על חלב שקשור בו....
ואם כן אז מתי כדאי לשלבו?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעדי
ד''ר חוה סולם28/04/2009שלום רב!
אם הפירות והווים מנה מלאה כדאי להמתין שעתיים. אך אם הפירות הינם חצי מנה או פחות
אחרי 40 דקות אפשרי לתת הנקה או מת"ל.
אך נשאלת השאלה מדוע להוסיף לדייסה קורנפלור, בשעה שיש דייסות מזינות ומשביעות לא
פחות מאשר דייסת קורנפלור אשר מגרה יותר ליצירת תאי שומן.כגון; קינואה, או אורז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזו דייסה עדיפה?ענת27/04/2009
יש מגוון רחב של דייסות , רציתי לדעת איזו דייסה היא הטובה ביותר עבור תינוק בן חצי שנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירה
ד''ר חוה סולם27/04/2009שלום רב!מות מספר סוגים טובים שלדייסות, מה שצריך זה לנסות לפי טעמו של תינוקך, וגם לפי
הפעולה של המעיים. מה שחשוב זה להתדאים את הדייסה לגילו. תני לו לאכול, והוא כבר
ידבר אליך ושפתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן חצי שנהלילי27/04/2009
התינוק שלי בן חצי שנה, יונק בלבד. לאחרונה אני מרגישה כי החלב לא מספק עבורו, והוא הגדיל את מספר הארוחות ואוכל כל שעתיים וחצי (גם בלילה אוכל יותר פעמים). אנו רק בשלב הראשוני של התחלת המוצקים, והוא כבר טעם תפוח וגזר. אני מפחדת שלא מקבל מספיק אוכל אך מצד שני לא יכולה עדיין לעבור עמו לארוחות מוצקים כי לוקח בערך כפית-חצי כפית וזה לא מספיק. האם כדאי להוסיף דייסה ואיזו (יש לציין שלא קיבל אף פעם תחליף חלב, וגם את העובדה שלצערי אני לא מצליחה לשאוב חלב).
שאלה נוספת היא האם אני יכולה לתת לו לטעום תפוח אדמה שלא בושל בנפרד אלא מתוך תבשיל ששבושל לארוחה המשפחתית הכולל כמון מלח ובשר בקר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללילי
כוכבית דוידיאן27/04/2009היי, נתחיל מהסוף, בגיל הזה עדין לא מגישים מזון שבושל עבור כל המשפחה הכולל תבלינים ומלח.
במצב כזה בו את חשה שאין לך מספיק חלב ואין באפשרותך לשאוב הדרך היחידה היא לעבור לתמ"ל.
יש לך מבחר של חברות מעולות היום בשוק העומדות בכל התקנים ובאישור של משרד הבריאות:
מטרנה
סימילאק
אופטימיל.
את יכולה להכנס לאתרים שלהם ולקרא וכן להתייעץ עם חברות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט לתינוקת בת חצי שנהאמא +1 מיוחד26/04/2009
שלום רב,
:6:00-מטרנה 120CC
9:30- פירות קערה מלאה מעריכה את זה כ180CC
13:00- מרק ירקות עם הודו או עוף כ-180CC
16:00-מטרנה 120CC
19:00- מטרנה +2 כפות של דייסת קינואה 180 CC
12:00-מטרנה+2 כפות של דייסת קורנפלור 180CC
רציתי לדעת האם התפריט והכמויות הם בסדר?ואם כדאי לשנות משהו?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרוזה
כוכבית דוידיאן27/04/2009היי, תפריט מעולה, אין מה להוסיף.
המשיכי כך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דייסת קינואהחלי26/04/2009
דייסת קינואה אורגנית של מטרנה. שאלתי היא במידה והתיוק יונק ולא אוהב בקבוקים ולא מכיר תמ"ל כיצד ניתן להכין לו דייסת קינואה בכ"ז ? להמיס בתוך מים ולתת בכפית ? יש לזה כך ערך תזונתי ? או שאני חייבת לשאוב חלב ולתת לו בתוך חלב ?
האם ניתן לתת בתוך חלב פרה ? (בת 9 חודשים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחלי
כוכבית דוידיאן27/04/2009היי, ראשית מדוע את מעדיפה חלב פרה מאשר תמ"ל? התמ"ל מתאים יותר לתינוק, מכיל את כל המרכיבים התזונתיים וקל יותר לעיכול מחלב פרה ניגר.
מעבר לכך, אני ממליצה לעקוב אחר ההוראות מאחורי השקית של הדייסה או ליצור קשר עם מטרנה, אני בטוחה שהם ישמחו לתת לך את התשובה הטובה ביותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לבת חצי שנהחסוי26/04/2009
שלום,
בתי בת חצי שנה. ולהלן תפריט יומי... רציתי לדעת אם הוא בסדר או שהיא אוכלת מעט.
06:30 - 07:00 - 160 סימילאק
10:00 - פירות
12:00 - 12:30 - כ 180 מרק ירקות עם עוף
17:30 - 18:00 - כ 110 סימילאק
22:00 - 23:00 - כ 170 סימילאק עם קורנפלור - עד הבוקר
הכמויות לא קטנות מדי?
יש לציין כי היא שוקלת כ 6.5 ק"ג ולא אכלנית גדולה- האם התפריט בסדר?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחופית
כוכבית דוידיאן27/04/2009היי, התפריט מצויין אם כי לדעתי יש הפרש גדול מידי בין השעה 12:30 -17:30,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חסוי27/04/2009אני מבחינתי לתת לה עוד הבעיה היא שהיא ממש לא מעוניינת. גם הארוחה הזו של 17:00היא בגדר שיכנוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה היא...
חסוי27/04/2009האם באמת חסרה כאן ארוחה נוספת במהלך היום או שזה בסדר? היא אוכלת קצת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 9 חודשיםחלי25/04/2009
7.00- הנקה
10.00 פירות (בננה+אבוקדו או תפוח+שקדיה)
13.00 הנקה
15.00 הנקה
17.00 מרק (הודו או עוף עם ירקות)
19.00 חלב אם עם דייסה או הנקה או פסטה מאמי
21.00 יונקת קצת ונרדמת
מתעוררת בסביבות 1.00 יונקת וחוזרת לישון אח"כ ב 4:00 יונקת וחוזרת לישון ואז ב 7:00 הנקה וכו'....
כיצד ניתן לשפר את שנתה ?
היא אינה מוכנה לקחת בקבוק ואינה שותה מים . בימים חמים יצא לה לשתות 10 מ"ל אולי מכוס מעבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיה
כוכבית דוידיאן27/04/2009היי, מכיוון וביתך יונקת בלבד, סביר להניח שכמות החלב לא מספיקה לה ולכן היא דורשת בלילה, יכול להיות שהיא גם זקוקה למים ואותם היא מקבלת מהחלב."כדאי אולי לשקול בערב להגיש לה דייסה עם חלב שאוב אפילו בכפית או דייסה עם תמ"ל, זה יתן לה שובע לכל הלילה.
במשך היום חשוב מאוד שהיא תשתה מים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חליטת שומרר25/04/2009
האם ניתן לתת חליטת שומר לתינוק בן 3 שבועות כדי להקל על גזים וכאבי בטן? במידה וכן מה הכמות המומלצת ומתי עדיף לפני או אחרי ארוחות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא יקרה
כוכבית דוידיאן27/04/2009היי, ניתן להגיש חליטת שומר, חליטה חלשה ולא חזקה, את יכולה כמה כפיות בין הארוחות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקניית טעמים ומרקמים גיל 6-8 חודשיםאמא חוששת -24/04/2009
ביתי מנוזלת מזה יממה ובבדיקת רופא ילדים הבוקר מסתבר שזה משהו קל. האם יכול להיות שהיא אלרגית למשהו במזון שאני צורכת מעבר למזג אוויר הקריר.
ברצוני לברר לגבי אפשרות שימוש בסילאן, דבש התמר
האם יש חשיבות לשימו במוצר אורגני ? הואיל וניתן להשגה רק בבתי טבע.
האם אפשר להתחיל בקוואר מורתח ומבושל במים+ מלח וטחון כבר? או שזה אקוטי להמתין לגיל מאוחר יותר. (אני נלא בעד תחליף חלב)
האם יש להסתפק בירק מהמרק תפוח אדמה / קישוא / גזר וכד'/סלרי/ בטטה. ואח"ג לשלב החזה העתיר בברזל- מהמרק ה טחון והמסונן
האם אפשר לתבל בשמן זית או שמן אחר ? או להסתפק בשמן מהעוף.
הכלכלה היחידה של ביתי עד לפני שבוע היתה חלב אם- לא שאוב ואני מעוניינת להקנות לה הרגלי תזונה. היא מלקקת מכפית. ויודעת להחזיק כוס.
אודה על משוב
שבת שלום ותודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמא חוששת
ד''ר חוה סולם24/04/2009שלום רב!
נזלת אקוטית בד"כ אינה קשורה לאוכל,(התינוק בד"כ מוריד בעצמו את כמות המזון, ומקל על
עצמו את תהליכי הריפוי, אך חשוב להקפיד על שתיה, ולדעתי כדאי להשרות 5 תמרים בכוס מים
פושרים, לקרר ולהמתין 3 שעות , לסנן ולתת לשתות במשך היום.
השימוש בסילאן מותר ללא כל תוספות כימיות, יש לשמור בקרור לאחר הפתיחה.
המינון לתינוק; 1 כפית לכוס מים בטפ' של התמ"ל.
בגיל של תינוקך מומלץ להוסיף לתמ"ל דייסה המיוחדת לתינוק. לפי המנון המומלץ הרשום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להכין מרק ירקותענת מ.24/04/2009
שלום.
רציתי לדעת איך להכין את המרק ללא העוף , מה לשים , כמה זמן בישול....
האם לשים אבקת מרק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיין לא קיבלתי תגובה לשאלתי
ענת26/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלענת
כוכבית דוידיאן27/04/2009היי, להכנת המרק
בטטה, תפו"א, קישוא - כמה עלים של פטרוזליה, שמיר, סלרי, לכסות במים עד גובה הירקות ולבשל עד לריכוך, בתום הבישול להוציא את העלים ולטחון את הירקות. להוסיף מעט שמן זית.
לא מוסיפים אבקת מרק , לא מלח ולא תבלינים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמ"ל לבת 5.5 חודשיםאמ אשל יסמין23/04/2009
שלום,
התינוקת שלי תהיה 6 חודשים שבוע הבא, לפני כשבועיים התחלתי להוסיף לה תמ"ל בעקבות זה שאני אחזור לעבודה בתחילת החודש הבא. עד עכשיו נזונה מהנקה בלבד, התחלתי להוסיף קצת מוצקים אבל לא מספיק לארוחה. היא שקלה 6.5 ק"ג בשקילה אחרונה לפני חודש וחצי. יש לי כמה שאלות:
1. מה "הנזק" בשילוב הנקה עם תמ"ל? זאת אומרת כמה היה עדיף אילו הייתי מכינה לה סטוק של חלב שאוב?
2. בתקופה הראשונה בעבודה אני מניחה שאצטרך לשאוב קצת עד שכמות החלב תקטן בשעות היום. האם אם אני אתן לה בקבוק אחד של חלב שאוב עלול לבלבל אותה? (חבל לי על החלב)
3. האם עדיף לתת דייסה באחת משלושת הארוחות כשתהייה אצל מטפלת? אם כן איזה סוג עדיף: זה שמעורבב עם חלב או זה שמעורבב עם מים?
4. התינוקת לא אוכלת יותר מ-120 CC תמ"ל בכל ארוחה (לפעמים אוכלת רק חצי מהכמות). היא אוכלת כל 3 שעות, האם צריך ללחוץ עליה לאכול יותר? או שזה מספיק? חשוב לציין שהיא מרטיבה את החיתול 5 פעמים + יציאה אחת כל יום. והיא נראית רגועה אחרי הארוחה
תודה רבה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא של יסמין
מגיל 6 חודשים אפשר להתחיל עם מרק ירקות, ותוך שבוע להתחיל עם כל פרי בנפרד, מקולף
וטחון. רצוי לא לערבב מיץ תפוזים עם בננה, גם תינוקות אלרגיים לא סובלים בננות.
אפשר גם להוסיף לפירות משרה של 5 תמרים בכוס מים פושרים, להמתין 3 שעות, לסנן.
לחלק 3 מנות, כאשר מוסיפים כל יום לרסק הפירות.(מעשיר בויטמינים ומינרלים)
אם את רוצה בחזרתך לעבודה להמשיך להניק, כמובן! יש מספר אפשרויות,
אין נזק בשילוב עם הנקה, רק שיש להקפיד שהפיה לא תיהיה מורחבת והתינוקך תתרגל לבקבוק
בלבד.
את מבינה את הצרכים של התינוקת וזה מה שחשוב. אי אפשר לתת לה יותר מה שהינה סופגת,
חשוב! לבדוק את המשקל, ובהתאם לכך לנסות להתאים לה את התפריט היומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות וירקותסיון23/04/2009
שלום רב,
בתי בת חצי שנה ושבועיים, התחלתי לתת לה פירות ומרק ירקות, ב- 10:00 בערך החא אוכלת יפה את הפירות (בננה, אגס ותפוח), אך אינה מוכנה לקבל כלל את מרק הירקות (דלעת בטטה מתוקה תפו"א וקישוא), ולכן יוצא שהיא אוכלת רק את הפירות שגורמים לה לעצירות נוראית עד כדי בכי.
בתודה
סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסיון
פירות בשלים כגון; תפוח-עץ, אגסים, תמרים מושרים, בד"כ עוזרי לפעולת מעיים, יתכן
שפשוט חסר לה נוזלים, תנסי לתת לה מים בין הארוחות.
לגבי הטעם של מרק הירקות, תנסי כל פעם לתת דגש על ירק מסויים, עד שתמצאי
את הטעם המתאים לה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)