מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שינוי כלכלהצביה23/02/2009
שלום רב, אני סבלתי לפני יומיים משלשולים והקאות, ואתמול בבבוקר הבן שלי בן השנה וחודשיים התחיל לשלשל ועדיין היום משלשל. אין שינוי בהינהגותו ו אוכל פחות או יותר כרגיל. הייתי רוצה לדעת האם יש צורך לשנות את כלכלתו עד שיעבור? ואיזה מזון מומלץ לתת וממה להימנע? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לצביה
כוכבית דוידיאן28/02/2009היי, אני מניחה שמאז שאלת את השאלה בנך הבריא.
בכל מקרה במצב כזה חשוב לדאוג שישתה הרבה מים, להמעיט במוצרי חלב פרה ולאכול אוכל פשוט בלי טיבול.
ותמיד מומלץ לפנות לרופא.
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת אוכל בלילהלירון23/02/2009
בני בן 7 וחצי חודשים, היה מתעורר לאכול בלילה פעמיים ,לפני כחודש הפסקתי ארוחה אחת ע"י מתן מים במקום אוכל ולאחר 3-4 ימים הפסיק לקום לארוחה זו. לפני כ4 ימים התחלתי בניסיון להפסקת ארוחה נוספת , נותנת לו מים שותה מעט וחוזר לישון, האם זה בסדר או שאני צריכה להמשיך ארוחה זו עד שיפסיק לבד. אוכל לפני השינה 180 מ"ל + כף וחצי דיסה ובבוקר שוב 180 מ"ל. יש לציין שהמשקל תקין לגילו וגובהו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא יקרה
כוכבית דוידיאן28/02/2009היי יקירתי, את פועלת נכון, הקשיבי לאינטואיציות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן חודש - אוכל מעטעדי22/02/2009
היי, הבן שלי בן חודש...אוכל תמ"ל מלא (סימילאק), הוא תינוק נינוח ורגוע, רוב היממה ישן עם שעות ערות יפות בהן אני משחקת איתו, שרה לו ומדברת אליו :) במהלך החודש האחרון עלה יפה במשקל (עלה קצת מעל קילו) ועלה יפה בכמויות האוכל(הגיע לאכילה של 80CC בממוצע לארוחה- לפעמים קצת יותר ולפעמים מעט פחות) , בימים האחרונים יש שינוי בצורת האכילה...הוא חזר שוב לאכול כמות של 60 ...אוכל עם המון הפסקות (לגרעפס ולמנוחה)ונרדם (שינה עמוקה) אחרי אכילת-30 או 40 CC, אני מוטרדת מכך שהוא אוכל כמויות קטנות מדי במקום לעלות בכמויות הוא יורד בכמויות ועוד אוכל עם הפסקות ארוכות... אני לא מעירה אותו לאוכל, הוא מתעורר לבדו במשך היום (כל 3-4 שעות) ובלילה הוא מושך אפילו יותר מארבע שעות... חשוב לי שיאכל כמו שצריך ואני לא יודעת מה לעשות... האם זה נורמלי שתינוק פתאום יחזור לאכול כמויות יותר קטנות? ניסיתי גם להעיר אותו ע"י החלפת חיתול וכו', הוא מתעורר,ממשיך לינוק ושוב נרדם... מה לעשות? אשמח לשובה מהירה תודה רבה :) עדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעדי
כוכבית דוידיאן28/02/2009היי, בשלב זה אין מה להתרגש, אך אם המצב נמשך זמן מה נוסף כדאי לבדוק מה הסיבה.
כמובן שאם הוא רגוע אחרי האוכל וישן מספיק,עולה יפה במשקל ומרטיב לפחות 6 חיתולים ביום זה בכל מקרה בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האכלת תינוק בן חודשייםדינה22/02/2009
שלום רב! יש לי תינוק בן חודשיים וחצי. בחודשיים הראשונים אכל סימילאק רוב היום וחלב שאוב פעמיים-שלושה ביום (לא היה לי הרבה חלב וכעת הוא נגמר לצערי). כעת הוא ניזון מסימילאק טופ פרי (בהמלצת הרופאה). השאלה שלי נוגעת למרווחים בין ההאכלות. אני משתדלת להאכיל אותו כל שלוש שעות, כאשר כל פעם הוא אוכל 120 CC. ברוב הפעמים הוא מסיים את כל הבקבוק. הבעיה היא שהוא לא מסוגל להחזיק מעמד שלוש שעות ואני "נשברת" ונאלצת להאכילו כל שעתיים וחצי. בלילה לעומת זאת, אין לו בעיה לישון 6-8 שעות רצוף ללא אוכל, אך ביום לאחר כשעתיים מההאכלה הוא מתחיל לקטר, ליבב ולבכות. אני די בטוחה שהבכי נובע מרעב, משום שזה לא בכי של גזים ולא כאבים אלא יותר כמו קיטור, מה גם שהוא מקבל את הבקבוק הוא חוטף אותו כאילו לא אכל יומיים... יש לציין, כי עד כה הוא עלה יפה במשקל, הוא באחוזון 50, יציאות בסדר גמור. מה אני יכולה לעשות? האם ניתן להעלות את הכמות שהוא אוכל? או שזה בסדר בגיל הזה להאכיל כל שעתיים וחצי? מתנצלת על האורך. תודה מראש על תשובתכן!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדינה
כוכבית דוידיאן22/02/2009היי, בגילו הוא עדין יכול לאכול כל שעתיים וחצי אך אני ממליצה לך לבדוק עם אחות טיפת חלב את הכמות המתאימה למשקל שלו בפער של שלוש שעות בין הארוחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האכלה וגזים לתינוק בן חודשנעמה22/02/2009
שלום, בני בן החודש סובל מאוד מגזים, זה התחיל לו כבר בגיל שבועיים. קראתי קצת באינטרנט, והבנתי שגזים יכולים לנבוע גם מהאכלת יתר. אני חוששת שאני מאכילה אותו קצת יותר ממה שצריך. אני משלבת הנקה עם סימילאק. אני שואבת ונותנת לו מבקבוק כי אני מעדיפה לעכוב אחרי כמויות האוכל שלו ולדעת כשהוא בוכה אז זה לפחות לא מאוכל. הוא אוכל בן 120ל 150 מ"ל, אם זה סימילאק או הנקה. לפעמים הוא אוכל גם 80 ונראה לי שהספיק לו כי הוא כזה נרדם תוך כדי אכילה. ואז אני מנסה שוב לתת לו והוא ממשיך לאכול ויש פעמים שלא. השאלה שלי כמה הוא אמור לאכול בערך? אם הוא לפעמים אוכל 80/70 ונראה שהספיק והוא רגוע האם לנסות להמשיך להביא לו? כמובן ששום דבר לא נעשה בכוח והילד פשוט אוכל יפה. והאם יש פעמים שגם אחרי שאכל שאיבה ועברו רק שעתיים - הוא רעב? כי זה קורה לי לפעמים כמו שאת מבינה אני ממש מתוסכלת וקשה לי לראות אותו ככה סובל. אני גם רוצה לציין שיש לו גזים שנשמעים ממש חזק האם יש קשר לרמת הכאב? אשמח לתשובה מהירה. נעמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנעמה
כוכבית דוידיאן22/02/2009היי, לא ציינת כמה משקלו, אבל בדרך כלל בגיל זה הכמות נעה בין 80-120 מ"ל, יכול להיות שהוא אוכל יותר ממה שצרייך, כדאי גם לעקוב אחר המשקל שלו ולראות מה קצב העליה, זה גם יכול להיות נתון בשיקול.
רוב התינוקות סובלים מגזים בתקופה הראשונה, מערכת העיכול לא בשלה עדין, אצל רוב התינוקות זה נעלם עד גיל 3 חודשים.
המלצות: לבדוק מה הכמות המומלצת לאכילה, לפתוח פערים שווים בין הארוחות, לבדוק את הכנת התמ"ל אם מכינים אותו בדיוק לפי ההוראות.
וזיכרי, לא כל פעם שהוא בוכה הוא רעב, נסי להרגיעה אותו עם מוצץ או עיסוי מעגלי סביב הטבור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלכוכבית
נעמה22/02/2009היי כוכבית, לשאלתך, בני נשקל בשבוע שעבר. בדיוק חודש אחרי לידתו ומשקלו היה 4.160. כמו כן, בד"כ הוא אוכל מסודר כל 3 שעות. ישנם פעמים שהוא לפעמים אוכל 80 ובפעם הבאה שהוא מתעורר הוא אוכל יותר וגם מתעורר לפני הזמן. הוא לפעמים מגיע לארוחות של 150 מ"ל ונראה לי שזה הרבה מידי בשבילו ואני לא רוצה להביא לו סתם, למרות שהוא תמיד אוכל את מה שאני מביאה לו (עד 150 מ"ל),. האם זה אמור להיות כך? ונכון לעכשיו וכפי שאת מבינה מהסברי כמה אני אמורה להאכיל אותו בכל פעם? מכיווון שאני שואבת אני מתבאסת לזרוק את החלב ששאבתי וחיממתי לאחר מכן, כי כמו שרשמתי הוא לפעמים אוכל הרבה ולכן אני מחממת בהתאם לזה ואז הוא נרדם והאוכל הולך לפח. וחבל. מה את מציעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנעמה
כוכבית דוידיאן22/02/2009היי, לפי משקלו הוא צריך לאכול בין 90-120 מ,ל כל 3 שעות.
שאני ממליצה לך להקפיד על הפרש של 3 שעות בין הארוחות.
כשאת מחממת לו חלב שאוב, אני ממליצה לך לחמם פחות אך שיהיה בהישג יד כמות נוספת שטרם חיממת.
ככה לא תצטרכי לזרוק -לבכות על חלב שנשפך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה במשקלנעמי21/02/2009
שלום ביתי בת 16 חודשים שוקלת בערך 10 קילו. היא ינקה עד עכשיו כמעט הנקה מלאה משתי סיבות- 1. היתה אלרגית לחלב וסויה עד גיל שנה. 2- סרבנית מוצקים. היא סירבה לאכול מוצקים מלבד טעימות בעיקר של פסטה. ביצענו לה בדיקות והכל תקין, היא מסרבת בגלל ההנקה. מזה 4 ימים החלטתי להפסיק להניקה בלילה כמו כן להגביל את ההנקה ל 3 ארוחות ביום בוקר (לפני המעון), צהרים אחרי החזרה מהמעון ובלילה לפני השינה. נראה שיש שיפור קל מאוד מאוד באכילה (היא אוכלת 5-7 כפיות ) אך נראה שהילדה ירדה במשקל הפנים שלה רזו. מה לעשות? האם זה נורמלי שחלק מתהליך הגמילה תיהיה ירידה משקל? מתי עלי לדאוג ? תודה נעמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנעמי
כוכבית דוידיאן22/02/2009ראשית, בהחלט יכול להיות מצב של ירידה במשקל, הרי הורדת לה ארוחות של הנקה והיא עדין לא אוכלת מוצקים באופן מלא.
הגיע הזמן להרגילה למזון מוצק, לא לוותר אבל גם לא ללחוץ, להגיש לפניה מספר מזונות ולתת לה לטעום, להתרגל לטעמים ומרקמים. כמובן כל זאת בהשגחה רפואית כדי לא להגיעה למצב של תת תזונה.
אני ממליצה לך בחום להיוועץ באופן אישי עם דיאטנית המתמחה בתזונת תינוקות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק רזה בן 9 חודשיםלילי19/02/2009
שלום, בני בן 9 וחצי חודשים הוא מתחת לנורמה באוחזונים (שוקל 7200) לאחר בדיקות דם נמצא תקין פשוט רזה, אשמח לקבל עצות לשיפור התפריט שלו: מתעורר להנקה בין השעות 4-6 בבוקר והולך למשפחתון. 9- דייסה עם כף שקדייה בכפית כמות של 160 CC 12 -מנת ירקות(בטטה גזר קישוא תפו"א דלעת פטרוזילה וקצת אורז או פסטה, סולת)+שווראמה הודו נקבה או עוף . לדברי המטפלת מבקש 2 כוסות של אוכל (לפעמים היא עוצרת אותו כי מפחדת שרוצה יותר מידי. 14 קם מהשינה מטרנה 180-220 CC 16.30- או פרי (חצי בננה, רבע אבוקדו, חצי אגס, חצי תפוח) או כוס של ירקות 1830- הנקה ולישון חשוב לציין ששותה הרבה מים במהלך היום ובשבת תמיד מקבל הנקה במקום מטרנה האם התפריט מספיק? מה ניתן להוסיף עוד? האם הסדר והמרווחים בין הארוחות נכונים? איך אפשר לעזור לו להשמין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללילי
כוכבית דוידיאן22/02/2009היי, על פניו נראה שהתפריט שלו מצויין, לא ציינת את משקל הלידה, סביר להניח שנולד פג.
בכל מקרה, יכול להיות שהוא מאוד פעיל בנוסף להכל במהלך היום, בכל מקרה לא להילחץ.
אבל כמובן חשוב להיות עם היד על הדופק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האכלת תינוקות שנולדו פגים.שירי19/02/2009
שלום, אני אם טריה לתאומים (בנים) מקסימים, בני חודשיים וחצי. הם נולדו פגים, אחד 1.600 והשני 2.000 ק"ג. כבר בפגייה אכלו יפה, והם במגמת עליה מאז. (בגיל 9 שבוועת שקלו 4 ו 4.5 קילו) - האחוזון נמוך אך הם שומרים עליו בכל המדדים. אני שואבת חלב ומאז הלידה הם אוכלים רק חלב אם, בבקבוקים וגם ביניקה (בעיקר להשלמת ארוחות אם הם עדיין רעבים). סדר היום שלהם, בימים האחרונים: ארוחת בוקר ב-8:00. אח"כ ארוחות ב-12:00 ב-16:00 ב-20:00 וב-00:00, ואז שנת לילה, עם התעורוריות לא לשם אכילה (מוצץ נופל וכו'...) עד 8:00. בכל ארוחה הם מקבלים בין 110-130 cc כל אחות שפגשתי מציעה דבר אחר והייתי רוצה להבין חד משמעית מה מומלץ. ארוחות קטנות ומפוזרות יותר על פני היממה? 5 ארוחות טובות ומשביעות? (מה שהם אוכלים עכשיו ולא דורשים מעבר לזה?) שניהם סובלים מגזים בחלק מהארוחות, אבל לפי מה שהבנתי - זה הגיל. והם מעט פולטים. הגוזל הקטן יותר פולט קצת יותר, אך בדרך כלל אוכל יותר ממה שהוא אמור. (אנחנו מחשבים בערך לפי 140 X משקל - כמות אוכל ליממה) האם אנחנו נוהגים בסדר? שאלה נוספת: בקרוב נשלב תמ"ל (כי אין מספיק חלב... :-( ) באיזו ארוחה במהלך היום מומלץ לתת את התחליף? תודה וכל טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירי
כוכבית דוידיאן22/02/2009היי, ראשית מזל טוב על התאומים :-)
סדר היום שלהם נהדר וטוב שאת נוהגת לשמור על הסדר, עם תאומים זה מאוד חשוב.
כל עוד הם במגמת עליה כמובן שאין חשש ופער של 4 שעות בין הארוחות הוא סביר בהחלט, כמובן אם הם רגועים אחרי האוכל, מרטיבים לפחות 6 חיתולים ביום ועולים במשקל.
לגבי תוספת התמ"ל, זה לא ממש משנה, מה שכן הארוחה הראשונה חשוב שתהיה ביום כשהם ערים וזאת כדי לשלול רגישויות כל שהם והקאות העלולות להיות.
בהמשך את יכולה להגיש את התמ"ל בסמוך לשעת השינה, הוא כבד יותר וכך יעזור להם למשוך את הלילה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביצה רכהנמי18/02/2009
תינוקי בן השנה לא אוהב חביתה מטוגנת. הבנתי שאסור לתת ביצה רכה, עד איזה גיל? או שאסור בכל גיל? כתבתם שאפשר ביצה בינונית, איך מבשלים אותה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנמי
כוכבית דוידיאן18/02/2009היי, בביצה רכה החלמון לא מבושל ולכן יש סיכון שימצאו בו חיידקים, את הביצה מומלץ לבשל לפחות 2 דקות, כך שאת יכולה להגיש לו ביצה קשה/ בינונית.
לגמי משך הכנת הביצה, אין לי מושג אך מעבר ל2 דקות הרתחה של הביצה אין כלל בעיה תנסי אולי זה יצא בינוני:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה ומתי תינוק צריך לאכול דייסה?Vasil18/02/2009
בן שלי הוא בן חזי שנה. משכלו כ 8.800. הוא אוכל 4 פעמים ביום. בבוקר 7:30 - 8 210cc של סימילאק 11:30 - 12מרק ירקות עם אוף בין הארוכות נותנים לו פירות - בנן ותפוח, בתוספת עוגיה. 15:30 - 16 210cc של סימילאק 19:30 - 20 210cc של סימילאק ואחרי אוכל הילד נרדם עד הבוקר. לפעמים יש תזוזה של בשעתיים ליותר מוקדם. זא אומר שהאכלות מתבצאות בשאות : 6 -6:30 10 -10:30 14 - 14:30 18 - 18:30 במצב כזה אנו מוסיפים עוד ארוחה ב 21:30 - 22 בלילה. האים זה מספיק? האים זה בסדר? או שצריך להוסיף איזו שהיא דייסה? או שלהחליף אחד האכלות של סימילאק בדייסה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר vasil
כוכבית דוידיאן18/02/2009היי, לפי כל מה שציינת, בנך אוכל יפה מאוד, אין צורך להוסיף לו דייסות, אלא אם כן הוא לא מצליח למשוך בין הארוחות או שאת רוצה ליהיה שבע יותר לללילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קם בלילה כל 3 שעות לאכול...גילה קוניס17/02/2009
שלום, בני בן 7 חודשים, שוקל 7200, אוכל נוטרמיגן וקונפלור (עקב רפלוקס). מהיום שנולד ועד היום הוא לא ישן רצוף בלילה וקם כל 3 שעות לאכול (אוכל 180 מי"ל). בהתייעצות עם רופא גסטרו הולחט שלא לעלות לו את כמות האוכל עקב בעיית הרפלוקס. ניסינו בעבר לדחוף לו מיים אבל לא צלחנו כי הוא ממש צרח ולא נרגע עד שהאכלנו אותו. שאלתי - האם ניתן לשלב לו דייסה אחרת (שתשביע אותו יותר) לארוחה של 23:00, על מנת שנצליח לתת לו את הארוחה הבאה לקראת 05:00/06:00 בבוקר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגילה
כוכבית דוידיאן18/02/2009היי, קשה לי לייעץ לך בשלב זה מכיוון, שכפי שציינת, בנך צמוד להנחיות רפואיות, אני ממליצה להמשיך בריטואל ולהיוועץ עם הרופא.
בכל מקרה, לגבי הלילה, תנסו למשוך אותו כמה שניתן, כחו לעצמכם כמה לילות לבנים בחשבון, עד שהוא יתרגל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת חצי שנה - שאלה על מרווחים וכמותאני17/02/2009
שלום בתי בת חצי שנה, התפתחות תקינה. התחלנו עכשיו מוצקים, בינתיים רק ירק ראשון בטטה שהתקבל בתשואות. היא אוכלת סימילאק כל 3 שעות, כמות של 240CC ולא נשאר זכר למה שהיה פנים, בנוסף אני שמה בפנים כפית וחצי דייסת קורנפלור, כי יש לה ריפלוקס וזה מסמיך קצת את האוכל ואז פחות פולטת. אם היא אוכלת כזו כמות איך זה שהיא לא מגדילה את המרווח? זה סביר בגיל הזה? להעלות את הכמות נשמע לי מוגזם לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ציינתי שהיא גבוהה לגילה
אני17/02/2009בערך 70 ס"מ (לפני 3 שבועות שקלה 7 קילו והיתה בגובה 67 ס"מ בערך)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומשקל לידה 3.430
אני17/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאני
כוכבית דוידיאן18/02/2009היי, למען האמת לפי מה שכתבת, חשוב שתפתח כבר פערים בין הארוחות, לא ציינת בדיוק מה משקלה, אבל לפי דעתי, היא אוכלת יותר מידי, את הפערים אני ממליצה לעשות בהדרגה, כל פעם לסחוב אותה עשר דקות, עד שתגיע לכל ארבע שעות מרווח.
אני ממליצה לשמור על אותה כמות של אוכל, יכול להיות שכל הפליטות הן כתוצאה מאכילה מוגזמת ואולי פשוט אין לה תחושת שובע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 3 חודשיםמירי17/02/2009
שלום רב, הבונבון בן 3 חודשים מקבל חלב שאוב בלבד שוקל כ -6.5 ק"ג - עולה יפה במשקל (טפו... טפו...טפו...) הוא נרדם ב - 20:00 וישן +- עד 02:00 ואז הוא מתעורר לא בוכה , עושה קולות ומכניס את הידיים לפה ומוצץ אותם. הוא מתעורר עוד כ - 3 פעמים במהלך הלילה שבהם אני מביאה לו מוצץ והוא נרדם אחרי מס' דקות יוצא שהוא אוכל בערך רק ב 6 בבוקר- האם תקין שתינוק בגילו לא יאכל כל הלילה ואולי אני מפרשת לא נכון את ההתנהגות שלו ובמקום לתת לו אוכל אני נותנת לו מוצץ במהלך היום אוכל כל 3 -3.5 שעות בין 120-140 חלב שאוב בלבד. אשמח לתשובתך, תודה, מירי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למירי
כוכבית דוידיאן18/02/2009יקירתי, הסירי דאגה מעל ליבך, התשובה נמצאת בגוף השאלה, לפי דברייך הוא עולה יפה במשקל, כך שסימן שהוא מקבל את הכמות המזון הדרושה לו.
זיכרי שהאינטואיציות האמהיות שלנו לא מטעות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא עולה במשקלטל17/02/2009
בני נולד לפני 3 שבועות במשקל 3365 גר, והשתחרר מביה"ח במשקל 3100 גר. במשך 3 השבועות האחרונים הוא קיבל הנקה בלבד. אולם למרות שהוא ביקש לינוק כל 3 שעות, היה רגוע, עירני והיציאות שלו היו תקינות (לפחות 3-4 חיתולים עם צואה ביום, ולפחות מספר זהה עם שתן) התברר כי הוא אינו עולה במשקל. לאחר שבוע שקל 3120, לאחר שבועיים 3210, והיום 3180 (ירד במשקל מעט). ערכתי לו בדיקת דם ושתן כהמלצת הרופא, והכל תקין. הרופא המליץ על לצמצם את זמן ההנקה ל- 7 דקות מכל שד, ולהציע מנה של תחליף חלב לאחר מכן. איני רוצה לאבד את ההנקה ואני חוששת שזמן הנקה של 7 דקות אינו אפקטיבי. האם אני צודקת? האם יש אפשרות לתת תוספת רק לפרק זמן מוגבל כדי שהתינוק יתחזק, ואז לשוב להנקה מלאה? כיצד מומלץ לשלב נכון כך שאוכל להמשיך להניק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטל
כוכבית דוידיאן18/02/2009יקירתי, כל מה שכתבת נכון, את יכולה להגיש לו תמ"ל כהשלמה להנקה ולקוות לטוב, הקפידי לשתות הרבה מים וסביר להניח שהחלב "יחזור", אני ממליצה לך להיתייעץ גם עם יועצת הנקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מוכן לאכול יותר מבקבוקעינב16/02/2009
שלום, לפני כשבוע בני בן 9 חודשים הקיא מספר פעמים במשך יומיים. מלבד זה לא היו לא תופעות אחרות. מצב רוח מצויין, ללא חום, ישן טוב יחסית. מאז, הוא לא מוכן יותר לשתות את בקבוק הסימילאק הקבוע שלו לפני השינה, בבוקר, וכארוחת אחה"צ. את הפירות והירקות הוא אוכל יופי במהלך היום, אבל בערב אני מנסה לתת לו ארוחת ערב והוא לא אוכל כלום. ניסיתי דייסות, פסטה, אבוקדו, לחם, ביצה... כלום.... בסופו של דבר הוא רק שותה הרבה מים ונרדם. בערך בחצות הוא מתעורר ואוכל בקבוק מתוך שינה ןזה הכל. מה יכול להסביר את ההתנגדות הפתאומית שלו לבקבוק? המוצקים שהוא אוכל לא מספקים לו את כמות הקלוריות שהוא צריך הוא גם כך נמצא באחוזון נמוך במשקל (10%) מה לעשות? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעינב
כוכבית דוידיאן18/02/2009יקירתי, תינוקות הם כמו הגדולים גם להם יש חשקים.
אולי כדאי להגדיל את הפער בין הארוחה האחרונה לארוחת הערב, כך שיגיע ממש רעב, או לעשות לו אמבטיה לפני, אמבטיות ידועות כפותחות תיאבון.
סביר להניח שזה מצב זמני בהחלט, קצת סבלנות ולא להילחץ, בדרך כלל זה יסתדר לבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)