מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת 8 חודשים וקצתחלי03/04/2009
יונקת בלבד וכמובן אוכלת מוצקים...ואכלת פירות ומרק הודו.
רציתי לשאול מה ניתן להוסיף לה כבר משהו שיהווה ארוחה בפני עצמה.
האם ניתן דייסת סולת (כאשר הבסיס הינו חלב פרה) ? ואיזה יוגורטים מומלצים ?
בנוסף, בקבוק היא לא מוכנה לקחת (ניסיתי כמה) ויוצא שהיא גם לא שותה מים.
אני מפחדת שאוטוטו קיץ והיא תתייבש (למרות שהיא יונקת מתי שהיא רוצה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיה
כוכבית דוידיאן06/04/2009היי, לפי גילה של ביתך את כבר יכולה להתחיל עם מזונות מורכבים יותר, כמו אורז, פירה, לנסות ולתת לה לאכול גם בעצמה, יש היום למטרנה פסטה לתינוקות.
לגבי דייסות זה מצויין, רק לא עם חלב פרה, את יכולה לערבב עם תמ,ל ולהגיש לה עם כפית.
לגבי יוגורטים, אני ממליצה על יוגורט טבעי שאליו את יכולה לרסק בננה או תפוח להעשרת הטעם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת במוצקיםיוליה02/04/2009
שלום,
בתי כמעט בת 5 חודשים, לא אוכלת הרבה מטרנה ולא עולה הרבה במשקל.אני מעוניינת להתחיל במוצקים.
מאיזה ירק להתחיל ?האם תפוח אדמה , גזר, בטטה, קישוא, אבוקדו -זה בסדר?מה עוד אפשר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליוליה
כוכבית דוידיאן05/04/2009היי, כמו שכתבת, את מתחילה מהירקות הפשוטים יותר, לאט לאט שיתרגל לטעם, כדאי מאוד לשלב בטטה שטעמה עז יותר.
במשך הזמן את יכולה להוסיף למרק גם עלים של פטרוזיליה שאותם תסנני , חשובים מאוד מבחינת המינרלים והטעם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוטרמיגןדניאלה02/04/2009
תודה על תשובתך.
רציתי לדעת מדוע הרופאים אינם ממהרים לתת נוטרמיגן. האם זה בגלל המחיר היקר, או שהפורמולה אינה טובה מבחינה תזונתית כמו פורמולה רגילה?
האם מצב של גזים מרובים שיש לבני (בן 3 חודשים) בעקבות הפורמולה אינו מצדיק מעבר לנוטרמיגן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכאלה
כוכבית דוידיאן05/04/2009היי, הנוטרמיגן היא פורמולה מפורקת המתאימה לתינוקות הרגישים לחלב. בכל מקרה במצב של גזים צריך לברר מה הגורמים, אם הבעיה היא רגישות ללקטוז, או לחלב בכלל ואז נשקלת האופציה של הפורמולה המתאימה.
בכל מקרה כדאי להיוועץ עם רופא.
מעבר לכך משיחות עם אמהות הבנתי שהטעם של הנוטרמיגן הוא נוראי ותינוקות לא מתלהבים ממנו.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל נמוך ילד בן שנה וחודשייםALONA02/04/2009
הייתה בעיה עם הודעה הקודמת
יש לי שאלה מאוד מתרידה אותי. יש לי ילד בן שנה וחודשיים שיונק עד עכשיו בלילות. נתתי לו ברזל (הרופה אמר פעמיים ביום 3 תיפות מגיל 4 חודשים עד שנה).
בגיל חצי שנה
המוגלובין בבדיקת דם היה 11.4.
MCH-Mean Cell Hemoglobin 24.
בגיל שנה
המוגלובין היה 10.8 ו-
MCH-Mean Cell Hemoglobin 23.5
הרופא אמר להמשיך ולתת לו ברזל במשך חודשיים 7 טיפות ביום (ילד שוקל 10 ק"ג)
יש לציין שילד נראה לי חיוור.
בדיקת דם בגיל שנה וחודשיים
המוגלובין 11.1
ו- 23.3 MCH-Mean Cell Hemoglobin
היום הייתי בטיפת חלב והבנתי שיכול להיות וגרמתי לילד נזק בלתי הפיך בהתפתחות מוח ו-IQ כי זה רמות ברזל נמוכות מידי וכדי עכשיו לתת לו 15 טיפות ביום.
השאלות שלי:
. האם יש סיכוי שפגעתי בו ובהתפתחות הקוגנטיבית שלו? יש לציין שילד דינאמי , חיכני , אומר 3 מילים.
2. האם זה בלתי הפיך?
3. כמה טיפות ברזל להמשיך ו לתת (15 כמו שמומלץ בטיפת חלב)?
4. האם יש צורך בבדיקת דם נוספת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלונה
כוכבית דוידיאן05/04/2009היי, ראשית אני חושבת שזה בלתי אחראי מצד טיפת חלב לומר לך דבר שכזה.
אני ההיתי פונה לרופא התפתחותי, אשר יכול לקרא את הבדיקות וכן גם לקרא את הילד.
אל תבהלי, התקשרי לרופא קבעי פגישה ואני מאמינה שהמצב לא גרוע כמו שאמרו לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לתינוק בן 6 חודשיםאמא01/04/2009
התחלתי לתת לבני בן 6 חודשים ירקות עם תוספת של עוף, אבל הבעיה היא שהוא מסרב לאכול זאת, הפתרון שמצאתי כדי לא להכריח אותו, זה לתת לו מים בבקבוק, והוא חושב שזה הסימילאק שלו, אז הוא שותה מים, ואז אוכל טיפה ירקות וככה לסירוגין.
אבל בסופו של דבר הוא אוכל כמות מעטה ביותר של מרק ירקות,
רציתי לדעת האם אני נוהגת נכון?
והאם יש דרך להצליח להאכיל אותו מרק ירקות?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמאלה יקרה
כוכבית דוידיאן06/04/2009היי, זה שהוא שותה מים זה מצויין, אבל אני לא ממליצה על הדרך בה את נוהגת.
תנסי לנהוג בדרך אחרת, את יכולה להמתין עד שיהיה מאוד רעב ואז יאכל בקלות יותר או ללכת בפסיכולוגיה הפוכה ולא להגיש לו אלא לאכול לידו את המרק ולהמתין שהוא יתגרה ויבקש לבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה:)
אמא13/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לתפריט לבת שנה וחציאורית01/04/2009
שלום רב,
ביתי בת שנה וחצי נמצאת איתי בבית.
אגם נולדה במשקל 3.520
היום שוקלת 14.5 ק"ג
בגלל שהיא מעל העקומה במשקל רציתי לקבל אולי תפריט שמתאים לילדה בגילה
אשמח לקבל המלצות מה לתת לה לאכול בצורה מסודרת .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורית
כוכבית דוידיאן01/04/2009היי, ראשית חשוב לשמור על סדר יום קבוע ולא לתת לה כל מיני חטיפים בין הארוחות.
מעבר לכך אשמח אם תרשמי מה סדר היום שלה מההשכמה עד השינה, מה היא אוכלת, כך אוכל ליעץ באופן המתאים לכן ביותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסדר יום לבקשתך...
אורית02/04/2009ראשית , תודה כוכבית על המענה המהיר..
לבקשתך מצ"ב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת..
אורית02/04/2009אציין כי במהלך היום שותה הרבה מים/תה קמומיל (אוהבת)
פרי היא אוכלת אחה"צ (אבל לא כל יום,לעיתים מסרבת) בננה/מלון/תפוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח להתייחסותך כוכבית...
אורית06/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאורית
כוכבית דוידיאן06/04/2009היי, התפריט נראה בסדר גמור, אינני יכולה להצביעה על משהו מיוחד.
מה שכן את יכולה בערב או בצהרים להכין לה מרק ירקות עשיר עם קציצות הודו או מרק עדשים ירוקים עם אורז.
לשלב קצת טחינה שמאוד חשובה.
אני מניחה שהיא תתאזן מבחינת המשקל כשהיא תתחיל לזוז יותר.
חשוב להפעיל אותה אולי היא לא פעילה מספיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אורית07/04/2009ראשית תודה על עזרתך...
לדעתי היא לא פעילה מספיק
היות והיא איתי כל היום בבית (ואני עם תינוקת נוספת בת 3 שבועות)
אנסה לרשום אותה לפעילות כלשהי המתאימה לגילה..תודה ויום טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאורית.
ד''ר חוה סולם08/04/2009שלום רב!
בדרך כלל פעוטה בריאה בגילה של אגם אוכלת מאותו התפריט של המשפחה.
כמו כן כדי להיות בטוחים שלא יחסרו בתפריט חלבונים, ויטמינים ומינרלים כדאי
להקפיד על ארוחות החלבון שהם בעיקר להלן; מנה אחת של ביצה ליום, מנה אחת של עוף ליום,
1,2 מנות של מוצרי חלב.
2,3 מנות פרי ליום, כדי לקבל קלוריות בריאות וויטמינים.
מנה אחת של תמ"ל עם דייסה.
1,2 מנות של ירקות כגון; עגבניה, מלפפון.
ירקות מאודים אפשרי בצהריים, או אחה"צ.
מומלץ לשלב טחינה מדוללת (מועדף תוצרת בית)
1,2 מנות לחם.
אפשרי לנסות פחמימות מלאות במרק קינואה, אורז מלא, גריסים, אך חשוב לרסק אותם במרק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין Dאורית01/04/2009
מאיזה גיל נותנים לתינוק ויטמין D?
שכחתי לשאול בטיפת חלב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורית
כוכבית דוידיאן01/04/2009היי, מגיל הלידה ועד גיל שנה 2 טיפות ליום.
מצ"ב לינק לאתר של משרד הבריאות:
http://www.health.gov.il/pages/default.asp?maincat=35&catId=118&PageId=4293
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה רציניתתותי01/04/2009
שלום רב
הילדה שלי בת 10 חודשים, מאז שנולדה ועד לפני שבוע היא הייתה יונקת, לפני שבוע עשיתי לה גמילה כי התחלתי להרגיש כאבים...
היא לא קיבלה תחליף מאז שנולדה, היום היא לא יונקת ולא מקבלת תמ"ל..
התייעצתי עם רופא המשפחה והוא אמר לתת לה חלב ניגר, ניסיתי היום לתת לה והיא לא רצתה בשום אופן...שמתי לה את החלב באותו בקבוק של המים, כך שלא יהיה משהו חדש בשבילה..
היא אוכלת מוצקים טוב מאוד, אני נותנת לה במהלך היום, חלמון ביצה עם עגבנייה ואבוקדו, גבינה לבנה 5%, גמדים, לבנה, חלבה, מרק ירקות לפעמים עם בשר טחון, פירות...
היא כמעט אוכלת הכל, רק חלב היא לא מוכנה לקחת...
מה לעשות אני לחוצה ומדוכאת...
מעולם לא ראיתי תינוק בגילה שחי בלי חלב...
אני מפחדת שייחסר לה משהו..מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתותי
כוכבית דוידיאן01/04/2009היי יקירתי, אני מבינה בהחלט את הבעיה, היא מאוד מוכרת, תינוקות שרגילים להנקה קשה מאוד לגמול אותם ולהעביר אותם לתמ"ל.
עצה שאני יכולה לתת לך היא להגיש לה את התמ"ל משולב עם דייסה בכפית או בכוס מעבר, בדרך כלל זה עובד נהדר. כמו כן אם זה לא עוזר תנסי לערבב לה את התמ"ל עם הגמדים לשיפור הטעם. כי כמו שאמרת , בגיל הזה עדין חשוב מאוד לקבל את החלב.
לגבי המלצתו של הרופא לגבי חלב ניגר, אני מסתייגת מכך בכל דרך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט במשפחתוןמיטל31/03/2009
היי,
במשפחתון אליו אני רוצה לרשום את בתי (שתהיה אז בת שנה ו-3 חודשים),נותנים לאכול פעם בשבוע לחם מטוגן ופעמיים בשבוע קורנפלקס עם חלב. (מן הסתם מהסוג המתוק)
מאחר ובבית אנחנו שומרים על אכילת אוכל בריא וממעטים בטיגון,אני קצת מהססת בשל כך.
האם יש בכך כדי להזיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיטל
כוכבית דוידיאן01/04/2009היי, אני מבינה את ההתלבטות. אולי כדאי לבדוק אם את יכולה להביא לגן דגני בוקר מהסוג המועדף עליך ואותם יגישו לביתך? ולגבי הלחם המטוגן, פעם בשבוע זה לא נורא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בעיכול תמ"לדניאלה31/03/2009
בני בן 3 חודשים. אני מפסיקה להניקו בהדרגה, ועוברת לתמ"ל. התמ"ל גורם לו לגזים כל היום. כאשר אני מגישה לו בקבוק הוא מתחיל לאכול ממנו, ומיד מתחיל לבכות, וכך זה נמשך במשך כל הארוחה. הילד סובל. לדעת הרופאה זה בגלל הגזים. האם מדובר בחוסר סבילות לחלבון חלב פרה? האם לדעתך עלי לעבור לפורמולה בה החלבון מפורק? הרופאה הציעה בשלב זה להשתמש בתכשיר בשם גליכול לטיפול בגזים. אשמח לשמוע את דעתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכאלה
כוכבית דוידיאן01/04/2009היי, ראשית חשוב לדעת שהתמ"ל קשה יותר לעיכול מחלב אם, לכן סביר להניח שיהיו בעיות בעיכול.
על פי רוב הגזים נמשכים עד גיל 3 -4 חודשים וזאת מפני שמערכת העיכול עדין לא בשלה.
במידה והגזים מוגזמים וגורמים לסבל רב לבנך, אפשר לישקול מעבר לנוטרמיגן או לחברה אחרת של חלב מפורק.(כמובן לאחר התייעצות עם רופא).
בנתיים לגבי הגזים: את יכולה לעשות לו עיסוי סביב הטבור ולקחת את הברכיים לכיוון החזה כמו כן את בהחלט יכולה לנסות ולהשתמש באחד מהתכשירים הנמצאים היום על המדף המסייעים במצב גזים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת מסרבת לאכול מוצקיםזהבה31/03/2009
שלום
ביתי בת שבעה חודשים במשך חודש אני מנסה לתת מוצקים בהתחלה ירקות מבושלים בנפרד ופירות ,לאחר מכן מרק עם עוף או הודו טחונים ותמיד מסרבת לאכול אחרי שתי כפיות אני יודעת שיש זמן שצריך להסתגל לאוכל אבל כבר חודש אני מנסה להציע לה מוצקים ותמיד אני נתקלת בסירוב בנוסף אני מניקה אותה ומשלבת לה בקבוק עם דייסה בערב גם בלילה היא קמה לאכול לפחות פעמיים - שלוש . אני לא רוצה לדחוף לה בכח שיצור מצידה ממש אנטי למוצקים.
אם אפשר לקבל עצות מה לעשות ואך לגרום לה לאכול ארוחה שלמה של מוצקים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לזהבה
כוכבית דוידיאן01/04/2009היי, כל העיניין של הרגל למזונות לוקח זמן.
ראשית לגבי ארוחת הלילה, אני ממליצה לך במשך לילה או שתיים לא להגיש לה תמ"ל אלא רק מים, כך היא תקום רעבה, סביר להניח שאם תתמידי כך במשך יומיים המצב יסתדר. רק זיכרי שאת צריכה להיות חזקה ולא להישבר מכיוון שתינוק בוכה זה די שובר אותנו.
לגבי הרגל למוצקים, התחילי להרגיל אותה דבר דבר דבר, תתחילי עם בטטות מכיוון והן מתוקות יותר. זכרי, צריך הרבה סבלנות וכמו כל דבר בחינוך החזק מנצח.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר עליה במשקליונית30/03/2009
שלום רב,
בני בן 8 חודשים נולד במשקל 3.870 הריון ולידה תקינים.
הנקה מלאה עד גיל 6 חודשים ולאחר מכן שלבנו לו פירות שאכל יפה מאוד עד לשבוע האחרון.
את הירקות פחות אוהב.
ממשיך לינוק כי הוא סרבן רציני של בקבוקים (לא משנה מה יש בתוכם, אפילו סרב לחלב שאוב...)
בנוסף הוא אלרגי לחלב (נעשתה בדיקה אצל אלרגולוג).
לפני חודשיים חלה בדלקת ריאות, אינהלציות ואנטיביוטיקה.
עלה בממוצע עד לפני חודש וחצי 150 גר' בשבוע.
ומאז אין עליה במשקל.
יש לו המון יציאות קרוב ל-8 פעמים ביום...
הוא מאוד קטן ואפילו לא הכפיל עדיין את משקלו!!!
רציתי לדעת האם זה נורמלי. אנחנו שמים לו שקדיה בפירות לעתים טחינה מוסיפים גם אבוקדו (מעשירים בקלוריות את האוכל)...
אני מעט בלחץ זהו בני השלישי והשניים הקודמים היו דובונים קטנים.
אשמח מאוד לשמוע את תגובתכם..
תודה רבה וסליחה אם יצא לי מעט מבולבל,
יונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליונית
כוכבית דוידיאן01/04/2009הי, אחלה מחלה ואנטיביוטיקה הגוף נחלש ומאבד תיאבון ומשקל.
מעבר לכך לגבי היציאות, יכול להיות שיש חוסר איזון של חיידקי המעיים.
אני ממליצה לך להוסיף לו פורמולה של חיידקי ביו: יש לחברת סולגר ABCדופילוס, ממליצה לתת לו לפי מינון רשום.
אחרי 3 ימי שימוש אם לא יהיה שינוי, את מוזמנת לפנות שוב
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחת לילהרוני30/03/2009
שלום
זאת שוב אני עם הפגית שנולדה בשבוע 29 וכיום היא בת כ- 10 חודשים כרונולוגית.
משקלה מעט מעל 7 קילו
היא אוכלת בסדר, לא אכלנית גדולה מדי, אבל אוכלת היטב (בלהט ומהר) כשהיא רעבה
(150 מ"ל לבקבוק)
פערי הארוחות שלה יכולים להגיע בקלות ל 5 שעות. היא לא מבקשת לאכול, אנחנו צריכים לשים לב שעבר הזמן ולהאכיל אותה.
תזונה מוצקה - אוכלת עדיין מעט מדי (מקסימום 70-80 גרם למנת ירקות ו40 גרם למנת פרי) למרות שאנחנו מנסים כבר כמעט חודש וחצי
בלילה היא יכולה לישון רצוף 10-12 שעות ללא אוכל. אני מעירה אותה בסביבות 1 בלילה לבקבוק והיא ממשיכה לישון עד 7-8 בבקר.
האם זה "נכון" להעיר לאכול במצב הזה? אם כן עד מתי? אם אני לא מעירה אותה אני חוששת שהיא תדלג על ארוחה ביום... האם זה נורמאלי לא לאכול 10-12 שעות? מה עדיף לעשות במצב כזה?
שוב תודה
רוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרוני
כוכבית דוידיאן01/04/2009היי, מכיוון וביתך עדין קטנטונת ולא אכלנית גדולה, אני עדין ההיתי משאירה לה את ארוחת הלילה.
מעבר לכך כדאי להיוועץ עם רופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמל סויהתמר29/03/2009
בס"ד
בני בן שנה וארבע התגלה כסובל מרגישות ללקטוז.
מכיוון שכך עברתי להזינו בתמ"ל על בסיס סויה. מקבל כ 3 בקבוקים ליום. השכמה, לילה וצהריים לפעמים. יחד עם זאת הבנתי ששימוש מתמשך בסויה מסוכן בגלל האסטרוגנים שבו.
אני בבעיה להזין את בני במוצרי תמ"ל אחרים ללא לקטוז כגון סימילאק טופ פרי בגלל בעיות כשרות.
שאלותי:
1. האם זה נכון ובאמת זה מסוכן?
2. האם ניתן בגילו להוריד את המטרנה לחלוטין ולתת לו תחליפים בבקבוק למשל של חלב שקדים עם דייסה. והאם הוא יקבל את כל המרכיבים החסרים לו גם על ידי הדיסות המועשרות של מטרנה.
3. האם יש קשר בין צמיחת שיניים לחוסר תיאבון מוחלט מזה כשבועיים ורצון רק בבקבוק והאם לקבל את זה או להתעקש שיאכל?
עלי לציין כי הוא נמצא באחוזון ה 25 מבחינת משקל וגם כך הוא לא אוכל הרבה.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתמר
כוכבית דוידיאן01/04/2009היי, לגבי שאלתך על הסויה, הדעות חלוקות ונמצאים מחקרים לכאן ולכאן, כך שזה לשיקולך, אני ממליצה לך לעשות מחקר קטן באינטרנט כולל אתרים בעולם.
אם את חוששת את יכולה להגיש לו תמ"ל ללא לקטוז, יש למטרנה ולסימילאק.
במידה ואת חוששת לגבי בעיות כשרות כדאי להיוועץ עם רב, לפי מיטב ידיעתי יש אישור מרבנים להזין תינוקות גם במזון ללא כשרות בד"צ.
לגבי שאלתך על צמחית שינים וחוסר תיאבון אז כן, יש קשר ישיר, קצת סבלנות וזה יעבור.
ולגבי הדייסה, לא ההיתי עדין מוותרת על התמ"ל ועוברת רק לדייסה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר תיאבוןאוריה ורקר29/03/2009
שלום רב,
בני בן 6 שבועות , התנהג עד עתה כתינוק מצוי בעל תיאבון בריא -רק ע"י הנקה כל 3-4 שעות בערך 100-120 מ"ל-ו פעם/פעמיים סימילאק בשבוע. עלה במשקל ( 4600 מ 2860 בלידה).
מהיום בבוקר לא אוכל מסרב גם לשד גם לחלב שאוב מלפני שבוע וגם לסימילאק-איננו מתקפל מכאבי בטן -פשוט לא אוכל-מה יכולה להיות הסיבה ומה ניתן לעשות- האם זהו שלב טבעי בגדילה??
זוהי שאלה בשמה של אישתי מחכה לתשובה (אשמח למהירה) בברכת שלום ותודה רבה.
אוריה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאב המודאג
כוכבית דוידיאן01/04/2009היי, לקח לי קצת זמן לענות על שאלתך הדחופה, אני מקווה שבנתיים הכל יסתדר.
לפעמים וירוסים שונים יכולים לפגוע בתיאבון,לעיתים גם גזים יכולים לפגוע בתיאבון ובכל מקרה מאפיזודה קצרה לא צריך להיבהל, אבל אם זה נמשך חשוב להיוועץ עם רופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)