פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אוכלת יותר מדי? ומה ההשלכות...?
    אמא מודאגת
    19/03/2009

היי, בתי היא בת 3 חודשים. נולדה במשקל 3.200 ומאז עולה יפה במשקל (אמנם עדיין באחוזון 10). היום היא שוקלת כ-4.9. אני מאכילה אותה בחלב שאוב כ-130 מ"ל 5 פעמים ביום, 150 מ"ל חלב שאוב בבוקר כשהיא קמה ולקראת השינה 150 מ"ל של סימילאק. סה"כ 7 האכלות, 900 מ"ל ביום. בלילה היא ישנה לפחות 7 שעות ברצף. שאלותיי הן: הילדה מתבכיינת כמעט בסיום כל ארוחה, נראה כי היא רוצה עוד ולמען האמת, אני מאמינה שגם אם תקבל 200 מ"ל היא תרצה עוד. האם כדאי להעלות את הכמות ואם כן, כמה? האם ייתכנו השלכות אם הילדה תאכל יותר מהנורמל? כרגע, בעיקר בגלל השינה הארוכה בלילה, היא בוכה לאוכל בערך כל שעתיים-שעתיים וחצי - האם זהו לא טווח קצר מדי? איך ניתן להאריך אותו? יש לציין שעם הכמות הנוכחית היא כמעט אף פעם לא פולטת. כשניסיתי להעלות את הכמות יותר היא פלטה מדיי פעם, אבל כמות קטנה. בנוסף, היא עושה קקי לפחות 3-4 פעמים ביום וגם כמות השתן סבירה בהחלט. האם ייתכן שמדובר בחילוף חומרים מהיר ועל כן היא רעבה כל הזמן? תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לאמא המודאגת

כוכבית דוידיאן
    24/03/2009

היי, במצב כזה אני ההיתי ממליצה לך לנסות ולהוסיף לה מעט דייסה לתמ"ל כדי להשביע אותה לאורך זמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פליטות מרובות
    רויטל
    18/03/2009

שלום, בתי בת החודש וחצי אוכלת תמ"ל בכמות של 90 כל שלוש שעות. עולה יפה במשקל אך מדאיג אותי כי היא פולטת בתדירות רבה - מהאף והפה יחד. לעתים מיד לאחר הארוחה ולעתים גם שעה / שעתיים אחריה. לעתים נראה כי כמעט ונחנקת מכך..מפחיד אותי נורא. מה לעשות? אציין כי בהוראת רופא ניסינו מס' סוגיי מזון וכיום היא מקבלת אינפמיל ונראה כי עוד יותר התרבו הפליטות מבעבר.. אודה נורא על עזרתכם רויטל

לקביעת תור
    סגירה
    פליטות מרובות

הוספת תגובה

• פליטות

אולגה
    23/03/2009

היי רויטל, המקרה שלכם מוכר לי, גם בני פלט והקיא הרבה מלידה. זה באמת נורא מפחיד. אנחנו גם נסינו סוגי אוכל, כולל תמ"ל סויה (אולי רגישות לחלב), אינפמיל, הסמכה עם קורנפלור. ושום דבר לא עזר. ההפך היה לו קשה יותר לפלוט וזה היה עולה ונקתע בגרון. הפיתרון שלנו היה להמשיך עם התמ"ל הרגיל, דווקא כן לעשות הפסקות של שלוש שעות בין הארוחות (למרות ההמלצה לעשות הפסקות קטנות יותר וכמויות קטנות), כי פשוט הוא היה אוכל יותר מדי. לשים את המזרון של המיטה בשיפוע (פשוט להוריד שלב אחד בבזיס המזרון), לשים אותו אחרי האוכל בטרמפולינה. שמתי את האוניברסיטה שלו גם בשיפוע (קרטון עבא ומתחתיו כרית ועל זה האוניברסיטה), להחזיק אותו בידיים לפחות חצי שעה אחרי האוכל (למרות החשש שהוא יתרגל לידיים). היום הוא בן חמישה וחצי חודשים ועדיים פולט, פחות כמובן. כמו כן הייתי ממלציה לך ללכת לגסטרו ילדים ולא למשוך את זה אצל רופא ילדים. הגסטרו המליץ גם להתחיל מוצקים מוקדם יותר, ואכן זה מאוד עוזר. אני מאוד מזדהה איתך אבל זה ישתפר לאט לאט. הכי חשוב שלא תתייאשי ותנסי לשדר לו רוגע. אני זוכרת שכשאני הייתי יותר לחוצה הוא פלט יותר. אם את רואה שהפליטות מאוד מאוד מפריעות וכואבות, אז אולי תשקלו גם תרופה נגד צרבת שמותרת לתינוקות. אנחנו חשבנו על זה הרבה ובסוף ראינו שהפליטות לא מפריעות לו מאוד אז לא הלכנו על התרופה. בהצלחה והרבה בריאות אולגה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה (-:

רויטל
    23/03/2009

למרות שרופאת הילדים חשבה שוב לשנות לה האוכל והפעם לאוכל נטול חלב וסויה חזרתי לתמ"ל רגיל- למטרנה חלבית- ומקווה כי זה יעשה לה טוב. נמאס לי להחליף לה אוכל בכל שבועיים.. אני באמת אנסה לעשות כל שאמרת לי ומקווה נורא שמצבה ישתפר ואפילו בקצת. תודה רבה רבה אולגה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות לחלב

אולגה
    23/03/2009

היי שוב, ניסינו גם תמ"ל סויה. בני אכל במשך חודש סויה ולא היה שום שיפור בפליטות. חקרתי קצת את נושא הרגישות ללקטוז ולחלבון חלב. ויש לזה תסמינים מאוד ברורים. ירידה במשקל, פריחה, נזלת מתמשכת, שילשול, תינוק עצבני ולא רגוע. (וכתבת שהיא עולה במשקל). אם המתוקונת שלך רגועה עם החלב אז חבל לוותר עליו. עוד חודש וחצי תוכלי להוסיף לה קורנפלור ואולי זה יעזור לה. המלצה שלי לגבי "בעיית" הליכלוך של הפליטות, היא לקנות מלא גופיות לבנות הפשוטות ביותר לילדים (אפילו אם זה גדול עליה) ולהלביש על הבגדים. אני הייתי מחליפה ארבע חמש גופיות ביום, וככה לא צריך להציק לה עם החלפת הבגדים. דבר נוסף שהייתי עושה, זה לתת לבני שתי כפיות מים אחרי הפליטה לשטוף את הפה. כי בתחושה שלי זו לא הרגשה כל כך נעימה אחרי שהאוכל עולה. מה גם שככה היא תכיר את הכפית ויהיה לך קל יותר בשלב במוצקים.( כפית קטנטנה מפלסטיק) אולגה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרויטל

כוכבית דוידיאן
    24/03/2009

היי, כפי הנראה ביטך סובלת מריפלוקס.
    אנפימיל הוא סוג מזון המיועד למצבים כאלה, אם המצב לא מסתדר אני ממליצה כמה דרכים:1) לנסות להחליף לה את הפטמה של הקבוק לפטמה קטנה יותר.
    2)להגיש לה כמות קטנה אף יותר כ 60 מ"ל כל שעתים בתור התחלה 3)אם כל זה לא עוזר אולי כדי לבדוק רגישות לחלב .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה אני נואשתתת
    חני
    17/03/2009

בני בן תשע וחצי חודשים לפני כחודשיים חלה במחלת הנשיקה ומאז ירד במנות האוכל , ירקות איננו מוכן לאכול בשום פנים ואופן וכמו כן הוא אוכל הוא איננו מסיים את מנות הדייסה שלו אף פעם הוא אמור לאכול 180 למנה ואיננו מגיע ל100 מה עלי לעשות חשוב לציין שאיננו כבר חולה מזמן ואיננו מוכן לקבל שום מנות נוספות חוץ מהפירות מה עלי לעשות

לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה אני נואשתתת

הוספת תגובה

• לחני היקרה

כוכבית דוידיאן
    24/03/2009

היי, במצב כזה אני ממליצה לעשות רה סטארט, זאת אומרת להתחיל ממש כמו בהתחלה בגיל 6 חודשים, להרגיל אותו לאט לאט מחדש למזונות, קצת סבלנות והכל יסתדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרוב תינוקת לקבל תמ"ל
    שרון
    16/03/2009

בתי בת 4.5 חודשים. מגיל 7 שבועות הרגלתי אותה לבקבוק עם חלב שאוב ולא הייתה כל בעיה. הייתה מקבלת בקבוק מס' פעמים בשבוע. בימים האחרונים אני מנסה לתת לה לה תמ"ל כי אני נעדרת יותר מהבית ואין לי מספיק חלב שאוב. יתרה מזו, אני אמורה לחזור לעבודה עוד שבועיים. חשבתי כי כל עוד היא יודעת לאכול מבקבוק לא תהיה כל בעיה. בפעם הראשונה שניסיתי לתת לה מטרנה היא התנגדה בתוקף לבקבוק. ניסיתי שנית עם סימילאק במחשבה שאולי היא לא אוהבת את הטעם וגם זה נכשל. מאותו נסיון היא מסרבת לבקבוק בכלל, גם אם מדובר בחלב שאוב. אני אובדת עצות. תמיד הזהירו אותי מכך שהיא לא תדע מה לעשות אם בקבוק, אז דאגתי להרגיל אותה משלב מוקדם. אף אחד לא סיפר לי שהיה צריך באותה מידה גם להרגיל אותה לתמ"ל. מה עושים? איך אני יכולה להרגיל אותה לתמ"ל בבקבוק מבלי שתרעב?

לקביעת תור
    סגירה
    סרוב תינוקת לקבל תמ"ל

הוספת תגובה

• גם אצלי זה היה ככה.. בסוף זה הסתדר

רוני
    17/03/2009

בני אכל רק חלב שאוב בבקבוק בשלב מסויים לא היה לי מספיק חלב שאוב וניסיתי להעבירו לסימילאק בחלק מהארוחות. זה לא עבד, הוא עיווה את הפרצוף ואכל מעט רק אם היה ממש רעב מאחר ולא היתה לי ברירה - הייתע חייבת להרגיל אותו לכן ערבבתי חלב אם עם סימילאק בהתחלה רבע סימילאק וכל השאר חלב.. לאט לאט הגברתי את הסימילאק והורדתי בחלב עד שהוא התרגל לטעם והיום אין לו בעיה הוא מקבל לפעמים מנת חלב שאוב ולפעמים תמ"ל ולא "מתלונן"... זה עבד..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם הבן שלי מסרב לקחת תמ"ל מה לעשות?

עינת
    18/03/2009

גם לנו יש את אותה הבעיה , הבן שלי ניב יונק הנקה מלאה מידי פעם שילבתי לו חלב שאוב מבקבוק אכל בתאווה ובכייף וכיוון שעוד שבועיים אני חוזרת לעבודה החלטנו להעבירו לתמ"ל והוא מסרב בתוקף, בוכה בלי סוף, ועד שהוא אוכל בסופו של דבר מקיא את הכל. בעלי ואני נלחצים מההקאות וגם מרגישים יסוריי מצפון , לא יודעים כבר מה לעשות. האחות בטיפת חלב אמרה שישאר רעב אפילו עד 8 שעות ובסוף הוא יאכל , נראה לה שנוכל לעשות כזה דבר , אין מצב. יש למישהו פתרון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק יונק פולט
    הדס
    16/03/2009

שלום, אני אמא לילדה בת שנתיים ו-11 חודשים ולתינוק בן 4 שבועות. הבן שלי יונק הנקה בלעדית ולפעמים פולט אחרי ארוחה בכמויות גדולות (2 חיתולי בד ספוגים בנוזלים...) אוסיף ואציין שהפליטות אינן קורות אחרי כל ארוחה, ולפעמים קורות מיד כשהוא מסיים לינוק ואני מרימה אותו להוצאת אויר על הכתף שלי. אודה על תשובה מהירה, הדס.

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק יונק פולט

הוספת תגובה

• להדס

כוכבית דוידיאן
    24/03/2009

היי, במידה וזה לא קורה לעיתים תכופות, יכול להיות והוא פשוט אוכל מהר, תנסי לעשות לו הפסקות תכופות יותר בארוחה להוצאת אויר. ואז להמשיך, יכול להיות שהוא מאוד רעב וממהר לאכול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר עלייה במשקל
    אושרית
    16/03/2009

שלום רב, בני בן חצי שנה היום ערכנו חיסון בטיפת חלב ויצאתי די מודאגת מהירידה באחוזון הן בגובה והן במשקל. כבר חודשיים שאין עלייה במשקל. עד גיל חודשיים אכל הרבה מעבר לממוצע ועלה מאוד במשקל. בני החל בגיל חודשיים וחצי לסרב לאכול עד כי בכה כשראה בקבוק מטרנה. בגיל 4 חודשים הוספתי לו קרונפלור ואז החלו פליטות מרובות. בהמלצת רופא הועבר לאינפמיל ומאז התחיל לאכול ואף לבקש אוכל . הוא כבר אוכל פרות וירקות אם כי לא בהתלהבות רבה אבל אחריהם אין פליטות. לבני חשש לריפלוקס איך מאמתים זאת? האם יכול להיות מצב שאין ריפלוקס והמטרנה גורמת לבני כאבי בטן עזים? (אין רגישות לחלב). למה למרות האינפמיל יש המון פליטות? והאם יש ברורים נוספים שעליי לעשות על מנת למצוא פתרון לבעיית חוסר העלייה במשקל?

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר עלייה במשקל

הוספת תגובה

• לאורלי

כוכבית דוידיאן
    24/03/2009

ריפלוקס הוא מצב של פליטות חוזרות ונישנות אחרי הארוחה, מתבטה במצב של פליטות דמויות הקאה, אחד המדדים לכך הוא באמת מצב בו התינוק לא עולה במשקל.
    את מציינת שאין רגישות לחלב, אבל אם כאבי הבטן נמשכים למרות המעבר לאנפמיל אני בכל זאת חוששת שיש רגישות אינזימטית כל שהיא, יכול להיות חסרים אינזימנטים במערכת העיכול.
    כדאי אולי שתגשי איתו לגסטרולוג המתמחה בתינוקות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיץ תפוזים
    שרית
    15/03/2009

האם בריא לתת לבן שנה וחודשיים כל יום מיץ תפוזים סחוט?מתי אפשר לתת שוקו?

לקביעת תור
    סגירה
    מיץ תפוזים

הוספת תגובה

• לשרית

כוכבית דוידיאן
    16/03/2009

היי, מעולה, בריא ואף מומלץ מיץ תפוזים סחוט טבעי וטרי, מלא בויטמין C ומינרלים.
    לגבי שוקו, באופן כללי את כבר יכולה, אני באופן אישי לא ממליצה בכלל על משקאות שוקו למיניהם אבל אם את מתעקשת עדיף כבר שוקו ביג של מטרנה או משקה קקאו שאת מכינה עם מעט המתקה ובסיס מים ולא חלב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר למוצקים
    אלונה
    15/03/2009

שלום, בתי בת חצי שנה אני מעוניינת להתחיל מוצקים הבנתי שרצוי ירקות ואחר כך פירות. שאלותי: מתי ביום לתת את המוצקים? באיזו כמות? האם בכפית או בבקבוק? אשמח על תשובתכן אלונה

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר למוצקים

הוספת תגובה

• לאלונה

כוכבית דוידיאן
    16/03/2009

היי, מתחילים עם ירקות בארוחת הצהרים, בתחילה זה רק טעימות, כמה כפיות עד שהיא תתרגל ואז את יכולה להגיש לה כמות כמו של התמ"ל(כ 180מ,ל) כמובן שבשלב זה עדיף כבר להתנסות בכפית
    את הפירות, אני ממליצה להגיש בארוחת עשר, הכמות המומלצת היא כמות של כ 2 פירות, אבל יש גם תינוקות שאוכלים קצת יותר, לאט לאט לא למהר לתת לה להיתרגל למרקם ולטעם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות אכילה בתינוקת
    אביב
    15/03/2009

שלום, ביתי בת 10 חודשים, לא ממש אוהבת לאכול, (היא אוכלת סימילאק בכמות קטנה ביותר ומעט מאוד אוכל מוצק אחר) . לאחרונה בגלל מחלות שונות אוכלת אפילו פחות, יש לציין שהיא די קטנה (נמצאת באחוזון 10) אני די מודאגת האם זה עלול לגרום לבעיות התפתחות שונות ובכלל... האם כדאי לתת ויטמינים מעוררי תיאבון או משהו אחר שיגרום לה לאכול יותר או לגדול בצורה כזו או אחרת? (בטיפת חלב הציעה לי לשים שמן בסימילאק?!) ומצד שני האם זה לא יגרום לבעיה הפוכה (יש סיפורים על מקרים של ילדים שלא אכלו ועכשיו צריכים דיאטה)? האם יש מה לעשות והאם בכלל צריך לעשות משהו? תודה רבה על העזרה אני ממש בדילמה מכל הנושא. אביב

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות אכילה בתינוקת

הוספת תגובה

• לאביב

כוכבית דוידיאן
    16/03/2009

היי, בנושא גידול תינוקות יש מחלוקות רבות.
    אני באופן אישי כלל לא ממליצה על תוספת שמן, פיטום לא גורם לגדילה מכיון שכך בכל מקרה לא מקבלים חמרי ביניין.
    כדאי לברר מדוע היא לא אוכלת, האם הפטמה קטנה מידי? אולי כדאי לשנות לה לחברה אחרת?
    ישנה פורמולה בשם ביו סטראט, את יכולה לחפש עליה בגוגל, זאת פורמולה מצוינת על בסיס שמרים וצמחים עוזרת מאוד לפתיחת תיאבון ומאוד בריאה מכיון ומכילה כמויות של ויטמיני בי.
    בתור אמא לשלישיה שנולדו קטנים מאוד והיו תמיד באחוזונים הנמוכים, השתמשתי בפורמולה ואני ממליצה בחום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקאות מרובות
    לירון
    15/03/2009

בתי בת חודש ושבוע ובמהלך כל ארוחה נראה כי מקיאה את כל מה שאוכלת (אוכלת 120מ"ל) בטיפת חלב יעצו לי להקטין את המנה ולתת בטווחים קצרים יותר. זה עוזר קצת אך לא לגמרי האם יש פתרון אחר?

לקביעת תור
    סגירה
    הקאות מרובות

הוספת תגובה

• אמא יקרה

כוכבית דוידיאן
    16/03/2009

היי, לא ציינת מה גילה ומה המשקל.
    יכול להיות שהיא רגישה לחלב/ שאת אומרת ללקטוז, כדאי להיתייעץ עם רופא ולבדוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקל ב3.5 חודשים
    מרינה
    14/03/2009

שלום, בתי בת שלושה וחצי חודשים נולדה במשקל 3020 והיום שוקלת 7 ק"ג , היא רק יונקת כל 3 שעות האם זה תקין?

לקביעת תור
    סגירה
    משקל ב3.5 חודשים

הוספת תגובה

• למרינה

כוכבית דוידיאן
    16/03/2009

היי, תקין בהחלט, המשיכי כך , רק אל תשכחי לשתות הרבה מים כ 2-3 ליטר ביום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונת תינוק בן שנה
    עינת
    14/03/2009

שלום רב, ילדי בן השנה אוכל בבוקר כשקם בקבוק, לארוחה שניה פירות ( 2 פירות מרוסקים) ארוחה שלישית - ירקות ועוף מרוסקים. ארוחת לפנות ערב - הייתי שמחה להמלצות ולפני השינה בקבוק - 1. האם זה בסדר לתת לילד בכל יום מנת עוף עם הארוחה? 2. כמה בקבוקים של תחליפי חלב כדאי לשלב ביום? 3. מה הפער בין ארוחה לארוחה המומלץ ? כמה שעות הפרש. 4. מה השעות המומלצות לארוחות. תודה רבה עינת

לקביעת תור
    סגירה
    תזונת תינוק בן שנה

הוספת תגובה

• לעינת

כוכבית דוידיאן
    16/03/2009

היי, לשאלתך, בהחלט כל יום את יכולה להגיש לו עוף או הודו.
    בגיל שנה אוכלים בין 2-3 ארוחות של תמ"ל ליום, תלוי במשקל של התינוק.
    ההפרש של הארוחות הוא בין 3-4 שעות.
    מכיוון ולכל אחד יש סדר יום שונה קשה לי למליץ לך על שעות
    אבל לדוגמא:[
    בוקר 7:00 :תמ"ל
    עשר: פירות + שקדיה
    13:00: ארוחת צהרים: מרק ירקות עם קציצות עוף ואורז(לדוגמא)
    17:00ף מעדן חלב
    19:00: ארוחת ערב: ביצה, גבינה, מלפפון מגורר עם מעט שמן זית ופרוסת לחם או פירה תפוח אדמה ובטטה ומחית מלפפונים ומעט אבוקדו
    או תמ"ל + דייסה

ארוחת לילה:21: תמ"ל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוספת דייסה לתמ"ל ועוד
    רוני
    13/03/2009

שלום בתי נולדה בשבוע 29 במשקל 1200 ג'. כיום היא בת 10 חודשים (כרונולוגית) ושוקלת 7 ק"ג קצב עליית המשקל שלה מאוד ירד בחודשים האחרונים (בין 300 ל 450 ג' בחודש) אני מניחה שזה קשור גם לפעלתנות שלה... לפני כשבועיים עברנו מסמילאק נאושור לסימילאק טופ 2 כדי להעשיר את המזון בקלוריות ובכלל - אני מוסיפה לכל מנת תמ"ל כפית שטוחה של דייסת אורז או קינואה (של מטרנה) היא אוכלת 4-5 מנות תמ"ל ביום בכמות של כ 150 מ"ל + מנת ירקות מאודים טחונים עם שקדיה ועוף (בצהרים), ומנשנשת קצת פירות אחר הצהרים שאלותי הן: אם תוספת הדייסה לכל מנות התמ"ל לא מעמיסות עליה באיזשהו אופן? האם לגילה ומשקלה זה נשמע כמו תפריט נכון? שאלה נוספת: האם יש יתרון מוכר/מוכח לסימילאק אדוונס על פני סימילאק טופ (בנוסף למחיר :)

לקביעת תור
    סגירה
    הוספת דייסה לתמ"ל ועוד

הוספת תגובה

• לרוני

כוכבית דוידיאן
    16/03/2009

היי, ראשית , כל מה שאת מספרת מחזיר אותי אחורה, גם אצלי הילדים(שלישיה) נולדו בשבוע 29 בסביבות אותו משקל :-).
    לשאלתך, אז ראשית תוספת הדייסה לא צריכה להטריד אותך, זה בסדר גמור וכמובן שכפית של דייסה לא מכבידה.
    התפריט נראה מצויין .
    לגבי שאלתך על סימילאק, , היכנסי לאתר של סימילאק, אני שולחת אותך אליו כי שם תוכלי לקבל את התשובה המתאימה ביותר ממקור ראשון
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונת תינוק בן 9 חודשים
    מיכל גלנץ
    13/03/2009

שלום שמי מיכל אמא לאור בן ה 9 חודשים נולד במשקל 3500 כיום שוקל 9150(לפני שבועים) אור מסרב לאכול תמ"לים למיניהם אבל אוכל ברצון אוכל של בוגרים אין לי שום דרך להחדיר בו תמ"ל אפילו לא בכפית עם תוספת דייסה. מה אוכל לתת לו כתחליף לתמ"ל? התפריט של אור: התעוררות: "גם וגם של מטרנה" אוכל בסה"כ 70 גרם ולא מוכן יותר+ פרוסת לחם עם גבינה לבנה ב11 בבו'קר פירות ב 13כ 300 גרם מרק ירקות ב16 אבוקדו עם ביצה קשה רק החלמון ולפעמים מעט טחינה גולמית / גבינה לבנה+מעדן ב 19 דייסת "גם וגם של מטרנה"כ 120 גרם- 150 גרם מה אוכל להוסיף לו לארוחת 19 ע"מ שיהיה שבע בלילה? תודה מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    תזונת תינוק בן 9 חודשים

הוספת תגובה

• למיכל

כוכבית דוידיאן
    16/03/2009

היי, בשלב זה לא ההיתי מוותרת על תוספת התמ"ל זה מאוד חשוב לו, במידה והוא לא מוכן את יכולה לחפש בחנויות פיטמת מעבר הנראית כמו קשית רחבה, זה שונה מפטמת בקבוק וקל לתפעול עבור התינוק, סביר להניח שבנך יקבל אותה בהנאה.
    התפריט היומי שלו נראה מצויין, רק לשאלתך לגבי ארוחת הלילה אז שוב תשובתי היא תמ"ל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 7 חודשים
    ליאת
    12/03/2009

שלום רב, הקטנה שלי בת 7 חודשים, אוכלת סימילאק 180 מ"ל ב-7, פירות ב-10, מרק 200-250 מ"ל עם הודו ואורז ב-12, סימילאק ב-15, 18 ו- 21 אחרון לפני השינה, סה"כ 4 תמ"ל ביום, סביב 180 מ"ל. לאחרונה החלה לאכול כמויות קטנות יותר בארוחה של 18. שאלותיי הן: 1) היא האם כבר ניתן להחליף את המנה של 18 בארוחת ערב של מוצקים ואם כן- אשמח לרעיונות למזונות. 2) באופן כללי, מהי כמות התמ"ל שעליה לצרוך ביום? משקלה סביב 8 ק"ג. 3) האם ניתן להחליף את המרק בארוחת צהריים אחרת למטרת גיוון? אם כן, שוב- אשמח לרעיונות. 4) ישנה נטייה ברורה של העדפת המרק על פני פירות. ניסיתי פרי בנפרד ובשילוב- אין התלהבות גדולה, מסרבת לאכול לאחר מספר כפיות, בניגוד גמור למרק אותו היא "טורפת" בהנאה רבה. האם צריך להטריד אותי...? תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    בת 7 חודשים

הוספת תגובה

• לליאת

כוכבית דוידיאן
    16/03/2009

היי, ראשית מה הבהילות , לא למהר, ביתך הקטנה רק בתחילת המסע להכרת טעמים ומרקמים. עד גיל 8 חודשים אין צורך להוסיף עוד ארוחת מוצקים ואפילו אחר כך לא צריך למהר.
    מכיוון ועדין היא אוכלת מזון מחיתי, הברירה לא כל כך גדולה, בין מרק למשהו אחר, כמובן שהמרק יכול להיות סמיך ולהכיל דגנים כמו אורז או שיבולת שועל ואפילו גריסים כמו כן את יכולה להוסיף לה עוף או הודו בקציצות ומגוון ירקות.
    לגבי הפירות מכיוןן וטעמם עז, ישנם תינוקות שבהתחלה קשה להם עם זה, לא לוותר, לאט לאט היא תתרגל לטעם ולמרקם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה