מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בהמשך להודעה קודמתיוליה27/02/2009
1. עכשיו היא אוכלת פעמיים ביממה מטרנה, בשאר הפעמים סימילאק.(כי זה מה שמליצו כדי להקל בעצירות). 2. בנוסף המליצו לתת מים בין הארוחות, היא לקחה כמה פעמים וכבר כמה ימים לא רוצה, גם אמרו לתת עגבניה, אבל אני פוחדת שלא תיהיה לה אלרגיה. 3. לגרבר יש מחית שזיפים שלב 1, ממתי אפשר לתת אותו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליוליה
כוכבית דוידיאן28/02/2009היי, מדוע הרופא המליץ להוסיף קורנפלור? בגלל משקל נמוך? ריפלוקס? אם לא, אני לא חושבת שיש בכך צורך ממשי.
לגבי שזיפים מתחילים עם פירות מגיל חצי שנה.
אני גם לא ממליצה לערבב בין חברות התמ"ל השונות. לעיתים יש שוני בהרכב החלבון וזה דווקא עלול לגרום לעצירות.
לא כדאי לשחק איתה כרגע עם סוגי המזון, את יכולה להוסיף לה מים בין הארוחות כ 10-20 מ"ל. ולהקפיד להכין את התמ"ל בהתאם להוראות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קורנפלוריוליה27/02/2009
שלום, נסיכה שלי בת 3.5 חודשים פולטת הרבה.כרגע אוכלת סימילק אדוונטס. רופא המליץ להוסיף לכל ארוחה כפית של קורנפלור.אך כבר שבוע יש לה יציאה פעם פעמים ביממה וזה מאוד מפריע לה בנוסף היא לא אוכלת הרבה. האם קורנפלור יכול לעשות עצירות? שמעתי שקורנפלור סותם תאבון.אני מפחדת שהיא תתחיל לאכול פחות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עניתי על המשך השאלה
כוכבית דוידיאן28/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב מטרנה וסימילאקיוליה27/02/2009
שלום לכם. בת שלנו בת 3.5 חודשים אוכלת סימילאק אדוואנס. אנחנו רוצים לתת לה לפני השינה מטרנה לילה טוב. האם אין בעיה לשלב בין מטרנה וסימילאק, ואם לא מומלץ - למה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליוליה
כוכבית דוידיאן28/02/2009כארוחה אחת בלילה, לא אמורה להגרם בעיה, באופן כללי לא ממליצים לשלב בין החברות מכיוון ויש שוני מסויים בהרכב החלבון אשר יכול לגרום לעצירות ולהפרעות בעיכול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק רזה הודעה מה22/02 שלומיתשלומית27/02/2009
שלום ילד בן 10 חודשים בגיל חצי שנה התחלתי לתת לו ירקות גזר קישוא בטטה תפו"א טחון אכל יפה לאחר כשבועיים כשהחל לאכול חלה ולאחר המחלה סרב לאכול ( כל פעם פחות ופחות) עשיתי הפסקה של כמה ימים כל פעם וניסיתי שוב אך ללא הועיל. התחלתי לתת פירות לאחר זמן אכל כמות יפה וגם אז לאט לאט אכל פחות ופחות יש לציין שהילד ינק עד גיל שמונה חודשים מאז ומתמיד לא אכלן . כל הזמן באחוזון ה7 ועכשיו באחוזון ה3. לאחרונה בחודשיים שלושה האחרונים אוכל מטרנה וגם לא בכמויות אדירות בסה"כ ההתפתחות תקינה ישן טוב ( קם פעם אחת בלילה לאכול) חביב בעל מזג טוב. הרופא אמר לי לנסות כמה ימים לתת לו רק בבוקר ובלילה מטרנה ובשאר היום לתת ארוחות מסודרות ולא להשלים עם מטרנה ואמר שילד רעב בסוף אוכל אבל לאחר שלושה ימים הילד פשוט לא אוכל כלום וגם נראה לי שאני עושה לא ראקציה הפוכה. מאד חשוב לי להקנות לו הרגלים נכונים לא לאכול שטויות לאכול מסודר לא להפעיל לחץ אבל אני מרגישה די מתוסכלת מכל המצב ומפחדת שאולי חסר לו משהו ( היום כבר נשברתי ונתתי מטרנה..). יש לציין שאוכל מרוסק הוא כמעט ולא מוכן לקבל בכפית רק לפעמים, וכשאני נותנת חתיכות של אוכל כמו פסטה לחם אז הוא כבר גורף באצבעותיו מכניס לפיו לרוב מוציא ולעיתים בולע. לסיכום ניתן לאמר שרוב תזונתו מהמטרנה (בערך 800 מ"ל ביממה) . אני מאד מודאגת כי הרופא אמר שהמטרנה לא מספיקה ומצד אחד אני רוצה להאמין שבלי לחץ ועם הרבה סבלנות בסוף הוא יתחיל לאכול. יכל להיות שיעוץ יעזור לי? גובהו 75 ס"מ ומשקלו בערך 8 קילו . אשמח לתגובה מהירה אמא מודאגת (ילד ראשון) תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשלומית
כוכבית דוידיאן28/02/2009אמאלה יקרה, אני אנסה לתת לך תשובה, אבל כמובן מומלץ במצב כזה יעוץ אישי.
במצב כזה אני ממליצה להתחיל מההתחלה, כמו בגיל חצי שנה, לפתוח דף חדש.
במשך מספר ימים להגיש לו תמ"ל.
אחר כך לאט לאט להרגיל אותו לארוחת הירקות תוך כדי שאת מגדילה לאט את הכמויות ובאופן הדרגתי את משלבת סוגי ירקות שונים ולאחר מכן עוף ודגנים.
אחר כך התחילי עם הפירות באותה צורה.
מקווה שזה יעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 7 חודשיםחלי26/02/2009
לפני כחודש וחצי התחלנו מוצקים וכבר קיבלה אותם יפה ואכלה מנת ירקות ומנת פירות. הייתה חולה מס' ימים והנקתי אותה יותר מאשר האכלתי מוצקים ופתאום שכחה לאכול מוצקים רוצה רק ציציצ ל רוצה מרק עוף עם ירקות אוכלת כמה ביסים ומתחילה לשחק עם האוכל (יורקת וכו') אני ממש לא יודעת מה לעשות אני חוזרת לעבודה וממש מודאגת כבר חשבתי שלא אצטרך בכלל לשאוב היות והיא אכלה כבר כ"כ יפה... מה לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיה
כוכבית דוידיאן28/02/2009היי, במצב כזה אני ממליצה להתחיל מההתחלה.
בדיוק כמו בתקופה שעברת לירקות, שלב אחרי שלב, טעם אחר טעם.
אין ברירה. בדרך זאת זה בדרך כלל מצליח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף - מעבר למטרנהתם26/02/2009
שלום, בעוד שבועיים אני מתחילה עבודה (משרה מלאה). ביתי בת 7 חודשים יונקת מלא. בהתחלה היא שתתה חלב שאוב בבקבוק, אבל בחודשיים האחרונים לא יצא לה לשתות מבקבוק. לפני חודש התחלתי לתת לה אוכל מוצק, אותו היא מסכימה לנשנש רק כשמדובר בביסים קטנים. כלומר, נותנת לה חתיכת בננה רכה, והיא נוגסת ביס קטנטן לועסת ובולעת. אתמול, ניסיתי לתת לה בקבוב עם מטרנה והיא ניסתה לאכול את פטמת הבקבוק. כך גם היום. לא ידעה מה לעשות עם הבקבוק. רק לעסה אותו עם הלסתות. היא היתה רעבה ובסוף אחרי בכי מרורים כמובן שנשברתי ונתתי לה ציצי. את המעבר למוצקים אני זונחת כעת, ואתן למטפלות בפעוטון להתמודד איתו. אבל מה לעשות - איך מעבירים אותה לבקבוק? התשובה דחופה לי בגלל יציאתי לעבודה. תודה רבה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתם
כוכבית דוידיאן28/02/2009היי, זאת בעיה מוכרת המאפיינת המון תינוקות הרגילים לינוק מהאם. ישנם כמה אפשריות: הראשונה: לא לוותר להמשיך עם פיטמה מסויימת אחת ולהמשיך עד שהיא תשבר ותיכנע לפיטמה(השאלה מי ישבר קודם).האפשרות השניה: לנסות ולהגיש לה עם פיטמת מעבר שנראית כמו קשית רחבה, בדרך כלל מתאימה לתינוקות שלא רגילים לפיטמת בקבוק.
מקווה שתצליחו, היו חזקים ולא להיכנע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות הכנת תמ"לניצן26/02/2009
שלום רב, לפני יומיים התחלתי להכין לתינוק שלי תמ"ל אופטימיל, ואני די חדשה בתחום ומרגישה שאולי אני מכינה יותר מדי מהכמות. כמה מומלץ להכין כדי לדעת גם שהוא יסיים את כל הבקבוק? הוא בן 3 חודשים כעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לניצן
כוכבית דוידיאן28/02/2009היי, זה תלוי בעיקר במשקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מים מורתחיםמיטל26/02/2009
שלום, עד איזה גיל / חודש יש להרתיח מים לתחליב החלב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיטל
כוכבית דוידיאן28/02/2009היי, משרד הבריאות ממליץ להרתיח את המים 2 דקות על הגז עד גיל שנה.
מעבר לכך מגיל חצי שנה כבר חצי בית בפה שלהם, כך שזה לשיקולך וכמובן תלוי בחוזק המערכת החיסונית. תינוק שנוטה להיות חולה יותר עדיף להקפיד ולהרתיח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי של ברזלעדי25/02/2009
ביתי בת 5 חודשים וחצי, ניזונה מסימילאק אדוונס. בגיל 4 וחצי חודשים היא שקלה 7 ק"ג. היא נמצאת באחוזון 75 הן מבחינת גובה (אורך) והן מבחינת משקל, על אף שאינה אוכלת הרבה יחסית למשקלה. אוכלת סה"כ 600 מ"ל ליממה. בגיל 4 חודשים הפסיקה פתאום לקום במהלך הלילה וישנה לילות רצופים במשך חודש. עד גיל 4 חודשים פלוס עוד סבלה מקוליק ולכן דחיתי את מתן הברזל. לפני כשבועיים, בגיל 5 חודשים, התחלתי לתת לה ברזל (טיפטיפות פריפל 3) ולאחר מס' ימים ממתן הברזל בפעם הראשונה היא קמה לילה אחר לילה ומתקשה להירדם. האם ידוע לכן על קשר בין מתן הברזל ליקיצות בלילה? יש לציין, כי כשהיא קמה בלילה לא ניכר שהיא רעבה. מס' פעמים כשהתעוררה שמעתי גזים, אך אינם מלווים בהתפתלויות או בבכי כמו הקוליק. האם תוכלו להמליץ לי על ברזל אחר ללא תופעות לוואי או בעל תופעות לוואי מינימליות? בנוסף, מאז שהיא מקבלת ברזל תאבונה גבר (וזה כמובן מבורך), האם זאת תופעה ידועה או האם ניתן להסיק מכך שלפני כן היה לה מחסור בברזל ולכן לא היה לה תאבון רב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעדי
כוכבית דוידיאן28/02/2009היי, אני לא חושבת שרמת התיאבון שלה קשורה בברזל, לא ידוע לי על מצב כזה.
אולי פשוט היא גודלת והדרישות של הגוף עולות.
מעבר לכך אני ממליצה לתת את הברזל עד שעת הצהרים ולא בערב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ,בן שלשה חודשיםאפרת25/02/2009
בני הקטן בו שלושה חודשים כמעט אוכל כ-150 תמ"ל כל שלוש ארבע שעות גם בלילה הוא פולט המון, כבר החלפתי לו פעמיים תמ"ל בגלל עצירות וגזים עכשיו זה הסתדר מלבד הפליטות המרובות מה לעשות הוא עולה יפה במשקל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאפרת
כוכבית דוידיאן28/02/2009היי, מצב של פליטות מרובות נקרא ריפלוקס. אבל מכיוון והתינוק פולט הרבה אבל עולה יפה במשקל, סביר להניח שאולי הוא פשוט אוכל יותר ממה שצריך ולכן פולט.
ניתן כמובן גם לשקול הוספת דייסה לתמ"ל כדי שתסמיך אותו וכך ישב יותר טוב בקיבה ואז הוא יפלוט פחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בכמויותהגר24/02/2009
בתי בת שלושה חודשים בשבוע הבא. ניזונה מסימילאק טופ 1. עד גיל שישה שבועות ינקה אך חלתה בברונכיוליטיס ואושפזה שבוע בבית חולים עם זונדה ולא הצלחתי לשמור על החלב. לאחר השחרור נראה היה שהיא משלימה כמויות ומתחזקת. אכלה בסביבות 700 סיסי ביממה. לאט לאט הכמויות פחתו ובשבועיים האחרונים אוכלת כ500 סיסי. היא ישנה לילה שלם ובמהלך היום אוכלת כל ארבע שעות מאה ומשהו סיסי. בשבועיים האחרונים עלתה שלוש מאות גרם ושוקלת 5260 (משקל לידה 3 ק"ג). כלומר, העליה במשקל תקינה אך אחות טיפת חלב אמרה שהכמות מועטה. האם לנסות "לדחוף" לה עוד או ללכת איתה ולסמוך עליה שיודעת מה טוב לה? אני מודאגת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להגר
כוכבית דוידיאן28/02/2009היי, אני תמיד אומרת לאמהות שאין כמו אינטואיציה אמהית, אם נראה לך שהיא שבעה, רגועה וכמובן עולה יפה במשקל, אין כל מקום לדאגה. ישנם שלבים שונים בגדילה ובהתפתחות בהם הדרישה עולה או יורדת.
לא צריך להילחץ. ובוודאי שבמצב כזה לא מומלץ סתם "לדחוף".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה..לילך24/02/2009
בני בן 9.5 חודשים. הוא מתפתח יפה. משקלו עד לפני חודש היה 10.500 וגובנהו 74. מאז שנולד הוא אוהב לאכול. ממש אוהב.... בגיל 6.5 חודשים התחלתי לתת לו מוצקים. בהתחלה ירקות מעוכים, ירק, ירק, ואחכ פירות ובהמשך מרק עם עוף ובשר. בחודש האחרון התחתי לגוון לו. פסטות, אורז, פתיתים וכו. כבר כמעט שבוע שהוא לא מוכם לאכול את האוכל שעד כה ממש אהב ואכל ממנו הרבה. פתאום הוא מסרב לאכול ממנו....אז אני נותנת לו בקבקוק סימילאק במקום ומעדן או ביסקוויט למרות שזה לא תחליף... אני מאוד מודאגת.... לא יוצאות לו שיניים. (יש לו כבר 6 שינים) הוא מרגיש טוב. מתנהג כרגיל... הכל רגיל ורק עניין האוכל השתנה לפתע בקיצוניות.... שמתי לב כי לאחרונה הוא גם מתעקש לאכול הכל לבד. בידיים שלו אז אני מאפשרת לו אבל לא את כל המאכלים הוא יכול לבד ואני חייבת להאכילו קצת בכפית אך הוא סוגר את הפה ומסתובב וזננה כל כך מוזר לי במיוחד עליו שהוא ככ אוהב לאכול.... הוא איתי בבית , עוד לא נכנס לגן... אני אובדת עצות... האם ישנה בעייה פה שמצריכה בירור? מה עליי לעשות?? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללילך
כוכבית דוידיאן28/02/2009היי, אני לא חושבת שיש מקום לדאגה.
מעבר לכך כמובן שכל מה שתיארת כאן, קשור יותר בחינוך. הוא צריך להבין שאת מאכילה אותו והוא יכול בין לבין "לעזור לך". לא לוותר ולא להישברץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן חודשרונית24/02/2009
בני הקטן נולד במשקל 3.050, וחזר למשקל הלידה שלו לאחר 10 ימים. קצת קשה לי לומר כמה שוקל עכשו כאשר הוא בן חודש, אבל אני מניחה שהוא עלה קצת במשקל. הבעייה היא שהוא דורש אוכל כל שעתיים, מקסימום שעתיים וחצי, ובכל ארוחה אוכל רק 60, אולי 80. אני יודעת שהמרווחים אמורים להיוות של 3 שעות לפחות וכמויות האוכל גדולות יותר, אבל הוא מתעייף אחרי 60 ונרדם, וגם אם מעירים אותו- הוא יורק את הפטמה ועושה פרצוף. אחרי שעתיים הוא רעב שוב (הוא באמת רעב, ניסינו לשחק איתו, להחליף ללו, לתת לו מוצץ- הכל. הוא פשוט רעב) יש לציין שיש לו יציאה אחת ליום- אני לא יודעת אם זה תקין או מראה שהוא אוכל מעט מדי. מילא שזה סיוט להאכיל אותו כל שעתיים- גם בלילה, בסה"כ 12 האכלות ביום, אבל השאלה היא האם זה תקין בכלל?? זה לא מכביד על מערכת העיכול שלו? אשמח לתשובה מהירה, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרונית
כוכבית דוידיאן28/02/2009היי, בגיל חודש זה עדין לא זמן לחינוך. בכל מקרה תבדקי אם הפיטמה קטנה לא מידי ולכן קשה לו לאכל ממנה אולי כדאי לשקול להחליף את הפטמה של הבקבוק לחברה אחרת או לשלב אחר.
לגבי ארוחות של כל שעתים לערך, אין מקום לדאגה בשלב זה.
וכמובן לגבי היציאות, לפחות פעם ביום זה בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האכלת יתרנעמה24/02/2009
היי, רציתי לדעת אם תינוק בן חודש ששוקל 4,100 ואוכל 150 ולפעמים אף יותר, האם זה בסדר. ישנם פעמים שהילד לא רגוע אחרי שסיים 120 וכאשר אני נותנת לו עוד קצת הוא אוכל גם אתז ואני בטוחה שהיה ממשיך אם היה עוד... האם נורמאלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנעמה
כוכבית דוידיאן28/02/2009היי, אין בעיה עם הכמות, זה בסדר גמור, כל 4 שעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות אכילהשלומית23/02/2009
בתי בת שנה וחודשיים, אוכלת מעט מאד אוכל רגיל ומוצק , בעיקר אוכלת סימילאק , היא מתעוררת לפחות פעמיים - שלוש בלילה ורוצה בקבוק סימילאק. רב המאכלים שאני מציעה לה, היא אכן טועמת ממנו , אך לא יותר מביס אחד או שניים. גם בגן מדווחים לי שבעיקרון היא לא אוכלת כלום. האם זהו מצב תקין ואם לא מה עליי לעשות?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשלומית
כוכבית דוידיאן28/02/2009היי, בגיל הזה המצב אותו את מתארת הוא בהחלט לא מתאים.
אבל אל דאגה הוא ניתן לתיקון, כמובן שהכל בידיך.
אני ממליצה לך לקחת אוויר וכוח ובמשך מספר לילות לא להגיש לה ארוחה מלבד מים.
גם אם היא רעבה.
סביר להניח שאחרי 2 לילות כאלה, הגוף יתחיל לבקש מזון במשך היום.
זיכרי שכמעט כל מה שקשור באוכל אצל תינוקות הוא יותר חינוך, אנו צריכים להיות חזקים ולא להישבר ולהיגרר לגחמות של התינוק אשר עדין לא יודע מה בדיוק טוב בשבילו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)