מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן 8 חודשים מתנגד לאוכל מוצקמיטל ח12/04/2009
בני עוד מעט בן 8 חודשים, עד כה ניזון מתמ"ל ובמשך כחודש וחצי אני מנסה לתת לו מרק ופירות טחונים אך הוא ממש לא רוצה,
עכשיו הגענו למצב שכהוא רואה את הכפית עם האוכל הוא מתחיל לבכות בפה סגור כדי שלא נכניס לו את הכפית עם האוכל לפה.
אם אני נותת לו להחזיק אוכל ביד (כמו בייבי ביס, תפ"א) הוא "טועם" ממנו ומפורר אותו ביד.
אני לא רוצה לגרום לו למצב "טראומתי" מאוכל אך מצד שני אני מחפשת את הדרך להאכיל אותו באוכל מוצק ולא רק סימילאק.
אודה לכם על המלצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מאוד אשמח לתגובתכן, תודה.
מיטל ח16/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיטל ח
ד''ר חוה סולם16/04/2009שלום רבג!
תנסי לתת לתינוקך מרק ירקות טחון עם בטטה, קישוא, (גם בצל ושורש סלרי לזרוק לאחר הבישול)
בנוסף אפשרי להוסיף דייסת אורז של מטרנה. תנסי בתחילה מסמיכות של דייסה. אחרי תרגול של מספר ימים, תנסי להאכיל אותו בכפית באותה סמיכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דנהדנה11/04/2009
שלום,
בני בן 7 וחצי חודשים בשעות הבוקר המאוחרת אוכל מלון או בננה ,אגס,תפוח משלבת לו יחד 2 פירות ואחה''צ מרק ירקות עם עוף או בשר בתוספת של אורז ,עדשים וכו' שאלתי אם בארוחת המרק ניתן להוסיף מיץ מעגבניה טריה כמובן כל פעם?כי כך הוא אוכל טוב יותר ואוהב יותר..השאלה אם ניתן זאת על בסיס קבוע להוסיף את העגבניה?ושאלה נוספת אם בשלב זה מספיק לתת לו 2 ארוחות ביום.....?אוסיף שהוא ניזון מהנקה בלבד ביום ובלילה,תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
ד''ר חוה סולם13/04/2009שלום רב!
לפי האינפורמציה שאת העברת תינוקך אוכל יפה מאוד.
לגבי רסק עגבניות, אפשרי לעיתים, לא מומלץ לערבב עם המרק, העגבניה המומלת הינה שרי, צריך
לקלןף, לרסק ולסנן, ולתת כ-5 כפיות.(ידוע שהעגבנייה עוזרת גם נגד עצירות)
אם את ותינוקך מסתדרים עם ההנקה, הרי זה מצויין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלת מוצקיםגל11/04/2009
שלום רב,
ותודה על התשובה הקודמת.
בתי בת תהיה בת 5 חודשיים עוד כ עשרה ימים, רציתי לדעת האם אפשר להתחיל לתת לה מוצקים.
ואם כן מה נותנים לה ובאיזה אופן?
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירי
עדיין מוקדם לתת לתינוקת מוצקים, אך מומלץ להאכיל אותה עם כפית, זה מצויין לחיזוק שרירי הלעיסה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרק לתינוק בכלי נירוסטהמאיה11/04/2009
שלום רב,
מזה חודשים אני נכנסת לפורום ואני חייבת לציין...הפורום הכי מעניין שראיתי. ועוד דבר ששמתי לב המומחים של הפורום מקפידים לענות לכל שאלה שנשאלת. זה לא קורה בדרך כלל ואני חייבת לשבח אותם.
אינני יודעת אם זה המקום המתאים לשאול כיוון שלא ראיתי פה שאלות הקשורות לנושא.
אני נוטה לבשל לתינוק שלי מרק ליומיים בסיר נירוסטה. אני מכניסה למקרר בתוך הסיר וביום למחרת מוציאה מהמקרר ושמה את הסיר על הגז לחמם את המרק שוב.
היום קראתי באינטרנט ששומן ואוכל חמוץ תוקפים את המתכת וסירי נירוסטה פולטים חומרים מסוכנים. האם זה נכון???
כאשר אני מרתיחה לבני מים בסיר נירוסטה הרבה פעמים יש למים טעם לוואי של ברזל. האם זה מסוכן?
אני מתנצלת מראש אם זה לא המקום הנכון לשאול.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמא
ד''ר חוה סולם13/04/2009לאמא שלום רב!
לשאלתך בנושא סיר המרק, אין בעייה לחמם פעם אחת לאחר הבישול הראשוני.
לגבי הבישול בסירי נירוסטהף אן כלל בעייה וזה בטיחותי לאור כל המחקרין, אסור לבשל
בסירי אלומיניום,במיוחד לא עם מלח הקושר אליו את האלומיניום.
אין בעייה להרתיח מים בסיר נירוסטה, אך יש לוודא שהחומר ממנו מורכב עומד בתקנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מבקבוק בלילהעינת10/04/2009
שלום רב,
בני בן שנה וחודש, בימים אלה גמלתי אותו רשמית מהנקה שכל כך אהב.
מזה זמן מה הוא אוכל בקבוק אחד בכל לילה, לאחרונה זה באיזור 1:00 בלילה. ברור לי שאם הוא אוכל נכון במהלך היום ובנוסף לפני השינה אני נותנת לו בקבוק+ דייסת אורז (240 מ"ל) אין שום סיבה שיאכל גם בלילה, ובכל זאת הוא קם ובוכה ורוצה לאכול, אני מאוד מתלבטת אם מדובר ברעב או בהרגל.
הוא די רגיל לאכול בלילה ובתקופת ההנקה זה היה די מתיש.
כיצד לדעתכן אוכל 'לסחוב' את האכלת הבקבוק לאיזור לפנות בוקר? 5:00 -6:00
כיצד לנהוג כאשר הוא רוצה בקבוק בשעה מוקדמת יותר? , ניסיתי מים קצת אבל זה היה מלווה בהמון בכי.
תודה מראש!
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעינת
ד''ר חוה סולם10/04/2009שלו רב!
עלי לציין שלגמילה יש להליך, לדעתי בארוחת הערב לתת לו בקבוק + דייסת קינואה שהינה
עשירה באנריה, חלבון, ויטמינים ומינרלים, בנוסף הרבה חיבוקים ומגע. + מים ונקווה שזה יעזור,
ולא תנסי תת לו את האוכל עם כפית, (למרות שזמן הארוחה מתמשך יתכן שיהיה שבע לאורך
זמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן ברזלגל09/04/2009
שלום רב
בתי בת 4 וחצי חודשים התחילה לקבל ברזל בהדרגה עכשיו היא מקבלת 2 טיפות (משהו כמו שבוע וכמה ימים התחילה מטיפה אחת).
המצב הוא כזה שאחרי כל ארוחה יש לה יציאה ודי מימית מה שלא היה אופיני לה לפני כן היה לה יציאה פעם אחת לא מיימית סבירה, דבר נוסף נראה שהיא פחות שקטה מעט לא שקטה , אולי זה שיינים אבל רצציתי לדעת:
האם זה בסדר היציאות האלו או שכדי להחליף ברזל?
ואני נותנת לה את הברזל אחרי שעה שעה וחצי מהאורחה - כי אחרת היא נרדמת לי עד הארוחה הבא ולא יצא לילתת לה, אז אני מעדיפה לתת לה אחרי שעה וחצי. האם זה בסדר?
דבר נוסף היא פולטת הרבה מהיום שהי נולדה אך עולה במשקל , אז יש מצב שהברזל ?"נפגש" עם החלב בכל מקרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירי
ד''ר חוה סולם10/04/2009שלום רב!
בדרך-כלל השינוי במתן ברזל הינו עצירות, לכן לדעתי יש לפנות לרופא המטפל.
פליטות מרובות יכולות להיות ממספר גורמים ויש לעשות אבחנה מבדלת (כלומר לחלפש את
הסיבות) להלן כמה מהן;
א.אכילה מהירה- להוסיף דייסת אורז לחלק את הארוחה ל-2 לעשות גרפס, להקטין את מעבר המזון.
ב.גאזים- לתת תה צמחים קמומיל או שומר.
ג.התינוק רוצה לשחק אחרי האוכל- לשחק איתו במתינות.
ד.אחרי גיל 3 חודשים להתייעץ עם רופא הילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט לתינוק בן 7 וחצי חודשיםקארין09/04/2009
בני בן 7 וחצי חודשים, מאז גיל חודשיים ניזון מנוטרמיגן, בעקבות פליטות ברובות, כיום אוכל:
ב7 בבוקר 180 cc נוטרמיגן
ב11 גרבר שלב 2 + 90 cc נוטרמיגן (לא מוכן בשום אופן לאכול פירות טריים)
ב15 בצהריים אוכל מרק עם ( בטטה\תפו"א, קישוא, גזר + עוף\ הודו) 180 cc
19 בערב נוטרמיגן 180 cc,
כמה שאלות:
האם התפריט בסדר מבחינת המרכיבים והזמנים לתינוק בגילו?
מה ניתן להוסיף למרק כדי להעשיר את הטעם ואת כמות הויטמינים? והאם כמות המרק היא לא מוגזמת?
הוא לא מוכן לאכול פירות טריים, מה לעשות?
כמו כן לא מוכן לאכול שום דייסה, האם כדאי להוסיף לבקבוק נוטרמיגן איזה דייסה ללילה, אם כן מה הכמות ואיזה דייסה עדיף?
תודה מראש, וסליחה על כמות השאלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקארין
ד''ר חוה סולם10/04/2009שלום רב!
התפריט שאת נותנת לתינוקך נראה בסדר גמור, כפי שרשמת חסרים לו הפירות,
תנסי לתת את הפירות עם כפית וכל פרי בנפרד, כדי להכיר את טעמו של תינוקך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעב מתמידאורטל07/04/2009
שלום רב,
בני בן חודשיים בחצי...
הנקתי את בני עד גיל שלושה שבועות ולאחר מכן העברתי אותו לסימילאק. לאחר כשבועיים הופיעה פריחה בכל גופו, לאחר שהרופא ראה, החליט כי מדובר ברגישות לחלב והעברתי אותו לאיזומיל (סימילאק צמחי), ומאז הוא אוכל את הצמחי.
הוא אוכל כ120cc, כל שלוש שעות, אך בהרבה מן המקרים הוא צורח מאד כבר בשעתיים וחצי, ותמיד עושה רושם שהאוכל לא משביע אותו...
הוא סובל מכאבי בטן וגם פולט די הרבה, ולכן לא נראה לי שכדאי להגדיל את המינון...
האם כדאי לנסות לעבור למטרנה צמחית?
אולי כאבי הבטן והאי שקט נגרמים לו כי האוכל לא מתאים לו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורטל
ד''ר חוה סולם08/04/2009שלום רב!
אני מתארת לעצמי שאת סובלת עם תינוקך, אך רוב התינוקות סובלים מכאבי בטן עד גיל 3 חודשים,
כי מיצי העיכול נמצאים בהליך של בנייה, לכן! תנסי לעבור עם תינוקך את הזמן שנותר עד שימלאו
לו 3 חודשים + נקווה שהכל הסתדר.
בשלב זה אני ממליצה על תה קמומיל או שומר או מעורב המיועד במיוחד לשלושת החודשים
הראשונים כתמיכה והקלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמל ודייסה לבת 5 וחצי חודשיםחגית06/04/2009
שלום
בתי בת 5 וחצי חודשים ניזונה רק מחלב אם עד כה, התחלתי לה תמ"ל כיון שאני חוזרת בקרוב לעבודה, חשוב שתתרגל לטעם.
היא אוכלת כ- 8 ארוחות ביום (יניקה), שוקלת 6410.
אם אני משלבת לה ארוחה או שתיים ביום של תמ"ל, מהי הכמות המומלצת? (היא עדיין יונקת במקביל).
בנוסף, בשבועיים האחרונים מתעוררת הרבה בלילה, יונקת מעט וחוזרת לישון. האם אפשר לתת לה דייסה כדי שתישן טוב יותר? אם כן, איזו ובאיזו כמות?
תודה
חגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחגית
כוכבית דוידיאן06/04/2009היי, כמות התמל המומלצת לפי המשקל שלה היא כ 180 מ"ל כל 4 שעות.
את בהחלט יכולה להוסיף לה דייסה בבקבוק האחרון לפני השינה, התחילי עם כפית דייסה אחת ותראי אם זה יספיק לה, אם לא את יכולה להוסיף עוד כפית. בכל מקרה ב2 לילות הראשונים סביר להניח שלא יהיה שינוי, במצב כזה אם היא מתעוררת את יכולה להגיש לה בלילה מעט מים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמל ודייסה לבת 5 חודשים וחצי
חגית06/04/2009כוכבית
תודה רבה על תשובתך.
לגבי כמות התמ"ל- היא יונקת במקביל, כך שאני לא בטוחה שהיא אוכלת 180cc של חלב אם כל 4 שעות, היא יונקת גם לעיתים תכופות יותר (שעתיים וחצי- שלוש), אני רוצה לתת לה בקבוק אחד של תמ"ל ביום, האם עדיין הכמות המומלצת עבורה הינה 180cc?
ולגבי הדייסה- עם איזו דייסה מומלץ להתחיל? איך נותנים אותה ? מערבבים כפית אחת בבקבוק התמ"ל? האם אפשר גם לערבב עם חלב אם?
תודה רבה שוב
חגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי, תוכלו להתייחס לשאלה הנוספת?
חגית10/04/2009תודה
חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחגית
תינוק ממשקל של 4 ק"גומעלה נהוג להאכיל כל 4 שעות, מגיל חצי שנה בד"כ נותנים בבוקר
ב-6 תמ"ל ואו בתוספת דייסה, ב10 דרסק פירות, בצהריים רסק ירקות ובהדרגה עוברים
לתוספת של עוף מרוסק במרק הירקות, בכ-6 בערב תמ"ל ואו עם דיסה, יש תינוקות הזקוקים
לבקבוק תמ"ל ב11 בלילה, וכמובן צריכים לישון עד הבוקר.
לכן, בהדרגה עלייך להרגיל את התינוקת א. לבקבוק תמ"ל, בהמשך להוסיף את הדייסה,
ולתת את היניקה בוקר וערב או להפסיק בהדרגה להניק, כל זה לפי ההרגשה שלך, וההרגל
של תינוקך, בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
חגית16/04/2009תודה
חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שואלת שוב...היות ודילגתם משום מהחלי05/04/2009
בת 8 חודשים וקצת
יונקת בלבד וכמובן אוכלת מוצקים...ואכלת פירות ומרק הודו.
רציתי לשאול מה ניתן להוסיף לה כבר משהו שיהווה ארוחה בפני עצמה.
האם ניתן דייסת סולת (כאשר הבסיס הינו חלב פרה) ? ואיזה יוגורטים מומלצים ?
בנוסף, בקבוק היא לא מוכנה לקחת (ניסיתי כמה) ויוצא שהיא גם לא שותה מים.
אני מפחדת שאוטוטו קיץ והיא תתייבש (למרות שהיא יונקת מתי שהיא רוצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיה
ד''ר חוה סולם05/04/2009שלום רב!
מומלץ בשלב המעבר למוצקים מרק ירקות כתומים עם עוף טחון ,לתת עם כפית.
מומלץ דייסת קינואה של מטרנה בתוספת יירקות מאודים טחון, לתת עם כפית תחליף לעוף.
היוגורטים בצבע הטבעי הנם הבריאים ביותר, מתוכם יוגורט מחלב עיזים הינו המומלץ ביותר.
לשפר לתינוקך את הצורך בשתייה אני ממליצה להשרות כ-2-3 תמרים אורגניים במים פושרים
למספר שעות, המים סופחים את סוכר הפירות עם הויטמינים והמינרלים.(אל דאגה כמות הסוכר
הינה מזערית)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה למזוןLEA05/04/2009
שלום!
רציתי לדעת האם יש מאכלים שגורמים(משפיעים) לטמפרטורת הגוף???
התינוק שלי בן-שנה וחודש ולפני כ2-3 חודשים שמתי לב שיש לו כל הזמן חום נמוך-טמפרטורה סובאפברילית-37-37.9 (נמדד בטוסיק) חשבתי שאולי זה קשור למזון או תגובה כלשהי...הוא אוכל הכל-מוצרי חלב,בשר,פירות וירקות,טחינה,ביצים וכו"...
תודה מראש וחג פסח שמח!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללאה
כוכבית דוידיאן05/04/2009היי,
במידה והתינוק אוכל מזון מאוזן ונקי אין כל חשש, כדאי לבדוק עם מודד חום אחר.
אולי באוזן?
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שמונה וחצי חוד'נני05/04/2009
שלום לכן,
בני בן שמונה וחצי חודשים ונמצא במשפחתון מזה כחודש..
מדאיג אותי מעט שאין לי שליטה על האוכל שהוא מקבל שם... ולאחרונה כשהגעתי לקחת אותו מצאתי אותו עם פתי בר ביד ולמחורת עם לחם- עם הקשה. האם אני יכולה להיות רגועה? האם לא מסוכן לתת לילד בגיל כזה לאכול לבד עוגייה ולחם? אם כן מה ניתן למרוח בלחם?
בנוסף מה עם מוצרי חלב ממתי ואיזה?
תודה וחג פסח שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנני
כוכבית דוידיאן05/04/2009היי, נתחיל מהסוף, מוצרי חלב מתחילים בין גיל 10 חודשים לשנה וחודשיים, תלוי בתינוק ובמערכת העיכול.
לגבי הגן, אני מניחה שיש להם ניסיון עם תינוקות, בכל אופן בדקי מהו הנסיון של הגננות והעוזרות.
אין כל בעיה על אכילה של עוגיה, כל עוד הוא לא לוקח חתיכות גדולות , אולי תספקי לגן עבור בנך עוגיות המתאימות לתינוקות בגיל זה.
לגבי הלחם אותה התשובה, מעבר לכך ניתן למרוח אבוקדו, טחינה, חומוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באיזה גיל לתינוק מים/תה ?מלי05/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
היי
כוכבית דוידיאן05/04/2009היי, לפי הנחיות משרד הבריאות ההמלצות היום הם להוסיף מים מגיל חצי שנה.
עד הגיל הזה התינוק ניזון רק מחלב אם או תמ"ל ומקבל את כל תצרוכת הנוזלים להם הוא זקוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, גם בימים חמים במיוחד?
מלי05/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
כוכבית דוידיאן06/04/2009במידה ואתם יוצאים מהבית ואת מרגישה שהיא הזיעה ואבדה נוזלים רבים את יכולה, בהתאם לשיקול דעתך כמובן, להגיש לה מעט מים רתוחים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר תאבוןחסוי04/04/2009
שלום, בתי בת 5 חודשים ושבוע. בשבוע האחרון בקושי אוכלת. כל ארוחה נמשכת כחצי שעה 20 דקות: מסיימת יפה כמות של כ 80 CC סימילאק ושאר הארוחה - עוד כ 60CC - זה מסע שיכנועים מפרך שממש לא תמיד מצליח. בגלל המצב הזה היא מתעוררת בלילה להאכלות בכדי להשלים את מה שהחסירה במהלך היום - אני חוששת שהיא תתרגל למצב החדש של קימה בלילה. אציין שהיא שוקלת קצת יותר מ 6 קילו (היא לא אכלנית גדולה). חוסר התיאבון שלה מתחיל להדאיג. אני חושבת שאולי זה קשור לשיניים. אם כן, כמה זמן חוסר התאבון הזה עלול להמשך? ומה עליי לעשות (היא דורשת לאכול כל שלוש וחצי שעות) על מנת לעודד אותה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחופית.
לאור חוסר התאבון, יש לפנות לרופא, לשלול מחלה או חוסר ויטמינים.
נקווה שהכל בסדר, אני ממליצה על תה קמומיל או שומר לשיפור התאבון ולהרגעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לבן 7 חודשיםלירון03/04/2009
שלום רב,
ניסיתי ללקט את תשובתכן בהודעות קודמות וקצת הסתבכתי
מהי התזונה המומלצת לתינוקות בגיל 7 חודשים ( בני אוכל כבר מחית ירקות ופירות ויונק )
כלומר אילו מאכלים כבר ניתן לתת לו בשלב זה
ולגבי נוזלים הוא לא כל כך מתהב ממים האם ניתן להוסיף למים קצת מהצמח מרווה או סוג אחר של צמח או תה
אשמח לתשובתכן
תודה וחג פסח שמח :-))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לירון.
בוקר, ערב, ואו גם ערב מאוחרת תמ"ל. ביניים מחית פירות מומלץ להוסיף 1 כפית שקדיה.
צהריים מרק ירקות עם עוף, מומלץ לתת עם כפית כדי להרגיל את תינוקך למזון מוצק.
לאחר הצהריים יש מספר אפשרויות כגון א. מיציים טבעיים של פירות או עגבניה.
ב. אם ארוחת הבינים לא הושלמה לתת רסק פירות אך יש להכין מחדש.
לגבי תה צמחים מותר רק קמומיל (בבונג) או שומר טבעי או אינסטנט מיוחד לתינוקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)