פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אוטוטו בן 3 חודשים
    אמא1
    12/03/2009

שלום.התינוק שלי החודש יהיה בן 3 חודשים.שקילה אחרונה הוא שקל 5.375.אני מאכילה אותו ב 150 מ"ל אבל אני חושבת שזה מעט מידי כי הוא מבקש אוכל אחרי שעתיים וחצי ביום ורק בלילה הוא מושך את זה עד 4 שעות,הייתי מאכילה אותו בהנקה אחרי ההריון אבל עם הזמן התחיל להיעלם לי החלב אז עברתי למטרנה, והתחלתי להאכיל אותו פעם הנקה ופעם מטרנה ועכשיו אני יכולה להאכיל אותו אולי פעם או פעמיים ביום בהנקה ורק בלילה להניק וככה רוב היום אני מאכילה אותו במטרנה.. כמה מ"ל הוא צריך לאכול לגילו, אני משערת שמשקלו כרגע מגיע ל 6 קילו אולי טיפה יותר. הילד בוכה מאוד אם לא מאכילים אותו בזמן, אני מנסה להרגיע אותו עד כמה שניתן אבל ברגע שאני מביאה לו בקבוק הוא ישר נירגע כאילו ולא היה כלום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אוטוטו בן 3 חודשים

הוספת תגובה

• אמא יקרה

כוכבית דוידיאן
    16/03/2009

היי, הכמות המומלצת לתינוק השוקל 6 ק"ג היא כ 180 מ"ל כל ארבע שעות. אם הוא לא שבע אחרי האוכל, זאת אומרת לא רגוע, כדאי לבדוק אם הפטמה של הבקבוק גדולה מידי, יכול להיות שהוא אוכל מהר ולכן לא מגיע לתחושת שובע.
    מגיל ארבע חודשים את יכולה להוסיף לו דייסה לתמ"ל כך שזה ישביע אותו יותר ליותר זמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ...

אמא1
    17/03/2009

אני עדיין מאכילה אותו בפיטמה הכי קטנה, לא הגדלתי אותה.... ועכשיו שמתי לב, מאז שאני העלתי לו את הארוחה ל 180 מ"ל, הוא להיפך לא מסיים ומשאיר בין 20- 40 גרם... אבל אני משערת שזה בסדר, עדיף מאשר שיבקש עוד.. אבל שוב ההפרשים של הזמנים מציקים לי כי במשך היום הוא בקושי מושך עד ל 3 שעות ולפעמים ממש אוכל אחרי שעתיים וקצת ואם אני לא מביאה לו הוא צועק ורק הבקבוק מרגיע אותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת חצי שנה
    אמא'לה
    11/03/2009

שלום רב, הפיצפונת היתה בת חצי שנה לפני כשבועיים. לפני כשלושה שבועות התחלתי לנסות מוצקים. את המרק היא מקבלת יפה מאוד אבל הפירות, באשר הם, ממש לא נראים לה. ניסיתי תפוח,אגס,בננה וגם גרבר והיא טועמת אבל לא מוכנה להמשיך. בנוסף,מתעוררת ה מ ו ן בלילה ולא נרגעת עד שלא מקבלת אוכל. להלן סדר יום טיפוסי : 7:15 הנקה 10:00 טעימת פירות בגן (כי לא מוכנה יותר מזה) + 160CC חלב שאוב 12:30-13:00 מרק ירקות 16:00 הנקה 18:00 שוב נסיון לפירות 19:15-19:30 הנקה לפני השינה. 23:00 קמה מהשינה ל 160CC מטרנה לילה טוב (ניסינו גם סימילאק בתוספת דייסת קורנפלור) 02:30 מתעוררת ולא נרגעת עד שמקבלת אוכל (בד"כ הנקה) 05:30 שוב מתעוררת בוכה ונרגעת רק עם אוכל : ( 07:00 קמה שבעה, חייכנית וטובת לב (ואני מניקה כי היא הולכת לגן...) הצילו, איך נפתרים מהיקיצות המעיקות של 02:30 ו 05:00?! ניסינו להרגיע אותה בלי אוכל ולהחזיר אותה לישון אבל כלום לא עוזר. לא ידיים, לא נדנוד, לא שבעלי לוקח אותה ואני רחוקה. היא פשוט בוכה עד שמקבלת אוכל (לפעמים בוכה גם 45 דק אם לא נותנים לה לאכול...) הייתי שמחה גם לדעת מה עוד אוכל לתת לה לנסות לאכול(היא מאוד מעוניינת). היום אכלה לי מהצלחת חתיכות עוף בהנאה רבה ואני חששתי שאולי זה מוקדם מידי. כמו כן, אחרי שבוע שלם עם חום היא ירדה במשקל בצורה ניכרת. האם לתת לה להעלות אותו לבד או להוסיף משהו לתזונתה? תודה רבה רבה על העזרה : ) וחג פורים שמח

לקביעת תור
    סגירה
    בת חצי שנה

הוספת תגובה

• אמא'לה

כוכבית דוידיאן
    16/03/2009

היי, קצת סבלנות, אתם בתחילת הדרך לאט לאט היא תתרגל לטעמים ולמרקמים.
    לגבי הלילה, צריך אורך רוח, לקחת בחשבון 2 לילות לפחות ללא שינה, וכאשר היא מתעוררת להגיש לה מים ולא יותר, סביר להניח שהיא תבכה, לא להיבהל, שתדע שאתם שם וזהו. אחרי יומיים כאלה סביר להניח שהיא תתעשת, היא כך גם תהיה רעבה יותר במהלך היום ותהיה פחות בררנית
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסרב לאכול תחליף חלב בשעות הבוקר
    ימית
    09/03/2009

שלום רב, בני בן 8 וחצי חודשיים. שוקל 10 קילוגרם, 75 ס"מ. עד גיל 7 חודשים ינק ומגיל זה החל לקבל תחליף חלב. בחמשת הימים האחרונים, מסרב לאכול במשך שעות הבוקר והצהריים את תחליף החלב או כל דייסה אחרת המוצעת לו. עם זאת, נראה כי הוא רעב מאוד, אך דוחה שוב ושוב את הבקבוק. הוא כן מוכן לאכול את הגרבר (בכל טעם שהוא..). בשעות הערב בד"כ הוא משלים את האכילה ואוכל 3 ארוחות של תחליף חלב. הייתכן שינוי בדפוסי האכילה? האם יכול להיות שהם נובעים מצמיחת שיניים או כתוצאה מליחה רבה ושיעול (מטופל כבר שבועיים באינהלציה עם ונטולין)? כמו כן, החל מתחילת מתן המזון המוצק הוא מוכן לאכול רק גרבר או מחית רכה שאנו מכינים, אך אינו מעוניין לאכול מזון שלא רוסק היטב למחית רכה מאוד. הוא נגעל ומקיא כאשר נותנים לו בננה , אבודו או עגבנייה מעוכה בכפית, או כל מרק שיש לו סיבים גסים יותר. האם הדבר סביר או דורש טיפול כלשהו? האם הוא מקבל את כל הוויטמינים והמנרלים מפירות וירקות או שמא צריך להתעקש איתו על אכילת תחליף חלב? בברכה ותודה, ימית האם

הוספת תגובה

• לימית

כוכבית דוידיאן
    16/03/2009

היי, התקופה בה נעשים שינויים בתפריט אצל התינוק היא תקופה בה צפויים שינויים בהתנהגות באוכל.
    בשלב זה כמובן עדין לא מוותרים על התמ"ל. כדאי לבדוק מדוע הוא איננו רוצה, אולי כדאי להמתין עוד מעט שיהיה רעב, או לנסות להוסיף לו דייסה לשיפור הטעם, אפשר גם לנסות ולערבב את התמ"ל עם הדייסה למרקם סמיך ולהגיש לו עם כפית.
    צריך הרבה סבלנות, לא ללחוץ עליו אבל גם לא לוותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מאכילת לילה
    אמא
    09/03/2009

שלום רב, ביתי בת שנה, עדיין מתעוררת באמצע הלילה לאכול פורמולה. לפני השינה,ברוב המקרים, אוכלת בקבוק פורמולה - 180 מ"ל. האם עלי לגמול אותה? ואם כן - מהי הדרך הנכונה? חשבתי להוריד בהדרגה את הכמות. האם זו אפשרות? מיותר לציין את הקושי שבהתעלמות מתינוקת שבוכה בלילה מרצון לאכול.

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מאכילת לילה

הוספת תגובה

• גמילה מאכילת לילה - תוספת

אמא
    09/03/2009

שכחתי לציין : אם אני נותנת לה מים ולא פורמולה, זה מחזיק ל-10 דקות עד שהיא בוכה שוב מתוך רצון לפורמולה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא יקרה

כוכבית דוידיאן
    16/03/2009

היי, בגיל שנה כבר בדרך כלל אין צורך בארוחת לילה, את בהחלט יכולה לגמול אותה, כמובן בהדרגתיות, ניתן לנסות ולהגיש לה מים או תה בהתחלה, כמו כן ממליצה לדאוג שהארוחה האחרונה תהיה משביעה שתחזיק להרבה זמן. את יכולה להכין לה תמ"ל בתוספת דייסה לפני השינה, זה יחזיק אותה עד הבוקר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לתינוקת בת 4 חודשים
    מיה
    06/03/2009

הבת שלי בת 4 חודשים. היא נולדה במשקל 2.460 ק"ג והיום היא שוקלת 5.650 ק"ג. עד לפני שבוע היא רק ינקה. לפני שבוע התחלתי לתת לה סימילאק ואני ממשיכה להניק אותה לפני השינה, בלילה ובבוקר. בכל ארוחה היא אוכלת בין 60-95 מ"ל ומסרבת לאכול יותר. היא אוכלת כל 3-3.5 שעות. השאלה שלי היא האם הכמות שהיא אוכלת לא קטנה מידי לגילה ?

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה לתינוקת בת 4 חודשים

הוספת תגובה

• למיה

כוכבית דוידיאן
    16/03/2009

היי, הכמות המומלצת למשקל שלה היא בין 120-180 מ"ל, אבל כפי שידוע לכולנו ילדים לא תמיד הולכים לפי הספר ולכן לקחת בחשבון שאם היא נמצאת במגמת עליה במשקל, מרטיבה חיתולים, חייכנית וערנית אין צורך לדאוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נתינת דייסה לתינוקת בת 4.5 חודשים
    לילך
    06/03/2009

שלום רב, הבנתי לפי הפורום הנ"ל כי מזון מוצק רצוי לתת רק בגיל חצי שנה. כשהייתי אצל הרופא הוא אמר שאם הילדה מראה סימנים של רצון לאוכל נוסף מעבר לתמ"ל אפשרי לתת לה כאשר ההמלצה להתחיל עם דייסה. האם זה בסדר להתחיל לשלב דייסה בנוסף לתמ"ל שהיא מקבלת? איזו דייסה כדאי לתת לילדה בגיל הזה? איזו כמות של דייסה ניתן לתת וכל כמה זמן? תודה מראש, לילך

הוספת תגובה

• ללילך

כוכבית דוידיאן
    16/03/2009

היי, מגיל 4 חודשים ניתן להתחיל להוסיף דייסת קורנפלור או אורז., לגבי הכמות זה תלוי בסמיכות הרצויה, מתחילים מכפית ואפשר עד כמות שווה לכמות התמ"ל , בכל מקרה הנחיות נמצאות בדרך כלל על האריזה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך להוסיף אופטימיל להנקה?
    שני הרפז
    06/03/2009

הבן שלי הוא בן 7 חודשים ועדיין יונק. החלטתי לחזור לעבוד ולהתחיל להרגיל אותו לתמ"ל.הייתי בחוג בית וקבלתי אופטימיל. רציתי לתת לו מספר פעמים ביום את האופטימיל ולהניק אותו בבוקר לפני העבודה ובערב אחרי העבודה. חברה שלי טוענת שאסור לשלב כי אם אני גם אניק התינוק לא יסכים לתמ"ל (הגיוני,לא?) מצד שני אני לא רוצה לוותר על חלב האם ועדיף פעמיים ביום מבכלל,לא. בקיצור מה עושים?

הוספת תגובה

• גם אני משלבת תמ"ל עם הנקה

אביבית
    07/03/2009

אמנם משלבת עם מטרנה, אבל הצלחתי לשמור על שתי הנקות ביום למרות שהבהילו אותי שהחלב יגמר לי לחלוטין. נורא חששתי אבל היום המצב אידאלי מבחינתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשני

כוכבית דוידיאן
    16/03/2009

היי, את בהחלט צודקת, את יכולה לשלב לו תמ"ל לפי הצורך ומתי שיוצא לך להניק, התינוק יתרגל למה שאת תרגילי אותו וכמובן עדיף אפילו ארוחת הנקה אחת ביום מאשר לא כלום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוצרי חלב לתינוקות
    מרב
    03/03/2009

שלום, ערכתי חיפוש בפורום לגבי נושא מתן מוצרי חלב לתינוקות (הבת שלי היא בת 9 חודשים) וממש הצלחתי להתבלבל. בחלק מהתשובות המלצתם לא לתת מוצרי חלב עד גיל שנה ומעלה ובחלק מהמקרים המלצתם על מתן יוגורט עם פרי (תפוח או בננה) או גבינה לבנה . אז מה נכון ? לגבי המקרה שלי הבת שלי יונקת בבוקר, לאחר מכן אוכלת פירות (בהמלצתכם אני אוסיף לה עכשיו טחינה או חמאת שקדים ) אח"כ אוכלת כמות יפה מאוד של ירקות+עוף+אורז מלא ועדשים. שאר הארוחות שלה מורכבות מהנקה. מכיוון שאני חווה בשבועות האחרונים קושי לספק לה את כמות החלב שהיא צריכה בהנקה רציתי להוסיף לה ארוחה נוספת שהיא לא הנקה, ולעבור להנקה של בוקר, ערב ופעם אחת בלילה. כמו כן, רציתי לרדת מהצורך לשאוב חלב כאשר אני בעבודה. אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי

לקביעת תור
    סגירה
    מוצרי חלב לתינוקות

הוספת תגובה

• מרב.

ד''ר חוה סולם
    05/03/2009

שלום רב!

קיימות כמה גישות לגבי מוצרי חלב, וכן יש להתאים את המזון לתינוק.
    אני ממליצה בערב לתת דייסת קינואה בחלב.כי יתכן שבערב החלב שלך לא מספיק.
    אפשרי להאכיל 1,2 פעמים ביום עם כפית את הירקות עם העוף או הפירות כדי להרגיל
    למזון מוצק ולגמול אותה מההנקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 7 חודשים לא רוצה לאכול
    ענת
    02/03/2009

הקטן שלי רק יונק לא מוכן לקבל בקבוק לפחות מוצץ הוא נורא אוהב בהתחלה נתתי לו רסקים של פירות וירקות ועשה רושם שהוא אוהב אכל כמה כפיות כל פעם ובזמן האחרון הוא לא מוכן להכניס כפית לפה הוא סוגר את הפה אני ממשיכה לתת לו הנקה כל שלוש שעות גם בלילה כי הוא דורש ובזמן האחרון הוא מתעורר בלילה בוכה רוצה על הידיים או ציצי (אם זה הזמן של האוכל) הוא נולד 4.275 והיום הוא שוקל 9 קילו אני ממשיכה לתת לו לאכול מוצק אבל אני לא רואה שום התקדמות רק נסיגה לא יודעת מה לעשות כבר במיוחד עכשיו כשאני צריכה לחזור לעבוד

לקביעת תור
    סגירה
    בן 7 חודשים לא רוצה לאכול

הוספת תגובה

• לענת.

ד''ר חוה סולם
    05/03/2009

שלום רב!
    אני ממליצה לנסות לתת לותינוקךארוחת ערב דייסת קינואה, כי היא משביעה ומרגיעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 9 חודשים הפסיק לאכול מכפית
    אירנה
    02/03/2009

שלום רב. בני בן 9 חודשים בשבוע הבא. התפתחות תקינה. משקל .8.750 מגיל 5.5 חודשים התחיל לאכול מוצקים, ירקות מבושלים: בטטה, תפו"א, קישוא, בהמשך פירות: תפוח עץ, בננה, אגס, אכל כמויות יפות (כ-150??), לאחר שהתחלתי להוסיף עוף לירקות התחיל לאכול פחות, גם ירד בכמות הפירות, השלמתי ע"י סימילאק. בחודש אחרון מסרב לאכול מכפית בכלל, סוגר את הפה ונרתע כלל מכפית. לא הכרחתי אותו. הפסקתי להאכיל מכפית למשך שבוע והתחלתי מהתחלה, ועדין מסרב לאכול. ירד גם בכמות הסימילאק, (אוכל כעת כ-100?? כל 4 שעות), ניסיתי להוסיף פירות יבשים,טחינה גולמית, ניסיתי מעדן דניאלה וגמדים בהמלצת הרופאה, לא אוכל. אני כבר מתייאשת. זקוקה לעצתכם. מה לעשות? מה ניתן לתת עוד לטעום? תודה מראש.

הוספת תגובה

• לאירנה

כוכבית דוידיאן
    16/03/2009

היי, אני מבינה את הקושי והבילבול.
    במצב כזה אני ממליצה לעשות רה סטארט, זאת אומרת להתחיל מההתחלה כמו מגיל חצי שנה, לאט לאט לתת לו להתרגל לירקות, פירות, מרקמים וטעמים לפי הקצב שלו, בדרך כלל זה מצליח יפה מאוד
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 3 חודשים
    אגם
    02/03/2009

היי, בני בן ה-3 חודשים אוכל 120 סיסי מטרנה כל 3-4 שעות, עולה יפה במשקל. נולד 2.5 קילו והיום שוקל 6.600. הבעיה שהוא פולט המון אחרי כל ארוחה. התחלתי לשים לו כפית שטוחה של דייסת קורנפלור בכל בקבוק והפליטות כמעט פסקו לגמרי. האם זה בסדר ואני יכולה להמשיך, אנ פוחדת שאני מפטמת אותו יותר מידי אבל אין לי ברירה רק ככה הוא לא פולט. ולמה רשום על הדייסות רק מגיל 4 חודשים? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בן 3 חודשים

הוספת תגובה

• לאגם.

ד''ר חוה סולם
    05/03/2009

שלום רב!
    נראה שהתוספתת של הקורנפלור עוזר, יש דייסות של מטרנה עקבי מתי אפשר להוסיף אותם
    כי להם ערך תזונתי גבוהה.
    לגבי הרשום על הדייסה אני ממליצה לשאול את יועצי מטרנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 4 חודשים קמה בבכי משינה
    חסוי
    01/03/2009

שלום, ביתי בת ארבעה חודשים. בעיקרון לא קשה להרדים אותה לשנת הלילה אך בימים האחרונים נרדמת ומתעוררת בבכי כמה פעמים. לפעמים אני נותנת לה השלמת אוכל, לפעמים מחזיקה אותה עליי עד שנרדמת. ניסיתי לראות אולי צומחות לה שיניים, אבל לא נראה לי... אני לא מבינה למה היא קמה בבכי. לפעמים זה קורה גם אחרי שנת צהריים. אני חוששת שאם אני אמשיך להתייחס לכל בכי שלה היא תתרגל למשוך כך תשומת לב, אבל מצד שני אני חוששת שמשהו מציק לה ואני מרגישה צורך להתייחס מייד. יש לציין שאני לא עושה סיפור מכל בכי, אני מדברת איתה, מלטפת אותה או מרימה אותה - אבל תמיד מתייחסת כמעט מייד. - כל המצב הזה תקין? מה כדאי לי לעשות? שאלה נוספת - אני מניקה אותה כשלוש פעמים ביממה והשאר אני נותנת לה סימילאק. בשבוע האחרון הגדילה את זמני הארחות לכל 4 שעות במקום 3. ביום וחצי האחרונים אוכלת לפתע כל שלוש שעות (בלילה ישנה בסדר ומדלגת לפחות על ארוחה אחת). מה יכולה להיות הסיבה לכך? היא לא אמורה להיות בקפיצת גדילה...(שוקלת קצת פחות מ 6 קילו ואוכלת כ 800 CC ליממה) והאם כדאי להתחיל להוסיף לה אבקת דייסה לסימילאק שלפני השינה? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בת 4 חודשים קמה בבכי משינה

הוספת תגובה

• לחופית.

ד''ר חוה סולם
    05/03/2009

שלום רב!
    שימי לב לסוג הבכי שלה, והאם היא נרגעת עם האוכל, או רק על הידיים, בכי באמצע הלילה קשור בד"כ לכאבי אזניים, לעיתים אם הבכי חריג כדאי לפנות לרופא.
    בכללי נשמע שאת יודעת את ליבה של ביתך.\
    כן, קיימת אפשרות להוסיף לה דייסה לקאת הלילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם לרסק את הירקות?
    הילה
    01/03/2009

שלום רב, ברצוני לדעת האם לאחר שאני מרתיחה ירקות (לעשיית מרק) אני יכולה לטחון את הכול ולהכניס למקרר, או שהם יאבדו את כל מרכיביהם החיוניים, או אולי עדיף לטחון לפני הארוחה (כמו שנהוג לעשות עם הפירות)?

לקביעת תור
    סגירה
    האם לרסק את הירקות?

הוספת תגובה

• להילה.

ד''ר חוה סולם
    05/03/2009

לום רב!
    מומלץ להכין את הירקות למרק טריים, כלומר מידי יום להרתיח אותם ולא לשמור בקרור, כך הירקות
    שומרים על ערכם התזונתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי מים
    סיגלית
    01/03/2009

בתי בת חצי שנה, ואנחנו מתכוונים להתחיל לעניין אותה עם מוצקים. השאלה שלי לגבי מים. היא יונקת, ורצינו להתחיל קצת עם מים. השאלה היא כמה תינוקת בגילה צריכה לשתות? (לפני חודש שקלה 8 ק''ג). בתודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי מים

הוספת תגובה

• סיגלית

ד''ר חוה סולם
    05/03/2009

שלום רב!
    העקרון הינו להרגיל את ביתכם למים ולא למים ממותקים, אפשרי גם מיצי פירות טבעיים.
    הכמות תלויה במזג האויר, בימים חמים מומלץ להוסיף לה מים. בנוסף לאוכל כחצי ליטר.מים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמויות קטנות?
    אלון
    28/02/2009

שלום, בתי בת שלושה חודשים ושבוע. נולדה במשקל 2.130 וכיום שוקלת 5.200. היא יונקת עם תוספת אחת ביום של מטרנה. כתוב על הקופסא כי תינוק בן 3 חודשים צריך לאכול כ 180CC כל ארוחה ואילו שאני נותן לה מטרנה היא בקושי מסיימת 100CC. האם זה בסדר? היא אוכלת כל 3-4 שעות, גם בלילה. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    כמויות קטנות?

הוספת תגובה

• לאילן

כוכבית דוידיאן
    28/02/2009

היי, במידה והיא במגמת עליה במשקל ורגוע אחרי האוכל, אין כל בעיה.
    סביר להניח, בגלל שהיא בעיקר יונקת, שתחליף החלב משביע אותה יותר מהר מהנקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה