מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- במהלך הלימודיםאלונה06/07/2009
שלום אני מבינה שבמהלך הלימודים הלומד מטפל גם בעצמו. אשמח לקבל מידע על התהליך, מידת
החשיפה ? האם תמיד הטיפול עובד על הסטודנט ? ולא תמיד יש בעיות רציניות לחשוף האם זה משפיעהעל הלימודים?
אני מאוד מסכימה ואפילו חושבת שזאת חוויה לטפל בעצמך וכמובן שהתהליך הופך את המטפל למבין וטוב יותר בעבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
תמי הלוי06/07/2009אלונה שלום,
כל סטודנט עובר את לימודי התראפיה בדרכו.
אני חושבת שנכון להכין את עצמך רגשית ללימודי התראפיה שבמישרין ובעקיפין תיגע ברבדים רגשיים אישיים.
מידת החשיפה, היכולת להתמודד ולגדול מתוכה - אישית ותלויה בבשלות רגשית, ובהבנה עמוקה כי הכלי הטיפולי הוא בראש ובראשונה המטפל עצמו.
מטפלים זהירים, נמנעים מוצאים את עצמם לעיתים קרובות, על יד הטיפול ולא בתוכו.
תהליך הגדילה הרגשי של המטפל חיוני ומשמעותי מאוד.
תמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסיכודרמהאלונה06/07/2009
שלום! אני גננת במקצועי יש לי תואר ראשון ותעודת הוראה לגיל הרך ומאוד רוצה ללמוד
פסגיכודרמה. הלימודים בלסלי מאוד יקרים והלימודים בסמינר הקיבוצים מתקיימים יומיים וחצי בשבוע ואאלץ להפסיק את עבודתי אני רוצה ללמוד במכון כיוונים. מה דעתך על המקום? האם מקום הלימודים משפיעה על קבלה לעבודה? במכון כיוונים הלימודים הם יום בשבוע במשך 3 שנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאלונה
מיה גל M.A.06/07/2009אלונה שלום,
קשה לי להביע דעה על מכון כיוונים מאחר ולא למדתי שם. ממה ששמעתי, הלימודים שם יותר חווייתיים ופחות עיוניים. אולם אינני מתיימרת לתת יעוץ ללימודים.
למיטב ידיעתי ניתן להתקבל לשם גם ללא תואר ראשון. ממה ששמעתי, החוק החדש הנמצא בהליכים ידרוש תואר שני כתנאי לעבודה כמטפל ולכן יהיה קשה יותר להשלים זאת, אולם מאחר וכבר יש לך תואר ראשון, יתכן שבמקרה שלך ההשלמה תואר שני תהיה זהה ממכון כיוונים או ממוסד אחר.
מומלץ להתעדכן באתר של יה"ת לגבי החוק החדש.
יש לימודי פסיכודרמה לתואר שני גם באוניברסיטת חיפה, זהו מסלול חדש, כדאי שתבררי גם שם.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר נוסף
אלונה06/07/2009תודה על התשובה את מכירהע מקומות שניתן להשלים לתואר שני בפסיכודרמה לאחר לימודי תעודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאלונה
מיה גל M.A.06/07/2009אני חושבת שיש באונ' ת"א ובבר-אילן ובררי גם במכללות השונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזמן לימודים
דן06/07/2009שלום אלונה
ככל הידוע לי הלימודים בסמינר הקיבוצים רוכזו ליום עיוני אחד
ועוד כחצי יום עבודה מעשית.
כדאי שתבררי שם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי לכולןתמר05/07/2009
היי בנות
אני רוצה לדעת האם ישנה אפשרות ללמוד תארפיה כל שהיא לתואר ראשון או שאין אפשרות וכל התארפיות למינהן הן בתואר שני אני פשוט לא מצליחה להבין זאת (תארפיה כמו: פסיכודרמה תארפיה באומנות הבעה מוסיקה דרמה תארפיה וכו').
אני גם מנסה להבין אם אוכל ללמוד קורס ללא תואר כלל אני נורא מבולבלת,מישהוא יכול לעשות לי סדר בבלאגן....
אני בת 27 ואין לי תואר ואם אתחיל ללמוד תואר ראשון ואצטרך לעשות תואר שני אוכל לעבוד בתחום רק בעוד 6 שנים בערך....
מה עושים ממה להתחיל איך אוכל לעבוד בתחום התארפיות למינהן ולא לחכות 6 שנם עד שאסיים את כל הלימודים....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לתמר
מיה גל M.A.05/07/2009תמר שלום,
עלייך להבין שתרפיה באומנויות הוא מקצוע רציני מאוד, הדורש ידע רב, בשלות, נסיון חיים, יכולת אקדמית ולימודית, אחריות רבה, רצון ללמוד ולהתפתח עוד ועוד וכן תכונות אשיות רבות - יכולת הכלה ואמפטיה, יכולת התבוננות פנימית, רגישות לזולת, מודעות עצמית, יכולת להציב גבולות ועוד ועוד . כל אלה מאפשרות למטפל לעסוק, ברגישות רבה ועם ידע רב, בנבכי הנפש. כמו שלא היית מצפה שפסיכולוג יהיה אדם שעבר קורס אחד, כך לא תצפי שמטפל באומנות יהיה אדם שעבר קורס אחד, או אפילו עם תואר ראשון בלבד.
מסלול ההכשרה הוא מסלול רציני ותובעני, הן מבחינה אקדמית והן מבחינה רגשית.
הלימודים הם לימודים לתואר שני או לימודי תעודה, לאחר תואר ראשון. בתקופה האחרונה מדובר על כך שמטפלים יהיו חייבים להיות בעלי תואר שני, אולם הדבר טרם הוסדר בחוק, וכרגע המצב אינו כזה.
אם את באמת רוצה לעסוק בתרפיה, הרי שאת צריכה להבין במה הדבר כרוך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודי תרפיה באומנות-היכן?מיקי05/07/2009
באוקטובר הקרוב אתחיל ללמוד תרפיה באומנות. כרגע אני מתלבטת בין שתי מכללות די מרכזיות, בית ברל וסמינר הקיבוצים. כמו כן, יש שמועות לגבי קבלת אישור מהמל"ג לגבי בית ברל. האם מישהי שמעה על כך, ובנוסף האם יש המלצה עבור מכללה מסויימת?
תודה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בית ברל
טל05/07/2009אני יכולה להגיד לך שבית ברל מוכרים על ידי המל"ג ונחשבים לאחת מהמכללות המובילות בתחום
לפי מיטב הבנתי
לגבי מקום הלימוד שבו תבחרי זה קשור להתרשומתך האישית מאופי המקום- כי שתי המכללות ברמה זהה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמועות...סגירת מוסדות ללימודי תעודה
מאיה05/07/2009אני שמעתי, כי כל לימודי התעודה הולכים להיסגר בעקבות החוק החדש שיחייב שיחייב תואר שני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
מיה גל M.A.05/07/2009התגובה של מאיה אודות שמועות על סגירת מוסדות ללימודי תעודה אינה תגובה שלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
תמי הלוי05/07/2009מיקי שלום,
כמו מיה חברתי למקצוע גם אני שמעתי כי לא תהיה אפשרות לעבוד רק במסגרת תעודה אלא בתנאי שלמטפל/ת יהי תואר שני.
אני מציעה לברר את העיניין ביסודיות דרך האתר של יה"ת האגודה למטפלים בהבעה ויצירה, וכן לבדוק במוסדות שכן מאפשרים תואר שני כ- אונ' חיפה ולסלי קולג.
תמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימודים במדרשה לאמנות (למיקי)
רעות06/07/2009היי מיקי,
אני גם נרשמתי ללימודים שיתחילו באוקטובר הקרוב. בחרתי ללמוד במדרשה לאמנות (מכללת בית ברל). בסופו של גבר החלטתי לבחור ללמוד שם בגלל שיש להם תכנית נהדרת של טיפול באמנות.
די אהבתי את התוכנית (את התכנים, הפרקטיקה) שהם מציעים ובעיקר זה שהמקום כולו נוסב סביב אמנויות ולדעתי זה מהווה פלוס לא קטן לבוגרים.
אגב, מרכילות ששמעתי הם מתכננים לפתוח תכנית לתואר שני שתיחשב גם רטרואקטיבית אבל אני לא יודעת יותר מזה...
שיהיה לנו בהצלחה :)
רעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרעות
טל07/07/2009גם אני מתחילה ללמוד במדרשה לאומנות באוקטובר- באיזה התמחות תלמדי?
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי טל :)
רעות09/07/2009אני מתכוונת להתמחות במסלול תרפיה באמנות. נראה לי שזה הכי מתאים לאופי שלי.
במה את מתכוונת להתמחות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרעות
טל11/07/2009אני מתחילה ללמוד במדרשה באוקטובר במסלול של טיפול באמצעות אומנות גם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה מעשיתטל05/07/2009
הי,
שמי טל ואני אתחיל ללמוד תרפיה באומנות פלסטית באחד מהמוסדות בארץ באוקטובר
ורציתי לדעת, מה אומרת מבחינתי כסטודנטית העבודה המעשית במהלך התואר? היכן משתלבים
ומה העבודה כוללת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
תמי הלוי05/07/2009טל שלום,
העבודה המעשית מאפשרת לך להתנסות כמטפלת באופן אמיתי מול מטופל או קבוצה. בד"כ העבודה המעשית כוללת הדרכה צמודה מאחר והמפגש האמיתי עם המטופל ו/או הקבוצה מעלה סוגיות רבות, מורכבות ומגוונות.
דרך העבודה המעשית ניתן ליישם את הידע הנלמד, את האינטואיציה הפנימית ואת המוטיבציה לטפל. לטעמי העבודה המעשית יכולה לשקף את מידת ההתאמה של המקצוע אלייך.
כל תכונית לימודים דורשת עבודה מעשית בשלב מסויים, ומאפשרת לסטודנט לבחור את המקום לעבודה המעשית.
מנסיון שלי ושל סטודנטים שאני מדריכה, הלימוד העיוני אינו דומה לעבודה המעשית והמפגש עם המציאות חזק, מפתיע ומאתגר.
בהצלחה!
תמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה
טל05/07/2009קודם כל תודה רבה לתמי על התיחסותך המהירה לשאלתי:)
ורציתי לדעת האם את ממליצה על ספרים שעוסקים במבוא לתרפיה באומנות שאוכל לקרוא לפני תחילת הלימודים כדי להרחיב את הידע שלי בנושא
תודה רבה
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
תמי הלוי05/07/2009טל שלום,
כן, אני ממליצה על הספר - שלושה קולות על תראפיה באומנות/דאלי.
אני מאמינה כי תמצא/י חומר ספרותי רב גם דרך האינטרנט. ובחנות תולעת ספרים שברח' בזל בת"א.
בהצלחה,
תמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודי דרמה תרפיהדנה04/07/2009
שלום לכולן!
שמי שרון ואני מעוניינת להירשם ללימודי דרמה תרפיה.שאלתי היא האם ישנה אונברסיטה (ראיתי התכתבויות לגבי בר אילן) שמלמדת תרפיה בדרמה?
בנוסף,לאנשי המקצוע שכבר עובדים בתחום, חשוב לי לדעת מה מצב שוק העבודה(אני ידועת שהתקופה הנוכחית היא לא אינדיקציה...:) עד כמה מורכב למצוא עבודה והשתלב בתחום?
בברכה,
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשרון
מיה גל M.A.05/07/2009שרון שלום,
אוניברסיטת לסלי מלמדת דרמה תרפיה. אינני יודעת לגבי בר אילן, כדאי שתבררי ישירות מולם.
לאחר סיום הלימודים, מנסיוני לא צפויות בעיות מיוחדות להשתלב בתחום, אם במשרד החינוך, אם במרכזים טיפוליים שונים ואם במסגרות אחרות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה
דנה05/07/2009היי מיה,
את התואר בלסלי אני מכירהץמאוד יקר עבורי...מה את אומרת לגבי התוכנית בתל חי? יש שלוחה שלהם בכפר הירוק.בנוסף,
לגבי השתלבות המערכת החינוך,האם תעודת הוראה היא הכרחית?
תודה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרמה תרפיה
מאיה05/07/2009אני לא מציעה לך בכלל ללמוד ללימודי תעודה...אני ביררתי ומצאתי שגם אם זה כרגע יקר, חשוב מאוד לעשות מאמץ וללמוד לתואר שני. יש גופים ציבוריים רבים שלא מקבלים מטפלים באמנויות בלי תואר שני קליני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשלמה לתואר שני
טל05/07/2009הי
כדאי לך לברר אם התוכנית ללימודי תעודה בה את מעונינת תעשה השלמה לתואר שני במידה והחוק יעבור בכנסת
כמו כן ישנה תוכנית בבית ספר לאומנות באונ ת"א המיועדת לבעלי תעודה שבה ניתן להשלים תואר שני
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשלמה לתואר שני
מאיה05/07/2009מי שרוצה להשלים מלימודי תעודה לתואר שני צריך לעשות הרבה השלמות...למה לא ללמוד מראש לתואר שני? קיצורי דרך עולים הרבה כסף וזמן.
לגבי ת"א - הבנתי שמדובר בתואר שני באמנות ולא בתואר שני קליני, ואז בכל מקרה אי אפשר להתקדם בעולם הטיפולי ללא תואר שני קליני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש תואר שני בדרמה תרפיה
דנה05/07/2009באוניברסיטת חיפה.
אני נרשמתי לשנה הבאה לאונ' חיפה.
זו נראית לי האופציה השפויה יחסית.
זה תואר שני לכל דבר בשכ"ל אוניברסיטאי.
אמנם התוכנית שלהן חדשה, אבל בכל זאת אונ' חיפה היא גוף מכובד ואני מקווה שגם הלימודים בהתאם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוניברסיטת חיפה
ת05/07/2009הלימודים הם בעיקר תאורטיים
מי שרוצה להשלים להיות מטפל צריך ללמוד שנה שלישית בעלות אסטרונומית
חוץ מזה שכר לימוד באונ' חיפה במסלול שציינת הוא ממש לא אוניברסיטאי
הם מסתירים את שכר הלימוד האמיתי
התואר הוא לא מטפל אלא בחינוך ורווחה
כמו שכתבו כבר כאן - קיצורי דרך עולים הרבה יותר בסוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלכס- תוכל לפרט לגבי
דנה06/07/2009השנה השלישית שעליה דיברת..
מהיכן הפרטים על כך? כיצד ביררת זאת? באתר שלהם כתוב:
"התוכנית מיועדת לבעלי תואר ראשון ממוסד להשכלה גבוהה המעוניינים לעסוק בטפול באמצעות אמנויות.
למסיימי התוכנית בהצלחה יוענק תואר שני בטפול באמצעות אמנויות בתחומי המגמה בה למדו.
למודי השדה במהלך למודי התואר השני יזכו את התלמידים בספח לתעודת המ”א המאשר התמחות באבחון וטיפול באמצעות אמנויות בהתאם למגמה בה התמחו"
נרשמתי לשנה הבאה ואני מאד אשמח לדעת לקראת מה אני הולכת....
תודה
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההתיחסות והתגובות של כולם
דנה06/07/2009רציתי לבדוק האם יש תוכנית באוני' בר אילן ובנוסף,האם מי שענה לי לגבי לימודי התעודה מול תואר שני הם דרמה תרפיסטים שעובדים בתחום או סטודנטים?
המון תודה,
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפירוט
ת06/07/2009שם התואר המוענק: מוסמך האוניברסיטה בחינוך ובמדעי הרווחה והבריאות בבית הספר לטיפול באמצעות אמנויות במגמה (א) לטיפול באמצעות אמנות פלסטית, (ב) לטיפול באמצעות תנועה, (ג) לטיפול באמצעות דרמה.
תוספת לשכר לימוד (עוד 12000 ש"ח):
תוכנית סגורה בעלות של 6000 ₪ לשנה כוללת הדרכה קבוצתית במסגרת האוניברסיטה בקבוצות של כ- 12 סטודנטים והדרכה פרטנית במרכז הלמידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך פירוט
ת06/07/2009היקף שעות ההתנסות הכולל במהלך שתי שנות הלימוד הוא 500 שעות.
(לפי דרישות של משרד הבריאות יש צורך ב-1200 שעות התנסות)
לגבי שנה שלישית של התנסות(בעלות גבוהה) דובר בשנה שעברה אך כרגע אני לא מצליח להגיע לזה באתר של האוניברסיטה
יכול להיות שזה מוסתר או שבוטל
אני מציע שתבררי לגבי 500 שעות התנסות שמקבלים לעומת דרישת משרד הבריאות 12000* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך פירוט
ת06/07/2009אני מצרף קישורים שהבתססתי בהם בתובתי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה עם קישורים
ת06/07/2009לא מאפשר לי לכתוב קישורים פה באנגלית
1.
באתר של בית הספר לטיפול באמצעות אמנויות -> אודות בית הספר, מבנה הלימודים ודרישות הקבלה -> מצגת בית הספר לטיפול באמצעות אמנויות
2.
וגם תעשי חיפוש במשרד הבריאות על - מרפאים/ות בהבעה ויצירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהיכן הנתון של 1200 שעות?
הדס29/07/2009אני קראתי שמדובר על 750
אולי מישהו יודע איפה הצעת החוק ברשת, או היכן מה שהיה פעם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרמה תרפיה
אלונה08/07/2009גם אני מתעניינת בנושא. אני בררתי בבית ברל. הלימודים שם מתקיימים יום בשבוע ועד 10 שעות
שבועיות בזמנך הפנוי. לבסוף מקבלים תעודת מטפל. אני חושבת שהמקום נחשב לאיכותי למעט העובדה שאין בו תואר שני. אולי בעתיד יהיה ובמידת הצורך ניתן להשלים באונברסיטת ת"א.
אלונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה
מטפלת בדרמה27/07/2009שלום דנה,
אני בוגרת של תלחי אני מאוד ממליצה. אוניברסיטה ותואר זה לא הכל. חשובה מאוד ההכשרה ואני מוצאת שתלחי עושים עבודה רגשית מצויינת וכל תלמיד עובר תהליך פנימי משמעותי במהלך הלימודים שבעיני הופך אותו למטפל טוב יותר. בסופו של דבר מה שמשמעותי למטפל הוא האישיות שלו והיכולת שלו להתמודד עם מה שהמטופל מביא ולא התואר שלו. וידע תמיד ניתן להשלים, אישיות וגישה לא.
יש להם גם שלוחה באזור המרכז אם את משם, בכפר הירוק והבנתי שהם בדרך לקבל תואר בקרוב.
בהצלחה לך, מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך המלצה
מטפלת בדרמה27/07/2009אחרי שקראתי מה עוד כתבת אני מוסיפה, שמעתי שהמסלול בחיפה לא משהו מבחינה מקצועית, ואין שום בעיה להשתלב בעבודה עם תעודת מטפל, בשום מקום לא ביקשו ממני תואר שני. תעודת הוראה תצטרכי רק אם תעבדי במשרד החינוך ויש אופציות אחרות, אני הייתי מחכה עם זה לסיום הלימודים. אני חושבת שעדיף לך ללמוד במכללה וכבר כתבתי לך איזו הכי טובה בתחום בעיני, כי החוק יעבור והן ישלימו לתואר שני ואז ההכשרה שלך היא בתחום ומעשית לעבודה שלא כמו מה שהאוניברסיטאות מציעות, ושם גם תוכלי אח"כ להשלים לתואר. תלחי בדרך לקבל אישור לתואר ככל הידוע לי.
שוב בהצלחה, מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשלמה לתואר
אסנת שטרן29/07/2009זו פיקציה, כבר שנים מחכים להשלמה, בסמינר ובבית ברל ממש טובים במכירה של הסיפור הזה כבר 4 שנים, וכלום לא קורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתואר שני - תל חי
עדידי20/09/2009כן, העניין בתל-חי אכן תקוע וכל גורם נותן תשובה שונה. גלילה אומרת משהו אחד ומולי להד נותן תשובה שונה. חלק אומרים שאוטוטו זה מגיע וחלק מודים שעוד חזון למועד.
לאחרונה הייתי ביום פתוח שלהם. ההסבר שקיבלתי: לאחר שיועבר החוק הם ייצרו שיתוף פעולה עם אוניברסיטה / מכללה ודרכה ייצרו תוכנית של שנה וחצי או שנתיים שמשלימים ל MA דרכה ושתיועד לבוגרי המכללה. כמובן שכמו בכל תוכנית, כל שנה תעלה קרוב לודאי 20,000 ש"ח. את זה אני אומרת לא מתוך ידע ודאי (הם לא דיברו על מחיר ההשלמה באותו מפגש) אלא מתוך הגיון בריא והצע השוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודי פסיכודרמה באוניברסיטת חיפהיפעת03/07/2009
שלום רב,
האם יש כאן אנשים שלומדים במסלול החדש של אוניברסיטת חיפה בתואר השני לפסיכודרמה ויכולים לספר על הלימודים שם?
-אופי הלימודים, שעות התנסות, עם איזה קהל יעד וכו'.
בנוסף- יש דרישה להשלמה של קורסים בפסיכולוגיה וסטטיסטיקה, האם חייבים לעשות אותם בחיפה או שאפשר להשלימם במוסד אחר כגון אוני' ת"א או הפתוחה?
תודה רבה ושבוע נעים,
יפעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחיפה מלמדים דרמה ולא פסיכודרמה
מאיה16/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי בנותאדר30/06/2009
יש לי כמה שאלות
1.מה זה אומר פסיכודרמה?מה הלימודים? כמה זמן?
2.האם אפשר לעשות זאת כתואר ראשון או כקורס?
3.היכן אני אוכל לעבוד בכך לאחר מכן?
4.אפשר לטפל בזה בילדים נכון?
אני די חדשה ומנסה לבדוק כיוון לימודים....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאדר
מיה גל M.A.30/06/2009אדר שלום,
אפשר לכתוב ואכן נכתבו ספרים רבים על השאלה מהי פסיכודרמה וכמובן שלא אפרוש כאן את מלוא היריעה. באופן כללי, פסיכודרמה היא שיטת טיפול ייחודית וחוויתית, המשתמשת בפעולה, בחילופי תפקידים, בבניית סצנות ובאמצעים רבים נוספים על מנת לחבר את המטופל לחוויה, לרגשות, למחסומים הפנימים שלו, לכוחותיו ועוד.
אה לימודים לתואר שני או לימודי תעודה לאחר תואר ראשון, שאורכים 3 שנים לפחות.
אם תלמדי את זה כמו שצריך אני מניחה שתוכלי לעבוד בכך.
עם ילדים עובדים יותר דרך דרמה תרפיה, או פליי ת'רפי, או פסיכודרמה לילדים, כלומר, דרך אמצעים השלכתיים ומורחקים המשתמשים בדמיון לצורך הבעת העולם הפנימי.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תשובה לאדר
מיה גל M.A.30/06/2009במידה ואת רוצה לחוות מהי פסיכודרמה נסי ללכת להתנסויות של סמינר הקיבוצים, מכון כיווניןם או אוניברסיטת לסלי.
בנוסף אני מפנה אותך לשני ספרים בעברית שיתנו לך מושג על התחום:
פסיכודרמה - עיניה ארצי
במה במקום ספה - אליאב נהרין
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכון כיוונים לא מאושר במשרד הבריאות
מאיה01/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנאי קבלה לתרפיה באמנותיואב28/06/2009
היי לכולם,
מהם תנאי הקבלה לתרפיה באמנות ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליואב
מיה גל M.A.28/06/2009יואב שלום,
לכל מוסד יש את תנאי הקבלה הספציפיים שלו וכדאי לך לברר במוסדות הלימוד השונים. הדרישות שהיו בזמנו באוניברסיטת לסלי היו תואר ראשון, אם הוא לא בפסיכולוגיה או במדעי ההתנהגות יש לעשות השלמות של קורסים מסויימים בפסיכולוגיה, 600 שעות של לימודים ו/או של עיסוק בתחום התרפיה שבחרת (דרמה, תנועה, אומנות פלסטית וכו') - 300 מהן לפחות לפני התואר ו - 300 נוספות ניתן להשלים במהלך התואר, 3 המלצות ממעסיקים/מפקדים/מרצים וכו' וכן מבחן קבלה שנעשה בקבוצה (אני למדתי פסיכודרמה והמבחן נעשה בצורה פסיכודרמטית). בנוסף צריך היה להגיש חיבור באנגלית מדוע בחרת ללמוד טיפול באומנויות. אני מניחה שדרישה זו אינה קיימת במוסדות לימוד אחרים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לבחור מכללה?שרון27/06/2009
שלום,
אני שוקלת ללמוד תרפיה באומנות ללימודי תעודה.
שתי מכללות בולטות במרכז הן- המדרשה בבית ברל וסמינר הקיבוצים.
איך אפשר לדעת באיזו מכללה לבחור? אילו שיקולים אני צריכה להציב לעצמי? האם לקחת את המיקום הגאוגרפי כשיקול מרכזי (ז"א- המכללה שיותר קרובה לאזור מגורי)? מה בעצם ההבדלים בין שתי המכללות האלו- האם ההבדלים משמעותיים בבחירה?
תודה לעוזרים!
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
תמי הלוי27/06/2009שלום שרון,
לצערי לא למדתי במכללות אלו. אולם לדעתי יש לקחת בחשבון:
1. את הקירבה למקום המגורים ולמקום העבודה.
2. את מידת ההתנסות והפרקטיקה.
3. את כמות החומר העיוני הנדרש ללמידה (ככל שלומדים יותר כך טוב יותר).
4. לבדוק את שביעות הרצון של הסטודנטים בכך שתגיעי בעצמך למכללות ותשאלי.
אני התרשמתי מסמינר הקיבוצים, מסטודנטים שאני מדריכה ומקולגות שמלמדות שם.
בהצלחה!
תמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשרון
מיכל29/06/2009היי שרון,
אני מסכימה עם מנהלת הפורום אבל אני חושבת שיש עוד כמה נקודות שכדאי לך לקחת בחשבון לפני שאת סוגרת באופן סופי על מקום לימודים.
אני לומדת במדרשה לאמנות במכללת בית ברל. גם לי לפני שהתחלתי ללמוד פה היו לי את אותן שאלות ולבטים.
אני הגעתי למספר מקומות כדי לשוחח עם ראשי התוכניות ואפילו הצלחתי לדבר עם כמה סטודנטיות. אגב, אני חושבת שב-16 ליולי יש יום פתוח שאת יכולה להתרשם יותר. אבל כדאי לך לברר עוד פרטים בדיוק מתי.
אני יכולה לומר לך מה אני מרגישה פה במדרשה לאמנות בלימודים שלי. המדרשה לאמנות לא סתם נקראת כך... המקום כולו הוא על טהרת האמנות ובתחומים מגוונים כל כך. מי שלומד כאן טיפול באמנויות מבין שזה יתרון גדול בגלל שיש לך עוד פרספקטיבה ותפיסות אחרות שיכולות לעזור לך בתקשורת שלך עם המטופלים.
בגדול רשימת השיעורים העיוניים מורכבת בתחומי הפסיכולוגיה וגישות טיפוליות שונות ומבחינה פרקטית יש סדנאות התנסותיות וזה בנוסף ליום עבודה מעשית פעם בשבוע.
עוד דבר מאוד מעודד אני חושבת, זה שבוגרים רבים מתוך המדרשה לאמנות מצליחים להשתלב בתחום כמטפלים ואני זוקפת את זה לזכות העובדה שיש לנו כאן יתרון בהבנה ובשילוב תחומי האמנויות השונים שמעלים רגשות ומחשבות אצל המטופל.
אני חושבת שכדאי שתעשי כמוני ופשוט תגיעי להתייעצות ולהתרשמות. תכיני לך עוד רשימת שאלות שיש לך ופשוט תלכי לבדוק מה מתאים לך.
בהצלחה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחירת מכללה - חשוב מאוד לקחת בחשבון
מאיה30/06/2009שלום,
כל המכללות שצויינו הן מכללות מצויינות, אבל לדעתי המקצועית חשוב לדעת שכיום יש הצעת חוק שעברה קריאה ראשונה בכנסת בנושא הטיפול בהבעה ויצירה, ואחד הסעיפים בחוק מכוון לכך שבעתיד יוכרו רק מטפלים בעלי תואר שני בתחום.
ולכן לדעתי זהו צריך להיות שיקול מרכזי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תואר שני בפסיכודרמה- 100 אלף שקלרחלי אליהו23/06/2009
שלום :-)
שמי רחלי ואני מעוניינת ללמוד פסיכודרמה, בחנתי את כל האפשרויות והגעתי ללאסלי פשוט הלימודים שם מאד יקרים, זה ממש תואר לעשירים בלבד.. היום הMA ליד השם מאד חשוב, אני אכן מסכימה שמה שחשוב זה האדם ולא התעודה אבל בחברה של תעודות מטפל לעומת תואר שני הוא שונה מנגד אוניברסיטת חיפה מלמדים מסלול תיאורטי מאד.
שאלתי אם יש עוד מוסד שמלמד תואר שני פסיכודרמה.
תודה רבה,
רחלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
תמי הלוי23/06/2009רחלי שלום,
לצערי הלימודים בלסלי אכן יקרים.
לצערי אני לא מכירה מוסדות לימוד שמלמדים תראפיה לתואר שני פרט ללסלי ולאונ' חיפה.
אני כן מכירה מטפלים רבים וטובים שעובדים ללא תואר שני.
בכל מקרה בהצלחה בדרך הטיפול.
תמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכללת סמינר הקיבוצים
ת02/07/2009גם לא ניתן להגיד לגביה שאלה לימודים לעניים - 60 ש"ח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון
ת02/07/200960 אלף ש"ח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני צריכה ייעוץ ממיה בבקשהמיכל15/06/2009
שלום לכן שמי מיכל תמיד היה לי ברור שאני רוצה ללמוד תרפיה בדרמה בלסלי. עשיתי תואר ראשון בחינוך לא פורמלי ותעודת הוראה בבר אילן. פתאום כשאני מגיעה לרגע ההרשמה נפתחה הרשמה באוני חיפה לתרפייה בדרמה תואר שני..ופתאום אני די מבולבלת אוני או לסלי? אני נורא רציתי ללמוד בלסלי אך אני חוששת מכך שזה לא תואר של אוני ישראלי..האם יש לי מימה לחשוש??המחיר יקר כמו שידוע זה שווה את זה? בנוסף רציתי לדעת תהיה לי עבודה במקצוע?כלומר יש ביקוש?? אני רוצה לדעת אם ללכת מבלי לחשוש לסלי או לחפש באוני ישראליות האם הנקודה הזו משמעותית?
תודה מראש על התשובה
אני שמחה שיצא לי לראות את האתר אולי תוכלו להכווין אותי יותר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למיכל
מיה גל M.A.15/06/2009מיכל שלום,
אני למדתי בלסלי במסלול הפסיכודרמה,ולא הדרמה-תרפיה, והייתי מרוצה מאוד. אולם לצערי אינני מכירה באופן אישי את המסלול בחיפה ולכן קשה לי מאוד לייעץ לך. ממה ששמעתי המסלול של הפסיכודרמה בחיפה הוא פחות חוויתי מאשר בלסלי, אבל כאמור, אינני יודעת זאת מכלי ראשון.
אני מציעה לך לנסוע לחיפה ולהתרשם, וכן לנסות לדבר עם מישהו שלומד שם, אם לא דרמה תרפיה אז פסיכודרמה, ולשמוע את התרשמותו. בנוסף לכך בדקי מי מרכז את המסלולים בשני המוסדות. במצב כיום אין בעיה לעבוד עם תואר שני מלסלי, ואף להתקבל ללימודי המשך. אינני יודעת אם התואר בחיפה שונה במובן זה.
עבורי, הלימודים בלסלי היו מאוד משמעותיים, הן מקצועית והן אישית אולם מובן שהדבר אינדיוידואלי וגם המסלולים של דרמה ושל פסיכודרמה הם שני מסלולים שונים עם מורים שונים.
הרבה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודי טיפול בתנועהניצן13/06/2009
הי
רציתי לשאול האם לדעתכן הלימודים קשים מאד נפשית? מכיוון שאמרו לי שעוברים הרבה תהליכים נפשיים, אך זה יכול להיות סביבה מאד לוחצת ולא תומכת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לניצן
מיה גל M.A.15/06/2009ניצן שלום,
לימודי התרפיה מעמתים אותך עם הנקודת הקשות והכואבות בחיי הנפש שלך, כמו גם עם כוחותייך.על מנת להיות מטפלת, לא כל שכן מטפלת טובה, את חייבת להכיר את עצמך לעומק, גם את המקומות הקשים להתמודדדות, מקומות שהרבה פעמים אנשים מעדיים לא לגעת בהם ולא להכירם. בטיפול המקומות הללו נפתחים, ועל מנת לטפל באנשים, את חייבת להכיר את המקומות הללו בתוכך.
אז כן, הלימודים לא קלים מבחינה רגשית אבל הם גם מצמיחים ומגדלים ותורמים רבות למודעות העצמית שלך, ומומלץ מאוד, ואף חיוני לדעתי, ללוות א לימודים בטיפול נפשי על מנת לעבד את התכנים שעולים בלימודים. בהחלט חשוב שהסביבה תהיה תומכת, ושהמרצים יהיו כאלה שידעו להחזיק את התכנים שעולים בקבוצה.
עלייך לשאול את עצמך האם את מוכנה להיפתח ולהביא את עצמך באופן אמיתי ועמוק, ולגעת בכאבים הרגשיים שחווית במשך השנים. אם לא -יתכן שלא כשאי לך לבחור בתרפיה כמקצוע, מאחר וזהו לב הענין.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצהלימור הררי10/06/2009
אני מחפשת מטפלת באומנות לביתי והגעתי דרך גוגל למיכל בוגין - ציפור לנפש . ברשימת יה"ת לא מופיע שמה למרות שלדבריה היא רשומה . רציתי לדעת האם ייתכן והאם אוכל לקבל המלצה למטפלת בתרפיה באומנות. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ללימור
מיה גל M.A.10/06/2009לימור שלום,
אינני מכירה את מיכל בוגין ואינני יודעת אם הדבר יתכן אם לאו. אולם קיימים מטפלים רבים וטובים שאינם רשומים ביה"ת ואין הדבר גורע ממקצועיותם, אין חובת רישום ביה"ת.
לגבי המלצות את מוזמנת לפנות אלי או אל תמי הלוי על מנת לספר יותר לעומק על קשייה, נטיותיה וצרכיה של בתך ואזי נוכל לחשוב ביחד איזה סוג טיפול מתאים לה ואיזו מטפלת.
בברכה,
מיה גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התענינות לגבי הלימודיםיודית08/06/2009
שלום! אני מבינה מסקירה שעשיתי שיש אפשרות ללמוד תואר שני או רק לימודי תעוה בתחום האומנויות. רציתי לדעת האם לימודי תעודה מאושרים על ידי משרד החינוך כמקצוע פרארפואי? והאם הם מוכרים ממשרד הבריאות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
תמי הלוי08/06/2009יודית שלום,
למיטב ידיעתי, לימודי תעודה מאפשרים עבודה במשרד החינוך.
לגבי משרד הבריאות, כרגע אין הכרה במוסדות השונים המלמדים טיפול באומנות.
בעבר היתה הכרה.
אני מציעה לך לבדוק באתר של יה"ת - האגודה של המטפלים בהבעה ויצירה איפה הנושא עומד היום.
בכל אופן העיניין החשוב יותר הוא מידת המקצועיות, ההשקעה, הנתינה, האכפתיות של המטפל ובכך נמדדת ההערכה וההתקדמות המקצועית. לשם כך, נדרשת התמדה, רצינות אחריות אישית וצמיחה אישית.
בהצלחה!
תמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)