מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום לכולןאדר08/06/2009
היי
שמי אדר ואני מאוד מחוברת לכל התחום של האומנות ולידלים והחלטתי לשלב בינהם,
וללמוד תרפיה באומנות טיפול באומנות, הבעיה היא שאין לי כרגע אפשרות לעשות תואר ואני רוצה לעשות קורס שיהיה לי לפחות רק כדי שאוכל להתחיל לעבוד בכך.
השאלה היא איזה קורס לקחת ממה להתחיל?איפה לומדים את הקורסים האלו? איפה אפשר לחפש עבודה בתחום? באיזה מקומות? אני פשוט לא יודעת ממה להתחיל
אודה לכם על העזרה
אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
תמי הלוי08/06/2009אדר שלום,
אי אפשר לעסוק בתחום הטיפול באומנות ללא הכשרה מלאה, ז"א סיום לימודי תעודה רצוי תואר שני מלא, וזאת בתנאי שיש לך תואר ראשון בחינוך, עבודה סוציאלית או פסיכולוגיה.
טיפול באומנות הוא טיפול רגשי העוסק בנפש האדם, אי אפשר להתחיל לטפל ללא לימודים מלאים הכוללים בתוכם התנסות אישית, תהליך טיפול אישי, צמיחה אישית ומקצועית כאחד.
גם מטפלים שמסיימים את לימודיהם לא כולם יכולים לטפל, הם צריכים הדרכה ליווי והמשך למידה מתמיד - הדרך ארוכה ויש להבשיל לתוכה.
אני מציעה ללמוד לאט לאט כל תחום. קורסים באומנות, רק אומנות ולצבור שעות (כי צריך המון שעות אומנות - זאת אפשר לברר במוסדות שמלמדים תראפיה באומנות). או פסיכולוגיה, ושוב לאט לאט דרך האוניברסיטה הפתוחה או בכל פעם קורס בסמינירים ומכללות ולצבור ידע.
לי באופן אישי לקח להגיע אל התואר השני בערך 12 שנים. היו הפסקות באמצע, למדתי בקורסים לאומנות, חזרתי להשלים תואר ראשון וכו'.
טיפול באומנות הוא תחום רציני ויש להתייחס אליו כך.
אין קורס הכנה אלא למידה, עקבית, רצינית שמאפשרת התפתחות ויכולת טיפולית בהמשך.
תמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לתואר שניאישה03/06/2009
בתואר שני , מבקשים להביא המלצה. לא ברור לי ממי לבקש?כיתות הלימוד גדולות ואין מרצה שיש לי איתו מגע. מה מטרת ההמלצה?אשמח לשמוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשאלה בקשר להמלצה
מיה גל M.A.03/06/2009שלום רב,
ההמלצה צריכה להיות מאדם שהתרשם ממך, מאשיותך, ממקצועיותך, מהבנתך וכדומה, במסגרת מקצועית, לימודית או אחרת. זה יכול להיות מעסיק או מעסיק לשעבר, מרצה שמכיר אותך או אפילו מישהו שעבד במחיצתך ולא מעלייך, למשל בעבודת צוות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי אני אשמח לעזרהעדי ב.פ03/06/2009
אני משוחררת כשנה ורוצה ללמוד תרפיה באומנות אך ברצוני להוציא תואר שני בתרפיה באומנות ולא להסתפק בלימודי תעודה.
את התואר השני אני מעוניינת ללמוד בלסלי וכיוון שיש בפורום זה בעליי נסיון הייתי שמחה לקבל עזרה בנושא .
ההתלבטות שלי היא מה ללמוד בלימודי התואר הראשון כדיי שיתמוך וייתן בסיס בצורה הכי טובה לתואר השני בתרפיה באומנות ?
חשבתי על לימודי תואר ראשון בבית ברל אשר משלבים אומנות הוראה וחינוך אך לעומת זאת לפי מה שקראתי בפורמים ראיתי שהרבה מגיעים לתחום מרקע של תואר ראשון בחינוך מיוחד או בפסיכולוגיה...
אשמח לקבל עזרה בנושא
תודה מראש
עדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לעדי
מיה גל M.A.03/06/2009עדי שלום,
בעקרון מבחינת תנאי קבלה הרי שכל תואר ראשון יכול להיות מספיק, ובתנאי שתשלימי מספר קורסים בפסיכולוגיה. אולם לדעתי תואר ראשון שהוא מתחום הפסיכולוגיה או מדעי ההתנהגות יתן לך בסיס טוב יותר מתואר ראשון בחינוך או בהוראה. הלימודים בלסלי הם עם אוריינטציה חזקה ללימודי פסיכולוגיה, ומתמקדים בשילוב בין הפסיכולוגיה לבין הטיפול באומנויות. אם תוכלי למשל ללמוד פסיכולוגיה עם אומנות או קולנוע זה יהיה שילוב אידיאלי, שיתן לך גם את הרקע בפסיכולוגיה וגם את הרקע האומנותי הנדרש לשם קבלה ללימודים (600 שעות של לימודים או עיסוק בתחום האומנות שבו את מתמקדת בלימודי התואר השני).
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעדי
תמר04/06/2009היי עדי,
ראיתי את השאלה שלך היום וחשבתי לעצמי שזאת ממש חובה שאני אענה לך בגלל הניסיון שיש לי כסטודנטית ללימודי תרפיה באמנות במדרשה לאמנות (במכללת בית ברל).
אני חושבת שהחשיבה שלך לשלב בלימודי התואר הראשון אמנות וחינוך זה ממש מצוין בעיקר בגלל שאת מרוויחה עם זה יתרונות רבים לקראת כניסה לתחום לימודי טיפול באמנות.
היתרון בלימודים במדרשה לאמנות לתואר הראשון הם בראש ובראשונה נובעים מהמהות של סביבת הלימודים פה שהיא של אמנות ויצירה. תואר ראשון בחינוך לאמנות מקנה לך גם תעודת הוראה שזה כבר מקצוע ביד. כשתרצי להמשיך הלאה לכיוון של לימודי תרפיה באמנות, אז לדעתי המדרשה לאמנות היא המקום הכי טבעי להמשיך ולהשתלב באופן הכי טבעי וחלק שאפשר.
זה בעצם ייתן לך הרבה יותר מהבסיס הלימודי, את גם תראי שתהיה לך חשיבה אחרת ונכונה יותר לקראת עבודה עם המטופלים שיהיו לך.
אם הייתי צריכה להתחלף איתך הייתי הולכת ומבררת עוד פרטים ואולי גם קובעת פגישת ייעוץ לפני שאת מקבלת החלטות. בצורה כזאת תהיי הכי חכמה ורגועה.
שתהיה לך אחלה שבת ואם את תרצי לשאול אותי עוד משהו אז בכיף ;-)
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימודי טיפול באמנות
נועה07/06/2009שמעתי שיש הצעת חוק שתאשר רק תכניות לימודים לתואר שני בתחום ולא יהיו בעתיד לימודי תעודה, שווה בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי הצעת החוק
תמר08/06/2009היי,
לפי מה שגם אני שמעתי הוגשה הצעת חוק כזאת (שעדיין לא עברה אגב),
אבל גם אני ביררתי את זה אצלי במדרשה לאמנות כדי לראות מה קורה עם העניין הזה באמת.
דיברתי עם ראש החוג שאמרה לי שכל מי שהתחיל ללמוד בתוכנית לימודי תרפיה באמנות במדרשה לאמנות, אז השנים האלה יוכרו לו כחלק מהתואר השני, כולל מי שיתחיל ללמוד בשנת הלימודים הקרובה.
כן, גם במדרשה לאמנות יהיו לימודים לתואר שני בקרוב. עכשיו כל הפרוצדורות והביורקרטיות צריכות לקרות...
ככה שלכל מי שלומד פה כבר או מתכנן ללמוד במדרשה לאמנות אין ממה לחשוש. נהפוך הוא.
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתואר שני בתרפייה באומנות בבית ברל
א23/06/2010אני בררתי את הנושא יותר לעומק ונקלעתי למבויי סתום.
שוחחתי עם המל"ג לברר האם הוגשה בקשה מתאם בית ברל לתואר שני והתשובה שקיבלתי הייתה
ש ל י ל י ת.
הם הפנו אותי למשרד החינוך לבדוק אצלהם את הסוגייה, אך הם סירבו לתת לי מענה
והפנו אותי חזרה לדבר עם המכללה.
לאני ודעתי דבר לא מתקדם בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לפרטים
אלכס23/06/2010עם מי דיברת בדיוק במל"ג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרפיה באומנות - בנוגע לתואר M.Aליאור02/06/2009
שלום רב,
אני בעלת תואר ראשון במדעי ההתנהגות ומתעניינת בלימודי תראפיה באומנות.
אני מתלבטת בין מס' מוסדות. הסיבה להתלבטות שלי היכן ללמוד היא התעודה.
אני מעוניינת ללמוד במדרשה לאומנות בבית-ברל, אך הבנתי שהלימודים שם אינם לימודי תואר שני אלא לימודי תעודה, אולם נאמר לי שם שבשנתיים הקרובות זה אמור להשתנות לתואר שני, אך אין לדעת באמת מה יהיה...
שאלתי היא - עד כמה התואר בתחום זה הינו קריטי? האם יש חשיבות רבה לכך שזה תואר M.A או תעודה?
אודה לתשובתכם,
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לליאור
מיה גל M.A.03/06/2009ליאור שלום,
שאלתך נשאלה פעמים רבות בפורום זה, שאיננו פורום שמטרתו ייעוץ ללימודים אלא מטרתו מתן מענה לשאלות טיפוליות. מנסיוני ומהיכרותי עם מטפלים שונים אוכל לומר לך שגם מטפלים בעלי תעודה בלבד ולא בעלי תואר שני עובדים כיום בתחום, והם יכולים להיות מטפלים מעולים. ברור שיתכן שיש מקומות עבודה המתנים את הקבלה בתואר שני, אולם אלה כבר דרישות ספציפיות של כל מוסד.
מה שכן, במידה ותרצי ללמוד לימודי המשך כלשהם, כגון פסיכותרפיה וכדומה, ישנם מוסדות הדורשים תואר שני כתנאי קבלה. כל מוסד לימודים ודרישותיו הספציפיות. בנוסף לכך, אינני יודעת מה יהיו הדרישות של המקצוע לפי החוק הנמצא בהליכי חקיקה. במצב כיום, אין בעיה למטפלים בעלי תעודה לעבוד בתחום.
בהצלחה בכל דרך שתבחרי בה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
תמי הלוי03/06/2009עדי שלום,
קשה לי לענות לך על השאלה הזו מאחר ואני באופן אישי בחרתי בלימודי החינוך המיוחד מתוך חיבור לסמינר הקיבוצים, למקום לאוירה למרצים.
בכל זאת,
לטעמי מסלול שיכול לשלב גם אומנות, וגם פסיכולוגיה הוא המסלול המועדף.
לגבי לימודי חינוך מיוחד, אין מספיק למידה מתוך עולם הפסיכולוגיה.
אולי אפשר לשלב תואר ראשון בפסיכולוגיה ובמקביל גם לימודי אומנות.
רוב המטפלים שמקבלים בסופו של עניין תואר שני, לומדים לאחר מכן לימודי פסיכותראפיה באחת מהאוניברסיטאות השונות. כך שידע מעמיק בפסיכולוגיה נדרש ונחוץ בעבודה כמטפל/ת באומנות.
מקווה שעניתי לשאלתך.
בהצלחה!
תמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודי תרפיה באומנותאפרת ליאת27/05/2009
שלום,
אני מתעניינת בלימודי תרפיה באומנות בררתי בכמה מקומות ורציתי לדעת אם יש לכם מה לומר על הלימודים במכללת ירושלים-כי שם הכי נראה לי ללמוד.
תודה רבה
ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
תמי הלוי27/05/2009אפרת ליאת שלום,
לגבי מכללת ירושלים אין לי מידע.
חשוב לדבר עם הסטודנטים ולהתרשם.
רצוי לדעת האם יש הדרכה וליווי.
אני ממליצה שמקום הלימודים יהיה קרוב למקום המגורים, כי הלימודים מעייפים בעיקר ברמה הרגשית.
בהצלחה!
תמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודי פסיכותרפיה דינאמיתמרינה25/05/2009
שלום רב,
אני בעלת תואר שני בטיפול בהבעה ויצירה. אני מעוניינת ללמוד פסיכותרפיה ושוקלת להתחיל ללמוד במכון מגיד, התוכנית שלהם היא 3 שנים ובסוף מקבלים תעודה. אשמח לחוות דעת של מי שעשה מסלולל דומה או מכיר את התוכנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
תמי הלוי25/05/2009לצערי לא למדתי פסיכותראפיה. אבל ההעדפה שלי היא למסלול של בר-אילן.
בכל מקרה, בהצלחה!
תמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטפל בפסיכודרמהאילנה22/05/2009
שלום לכולם. אני עו"ס בהוסטל לבריאות הנפש. רצינו התחיל פסיכודרמה עם הדיירים שלנו.
איפה אני יכולה למצוע מטפל או סטודנטים שצריכים לעשות סטז'
תודה על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
תמי הלוי23/05/2009אילנה שלום,
אפשר לפנות למוסדות הלימוד השונים המחפשים מקומות לסט'ז תמיד.
כמו: סמינר הקיבוצים, בית ברל, אונ' חיפה,לסלי קול'ג וכדומה.
בהצלחה!
תמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיפה את גרה איפה ההוסטל
טלטול29/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראיון קבלה אישיאילת20/05/2009
שלום, אני מתכוונת ללמוד בבית ברל- תרפיה באמנות, בקרוב אזומן לראיון אישי, אודה לך אם תוכלי לתת לי קצת אינפורמציה על מה קורה בראיונות הללו, כדי שאבוא מוכנה ולא אהיה נירגשת מידי..
קראתי שאין לך מושג, כיוון שלמדת בלסלי, אני חושבת שאם תוכלי לשתף מעט, מה היה בראיון האישי שלך- בלסלי, זה יהיה מועיל מאוד, כי השאלה חוזרת ולא נענית, אני מאמינה, שרוח הדברים בראיונות הללו היא דומה פחות או יותר, כך ששיתוף שלך כמנהלת הפורום, יכול להיות מבורך ולהפיג הרבה חששות... תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
תמי הלוי23/05/2009אילת שלום,
לגבי מתן מענה לשאלתך. מאחר וכל מוסד אקדמי בונה לעצמו פרופילאחר של סטודנט גם ראיונות הקבלה שונים בתכלית.
לגבי נסיוני האישי: אמנם חלפו יותר מעשר שנים, אך חלקים ממנו זכורים לי. בראיון היינו קבוצה של כ-4 סטודנטיות, כל אחת סיפרה על עצמה, נשאלה שאלות כלליות וגם שאלות אחרות כגון: איזה בעל חיים את אוהבת, וצבע אהוב עלייך. נשאלו שאלות הקשורות למוטיבציה לעבודה, לסוג של 'אני מאמין' או חזון טיפולי.
לאחר מכן התבוננו על עבודות האומנות שהבאתי איתי.
בחצי השני שהיתה קבוצה גדולה ויחד עברנו חוויה בתנועה, ביצירה ובדרמה.
הראיון ערך מס' שעות והיה בהחלט מעייף מבחינה נפשית/רגשית.
מקווה שתשובה זו תפיג מעט מחששותייך.
בהצלחה!
תמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלה לתואר שני בתרפיה בתנועהמאיה20/05/2009
שלום,
בשנה הקרובה אני מתחילה תואר בפסיכולוגיה ובעתיד אני מתכוונת לעשות תואר שני בתרפיה בתנועה כנראה במכללת סמינר הקיבוצים (זה המקום היחיד ששמעתי עליו דברים טובים).
לפני שאני מחליטה באיזה מוסד ללמוד את התואר הראשון רציתי לשאול האם יש חשיבות, בקבלתי לתואר השני בתרפיה בתנועה, למוסד בו למדתי את התואר הראשון ואם כן האם עדיפה אוניברסיטת חיפה על פני מכללת ת"א-יפו או להיפך?
ואני יודעת שזה פורום תרפיה באומנות, אבל אולי תוכלו לעזור לי מהידע הכללי שלכם.. האם בשוק העבודה הרחב יותר בתחום הפסיכולוגיה יש חשיבות גדולה למוסד בו לומדים את הראשון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למאיה
מיה גל M.A.20/05/2009מאיה שלום,
לציטב ידיעתי כל תואר ראשון המוכר בארץ מספיק לצורך קבלה לסמינר הקיבוצים, אולם ליתר בטחון אני מציעה לך לברר ל הסמינר או מול כל מקום אחר בו את חושבת ללמוד.
לגבי שאלתך השניה הרי שקשה לי לענות לך עליה, אולם אם את מתעתדת להיות מטפלת בתנועה הרי שיותר חשוב היכן תלמדי את התואר השני או את לימודי התעודה, ופחות יסתכלו לדעתי על התואר הראשון. מעבר לכך, יש מוסדות ואנשים אשר מתייחסים יותר למוסד הלימודים ויש כאלה שפחות, אין כללים בענין. בסופו של דבר חשוב יותר איזו מטפלת תהיי מאשר איפה למדת.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה.
מאיה21/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימודי טיפול באמנויות
נועה03/06/2009למיטב ידיעתי יש כוונה של משרד הבריאות לאשר רק מטפלים בעלי תואר שני, שווה בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בתנועה ואופציות שכרשירלי19/05/2009
היי,
אני מתעניינת ללמוד טיפול בתנועה לתואר שני באוניב' חיפה. התחום מעניין אותי,
אך במידה ואני לא אפתח משהו עצמאי, מהם טווחי השכר כשכירה במוסדות הציבוריים? במוסדות הפרטיים??
אשמח לדעת לפחות כיוון. המון תודה
שירלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
תמי הלוי20/05/2009שירלי שלום,
לגבי הדכר באופן מאוד גס - בשירות הציבורי אנו מדברים אולי על 30-45 ש"ח לשעה.
במקומות בהם החוזה הוא חוזה קבלן, מדברים על 80-100 ש"ח לשעה.
בקליניקה פרטית מדובר על 150-450 ש"ח לשעה.
אבל אני רוצה מאוד לסייג את המידע כי הוא תלוי בגורמים רבים: תלוי האם את תעבדי במרכז או בפריפריה, מהו הנסיון שלך, מהי ההצלחה שלך, מהי המקצועיות, המוטיבציה, ההשקעה וכו' וכו'. בשרות הציבורי התימחור נמוך אך ישנן הטבות גדולות המתווספות...
אני חושבת שהדבר החשוב ביותר הוא המוטיבציה שלך לעבודה, גם אם בתחילת הדרך התגמול מאוד נמוך.
בהצלחה!
תמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודי תרפיה באומנותלימור17/05/2009
שלום!
אני מסיימת השנה את לימודי בחינוך מיוחד ומאוד רוצה להמשיך ללימודי תואר שני בתחום התרפיה באומנות,יש לי מספר שאלות שאשמח לקבל עליהן תשובה/ תגובה
1. האם כדאי לעשות זאת כתואר שני או כתעודה ואילו הם המקומות המומלצים ביותר לעשות זאת?
2. אני שוקלת ללמוד באוניברסיטת חיפה אך התלבטות שלי האם הלימודים שם ברמה גבוהה בתחום התרפיה?
3. חוץ מחיפה ולסלי האם יש עוד מקומות בהם התרפיה באומנות מוכרת כתואר שני?
תודה לימור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
תמי הלוי17/05/2009לימור שלום,
שאלתך נשאלה פעמים רבות כל כך בפורום הזה.
אני ממליצה לקרוא מעט מהתשובות.
בכל אופן,
1. רצוי ללמוד תאור שני. אולם, מטפלים רבים מאוד עובדים ללא תואר.
2. רמת הלימודים תלויה בהדגשים השונים של כל מקום לימודים. אני מציעה ללכת למקומות השונים ולהתרשם.
3. אין לי מושג לגבי מקומות נוספים שבהם לומדים לתואר שני.
בהצלחה!
תמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השלמת שעות אומנותמירב13/05/2009
היי לכולן, שמי מירב ואני מסיימת את לימודי במכללת דוד ילין בטיפול באומנות.
לצערי לא סיימתי את מכסת ה- 300 שעות אומנות שהייתי צריכה על מנת לסיים את לימודי וכעת הם "תקועים" לגמרי בחיי (וזה הזמן להמליץ לכולן לסיים את 600 שעות האומנות לפני תחילת הלימודים). אני הולכת להשלים אותם בבית ברל ורציתי לשאול קצת על השלמת השעות שם.
אני הייתי שמחה לקבל חוות דעת ממי שלמדה שם או השלימה שם שעות. האם יש מרצה, האם ממש יושבים מ8 בבוקר עד 16....ומה קורה אם מחסירים יום .....ועוד.
בעקרון אני יודעת שהמכללה מצויינת ואוכל ללמוד בה הרבה וזו התוכנית הכי זולה שקיימת היום בשוק אז זו האופציה הכי טובה עבורי איך שלא יהיה.
תודה רבה
מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
תמי הלוי17/05/2009מירב שלום,
אפשר גם להסתכל על העובדה שבה את מרוויחה עוד לימודי אומנות...
אני מקנאה בך!
באמת.
בכל אופן בהצלחה!
תמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודים לפסיכודרמהשירין11/05/2009
שלום
אחרי תואר ראשון ושני בתחום מחקר רפואי החלטתי לשנות כיוון בחיים וללמוד פסיכודרמה במכון כיוונים. לאחר שהתקבלתי ללימודים שם בחנתי את אופי הלימודים שם ובמקומות אחרים והתברר לי שבניגוד למשל לסמינר הקיבוצים או ללסלי קולג' לא נדרשות 300 שעות משחק במכון כיוונים וזה כנראה בין היתר מה שמונע ממשרד הבריאות להכיר במכון זה כמכון הכשרה למטפלים שאותם משרד הבריאות היה רוצה להעסיק (על פי חוזר מנכ"ל 39/05).
מאחר וכיום אין חוק בישראל שמסדיר את לימודי הפסיכודרמה בארץ רציתי לדעת האם יש הבדל בין המכונים השונים מבחינת מציאת תעסוקה בתחום?
האם העובדה שאני אסיים לימודים בכיוונים ולא בסמינר הקיבוצים תמנע ממני לעבוד במקומות שקשורים למשרד הבריאות בעתיד?
בהנחה שיצא בעתיד חוק שמסדיר את המקצוע האם בוגרי מכונים שלא מוכרים כיום על ידי משרד הבריאות ימצאו עצמם מחוץ למעגל התעסוקה?
בכל מקרה הייתי רוצה ללמוד תואר שני בתחום - האם המקום היחיד ללימודים הוא לסלי קולג'?
תודה על התשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשירין
מיה גל M.A.13/05/2009שירין שלום,
לצערי אין לי כל דרך לענות לשאלותייך בענין זה. התמחותי היא בטיפול ולא בענייני ההכשרות למיניהן. אני יודעת שיש יוצאי כיוונים שעובדים בתחום, אינני יודעת אם הם יכולים לעבוד במקומות שקשורים למשרד הבריאות אם לאו.
לענין תואר שני, יש גם לימודי פסיכודרמה לתואר שני באוניברסיטת חיפה, זהו מסלול חדש יחסית למיטב ידיעתי ואין לי מידע עליו מעבר לכך. מאחר וציינת שמילא את רוצה ללמוד תואר שני בתחום, אני מציעה לך לפנות לאוני' חיפה ולאונ' לסלי, לקבל מהן מידע ולעשות את ההשוואה ביניהן.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודי תעודה בפסיכודרמהשירין11/05/2009
שלום רב,
אחרי שסיימתי תואר ראשון ושני במקצוע המחקר הרפואי הבנתי שאני רוצה לשנות כיוון והחלטתי ללכת לכיוון הפסיכודרמה. התעניינתי במכונים השונים שמלמדים את זה כך שהגעתי למכללת כיוונים והתקבלתי ללימודים שם. לפי הבנתי הלימודים שם הם לימודי תעודה אבל מאחר והם לא דורשים 300 שעות משחק קודמות בניגוד למשל לסמינר הקיבוצים או ללסלי קולג' הם לא מוכרים כמוסד שמכשיר מטפלים על פי תקנות שהוציא משרד הבריאות בנושא ( עדכון לחוזר מנכ"ל 39/05). על פי החוזר שהוציא משרד הבריאות הוא מכיר במכונים ספצייפיים שמכשירים מטפלים ואותם הוא מוכן להעסיק.
רציתי לדעת עד כמה ההנחייה של משרד הבריאות חשובה לעניין מציאת תעסוקה בתחום?
האם אוכל למצוא עבודה גם כבוגרת מכון כיוונים וגם כבוגרת סמינר הקיבוצים?
בהנחה שיום אחד יצא חוק בנושא האם מטפלים שאינם עומדים בדרישות משרד הבריאות פשוט ימצאו עצמם מחוץ למעגל התעסוקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשירין
מיה גל M.A.13/05/2009שירין שלום,
אני מפנה אותך לתשובתי הקודמת אלייך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרושה מטפלת דתית באומנותעמליה אהלי11/05/2009
להמיט"ב-המרכז ליעוץ וטיפול במשפחה של תנועת "אמונה" בתל אביב דרושה תרפיסטית באומנות, דתית. לפרטים: 052-6070146
תמי הלוי12/05/2009עמליה שלום,
אנסה לברר עם מטפלת שאני מכירה.
בהצלחה.
תמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה על מטפלת באומנות דתית
קרן הקר07/12/2009שלום,
אני רוצה בבקשה המלצה על מטפלת באומנות דתיה בשבילי.- באיזור המרכז
ובנוסף למטפל (גבר) עדיף דתי, גם מאיזור המאכז
תודה רבה
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה אישית
רחל28/06/2010אני ממליצה לך על אורה שפי פחות או יותר מרכז לדעתי מודיעין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)