פורום תרפיה באומנות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה לעינת
    מיה גל M.A.
    10/05/2009

עינת שלום,

אתר זה אינו מתיימר לתת ייעוץ בנוגע למוסדות לימוד ספציפיים. באופן אישי למדתי באוניברסיטת לסלי ובאופן אישי הייתי מרוצה, אלה הם לימודים של תואר שני באוניברסיטה אמריקאית שיש לה שלוחה בנתניה.
    מוסדות נוספים שמלמדים פסיכודרמה פרט לאייסיס הם סמינר הקיבוצים, מכון כיוונים ובזמנו גם בית ברל ומכללת לוינסקי - לגבי אלה בידקי אם גם כיום יש שם מסלולי לימוד של פסיכודרמה. כל אלה הם מסלולים של לימודי תעודה ולא של תואר שני. לגבי אייסיס - אני חושבת שזהו תואר זר שאינו מוכר בארץ, אולם עדיין ניתן לעבוד במקצוע.
    באופן כללי ניתן לצאת מטפלים מצוינים מכל המוסדות, הדבר החשוב יותר לדעתי הוא האדם הלומד ולא המוסד שבו למד - אישיותו, נכונותו להמשיך ללמוד כל העת על עצמו ועל העולם והתאמתו למקצוע.
    לימודי הפסיכודרמה הם לימודים מרתקים, במהלכם תצאי למסע לגילוי עצמי. אני מקווה שתהני מהמסע, בהצלחה בכל אשר תיבחרי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תשובה לעינת

הוספת תגובה

• תודה רבה!

עינת
    14/05/2009

מיה שלום,

תשובתך הרגיעה אותי מאד.
    לאחר שעברתי בעצמי פסיכודרמה ולאחר בדיקה של התחום, לא נותר לי אלא להסכים איתך בפה מלא שהאישיות היא שקובעת.
    אני חייבת לציין שזו פעם ראשונה שאני מרגישה רצון פנימי ודחף עז ללימודים, מה שלא הרגשתי בשבע שנות לימוד אקדמי. אני מקווה שיש לי משהו באישיות שיעזור לי להצליח בתחום.
    תודה רבה,
    עינת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמחות בהפרעות חרדה בטיפול באומנות
    מתעניינת
    06/05/2009

שלום
    אני מתעתדת ללמוד תרפיה באומנות.
    רציתי לשאול איך ומהי הדרך לטיפול בחרדה חברתית באמצעות תרפיה באומנות פלסטית.
    אשמח אם תוכלי להפנות אותי לתיאורי מקרה שעוסקים בנושא וכן לספרות מקצועית בתחום (אם קיימת).
    תודה רבה

הוספת תגובה

• תשובה

תמי הלוי
    07/05/2009

שלום למתעניינת,
    ראשית אני מציעה ללמוד מההתחלה. ז"א הנושאים הנלמדים בטיפול באומנות לא מתחילים היישר מטיפול בחרדה ובטח לא מטיפול בחרדה בקבוצה!
    אלה בכלל מהו טיפול באומנות?
    מהו טיפול?
    כיצד יוצרים קשר?
    איך מובעות הרגשות והתכנים השונים דרך האומנות?
    ועוד נושאים כל כך רבים שאין דרך לכתוב אותם כאן...
    למעשה את קצת מקדימה את המאוחר.
    טוב תעשי אם תקחי את הזמן, מבלי לבקש לעצמך תשובות של מטפלים שכבר עובדים.
    ללמידה יש חשיבות רבה, להתנסות, להפנמה שהיא איטית, ונכונה השונה מאחד לאחד.
    אנו גודלים תו"כ וכך הופכים לאט לאט למטפלים המסוגלים גם לטפל בחרדה ולפעמים אם ניתן אז דרך קבוצה.
    קחי אויר ותרשי לעצמך ללמוד.
    בהצלחה !
    תמי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהם הדרישות ללימודי תרפיה באומנות
    הודיה
    06/05/2009

שלום,
    למדתי חינוך מיוחד ואני מאוד אוהבת את תחום האומנות והטיפול. אין לי בפועל הרבה שעות שצברתי באומנות, אני מתעסקת בזה כתחביב מהבית. אני מאוד רוצה ללמוד תרפיה באומנות. מה דורשים? האם אני צריכה לעשות הרבה חוגים כדי לצבור שעות, או שמספיק שיש לי גישה ואהבה לתחום?
    אשמח לתשובה, תודה!

הוספת תגובה

• תשובה להודיה

מיה גל M.A.
    07/05/2009

הודיה שלום,
    מרבית המוסדות דורשים סך של 600 שעות בתחום התרפיה הנלמד, כאשר יש להגיע ללימודים עם 300 שעות של לימודים ולהשלים 300 שעות נוספות במהלך הלימודים (לעיתים חלק מתוכנית הלימודים כוללת שעות של לימודי תחום התרפיה).
    אני מציעה לך לברר ישירות במוסדות הלימודים.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

תמי הלוי
    07/05/2009

הודיה שלום,
    ראשית לא הבנתי משאלתך איזה אומנות את מעוניינת ללמוד ולצבור שעות.
    בכל אופן, רצוי לברר במוסדות השונים בהם מלמדים תראפיה באומנות, מהי הדרישה שלהם, לאיזה כמות של שעות הם מתכוונים.
    אם תחום האומנות שלך הוא כתיבה - לי אין מושג.
    אני באופן אישי למדתי המון שעות (כרגע לא זכור לי כמה) עד שצברתי את הדרישות של לסלי קול'ג מלפני 10 שנים.
    בהצלחה!
    תמי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנה לראיון קבלה
    הדר
    06/05/2009

שלום לכולם!
    זימנו אותי לראיון קבלה במכללת דוד ילין, וציינו שביום זה עלי להביא 5 עבודות מתיק העבודות שלי וכן שיהיה ראיון אישי וקבוצתי.
    אני חייבת להתכונן מראש כי מעמדים כאלה מלחיצים אותי .
    מישהי מכן הייתה בראיון בדוד ילין?
    אילו שאלות שואלים?
    אנא כתבו לי מה שזכור לכן כדי שאוכל להתכונן לראיון.

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    הכנה לראיון קבלה

הוספת תגובה

• תשובה

תמי הלוי
    07/05/2009

הדר שלום,
    לצערי אין לי מידע.
    אני יכולה לאחל לך הצלחה!
    תמי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רישיון ממשרד הבריאות
    ענת
    02/05/2009

שלום
    אני תרפיסטית באומנות, בוגרת לסלי
    סיימתי לפני כשנתיים, רציתי לדעת איך אוכל לקבל רישיון מטעם משרד הבריאות? למי עליי לפנות? אני יודעת שהיום יש בעיתיות עם הנושא, אבל האם יש איזושהי רשימת המתנה? או רישיון חלופי כלשהו?
    ודבר נוסף האם אפשר לפתוח קליניקה רק עם התעודות? ללא אישור משרד הבריאות?
    תודה רבה
    ענת

לקביעת תור
    סגירה
    רישיון ממשרד הבריאות

הוספת תגובה

• תשובה

תמי הלוי
    02/05/2009

ענת שלום,
    לגבי שאלתך בנוגע למשרד הבריאות.
    למיטב ידיעתי ארגון יה"ת עסוק מאוד בנושא. אפשר להכנס לאתר שלהם ולבדוק.
    לגבי הקליניקה הפרטית. נדמה לי שמספר שנים אין אישורים ומטפלים פותחים קליניקות.
    לכן, אין לי תשובה ברורה בנושא.
    לדעתי, חשוב להציג בפני המטופל או הורי המטופל את העובדה שאת מקבלת הדרכה, מהי ההכשרה שלך, ומהו הנסיון שלך. כל סוגיית משרד הבריאות מורכבת מאד, ואני לא ממליצה להכנס לשיחה על כך עם מטופלים פוטנציאליים.
    בהצלחה!
    תמי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רשיון ממשרד הבריאות

מיה גל M.A.
    02/05/2009

ענת שלום,
    אני מצטרפת לתשובתה של תמי, ואוסיף שתחום הטיפול באומנויות אינו מוסדר בשלב זה בחוק ולכן אין לו רשיונות. בעבר משרד הבריאות הוציא תעודות הכרה במעמד למטפלים אולם החל משנת 2005 בג"צ קבע שלמשרד הבריאות אין כל סמכות להוציא תעודות שכאלה, והחל משנה זו אין יותר תעודות כאלה. כל מטפל יכול לעבוד בתנאי שהשלים את כל הנדרש בהכשרתו וקיבל את התואר השני או את תעודת המטפל. ארגון יה"ת דורש מספר מסוים של שעות עבודה בפועל והדרכה בטרם פתיחתה של קליניקה פרטית. למיטב הבנתי גם התעודות של משרד הבריאות שהוצאו לפני שבג"צ נתן את פסיקתו אינן תקפות עוד, על מנת ליצור שוויון בין המטפלים שהוכשרו לפני הבג"צ ולאחריו. מכל מקום, במצב הנוכחי אין כל הבדל בין מטפל שקיבל בעבר תעושה של משרד הבריאות לבין מטפל שלא קיבל תעודה שכזו. יתכן שלאחר שיעבור החוק שאמור להסדיר את הנושא המצב יהיה שונה.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

ענת
    05/05/2009

תודה רבה. עזר לי מאוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועדת קבלה ללימודים
    רחל
    01/05/2009

שלום, אשמח לקבל קצת פרטים לגבי ועדות הקבלה בבית ברל וסמינר הקבוצים. מה התוכן של הראיון האישי, הראיון הקבוצתי, איזו סוג של עבודות עדיף להציג, האם ישנן הפעלות נוספות במהלך כל התהליך הזה. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ועדת קבלה ללימודים

הוספת תגובה

• תשובה

תמי הלוי
    02/05/2009

רחל שלום,
    אין לי כל מידע באשר לשאלתך.
    בהצלחה!
    תמי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם חוג שחייה נחשב תרפיה באומנות?
    אילנה
    28/04/2009

בתי בת 6 ילדה בוגרת, נבונה, תלמידה טובה, אך רגישה מאוד.
    לאחרונה בעקבות שיחה לי עם המחנכת שלמיטב ידיעתי, מאוד מקצועית , יסודית וחמה, לאור מספר
    מקרים שאירוע בגן, הובהר לי כי ייתכן שבתי צריכה לעבור איזשהו טיפול רגשי.
    הומלץ לי בין השאר על רכיבת סוסים, פסיכודרמה וכדו. שאלתי היא, האם חוג שחייה
    גם נחשב לסוג של תרפיה באומנות? ואם כן, אשמח לדעת מדוע.
    שאלה נוספת, האם לרשום גם את אחיה, הקטן ממנה בשנתיים, או שלתת לה לבד את הבמה
    ושתבין שרק היא לומדת שחייה. או שמא אני טועה?
    הייתי שמחה לקבל יותר אינפורמציה בנושא.

תודה רבה
    וחג עצמאות שמח

הוספת תגובה

• תשובה

תמי הלוי
    28/04/2009

אילנה שלום,
    חוג שחיה שונה מטיפול בעזרת מים - הנקרא הידרותראפיה. אך הבנתי כי במקרים רבים חוגי השחיה מהווים מסגרת חשובה שבה הילדים מתגברים על קשיים שונים.
    אפשר באותה מידה להתייחס גם לחוג אומנות, פיסול, מחול או מוסיקה. אולם כל התחומים כולם מלמדים את התחום עצמו ואין הכשרה לגבי ההיבט הרגשי שהוא בעצם משמעותי יותר.
    אני ממליצה מאוד על הידרותראפיה וכמובן שלמפגשים הללו היא צריכה ללכת לבדה ולא עם אח שלה. הטיפול הפרטני מייצר מקום אישי, פרטי - סביבה שיכולה לעבד ולחולל שינוי מבלי שתהיה הרגשת תחרותיות או מאבק על מקום.
    תמי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה.מבקשת עוד הבהרה

אילנה
    28/04/2009

תמי שלום שוב תודה רבה.
    בעצם הטיפול אמור להיות יחידני, פרטני שהילדה תקבל את מלוא תשומת הלב
    ולא תצטרך להתחלק עם עוד ילדים? האם נכון הדבר
    אשמח לדעת אילו עוד טיפולים ניתן לקבל במסגרת התראפייה?
    האם הקושי פתיר? איזה עוד כלים אמא (אני מורה לאנגלית במקצועי) ואבא יכולים
    לעזור ולסייע בביית לילדה שלנו?
    תודה רבה על מענה מקצועי ומהיר

יום עצמאות שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

תמי הלוי
    29/04/2009

אילנה שלום,
    לגבי סוגי התראפיה השונים, למיטב ידיעתי קיימים: אומנות פלסטית, תנועה, פסיכודרמה, בבליותראפיה, הידרותראפיה, תראפיה באמצעות בעלי חיים, תראפיה ברכיבה על סוסים, תארפיה באמצעות גינון, תארפיה באמצעות בישול, ועוד. למעשה כל תחום אומנות יכול להפוך לכלי תקשורתי רגשי המאפשר כניסה למעמקי הנפש, הבנת הקושי ונסיון באמצעות אותה אומנות לעבור תהליך של שינוי. כל התראפיות כולן מעניינות ומרתקות והוכיחו את עצמן. אולם, הדבר החשוב ביותר לטעמי, הוא הקשר שנוצר בין המטפל לילד/מטופל. בזכות הקשר אפשר להגיע למקומות המורכבים, הנסתרים ולעבור תהליך של ריפוי.
    על מנת שמטפל יהיה מסוגל ליצור קשר, ולאפשר טיפול - המטפל צריך ללמוד, בצורה רצינית, לעבור הכשרה מתאימה ורצוי שיהיה גם בעל נסיון.
    את הבנת אותי בעיניין המקום הפרטי המאפשר תשומת לב מלא מבלי לחלוק בה עם מישהו אחר. יחד עם זאת, קיימת גם אפשרות של טיפול קבוצתי. אבל במקרה כזה הבעיה היא האינטראקציה עם האחר, ולכן לחדר הטיפול מגיעים מס' מטופלים והמטפל עובד איתם על התקשורת בינהם.
    לגבי העזרה הספציפית לילדה שלך, על מנת לענות לך אני זקוקה להרבה יותר אינפורמציה.
    במידה ואת כן חושבת על סוג של טיפול עבור הבת שלך המטפל/ת, לאחר שיחת ההכרות ותאום הציפיות, אמור לסייע גם במה שקורה בבית, כולל הדרכת ההורים באשר לקשר שלהם עם הילד ובכלל.
    טיפול בילדים כפי שאינ רואה אותו, אינו מסתכם רק במפגש הפרטני עם הילד, הוא כולל הדרכת הורים, מפגש עם גננות ומורים אשר זקוקים לעיתים רבות להסבר ולהדרכה כדי לסייע בצורה מקסימלית לילד/ה עם הקושי שלו/ה.
    לך ולמשפחתך חג עצמאות שמח!
    תמי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמי שוב תודה רבה רבה . ושוב הבהרה.

אילנה
    29/04/2009

ללא ספק הפנייה היא למטפל מקצועי שעבר הכשרה לכך.ואת זה אני מחפשת לילדה שלי.
    אנ ובעלי חשבנו גם ביחד לתת לה תפקיד בביית שיהיה רק שלה ובתחום אחריותה. אנחנו עדיין
    מתלבטים מה לתת אולי משהו שקשור להתארגנות לא.ערב או להתארגנות בבוקר.
    לגבי סוג הטיפול: סוסים מבחינה בטיחותית אני קצת חוששת (לאחרונה שמעתי מקרה לא נעים
    וזה קצת מלחיץ), פיסול ועבודות יצירה שונות- מאחר ואנחנו גם עובדים בביית על כך, נראה לי שהיא
    מיצתה את זה. ולכן ביקשה לעזוב חוג שהייתה רשומה לו. "חוג יצירה". חשבתי על כוון של שחייה כי היא מאוד אוהבת את זה. היא בנוסף, בחוג ג'אז שהיא מאוד אוהבת.
    תמי, תנחי אותי בבקשה אם זה הכוון ואת רשאית לשאול איזו שאלה שאת רוצה. אני כאן
    כדי לעזור לבת שלי וללמוד.

שוב תודה רבה לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

תמי הלוי
    29/04/2009

אילנה שלום,
    אני באמת מתרשמת מהרצון הרב לעזור לבתך, מהמחשבה הרבה עליה ואותה.
    לגבי תחום אחריות בבית, לגמרי לא מזיק, רצוי שתסכמו בינכם (את ובעלך) כדי לא לשדר בלבול.
    לגבי תחום הטיפול: אני לא ממליצה להגיע לטיפול שיש ממנו חשש כפי שציינת לגבי התראפיה דרך סוסים, ונכונה המחשבה על תחום אומנות מועדף שאליו ביתך מתחברת כגון האומנות והיצירה או התנועה מאחר והיא לומדת גא'ז. טיפול דרך המים הוא נפלא, ואני שומעת ויודעת על הצלחות רבות מאוד ואם היא אוהבת לשחות אז בכלל...
    אני חושבת שכדי לא לבלבל אותך כאם ואת בעלך כאב ובכלל אתכם, אני ממליצה לבחור את סוג טיפול, לקבל המלצה לגבי מטפל/ת, וכאשר כבר תפגשו לפגישת הכרות כדי לשאול את כל השאלות המטרידות, המעסיקות אותכם.
    אני יכולה לתת לך דוגמא קצת שונה - אמא שהגיעה אליי לטיפול עבור ביתה, (אני מטפלת באומנות פלסטית), שוחחה איתה והציגה את כל תמונת המצב, לקראת אמצע השיחה הגעתי למסקנה שהם צריכים בכלל טיפול משפחתי. נכון להיום המשפחה בעיצומו של תהליך טיפול יעיל ונכון עבורם.
    הדוגמא הזאת הובאה כאן כדי להצביע על השונות הרבה ממקרה למקרה, ועל כך שכדי לתת הדרכה, ייעוץ ובטח טיפול צריך לדון בכל מקרה לגופו, בצורה מעמיקה ורצינית.
    אני מתרשמת מאוד מהרצון לעזור, לשפר ולקדם את הבת שלך. ולכן אני בטוחה שתטיבי לעשות אם תמתיני למפגש עם המטפל/ת.
    בהצלחה רבה!
    תמי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמי שוב תודה רבה. עזרת לי מאוד.

אילנה
    29/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מורן
    18/04/2009

שלום,

אני סטודנטית לתואר ראשון בפסיכולוגיה וכמו כן, לומדת הדרכה מוסמכת בטיפול באמנות שיקומית במכללת בית ברל, לימודים הנחשבים בלימודי תעודה כאשר הלימודים כוללים אמנות יחד עם חינוך והדרכה (+300 שעות אמנות)
    התחלתי ללמוד את לימודי התעודה ללא מחשבה תחילה אלא מכיוון שמערך הלימודים עניין וסקרן אותי ורק לאחר מכן התחלתי את לימודי התואר אך יחד עם זאת, אינני יודעת במה אוכל לעסק בעתיד עם שילוב 2 תעודות אלו, אם בכלל...
    אם כן, מהן והיכן?

תודה רבה והמשך סופ"ש נעים

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

תמי הלוי
    18/04/2009

מורן שלום,
    שאלתך קשה ואני ממש לא יודעת לענות עליה. מה שאני כן יודעת הוא שטיפול באומנות הוא לתואר שני. ז"א עם הידע שלך, לדעתי (ואני מדגישה שזו רק דעתי), תוכלי להתקבל ללימודים לתואר שני. אך את צריכה לפנות למקומות עצמם בהם מלמדים תראפיה באומנות כמו: אונ' חיפה, לסללי קול'ג וכדומה ולהציג בפניהם את השאלה שלך.
    בהצלחה!
    תמי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אפשר להתנדב?
    אילת
    13/04/2009

שלום!
    שמי אילת. אני כרגע סטודנטית לאומנות. יש לי תואר ראשון בפילוסופיה ואני מוסיקאית קלאסית. אני מאוד מתעניינת בתחום התראפיה באומנות ובמוסיקה והייתי רוצה להתנדב למעט עבודה בתחום כדי להחליט אם באמת לפנות ללמוד את הנושא, כמו גם על מנת לצבור מעט נסיון מעשי והכרה עם התחום בכלל ואולי אפילו מעט ביטחון עצמי בקשר לייעוד הזה... אני גרה בירושלים אז אם למישהו יש רעיון איפה אני יכולה להתנדב מספר שעות בשבוע, אודה לכם מאוד!

לקביעת תור
    סגירה
    האם אפשר להתנדב?

הוספת תגובה

• תשובה

תמי הלוי
    14/04/2009

אילת שלום,
    שמחתי לקרוא את השאלה שלך.
    הרצון להתנדב משמח אותי.
    אבל לדעתי ממש לטפל לא תוכלי כי אין לך את הרקע הטיפולי, ז"א לימודי פסיכולוגיה וכל הקשור בהם. התראפיה היא עבודה עם הרגש דרך האומנות.
    אפשר להתנדב לעבודה עם ילדים אך אני לא מאמינה כי תוכלי לחוות את עומק ועוצמת הטיפול הרגשי. אני לא ממליצה לטפל ולגעת בנפש האחר מבלי לדעת.
    בכל מקרה, בהצלחה!
    תמי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחירת התנדבות- בנושא אומנות

שירה
    28/06/2009

שלום,
    אני סטודנטית שנה א'- למדעי ההתנהגות. ונרשמתי לתונית שנקראת:" למידה התנסותית". במסגרת התוכנית,במשך שנתיים, עלי לבחור מקום התנדבות מתוך רשימה שיש לי מהמכללה או ניתנת לי האפשרות לבחור מקום בו אני רוצה להתנדב. המקום צריך לכלול חונכות אישית או קבוצתית.
    השאלה שלי היא אם אתה מכירה מקום שאני יכולה להתנדב בו והוא קשור לאומנות
    (טיפול באומנות).
    אשמח לכיוון.

תודה מראש,
    שירה כץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יותר פירוט
    מוניק
    13/04/2009

שלום,
    אני בת 22, עוד לא יודעת בדיוק מה אני רוצה ללמוד אבל אני מתעסקת בשאלה הזאת יומיום. קראתי בהרבה אתרים על תרפיה באמנות אבל הכל כתוב בכיוון כללי ולא ממש הצלחתי להבין מה התפקיד אומר בתכלס. אם אפשר לתת לי דוגמא למקרה, איך מטפלים דרך האמנות-האם זה טיפול נפשי או גם פיזי? האם אני זאת שיוצרת או המטופל הוא זה שיוצר? איך בדיוק? זה מפגש יומיומי?
    לא כ"כ הצלחתי להבין מה קורה ביומיום אצל התרפיסט והמטופל....
    אם אפשר גם לציין את טווח המשכורת החודשית (בערך....גם אם הפער גדול)

תודה רבה וחג שמח,
    נועה

לקביעת תור
    סגירה
    יותר פירוט

הוספת תגובה

• תשובה

תמי הלוי
    14/04/2009

נועה שלום,
    טיפול באומנות הוא טיפול רגשי. דומה/קרוב לטיפול פסיכולוגי. הוא נעשה בד"כ פעם בשבוע. צורת העבודה משתנה ותלויה בגורמים רבים. צריך ללמוד, פסיכולוגיה, אומנות וטיפול באומנות לאורך שנים כדי להבין איך, כיצד ומתי יוצרים יחד, או לחוד.
    לגבי ההיבט הפיזי.
    מטופלים רבים מגיעים לטיפול עם סימפטומטיקה גופני כגון: כאבים שונים, בעיות בעיכול, קשיי שינה ועוד. במהלך הטיפול ישנה הטבה בסימפטומים מאחר ומתחילים לטפל בבעיה.
    טיפול בתנועה כל כולו עוסק בגוף, ושם הגוף הוא הכלי הטיפולי.
    לגבי השכר.
    תלוי כמה עובדים, ואיפה. אם את מצליחה עם הזמן לפתוח קליניקה פרטית - יש בהחלט שכר מכובד.
    אני ממליצה לך לקרוא חומר רציני שנמצא בספריות השונות באותן מכללות או בתי-ספר בהם מלמדים תראפיה באומנות. בכל מקרה אם את רוצה לדעת יותר אני ממליצה על הספר: שלושה קולות לתראפיה באומנות, מאת: דאלי, בהוצאת 'אח'.
    בהצלחה.
    חג שמח.
    תמי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי ההשלמות ללימודים
    אביבה
    09/04/2009

שלום, אני מעוניינת בלימודי תרפיה באומנות וראיתי בכל המקומות שיש צורך ב300 שעות אומנות.
    כיצד מוכיחים 300 שעות? האם צריך לעשות קורס מיוחד (כמו ההשלמות בקורסי הפסיכולוגיה)?
    ני עוסקת באופן פרטי באומנות כבר שנים, אומנות שימושית, אומנות בעוגות, גרפיקה וכ"ו.
    האם כל זה נחשב?
    תודה,

הוספת תגובה

• שובה לאביבה

מיה גל M.A.
    09/04/2009

שעות האומנות מוכחות על ידי מכתב או אישור ממקום לימודים ו/או מקום עבודה ו/או סדנאות וכדומה בדבר השתתפותך ובדבר השעות. במידה ואין לך מספיק שעות כנראה שתצטרכי לקחת קורס/סדנא שיקנו לך שעות נוספות. אינני יודעת מה הדין כאשר עוסקים באומנות באופן פרטי ואין מי שיאשר את השעות. אני מניחה שהדבר לא יתקבל אבל כדאי לך לברר במוסדות הלימודים.
    בהצלחה וחג שמח,
    מיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

תמי הלוי
    10/04/2009

אביבה שלום וחג שמח!
    לגבי 300 שעות אומנות, מאחר והטיפול באומנות עוסק באומנות כשפה, המטפל חייב לדעת היטב אומנות, תולדות האומנות וכל מה שקשור באומנות. מכן נובעת הבקשה ל-300 שעות. לגבי צבירת השעות, יש כאלה שלמדו במדרשות השונות לאומנות וזה בהחלט מספק, יש שלמדו בקורסים שונים. מתוך דברייך אני מבינה כי עסקת בסוגים שונים של אומנות. את צריכה לדאוג לאישורים שונים המוכיחים כי למדת, גרפיקה, אומנות שימושית וכו'. לגבי אומנות בעוגות אני לא בטוחה, אבל שווה לקחת את כל האישורים ואיתם להגיע למקום הלימודים עצמו ולברר אם אכן זה מספיק או שצריך ללמוד עוד.
    באופן אישי, דאגתי להשלים את כל שעות האומנות לפני שהתחלתי ללמוד בעצמי.
    בהצלחה!
    תמי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• M.A למטפלים מנוסים בחיפה או בת"א?
    מינה
    05/04/2009

שלום, אני מטפלת בתנועה למדתי את לימודי התרפיה באוניברסיטת חיפה , היום אני מעוניינת להשלים M.A ומתלבטת האם ללמוד באוניברסיטת חיפה או ת"א
    באוניברסיטת ת"א הM.A שייך לפקולטה לאומנויות האם הוא משתווה לזה של חיפה .

הוספת תגובה

• תשובה למינה

מיה גל M.A.
    06/04/2009

מינה שלום,
    לדאבוני אינני יכולה לעזור לך בענין, אינני מכירה באופן אישי את מסלולי הלימודים בת"א ובחיפה.
    ידיעותי הינן בתחום הטיפול עצמו ולא בתחום של יעוץ ללימודים.
    בהצלחה בכל אשר תבחרי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי למדת תרפיה?

דורשנית
    07/04/2009

איפה למדת תרפיה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מידע על תרפיה באומנות.
    ילנה
    01/04/2009

אני מתענינת בתחום של תרפיה באומנות ורציתי לשאול האם יש ביקוש למקצוע נכון לעכשיו .איפה אפשר למצוןא עבודה....איך מוצאים אותה דרך משרד החינוך?
    אני מתלבטת עם ללמוד את המיקצוע הזה או ללכת לתחום העיצוב. שניהם מרתקים אותי.
    תודה, ילנה.

לקביעת תור
    סגירה
    מידע על תרפיה באומנות.

הוספת תגובה

• תשובה

תמי הלוי
    01/04/2009

ילנה שלום,
    השאלה שלך חוזרת פעמים רבות בפורום.
    אני מציעה לך לקרוא את התשובות בפורום ולהתרשם. ולהוסיף, כן, יש עבודה במקצוע. מהנסיון האישי שלי, המוטיבציה, ההשיגים הלימודיים והרצון לעבוד קשה, ולהשקיע יכולים לסלול את הדרך למקומות עבודה.
    לגבי תחום לימודים אחר, קשה לי לעזור לך, כמובן שאני ממליצה על תחום התראפיה.
    חג שמח!
    ובהצלחה.
    תמי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום! שאלה לי
    שרי
    24/03/2009

שלום לכולם! אני בעלת תואר ראשון בחינוך מיוחד. אני מעוניינת להרשם ללימודי תרפיה בתנועה. התחלתי את תוכנית ההשלמות ועלי לגשת למבחן באנגלית, כל זאת כדי להתקבל לאוניברסיטת חיפה. משיחות עם אנשים בתחום קיבלתי רושם שהתוכנית בחיפה מצומצמת מאוד בגלל ש"הפכה" לתואר וגם מתוך השוואה לתוכניות דומות בסמינר הקיבוצים, לסלי ודויד ילין. התוכנית דלה במספר השעות ובתוכן הקורסים. האם כדאי ללמוד בחיפה כדי לקבל תואר ולא תעודה, גם כל חשבון איכות הלמידה? האם יש חשיבות לכך בשטח? יש לציין שלסלי לא אופציה בגלל מחיר הלימודים. נכון להיום ישנם גם קרוב ל-250 מועמדים רק לתרפיה בתנועה בחיפה ומתקבלים 25 ממה שהבנתי... הכל בגלל שמדובר בתואר. שאלה שנייה- פחות מתאימה לפורום אבל אשמח לעצה. גם תחום בע"ח מאוד קרוב לליבי ואני מתלבטת לגביו. האם יש פחות עבודה ביחס לטיפול בתנועה? האם השכר שונה באופן משמעותי. שאלה שלישית- האם החוק לגבי תראפיות אומר שיוכלו לטפל רק בעלי תואר שני. ז"א שמי שלומד לימודי תעודה ידרש ללימודי תואר שני, לאו דווקא של תרפיה. תודה לכל העונים והמסייעים!

לקביעת תור
    סגירה
    שלום! שאלה לי

הוספת תגובה

• איפה ללמוד תרפיה בתנועה

ענבל
    30/12/2012

היי שרי,
    אני נמצאת כיום באותו מקום עם אותן התלבטויות,
    איפה ללמוד תרפיה בתנועה?
    כיום אונ' חיפה ולסלי נותנים תואר
    ואילו הסמינר ודוד יליין בתהליך הכרה כתואר.
    מנסיונך-
    איפה כדאי ללמוד?
    איפה התוכנית העשירה ביותר,
    עם הרבה שעות מעשיות
    ושילוב תכנים ותיאוריות ברמה הגבוהה?

אשמח לקבל עצותייך
    ענבל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרפיה בתנועה - תגומה

עלמה 1
    01/01/2013

בשנה הבאה (אוקטובר) נפתח מסלול בויינגייט שבנתניה.. מציעה לך לחפש באתר שלהם ..
    יש שם טיפול באומנויות ותנועה

לגבי לסלי לצערי הם לא על הפרק בגלל שכר הלימוד 70 אלף ש"ח

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לשי

מיה גל M.A.
    24/03/2009

שי שלום,
    אין לי מידע באשר לרמת הלימודים או היקפם באוניברסיטת חיפה.
    ניתן לעבוד בתחום גם עם תעודת מטפל, אין חובה לתואר שני. המסלול של סמינר הקיבוצים נחשב למסלול טוב. מעבר לכך תצטרכי לקחת את ההחלטה בעצמך, ואולי לנסות לדבר עם מישהו שלומד או למד במוסדות אלה.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה

שרי
    25/03/2009

ועוד שאלה אחת...
    ידוע לך האם יש העדפה בסמינר הקיבוצים לרקדנים? יש לי רקע בריקוד אך לא ברמה מקצועית ופגשתי מטפלת בתנועה שהסבירה לי כי זהו שיקול מרכזי בסמינר.

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לשי

מיה גל M.A.
    09/04/2009

למיטב ידיעתי על מנת להתקבל ללימודי תרפיה בתנועה יש להגיע עם 300 שעות של לימודי ריקוד/תנועה, ולהשלים במהלך התואר 300 שעות נוספות. כך בכל תחום של תרפיה נדרשות 600 שעות של לימוד של תחום ההתמחות, לפחות כך היה בתקופה שבה אני למדתי, ואני מניחה שדרישה זו עדיין בתוקף. כדאי לך לברר מהם תנאי הקבלה. בכל מקרה, הרקע שלך בריקוד הוא לא רק רצוי אלא אף הכרחי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

תמי הלוי
    25/03/2009

שי שלום, נראה שערכת סקר די מקיף. אני מציעה לקרוא את השאלות והתשובות בפורום ולחוש את הכיוון. בכל מקרה אני מסכימה לדעתה של מיה.
    באשר לטיפול בבע"ח ישנן אפשרויות רבות, והטיפול מרתק מעניין וגם מאוד אפקטיבי. אני ממליצה לברר עם סטודנטים שלומדים במקומות עצמם.
    כייף לקרוא כי ישנם כל כך הרבה אנשים להיות תראפיסטים.
    בהצלחה!
    תמי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנסיוני כסטודנטית בוגרת

דורשנית
    07/04/2009

התוכנית של מכללת תל חי היא תוכנית עשירה מאוד

בעלת עומק. לא ניזרקים "לג'ונגל" העבודה ללא הכנה

טובה. אני ממליצה מאוד! הן בגלל הצוות והן בגלל

האיכות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש להם מסלול לטיפול בתנועה?

שרי
    08/04/2009

תודה:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לי

דנה
    20/04/2009

שי- ברשותך?
    מאיפה המידע על סיכויי הקבלה בחיפה?
    נרשמתי לשנה הבאה לדרמה- תרפיה בחיפה, ודי הלחצת אותי עם התנאי קבלה האלה...
    אני לא כ"כ מבינה לפי מה הם מקבלים כי התנאי קבלה שלהם מאד טכניים.

מישהו יכול להאיר לי קצת את הנושא?

תודה,
    דנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי דנה!

שרי
    20/04/2009

התנאים הם אכן יבשים לדעתי כפי שציינת. מה שכתבתי התבסס על מישהו שאני מכירה והיה ביום הפתוח שם נאמרה האינפורמציה וגם אני נלחצתי. יחד עם זאת, הבנתי שיפתחו עוד כיתות בגלל הביקוש.
    אין לך מה לדאוג לדבי הקבלה לדעתי כי המסלול של הדרמה הוא בעל הביקוש הכי נמוך (שלא בצדק אך לטובתך) ואם עשית את המבחן באנגלית ועברת ישלחו לך כבר קבלה לתשלום ויצוין שם שהתקבלת אם תעמדי בכלל ההשלמות בציון 80 כל זאת לפני תחילת הלימודים (אני עוד לא נגשתי אבל מכירה בנות בהשלמות שקיבלו מכתב כזה כבר עכשיו).
    אם כבר אני כותבת אז אני אוסיף כמה דברים שגיליתי במקרה- צריך לשלוח קו"ח אם את גם לא ידעת, צריך לסיים את כלל ההשלמות השנה פרט לתאוריות אישיות שניתן להשאיר (היתה אי הבנה לגבי זה בין המזכירה לראש ביהס) וזהו...
    הדבר היחיד שמדאיג הוא שלא רק תנאי הקבלה יבשים אלא גם התואר נשמע כזה לעומת לימודי תעודה במקומות אחרים :)
    שלכולנו יהיה
    בהצלחה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגעת אותי- אין ספק

דנה
    21/04/2009

עוד לא ניגשתי לאנגלית, אני מקווה שיעבור בקלות.
    אני עדיין בתהליכי ההשלמות (מבחינת הדרמה).
    אני מקווה שהתואר עצמו יהיה יעיל ומעשי- בכל זאת אונ' חיפה- זה לא צחוק...
    לתואר שני יש יתרון עצום מבחינתי לעומת לימודי התעודה.

האמת שאני מתלבטת אם להרשם בנוסף גם לבית ברל- לגיבוי..

המון תודה,
    ושיהיה לנו בהצלחה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תנאי קבלה לחיפה

עדינה ברגר
    21/04/2009

אני התקבלתי לחיפה לתרפיה באמנות פלסטית בתנאי שאשלים 2 קורסים.
    עברתי את המבחן באנגלית שהיה מאוד קשה. ושלחתי קורות חיים, שלחו לי שובר תשלום ללימודים.
    גם לי נראה התואר די יבש יחסית למקומות אחרים אבל הוא הכי זול והוא תואר שני!
    שיהיה בהצלחה עדינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדינה- תודה רבה

דנה
    22/04/2009

אני שמחה לשמוע שהתקבלת- בקרוב אצלי...
    את יכולה לספר קצת על המבחן באנגלית? יש לי סיבה להלחץ?!
    אני ניגשת למועד של מאי- ולא למדתי אנגלית כבר שנים... (חוץ מכל הקריאה באנגלית בתואר הראשון כמובן...)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המבחן באנגלית

עדינה ברגר
    24/04/2009

המבחן היהי מאוד קשה ברמה מאוד גבוהה ,מאוד ארוך אין לי מושג איך עברתי אותו הייתי בטוחה שנכשלתי. את יכולה להתקשר אלי 0522020201 בי עדינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• art therapy work/study
    Jennifer
    22/03/2009

Maya, Shalom Thank you. I know you were driving the car, and I didn't want to hold you on the phone. I took classes in art and psychology, ( UMASS, SUNY and leslie collage.)I I am looking to work in and study art therapy I have a teachers teudah from Oranim . I would love to be a sayat ( helper), in art theray , (as I go through studies.). Where do you suggest I look . THANK YOU Jennifer

לקביעת תור
    סגירה
    art therapy work/study

הוספת תגובה

• תשובה לג'ניפר

מיה גל M.A.
    22/03/2009

ג'ניפר שלום,
    למיטב ידיעתי כל המסלולים המלמדים תרפיה באומנויות דורשים תואר ראשון כתנאי מקדמי. ואולם, כדאי לך לברר במוסדות השונים - אונ' לסלי, סמינר הקיבוצים, בית ברל, לוינסקי, מכון כיוונים (שמלמד פסיכדורמה), מהו מעמדם של הקורסים שעשית, יתכן שיש מסגרת של לימודי השלמה לתואר ראשון או לחילופין יתכן שאחד ממוסדות אלה יסתפק בקורסים שכבר עשית.
    באשר לסייעת - הרי שאני מאמינה שלאחר שתתחילי ללמוד ותביני לעומק מהו טיפול באומנות, תוכלי ליצור קשר עם מטפל/ת שעובד/ת עם קבוצות ולבדוק אפשרות להצטרף לקבוצה כאסיסטנטית.
    בהצלחה!
    מיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה