מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות בגיד ברגל שמאל ובברךרמי30/08/2016
שלום
אני בן 39 לפני שנה וחודשיים עברתי תאונת עבודה בברך ומאז אני לא מצליח לכופף את הרגל או ליישר אותה חסר לי פתיחה 40 מעלות
ובסגירה 80 מעלות עברתי המןן בשיקום וגיבוס ופיזיוטרפיה אך ללא פתרון האם אולי יש פתרון בניתוח הארכת גיד ואם כן למה לא ממליצים עליו הרופאים יש להזכיר שהופניתי לאחרונה למרפאת כאב וקיבלתי גאבאפינטין וזלדיאר אחרי שאובחנתי ב crps* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בגיד ברגל שמאל ובברך.,.,,......... - תגובה
רוית למפל30/08/2016היי רמי,
הרופאים לא ממליצים על ניתוח בד"כ בגלל אחוזי הצלחה נמוכים.
מרפאת כאב אינה מטפלת בשורש הבעיה, אלא רק בסימפטום ובכאב ע"י מתן טיפול תרופתי .
הגוף מתכווץ כתוצאה מחבלה כדי להגן על המקום אשר נפגע, על מנת לשחרר ולאזן את הגוף צריך התערבות של מגע ולא כדור (תרופה).
הייתי מציעה לך להגיע לאבחון אצל איש מקצוע מתחום התנועה / שיקום התנועה על מנת לבדוק עוד זווית ראיה על מנת להחזיר לך את התנועה לטווח התקין.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צוואר תפוס כבר שבוע עקב תנועה לא נכונהאלי24/08/2016
שלום אני כבר שבוע עם צוואר תפוס עקב תנועה לא נכונה בזמן אימון. רציתי לדעת האם תקין ששבוע זה לא משתחרר ומה ניתן למרוח ולעשות על מנת לשחרר במהירות? האם משחות כגון וולטרן ובן גיי, פיזיקאל ג'ל יכולים לסייע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צוואר תפוס כבר שבוע עקב תנועה לא נכונה - תגובה
רוית למפל25/08/2016היי אלי,
משחות יכולות להקל בכאב אך לא לשחרר תנועה מוגבלת.
מפרק שנתקע או מוגבל תנועתית חשוב להבין כתוצאה ממה נגרם, אם הנזק קטן זה יכול להשתחרר תוך ימים בודדים, אם הנזק קצת יותר גדול זה יכול גם לקחת חודש ויותר.
על מנת לקבל פתרון ולשחרר צוואר תפוס עליך להגיע לאיש מקצוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לצוואר תפוס
ארמן מנוקיאן10/09/2016כדי לברר במדויק מה התרחש בתנועה מבצעים בהתחלה טסטים אורתופדיים שיכולים במידה מסויימת להצביע על מקור הכאב - האם מדובר בשריר, מקור עצבי או פגיעה בחוליה צווארית.וייתכן שהאורתופד יפנה אותך גם לצילום.
לא ברור לפי התאור שלך אם מדובר בכאב שמתחזק בזמן פעילות או גם במנוחה ואם בכלל במהלך השבוע יהכאב התגבר. כמו כן לא צויין אם הינך מבצע את אותה תנועה וממשיך להתאמן או שבשבוע זה הפסקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב במסלול הסכיאטי וקרע בלברום הירךגבי28/07/2016
שלום
האם כאב במסלול הסכיאטי יכול להיגרם מקרע בלברום הירך?
יש לי כאב כזה, שמתחיל מאיזור קצת מעל הישבן השמאלי ועובר דרך הישבן מאחורה במורד הרגל עד לעקב.
הכאב כמעט תמיד מופיע כשאני מתכופף להרים משהו מהריצפה עם רגליים ישרות.
אורטופד מומחה עמוד שדרה הסתכל בצילום MRI עמוד שדרה מותני שעשיתי - הוא שלל שזה מגיע ממשהו בעמוד השדרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב במסלול הסכיאטי וקרע בלברום הירך - תגובה
רוית למפל22/08/2016היי גבי,
הכאב יכול לנבוע מהרבה סיבות. במידה וביקרת אצל אורטופד אשר ערך את כלל הבדיקות הרצויות ולא מצא דבר, סימן שככל הנראה מדובר ברקמות רכות (שרירים, רצועות, רקמות חיבור וכו...) .על מנת לקבל מענה עליך להגיע לאבחון אצל אנשי תנועה, פיזיותרפיסטים ומשקמים מנואליים על מנת לאבחן את מקור הכאב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בתומכי ברכיים כטיפול מונעאלמוג19/07/2016
שלום,
אני בן 20 ונמצא במצב של עודף משקל-השמנת יתר.
בעבר כשמשקלי היה תקין רצתי הרבה וזה הספורט המועדף עליי.
לאחרונה כשהפסקתי לרוץ עליתי כ 25 קילו ומאמני הכושר במכון הציעו לי להחליף את הריצה באימוני אופניים ושחייה כדי למנוע עומס על הברכיים ומניעת כאבים בעתיד. אני כבר כמעט 10 חודשים לא רץ ומנסה לעשות אופניים/שחייה אך סוגי ספורט אלו מאוד משעממים אותי ואין לי בהם כל מוטיבציה.
חשוב לציין שאף פעם לא חשתי כאבים מיוחדים בברכיים או בעיות כלשהן שם.
רציתי לדעת אם לדעתך אני יכול לחזור לבצע ריצות 3-5 פעמים בשבוע ואם כדאי להשתמש בתומכי/מגני ברכיים בריצות כטיפול מונע פגיעות עתידיות. (משקלי 100 קילו וגובה 174 ס"מ)
תודה רבה !
אלמוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בתומכי ברכיים כטיפול מונע - תגובה
רוית למפל22/08/2016היי אלמוג,
בשום פנים לא הייתי ממליצה לך להשתמש בתומכי ברכיים. טיפול מונע זה בטוח לא אלא להיפך.
תומכי ברכיים בעצם מחלישים לך את האזור ונותנים לך מעין תחושה שאתה יכול לרוץ, כי הם כאילו מורידים עומס,אבל זה שיקרי ובעצם זה יכול להעצים את הבעיה.
גש לטפל בבעיה בברכיים, נסה לשלב תזונה בריאה לירידה במשקל.
השילוב של טיפול תזונה ואימון פונקציונאלי לחיזוק הגוף יאפשרו לך לחזור למסלול הריצה בעתיד כמו שצריך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לפיזיותרפיסט נוירולוגי שיקומיסיון12/07/2016
שלום רב,
אבי בן ה-70 עבר אירועי מוחי. הוא השתקם בבית לוינשטיין ושוחרר.
נשארה לו עדיין פגיעה מערכת שיווי המשקל. אני מחפשת פיזיותרפיסט מומלץ שיעבוד איתו על ההיבט הזה
האם אוכל לקבל המלצות?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה לפיזיותרפיסט נוירולוגי שיקומי - תגובה
רוית למפל22/08/2016פיזיותרפיסט מהיכן ? מאיזה אזור.
את מוזמנת ליצור עמי קשר בפרטי ואנסה לעזור לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחיקת סחוס ופעולות פולשניות לברךענת12/07/2016
שלום,
האם בכל מקרה של ברך נפוחה וקושי בכיפוף והליכה כתוצאה משחיקת הסחוס הפעולה היחידה היא ארתרוסקופיה? האם יש שיטות/דרכים חילופיות שיכולות לעזור ולרפא את הסיפור?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחיקת סחוס ופעולות פולשניות לברך - תגובה
רוית למפל22/08/2016יש המון דרכים נוספות לטיפול בברך נפוחה ומלאה בנוזלים, אך קודם לטיפול יש למצוא מהו מקור הבעיה.
שחיקת סחוס איננה תגרום לברך להתנפח, אלא הדלקתיות שנגרמת כתוצאה מחוסר האיזון של השרירים והעומס הנופל בצורה לא שווה על הרצועות גדים וכו...
דרכים אלטרנטיביות לטיפול בהורדת נפיחויות :
- טיפול מניאולי לאיזון השרירים, שחרור והחזרה לתנועה
- עיסוי
- אולטרסאונד טיפולי לאזור
- דיקור סיני
- קינזיו טייפינג
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בישבןליאת07/06/2016
החלקתי בעבודה על המדריגות ונפלתי על הישבן. מאז כבר 14 חדשים לא יכולה לשבת. כאבים עזים. עברתי כל בדיקה אפשרית וגם 4 חסמים פאצטרים. ללא הועיל. 7 אורטופדים וגם נוירולוג. לא מוצאים מה הפגיעה וכיצד לטפל בה. גם כדורים לא הקלו על הכאב הנורא. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בישבן - תגובה
רוית למפל20/06/2016היי ליאת,
מאוד יכול להיות שהבעיה היא רקמתית שרירית ולכן גם אורטופד וגם נוירולוג לא מאבחנים ומוצאים את הפתרון עבורך.
אני מזמינה אותך להגיע לאבחון על מנת שנוכל למצוא לך פתרון.
לא נשמע לי הגיוני ש14 חודשים את בסחבת שכזו.
האם ביצעו MRI או CT ?
את מוזמנת ליצור עמנו קשר ונשמח לסייע לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורטאי פצוע בשרירי הבטן מזה כשנה וחצימיכאל07/06/2016
שלום רב.
לפני כשנה וחצי החלו כאבים בבטן חתחונה בצד שמאל באיזור הפוביס ושרירי הבטן התחתונה(שמאל)
עשיתי US דינמי וראו שיש דלקת באיזור הפוביס עם החיבור של האדוקטורים בנוסף לבקע ספורטאים.
משכתי את זה שנה וחצי, זריקות של קורטיזון הקלו משמעותית על הכאבים כל פעם למשך של כ3 חודשים.
הייתי אצל מומחה בקעי ספורט שמיד טען שיש לי בקע ספורטאים משני הצדדים,עשיתי ניתוח של בקע ספורטאים משני הצדדים ואפילו טען שבצד ימין הבקע ספורטאים היה קשה יותר(למרות שלא היו כאבים בצד זה)+ בקע טבורי שהיה לי בנוסף לפציעת הסטרס בדרגה 3 מתוך 5. בניתוח הוא גם ראה צמיגיות בעקבות הזרקות של הסטרואידים ודלקת חריפה בפוביס שהוא ניקה.
אני כ-8 ימים לאחר הניתוח ויש לי את אותם כאבים שהיו לי בצד שמאל בטרם הניתוח.
אני בלחץ מאוד גדול שהבעיה שלי לא קשורה לבקעים. האם הגיוני?
האם השיקום שאני אמור לעבור כעת היא שאמורה לפתור את הבעיה או שכבר אני לא אמור להרגיש את הכאבים שהיו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספורטאי פצוע בשרירי הבטן מזה כשנה וחצי - תגובה
רוית למפל20/06/2016היי מיכאל,
הכאבים שאתה חש היום אמורים להיות תוצאה של הניתוח ולא אותם הכאבים שהיו קודם לכן.
אני מאמינה שהרופא שניתח אותך יזמין אותך למעקב וביקורת כדי לוודא את הצלחת הניתוח.
עליך לקחת בחשבון שזמן השיקום של שריר לוקח זמן במיוחד כשמדובר באזור רגיש זה.
לא הייתי נכנסת לפאניקה, ממליצה להמתין שבוע נוסף ואז תהיה הרבה יותר חכם.
חשוב לציין כי יכולה בהחלט להיות בעיה נוספת שאכן קשורה בחוסר האיזון של השרירים בעקבות אותם בקעים.
להערכתי שיקום טוב יוריד לך את הלחץ.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב חד ונוקשות מאחורי הברךלירון06/06/2016
שלום רב
בת 46 רזה לא מתאמנת, אבל הולכת המון ברגל.
מזה כחודש וחצי תופעה מעצבנת בצד שמאל מהירך ועד השוק.
כאב במפשעה נקודתי עם הקרנה לירך ולישבן.
מאחורי הברך כאב נקודתי הרגשה של קשיחות ותחושה קלה של חום/שורף.
האורטופד נתן לי ארקוקסיה לשבועיים, אין הקלה משמעותית.
אני עדיין בתזוזה והולכת ממקום למקום.
נראה לי שעשיתי איזה תנועה שלא היתה נכונה עבורי
מה עצתכם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב חד ונוקשות מאחורי הברך - תגובה
רוית למפל20/06/2016היי לירון,
ארקוקסיה או כל כדור שתקחי לא יעזור בפיתרון יסודי ומלא של הבעיה וזאת משום שאינו נותן פתרון אמיתי, אלא סימפטומטי להרדים לך את תחושת הכאב.
להערכתי הבעיה אצלך היא איזושהי החזקה שירירית שיכולה להיות באזור הישבן ו/או המקרבים (ירך פנימית) אשר מלוות בהקרנת כאב.
על מנת לתת לך פתרון אמיתי תצטרכי לגשת לאיש מקצוע בתחום החזרת התנועה לאבחון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת גידים בקרסול למשך שנתייםקובי31/05/2016
במשך שנה סובל מכאבים בקרסול,
לאבחנת האורטפד דלקת גידים.
מצילום אולטרסאונד התעבות של הPB ללא קרע וללא נוזל.
ה ATFL שלם הודגם נוזל.
קיבלתי 3 זריקות בשנה וחצי האחרונות , הקלה לתקופה ואחר כך הכאבים חזרו.
טיפולי פזיותרפיה ואולטרסאונד עם הקלה.
יש כבדות מסוימת של הרגליים , הרגליים חסרות כח מסוים.
הפסיכותרפיסט טוען שזה מהדלקת?
מה הם דרכי הטיפול?
האם יכול להיות קשר בין דלקת הגידים לבלט דיסק בגב תחתון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - מה ניתן לעשות עם הברך? קושי בכיפוף הברך....ברוך01/04/2016
לאחר תאונת עבודה הופיעו מים בברך. הנוזלים עברו ברובם. שתי עובדות:
1. כשאני מתעורר בבוקר מהשינה יש לי קושי לכופף את הברך. הכיפוף דורש ממני מאמץ של מס' שניות.
2. אני מרגיש שכל האיזור האחורי של הברך תפוס.
מה ניתן להסיק משני הדברים שציינתי ומה ניתן לעשות? איזה בדיקות לבקש מהרופא?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה ניתן לעשות עם הברך? קושי בכיפוף הברך.... - תגובה
רוית למפל05/04/2016היי ברוך,
לפי תיאורך יש עדיין אזור פגוע שלא קיבל מענה מלא.
קושי בכיפוף בברך יכול להעיד על החזקה של שרירי הירך הקדמיים ויכול לנבוע גם ממקורות אחרים.
המלצתי היא :
1. לגשת לאיש מקצוע בתחום התנועה ו/או הפיזיותרפיה לאבחון.
2. מענה טיפולי לשחרור השרירים המכווצים (המגבילים את התנועה).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי שוקיים חשש לשין ספלינט, בן 18דני28/03/2016
שלום רב, אני בן 18 לפני שירות צבאי קרבי
בחודשים האחרונים פקד אותי כאבי שוקיים שהאורטופד חשד בהם כשין ספלינט (ללא צילום) הכאבים חזרו למרות המון זמן מנוחה וכדורים אנטי דלקתיים
יש לציין שהוא אף איבחן לי פלטפוס ואני כבר חודש עם מדרסים
חושש לגבי העתיד בצבא
יש לציין שהכאב אינו כואב עד סבל אך בהחלט מציק ומדאיג
אשמח לעצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי שוקיים חשש לשין ספלינט, בן 18 - תגובה
רוית למפל05/04/2016היי דני,
פלטפוס אינו בהכרח מחייב מדרסים ולא תמיד מקור הכאב והבעיות. הכאבים בשוק יכולים להיות גם ממקור אחר.
עליך לבחון 1. האם המדרס עוזר לך או שאינו משפיע ?
2. האם כשאתה יחף ישנו כאב ובמידה וכן האם הוא חזק יותר או לא ?
3. האם אתה ישן בלילה כמו שצריך 6-7 ש' ?
4.האם התזונה שלך מאוזנת ?
אין לך ממה לחשוש עתידית. תחפש איש מקצוע שייתן לך פתרון מלא ושקט שתוכל לסמוך עליו והכל יהיה בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזלים בברך כבר חודש ימים כתוצאה מחבלהערן27/03/2016
לפני כחודש ימים נפצעתי בעבודה וכתוצאה הופיעו נוזלים בברך. הנוזלים נמצאים בלחץ רק כאשר אני מכופף את הברך. קיבלתי אטופן שלא ממש עזר. אני בטיפול פיזיוטרפי.
האורטופד לא המליץ על ניקוז נוזלים מכיוון שלטענתו הדבר עלול לגרום להחדרת זיהום.
בבדיקת אולטרהסאונד:
פענוח רדיולוג:
גיד הקואדרספס - ללא עדות לקרע , הודגם נוזל רב בבורסה.
גיד הפיקה - ללא עדות לקרע או נוזל פתולוגי
המדור הלטרלי כולל ה- LCL בגדר הנורמה ללא עדות לקרע או נוזל פתולוגי.
הודגם נוזל ב- pes anserinus
לא הודגם קרע או נוזל פתולוגי ב- MCL
מספר שאלות:
1. האם עצם העובדה שהנוזלים מעל לחודש מעידה על פגיעה משמעותית למפרק?
2. האם זה שיקול נכון שלא לשאוב את הנוזלים משיקול של זיהום?
3. האם המים בברך, שקיימים כבר חודש ימים, עלולים לגרום לנזק חמור למפרק הברך?
4. האם לדרוש בירור יותר מעמיק: mri ,ct, רנטגן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזלים בברך כבר חודש ימים כתוצאה מחבלה - תגובה
רוית למפל05/04/2016נוזלים בברך יכולים לנבוע כתוצאה מחבלה בבורסה אשר תפקידה לבלום זעזועים ולהגן על המפרק.
המלצתי היא :
1. היא טיפול בקינזיו טייפינג אינטנסיבי
2. טיפול תנועתי תוך כדי עיסוי רקמתי עמוק לשרירים עוטפי הברך.
3. שיקום תנועה
במידה ואין שום שיפור גש לאיש מקצוע נוסף בתחום לאבחון ודרך טיפול נוספת.
בהצלחה ורפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בטיביה שלא עובר במשך כמה חודשיםרונה02/03/2016
שלום רב
קיבלתי מכה חזקה מאוד בעצם הטיביה עד כדי כך שחשבתי ששברתי אותה
אורטופד אמר לי שהכאבים נורא חזקים היותשהעצם יחסית חשופה
עברו כמ חודשים טובים והאיזור עדיין מאוד רגיש, קיבלתי שוב מכה באזור וממש אפשר לראות גבעה של נפיחות על הרגל
רציתי לדעת, כמה זמן לוקח לעצם להחלים לגמרי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בטיביה שלא עובר במשך כמה חודשים - תגובה
ד``ר יצחק בכר10/03/2016שלום רב
אכן, אחרי "כמה חודשים טובים" הכאב בשוק היה צפוי לחלוף או לכול הפחות להיחלש משמעותית. כניראה שהמכה הייתה חזקה במיוחד. יתכן ויקח עו מספר קטן של חודשים עד שהכאב יחלוף לגמרי. לגבי הבליטה, זוהי תגובה טבעית של העצם לנוכח הנזק. סבלנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלקתי על כף הרגל בקרח וזה כואבליאת07/02/2016
שלום לכם. אין לי מושג אם אתה בכלל יכולים לעזור לי אבל פונה בכל אופן. אני גרה באוקראינה ולפני כמעט שבועיים החלקתי על הקרח במדרכה מתחת לבית. זה כאב מאד וצרחתי צרחות אדירות. הלכתי לצילום רנטגן בבית חולים מקומי ונמצא שאין לי שבר. הכאב נמצא בכף רגל שמאל באזור שליד האצבעות. לאחר הנפילה ויום אחרי האזור מאד התנפח וקיבל סימנים שחורים - סגולים וכו'. הרופא אמר לבעלי שמדובר בשריר ויקח שבועיים-שלושה עד שיעבור ושבינתיים צריך לנוח. אני חייבת לציין כי דוקא בשבוע הראשון לא היו כאבים חזקים כמו עכשיו בשבוע השני ובתחילת השבוע השלישי. הכאב גם מקרין למקומות שונים ברגל אפילו עד לברך ולירך. השאלה שלי אם באמת התופעות לוואי שיש לי הן נורמליות לכזה מקרה? וכן מה עליי לעשות? להמשיך לנוח? בנתיים עברו כמעט שבועיים והכאב חזק! יש לציין שמשקל גופי גדול ולכן אולי הנפילה היתה חזקה במיוחד. אשמח לקבל את חוות דעתכם ולדעת שכאב כזה הוא הגיוני לפציעה שכזו. תודה רבה! בכבוד רב. ליאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלקתי על כף הרגל בקרח וזה כואב - תגובה
רוית למפל25/02/2016היי ליאת, הייתי הולכת לבצע צילום חוזר לפעמים עקב שטפי הדם והנפיחות מפספסים.
יש סיכוי שאכן יש שבר ו/או נקע רציני.
פשוט להתעקש על בדיקות חוזרות גם צילום וגם אולטרסאונד או סי טי כדי שניתן יהיה לראות את הרקמות הרכות שנפגעו.
המלצות לבנתיים הן לא לדרוך על הרגל, לשכב עם רגל כשהיא נתמכת על כריות המגביהות אותה.
וקומפרוסים של קרח.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)