מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ביקורת לאחר ניתוח אשך טמיר בגיל 14dm27/08/2014
שלום רב,
עברתי ניתוח בגיל 14 (בבית היולדות הרופא לא ראה בעיה עם האשכים כך שלא ברור אם נולדתי עם אשך טמיר או שהאשכים היתמרו להם מעצמם בשלב מסוים) לקיבוע אחד מן האשכים (כיום אני בן 20).
כמו-כן, נמסר לי באותה תקופה שעלי להגיע לביקורת מדי חצי שנה עד גיל 16 אם זכרוני
אינו מטעני.
לאחרונה אני חווה "אי נוחות" באזור האשך הטמיר, כאב שמלווה ב"דקירות" באזור איבר המין, כאשר נגיעה באזור מגבירה את הסימפטום.
מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביקורת לאחר ניתוח אשך טמיר בגיל 14 - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין28/08/2014אשך תמיר הוא גורם סיכון להתפתחות סרטן אשכים ולכן חשוב לבדוק את שני האשכיים מדי פעם ולראות שלא נמוש ממצא כמו גוש נוקשה. סיכון להתפתחות המחלה עדיין נמוך מאד אך גבוה פי 20 לעומת גבר רגיל. שנים קריטיות הן עד גיל 40-50. לכן ההמלצה לפנות לאורולוג בק״ח לבדיקת האשכים וללמוד לבדוק את עצמך מדי פעם.
התסמינים שציינת לא ממש מתאימים למחלת סרטן ולכן אין מקום לפחד מיותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם דלקת בשופכה או הערמוניתרקס26/08/2014
יכולה לגרום לכאבים באיזורים של הרגליים, בטן והמפשעה?
ותחושה כמו של שריר תפוס.
בן 40
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
רקס26/08/2014חזרתי לאורולוג כהמלצתך.
התסמינים עדיין שם לאחר עשרה ימים עם דוקסילין.
עדיין יש חום בזרע וכאב.
נתנו לי ציפורדקס לחודש ימים.
בבדיקות דם ושתן וPCR מצאו אצלי רק אוראופלסמה פרבום.
דרך אגב דוקטור, היחס של אורולוגים לבקטריה הזאת רק מבלבל.
חלק ממש מתעלמים ממנה ולא רואים בה כסיבה לבעיה אצל גבר, חלק מטפלים בה כמזהם לכל דבר. לא ברור...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם דלקת בשופכה או הערמונית - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן27/08/2014שלום, התסמינים הללו יכולים לנבוע מדלקת של האגן שראשיתה יכולה להתחיל מאיברים שונים - תוכל לקרוא עוד על כך אם תחפש את הערך chronic pelvic pain syndrome
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שארית שתן לאחר התרוקנותרעות25/08/2014
שלום, אני בת 31.5 בריאה בדרך כלל
לפני כחודש סבלתי מפטרייה בנרתיק שעברה לאחר טיפול, אך בהמשך הופיעו כאבים בבטן תחתונה ודחיפות במתן שתן, כל בדיקות הדם היו תקינות ובבדיקת שתן נמצא תשובה חיידקית מעורבת, קיבלתי אנטיביוטיקה שסוגה הוחלף 3 פעמים מאחר ולא היה כל שינוי, עשיתי אולטרסאונד כליות ודרכי שתן נמצאה שארית שתן לאחר התרוקנות של 20 סמ"ק, יש לי עדיין כאבים והאנטיביוטיקה לא עוזרת, מה לעשות? מה גורם לשארית שתן? והאם יכול להיות כניסה של נמלים לשלפוחית? באחת הפעמים שישבתי בשירותים גיליתי נמלה שטיילה לי על הירך, האם זה יכול להיות שנכנסו לשם נמלים ולכן לא מוצאים בבדיקות שום דבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שארית שתן לאחר התרוקנות - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן26/08/2014שלום רעות,
זיהומים בדרכי השתן הינם נפוצים מאד אצל נשים.
קיים מגוון של טיפולים מניעתיים החל משינויים התנהגותיים דוגמת שתיה מוגברת, המנעות מעצירות והטלת שתן לאחר מגע מיני, דרך תכשירי חמוציות וכלה בטיפול תרופתי - מקומי בעזרת משחות או אנטיביוטיקה בכדורים.
שארית שתן של 20 סמ"ק הינה מינימלית מאד ואין לחשוש ממנה.
חרקים או חיות אחרות לא יכולות לחדור בצורה בלתי רצונית לכיס השתן ולכן אין לך מה לחשוש מכך.
תוכלי לקבל הסבר מקיף ומפורט בעניין אצל אורולוג בקופ"ח. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי חסימת DHTמאור19/08/2014
שלום
ידוע לי שיש 2 סוגים של 5 אלפא רדוקטאז והתרופה נגד התקרחות (והגדלת הערמונית) פינסטריידׁ(פרופסיה) משפיעה בעיקר על סוג 2 האחראי לזקיקי השיער.
האם סוג 1 קשור לתפקוד הכללי של הגוף/מוח ?
במידה ואטול תרופה המעכבת גם את סוג 1 (כמו אבודרט), אילו תופעות יכולות להיווצר ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי חסימת DHT - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן19/08/2014שלום, אבודרט חוסמת את 2 תתי-האנזים, גם 1 וגם 2 ולכן יעילה יותר לערמונית. תופעות לוואי מכוונת לתחום האורולוגי הינם פגיעה (הפיכה) בתפקוד המיני עם דגש להפרעה בליבידו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצות למנתחים - ניתוח וריקוצלהgl18/08/2014
שלום,
אשמח לקבל המלצות למנתחים שעובדים בהסדר עם קופ"ח כללית, לביצוע ניתוח וריקוצלה.
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצות למנתחים - ניתוח וריקוצלה - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין18/08/2014שלום. הניתוח מאד נפוץ ורוב אם לא כל אורולוגים יודעים לבצע אותו ברמה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה אומר שהוא לא מגיב לדוקסילין אצלי?ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום16/08/2014
שלום רב,
אני בן 38 ובעקבות תלונות (מתן שתן, המוספרמיה)וסיפרתי שהייתי עם מישהי עם כלמידיה לפני חודשיים, נשלחתי לבדיקת שתן ובדיקת PCR. בינתיים נרשם לי אופלודקס אותו סיימתי. בבדיקת PCR דם ותרבית שתן, יצאתי חיובי רק ל U.UREAL/PARVUM-PCR
אורולוג רשום לי דוקיסלין. אני כבר 5 ימים על דוקיסלין כנשארו לי עוד 5. אני לא מרגיש שיפור.
האם זה אומר שהוא לא מגיב לדוקסילין אצלי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוראופלסמה פרבום - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן17/08/2014שלום לך, לעיתים ההטבה הסובייקטיבית מופיעה מאוחר יותר. הייתי ממליץ להשלים את הקורס הטיפולי בדוקסילין ולאחר מכן לחזור על הביקורת אצל האורולוג המטפל. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטף דם?מישהו16/08/2014
שלום,
אני בן 29, מטופל בציפרלקס בגין בעיות דיכאון וחרדה ובעבר טופלתי בפרופסיה תקופה.
אחד מהנ"ל או שניהם יחד גורמים לי לזקפה חלשה, לכן אני נזקק לחיכוך חזק כדי להגיע לשפיכה.
אתמול אחרי אוננות הבחנתי בכתם עגול כהה ולא כואב על עטרת הפין. האם מדובר בשטף דם או שנראה כמו מחלה פנימית או מחלת מין (לא קיימתי יחסי מין כמה חודשים טובים).
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטף דם? - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן17/08/2014שלום לך, על פניו לא נראה כי מדובר בהסתמנות של מחלה פנימית או מחלה אחרת. למען הסר ספק מליבך, אני ממליץ כי תפנה לרופא עור ומין שיוכל להעריך בצורה יותר מדויקת את הממצא. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דוקסיליןירון12/08/2014
שלום רב, נרשם לי דוקסילין לאחר שבבדיקת PCR גילו לי U.UREAL/PARVUM
ודיווחתי על בעיות שהציקו לי.
כעקרון אני עושה הכל. לא לוקח על בטן ריקה, בלי חלב, כוס מים מלאה ולא שוכב חצי שעה.
למרות הכל התחילה לי הרגשה מוזרה בגרון, כאילו תקוע שם משהו.
כמו שיש דלקת גרון וקשה קצת לבלוע, אבל אין לי קושי לבלוע או כאבים, סתם כאילו יש שם משהו. מה לעשות? האם יעבור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דוקסילין - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן13/08/2014שלום ירון,
אכן התחושה אמורה לחלוף. אם היא נמשכת תמיד תוכל לפנות לרופא המטפל כדי שיבדוק את הגרון. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמו קפיצות בפיןדרור12/08/2014
אני בן 33 ללא בעיות בריאותית.
בתקופה האחרונה יש לי מידי פעם כמו קפיצות של שריר פנימי בפין (כמו שקופצת העין).
כאילו הפין נמשך פנימה ברפלקס, דומה לשריר שמפעילים כשעוצרים את השתן.
זה מציק ולא נעים, מורגש בעיקר במצב מנוחה והרפיה של הגוף.
האם יש לזה איזה שהם השלכות ואיך אפשר להפסיק את זה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמו קפיצות בפין - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן12/08/2014שלום דרור. לא אמורות להיות כל השלכות לזקפה או לשפיכה והתופעה אמורה להיעלם עצמונית. באם יימשך, מומלצת בדיקה אורולוגית. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
דרור14/08/2014זה נמשך כבר כמה חודשים.
האם זו תופעה שיכולה להגרם עקב ישיבה ממושכת ולחץ על העמוד שדרה
או שבהכרח בעייה אורולוגית/פרוקטולוגית?
האם זו בעיה מוכרת?
אורולוג הפנה אותי לאולטראסאונד כליות ודרכי שתן וגם לבדיקה פלומטרית...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בשק האשכיםללא שם10/08/2014
שלום רב ד"ר,
אני בן 28, בריא באופן כללי, רווק. לפני שלוש שנים עשיתי ניתוח וריקוצל דו צדדי כאשר שמתי לב שיש משהו בולט בשק האשכים ופניתי לרופא.
בתוצאת האוטראסאונד נמצא (בנוסף לוריקוצל) שיש ציסטה גדולה מעל האשך השמאלי, דיברתי עם הרופא על זה והוא אמר שהוא יוציא אותה באותו ניתוח, אבל זה לא נעשה בסוף, לא יודע למה.
רציתי לדעת אם עליי לעשות ניתוח כדי להוציא אותה, והאם יש סכנה אם אני לא אוציא אותה, יש פגיעה באשך או בפוריות? מה מומלץ לעשות? האם הניתוח מסוכן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה בשק האשכים - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין10/08/2014ציסטה ליד אשך ממצא שפיר ולא דורש טיפול אלא אם מפריעה מבחינה קוסמטית אוגדולה עד כדי כך שגורמת לכאבים או אי נוחות. אין השפעת ציסטה על פוריות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מראה לאחר מילהירון09/08/2014
בן 40 עברתי ברית לפני 8 שבועות
המראה שאני רואה הוא,
בצד אחד כמעט בחצי היקף התפירה כמעט ולא ניראת, וזה נראה בסדר, אבל בחצי השני בהיקף יש כ5 בליטות גסות קטנות אחת ליד השניה בגודל מראש סיכה אחת כמעט כמו ראש גפרור ורואים את איזור התפירה,קו התפירה בולט ושם יש גם את בליטות העור הקטנות, רואים את מקום התפירה בבירור באופן גס ,
ומתחת לגלנס מאיזור התפירה קדימה לכיוון החוד עדיין בצקת מסוימת
האם הבליטות האלה הם צלקות שישארו או שיעלמו מתי שהוא? מראה הגס של התפירה באיזור הבליטות הקטנות, זה משהו שיש לצפות שישאר כך? יש משהו שניתן לעשות כדיי לשפר את המראה הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מראה לאחר מילה - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן10/08/2014שלום ירון,
אתה עדיין נמצא במהלך תהליך ההחלמה מהניתוח. ייתכן שהבליטות הינן שאריות תפרים שעדיין לא נספגו בשלמותם מלווה בבצקת שדועכת באיטיות. ניתן למרוח מקומית משחה דוגמת היקומיצין שתפחית את הדלקת. במקביל ניתן לפנות לאורולוג לבדוק את הממצאים. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאה של בדיקת PCRרקס07/08/2014
עשיתי בדיקת PCR וזה הממצא היחיד.
עשיתי כי קיבלתי מגע מיני אוראלי מבחורה שגילו לה כלמידיה וחששתי .עשיתי את הבדיקה כי אחרי חודשיים מהמגע התחיל לי קצת מתן שתן מרובה וכדומה ותחושת דגדוג בקצה הפין. קראתי על החיידק והבנתי שהוא נמצא כמעט אצל כולם. בכל מקרה התחלתי עוד לפני תוצאות הבדיקה כטיפול מונע טיפול באופלדוקס, אני ביום החמישי ויש שיפור קל. האם להמשיך איתו או צריך אנטיביוטיקה אחרת שמומלצת. אני בן 40. האם החיידק יעלם לגמרי בתום הטיפול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין מה יצא לי חיובי
ירון07/08/2014U.UREAL/PARVUM-PCR
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לציין מה יצא לי חיובי - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן08/08/2014שלום רב, מאחר והתחלת טיפול הייתי משלים לשבוע-10 ימים. כמו-כן יש מקום לשקול לשלב טיפול פומי (בכדורים) בדוקסילין - תתייעץ עם אורולוג בקופ"ח. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
ירון08/08/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתןח ערמוניתשרגא06/08/2014
שלום רב
קראתי על ניתוח ערמונית בלייזר בשיטת holep המבוצע ע"י ד"ר גנסין בבי"ח שערי צד
ק
מה חוו"ד בענין זה?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתןח ערמונית - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין06/08/2014השיטה מוצלחת מאד בעקר כשמדובר בערמונית גדולה מ-80-100גרם וכשמטופל לא יכול להפסיק מנגדי קרישה כמו אספירין או קומדין. מהכרות אישית עם הניתוח בידיו של דר גנסין ממליץ מאד.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על אורולוג נשיםמרינה05/08/2014
שלום! בזמן הטלת שתן יוצאים לי שני זרמים, הם זזים, יש טיפטוף, מסיימת וממשיכה עוד. כעבור זמן קצר יש צורך בהטלת שתן ולא תמיד יוצא. לא מיד יכולה להשתין. פתח השופכה כמעט לא נראה .בדיקת שתן לכללית ולתרבית תקינות. בדיקת גינקולוג תקינה (אני בתולה). מה זה יכול להיות? אני צריכה המלצה על אורולוג נשים (כירורג)באזור מרכז דרך כללית מושלם שמומחה גם בפוליפים (יש חשד בפוליפ בשופכה). חוץ מפוליפ מה יכולה להיות סיבה לבעיה בפתח השופכה? תעזרו לי בבקשה. אני מודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה על אורולוג נשים - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן06/08/2014שלום מרינה, קיימים מספר אורולוגים טובים באיזור המרכז שעוסקים בתחום. הייתי ממליץ לך לקבוע תור לאורולוג בקהילה שיכול לתת לך מענה ראשוני ולהכווין לפי הצורך לאורולוג שעוסק בתחום. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באשך שמאלרחלי05/08/2014
שלום רב,
בני החייל חש כאבים באשך השמאלי,כשנבדק אצל רופא הבסיס ,כתב הרופא את הממצאים הבאים: אשך שמאל ,ללא אודם או נפיחות באשך ,רגישות בקוטב עליון, וריקוצלה בולט מאוד. הרופא הפנה אותו לבדיקת אורולוג.
במה מדובר? מה עושים בדרך כלל במקרה כזה והאם קיימת סכנה לפוריות?
בתודה מראש
טליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים באשך שמאל - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין05/08/2014כשמדובר בכאב חד באשך קודם כל יש לשלול תסביב האשך וזה צריך לבצע בשות ראשונות מהופעת הכאב. יש לפנות לבדיקת אורולוג דחופה ואם צריך לבצע גם סונר אשכים.
אם תסביב אשך נשלל ומדובר בווריקוצלה(הרחבת ורידי אשך) כמו שחושב רופא יחידה גם יש לבצע בדיקת סונר אשכים ובדיקת זרע . אם אשך שמאל קטן מאשך ימין או בדיקת זרע לא תקינה מומלץ לבצע ניתוח קשירת ורידי האשך כדי למנוע בעית פוריות בעתיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)