מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עקצוץ בפיןשלומי28/09/2014
שלום רב ושנה טובה אני עוד פעם חזרתי לפורום הזה לאחר שכבר חודש אני סובל מעיקצוצים בפין באזור השופכה. זה קורה לי לאחר מתן שתן אני מרגיש כמו בערה או עקצוצים שנשאר כמה שעות בעיקר קורה לאחר שתן ראשון של בוקר התחושה אינה כואבת אלה רק אי נעימות כמו כן גם התחיל להיות לי שלשולים קלים מתי שיש את העקצוצים.
עכשיו הייתי אצל 2 אורלגים שלא ראו כלום מבחינה חיצונית.
עשיתי 2 בדיקות שתן שיצאו תקינות
עשיתי בדיקת דם שיצאה תקינה
יש לי חברה קבועה 3 שנים אז לא נראה לי זה מחלת מין
בהתחלה נתנו לי אנטיביוטיקה כי חשבו שיש לי דלקת בדרכי השתן אבל זה לא עזר כי
הכאב הזה כבר חודש וזה מציק לי ומדאיג אותי
מה שאני חושב שזב קרה לי לפני חודש וחצי שהייתי ביים ואז הבגד ים שרט לי את כל האזור הזה וכאב לי איזה יום יומיים שם והיה לי מין שריטות באזור אבל אני כבר לא יודע אם זה יכול להיות קשור.
אשמח אם תגידו לי אם זה אפשרי באמת שיש שם אולי דלקת קטנה שמסרבת לעבור או איזה משהו אחר שיכול להיות
אני מאוד לחוץ ואשמח לתשובה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקצוץ בפין - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן28/09/2014שלום, ייתכן וקיימת גירוי או דלקת מקומית בשופכה ובעיקר חשובה המגמה גם אם העקצוצים נמשכים. אם המגמה הכללית בחודש האחרון הינה בשיפור מבחינת מספר הפעמים, המשך ועוצמת העקצוץ, הרי שניתן להתאזר בסבלנות. באם יש החמרה, יש מקום לבדיקה חוזרת ואולי יש צורך בהסתכלות ישירה לתוך השופכה וכיס השתן, בדיקה שכרוכה בהרדמה כזו או אחרת. שנה טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתן לכלליתמישהו27/09/2014
שלום רב,
אני מאונן חזק למדי ולאורך זמן ארוך בעקבות בעיות זקפה משניות לטיפול בציפרלקס.
בבדיקת שתן כללית בבוקר שלמחרת אוננות נמצא
LEUCOCYTES = 25
ERYTHROCYTES = 10
האם האוננות האינטנסיבית יכולה להסביר את הממצאים?
האם מותר לבצע בדיקת שתן כללית יום לאחר לילה של אוננות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתן לכללית - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן28/09/2014לביצוע בדיקת שתן צריכה להיות התוויה של רופא ואוננות אינה אחת מהן. באם הופנת לבדיקה זו, מומלץ להימנע מכל פעילות שעלולה לגרום חבלה לשופכה ולכיס השתן. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CPPSמישהי23/09/2014
שלום,
רציתי לדעת האם התרופה ליריקה יעילה לטיפול CHRONIC PELVIC PAIN SYNDROME? האם יש לה תופעות לוואי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CPPS - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן28/09/2014שלום, משתמשים בליריקה להפגת כאבים ממושכים באגן. כמו כל תרופה גם לה עלולים להיות תופעות לוואי כמו טשטוש ראיה, פגיעה בריכוז, בצקות ועוד. תוכלי לעשות גוגל על התרופה לקבלת כל תופעות הלוואי. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמישהי22/09/2014
שלום,
רציתי לדעת האם בישראל קיימות בדיקות המאשרות באופן מוחלט את המצב PUDENDAL NERVE ENTRAPMENT? והאם יש מנתחים בישראל שמבצעים ניתוח לתיקון מצב זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן22/09/2014שלום לך,
לא ידוע לי האם מישהו מבצע או מטפל באופן מוחלט במצב זה. תוכלי להתייעץ גם בפורום גניקולוגי. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"רמישהי19/09/2014
בת 26, כבר חצי שנה יש לי דחיפות ותכיפות לשתן בלתי נסבלים ורגישות עד כאב בבטן תחתונה. לאחרונה בבדיקת דם הייתה עליה באחוז המונוציטים 14.9% (המקסימום הוא 12) ועלייה במספר המונוציטים המוחלט MONO.abs 1.3 (המקסימום הוא 1). האם לדעתך יש קשר בין בדיקת הדם לתסמינים? תמיד תרביות השתן יצאו שליליות ובבדיקה אחת יצא 25 ליקוציטים.. האם עליית המונוציטים יכולה להעיד על זיהום דלקת או משהו אחר שלא רואים בבדיקות השתן? אולטראסאונד ו CT תקינים. (CT בטן-אגן ללא חומר ניגוד) ציסטוסקופיה תקינה-רירית נקיה ושקטה. לא עשיתי בדיקה למחלת מין כי אין סיכוי לכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לד"ר - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן28/09/2014שלום, איני חושב שיש קשר בין בדיקת הדם לתסמינים. אחוז מרכיבי התאים הלבנים בבדיקה משתנה בין בדיקה לבדיקה ובאם תרבית השתן הינה עקרה, הרי שנשללה הסבירות לדלקת חיידקית בכיס השתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה?מישהי18/09/2014
האם יכולה להיות בדרכי השתן? בשלפוחית? איך מאבחנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה? - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן18/09/2014שלום, יכולה להיות צמיחה של פטריה בכיס השתן. יש צורך לשלוח תרבית שתן דרך הרופא המטפל. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפטריה? - תגובה - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן18/09/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפטריה? - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן18/09/2014שלום, יכולה להיות צמיחת פטריה בכיס השתן. יש צורך בביצוע תרבית שתן עם הפניה מהרופא המטפל. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
מישהי18/09/2014תודה על תשובתך. תרבית שתן רגילה או מיוחדת לפטריה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן21/09/2014שלום, תרבית שתן סטנדרטית עם חיטוי קודם ולקיחת דגימה מאמצע הזרם, לא ישר מתחילתו. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריקוצלה וציסטהרחלי17/09/2014
שלום,
בני הינו חייל , בשל כאב שחש לפני כחודש באשך, נבדק אצל רופא צבאי שאיבחו שכנראה מדובר בוריקוצל , אורולוג שבדק אותו לאחר מכן הפנה אותו לבדיקת אולטרסאונד ולבנק הזרע לבדיקת ספרמטוגרם.כרגע התקבלה רק תוצאת האולטרסאונד :ציסטה 0.5 ס"מ, ווריקוצלה דו כיוונית.
מה משמעות התוצאות? האם יהיה צורך בניתוח.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וריקוצלה וציסטה - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין17/09/2014שלום טליה.
כ-15% גברים סובלים מהרחבת ורידי אשך - ווריקוצלה כשליש מהם סובלים מבעית פוריות.
בגיל צעיר קשה לקבוע האם יגרם נזק בעתיד. הסימנים שיכולים לעזור לקבוע צורך בניתוח הם ירידה בספירת זרע ונסיגה בגודל האשך הנגוע לעומת אשך שני תקין.
לכן חשוב לראות מה כתב אורולוג שבדק אותו לגבי גודל האשכים ולקבל תוצאת ספירת זרע.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציסטה ווריקוצלה
טליה17/09/2014תודה על תשובתך.מה לגבי הציסטה? מה משמעותה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציסטה ווריקוצלה - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין17/09/2014ציסטה ביותרת אשך (אפידידימוס) ממצא שכיח מאד ושפיר לחלוטין ולא דורש טיפול, בירור או אפילו מעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמישהי10/09/2014
ד"ר שלום,
בת 25 , כבר חודשים רבים סובלת מרגישות עזה בבטן תחתונה,שלפוחית השתן ואיבר המין ,רגישות שמתגברת מאוד במגע באזורים אלה אך כאמור גם ללא מגע, ומצורך מתמיד לשתן שמתגבר בכל תנועה. ציסטוסקופיה תקינה,בדיקות שתן+תרבית תקינות.לפני כ-17 שנה עברתי טיפול כימותרפי (ציקלופוספאמיד) והשתלת מח עצם בשל כשל בתפקוד מח העצם. מאז ועד לפני כמה חודשים לא הייתה לי שום בעיה עם השתן. האם לדעתך הרגישות העזה באזור שלפוחית השתן והצורך העז לשתן כל הזמן שמתגבר בכל תנועה!יכול להיגרם מהטיפול הכימותרפי מלפני 17 שנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קיבלתי תשובה...!
מישהי11/09/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן15/09/2014שלום לך, הסבירות לכך נמוכה. תלונות אלו קיימות והייתי ממליץ לך לדון עם הגניקולוג לגבי אפשרויות הטיפול. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריפה בקצה הפיןשלומי07/09/2014
שלום לפני מספר ימים רשמתי ששורף לי בקצה הפין. הרגשה של שריפה שנמשכת רוב היום. השריפה התחילה לפני שבועיים וכם סיפרתי שלפני כמה 3 שבעותהייתי בים והבגד ים עשה לי שריטות על הכיפה ואולי זה בגלל זה. אני כבר שבועיים עם שריפה הייתי אצל אורולג שלא ראה כלום בדיקות שתן תקינות ומחלת מין לא נראה לי הגיוני כי יש לי חברה כמה שנים. האורלוג הביא לי אופלדקס 200 מילגרם פעמיים ביום למשך 10 אני כבר ביום הרביעי ואין שינוי משמעותי. אני כן יכול להגיד שברגע שאני שותה הרבה אז השריפה נעלמתת ואני מרגיש סבבה ולאחר כמה שעות זה חוזר. חייב לציין שזה לא שורף רק בפיפי אלה גם ביתר הזמן מרגיש כאילו יש לי עוד פיפי והזרימה של השתן היא טובה ולא בצבעים מוזרים. מה יש עוד לעשות? יכול להיות שאני סתם לוקח אנטיבעטיקה וזה לא זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שריפה בקצה הפין - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין07/09/2014אם אין ממצא חיצוני ובדיקת שתן תקינה סבירות שמדובר בדלקת חיידקית נמוכה מאד ולכן לא ממליץ טיפול אנטיביוטי. בשלב זה היתי ממליץ מעקב בלבד ואם הצריבה מפריעה מאד טיפול בתסמינים כמו משחת היקומיצין או סטרפטומיצין למרוח עד 3 פעמים ביום או משככי כאבים כמו אופטלגין או אקמול. בד״כ תופעות כאלו חולפות ללא טיפול.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה ויש לי עוד שאלה
שלומי08/09/2014תודה רבה על המענה עדכון קטן עשיתי בדיקות דם וגם שם הכל יצא תקין. אני יגיד את האמת מרוב מה שראיתי באינטארנט אני פוחד שזה דלקת בערמונית . יש סיכוי שזה זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה ויש לי עוד שאלה - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן08/09/2014דלקת חריפה בערמונית מתבטאת בחום גבוה, כאב קשה פנימי יותר וקושי ניכר עד אי יכולת להשתין. לכן הסבירות כי אתה סובל מכך היא אפסית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיכול להיות אבל ששבועים וחצי זה עדיי
שלומי09/09/2014אני כבר מתחיל להילחץ כי זה כבר שבועיים וחצי ככה. ושזה נעלם אני מתפלל שזה לא יחזור אבל אחרי כמה שעות שוב מעקצץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלפוחית שתןשימי04/09/2014
עברתי ניתוח ציסטקטומי כריתת שלפוחית שתן .ויש לי בריחות שתן רבות מאוד .ביטוח לאומי דחה אותי.האם מגיע לי נכות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלפוחית שתן - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן04/09/2014הניתוח שעברת הינו רדיקלי ועלול להוביל לתופעות לוואי. תוכל להיוועץ עם רופא המשפחה לגבי מסלולי הבירור של זכאותך. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף - פוליפ בשלפוחית השתןיעל03/09/2014
שלום רב,
בת 60 לפני 8 שנים נותחתי ונמצא גידול פפילארי (שפיר) בשלפוחית בגודל 0.4 מ"מ. בבדיקת מעקב לפני כשנה נמצא שטח אדום בגודל 0.4 מ"מ בערך ובבדיקה שבוצעה היום נמצא לדברי הרופא באותו שטח אדום שוב פוליפ בגודל 0.4 מ"מ . (בדיקת שתן היתה תקינה)
שאלתי האם מצריך ניתוח דחוף, האם כל פוליפ שנמצא עשוי להתפתח לסרטן (כמו במעי הגס),או שיכול פשוט לא להתפתח? מה הגורם לחזרה ...אני מאד מודאגת. בתודה מראש על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף - פוליפ בשלפוחית השתן - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן03/09/2014שלום רב,
הממצא הנ"ל הינו קטן ביותר אך בעל פוטנציאל להפוך לממאיר. גם אם תימצא ממאירות, זה בהחלט לא סוף העולם כי קיים קשת רחבה של טיפולים בהתאם לממצאים המיקרוסקופיים כולל המשך מעקב בלבד או שטיפות מכוונות לכיס השתן.
לכן בהחלט הייתי ממליץ על כריתת הנגע ושליחתו לביקורת בזמן הקרוב אך לא בבהילות.
הגורם להישנויות הינן עישון או חשיפה לעישון, חשיפה לחומרי צבע תעשייתיים ולעיתים סיפור משפחתי. אנא התייעצי עם האורולוג שלך לגבי מועד כריתת הנגע. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר פרידמן - פוליפ בשלפוחית
יעל04/09/2014ראשית אני מאוד מודה לך על תשובתך.
הרופא אמר לי לחזור אליו לציסקוסקופיה בעוד 3 חודשים - האם זה לא יותר מידי זמן?
האם המתנה של 3 חודשים לא מהווה סיכון לגדילת הפוליפ והפיכתו לממאיר, לא עדיף להיפטר ממנו מייד?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר פרידמן - פוליפ בשלפוחית - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן04/09/2014שלום יעל
מאחר והרקע של הממצא בעבר אינו ממאיר וגודלו כעת הינו זעיר, מאד לא אופייני כי הממצא "ישנה עורו" ויהפוך לסוג נגע אחר. תוכלי להיוועץ עם האורולוג שלך לגבי תזמון הניתוח ולהעלות את חרדותייך ורצונך לטיפול מוקדם יותר. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר פרידמן-פוליפ בשלפוחית
יעל04/09/2014ד"ר נכבד,
שכחתי לציין שהמימצא נמצא בדופן האחורי של השלפוחית, מה זה אומר, האם זה פחות מסוכן מבחינת חלילה ממאירות, אילולא היה באיזור אחר.
שוב תודה לך מקרב לב ושנה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר פרידמן-פוליפ בשלפוחית - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן04/09/2014מיקומו בכיס השתן אינו מעלה את הסיכון להפיכתו לממאיר. הסירי דאגה זו מליבך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאזור היפרמי
יעל04/09/2014ד"ר פרידמן הנכבד,
אני כבר מתביישת לפנות אליך - אבל קיבלתי עכשיו מהאורולוג את המימצאים בכתב וזה לא בדיוק כפי שאמר לי בע"פ שזה פוליפ פפילרי (אולי בגלל שאני לא ממש מבינה בזה)
להלן מה שכתוב: בקרקעית השלפוחית פרוקסימלית לטריגונום אזור היפרמי קטן, יתר הרירית ללא גידול, פיות זוהו תקינות.
מה המשמעות של המיקום מבחינת רמת התפתחות וסיכון, מה זה פרוקסימלית לטריגונום , האם לא נורא להמתין 3 חודשים לציסקוסקופיה נוספת.
שוב אני מודה לך מקרב לב וסליחה על "הבילבולי מוח"..
שנה טובה, בריאות וכל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאזור היפרמי - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן04/09/2014שלום יעל,
התשובה הנוכחית הרבה יותר מעודדת מהקודמת מאחר ואין פוליפ אלא רק איזור גירוי שאינו חשוד במיוחד והאורולוג נוקט עודף זהירות בכך שהוא מעוניין לחקור ולעקוב אחר הממצא הקטן הזה ובפירוש אין צורך לעקוב מוקדם מ-3 חודשים. הניסוח הינו בעיקר טכני כדי לאפשר לו לדעת היכן להתמקד מבחינה המיקום בציסטוסקופיה החוזרת ואין לו משמעות ניכרת מבחינת רמת סיכון והתפתחות על פני מיקומים אחרים בכיס השתן. לכן אין לך מה לחשוש יותר מדי עד לביצוע הפעולה החוזרת. סופ"ש נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקהחנה02/09/2014
שלום. לבני בן ה-20 יצא בבדיקת שתן U.UREAL/PARVUM-PCR חיובי. מזה זמן שיש לו הפרשה לבנה יחד עם השתן, ובמתן שתן לעיתים יוצאות טיפות בלבד והרגשה אח"כ שמטפטף לו. היתה לו בדיקה כזו חיובית בעבר ולקח אנטיביוטיקה אך התופעות לא עברו. וכעת הבדיקה שוב חיובית. בנוסף בדיקת Ig-E TOTAL יצאה- 737 אם זה קשור....?
מה זה אומר? מה צריך לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקה - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן03/09/2014שלום לך, קיים זיהום בשופכה. מומלץ לפנות לאורולוג עם התשובות המפורטות של הבדיקה ולקבל טיפול אנטיביוטי כראוי. כמו-כן האורולוג יוכל להדריך אותו לקבל אפשרות למניעת הדבקות עתידיות. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שורף בפיןשלומי02/09/2014
שלום הייתי לפני שבועיים בים ואחרי שחזרתי ראיתי שהתחתון של הבגד ים שרט לי את כל הכיפה חתכים קטנים. מאז עבר שבוע והכל היה סבבה ואחרי זה נתחיל לי צריבות ושריפות בפין באופן כמעט קבוע ואם אני גומר או משהו אז בכלל שורף כל היום אחרי. חייב לציין שלא כואב לי בסקס או שאני משתין ולא ויש לי חברה שנתיים. רציתי לדעת אם זה מה השריטות אולי או שיכול להיות משהו אחר. כי עשיתי בדיקת שתן והכל היה תקין ואני לא רואה משהו מוזר בפין אני רק מרגיש כאילו בקצה יש טיפה כזאת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שורף בפין - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן02/09/2014שלום רב, יתכן ויש לך דלקת קלה בפתח צינור השתן כתגובה לחתכים. באם ימשיך להטריד אותך בימים הקרובים, מומלץ לפנות לאורולוג בקופ"ח שיבדוק אותך. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר להשתמש בינתיים בדרמקומבין?
שלומי02/09/2014דרמקומבין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר להשתמש בינתיים בדרמקומבין? - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן03/09/2014בהחלט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה שטרם אובחנהשירה01/09/2014
ד"ר שלום רב,
בן 34, נשוי +1.
מזה כשמונה שנים סובל מהתקפי כאבי בטן תחתונה אשר התדירות שלהם עולה בתקופה האחרונה ונעשית כמעט יום-יומית דבר שהיה קורא אחת לחודש לפני כן, התקף שנמשך מרגע שהוא מתחיל כשעתיים לערך וכאשר הוא דועך יד שארית מהכאב למספר שעות.
הכאב מתחיל בלחץ בבטן תחתונה ובהמשך הכאב יורד לכיוון מפשעה/פניס, אשכים ובהמשך לפי הטבעת. ישנה לעיתים תחושת גזים בבטן, אך ללא יציאת גזים או יציאה.
לציין כי היציאות סדירות ותקינות מידי יום.
עוד אציין כי שמתי לב שאם אני לא הולך בזמן להתרוקן אזי בטוח שבאותו יום יתפוס אותו הכאב.
עברתי בירור:
ניתוח בקע לפני 8 שנים אשר חשבו שזה הגורם אך ללא הואיל!
קולונוסקופיה-תקינה
C.T. בטן ואגן - תקין
אולטרסאונד בטן תחתונה - תקין
אולטרסאונד אשכים +דופלר - תקין
בדיקת שתן PCR למחלות מין - תקין
PSA-0.65
שתן לכללית - תקין
ספירת זרע תקינה אך במעבדה נאמר שיש לי כדוריות דם לבנות קצת וכן מעט כדוריות דם אדומות.
תרבית זרע- צמיחה מעורבת.
האם יתכן ויש לי דלקת בערמונית בכל זאת על פי התיאור שאני מתאר?
האם תיתכן דלקת בערמונית ללא הגברה במתן שתן וללא כאב בשתן ו/או צריבה בשתן?
מה יכול להיות עוד הכיוון לכאב כפי שאני מתאר אותו?
אודה על תשובותיך וסבלנותך האדיבה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה שטרם אובחנה - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן01/09/2014שלום רב,
כאבים באיזור בטן תחתונה יכולים להיגרם ממקורות שונים ולעיתים עלולים להיות מקרינים מאיזור אחר. המערכות שצריכים לשלול הינם מערכת העיכול, מערכת השתן ומערכת שריר-שלד. חלק מהמערכות נבדקו אך לא כולם והייתי ממליץ להשלים בירור אורתופדי.
דלקת בערמונית אכן יכולה להופיע ללא תלונות בדרכי השתן אך לרוב אינה גורמת לכאבים עויתיים. נוכח חשד לדלקת בערמונית - טיפול אנטיביוטי אכן צריך להילקח בחשבון ע"י האורולוג שלך אם כי איני בטוח כי הוא יעלים את הכאבים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך -שאלה נוספת
שירה11/09/2014ד"ר שלום רב,
רציתי לשאול לגבי הבירור שביצעתי שהוא כפי שאמרתי במייל הקודם כלל:
קולונוסקופיה
סיטי בטן ואגן
סונר אשכים
סונר דרכי שתן
פנל STD
שכולם יצאו תקינים.
שאלתי היא, מכיוון שאתה ממליץ על בירור אורטופדי כגון שלד-שריר, האם כדאי לגשת בענין זה גם לפרוקטולוג?
ושאלה נוספת האם לגבי בירור של בטן ואגן האם אני זקוק לסיטי נוסף כגון אורוגרפי? ומה ההבדל בכלל בין סיטי אורוגרפי לסיטי בטן ואגן שאותם ביצעתי?
שאלתי היא: אם עשיתי סונר דרכי שתן, אשכים, סיטי בטן ואגן מצריך ממני לעשות גם סיטי אורוגרפי?
אודה על תשובתך וסבלנותך האדיבה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך -שאלה נוספת - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן15/09/2014בירור שריר שךד הינו בתחום ההתמחות של האורתופד ולא פרוקטולוג
קיימים CT שונים ובהתאם לשאלה והתסמינים, נבחר את סוג ה- CT הרצוי
CT אורוגרפיה מצריך חשיפה לקרינה ולכן נדרשת התייחסות הרופא המטפל להדמיות הנוכחיות לפני החלטה על הדמיה נוספת. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חול בnf1שמואל28/08/2014
שלום דר גיל 48סובל מי nf1 מופשת בצתי בדיקה של mri עמוד שידרע גבי מותני ונמצע מימצע נוסף ציצטות מרובות בשני הכליות דר יש צורך בתיפל אני סובל גם מי לח. דם 150על90 אני קיבלתי הקרנות למוח לפני 4שנים בגלל מניגימה יש גם בעיות נוספות שכשור ל nf1 דר יש צרוך בתיפול בציטות בכליות יש בשנים תודה דר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חול בnf1 - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין28/08/2014אם ציסטות כליתיות בMRI נראות הפשוטות אין צורך לא רק בטיפול וגם במעקב, לכן היתי ממליץ לך לפנות עם דיסק ותשובת MRI לאורולוג בק״ח ולקבל ממנו הסבר על הציסטות.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)