מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הצהרות בצינוריות השתןורד צפריר24/01/2013
אני סובלת מהצהרות מטופלת בהרחבות פעם בחודש האורולוג ממליץ על טיפול בהרדמה ולבצע הרחבה במספרים גדולים האם י סיכון בטיפול כזה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצהרות בצינוריות השתן - תגובה
ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום28/01/2013שלום ורד,
כמו בכל פעולה חודרנית גם כאן טמונות סכנות ואולם הללו מינוריות וקשורות בעיקר להרדמה ולאפשרות של זיהום בדרכי השתן כמובן בתלות בפעולה המדוייקת המתוכננת.
רצוי בכל מקרה לשוחח עם הרופא המבצע את הפעולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לרמת טסטוסטרוןyuval22/01/2013
מה פשר הבדיקות הללו לבירור רמות טסטוסטרון ?
מה ההבדל ביניהם ? מה מהם חשוב בעיקר ?
testosterone
free testosterone
free androgen index
testosterone bioavailable* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות לרמת טסטוסטרון - תגובה
ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום28/01/2013ההבדל בבדיקות הוא בין הרמה הכללית של הטסטוסטרון לבין זו שזמינה ביולוגית.
כמובן שחשובה הרמה של ההורמון שזמינה ביולוגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריך יעוץ ברשותךאבי כהן20/01/2013
לפני כחודש עברתי ניתוח pcnl ...
השאירו לי סטנט לשבועיים ואחרי שבועיים הוציאו אותו...
הכל בסדר ההחלמה היתה ממש טובה ב"ה...
הכל תקין לחלוטין והניתוח עבר בהצלחה..
עבר כחודש בדיוק מהניתוח...
מה שמוזר לי הוא שלפעמים אני מתעורר באמצע הלילה להשתין..
מה שבעצם לא קרה לפני הניתוח בחיים לא קמתי באמצע הלילה להשתין
קצת מודאג מה אתה אומר ד"ר?
חשוב לציין שהשתן מצויין והתחלתי לשתות יותר מתמיד..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך יעוץ ברשותך - תגובה
ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום28/01/2013שלום אבי,
ראשית יתכן ויש קשר לכמויות השתיה שגדלו לאחרונה.
במקביל יש לבדוק אפשרות של זיהום בדרכי השתן ויתכן אף פירור אבן שיכות לגרום לתופעות.
פנה לאורולוג לביצוע שתן כללית ותרבית וסונר דרכי שתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התאוששות מניתוח כריתת כליהיעל20/01/2013
אימי בת 70 עברה לפני חודש ניתוח להסרת כליה שמאלית.
כיום חודש לאחר הניתוח היא עדיין חלשה , לחץ דם נמוך, המוגלובין נמוך ובבדיקת תפקודי כליה שעשתה בימים האחרונים הערכים מחוץ לתחום. השאלה אם אחרי ניתוח כזה זה הגיוני שתפקודי כליה לא יהיה בערכים נורמליים? הרי הכליה שנותרה אמורה לתפקד כרגיל.
אשמח לקבל תשובתכם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאוששות מניתוח כריתת כליה - תגובה
ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום28/01/2013שלום יעל,
ההפרעה בתפקודי הכליה לאחר הניתוח צפויה ואין ודאות שהערכים יחזרו לרמתם הנורמלית.
יחד עם זאת ישנה אפשרות סבירה בהחלט כי הפרעה זו לא תשפיע על מהלך החיים הרגיל של האם.
חודש לאחר הניתוח תיתכן חולשה כללית ועייפות וואולם רצוי לחזור שוב על בדיקות הדם ולבצע בדיקת סונר של הבטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריקוצלהyuval17/01/2013
האם וריקוצלה משפיעה על הפעילות ההורומונלית ?
האם היא גורמת לירידה ברמת הטסטוסטרון ?
ברשת נכתב שיש מחקרים הטוענים כי תופעה הנקראת וריקוצלה היא הגורמת לירידת הטסטוסטרון בכ-90% מהגברים הלוקים בבעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וריקוצלה - תגובה
ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום10/03/2013שלום יובל,
נדיר שואריקוצל משפיע על הפעילות ההורמונלית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אני צריך לעשותאלון לב אל16/01/2013
שלום רב
בבדיקה של US התקלה כי הערמונית שלי היא בגודל של 50
בדיקת הדם שלי PSA היתה 28
האם אני צריך לדאג ולמהר לעשות ביופסיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה אני צריך לעשות - תגובה
ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום28/01/2013שלום אלון,
ערכים של 28 ( ולא 2.8 ) אכן מחייבים ביצוע ביופסיה מהערמונית.
פנה לאורולוג לביצוע הביופסיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבנים בכליותמאיה14/01/2013
שלום
באולטרסאונד כליות נצפו 2 אבנים רשום בספק
אם זה לא אבנים אז מזה יכול להיות?
גם הסתיידויות בכלי דם רנלים מזה אומר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קיבלתי תשובה
מאיה15/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא קיבלתי תשובה - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין16/01/2013סונר בליקה לא מדויקת ומיועדת לסקירה ולא אבחנה. אם יש ספק משלימים בירור ע"י CT. ממליץ לחזור לרופא שהפנה ולהתיעץ על צורך בהמשך הבירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טסטוסטרוןyuval13/01/2013
שלום
בן 37
מזה שנים רמות הטסטוסטרון אצלי נמוכות
לעיתים בתחתית הנורמה, לעיתים מתחת לנורמה.
בבדיקת MRI נשלל גידול מפריש פרולקטין
האם יש סיבות אורולוגיות שיכולות לגרום למצב הזה ?
אם כן, איך מאבחנים, ומה הטיפול ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טסטוסטרון - תגובה
ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום15/01/2013שלום שי,
יש להרחיב את הבירור ולבדוק רמות FSH ו - LH להתרשפ מגודל האשכים ועל סמך זאת להמשיך בבירור. זאת כמובן בתלות בתלונות הנלוות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ובתשובה לדבריך
yuval15/01/2013שלום
רמות LH - FSH תקינים (אם אני מבין נכון, זה מצביע על כך שהמקור לא מהאשכים?)
אין מחלות רקע.
ישנן עוד סיבות לרמות נמוכות של טסטוסטרון ?
והאם יש קשר לכך שקיים אצלי וריקוצלה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ובתשובה לדבריך - תגובה
ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום28/01/2013אין קשר לואריקוצל .
יש לחזור על הבדיקות והבירור אצל האורולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החדרת קטטרשלמה13/01/2013
האם עצם החדרת קטטר לבן אדם מבוגר בעל ערמונית מוגדלת מאוד, מסיבה שאינה אורולוגית, יכולה בסופו של דבר להגדיל את נפח הערמונית ולגרום למצב של צורך בקטטר דרך קבע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החדרת קטטר - תגובה
ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום15/01/2013שלום שלמה,
עצם החדרת הקטטר אינה גורמת להגדלת הערמונית ואולם היא יכולה לגרום לבצקת זמנית שתחמיר את הקוזי בהשתנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים במפשעהחן13/01/2013
שלום ד"ר
סבא שלי בן 84
בריא בגדול, יש לו סרטן בערמונית שאינו מטופל כי הוא לא רוצה
סבא שלי צלול ועצמאי מאוד
לפני כמה ימים הוא החל להשתעל וכל פעם שהוא משתעל יש לו כאב במפשעה מצד ימין. האם מדובר בבעית הערמונית? האם יש סיבה אחרת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים במפשעה - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין16/01/2013אין קשר בין מחלות ערמונית לכאבי מפשעה. רצוי לשלול בקע מפשעתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אורתרוגרפיה, אורתוציסטוגרםyuval10/01/2013
שלום
בדיקת אורתרוגרפיה, אורתוציסטוגרם
בן 37, סובל מתכיפות במתן שתן, לאחר בדיקות זרימת שתן שיצאו בעייתיות, וטיפול תרופתי שלא עזר, הופניתי לבדיקה הזו.
המפענח במכון טען שהבדיקה תקינה.
הרופא אורולוג הסתכל בדיסק הצילומים וטען שאין פתיחה של צוואר כיס השתן בזמן השתנה. והמליץ לי או להישאר במצב הנוכחי או לעשות ניתוח. אודה לך אם תוכלי להסביר לי מה כתוב בפענוח, והאם הוא תקין ?
בדיקת אורודינמיקה שביצעתי לאחר מכן יצאה תקינה (לפני מספר שנים ביצעתי ולא היה תקין)
בדיקת אורתרוגרפיה, אורתוציסטוגרם
VCUG WITH TELEBRIX
INDICATION: SUSPECTED URETHRAL STRICTURE
APPROXIMATELY 250 ML OF TELEBRIX WAS INTRODUCED THROUGH THE KNOTZEN'S DVEICE TO THE ORETHRAL AND URINARY BLDDER.
NO EVIDENCE OF PENILE URETHRAL STRICTUEE.
THE URINARY BLADDER WITHOUT FILLING DEFECTS.
THERE IS A SMALL AMOUNT OF POST VOID RESIDUAL URINE.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אורתרוגרפיה, אורתוציסטוגרם - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין16/01/2013הבדיקה שללה היצרות שופכה וזאת היתה המטרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- US אשכיםyuval09/01/2013
שלום
בן 38, לפני כ 5-6 שנים הייתי אצל אורולוג בגלל כאבים באיזור האשכים עם הקרנה לבטן תחתונה.
נשלחתי ל US כליות ודרכי שתן, ואשכים.
US כליות ודרכי שתן היה תקין.
US אשכים : הודגם וריקוצלה במידה קלה משמאל, עם הרחבה של הורידים עד ל 2.2. מ"מ רוחבם, ללא אי ספיקת מסתמי הורידים בבדיקת דופלר משמאל.
לא הומלץ לי לעשות דבר בנדון.
לפני כשנתיים עשיתי בדיקה חוזרת :
האשך הימני במימדים 4.6X2.5X3.5 ס"מ, מרקם האשך תקין ואחיד, בראש האפידידמיס הודגמה ציסטה בקוטר 0.43 ס"מ, הודגם וריקוצלה, קוטר וריד עד 0.35 ס"מ. ללא סימני רפלוקס בזמן הווסלבה.
האשך השמאלי במימדים 5.2X2.1X3.0 ס"מ, מרקם האשך תקין ואחיד, אפידידימיס תקין.
הודגם וריקוצלה, קוטר וריד עד 0.25 ס"מ, עם סימני רפלוקס בזמן הוולסלבה.
זרימת דם תקינה, לא הודגם גוש או תהליך תופס מקום.
גם לאחר זה לא הומלץ לי לעשות משהו. (ומאז לא עשיתי הדמיה נוספת)
יש לציין שאני סובל מדי פעם מכאבים באיזור, אך בעיקר מההקרנה מעל.
ברצוני לשאול :
1. ב US השני, מופיע שאשך ימני ללא סימני רפלוקס, ובשמאל עם סימני רפלוקס, מה המשמעות של זה ? והאם זה דורש התייחסות?
2. האם יש סכנה כלשהי בוריקוצלה ? האם יכול להתפתח מזה משהו חמור יותר ? והאם נדרש מעקב כלשהו (הדמייתי או אחר) במצב כזה ?
3. לגבי הציסטה שהודגמה, מה משמעותה ? ומה נדרש מבחינת טיפול/מעקב ?
רב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר US אשכים - תגובה
ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום28/01/2013שלום יובל,
לא כל ממצא של הרחבת הורידים מחייב התערבות.
התוויה להתערבות תלויה בתלונות של כאבים או הפרעה באיכות הזרע.
ממליץ לפנות אלורולוג לאחר ביצוע של ספירת זרע פעמיםם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משך טיפול בקסטרלאלי08/01/2013
התחלתי לקבל קסטרל 10 עקב הגדלה שפירה של ערמונית ואחרי ביופסיה שלילית. כמה זמן צריך להמשיך בטיפול והאם מותר לעשות "הפסקות"?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משך טיפול בקסטרל - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין09/01/2013הטיפול לא משפיע על הגדלת הערמונית אלא משפר תסמינים משניים לה. לכן אם אתה מעוניין בשיפור זה צריך לקחת את הכדור כל הזמן. מצד שני אין בעיה גם להפסיק אותו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערמונית מרקם לא אחיד ושלפוחיות זרעבן07/01/2013
שלום רב,
באולטראסאונד כליות מצאו אבן וצוין ערמונית עם מרקם לא אחיד ושלפוחיות זרע גדושות.
ערמונית בגודל תקין. אורולוג שלח אותי לעשות TRUS. אני בן 40. הוא לא אמר לי מה חשד. האם חשד הוא סרטן ערמונית?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערמונית מרקם לא אחיד ושלפוחיות זרע - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין09/01/2013אולטראסאונד לא מסוגל להבדיל בין רקמה שפירה לממאירה לכן זה לא נראה הכיוון. אבל עדיף להתיעץ עם המפנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוצאת סטנטזוהר לוי06/01/2013
שלום ד"ר אני אחרי ניתוח pcnl ..השאירו לי סטנט לשבועיים...
עברו שבועיים והיום בבוקר הוציאו לי את הסטנט..לא נעים בכלל...
אני מרגיש קצת צריבות בשתן כאילו יוצא חול כזה...
השתן התבהר אבל בטיפות האחרונות יוצא דם....
האם זה בסדר התופעות הללו...
לא קיבלתי אפילו אנטיביוטיקה האם זה הגיוני?
תודה מראש מחכה לתשובה קצת פוחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוצאת סטנט - תגובה
ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום07/01/2013שלום זוהר,
סה"כ התופעות שאתה מתאר הן שכיחות לאחר הוצאת הסמנט.
באם התופעות לא משתפרות וחולפות תוך מספר ימים רצוי לפנות לאורולוג המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)