מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- השפעת אבודרט על נשיםאברי05/08/2012
שלום.
בעלון לצרכן של אבודרט קיימת אזהרה מפני מגע של נשים עם התרופה.
א. מה הנזק לנשים?
ב. האם בכל הגילים?
ג. האם מופרש בזרע וכתוצאה מכך קיים סיכון לאשה מעל גיל 65 להפגע עקב יחסי מין?
ד. האם אפשר לקחת קסטרל ואבודרט באותו זמן או להפריד זמני לקיחה?
בברכה ותודה מראש
אברי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעת אבודרט על נשים - תגובה
ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום12/08/2012שלום אברי,
אין כל השפעה על נשים דרכך. אינך יכול להעביר את התקופה בזרע או רוק.
ניתן ליטול את הטיפול של קסטרל ואבודרט יחדיו ואין הנחיה להפרדה ביניהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציטולוגיה ו ct אורוגרפיהגדעון05/08/2012
בעקבות דם בשתן וכאבי מותניים נשלחתי לבדיקות ציטולוגיה ו ct אורוגרפי.תוצאות הבדיקות ct ,כליות בגודל תקין,אבן זעירה בגביע תחתון של כליה שמאלית,שלפוחית השתן מכווצת,ערמונית בגודל תקין.שאר התוצאות תקינות.ציטולוגיה,בשלושת הבדיקות כתוב,במשטחים תאי אורותל,תאי דלקת גבישים,תאי דם מעטים,אין סימני ממאירות.
מה משמעות התוצאות והאם יש לי דלקת בשלפוחית השתן?יש לציין שבדיקת שתן תקינה חוץ מכך שיש דם מיקרוסקופי ותרבית השתן שלילית.
יש לציין שבימים האחרונים אני סובל מכאבים במותניים וכאבים באזור השלפוחית,אני מתעורר רבות משינה להטלת שתן ויש לי כאבים לפני שאני משתין.בנוסף השתן מקוטע לפעמים ולא יוצא בצורה ישרה.
מה משמעות הבדיקות והאם אני צריך לדאוג מהכאבים.אני אמור לחזור לאורולוג לשם המשך מעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציטולוגיה ו ct אורוגרפיה - תגובה
ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום12/08/2012בוקר טוב גדעון,
סה"כ הבדיקות שתארת תקינות למעט באבן הקטנה בכליה שכנראה אינה גורמת להפרעות.
להשלמת הבירור עליך לבצע בדיקת ציסטוסקופוה וכן בדיקות נוספות עד למציאת המקור לתלונות והתאמת הטיפול.
בהחלט יש לחזור לאורולוג להשלמת הבירור ומעקב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלמה מניתוח הידרוצלהאלי04/08/2012
עברתי ניתוח הידרוצלה לפני כשבוע, אין שינוי בנפיחות בשק האשכים ואני מתרשם שהנפיחות גדלה בהדרגה ויש קצת רגישות מקומית.
אין עדות לזיהום, ספירת הדם תקינה ואין לי חום. אני נוטל אוגמנטין. האם המהלך תקין או שכבר הייתי אמור להבחין בשיפור.
תודה,
אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלמה מניתוח הידרוצלה - תגובה
ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום12/08/2012שלום אלי,
בתקופה הראשוה לאחר הניתוח ישנה נפיחות הרקמות ( בצקת ) שאכן יכולה להיות חמורה יותר מההידרצל המקורי.
עם הזמן הנפיחות תרד. בכל מקרה ראוי להתייעץ גם עם הרופא המנתח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה מוזרה מתחת לעורהראל02/08/2012
לפני כמה ימים גיליתי באיבר המין באיזור העורלה מן גוש מוזר ולא ברור שנראה כמו וריד שנהיה צמיגי ללא צבע מעבר לעור, התפקוד המיני שלי לא נפגע וגם מתן השתן סדיר אורכו של הגוש לפחות סנטימ וחצי ונראה כי הוא זר לגוף ולא מחובר למשהו , מלחיץ טיפה אשמח לחוות דעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליטה מוזרה מתחת לעור - תגובה
ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום12/08/2012שלום הראל,
על אף התיאור הממצא לא יהיה מנוס מפניה לאורולוג שיביט הממצא ויחווה את דעתו.
במרבית המקרים מדובר בממצא לא מדאיג ואולם כאמור יש לפנות לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה לאחר שפיכהיואב29/07/2012
כשאני משתין הכל בסדר.
אבל אם אני שופך (אוננות, יחסי מין כל דרך)..
בשתן שבא לאחר מכן יש צריבה, גם אם השתן מגיע שעתיים לאחר מכן...הוא פשוט צורב, והצריבה נשארת איזה חצי שעה ואז עוברת.
מה זה יכול להיות ומה עושים? משהו טבעי בינתיים להקלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבה לאחר שפיכה - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין01/08/2012עושים בדיקת שתן רגילה ואם תקינה לא צריך להתעמק יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעייה מטרידה מאודאמיר29/07/2012
שלום , אני בחור בן 28 ,לפני כשנה החלו להופיע לי צריבות בעת מתן שתן ועכירות בעת מתן השתן אך לאחר כיומיים העניין חלף גם העכירות וגם הכאב כך שלא חשבתי לגשת לרופא.
מאז כל מספר שבועות מופיעה לי עכירות בדרכי השתן לעיתים עם צריבה ולעיתים ללא צריבה.
לפני כחצי שנה ניגשתי לרופאת המשפחה בקשר לבעיה הזו והיא שלחה אותי לבדיקת שתן רגילה,לבדיקת תרבית ולבדיקות מחלות מין,כל הבדיקות יצאו תקינות אך הכאבים והעכירות והדכיפות במתן שתן המשיכו להופיע זמן רב ,כתוצאה מכך שלחה אותה הרופאה לבדיקת אולטרהסאונד של דרכי השתן והשלפוחית והפנייה לאורולוג.
האולטרהסאונד היה תקין והאורולוג שלח אותי לבצע בדיקת סיטי עם חומר ניגוד שיצאה תקינה.
לאחר מספר ימים הכאבים והעכירות חלפו.
חשוב לציין שבדיקת הסיטי והאולטרהסאונד התרחשו כעשרה ימים לאחר שביקרתי אצל האורולוג ועם הזמן ההרגשה של חוסרה הנוחות פחתה משמעותית עד לבדיקות הללו.
בתום הבדיקות הללו הרופא האורולוג קבע שהכל בסדר ושאני אולי מגזים בתאורים שלי ושעכירות בשתן יכולה להיות וזה נורמלי ושהכל תקין.
לפני כשבועיים חזרה לי העכירות בשתן ברמה כזו שלעיתים היא מופיעה פעמיים ואף שלוש פעמים ביום.
ביחד עם הבעיה הזו של העכירות התחלתי להרגיש רצון להתיל שתן בדחיפות גבוהה וכאבים בחלק התחתון של שק האשכים כשאני מרגיש שיש לי שתן ( לא בעת השתן אלא כשאני מרגיש שיש לי שתן ושאני צריך ללכת להתיל אותו) וכאבים בעת הפליטה-בעת ההגעה לשיא בקצה האיבר.
הכאב בעת הפליטה הופיע גם לפני כחצי שנה ולכן רופאת המשפחה שלחה אותי גם לבדיקת מחלות מין.
מאז עברתי רופאה והרופא הזו כעת שלחה אותי לפני כיומיים לאולטרהסאונד של דרכי השתן,הערמונית ושל שק האשכים ובנוסף הפנתה אותי לאורולוג ולבדיקת PSA-בדיקת דם (אני חושב שככה קוראים לה).
התסכול שלי נובע מכך שהתורים שנקבעים לבדיקות האולטרהסאונד הם לעוד שבועיים ויתכן ולא יראו כלום בבדיקה זו , בנוסף , הבדיקה של ה-PSA אמורה להתרחש לאחר שבוע ללא קיום יחסי מין או הרמת משא או רכיבה על אופניים ,יתכן שבעוד שבוע כבר לא ארגיש כך.
בנוסף,אני בדרך כלל אדם בריא,סובל מכולסטרול גבוה בעקבות בעיה גנטית אך לא ברמה שמצריכה עדיין כדורים , לוקח נוסטרול של אלטמן-תוסף תזונה טבעי המכיל פיטוסטרולים אומגה 3 ו 6.
בעקבות הבעיה הזו הרופאה שלחה אותי לפני מספר ימים לבדיקת דם גוללת בכדי לראות האם יש לי בעיה עם בלוטת התריס והממצאים הראו שהכל תקין.
ויטמין D יצא לי נמוך סביב ה-71 וויטמין ה-B12 יצא גם הוא נמוך - סביב ה-200
מה עליי לעשות?
אני סובל מהעניין כבר שנה אך לא רואה את האור בנושא הזה ואף מתחיל להיות מודאג מאוד בנושא..
תודה מראש.
אמ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעייה מטרידה מאוד - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין01/08/2012כנראה אתה סובל מתמונת כאב אגני כרוני שעיין מנגונו לא ברור. מצד אחד המצב משפיע על איכות החיים אך מצד השני לא גורם לשום בעיה רפואית. הטיפול הוא משככי כאבים בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על אין אונותמור24/07/2012
האם אין אונות שנגרמה בגלל תרופה שאני לוקח תעבור כשאפסיק לקחת את התרופה שלי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על אין אונות - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין24/07/2012בד"כ כן אבל גם תלוי בסוג התרופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבן בכליה לבת 90ראמי13/07/2012
שלום רב
סבתא סובלת בכאבים במותן סמלי היא עברה בדיקה והתוצאה _אבן בכליה
ביעוץ עם הרופא אין אפשרות לנתיח בגלל הגיל (מבחינת עור דק לא מחזיק מעמד לניתוח) ואבן גדולה ואי אפשר לטפל בלייזר
רציתי לשאול האם יש טיפול לאבן ?האם ניתן לטפל באבן לבן אדם בגיל של זקנות
רציתי להזכיר שסבתא סובלת ממחלות לב ,יתר לחץ דם ,וסכרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבן בכליה לבת 90 - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין17/07/2012גיל הוא נתון חשוב מאד אך לא יחיד שקובע סוג הטיפול. כדי לעזור לך צריך לדעת גודל מדויק של האבן ואת המיקומה. אם האבן נמצאת במעבר כליה שופכן וחוסמת את הכליה אפשר להכניס סטנט פנימי ולמנוע את החסימה - הפעולה ניתן לבצע גם בהרדמה מקומית והיא בד"כ לוקחת כרבע שעה. הסטנט מחליפים פעם ב-6 חודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בשתןגדעון10/07/2012
שלום לכם,אני בן 36 וחצי,התגלה אצלי דם מיקרוסקופי בשתן לפני כחודש ברמות של 10 ו 20 ביחד עם כאבים עמומים במותניים.לפני שנה ירדתי במשקל 10 קילו בלי סיבה ועשיתי גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה ביחד בדיקות שונות והתברר שיש לי תסמונת בארט .יש לציין שלא עשיתי סי טי בטן אז.
פניתי לאורולוג והפנה אותי לבדיקת ctu ושתן לציטולוגיה,הייתי בפחדים גדולים כי ירדתי 10 קילו לפני שנה ולא הייתי בטוח באבחנה לדבר.
אני מחכה לתוצאת השתן לציטולוגיה והיום קיבלתי את תשובת ה ctu .בתשובה כתוב.
מעבר חזה בטן,טחול,כבד,אדרנלים-תקינים
כליות בגודל תקין,אבן זעירה בגביע תחתון של כליה שמאלית.
אין עדות לבלוטות מוגדלות במזנטריום או ברטרופריאטוניאום.
כלי הדם הגדולים ללא ממצא פתולוגי משמעותי
לא הודגמה פתולוגיה גסה במעי
שלפוחית השתן מכווצת,ערמונית בגודל תקין
באגן משמאל ,קידמית לכלים האיליאקליים,קיים נגע הטרוגני מוגבל היטב בקוטר 35 מ"מ המכיל שומן.
יש לציין שעברתי לפני 3 שבועות ניתוח להרניה בצד שמאל של המפשעה ולכן כתוב בסיכום,אבן בכליה שמאלית ללא סימני חסימה,מלאות באגן שמאלית,מצב לאחר תיקון בקע מפשעתי,ממצא היכול להתאים להמטומה מאורגנת או לתגובה דיסמואידית,מאפייני הממצא שפירים.
שאלתי היא האם יש מה לחשוש מתוצאת בדיקת הציטולוגיה אחרי הסי טי,מה זה אבן זעירה ומה הגודל שלה והאם היא הגורם לדם בשתן ואיך מטפלים בה.מה הכוונה בשלפוחית מכווצת והאם הבדיקה בודקת את תוכנה של השלפוחית?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם בשתן - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין10/07/2012אבן כן יכולה לגרום לדם בשתן. לאחר שתקבל תשובת ציטולוגיה ממליץ לשוב לאורולוג מטפל ולהתיעץ לגבי טיפול או מעקב אחרי האבן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתל אשך קשה שאלה לד"ר דימיטריליאור07/07/2012
ד"ר דימיטרי גולדין שלום .
לפניי 10 שנים עברתי שצל האשך עקב גידןל באשך כיום אני בריא , אבל השתך מאוד קשה ומציק האם יש שתל לאשך רך שמרגיש טיבעי אשמח לתשובה לשאלתי אני מאוד מתבייש במצבי זה תודה רבה על תשובתך אשמח ליפגש איתך גם במרפאה שלך אם הכן קיים שתל רך בכבוד רב ליאור תודה :))))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתל אשך קשה שאלה לד"ר דימיטרי - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין10/07/2012מרקת שתל תמיד שונה ממרקמו האשך. לפי דעתי השתלים שמשתמשים היום הם מאותן חברות שהשתמשנו גם לפני עשר שנים. אבל כדי לענות לך יותר וודאי רצוי לבדוק-למשש את השתל ולפי התחושה להתרשם האם החלפת השתל מוצדקת או לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טסטוסטרוןאלון05/07/2012
שלום, יצא לי בבדיקת טסטוסטרון חופשי pmol/L 55 . אני בן 26,האם זה לא נמוך מדי לגילי?
מה ההבדל בין חופשי לטוטאל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טסטוסטרון - תגובה
ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום09/07/2012התשובה תקינה.
ההבדל בין חופשי לכללי תלויה בחלק ההורמון שקשור לחלבונים בדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטוסטוםרנית יצחק05/07/2012
שאלה נוספת,
יש לאבא לחצים בפין, מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטוסטום - תגובה
ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום09/07/2012ראי תשובה קודמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטוסטוםרנית יצחק05/07/2012
אבי מחובר לציסטוסטום כשני וחצי ,
בשלושת החודשים האחרונים סבל מסתימות ודלפות מהפין,
מחליפים לו קטטר בערך אחת לחודשיים,
האם יש תחליף לציסטוסטום?
אולי משהו חדשני שקיים ואינני מודעת?
תודה, רנית יצחק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטוסטום - תגובה
ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום09/07/2012שלום רנית,
המצב יכול להיגרם בשל נוכחות גוף זר בשלפוחית, דלקות בדרכי השתן או מיקום של צינור הציסטוסטום בכיוון צואר השלפוחית.
הפתרונות אינם פשוטים ולא ברורה לי הסיבה לנשיאת הציסטוסטום מלכתחילה.
ראוי לבחון את הנושא ולנסות לבחור פתרונות פחות שגרתיים כגון סטנט לשופכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציסטוסטום
רנית יצחק10/07/2012תודה רבה, עזרתי לי המון המון,
בזכותך הגעתי לרופאים עם קצת ידע,
וצדקת בהחלט ,
הציסטוסטום היה לכיוון השופכה לכן נגרם לו לחץ וכאב בפין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאים של בדיקת פוריותגולי28/06/2012
אבקש ניתוח ממצאים אלה וקבלת חוות דעתכם, והמלצות להמשך טיפול כגון תרופות ואו צינתור אם יתחייב.
מדובר בחייל קרבי ,האם תהיה לו מגבלה רפאוית במאמץ?
בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת פוריות - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין03/07/2012הבדיקה די תקינה. לגי ההמלצות - ניתן לתת רק אחרי בדיקה במרפאה וקבלת נתונים נוספים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי כליותחיים27/06/2012
לאחר ריסוק חוץ גופי נשארה אבן 4.6 ממ בשופכן תחתון שמאל. בדיקות תרבית שתן תקינה, קראטנין תקין, תפקודי כליה תקין. במיפוי DTPA שביצעתי התוצאה- הפרפוזיה והריכוז בכליה השמאלית תקינים, קיים איחור בהפרשה המשתפר לאחרמתן פוסיד. הכליה הימנית במיקום נמוך יותר בעלת פרפוזיה .ריכוז והפשרה תקינים. התרומה היחסית של כל כליה לתפקוד הכליתי הכולל: RT=46% , 54%LT לסיכום: איחור בהפרשה מהכליה השמאלית ללא עדות לחסימה אורגנית בהפרשה . תפקוד הכליה הימנית תקין.
שאלתי היא : מה זה אומר לי בשפה פשוטה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי כליות - תגובה
ד''ר יואל מץ28/06/2012שלום חיים
התוצאה של המיפוי מצביעה על כך שהכליות מתפקדות טוב ללא גורם חסימתי משמעותי . עיכוב החומר המופרש מהכליה השמאלית והמידע על נוכחות עדיין של אבן 4.6 מ"מבשופכן שמאלי מדגישה בכל זאת שקיים גורם מעכב מסוים- כנראה האבן ויש לעקוב אחרי דרכי השתן . אני ממליץ US דרכי השתן חוזר וביקורת אצל האורולוגים המטפלים
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
חיים28/06/2012היום הייתי בביקורת אורולוג, הומלץ לי לבצע סי טי פרוטוקול אבנים בעוד כחודש , ובמידה שיש עדיין אבן לבצע ריסוק חוץ גופי נוסף מיד, הנני מתלבט, אובד עצות ולא יודע אם לעשות זאת, האם הכרחי? האם כדאי לי להמתין ליציאת האבן במידה וקיימת? מה היית מיעץ לי לעשות? מה הסיכוי ליציאת האבן (ביצעתי ריסוק לפני כחודשיים פלטתי 3 אבנים ולפני כחודש התגלתה בסיטי שנשארה 4.6 ממ בשופכן תחתון), קיבלתי טיפול תרופתי קסטרל ורווטינקס. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין03/07/2012סיכוי האבן להפלט מעל 90 % . לפי בדיקת המיפוי הכליה לא סובלת. כדי לוודא שהאבן נפלטה בכל מקרה צריך לבצע בדיקת CT. השאלה רק מתי - בד.כ. מקובל לתת הזדמנות לאבן להפלט כ- 4-8 שב' ואם לא נפלטה אז לטפל בה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאופן הטיפול המומלץ לטיפול באבן?
חיים04/07/2012במידה והאבן לא נפלטה לאחר כ 8 שבועות מה הטיפול הראשוני המומלץ בעיניך לאבן 4.6 ממ בשופכן שמאל תחתון? ריסוק או טיפול פולשני? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאופן הטיפול המומלץ לטיפול באבן? - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין10/07/2012סיכוי ריסוק חוץ גופי להצליח במיקום זה כ-70%, סיכוי של אורטרוסקופיה - פעולה אנדוסקופית דרך דרכי השתן כ-95%. אני יותר ממליץ על אורטרוסקופיה אך גם ריסוק טיפול מקובל ביותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)