פורום אורולוגיה, ניתוחים אורולוגים, מחלות הערמונית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת אולטרה סאונד
    אורית
    25/06/2012

לאורולוגים שלום!
    שמי אורית אני בת 52, לאחרונה עשיתי בדיקת אולטרה סאונד כליות.
    כליה ימנית תקינה וכליה שמאלית נפוחה עד כ-4.7 ס"מ.
    עד כמה הכליה אמורה להיות נפוחה, על מנת שאוכל לפנות לאורולוג להמשך טיפול?
    בכבוד רב
    אורית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת אולטרה סאונד

הוספת תגובה

• בדיקת אולטרה סאונד - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    27/06/2012

כנראה מדובר בקוטרו של אגן הכליה והוא צריך להיות עד 15 ממ'.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מניעת זקפת בוקר
    אלמוג
    21/06/2012

שלום

אני בערך עוד חצי שנה נוסע עם משפחתי לחו"ל לחופשה. במהלך המסע הזה אני כמובן יצטרך לישון במטוס ואני יחלוק חדר עם משפחתי ויצטרך לישון שם. כמובן כל פעם שאני יושן יש לי זקפת בוקר, ובטח לא נעים לי לישון ליד כמות גדולה של אנשים במטוס ובטח לא באותו חדר עם משפחתי כשיש לי זקפת בוקר. בשביל למנוע מצבים מביכים כאלה, מה שאני רוצה לדעת זה האם יש תרופה, סם או דרך כלשהי למנוע זקפת בוקר?

לקביעת תור
    סגירה
    מניעת זקפת בוקר

הוספת תגובה

• מניעת זקפת בוקר - תגובה

ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום
    09/07/2012

שלום אלמוג,
    לא מומלץ להשתמש בתכשירים לדיכוי האון.
    המצב טבעי ורגיל ואני משוכנע שתמצא פתרון קונבנציונלי יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תכיפות במתן שתן
    אלירן
    20/06/2012

שלום רב,

יש לי כבר תקופה ארוכה בעיה של תכיפות במתן שתן. אני שותה באופן נורמלי בערך 8 כוסות ביום אבל משתין 5-7 פעמים ביום. במקרים מסויימים קשה לי להתאפק, במיוחד אם אני שותה כוס מים ואחריה יושב או שוכב מס' דקות אני צריך ללכת להתפנות דחוף. לדוגמא אם אני שותה כוס מים בבוקר לפני שאני יוצא מהבית ואני נוהג למקום העבודה כשאני אגיע אני אהיה חייב לשירותים. לפעמים יכול להיות מצב שאני אצטרך לתת את השתן 2-3 פעמים בשעה! (אומנם אחרי זה יעבורו כמה שעות עד שאני אצטרך שוב אבל עדיין זה מוזר). עשיתי בדיקות שתן שיצאו כולן תקינות. עשיתי אולטרה סאונד כליות ודרכי השתן שיצא תקין, עשיתי דופלר עורקי כליות וביקשתי מהטכנאי שיבדוק גם את הערמונית והוא אמר שהיא בגדול תקין, אפילו עשיתי CT בטן (בגלל כאבי בטן שלא היו קשורים) וגם שם ראו שהערמונית בגדול תקין.

אני לא יודע מה לעשות, זה מפריע לי מאוד במהלך היום...
    חושב לציין שאני בן 25.

לקביעת תור
    סגירה
    תכיפות במתן שתן

הוספת תגובה

• תכיפות במתן שתן - תגובה

ד''ר יואל מץ
    21/06/2012

שלום אלירן
    לכאורה אין לך מחלה אורגנית בדרכי השתן . עברת את כל הבדיקות המשמעותיות לבירור התכיפות שאתה מציין ,וכולן תקינות . אני ממליץ לפנות לאורולוג מומחה להמשך מעקב .יתכן שיש לשקול בירור אורודינאמי לבדיקת תיפקוד השלפוחית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ד"ר.

אלירן
    22/06/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• us דרכי השתן - מימצאים
    א.
    19/06/2012

שלום,

בן 75 שנים. בריא בדר"כ. ללא מחלות רקע. לאור בדיקות דם ושתן שיגרתיות נמצאו טיפות דם בשתן ( סמוי שלא נראה לעין רגילה). נשלחתי לUS כליות ודרכי השתן.
    בבדיקה: גדלי כליות תקינים, ערמונית מוגדלת, ציסטה קורטיקלית פשוטה.

יש מקום לדאגה או המשך מעקב?

לקביעת תור
    סגירה
    us דרכי השתן - מימצאים

הוספת תגובה

• us דרכי השתן - מימצאים - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    20/06/2012

בירור דם בשתן אפילו סמוי שהופיע בפעם הראשונה מכיל 3 בדיקות- הדגמת הכליות רצוי ע"י CT אך במקרים מסויימים ניתן להסתפק בסונר, בדיקת שתן לציטולוגיה(תאים ממאירים) וציסטוסקופיה - הסתקלות דרך מכשיר אופטי לתוך כיס השתן.
    בדיקת סונר של בסה"כ תקינה. נשאר לבצע בדיקת שתן לציטולוגיה וציסטוסקופיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נימול
    אייל
    19/06/2012

שלום רב

אני בחור בן 30 בריא בדרך כלל.היום למשך שעה וחצי איבר מיני כאב מאד וכלל גם נימול כמו זרמים ונמלים באיבר המין.בנגיעה האזור כאב מאד ,ניסיתי ללכת להתפנות לשירותים או לקיים יחסי מין אם החברה כדי לראות אם זה משהו נפשי,אך ללא הצלחה לא להשתין ולא להגיע למצב של זיקפה.האם ידוע על תסמין שכזה? ויכול להיות שיש לי זיהום? אחרי שהשעה וחצי חלפו,החלו לי כאבים באזור האשכים.

אודה לתגובה

גולן

לקביעת תור
    סגירה
    נימול

הוספת תגובה

• נימול - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    20/06/2012

לא מצליח לתת שם לבעיה שתארת. אם המצב ימשך רצוי לפנות לבדיקה ולבירור נוסף בהתאם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי הרניה ואולי משהוא אחר
    יצחק
    18/06/2012

שלום.אני בן חמישים וחמש סובל מזה עשר שנים מכאב חזק בצורה שלא ניתן להעלות על הדעת באזור הבטן התחתונה מעל הפין עם הקרנה לגב התחתון ולאחרונה גם לרגל ימין(הכאב ברגל מזכיר לי כאב שנובע מחסימת זרימת דם).ההתקפים באים בתדירות של אחת לחצי שנה בממוצע ונמשכים כשעה שעתיים כל פעם.אני מסוגל להבחין בשינויים מקדימים להתקף, יש תחושה בהתחלה של לחץ כאילו גזים ואי נוחות שהולכת ומתגברת וכעבור כחצי שעה זה הופך לכאב שיוצר תחושה של סף עילפון מרוב עוצמתו.לקראת הסיום כ5 דקות לפני הסוף יש שינו מהיר בעוצמת הכאב עדין ממשיך לכאוב אבל אני יודע בוודאות שתוך כמה דקות זה יעלם ללא כל זכר.נולדתי עם הרניה במפשעה השמאלית שהפריעה לי מעט בצעירותי אך עם השנים זה הפסיק לבלוט וכבר שנים אין לי שם בכלל כאבים. לפני הרבה שנים התפתחה הרניה במפשעה הימנית לפעמים בולטת מעט אבל זה לא מלווה בכאב אני לא זוכר אם ההרניה בצד ימין התחילה לפני ההתקפים או אחריהם.בכל המקרים שהגעתי לבית החולים עד שטופלתי זה כבר חלף מעצמו למעט הפעם האחרונה שרופא בית חולים בדק אותי בחמש דקות האחרונות אחרי שכבר זיהיתי שהתהליך בסיום ולטענתו מכיוון שההרניה הימנית הייתה בחוץ והוא החזירה למקום ואחרי מספר דקות מההחזרה פסק הכאב, היא הגורם להתקפים.ברור לי שהכאב היה פוסק גם אם לא היה נוגע בהרניה כמו כן בדיקות הדם שבוצעו היו בתחום הנורמאלי למעט סמן מסוים המעיד על חוסר בזרמת דם באיזה מקום בגוף אבל החריגה הייתה קטנה ולדברי הרופא לא משמעותית.בדיקת שתן הייתה תקינה ללא סימני דם אז הוא שלל גם אבן בדרכי השתן. הייתה אינפקציה קלה בבדיקת השתן שגם אליה הרופא לא התייחס.לאור התחושה שלי שכאילו יש לחץ של גזים באזור הבטן המאוד תחתונה כולל בהתקף האחרון תחושה של תנועת גזים או משהוא דומה והיא מוקשית בזמן ההתקף ומפסיקה להיות מוקשית בסיום והכאב בכלל לא ממוקד בצד הימני האם זאת אכן ההרניה שגורמת להתקפים?או שאולי משהוא שקשור לשלפוחית השתן או לדרכי השתן ?

הוספת תגובה

• אולי הרניה ואולי משהוא אחר - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    20/06/2012

התמונה יותר מתאימה לבעית גב- ע"ש אך גם בקע יכול לגרום לתסמינים דומים. לא נראה לי שמדובר בבעית דרכי השתן. ממליץ להבדק ע"י אורטופד וגם כירורג .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בטני באזור אשך שמאל בהזזת הפין
    רון
    17/06/2012

שלום,
    בן 36, בריא, מתאמן בעצימות נמוכה, פעיל. לפני 3 שנים עברתי ניתוח בקע מפשעתי בשני הצדדים. לפני כמה ימים, נדמה לי לא הרבה אחרי אימון כושר לא קשה במיוחד בחדר כושר, התחלתי להבחין בכאב עמום באזור אשך שמאל, כאב המקרין כלפי מעלה אל פנים הבטן התחתונה ועד הגב התחתון השמאלי. אינני חש בכאב כל הזמן אך כשאני מזיז את הפין בעדינות אני חש בו בבירור, גם אם אני לוחץ קלות על קצהו העליון. ברור לי שאפנה לרופא המשפחה אך אשמח לדעת האם לדעתך עלי לראות אורולוג או כירורג ? האם לדעתך יש קשר לבקע (נפתח שוב ?) או שהבעיה נשמעת לך אורולוגית ? האם כדאי לי לבקש אולטרסאונד ? מבדיקה עצמית שערכתי האשכים נראים תקינים, אין נפיחות, אין כאב בנגיעה באשך ואין בליטות. תודה.

הוספת תגובה

• כאב בטני באזור אשך שמאל בהזזת הפין - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    20/06/2012

כדאי לפנות לבדיקת אורלוג או כירורג והם יחליטו לגבי המשך הבירור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבולבלת עיזרו לי
    ליזי
    16/06/2012

אבי בן 79 . עבר לפני 5 שנים סרטן ערמונית, קיבל הקרנות למקום בתל השומר, ואחרי זה היה במעקב כל חצי שנה. לפני חודש אבי הרגיש לא טוב הרגיש עוד לפני ולא רצה להתפנות לבית החולים. פינינו אותו לבית חולים במצב של אי ספיקת כליות קרטנין 20 , הקרטנין ירד לו נכון להיום 1.5 אחרי שהונסו לו נפרוסטום לכליות, מדברי הרופאים אבי סובל מעצירת שתן. אבי נשלח לשיקום בנתיים , וקבעו לו לשבוע הבא המשך טיפול בסטנט ד רך הנפרוסטום חיצונית uti באנטרוקוק תחת טיפול בvanco .
    בהמשך ניכתב.. המלצה.. יוזמן לאשפוז לשם הכנסת סטנט לתוך האוטר ..
    עוד בסיכום .. מבחינת הגורם לחסימה בוצע ct בטן ואגן ללא חומר ניגוד אשר הדגים עיבוי ניכר של דופן שלפוחית השתן והגדלה משמעותית של הפרוסטטה אשר כניראה גורמת לחסימה , בוצעה ציסטוסקופיה אשר שללה ממצא חוסם בתוך השלפוחית .. לפי ייעוץ אורולוג זקוק לסטנט

שאלה .. למה עושים לו סטנט? האם חסימה מגהפרוסטטה פותרת את הבעיה על ידי סטנט? לפ]י מה שהבנתי ממאמרים סטנט עושים למי שיש היצרות בשופכה . מה לדעתך חוסם לו את השתן.?

לקביעת תור
    סגירה
    מבולבלת עיזרו לי

הוספת תגובה

• מבולבלת עיזרו לי - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    16/06/2012

המידע די חלקי ולכן לא ניתן לתת תשובה על המקרה. באופן כללי מקור אי ספיקת כליות על רקע חסימתי יכול להיות בשופכה או צואר השלפוחית - מתחת לשלפוחית שתן או בשופכנים - מעל שלפוחית שתן.
    במידה וחסימה מתחת לשלפוחית שתן פתרון ראשוני לבעיה הוא קטטר שתן ואחר כך או ניתוח כריתת הערמונית או הרחבת שופכה בהתאם לסוג הבעיה.
    במידה והבעיה בשופכנים אז פתרון ראשוני הוא נפרוסטום דו צדדי ובהמשך לפי המקור או סטנטים שופכניים או להשאיר את הנפרוסטום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובה

ליזי
    16/06/2012

דר תודה על התשובה .. עוד משהו.. הבעיה של אבי היא בשופכנים , היום דיברתי עם הרופא והוא אומר שלא יודעים מה מקור הבעיה שיש לו עצירה מהשופכנים..
    ממה לדעתך הבעיה ? יכול להיות מהפרוסטטה שהיא מוגדלת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובה - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    20/06/2012

הגדלה שפירה של ערמונית לא גורמת לחסימת שופכנים ולעומת זאת סרטן ערמונית כן יכול לחסום אותם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צינטור גת גורן
    יצחק
    12/06/2012

שלום רב, קראתי שהממסד הרפואי לא מכיר בצינטור גת גורן כשיטה פורצת דרך לטיפול בערמונית מוגדלת ומניעת סרטן הערמונית עקב ווירקוצלה.מכיוון שעל פנייו הרעיון נשמע מהפכני ומאוד הגיוני .רציתי לדעת האם נמצאו הוכחות לכך שהתאוריה פגומה ואם כן האם אפשר לקבל הפניה למאמרים שסותרים תאוריה זו?(אני מתלבט בגלל העלויות הגבוהות,מצד שני אם אין הוכחה או לפחות תאוריה נגדית שתסביר מדוע זה לא עובד אני לא מבין מדוע לא לנסות לאור העובדה שכפי שהבתי הפרוצידורה עצמה הרבה פחות מסוכנת מניתוחים מקובלים)

לקביעת תור
    סגירה
    צינטור גת גורן

הוספת תגובה

• צינטור גת גורן - תגובה

14/06/2012

שלום לך,
    עולם הרפואה עובד בצורה המבקשת הוכחות שתיאוריה מסויימת עובדת קודם לבקשה להוכחות הסותרות את התיאוריה. כאן גם חולשתה של תיאוריה זו, חובת ההוכחה המדעית חלה על כל מדען המפתח תיאוריה מסויימת ובודאי טיפול רפואי שעשוי לסייע למטופלים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דוקסילין 100 מ"ג ואופלודקס 200 מ"ג
    רמי
    10/06/2012

ד"ר צהריים טובים,
    אני בן 20 וכבר תקופה של כחודשיים שאני חש כאבים באיזור תחתית האגן (אני חש את הכאב באיזור שנמצא בין איבר המין לפי הטבעת) ובאיבר המין עצמו בזמן שאני שופך (גומר) לאחר יחסי מין. הלכתי היום לאורולוג, והסברתי לו את המצב והוא אמר שזו כנראה דלקת בערמונית (בין היתר, מצב הצבירה של הזרע הפך להיות הרבה יותר נוזלי ממקודם והרבה פחות בכמות).
    האורולוג נתן לי שתי תרופות, האחת נקראת "דוקסילין 100" ויש בה 10 טבליות והשניה "אופלודקס (200 מ"ג)" ובה יש 20 טבליות.
    הוא אמר לי לקחת את ה"דוקסילין" כדור אחד ביום למשך 10 ימים, ולאחר מכן, איך שאני מסיים את עשרת הכדורים של ה"דוקסילין", להתחיל לקחת את ה"אופלודקס" כדור אחד פעמיים ביום למשך 10 ימים (כל הטיפול הינו 20 יום).
    את ה"אופלודקס" הוא אמר לי לצרוך שעה אחת לפני האוכל או על קיבה ריקה. האם זה לא יגרום לצריבות או למשהו מהסוג הזה? האם יש עוד דברים שאני צריך לדעת כזמן שאני נוטל תרופה זו?
    את ה"דוקסילין" הוא אמר לי לצרוך בזמן האוכל. הרופא ציין שיש להימנע מחשיפת האור לקרני השמש. עד כמה אסור להיחשף לשמש? אנחנו כרגע בחודש יוני ואני הולך עם בגדים קצרים. אני נחשף ביום בערך כשעתיים לשמש בפרקי זמן שונים (10 דקות פה, 30 דקות שם...). האם זה יזיק ויגרום לכוויות שמש כמו שמצויין? וכמה זמן לאחר סיום נטילת התרופה אני אוכל ללכת שוב לים או להיחשף לשמש כמו בזמן שלא נטלתי תרופה זו? אני בנוסף עובד ביום שישי בלבד בגינון. כאשר אני עובד גינון אני עובד עם בגדים ארוכים (כן, גם בקיץ) שזה כולל חולצה ארוכה, מכנס ארוך, מכסה את הצוואר עם מטפחת ושם כובע ורוב הזמן עובד עם כפפות, ככה שרוב הזמן כל גופי מכוסה בבגדים. האם כדאי לי לבטל עבודה בשבועיים שבהם אני נוטל את התרופה? ושוב פעם נורא חשוב לי לדעת מתי אוכל להיחשף לשמש כרגיל כמו שעשיתי עד עכשיו מבלי לדאוג לכוויות מהתרופה?
    האם מותר לי לשתות אלכוהול בזמן נטילת שתי התרופות הללו?

ד"ר ממש חשוב לי לקבל מענה על כל השאלות על מנת שאדע איך להתארגן ולקבל את הטיפול בדרך היעילה ביותר, מבלי להיפגע בדרכים אחרות.

תודה רבה,
    רמי

הוספת תגובה

• דוקסילין 100 מ"ג ואופלודקס 200 מ"ג - תגובה

14/06/2012

בוקר טוב רמי,
    האבחנה של הרופא נראית סבירה ונכונה.
    תופעות הלוואי שהוסבר לך עליהן הן התופעות העיקריות. ההנחיות שקיבלת נכונות.
    ניתן להחשף לשמש כאשר אתה בביגוד ארוך וכמובן שאין הכוונה שתסתגר בבית לכל אורך הטיפול.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח הסרת ערמונית
    nirp
    04/06/2012

אני עומד לעבור ניתוח להסרת הערמונית בשיטה הרובוטית.
    מבקש לברר :א. כמה ניתוחים צריך מנתח לעשות על מנת לעבור את עקומת הלמידה ?ב. האם בארץ יש מנתח בעל ניסיון מספיק לביצוע או שעלי לחפש בחו"ל ?

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח הסרת ערמונית

הוספת תגובה

• ניתוח הסרת ערמונית - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    07/06/2012

למנתח עם ניסיון טוב בניתוח כריתה רדיקאלית של ערמונית בגישה פתוחה עקומת למידה בניתוח רובוטי קצרה יחסית אך לא מוגדרת במספרים. לגבי מנתחים בארץ לא יכול לתת תשובה כי עדיין לא התפרסמו התוצאות. אבל אותו מצב גם לגבי ניתוח פתוח רוב מנתחים בארץ ובחו"ל לא פירסמו את התוצאותהם האישיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי מתן תשובה
    אליהו יצחק
    31/05/2012

האם זה יתכן??????????????????????????????????????????????????????????????????

לקביעת תור
    סגירה
    אי מתן תשובה

הוספת תגובה

• אי מתן תשובה - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    16/06/2012

מה השאלה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבן בכליה
    חיים
    29/05/2012

לפני כחודש ביצעתי ריסוק חוץ גופי לאבן בכליה שמאל גביע עליון 7 ממ.
    אתמול בצעתי סי טי פרוטוקול אבנים וגילו אבן 4-5 ממ בשופכן תחתון , תרבית שלילית,קראטנין 0.89 בכליה אין אבנים.וללא הידרונפרוזיס מה לדעתך עושים הלאה לדעתך? משאירים ולא מתערבים? איזה תרופות לוקחים?

לקביעת תור
    סגירה
    אבן בכליה

הוספת תגובה

• אבן בכליה - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    30/05/2012

ניתן לתת לאבן להפלט עצמית וסיכוי לכך כ-90% . רק צריך לבצע בדיקת CT ביקורת בעוד כ-6-8 שב' במידה ותרגיש בוודאות שפלטת את האבן. לגבי טיפול עוזר מומלץ לקחת תרופה מקבוצת חוסמי אלפא למשל אומניק אוקס פעם ביום במשך כחודש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר ניתוח כריתת ערמונית
    גולדי
    27/05/2012

אני חצי שנה לאחר ניתוח כריתת ערמונית עם בלוטת לימפה אחת נגועה.

סובל כחודש מכאבים בגב עליון ובצוואר שהולכים ומתגברים.

PSA לפני כחודש וחצי=0.01

בצילומי רנטגן האורטופד לא מצא כלום

איך ניתן לוודא שלא נשלחו גרורות לעצמות עמוד השדרה?

לקביעת תור
    סגירה
    לאחר ניתוח כריתת ערמונית

הוספת תגובה

• לאחר ניתוח כריתת ערמונית - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    30/05/2012

ניתן לבצע מיפוי עצם ובמידה וישנן קליטות פתולוגיות לבצע צלומי רנטגן או CT מכוונים לאותם אזורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקה פלומטרית
    תמיר
    19/05/2012

Voiding time:46 s
    Flow time: 46 s
    Time to Max Flow: 13 s
    Max Flow Rate: 18.6 ml/s
    Average Flow Rate: 11.2 ml/s
    Voided Volume: 521 ml

אחרי ההגעה לשיא הזרימה יש ירידה קלה בגרף ולאחר-מכן צורה מוארכת, כשירידה חדה בזרימה מופיעה רק ב-10 שניות האחרונות לערך.
    בצורה המוארכת יש ירידות ועליות קטנות לסירוגין (מעין צורת "שיניים").

אני זכר בן 26, תלונות עיקריות: תחושה קבועה של צורך לתת שתן (מעין גירוי כאילו יש שתן באזור קצה הפין בשופכה), נוקטוריה. האם חסימה בשופכה יכולה להסביר סימפטומים אלה? האם תוצאות הבדיקה לעיל עשויות לרמז על הפרעה שכזו או שהן נחשבות תקינות?

הסימפטומים החלו בפתאומיות יום אחד ומאז נמשכים 24/7 (במשך כל היממה, לפעמים קצת נחלשים למספר דקות בלבד לאחר ריקון שלפוחית) כבר במשך מספר רב של שנים. עם הזמן למדתי לנסות להסיח דעתי מהם ככל הניתן כדי לרוקן שלפוחית בתדירות סבירה (של עד 8-10 פעמים ביום, ופעם אחת בלילה), כך שאיכות חיי אמנם נפגעה אבל תחת שליטה מסוימת (בינתיים ללא ניסיון של טיפול תרופתי כזה או אחר).

האם בדיקה אורתו/ציסטוסקופית עשויה לקדם את האבחון? האם יש חלופות/דרכים נוספות לבדיקת תקינות השופכה?

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקה פלומטרית

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקה פלומטרית - תגובה

21/05/2012

שלום תמיר,
    התלונות שאתה מציין יכולות להתאים להיצרות של צואר השלפוחית.
    האבחנה ע"י ציסטוסקופיה או אורתרוגרפיה.
    לאחר האבחנה יש לדון גם בטיפול והשלכותיו.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוב תודות!

תמיר
    21/05/2012

כנראה שאין כ"כ מנוס מבדיקה על סיכוניה כדי לקדם אבחנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה