פורום אורולוגיה, ניתוחים אורולוגים, מחלות הערמונית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נגע בכליה

שלום לפני כשנתיים עברתי בבית חולים רמבם ניתוח הסרה חלקית של הכליה בעקבות גידול שהיה בכליה ימנית בגודל של 2.8 ס"מ.(שולים חופשיים).
    מאז אני במעקבים של CT. ב CT האחרון קיבלתי תשובה :
    1. "סמיכות רקמיתית סביב מיטת הניתוח בעובי עד 1.6 ס"מ ללא שינוי מהבדיקה הקודמת,ככל הנראה שינוים פברוטיים פוסט ניתוחיים" .
    2. "מבנה היפודנבי בקוטר 1.1 ס"מ באספקט קדמי של הקוטב העליון של הכליה הימנית המראה סמיכות גבוהה מזו של נוזל פשוט וגדל לעומת הבדיקה הקודמת -תהליך תופס מקום?ציסטה המורגית ? להמשך בירור ".
    שאלתי היא:
    1. איזה סוג בירור אמורים לעשות לי?
    2. האם יש סיכוי כי זה שוב גוש סרטני שצריך להוציא מהכליה ע"י ניתוח?
    בתודה מראש ...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נגע בכליה

הוספת תגובה

• נגע בכליה - תגובה

ד''ר יואל מץ
    22/11/2012

שלום גיל
    הממצאים שאתה מתאר : הנגע הראשון קרוב לודאי קשור לתגובה סביב אזור של הכריתה הקודמת , הנגע השני קטן מאוד לא ברור מספיק ויכול להיות כל דבר החל מציסטה ועד גידול קטן נוסף . קשה מאוד לתת תשובה ברורה מבלי להסתכל על הצילומים לכן יש לפנות לרופאים האורולוגים המנתחים לקבלת החלטה .
    בברכה
    ד"ר יואל מץ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נגע בכליה

תודה על התשובה.
    שאלה נוספת היתי אצל האורולוג הוא אמר שהוא צריך התיעצות נוספת,
    ואז יחליטו האם לנתח ולהוציא את הנגע או האם לעשות טיפול אחר.
    1.האם ניתן לעבור טיפול אשר ימנע צמיחה ויקטין את הנגע ללא צורך בניתוח, כמו שראיתי יש טיפולים ביולוגים אשר נותנים מענה לסרטן הכליה שחוזר לאחר ניתוח שימור כליה.
    2.האם כדי אולי להוציא את הכליה כדי שלא יהיה מצב של גידול נוסף באותו כליה לאחר מכן. כמו שכעת קרה.
    3.איך אני יכול להגיע להיות מטופל בבית חולים כרמל,כי את הניתוח הראשוני עברתי ברמבם וכל בדיקות ההדמיה נעשו שם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נגע בכליה

אפשר לקבל תשובה עבור שאלתי.
    בתודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נגע בכליה - תגובה

ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום
    13/12/2012

שלום גיל,
    ראשית על סמך התשובה נראה כי הבדיקה בוצעה ללא הזרקת חומר ניגוד.
    השלב הבא הוא ביצוע בדיקה כולל הזרקת חומר ניגוד.
    נגע בקוטר של 1 ס"מ הוא קטן ואין כל צורך להילחץ או לבצע דברים בדחיפות.
    רופאי בית חולים כרמל בודקים חולים במסגרת מרפאתית בלין או זבולון.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וסיקר
    שאלה
    20/11/2012

שלום,
    1. הרופא רשם לי אומיק ווסיקר האם זה הגיוני?
    2. מתי ואיך יש ליטול כדורים אלה?

לקביעת תור
    סגירה
    וסיקר

הוספת תגובה

• וסיקר - תגובה

26/11/2012

שלום לך,
    טיפול משולב באומניק ווסיקר הוא מקובל ויכול לשפר תלונות במצבים לא מעטים.
    שני הכדורים ניתנים במנה חד יומית ונית לקחת את שניהם בבוקר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת ואודם על עור הפין
    אורית
    19/11/2012

שלום דר' בהמשך לשאלתי הקודמת מצ"ב השאלה (בעלי היה מס' פעמים במיון עקב התקפות לפני חודש עבר ניתוח ריסוק אבנים בלייזר והושאר לו סטנט, הוא נשאר עם הסטנט שלושה שבועות שבמהלכן סבל מאוד מכאבים חזקים כמו התקפת אבנים, אתמול עבר ניתוח נוסף להוצאת הסטנט וריסוק של האבנים הנותרות הרופא אכן הוציא עוד אבנים ואמר שנשארו פירורים קטנים היום יום לאחר הריסוק הוא עדיין עם הכאבים החזקים שלא מניחים לו הוא כל הזמן על משככי כאבים טרמדקס ואופטלגין האם זה נורמלי מצב כזה והאם הכאבים יכולים לנבוע ממשהו אחר הוא מאוד סובל יש לציין שיש לו גאוט והוא בעודף משקל גובה 177 משקל131 הבדיקות שלו תקינות)
    ב 11 לחודש הוציאו לו את הסטנט ובאמת אחרי מספר ימים הכאבים חלפו אך עדיין הצורך להטלת שתן דחוף דבר נוסף יום אחרי הוצאת הסטנט בעלי החל לחוש מעט צריבה בעור הפין מה שהפך לאחר מס' ימים למוגלה על העור יש לציין שמרחו לו אחרי הוצאת הסטנט סינטומיצין והוא רגיש לפניצילין אולי יש קשר בכל מקרה האם מוכרת לך תופעה זו וממה זה יכול להיות תודה שוב אורית

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת ואודם על עור הפין

הוספת תגובה

• דלקת ואודם על עור הפין - תגובה

26/11/2012

שלום אורית,
    התיאור של התלונות הנובעות מהסטנט מוכר וידוע לצערי.
    באשר לתכיפות במתן השתן לאחר הוצאת הסטנט ממליץ לבצע בדיקת שתן לתרבית לשלילת זיהום בדרכי השתן שיכול להסביר את התופכה.
    הופעת פצע מוגלתי על עור הפין מצדיקה בדיקת הרופא האורולוג המטפל להחלטה על צורל בטיפול אנטיביוטי בין אם מקומי או סיסטמי ואולי אפילו הרחבת הבירור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דבר נוסף

אורית
    28/11/2012

תודה דר' על תשובתך הכאבים ותכיפות מתן השתן עברו נשארה רק הדלקת והצריבה על עור הפין הוא קיבל משחה אנטיביוטית ואחרי שבוע היה מעט שיפור לכן הרופא הציע שיקח אנטיביוטיקה אופלודקס למשך שבוע, שאלתי ממה יכול לנבוע זיהום כזה? תודה והמשך יום נפלא
    אורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דבר נוסף - תגובה

29/11/2012

שלום אורית,
    מגוון האפשרויות רחב , במרבית המקרים זיהום חיידקי או פטרייתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות שתן לאחר איפוק
    דור
    18/11/2012

שלום ד"ר,

אני בן 18 ויש לי בעיה שכשאני בא להשתין אחרי איפוק ארוך(בעיקר בבוקר), למרות שאני מקפיד לא להתאפק בכלל, אם אני מרגיש צורך להשתין אני הולך לעשות זאת, אך בלילה אני ישן ובבוקר קם עם צורך להשתין ומחכה ומחכה ואני מרגיש שהשתן בא לצאת ובשניה האחרונה חוזר אחורה וככה אני מחכה ומחכה עד שהוא יוצא רגיל.. זה קורה רק אחרי איפוק.. ברגיל במשך היום אני משתין רגיל לגמרי.. אציין גם שעברתי ניתוח של תוספתן שהתפוצץ לפני שנתיים וחצי אם זה קשור..
    מה עושים?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עצירות שתן לאחר איפוק

הוספת תגובה

• עצירות שתן לאחר איפוק - תגובה

26/11/2012

שלום דור,
    ראשית, להערכתי אין קשר בין הניתוח שעברת לבין התלונות במתן השתן.
    לגבי התלונות אותם אתה מתאר להערכתי אכן מדובר בהפרעה שיש מקום לברר אותה.
    ממליץ לבצע סונר דרכי שתן + שארית לאחר השתנה, בדיקת זרימת שתן + שארית לאחר השתנה, שתן כללית ותרבית ולפנות לאורולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירויות
    גבי
    16/11/2012

ד"ר אני משתגע כבר!!כל כניסה לשירותים הפכה לסיוטט

ביום שבת אני בן 23, התגלתה אצלי פיסורה קטנה לאחר כאבים של 4 ימים.

אחרי שהייתי אצל הרופא שגילה אותה היא נעלמה לבד אחרי יומים..אין כאבים כמעט ובכלל

אבל מאז אני פשוט בעצירות!! אין כלום שום דבר לא יוצא!!

מה לא עשיתי??אני שותה כמו גמל אוכל כף דבש בבוקר כוס שמן זית קניתי תוספת מזון של סיבים תזונתיים שותה תה וכלום..כבר שבוע שכלום לא יוצא..

בנוסף לזה גם התחיל להיות לו עצירות בשתן(?!?!) מה קורה לי לגוף??

אני עומד מול השירותים 7 דקות מתת להשתין ולא יוצא!! רק כשזה כבר ממש לוחץ אני מצליח להשתין ואז זה שורף..

מה קורה לי דוקטור?? אני לא טיפוס חולני ביקושי שפעת יש לי פעם בשנה ועכשיו נפל עלי הדבר הזה אני פשוט בדיכאון..בבקשה תעזור ליי

לקביעת תור
    סגירה
    עצירויות

הוספת תגובה

• עצירויות - תגובה

ד''ר יואל מץ
    18/11/2012

שלום גבי
    אני מבין שהסיפור התחיל עם פיסורה בפי הטבעת שטופלה וחלפה . כעת לפי התאור הלא כל כך ברור אתה סובל מעצירת שתן לסירוגין.
    אם אומנם כך יש לפנות לאורולוג מומחה בדחיפות, לבדיקה . יתכן שיש צורך בבדיקות שתן והדמייה לפני שאפשר לקבוע את הטיפול . בכל מקרה זה לא נשמע משהוא חמור ויש טיפולים טובים למצב שלך. אין סיבה להכנס לדכאון!
    בברכה ד"ר מץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תכיפות במתן שתן אצל ילדה בת 10
    מירב
    13/11/2012

שלום רב,
    בתי עברה ניתוח לב לתיקון AVSD בגיל 5.5 עקב מום מולד שהתגלה באקראי(הניתוח עבר בהצלחה וכיום רק במעקב חד- שנתי, ללא מגבלות רפואיות מיוחדות).

מאז ינקותה היתה שותה המון מים ונותנת הרבה שתן. עם השנים, וגם היום, היא מתעוררת פעם אחת עד פעמיים בלילה כדי לתת שתן . בנסיעות משפחתיות איננה מסוגלת להתאפק (למשל בנסיעה בת שעתיים רצופות חייבת לתת שתן לפחות פעם אחת). ביציאה לטיולים בבית הספר (באוטובוס) מתקשה להתאפק, עובדה שמביכה אותה וגורמת לאי נעימות. יש לציין שבגלל הקושי הזה הרגלתי אותה לא לשתות כשעה לפני יציאה לנסיעה ארוכה, ולא לשתות במהלך הנסיעה - אך בכל זאת מתקשה להתאפק.

שאלות- האחת האם יש קשר כלשהו בין מתן שתן תכוף לבין ניתוח/בעיית הלב ?
    האם תכיפות מתן השתן שלה נחשבת חריגה? האם יש מה לעשות על מנת שלא תאלץ לחוות אי נעימות בנסיעות ממושכות?
    תודה!

הוספת תגובה

• תכיפות במתן שתן אצל ילדה בת 10 - תגובה

ד''ר יואל מץ
    15/11/2012

שלום מירב
    לפי התאור ,בתך סובלת מ"שלפוחית רגיזה" ולדעתי אין קשר ל ניתוח לב שעברה.
    יש לברר את התופעה לעומק ובהחלט יש טיפול היכול לעזור . אני ממליץ לפנות לאורולוג ילדים לבדיקה והמשך טיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים לאחר ריסוק אבנים בלייזר
    אורית
    12/11/2012

שלום, בעלי סובל מאבנים בכליות כבר מספר חודשים סובל זה אומר שבמהלך החודשיים האחרונים היה מס' פעמים במיון עקב התקפות לפני חודש עבר ניתוח ריסוק אבנים בלייזר והושאר לו סטנט, הוא נשאר עם הסטנט שלושה שבועות שבמהלכן סבל מאוד מכאבים חזקים כמו התקפת אבנים, אתמול עבר ניתוח נוסף להוצאת הסטנט וריסוק של האבנים הנותרות הרופא אכן הוציא עוד אבנים ואמר שנשארו פירורים קטנים היום יום לאחר הריסוק הוא עדיין עם הכאבים החזקים שלא מניחים לו הוא כל הזמן על משככי כאבים טרמדקס ואופטלגין האם זה נורמלי מצב כזה והאם הכאבים יכולים לנבוע ממשהו אחר הוא מאוד סובל יש לציין שיש לו גאוט והוא בעודף משקל גובה 177 משקל131 הבדיקות שלו תקינות כמו כן הצילום והאולטראסאונד שרק הראו שיש עדיין פירורים בגביע התחתון של הכיליה אשמח לשמוע את עצתך ודעתך תודה אורית

הוספת תגובה

• כאבים לאחר ריסוק אבנים בלייזר - תגובה

ד''ר יואל מץ
    15/11/2012

שלום אורית
    לפי הסיפור שלך בעלך סובל כנראה ממחלת אבני חומצת שתן השכיחות במחלת גאוט.
    במהלך ריסוק האבנים יתכן שלא כולן מתרסקות ויש צורך בפעולה נוספת. על מנת להקל ,ולמנוע חסימה של הכליה וסיבוכים נוספים חוחדר סטנט שיכול לגרום לאי נוחות וכאבים כפי שאת מתארת . לדעתי הכאבים ויתר התופעות בהחלט קשורים בנוכחות הסטנט , בגירוי ובצקת של המערכת לאחר הפעולה ובפליטה עדיין של פירורי אבן קטנים
    אפשר להמשיך במשככי כאבים והשמע להוראות הרופאים המטפלים.
    בברכה
    ד"ר מץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אחרונה לדוקטור דמיטרי.

אירית סיידוף
    27/12/2014

שוב תודה רבה. רציתי רק להוסיף ולציין שאני בת 64 ואולי תהליך ההחלמה הוא יותר איטי?...
    במשך ה-3 שבועות האחרונים, מאז הוצאת הסנט, יש שיפור מאוד איטי. כמה זמן היית מחכה לפני שהיית מחליט לעשות סיטי כדי לברר אם נשארו פירורים מהאבן? ושאלה אחרונה ברשותך. האם יש הגבלת זמן על לקיחת סדורל?
    להזכירך, האולטראסאונד שעשיתי לפני שבוע תקין, וגם אין לי יותר הידרונפרוסיס.

שוב תודה ,ושבוע טוב,

אירית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אחרונה לדוקטור דמיטרי. - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    27/12/2014

אירית ערב טוב.
    מנגנון של כאב כליתי הוא חסימתי בלבד. לאחר אורטרוסקופיה תמיד ישנה בצקת של פית השופכן שגורמת לחסימה ולכן משאירים סטנט . בדרך כלל תקופת הבצקת נמשכת עד שבוע. במקרים נדירים של אבן תקועה זמן רב משאירים סטנט לתקופה ארוכה יותר עקב נזק לרירית השופכן. לכן אם תקופת הבצקת כבר חלפה לא צפוי כאב לאחר הוצאת סטנט. לכן אם כאב נמשך שלושה שבועות לאחר הוצאת סטנט עולה חשד לגורם חסימתי כמו פירור אבן אשר חוסם חלקית את השופכן ולכן לא נראה הידרונפרוזיס בבדיקת סונר. אם ב ct לא תודגם אבן אז צריך לחפש מקור לא כליתי לכאבים. לגבי סדורל לא מומלץ לקחת יותר מחודש ימים.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי אשכים
    יובל
    12/11/2012

שלום , התחלתי לקחת לוסטרל (מקבוצת , ssri ) ההוראות של הרופא היו 7 ימים 50 מליגרם ואחכ לעבור ל100 . (פעמים ביום 50 ) לאחר 4 ימים הופיע אצלי כאב באשכים וגם שמתי לב שמתי לב כי בפיעלות מינית אני מתקשה להגיע לפורקן ( פחות מרגיש ומתאמץ יותר) . הכאב באשכים אינו חולף גם לאחר שופכה. האם תופעה זו היגונית ? והאם בכלל תופעת אלה יכולת לחלוף. האם כאבים כאלה קשורים לחרדות של תחלית טיפול ? סהכ אני מרגיש בסדר גמור , ואיני בחרדה מהטיפול, התחלתי לקחת את הכדור עקב קשיים שהיו לי בשנה האחרונה ורציתי לשפר את אכיות חיי.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי אשכים

הוספת תגובה

• כאבי אשכים - תגובה

ד''ר יואל מץ
    15/11/2012

שלום אורי
    התרופה שאתה נוטל יכולה לגרום לתופעות לואי שונות ,גם מהסוג שאתה תיארת.
    אנא תפנה לרופא המטפל לשקול החלפת הטיפול
    בברכה
    ד"ר מץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לוסטראל

יובל
    15/11/2012

האם תוםעות אלו יכולות לחלוף ? או שאם הם מופיעות כנראה שכל גוםי ימישך להגיב .
    אני שואל בעיקר על שפיכה מאוחרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה
    איציק
    09/11/2012

אני חולה ביפולרי
    מטופל בלמיקטל 150 מילגרם
    וסרנדה 25 מילגרם
    ללא חשק מיני כלל וכלל
    את הסרנדה קיבלתי מפסיכיאטר שהוא גם סקסולוג שאמר שיש לי סוג של דיכאון קליני אבל מה שהוא לא הבין שהדיכאון קליני הזה הא בגלל שאין לי חשק מיני
    עד לפני שנה הייתי לוקח ליתיום במשך 6 שנים החליפו לי ללמיקטל עקב תלונות של אי חשק מיני לגמרי
    ולא עזר שום דבר
    אני כבר חצי מיואש
    לא יודע מה לעשות....

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• עזרה - תגובה

ד''ר יואל מץ
    15/11/2012

שלום רב
    לא ניתן לפטור בעיה כל כך מורכבת על ידי שיחה באינטרנט.
    מחלה דיכאונית ותרופות פסיכיאטריות שונות משפיעות על החשק והתיפקוד המיני .
    עלך לטפל באופן יעיל במלה הבסיסית . תתיעץ עם הפסיכיאטר המטפל .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציסטיה קליצאלית בכליה
    אודי
    08/11/2012

שלום
    בן 35
    ברקע ניתוח TURBT- לפני 8 חד תוצאה פפילומה

לפני שבועיים נשלחתי לבדיקת אולטרא סאונד בעקבות מיקרוהמטורייה
    בבדיקת שתן כללית

תוצאה בכליה ימין ציסטה קוליצאלית קטנה בקוטב תחתון
    אגןכליה חוץ רנאלי

לציין שבבדיקת האולטרא סאונד שעברתי לפני 8 חודשיים ממצאים אלו לא הופיעו
    מלבד הממצא בכיס השתן שכאמור טופל

שאלתי האם בתקופה של 8 חודשים יכל להופיע ציסטה ?

ובכלל מה המשמעות של הממצאים האם צריך לטפל להסיר לקחת ביופסה
    ואגן חוץ רנאל ?
    יש לי תור רחוק לאורולוג אודה לתשובתכם
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה
    ציסטיה קליצאלית בכליה

הוספת תגובה

• ציסטיה קליצאלית בכליה - תגובה

26/11/2012

שלום אודי,
    אגן חוץ רנלי הוא ממצא אנטומי שאינו מחייב כל בירור או התערבות.
    בדומה ציסטה היא ממצא שכיח שאינו מחייב דבר.
    העובדה ששני הממצאים הופיעו לאחרונה מחייבת עיון בשתי הבדיקות ואם אכן הממצאים חדשים יש לשקול בדיקת CTU כדי לאשרר את האבחנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בשתן
    אורית
    08/11/2012

שלום,

עקב צריבות בשתן ובדיקת תרבית חיטובית התחלתי טיפול אנטיביוטי (ציפרודקס 500 פעמיים ביום).

הטיפול התחיל לפני יומיים (עד כה נטלתי 5 כדורים סה"כ), ועד עכשיו אני לא מרגישה שום שיפור בצריבות, ואולי אפילו מרגישה שהצריבה קצת התגברה..

האם זה צריך להדאיג אותי? כמה זמן מתחילת טיפול אנטיביוטי אמורים להרגיש הקלה?

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בשתן

הוספת תגובה

• דלקת בשתן - תגובה

26/11/2012

שלום אורית,
    באם הטיפול האנטיביוטי ניתן לפי רגישות החידק בתרבית הרי שהוא אמור להשפיע.
    תחושת הצריבה יכולה להמשך עוד זמן מה.
    בתום הטיפול האנטיביוטי יש לחזור על בדיקת תרבית השתן כדי לוודא את היעלמות החיידק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקות שתן חוזרות חיידק : Escherichi
    גליה
    04/11/2012

שלום . אני בת 37 סובלת מדלקות שתן חוזרות . הפעם קיבלתי תוצאה כזאת :
    החיידק :Escherichia coli

VitekAntibiotics
    S Amikacin
    S Amoxicillin/CA
    R Ceftriaxone
    R Cefuroxime - Axetil
    R Cephalothin
    R Ciprofloxacin
    S Ertapenem
    + ESBL
    R Gentamicin
    S Imipenem
    I Nitrofurantoin
    R Ofloxacin
    R Trimethoprim/Sulfa
    איזה אנטיביוטיקה מתאימה לטיפול במקרה הזה ? אני אלרגית לפניצילין .
    כרגע אני עם אופלודקס שהתחלתי לפני תשובה של תרבית . יש הקלה מסויימת , אך לא ב100 %

הוספת תגובה

• דלקות שתן חוזרות חיידק : Escherichi - תגובה

05/11/2012

שלום גליה,
    החיידק אינו רגיש לאנטיביוטיקה שאת נוטלת.
    החיידק רגיש לאנטיביוטיקות שניתנות בעירוי וכן רגיש חלקית למאקרודנטין.
    החיידק רגיש גם לאוגמנטין אך כך גם את ולכן זהו טיפול לא אפשרי.
    יש להגיע לבדיקת אורולוג כדי לברר את הסיבה לדלקות החוזרות ולהמנע ממתן אנטיביוטיקה מוגזמת שגורת להווצרות זנים עמידים של חיידקים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת אבנים מהכליות
    עינת
    04/11/2012

שלום רב.
    אבי סובל מזה מספר שנים מאבנים בכליות.
    עבר מספר ריסוקים, שניים מהם בחודשים האחרונים.

בריסוק האחרון הוא התבקש לשלוח את האבנים לבדיקה, כדי למצוא את הסיבה (בבדיקות שתן לא עלו על כל בעייה).

התוצאה יצאה חיובית במספר אלמנטים:
    stone carbonates

oxalate in calc

calcium in calauli

magnezium in calculi

phosphates-calculi

אשמח לדעת מה הנ"ל אומר

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת אבנים מהכליות

הוספת תגובה

• בדיקת אבנים מהכליות - תגובה

05/11/2012

שלום עינת,
    התוצאות מדברות על כך שהאבנים קרוב לודאי אבני קלציום אוקסאלאט עם מרכיב של אבני זיהום שנוספו אליהן.
    אילו האבנים שכיחות במערכת השתן.
    יש להמשיך בטיפול ומעקב אורולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה אין התייחסות לשאלות שלנו מצידכם
    דוד
    04/11/2012

שלום אני בן 30 עברתי ניתוח באשך להוצאת זרעים להפריה שהסתתרו שם כי רק בניתוח יכלו להציל כמה כדי שאולי אני ובת זוגתי נוכל להכנס להריון השאלה שלי מאוד חשובה ואבקש התיחסות רצינית למצב.
    אחרי הניתוח כשבועים התחילו לי כאבים באשך ימין והתחיל להתנפח בצורה משמעותית וכאבים ולחצים מה זה יכול להיות הסיבה האם זה מצביע על שטף דם באשך הפנימי ואם כן מה הטיפול או הניתוח לזה אם צריך
    שאלה שניה האם זה יכול להיות קרע של הרקמות שנחתכו במהלך הניתוח ואם כן מה צריך לעושת ואם זה גם ניתוח
    ושאלה אחרונה בחוות דעת שלך מה ההשערה שלך לגבי מה שרשמתי אבקש תשובה בהקדם כי התורים לרופאים הם ארוכים וחוות דעת במחשב יכולה לתת מענה SOS למצב תודה דוקטור.

הוספת תגובה

• למה אין התייחסות לשאלות שלנו מצידכם - תגובה

05/11/2012

שלום דוד,
    המצב שאתה מתאר יכול להיגרם מדימום, זיהום או אכן, שכיח פחות, פתיחת התפרים.
    יש לפנות בהקדם לבדיקת רופא אורולוג באם זמין מיידית או למיון לביצוע בדיקה גופנית וסונר אשכים ולהתאים המשך טיפול..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתן דמי וכהה מאוד עם חלקיקים זעירים
    יוסי
    03/11/2012

שלום,
    לפני כשבוע וחצי עברתי ניתוח בברך, וקשה לי מאוד להזיז אותה והיא נפוחה עדיין וכואבת.
    רופא משפחה נתן לי כדורים אנטי דלקתיים - נקסין (500 מ"ג) והוא אמר לי לקחת אותם במשך עשרה ימים בוקר וערב, כדי שלא תתפתח דלקת במקום.
    לפני כשלושה ימים, (כשלושה וחצי ימים לאחר תחילת הטיפול בתרופה) ראיתי בערב שתן כהה מאוד (בצבע חום) ואספתי אותו לתוך כוס. בערב עדיין שתיתי את הכדור. בבוקר ראיתי אותו דבר, שתן כהה מאוד וגם אותו אספתי לכוס, ובשתי הפעמים ראיתי לאחר כמה זמן בתחתית הכוס הרבה מאוד חלקיקים זעירים (כמו חול), כל זה ללא כאבי בטן וללא צריבה במתן שתן. הפסקתי לקחת את הכדורים והלכתי למרפאה, והרופאה אמרה שזה דם והפנתה אותי למיון. במיון עשו דגימת שתן, ובדיקות דם וראו מעט דם בשתן, ובדיקות דם וכימיה תקינות ושלחו אותי הביתה. הרופא במיון אמר שאין קשר לכדורים, ושאני יכול להמשיך לשתות אותם.
    כרגע, הפסקתי לשתות את הכדור (על דעת עצמי, מכיוון שפחדתי) וכי אני חושב שיש קשר, וגם מאז שהפסקתי אין יותר דם, וגם ברשימת תופעות לואי של הכדור כתוב שיתכן צואה דמית או הקאה דמית (לא מוזכר שתן) וחשבתי שאולי גם זה קשור.
    לפני כמה חודשים עשיתי c.t. בגלל כאבי גב, ובתשובה היה כתוב ממצא לואי - אבן קטנה בגביעה תחתון של כליה ימנית ללא הפרעה אורומכנית.

השאלה שלי היא מה זה יכול להיות הדם הזה ואיך יתכן שאמרו לי שזה שום דבר, כי כמות כלכך גדולה של דם כזה זה מלחיץ, ואיך יתכן שזה כלום, הרי עובדה שהיה דם.

- האם זה קשור לכדורים?
    - האם טוב עשיתי שהפסקתי? או להמשיך?
    - האם זה קשור לאבן? או לשילוב של האבן והכדורים?
    - האם צריך לעשות ct בטן?
    - האם צריך לראות אורולוג?

תודה רבה!!!

הוספת תגובה

• שתן דמי וכהה מאוד עם חלקיקים זעירים - תגובה

05/11/2012

בוקר טוב יוסי,
    ראשית אכן נשמע כי הממצא בשתן הוא דם וכך יש להתייחס אליו!
    יתכן כי הדימום קשור לנטילת הנקסין אשר יכול לעורר אותו הדימום ואולם גם אם הדימום פסק חובה לברר את מקור הדימום.
    הבירור יבוצע ע"י אורולוג והוא כולל בד"כ CT עם חומר ניגוד, בדיקות שתן כולל לציטולוגיה וכן בדיקת ציסטוסקופיה.
    לא להזניח ולפנות לאורולוג לביצוע הבירור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

יוסי
    05/11/2012

תודה רבה!

שמחתי מאוד והתפעלתי מאוד לראות שיש פורום כזה באינטרנט שרופאים כלכך מומחים עונים לשאלות, זה ממש יפה!

כל הכבוד לכם, ישר כוח ותודה רבה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה