מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התיעצותאמיר23/06/2011
רציתי לברר לגבי תופעות הלואי של מתן הורמונים הכנה לבהקרנות בעקבות כישלון ביוכמי לאחר ניתוח רדיקאלי של הערמונית גליסון3+4 ממוקד אובדן החשק המיני לגמרי,גלי חום ,עליה במשקל למרות ההליכה היום יומית 50 דקות 5 פעמים בשבוע ,לא העליתי בכמות האוכל האם תופעות אלו נעלמות ומתי ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התיעצות - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין26/06/2011התופעות די נפוצות ואמורות לחלוף לאחר הפסקת טיפול הורמונאלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבנים בכליותנילי21/06/2011
מה אסור לאכול שיש אבנים בכליות? וכמה זמן אחרי ריסוק האבן אפשר לדעת אם הריסוק הצליח? ואיזה שיטה לריסוק אבנים היא הכי אפקטיבית כי למיטב הבנתי יש מספר שיטות לריסוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבנים בכליות - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין26/06/2011בד"כ אין הגבלה מבחינת סוגי מזון לסובלים מאבני דרכי השתן לפני שנעשה בירור של הפרעה בחילוף חומרים בגוף שגורמת להיווצרות האבנים. אם עושים ריסוק חוץ גופי תהליך פליטת פירורוי אבן יכול לקחת עד 4-6 שבועות וזה זמן מתאים לבצע צלומי CT או אולטראסאונד לביקורת.
סוג טיפול באבן תלוי בגודל ובמיקום של האבן- אין טיפול שמתאים לכל אבנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלפוחית שתןיונה21/06/2011
אבקש את עזרתכם, אשה ששלפוחית השתן שלה הוצאה עקב טיפולים כימותרפיים והקרנות מצויידת בשקית שתן חיצונית קטנה מאוד דבר המגביל את חופש התנועה שלה והנוחות שלה האם יש סוגים שונים של שקיות וגדלים שונים? גם בלילה היא נאלצת לקום כמה וכמה פעמים והחליף שקית וכן את המצעים בגלל תאונות
אשמח על תשובתכם. הבהרה השקית מוצמדת חיצונית לגופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלפוחית שתן - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין26/06/2011צריך לפנות לאחות סטומה ולקבל יעוץ מסודר בנושא. השירורת ניתן בכל מרפאה אזורית של ק"ח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נבידו ותכנון הריוןמשה21/06/2011
אנו רוצים לתכנן הריון ויש לנו 2 ילדים.
אני מטופל בנבידו 1000 זריקות בגלל חוסר של טסטוסטרון ואני נמצא בתהליך של הטיפול וכמו כן שנינו לוקחים סימבסטאטין 20 מ"ג בגלל כולסטרול גבוה,לא מעשנים בריאות תקינה ומשקל תקין.
האם הנבידו יכול להשפיע או לפגום בתהליך ההריון,בעייה כרומוזומלית כלשהיא לעובר?
האם כדאי/רצוי לסיים את הטיפול ולחכות ורק אח"כ לנסות להיכנס להריון, כמה זמן לחכות מהזריקה האחרונה?
האם איכות וכמות הזרע נפגעת מנבידו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נבידו ותכנון הריון - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין26/06/2011נבידו לא אמור להשפיע על סיכוי הריון. אם רוצה להפסיק את התרופה יש לעשות זה 4 ח' לפני התאריך המתוכנן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת MRI לאחר ביופסיהטובה18/06/2011
כמה זמן צריך לחכות אחרי ביופסיה של הערמונית לביצוע MRI של הערמונית
תודה
טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת MRI לאחר ביופסיה - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין20/06/2011לפחות 3 ח' ורצוי חצי שנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיגבלות לאחר ביופסיה של הערמוניתיעקוב16/06/2011
שלום רב
בעוד כחודש אני צריך לעבור ביובסיה של הערמונית. יומים לאחר מכן אני יוצא לנופש למשך שבוע ימים באילת (זה נקבע מזמן) כמובן שהנסיעה ארוכה יחסית הנופש גם כולל שחיה בים בברכה וכו... האם יש להמנע מהדברים הנ"ל? האם יש מגבלות אחרות? וממה צריך לשמור?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיגבלות לאחר ביופסיה של הערמונית - תגובה
ד''ר גאזי פארס16/06/2011אני לא מציע לך לנסוע מיד אחרי ביצוע הביופסיה מפני שהבדיקה לעיתים גורמת לסיבוכים שמחייבים טיפול בבית חולים.
מה עוד שנסיעה ממושכת יכולה לגרום לדימומים בעקבות הביופסיה - זה ממש לא נעים בכביש הערבה.
או שתדחה את הביופסיה או את הנסיעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה דוקטור פארס
יעקוב17/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים עזים באיזור האשך והבטןקובי16/06/2011
ד"ר שלום.
אני בחור בן 22, היום צפיתי בחומר פורנוגרפי במחשב במשך כשעה, לא אוננתי או הגעתי לגמירה אך האיבר התקשה ונרפה מספר פעמים.
לאחר שעה החלו כאבים עזים באיזור שמעל איבר המין(אך מתחת לבטן) בצד שמאל.
נגיעה קלה באיזור האשך השמאלי כואבת מאוד, אני גם מרגיש כאבים בהליכה.
האם זה תקין?
ממה זה נובע?
מה ניתן לעשות על מנת למנוע זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים עזים באיזור האשך והבטן - תגובה
ד''ר גאזי פארס16/06/2011כנראה היה לך גירוי מיני חזק שהביא להגברה בהפרשות הפנימיות במערכת המין . זה מה שגורם לתופעות שאתה מרגיש.
זה לא מסוכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקה אורודינמיתאבי15/06/2011
שלום
אני סובל זמן רב מתכיפות השתן 5-6 פעמים לשעה
נשלחתי לבדיקה אורודינמית ותוצאותיה:
בפרטיות: צורך להשתין אחרי 150 סמק שיא זרימה 9 סמ"ק לשניה
ציסטומטריה: נוזל 50 סמק לדקה
צורך ראשוני אחרי 80 סמק
צורך רגי אחרי 160
צורך חזק אחרי 180 סמק
יכולת מירבית כיס השתן 210 סמק ללא איבוד שתן
נמצאו בבדיקה מספר התכווצויות לא רצוניות עד 10 סמק ללא איבוד שתן
לא נמצא איבוד שתן בשיעול
PFS אינו מראה חסימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקה אורודינמית - תגובה
ד''ר גאזי פארס16/06/2011יש לך פעילות יתר של שריר כיס השתן.
על סמך הבדיקה האורודינמית לבדה לא נוכל להמליץ על טיפול.
אתה זקוק לבדיקה והערכה אורולוגית מקיפה.בבקשה תפנה חזרה לאורולוג מטפל עם התוצאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל ערמונית - בן 42שאול14/06/2011
שלום,
אני בן 42, בריא. משקל 77.
מעל 5 שנים שיש לי הפרעות בשתן. (קם מספר פעמים בלילה) יש לציין שאני שותה המון במהלך היום. (עובד במשרד)
לאחרונה הוציאו לי אבנים (בגודלים 1.5 ו-1.4 ס"מ) משלפוחית השתן בביצוע ציסטוסקופיה.
עשיתי US וכתבו לי שיש לי ערמונית בגודל 40 סמ"ק. ומאז נדדה שנתי.
האם הגודל הזה נורמלי? או מצריך טיפול?
המון תודות,
שאול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודל ערמונית - בן 42 - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין15/06/2011נוכחות אבניים בכיס השתן מעלה שאלה לגבי חסימה במוצאי השלפוחית ובגלל גילך צעיר ממליץ לבצע בדיקת אורודינמיקה כדי לשלול או לאשר את החשש ולפי התוצאה להמשיך בירור וטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח להסרת הערמוניתאביטל11/06/2011
שלום.
אבי סובל מערמונית מוגדלת וכתוצאה מכך לא מצליח להטיל שתן ושמו לו קטטר באופן זמני עד לאחר ביצוע ניתוח.
בררנו מעט על הניתוח שעליו לעשות ואמרו לנו שקיימות שתי שיטות: האחת ע"י קילוף (חיתוך?) הבלוטה והשניה ע" אידויי.
מה ההבדל בין שתי השיטות ואיזו יותר עדיפה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח להסרת הערמונית - תגובה
ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום13/06/2011שלום אביטל,
שיטת האידוי בין אם חשמלית או בעזרת לייזר מיועדת בעיקר לערמוניות קטנות יותר כאשר תוצאות הטיפול לטווח ארוך עדיין לא ברורים אם כי מסתמנות תוצאות פחות טובות מאשר הניתוח המקובל.
יתרון השיטה, אשפוז וזמן נשיאת קטטר קצרים יותר לעומת הניתוח.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטנדצביקה11/06/2011
לפרוסטטה מוגדלת, לא גדולה, רק קשיים בשתן, מטופל בתרופה, מופנה לניתוח סגור
קיים סטנד שפותח בארץ, למה לא להשתמש בו, יש ניסיון חיובי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטנד - תגובה
ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום12/06/2011שלום צביקה,
הסטנטים שפותחו לטיפול בערמונית עדיין נותנים מענה חלקי וקצר טווח חאינם מהווים תחליף לטיפול הכירורגי בערמונית. פתרון זה שמור לחולים עבורם הפתרון הכירורגי אינו אפשרי בשל מחלות רקע .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתת אדרנליניב10/06/2011
שלום ד"ר!
שמי יניב, בחור בן 22, פראמדיק במקצועי. ברקע יל"ד קשה לטיפול והפרעות קצב (PSVT) תכופות מזה כשנה וחצי (שחרור מצה"ל תחת פרופיל פוסל שירות 21). לאור החמרה בחודשיים האחרונים שבהן אין איזון ל"ד למרות טיפול ב-3 קבוצות תרופות במינונים מקס' ולאור יל"ד התקפי כולל הזעה וגלי חום, כאבי ראש הוחלט לחזור על הבירור הרפואי ולהרחיבו בכיוון אנדוקריני. איסוף שתן לקטכולמינים פתולוגי לאפינפרין (פי 24 מגבול עליון). בוצע CT בטן ואגן שפוענח כתקין (מכון מור). במיפוי MIBG הודגמה קליטה מוגברת באדרנל שמאלי. ביום ראשון יבוצע MRI באופן בהול על מנת להשלים קורולציה הדמייתית אבחנתית. לסיכומו של דבר עד כה נראה חשד גבוה מאוד לפאוכרומוציטומה.
כרגע כבר מדובר על כריתת בלוטת האדרנל וכבר הוחל לפני יומיים טיפול הכנתי להרדמה- הופסקו ביתא בלוקרים, חוסמי אייס ומשתנים והוחל טיפול בחוסמי אלפא (קדקס).
ידוע לי כי המצב "רגיש" מבחינה כירורגית- למיטה הבנתי מניפולציה שתבוצע על הגידול עשויה לגרום להפרשת קטכולמינים וכי יש צורך במציאת כירורג מנוסה בגישה לפרוסקופית על מנת לבצע באופן יעיל ואפקטיבי את הטיפול.
אשמח לשמוע ממך ראשית עד כמה ניסיון יש בארץ לאורולוגים המנתחים בהסרת גידול ניורואנדוקריני מסוג זה? ולאיזה מומחים כדאי לפנות בעניין (מתמחים מתחום הכירורגיה האנדוקרינית, האורולוגית...)?
שנית, אני מנסה לתור אחר מנתח שיוכל מפורשות לומר לי כי הוא יוכל לבצע באופו יעיל את הטיפול בגישה אנדוסקופית. קיבלתי המלצה על ד"ר דוד קקיאשווילי מרמב"ם כמומחה לאונוקולוגיה אורולוגית.
אשמח לשמוע ממך ולקבל רושם כללי על התהליך הכירורגי מניסיונך בתחום הספציפי.
תודה מראש ושבת שלום!
יניב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתת אדרנל - תגובה
ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום12/06/2011שלום יניב,
אכן התמונה שאתה מתאר מתאימה לאבחנה של פיאוכרומוציטומה ולאחר השלמת הבירור הטיפול הוא ניתוח לכריתת האדרנל השמאלי.
במסגרת תפקידי הקודם כמנהל היחידה ללפרוסקופיה אורולוגית ב"רבין" וכמובן במסגרת התפקיד הנוכחי כמנהל המחלקה ב"כרמל" ביצענו מספר רב מאוד של ניתוחי
אדרנל ובכלל זה של ניתוחים לאבחנה של פיאוכרומוציטומה בגישה לפרוסקופית.
הבסיס לתוצאות טובות לטיפול הוא הכנה תרופתית אופטימלית בצירוף ניסיון כירורגי רב.
תוכל לפנות אלינו לצורך קבלת הסברים נוספית וייעוץ.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטות ביותרת האשךברי10/06/2011
אני בן 21
ויש לי ציסטות ביותרת האשך רובם בצד שמאל יש לי ציסטות
ויש לי ציסטה אחת שמה שהיא יותר גדולה מיכול השאר
בירצוני לברר על ניתוח להוצאת ציסטות והאים חייב שהציסטות היו גדולות כדי להסיר בניתוח
או שאפשר להוציא גם עים הן קטנות מפריע לי הציסטות ואני רוצה להוציא אותם ולסיים עים העינין הזה אחת ולתמיד !
בבקשה הסביר לי דוקטור על תהליך הניתח
האים הוא קל ופשוט האים יש תפרים או תפרים נמסים
צריך ליפתוח את השק אשכים ?
וכול זה תודה רבה ולילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטות ביותרת האשך - תגובה
ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום12/06/2011שלום לך,
ציסטות ביותרת האשך ניתנות להסרה בניתוח קל יחסית.
ואולם, הניתוח עלול לגרום להדבקויות באיזור הצנרת הנמצאת ביותרת האשך ולכן אם הדבר אינו מפריע מאוד יש לשקול לדחות את הניתוח בשנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המון תודותטובה10/06/2011
לד"ר גאזי פארס שלום
ראשית מודים מאוד על תשובתך.
שנית הלוואי והחלק האופטימי של תשובתך יתגשם.
על כל פנים רצינו להודות לך על תשובותיך.
אתה בבחינת מרגיע לפני "גזר הדין"
מקווים מאוד שנקבל תשובה לשביעות רצוננו.
ושוב המון תודה.
טובה ובן זוגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המון תודות - תגובה
ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום12/06/2011בשם כל הצוות - בשמחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביופסיה של הערמוניתבת מודאגת09/06/2011
קיבלנו תשובה חלקית לגבי ביופסיה של הערמונית.
התוצאות לא נראות טובות להבנתנו ואנחנו מבקשים עזרה שלכם בפענוח.
בדיקה מאקרוסקופית ימין התקבלו ארבעה קטעי רקמה בצורת גלילים באורך מ-1 ס"מ עד 1.5 ס"מ
שמאל התקבלו ארבעה קטעי רקמה בצורת גלילים באורך מ-0.5 ס"מ עד 1.5 ס"מ
אבחנות
PROSTATIC TISSUE WITH FOCI OF AFYPICAL GLADS HIGHLY SUSPICIOUS OF MALIGNANCY
IMMUNOSTAINS PENDING FOR FINAL DIAGNOSIS
האם זאת תשובה חד משמעית על גידולים ממאירים.
לשם מה מבוצעת בדיקה נוספת?
מה מצפה לנו בעתיד?
מה מידת החומרה
על כל אינפורמציה מפורטת נודה.
תודה
טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביופסיה של הערמונית - תגובה
ד''ר גאזי פארס10/06/2011בתשובה קיים חשד לנוכחות גידול סרטני אך זה לא חד משמעי.
במקרה כזה חוזרים על הבדיקה .בחלק מהמקרים יתברר שאין סרטן ובחלקן כן.
לעיתים הפתולוג מוצא חלק מסימני הסרטן בפרפרט (שינויים בתאים) אך לא חד משמעיים. במקרה כזה מעלה חשד לנוכחותו .ולכן צריך לחזור על זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)