פורום אורולוגיה, ניתוחים אורולוגים, מחלות הערמונית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צום עם כליה אחת
    אורח
    22/05/2011

שלום!
    עברתי מחלת סרטן קשה,במהלכה עברתי ניתוח בו כרתו לי את הכליה השמאלית,אז יש לי כליה אחת.הרופא המנתח(אורולוג) אמר לי שאסור לי לי לצום.אני אדם דתי,השאלה היא האם אסור לצום זה אומר רק שחייב לשתות מים אבל יכול לא לאכול,או גם חייב לאכול אוכל.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צום עם כליה אחת

הוספת תגובה

• צום עם כליה אחת - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    24/05/2011

אסור להתיבש- זאת אומרת יש לשתות. אוכל לא חשוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות שתן וחשש ותסמינים
    יואב
    21/05/2011

אני בן 19 בצבא וזה כבר חודשיים שאני חובה בריחת שתן בלילות כ-6 פעמים בחודשיים האלה אני מתעורר ישר אחרי הבריחה ורץ לשירותים, לרוב לפני מתן שתן אני מרגיש צורך עז לרוץ ולרוקן את השלפוחית, איני חובה את שאר התסמינים, מה עליי לעשות? האם יש לי מחלה כלשהי?

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות שתן וחשש ותסמינים

הוספת תגובה

• הפרעות שתן וחשש ותסמינים - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    24/05/2011

אם זה סימן בודד סבירות נמוכה למחלה. בכל מקרה ממליץ לבצע בדיקות שתן וסונר דרכי השתן ולהבדק ע"י אורולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקחת תוסף תזונה-קפסולות: דקל ננסי
    TUVIA
    20/05/2011

הי
    אני בעל נטיה גנטית להקרחה
    לקחתי 8 שנים פרופציה
    מחשש לתופעות לואי מעונין לקחת תוסף תזונה-קפסולות: דקל ננסי
    האם יש חשש לערמונית
    אני בן 40.....

הוספת תגובה

• לקחת תוסף תזונה-קפסולות: דקל ננסי - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    24/05/2011

השפעה של תוספות מזון לא נבדקה מדעית ולכן לא ניתן לענות על השאלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבנה היפואקוגני בבלוטת הערמונית
    רפי
    20/05/2011

בן 71 לאחרונה נשלחתי לאולטרה סאונד של שלפוחית השתן וערמונית.להלן הממצאים , ערמונית שגודלה כ - 6.9x6/5x7 ס"מ, נפח כ- 165 סמ"ק. בעלת מרקם בלתי אחיד עם הסתיידויות קטנות. בנוסף, באספקט הקדמי הודגם מבנה היפואקוגני בקוטר כ-2.9 ס"מ, שטבעו לא ברור. שארית שתן : כ- 108 סמ"ק. שאלתי : מה זה מבנה היפואקוגני, האם זה מצביע על גידול שפיר או סרטני.
    מודאג מאוד ומה ניתן לעשות
    בעבר נעשו ביופסיות ב2004 ממצא שלילי ב2009 ממצא שלילי וזאת עקב psa 10
    מודה על תשובתכם מראש

הוספת תגובה

• מבנה היפואקוגני בבלוטת הערמונית - תגובה

ד''ר גאזי פארס
    20/05/2011

ממצא לא ספיציפי . לא בהכרח תהליך גידולי. יתכן גם תהליך שפיר.
    תתיעץ עם האורולוג שלך ותקח דם ל-PSA .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזקים של זקפה ממושכת,3 שעות רצופות
    מודאג
    19/05/2011

שלום,
    בשנה וחצי האחרונות כתוצאה כנראה מלחץ נפשי יוצא לי לאונן כ3 שעות רצוף מדיי יום\יומיים (לאחרונה השתלטתי על העניין והורדתי בתדירות)...

יש לציין שיש לי עקמת פין מולדת לצד שמאל (שהייתה קטנה ולא משמעותית יחסית) ושמתי לב שבשנה וחצי האלו שהתחלתי לאונן באינטנסיביות (כ3 שעות שעות רצופות של זקפה) העקמת שלי החמירה וכשאני שוכב למשל על הגב במיטה בזמן זקפה,אני מרגיש אי נוחות,ואם אני זז בזמן השכיבה על הגב בזקפה האיבר שלי זז לכיוון העמקת בצורה לא נעימה (קשה להסביר את התחושה הזאת).

בנוסף הפין שלי לפעמים "קופץ" בצורה פתאומית ומתעוות לכיוון העקמת בזמן זקפה...כל הדברים הללו החלו בשנה וחצי האחרונות...האם ייתכן שהאוננות שנמשכת כ3 שעות רצוף פעם בכיום יומיים גרמה לעקמת להחמיר יחסית בהרבה? והאם ייתכן שזו גם הסיבה ל"קפיצות הפתאומיות" הזללו? בנוסף יש לי סוג של בליטה כזאת ליד החיבור של בסיס הפין לראש.....(שגם היא צצה בשנה וחצי האחרונות)

האם גרמתי לעצמי נזק בלתי הפיך לאיבר מין? איך אפשר לתקן זאת?
    קראתי גם במאמר מסויים את הדבר הבא:

רופאים מזהירים כי זקפה שנמשכת מעל ל-3 שעות פירושה שהדם הממלא את הגופים המחילתיים וגורם להתקשות הפין אינו משתחרר החוצה, כפי אמור לקרות לאחר שפיכה. "הדם עלול להיקרש ולגרום להצטלקות הרקמות בפין, ובסופו של דבר, לאין אונות.

האם זה נכון?

תודה.

הוספת תגובה

• נזקים של זקפה ממושכת,3 שעות רצופות - תגובה

ד''ר גאזי פארס
    19/05/2011

אין קשר בין עקמת הפין לפי הזקפה המתמשכת.
    זקפה מעל שעתיים באופן רציף (במיוחד באנשים שמקבלים טיפול תרופתי או מחלות מסוימות ) דבר מזיק כפי שצינת.
    ממליץ לך:
    1- לפנות לאורולוג לבדוק את העקמת ואת הבליטה בעור.
    2- להימנע מזיקפה מתמשכת.
    החלמה מהירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך על תגובתך המהירה,שאלה קטנה

מודאג
    19/05/2011

אילו נזקים גורמת הזקפה המתמשכת אם כן? (אני רוצה לדעת אם חלילה נגרמו לי).

האם בהכרח אחרי כשנה וחצי של אוננות כזו של כ3 שעות רצוף של זקפה כמעט כל יום נגרם לי נזק כלשהוא?

תודה רבה שוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנוסף חשוב לי לציין שאני לא משתמש

מודאג
    19/05/2011

בויאגרה או בתכישירם מעוררי זקפה אחרים,אלא זו זקפה טבעית רק שאני מעכב את הגמירה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנוסף חשוב לי לציין שאני לא משתמש - תגובה

ד''ר גאזי פארס
    20/05/2011

שהייה מתמשכת של הדם בגופים המחלתיים גורמת לפגיעה באלסטיות של החללים בתוך אבר המין.פגיעה מתמשכת וחוזרת כזו יכולה לגרום להפרעה במנגנון הזקפה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גשר בפין
    דייב
    18/05/2011

שלום,

לבני אותר גשר בפין (כולל הפרשה). הייעוץ שקיבל הוא פעילות כירורגית פולשנית בחתר ניתוח תוך כדי הרדמה מקומית.

עד כמה מסובכת הפעולה? האם קיימות תופעות לוואי פוסט-ניתוחיות?
    האם ההתאוששות היא מיידית?

תודה,

לקביעת תור
    סגירה
    גשר בפין

הוספת תגובה

• גשר בפין - תגובה

ד''ר גאזי פארס
    19/05/2011

זו פעולה כירורגית קטנה מאוד , לא צפויים סיבוכים.
    זמן ההחלמה הוא שבוע שבועיים כמו בכל פצע.
    החלמה מהירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה ניתן לגלות בבדיקות אלה ?
    יעל
    17/05/2011

בעלי נשלח לעשות את הבדיקות הר"מ, ובגלל השביתה נדחה כבר פעמיים:
    האם זה אינו דחוף ?
    ומה משמעותן של בדיקות אלו ? איך ניתן לזרז ?
    ציסטואורתרוסקופיה עם ביופסיה
    פתולוגיה, בדיקת מאקרו ומיקרוסקופיה
    אודה לכם על הסבר קצר על מהות הבדיקות האלה.
    תודה מראש.

הוספת תגובה

• מה ניתן לגלות בבדיקות אלה ? - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    17/05/2011

דחיפות הבדיקה תלויה בסיבה להפניה. בלי לדעת רקע לא ניתן לענות על השאלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אמיר
    17/05/2011

בן 57 לאחר ניתוח רדיקאלי של הערמונית ממוקד ללא פריצה הקופסית גליסון 3+4 עקב עליה psa 0.19 8 חודשים מהניתוח הומלץ על טיפול הורמונלי כדורי קרודקס 10 מ"ג למשך 10 ימים ושתי זריקות לוקרין 11.25 בהפרש של 3 חודשים כהכנה להקרנות והשאלה1- האם תופעות הלואי של מתן הורמונים כגון ירידה בחשק המיני,ומצב האורגזמה משתפרים לאחר הפסקת מתן ההורמונים.2-מה דעתכם בכלל על הטיפול המשלים לאחר הניתוח? 3-האם יתכן שהמחלה ניתנת לריפוי לאחר השלמת הטיפול המוצע ?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    17/05/2011

כן מומלץ לבצע את ההקרנות כי ישנו חשד סביר להישנות הגידול באזור לשכת הערמונית והטיפול אמור לרפא אותך לגמרי. תופעות שציינת בד"כ חולפות כ- 6 ח' לאחר הפסקת טיפול הורמונאלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• PSA
    חנה.כ
    17/05/2011

בעלי בן 64. בדרך כלל PSA היה בטוח הנורמה. ביוני האחרון היה 2.56, אבל באפריל היה 8.88 'כנ"ל גם בבדיקה חוזרת. לאור בדיקות שעשה בהמלצת פרופסור, אורולוג מומחה,הבדיקות-flowmetry/ bladder scan היו די טובות. הרופא אמר שזה אומנם לא זרם של מכבי אש, אבל בסדר.בבדיקת אולטרה סאונד- הערמונית מאד מוגדלת-130גרם, ושארית השתן גדולה לאחר התרוקנות.בבדיקה רקטלית לא היתה תחושה מוזרה.psaלדברי הרופא שתעיד על ממאירות. ב-12/5 -psa 6.44 נשמח לשמוע את חוות דעתך. הפרופ, הציע לעשות בדיקה נוספת עוד 3 חודשים.אם תהיה חלילה עליה לשקול ביופסיה.
    נשמח לשמוע לדעתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    PSA

הוספת תגובה

• PSA - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    17/05/2011

למרות ש- PSA ירד בבדיקה חוזרת מ- 8.8 ל- 6.4 אך זאת עדיין עליה משמעותית מ- 2.6 ולכן היתי ממליץ על ביופסית ערמונית כבר עכשיו ולא לחקות 3 ח'. מצד שני המתנה של 3 ח' לא תסכן אותו כי אפילו שכן ישנו הסרטן זאת מחלה איטית והדחיה בגילוי לא תשפיעה על תוצאת טיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתנה מרובה
    ניצה
    17/05/2011

שלום רב
    אני בת 27, מזה מספר חודשים אני סובלת מהשתנה מרובה, מה שלא היה בעבר, שתן צלול. אין לי כאבים או צריבה. סבלתי ממספר דלקות בשנה האחרונה. אני חושבת שהכל התחיל מדלקת שהיתה לפני מספר חודשים וטופלה חלקית אך הסימפטומים חלפו. תרבית שתן שעשיתי לפני חודש תקינה.
    האם יכול להיות שהדלקת עוד קיימת או עברה לכליות?
    אשמח לשמוע את דעתכם בנושא, תודה

לקביעת תור
    סגירה
    השתנה מרובה

הוספת תגובה

• השתנה מרובה - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    17/05/2011

יש לבצע בדיקות שתן ללית ותרבית ולמלא יומן הטלת שתן - רישום מתן שתן במשך יממה לפי שעות וכמות כל פעם וגם רישום שתיה במקביל והבדיקות והיומן יש לגשת לאורולוג לבדיקה וטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חושב שיש לי בעיה בערמונית
    ערן
    15/05/2011

שלום רב,

אני בן 24, בריא בדר"כ. בתקופה האחרונה יש לי בעיה עם הטלת השתן. אני מרגיש צורך דחוף להטיל את השתן. לפעמים קשה לי מאוד להתאפק ואם אני צריך לשירותים אני חייב להתרוקן כמה שיותר מהר כי זה מרגיש דחוף. בנוסף אני יכול ללכת 2-4 פעמים לשירותים בפרק זמן של שעה שעתיים, אני לא שותה יותר מכל בן אדם ממוצע.
    לא שורף לי אבל אם אני מתאפק אני מרגיש כאב בצד ימין בבטן התחתונה וגם ברווח שבין הפין לפי הטבעת ולפעמים גם בפי הטבעת (הכאב ממשיך קצת גם אחרי הטלת השתן).
    חשוב לציין שכל בוקר לפני השתן הראשון כואב לי בגב התחתון בצד ימין.
    עשיתי בדיקת שתן ויצא תקין.
    מה יכול לגרום לתופעות הנ"ל ואיזה בדיקות כדאי לי לעשות?

תודה רבה ושבוע טוב!

לקביעת תור
    סגירה
    חושב שיש לי בעיה בערמונית

הוספת תגובה

• חושב שיש לי בעיה בערמונית - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    16/05/2011

צריך להבדק במרפאה ולקבל הבהרה על המצבך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברשותך אפשר קצת יותר לפרט?

ערן
    17/05/2011

כלומר, מה זה יכול להיות? האם ללכת לרופא משפחה או רופא אחר? איזה בדיקות יש לעשות?

תודה והמשך יום טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברשותך אפשר קצת יותר לפרט? - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    17/05/2011

תפנה לרופא משפחה עם בקשה לבצע סונר דרכי השתן ועם תוצאת הבדיקה ותוצאת בדיקת שתן תפנה לאורולוג והוא יוכל להמשיך את הבירור ולהתחיל הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, אני אקבע מחר תור.

ערן
    17/05/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים לאחר ניתוח וריקוצל
    אין שם
    14/05/2011

שלום,

אני עברתי ניתוח וריקוצל דו צדדי לפני שבועיים, (במכתב השחרור שקיבלתי היה רשום "מהלך הניתוח ואחריו תקינים). באותו יום חזרתי לבית, ומספר שעות לאחר מכן התנפח שק האשכים, נפיחות מאוד גדולה, רצתי מיד למיון ושם נבדקתי ע"י כירורג כללי, שאמר שמדובר בנוזלים (הידרוצל) ומצב זה אינו מסוכן ושכיח, אמר לי שעלי לבקר אצל הרופא האורולוג שעשה לי את הניתוח, ביקרתי לאחר 5 ימים, כי גם ככה היה לי תור להוצאת קליפסים.
    הבעיה היא שבצד ימין של שק האשכים, יש כאבים אם אני עושה תנועות מסויימות ברגל, לא מדובר על תנועות שעושים ספורטאים אלא על תנועות רגילות שכל אחד עושה , למשל אם אני קם מהכסא בצורה זריזה או אם אני יושב על כסא, בזמן החלפת בגדים, ככל שאני עושה תנועות ברגל ימין, אני מרגיש כאבים בצד ימין של שק האשכים, והכאבים נמצאים מעל האשך ולא באשך עצמו, הכאבים מורגשים גם בזמן הליכה שהיא במהירות קצת יותר גבוהה מהמהירות "הטבעית", בזמן ירידה או עליית מדרגות, לא מדובר על כאבים חזקים, ואני מרגיש בכאבים רק למשך רגע, לא מדובר על כאבים שמתחילים בנקודת זמן מסויימת ולוקחים מספר דקות או יותר עד שהם נעלמים, אלא על כאבים שאני מרגיש בהם רק בזמן ביצוע התנועה – זה כמו מישהו שנפצע ושם את היד שלו על הפצע ואז מרגיש בכאב רק בזמן שהוא נוגע בפצע.
    קורה גם כן שאם אני לוחץ בעדינות על האשך הימני ודוחף אותו כלפי מעלה, אני מרגיש באותם כאבים באזור שמעל האשך, אפילו לפני שאשך עולה קצת (בגלל שאני דוחף אותו) אני מתחיל להרגיש בכאבים. ושבוע אחד לאחר הניתוח קרה שעשיתי הליכה מחוץ לבית, וכשחזרתי כל הצד הימני התנפח , והנפיחות חלפה לאחר כרבע שעה מנוחה . לציין כי הצד השמאלי לא התנפח!
    כביקרתי אצל הרופא בפעם האחרונה, כדי להוציא את הקליפסים, לא יכולתי לספר לו על הכאבים האלו, כי בגלל שאמרתי לו שהייתי במיון, הוא התחיל לצעוק עליי, בטענה שהוא אמר לי לפני הניתוח שנפיחות זה דבר שיכול לקרות לאחר הניתוח, ובטענה שאני מאוד אובססיבי. הוא אפילו לא בדק את שק האשכים. הוא כנראה כל כך בטוח בעצמו שהוא עשה את הכל בצורה תקינה ולא רוצה לשמוע "הערות". רק ביקש שאני אבקר אצלו בעוד 3 חודשים.
    ברצוני לציין גם כי יש שיפור בנפיחות שקיימת בשק האשכים (הידרוצל).
    אשמח לקבל את עזרתך בנוגע לכאבים – האם יש סכנה? או בעיה? או שזה יכול לקרות לאחר ניתוח?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים לאחר ניתוח וריקוצל

הוספת תגובה

• כאבים לאחר ניתוח וריקוצל - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    16/05/2011

תהליך ריפאוי פצע ראשוני לוקח כחודשיים ונמשך עד שנתיים ובזמן זה צפוי הכאב עם הקרנה למקומות שונים. לכן לא צריך לדאוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביופסיה של הערמונית
    בת מודאגת
    12/05/2011

בעלי בן 72 אמור לעבור ביופסיה של הערמונית בגלל רמת PSA גבוהה (עלתה מ-6 בערך ל-8 בערך בתקופה של קצת למעלה משנה).

א. האם ממצא זה מעיד חד משמעית על סרטן הערמונית?

ב. מה ההכנות הנדרשות לפני הבדיקה? מתי מפסיקים אספירין, האם ניתן לאכול ביום הבדיקה לאחר ביצוע החוקן?
    כל אינפורמציה רלוונטית תתקבל בברכה ובתודה.

ג. מהן תופעות הלוואי אחרי הבדיקה?

ד. האם יש צורך במנוחה לאחר הבדיקה?

ותודה מראש על התשובות.

טובה

לקביעת תור
    סגירה
    ביופסיה של הערמונית

הוספת תגובה

• ביופסיה של הערמונית - תגובה

ד''ר גאזי פארס
    13/05/2011

בוקר טוב,
    הסיכוי לנוכחות סרטן במקרה שלו הוא 30% . ב-70% הסיבה לעליית ה-PSA איננה סרטן.
    ההכנה לביופסיה:
    1- להפסיק אספירין שבוע לפני הבדיקה.
    2- לקחת טיפול אנטיביוטי לפי הנחיית המכון סביב הפעולה.
    3- לבצע חוקן לפני הפעולה ב-3 שעות.
    4- אם הבדיקה מתבצעת בהרדמה מקומית אז הוא יכול לאכול ולשתות (זה לא מפריע לחוקן) . אך אם הבדיקה מתבצעת בהרדמה כללית אז הוא חייב צום 8 שעות בגלל ההרדמה.
    התנהגות אחרי הביופסיה:
    1- להימנע ממאמץ גופני, יחסי מין וישיבה באמבטיה חמה או ג'קוזי במשך שבועיים אחרי הבדיקה.אין צורך במנוחה מוחלטת.
    2- להחזיר טיפול באספירין רק יומיים אחרי הפסקת הדימום במידה ויופיע (בשתן או בצואה).
    סיבוכים מהבדיקה:
    1- דימום קל בשתן או בצואה- ממצא רגיל אצל כולם - צריך לשתות הרבה וזה עובר.
    2- דימום חזק וקרישים ב-1% מהמקרים מחייב פניה למיון.
    3- חום וצמרמורת בעקבות הבדיקה (בשבועיים הראשונים אחרי הבדיקה ) מחייב פניה מידית למיון הקרוב.
    החלמה מהירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

טובה
    13/05/2011

מודה מאוד על התשובה המפורטת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום,שאלה בקשר לניתוח ליישור עקמת
    מישהו
    08/05/2011

יש לי עקמת פין מולדת,רציתי לדעת האם מומלץ לבצע ניתוח ליישור העקמת באופן פרטי? או דרך קופת החולים? משום שאיבר זה הוא אחד מהאיברים החשובים בגוף ולכן רציתי לדעת אם יש יותר סיכונים בניתוח דרך קופת חולים? כמו גם האם יש יותר סיכויי הצלחה בניתוח באופן פרטי? ופחות תופעות לוואי?

אם אכן עדיף באופן פרטי מהי העלות שלו? ומהי העלות דרך קופת חולים? (אם יש)

תודה!

הוספת תגובה

• שלום,שאלה בקשר לניתוח ליישור עקמת - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    11/05/2011

באופן כללי אין הבדל כי אותם מנתחים עובדים גם בבתי חולים ציבוריים וגם מנתחים פרטי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדור נוביטרופן
    תמיר
    08/05/2011

שלום אני בת שלושים וחמש הריון תאומים שבוע עשרים ושמונה .
    כשילדתי את ילדי הראשון אחרי הלידה חשבתי שיש לי הרבה דלקות שתן וקיבלתי הרבה כדורים בגלל הדלקות שתן , עד שעשיתי בירור אצל אורולוג והוא מצא כיס שתן קטן ונתן לי את הכדורים נוביטרופן ואמר לשתות כל יום חצי כדור בשביל להגדיל את כיס השתן . מאז עברו שלוש שנים ועכשיו בהריון שוב חוזרת לי ההרגשה שאנ י לא מתרוקנת מספיק ואני צריכה לחזור לשירותים להתרוקן שוב . ואני קמה כל שעה וחצי בלילה בכדי ללכת לשירותים להטיל מעט שתן ( סליחה על התיאור ).
    נשארו לי אותם כדורים, האם זה בסדר שאמשיך לקחת אותם
    יש לציין שבדיקות השתן לכללית ותרבית יצאו בסדר .
    האם הכדור לא יכול להזיק בהריון ?

לקביעת תור
    סגירה
    כדור נוביטרופן

הוספת תגובה

• כדור נוביטרופן - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    11/05/2011

באופן כללי לא ידוע על נזק של נוויטרופן לעובר אך לפני שתתחילי את הטיפול תתיעצי עם רופא נשים שמטפל בך בהריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה