פורום אורולוגיה, ניתוחים אורולוגים, מחלות הערמונית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקות שתן חוזרות
    ד
    06/06/2011

מזה כשנה וחצי אני סובלת מדלקות שתן חוזרות בכ - 3 בדיקות תרבית שביצעתי לא ניתן היה לגלות את סוג החידק , אך בבדיקת הסטיק נימצאו ליקוציטים רבים ,
    מה יכול להיות הגורם שיש דלקת ולא מתפתח החידק הספציפי, מה עלי לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקות שתן חוזרות

הוספת תגובה

• דלקות שתן חוזרות - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    08/06/2011

נדיר אך קיים מצב שהדלקת נגרמת ע"י חיידקים אשר אינם צומחים בתרבית שתן רגילה. בעיקר מדובר בחיידק שחפת. אז שולחים תרבית מיוחדת לשחפת. זה מהשממליץ לעשות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסתיידות
    אלי
    04/06/2011

ד.נ.
    מהי משמעות "הסתיידויות" בערמונית? איזה טיפול, אם בכלל, מקובל לזה? ומה צפוי לקרות בהעדר טיפול? תודה מראש. שבוע טוב. טומי

לקביעת תור
    סגירה
    הסתיידות

הוספת תגובה

• הסתיידות - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    05/06/2011

להיסתידות בערמונית אין משמעות בכלל וזאת למעשה רקמת חיבור - רקמה צלקתית בגבול בין חלק הקפי לחלק מרכזי של ערמונית. אין צורך בטיפול או מעקב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחיפות במתן שתן ובעיות ערמונית
    מורדי
    03/06/2011

מזה מספר שנים אני סובל מדחיפות במתן שתן ובעיות ערמונית. בדיקות שעברתי בזמנו צטולוגיה של השתן תקין. בבדיקת אורוינמיקה שלפוחית שתן תקינה אבל התברר שבמתן שתן היא לא מתרוקנת כך שאני רץ לעיתים תכופות במשך היום לשרותים. למרות שבלילה יש רגיעה. אני נמצא במעקב כל חצי שנה. עכשיו קיבלתי מהאורולוג לעשות ביופסיה של הערמונית וגם אולטראסאונד טרנס רקטאלית זאת עקב עליה עיקבית בערכי הpsa אשר עלו מנובמבר 2009 כאשר היה 1.55 ועד הבדיקה האחרונה שהיתה בינואר שנה זאת כדלקמן free total ratio 26.17% psa 2.9 free psa 0.756 בבדיקה ידנית של אורלוג בערמונית מלפני כמה ימים החמרה מהפעם הקודמת כרגע גודל 1.5+ כאשר בשנים קודמות הגודל היה 1 פלוס. וגם יש אונה ימנית נוקשה ובולטת שזה נמצא מנובמכר 2009 אני מאוד מודאג מהמצב האם כל הנ"ל קובע שיש לי גידול בערמונית או שזה יכול להיות גם דלקת ודבר אחר? האם כל אונה נוקשה ובולטת זה בהכרח גידול או שזאת תופעה שיש לאנשים ולא בהכרח מרמזת על גידול? הביופסיה שלי רק בעוד חודשיים האם צריך לעבור אות מיד אפילו באופן פרטי או לחכות חודשיים? שכחתי לכתוב שאני בן 57 וחצי. אודה לתשובתכם בהקדם מודאג מאוד.

הוספת תגובה

• דחיפות במתן שתן ובעיות ערמונית - תגובה

ד''ר גאזי פארס
    03/06/2011

נוקשות בערמונית מעלה את החשד לנוכחות שאת (גידול סרטני) במיוחד אם יש עליה ב-PSA וזה מחייב ביופסיה.אך זה לא בהכרח שאת.הסיכון לסרטן בנוכחות נוקשות בערמונית ועליה ב-PSA הוא 70% .
    ביצוע הביופסיה לא חייב להיות מידי , צריך תוך חודש -חודש וחצי, אך לא להתעקב הרבה זמן היות ויש צורך בהמתנה לתשובה היסטולוגית לאחר מכן .
    אני מקווה שהתוצאות המביופסיה יראו שהכל תקין ואין שאת, אך אם יש, יש לזה טיפול מוצלח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה דוקטור פארס

מורדי
    03/06/2011

שמחתי לדעת שיש טיפול מוצלח גם אם חלילה יש שאת. כמו שאני מבין לגידול הזה גם לוקח הרבה זמן עד שחלילה הוא מתפשט לאברים אחרים בגוף. האומנם? אולי זה גם יכול להרגיע אותי מעט.

בתוגה מראש מורדי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבן 6 כואב לעשות פיפי
    טניה
    01/06/2011

שלום,
    בני בן 6 מתלונן בשבוע האחרון שכואב לו לעשות פיפי, כואבת לו הבטן וכואב לו הבולבול. והיום הוא ממש כמעט בכה שכואב לו הבולבול בקצה כשהוא מתחיל לעשות פיפי. בנוסף הוא עושה פיפי בערך כל חמש דקות.

הוא עשה בדיקות שתן וכל התוצאות חוץ מי תרבית יצאו תקינות, לתרבית עדיין אין תוצאות.

רציתי לשאות מה זה יכול להיות.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    לבן 6 כואב לעשות פיפי

הוספת תגובה

• לבן 6 כואב לעשות פיפי - תגובה

ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום
    02/06/2011

שלום טניה,
    הסיבה הסבירה לתלונות היא היצרות של פתח השתן ויתכן כי פתח זה כעת מודלק.
    ממליץ לפנות לאורולוג לאבחון הבעיה ופתרונה המהיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וריקוצלה ופרוסטטה
    רועי
    29/05/2011

שלום רב
    מגיל צעיר סבלת מכאבים באשכים, נבדקתי כנער כולל בדיקות אולטרסאונד ונשלחתי לביתי ללא המלצה לטיפול כלשהו (אני מניח שהייתה לי וריקוצלה קלה) במשך השנים למדתי לחיות עם הכאבים הבאים והולכים ומשום מה לא הלכתי להיבדק שוב
    היום לאחר יותר מ-15 שנה, כאשר הכאבים הלכו והחריפו ובמקביל לבדיקות פיריון, אבחנו לי וריקוצלה והומלץ לי לנתח
    במקביל הרופא לאחר בדיקה פיסית בלבד, אבחן גם דלקת בפרוסטטה והמליץ לי טיפול אנטיביוטי (לטענתו הכאבים המתמשכים מקורם לא בוריקוצלה, כי היא לא חמורה לטענתו, וכנראה שמדובר בדלקת שאני סוחב עימי תק ארוכה)
    אני אציין כי לא נעשתה לי כל בדיקה נוספת מלבד הבדיקה הפיסית (כגון שתן, דם) לאיתור דלקת.
    נתקלתי בראיון באינטרנט ובו מומחה טען כי יש קשר ישיר לוריקוצלה ולבעיות בפרוסטטה כי יש זרימה מוגברת של הורמונים לפרוסטטה ושטיפול בוריקוצלה אמור לשפר את הכאבים שלי ולתסמינים של דלקת\בעיות אחרות בפרוסטטה.
    השאלות שלי הם להלן:
    1. האם אני אמור לטפל ראשית בוריקוצלה או לקחת את הטיפול האנטיביוטי לפרוסטטה (אולי במקביל אני אמור לבקש שיבצע בדיקות יותר מבססות?)
    2.ממה סביר להניח שאני סובל מכאבים לאורך תק' ארוכה כל כל באשכים?
    3. האם יש קשר לדלקת בפרוסטטה ולבעיות פריון או סביר להניח שהבעיה מקורה בוריקוצלה בלבד?
    בתודה מראש!
    יוסי

לקביעת תור
    סגירה
    וריקוצלה ופרוסטטה

הוספת תגובה

• וריקוצלה ופרוסטטה - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    31/05/2011

ווריקוצלה נדיר מאד גורם לכאבים. דלקת ערמונית כל גורמת לכאבים. לא ידוע קשר בין ווריקוצלה לדלקת ערמונית. בד"כ כדי לקבוע אבחנה של דלקת ערמונית וסוג של הדלקת עושים גם בדיקת הערמונית עם אצבע וגם בדיקות שתן כללית ותרבית לפני בדיקת אצבע ואחריה כדי לדעת האם הפרשה מערמונית לשתן מכילה סימני דלקת או חיידקים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולטרה סאונד טרנסרקטלי
    טובה
    29/05/2011

בבדיקת אולטרה סאונד טרנסרקטלי שבוצעה לבעלי המצא:

"הערמונית קטנה מרקמה אחיד איזואקואי. בסריקות חוזרות לאורכה ולרוחבה לא זוהה איזור החשוד לשאתי אך בנוכחות ערכי PSA מוגברים מומלץ השלמת בירור באמצעות ביופסיות מונחות סונר. חוד הערמונית תקין".

מבקשת פירוש לכתוב לעיל

נ.ב. בוצעה גם ביופסיה שתוצאותיה יגיעו מאוחר יותר.

מודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    אולטרה סאונד טרנסרקטלי

הוספת תגובה

• אולטרה סאונד טרנסרקטלי - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    31/05/2011

לפי הבדיקה מרקם הערמונית תקין אך זה לא שולל מחלת סרטן ולכן בוצעה גם ביופסיה. יש להמתין לתשובה ולהתנהג בהתאם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריבה ממושכת בשלפוחית השתן
    אלון
    27/05/2011

שלום,
    אני מאוד אודה לכם אם תוכלו לענות לי.
    אני בן 39. לפני כחודשיים הופיע לי דם בשתן, מלווה בצריבה וכאבים במתן השתן.
    בבדיקות השתן היו רמות גבוהות של לייקוציטים, חלבון. בתרבית השתן - Clebciela pneumania. אולטרה סאונד תקין. טופלתי ב- zenat. אחרי שסיימתי עם zinat הסימפטומים חזרו רק הרבה יותר חזק - השתן אדום מרוב הדם, צריבה מאוד חזקה במתן השתן. רצתי למיון. נתנו לי ciproxin לשבוע. סיימתי עם ציפרוקסין. Clebciela לא נמצאה בבדיקה, אבל עדיין יש לי צריבה במתן השתן. נתנו לי לקחת ציפרוקסין עוד שבוע ואח"כ עוד שבועיים. לפני שבוע סיימתי עם האנטיביוטיקה. עדיין יש לי צריבה. הקלה רק כאשר השלפוחים מלאה, אבל אחרי השירותים שוב צריבה, במיוחד בסיום של "התהליך". ערמונית לא מוגדלת.
    מה זה יכול להיות להערכתכם?
    האם אולטרה סאונד נחשב לכלי דיאגנוסטי מדוייק? האם אבן/סרטן מתגלים באולטרה סאונד?
    מאוד לא רוצה לעשות ציסטוסקופיה (רופא משפחה כבר רמז לי על כך).

מאוד אשמח לקבל מכם תשובה!
    בכבוד רב,
    אלון.

הוספת תגובה

• צריבה ממושכת בשלפוחית השתן - תגובה

29/05/2011

שלום אלון,
    השתלשלות העניינים כפי שאת מתאר אותה מחייבת בירור מלא ומקיף ע"י אורולוג.
    ממליץ לפנות לאורולוג להשלמת בדיקה גופנית מלאה ובדיקות משלימות לבירור של הדלקת שעיקשת לטיפול ויש לברר האם מדובר בתהליך דלקתי בערמונית, נושא הדם בשתן שלעצמו מחייב בירור מלא והצריבה המתמדת במתן השתן.
    פנה ללא היסוס לאורולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב פתאומי
    נפתלי
    27/05/2011

לפני ארבעה ימים הופיע כאב חזק בצד שמאל של הגב, באזור הכליה
    (המקום בו מסתיימות הצלעות). האם הכאב קשור לכליה ואלו בדיקות
    צריך לעשות?
    בתודה
    נפתלי

לקביעת תור
    סגירה
    כאב פתאומי

הוספת תגובה

• כאב פתאומי - תגובה

ד''ר גאזי פארס
    27/05/2011

כאבים באזור זה יכולים להיות ממקור כליתי או מהגב.
    הבדיקות שצריך לעשות הן: -שתן לכללית ו-US כליות ושלפוחית שתן עם שארית שתן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורי סיאליס לאחר כריתת הערמונית
    אבי
    26/05/2011

שלום רב,
    הומלץ לי לאחר ניתוח כריתת ערמונית ליטול כדורי סיאליס 5 מ"ג.
    כמה זמן לאחר הניתוח מומלץ להתחיל?
    בברכה,
    אבי

הוספת תגובה

• כדורי סיאליס לאחר כריתת הערמונית - תגובה

ד''ר גאזי פארס
    27/05/2011

אפשר להתחיל בסיאליס 5 מ"ג מיד אחרי הניתוח.
    יחסי מין לא לפני חודש וחצי מהניתוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדירת
    אשר
    25/05/2011

עשיתי בדיקת דם בשם igetotal וערך הוא 1173.0 ואז הכלתי לעשות בדיקת בטן
    וכתוב לי חלקית מוסתר עקב ריבוי גזים בדרכי העיכול
    ורטרופריטונאום :
    וכתוב לי ללא הגדלת בלוטות ברטרופריטונאום עליון
    מה זה מסמן בבקשה תעזרו לי לחוץ עם זה ?

לקביעת תור
    סגירה
    בדירת

הוספת תגובה

• בדירת - תגובה

ד''ר יואל מץ
    25/05/2011

שלום אשר
    לא ניתן להתיחס ברצינות ובאחראיות לקטעי הדברים שאתה מוסר . אני מציע לפנות בהקדם לרופא המטפל שהפנה אותך לבדיקות השונות עם הצילומים והתוצאה הכתובה על מנת שיגיע למסקנות בקשר לאבחנה וצורך בטיפול כלשהוא.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דליפת שתן לאחר ניתוח פרוסטטה
    גרנט יעקב
    25/05/2011

שלום רב, דוד שלי (בן 73) עבר לפני 4 שנים ניתוח להסרת הפרוסטטה עקב גידול סרטני. בנהלך הניתוח גילו מספר פוליפים באזור שלפוחית השתן והם טופלו. לאחר הניתוח התברר כי קיימת דליפת שתן ומאז הניתוח דוד שלי נעזר בקטטר שיוצר דלקות, ובעיות קשות של אי נוחות בחיי היום יום. ניסו לקבע את הקטטר בהתקנה דרך בטן תחתונה, ניתוח שנכשל. אילו פתרונות טכנולוגיים קיימים היום, על מנת לשפר את התפקוד שלו ושיוכל להיגמל מהקטטר. קראתי בפורום שקיים פתרון כירורגי מכני של סוגר מלאכותי. אבקש לקבל עוד פרטים בנושא (היכן מתבצע הניתוח וכו').
    בברכה, גרנט יעקב.

הוספת תגובה

• דליפת שתן לאחר ניתוח פרוסטטה - תגובה

ד''ר יואל מץ
    25/05/2011

שלום יעקוב
    לדאבוננו לאחר ניתוחים של כריתה רדיקאלית של הערמונית קיימים מקרים של אי שליטה במתן השתן . במצב שתיארת יש מקום לשקול השתלת סוגר מלאכותי או התקן שופתי אחר . יש מרכזים המבצעים ניתוחים מסוג זה ביניהם בלינסון, תל השומר, וולפסון ,עפולה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטה ערמונית
    חיים
    24/05/2011

שלום רב!
    אני בן 63 לוקח כדור שלאלפו קל xl במשך חצי שנה לפני חודש הייה לי דם בשתן ללא כאבים אבל קצת קושי במתן שתן והרבה שתן בלילה שלשום שוב חזרה לי אןתה בעיה גם עם חום בבדיקת סטיק דם ודלקת וחולשה ,האורולוג דיבר איתי על הוצאת הערמונית האם אין טיפול תרופתי אחר?
    גם בבדיקת דם מופיעה דלקת חזקה בגוף .קיבלתי זניט אנטיביוטיקה.
    והאים יכול להיות שיש חוסר בטסטרון?
    בתודה מראש חיים

לקביעת תור
    סגירה
    בלוטה ערמונית

הוספת תגובה

• בלוטה ערמונית - תגובה

29/05/2011

שלום חיים,
    שלב ראשון יש צורך לבצע בירור מלא לנושא של הופעת דם בשתן. בירור זה כולל בדיקת CT למערכת השתן CTU, שתן לציטולוגיה ובדיקת ציסטוסקופיה.
    לגבי הנושא של הפרעות במתן השתן ממליץ לבצע בירור מקיף ואולי לפנות לחוות דעת נוספת ( באם אינך שלם עם ההחלטה ) קודם לביצוע הניתוח.
    התלונות שציינת אינן קשורות לחוסר טסטוסטרון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ש
    24/05/2011

בחור כבן 24 , 7 חודשים לאחר תאונת דרכים קשה ולאחר 4 חודשים בקומה משתקם במהירות אך לאחר הוצאת הקטטר הוא סובל כבר חודשיים מכאבי תופת באיזור ואינו מוכן לצאת מהבית לא לשיקום ולא לבדיקה בנושא. לוקח סאדוראל ואופטלגין בקביעות אך זה לא עוזר. מה ניתן לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    24/05/2011

כדי לברר סיבה אורולוגית לכאבים יש לבצע סונר דרכי השתן ובדיקות שתן כללית ותרבית - אם הבדיקות תקינות צריך לחפש סיבה אחרת לכאבים- נוירולוגית או אורטופדית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאים אדומים בשתן
    דינה
    23/05/2011

שלום רב!
    אני בת 48,בריאה בדרך כלל
    לפני חדשיים עשיתי בדיקת שתן כללית ובה היו 25 תאים אדומים.שבוע לאחר מכן עשיתי בדיקה חוזרת והבדיקה הייתה תקינה.היום עשיתי בדיקת שתן נוספת ובה 10 תאים אדומים.כל בדיקות התרביות שליליות.
    תפקודי כליות וספירת דם תקינים.
    בבדיקת אולטראסאונד הרחבה קלה עד בינונית בשתי כליות.
    אין לי כאבים לא בגב ולא בבטן.האם יש מצב שיש לי בשלפוחית שתן ממצא שגורם למיקרוהמותוריה?
    האם יש צורך בבדיקות פולשניות יותר?
    בתודה ובברכה,
    דינה

לקביעת תור
    סגירה
    תאים אדומים בשתן

הוספת תגובה

• תאים אדומים בשתן - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    24/05/2011

יש לבצע בדיקת CT עם חומר ניגוד - לברר סיבה להרחבת כליות, בדיקת שתן לציטולוגיה - תאים ממאירים ואחרי הבדיקות ובהתאם לתוצאתן להחליט על צורך בבדיקות פולשניות להשלמת בירור הממצאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניחות ערמונית
    אור
    23/05/2011

אושפזתי עקב עצירת שתן ומועמד לניתוח אני מעולם לא היתה לי בעיה
    וזה בא לי באופן פתאומי
    השאלה שלי אחרי הניתוח יכול לקרות שוב מצב כזה של עצירת שתן
    והשאלה הבאה איך אני יכול שלא נותחתי ולא היו לי בעיות של עצירת שתן
    תודה
    אור

לקביעת תור
    סגירה
    ניחות ערמונית

הוספת תגובה

• ניחות ערמונית - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    24/05/2011

בלי פרטים של תולדות המחלה ותוצאות בדיקות ובירורים לא ניתן לענות על השאלה. רצוי לשאול אותה את האורולוג המפנה לניתוח שמכיר את הפרטים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה