פורום אורולוגיה, ניתוחים אורולוגים, מחלות הערמונית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות בבדרכי השתן
    יעקובי
    24/04/2011

בן 58. מאז נערותי מופיע אצלי בנוזל הזרע מין ג'ל צהוב שחוסם את דרכי השתן.

לעיתים קורא שלאחר פליטה של נוזל הזרע משתחרר אותו ג'ל ויותר קל לתת שתן ולפעמים ההיפך.

הייתי לפני שנים אצל אורולוג, עברתי אנדוסקופיה ללא ממצאים. הרושם שלי שעצם הבדיקה עזרה לנקות את צינורות דרכי השתן. אך הבעייה זרה עם הזמן

כמו כן עברתי אולטסונד ואין בעייה עם הערמונית. יש ממצאים מחשידים לאבנים.

כנער החדרתי לתוך הפין, בזמן אוננות, פיה של חומר דמוי מרכך שיער ויתכן שהחומר התגבש לו בתוך הצינורות.

אני אמור לעבור CT, האם ניתן לאבחן את החומר שחוסם לפני שמחליטים על ריסוק מכיוון שרואים אבנים ובעצם הבעייה תישאר בלתי פתורה.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בבדרכי השתן

הוספת תגובה

• בעיות בבדרכי השתן - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    27/04/2011

מאד לא סביר שישנו חומר שסותם את השופכה. ולמרות שציינת שלפי סונר הערמונית היא תקינה אך רק לפי גילך יותר סביר שהפרעה בהטלת השתן היא משנית דווקא לערמונית ולא לנוזר זרע או משהו אחר. בדיקת CT תוכל לענות האם ישנה אבן בכיס השתן ושום דבר נוסף.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתי שאלות
    אין שם
    24/04/2011

שלום ד"ר,

המון המון תודה על עזרתך בהודעה הקודמת.
    יש לי שתי שאלות כלליות : כשקבעתי תור לניתוח אמרו לי שצריך להגיע יום לפני הניתוח כדי לעשות הכנה לניתוח, אמרו לי גם שמשך ההכנה הוא שעתיים, מנסיונך עם מי בדרך כלל אני פוגש בהכנה לניתוח? כלומר מי עושה לי את ההכנה? הרופא המנתח? או הרופא שמבצע את ההרדמה? או אח מוסמך?
    ומה עושים בהכנה?

שאלה שנייה לא כל כך נעימה, אבל אני עדיין רוצה לשאול כדי להימנע מבלבול בדקה ה-90, הניתוח הוא ניתוח וריקוצל דו צדדי, האם אני צריך לגלח את המפשעה לפני הניתוח או שלפני הניתוח בבית חולים עצמו עושים את זה? אני התביישתי לשאול את הרופא כשהייתי אצלו במרפאה כי השאלה לא כל כך נעימה- אשמח לדעת מה נהוג לעשות?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שתי שאלות

הוספת תגובה

• שתי שאלות - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    27/04/2011

סוג ההכנה והמבצע תלוים בשיגרה של בה"ח המסויים ולכן רצוי לשאול את אחות או רופא המחלקה. לגבי הגילוח - בד"כ עושים אותו ממש בכניסה לח.נ ואין צורך בגילוח מוקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בליטה במפשעה- המשך
    אין שם
    23/04/2011

שלום ד"ר ג'אזי,

תודה רבה על עזרתך,

בהמשך לתגובתך, ברצוני לציין כי אני חושב שהנפיחות או הבליטה שקיימת במפשעה היא רפיון קל של השרירים, אבל אולי אם המצב של השרירים באזור זה מתאמץ עם הזמן עוד יותר, אז יהיה לי בקע, אולי הנפיחות הזאת עדיין לא הגיעה למצב של בקע (לפחות לפי בדיקת הרופאים) אבל השאלה שלי היא ככה, מכיוון שמדובר בניתוח וריקוצל דו צדדי, אז הרופא הולך לעשות שני חתכים שאחד מהם קרוב מאוד לאזור הנפיחות או במקום הנפיחות עצמו- האם זה עדיין מזיק? יכול לסכן אותי בזמן הניתוח?

לציין כי הבליטה או הנפיחות בולטת יותר בזמן שיעול או אם אני מנפח את הבטן, לפעמים יש כאבים קלים, ומעבר לזה הנפיחות לא גורמת לשום תחושה אחרת, ואני שמתי לב לבליטה שבמפשעה לפני שנה וחצי.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    בליטה במפשעה- המשך

הוספת תגובה

• בליטה במפשעה- המשך - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    23/04/2011

ניתוח תיקון ווריקוצלה לא אמור לפגוע בנפיחות וגם היא לא אמורה להפריע לביצוע הניתוח.
    בהצלחה והחלמה מהירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בליטה במפשעה
    אין שם
    21/04/2011

שלום ד"ר,

אני רוצה להתייעץ איתך לגבי בעיה שכבר הצגתי בפניך לפני שבועיים בערך
    אני בן 25, ואני מועמד לניתוח וריקוצל דו צדדי, היה לי גם חשד לגבי בקע במפשעה בצד ימין, ולכן לא רציתי לבצע את הניתוח לפני שאני מתייעץ עם הרופאים לגבי תיקון הוריקוצל כאשר יש בקע, הרופא האורולוג בדק אותי ואמר לי שאין בקע, הלכתי לרופא כירורג כללי לפני 10 ימים ונבדקתי והוא גם אמר לי שאין בקע, אבל עדיין לא האמנתי להם כי יש בליטה קלה במפשעה, אני שמתי לב שיש בליטה לפני שנה וחצי ומאז אותו רגע אני מתפקד כרגיל, כלומר זה לא משהו מסוכן, אבל הרופאים עדיין אומרים שזה לא בקע ואני יכול לעשות את הניתוח, לציין כי הבליטה היא מאוד קלה והיא יכולה לגדול אם אני מנפח את הבטן, למשל שואב אוויר, ולפעמים יש כאבים בזמן מאמץ פיזי- אבל באופן כללי, הבליטה הזאת לא מפריעה לי. ולא האמנתי גם לבדיקת הכירורג, והלכתי לכירורג אחר, וגם הוא אמר שאין בקע, ושאלתי אותו אם ראה שיש בליטה, הוא אמר לי כן אבל אין לך בקע- והוא אמר שאני יכול לבצע את הניתוח (הוריקוצל).
    השאלה שלי היא - מה הבליטה הזאת? האם זה בקע מאוד קטן? ושאלה השניה היא האם הבליטה הזאת יכולה לסכן אותי בזמן הניתוח? (כי הניתוח הוא דו צדדי) ולכן הרופא יעשה חתך לתיקון הוריקוצל גם לצד שיש בו את הבליטה.
    רק לצורך סיכום, שני רופאים כירורגים אמרו שאין בקע ורופא אורולוג גם טען שאין בקע.
    אבל עדיין קיימת בליטה מאוד קלה שקשה לראות אותה - היא בולטת יותר רק אם אני מנפח את הבטן או בזמן שיעול, יש גם כאבים לא חזקים בזמן עבודה פיזית.
    אני מודאג אם הבליטה הזאת יכולה לגרום לסכנה בזמן הניתוח.
    אשמח לקבל את עזרתך-תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בליטה במפשעה

הוספת תגובה

• בליטה במפשעה - תגובה

ד''ר גאזי פארס
    22/04/2011

שלום רב!
    אם שני כירורגים אמרו שאין הרניה אז אין הרניה.
    גם אם יש הרניה אין בעיה לעשות ניתוח וריקוצילה , זה לא מזיק להרניה ולא מחמיר אותה.
    החלמה מהירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התיעצות
    אמיר
    20/04/2011

רציתי לברר אם קיים קשר בין סלניום +ויטמין dלסרטן הערמונית? שמענו שסלניום מעכב הישנות המחלה וחוסר בויטמין d יכול לגרום להופעת המחלה?

תודה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה
    התיעצות

הוספת תגובה

• התיעצות - תגובה

ד''ר יואל מץ
    20/04/2011

שלום לאה
    יש רמזים בספרות הרפואית על הסלניון וויטמין D במניעת סרטן הערמונית. התוצאות של המחקרים לא מספיק ברורות ולא ניתן בבירור להמליץ על הליהם כשימוש קבוע!
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תכיפות במתן שתן
    יאיר
    18/04/2011

שלום וברכה,
    לאחרונה אני חש בצורך עז ללכת לשירותים ליתן שתן.
    יש לציין שצורך זה צץ אך ורק שאני במסגרות כמו דיונים,אוטובוס, הרצאות וכו'.
    מאוד מציקה לי העובדה שאני חייב לרוץ להתפנות.
    יש להדגיש כי שאני מגיע לשרותים יוצאים רק כמה זרזיפי שתן ושאני חוזר למקום הסגור כמו דיון אני עדיין מרגיש צורך ללכת להתפנות.
    האם יכול להיות שהסיבה כרוכה בבעיה רפואית? האם זה פסיכוסומטי?
    מה אפשר לעשות? בבקשה עזרו לי...

נ.ב. אשמח לקבל הצעות לתרופות מרשם בנוסף לתרופות ללא מרשם ודרכים לטיפול בבעיה לאו דווקא על ידי טיפול תרופתי.

אודה מאוד לתשובתכם

חג שמח

לקביעת תור
    סגירה
    תכיפות במתן שתן

הוספת תגובה

• תכיפות במתן שתן - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    19/04/2011

לא נראה שישנה בעיה רפואיית כי התכיפות מתפתחת רק במצבי לחץ נפשי ולכן לא ממליץ על טיפול תרופתי כי לא יועיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאומיומה
    ש.
    17/04/2011

עברתי בדיקת ציסטוסקופיה והתגלה חשד ללאומיומה בשופכה גוש לא נייד שופכה תקינה ריריתשתן כיס עם טרבקולציות.אנא הסבר לי מה המשמעות .הופנתי לmri אבל לצערי התורים רק באוגוסט החרדה והחשש משגעים אותי.שוב בבקשה הסביר לי מה זה. תודה ש.

לקביעת תור
    סגירה
    לאומיומה

הוספת תגובה

• לאומיומה - תגובה

ד''ר אלכס קונסטנטינובסקי
    17/04/2011

לאיומיומה של השופכה - הוא ממצא שפיר קודם כל וגם נדיר מאוד.
    כל שהרופא הבודק התרשם מהממצא בתור לאיומיומה- אכן MRI - היא בדיקת הבחירה.
    אין שום בעיה עם תור ל MRI באוגוסט.
    במידה וחרדה שלך לא נותנת לך מנוחה - ישנן בדיקות פחות רגישות כמו MRI במקרה הזה, אך נגישות מהר יותר - תמיד ניתן לדון עם רופא המטפל שלך באיזו בדיקה לבחור.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צינור שופכה
    אדם
    13/04/2011

האם היצרות של צינור שופכה יכולה לגרום
    לכאב בזמן מתן שתן ?

לקביעת תור
    סגירה
    צינור שופכה

הוספת תגובה

• צינור שופכה - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    19/04/2011

בד"כ לא. התלונה העיקרית היא זרם חלש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התיעצות
    אמיר
    13/04/2011

אנא התיחסו להודעה שלי מיום 8-4

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התיעצות

הוספת תגובה

• התיעצות - תגובה

ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום
    13/04/2011

עיינו בתשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אה שכחתי ו...
    עוד אחד כמו
    09/04/2011

בדקתי את העיניין גם מהכיוון האורטופדי והנוירולוגי ונתגלתה ירידה בתפקוד העצבי ברגליים (ככל הנראה מלחץ עצבי באזור החוליה השבורה) העיניי ןהוא שכל הרופאים שראיתי טוענים שאין קשר בין המערכות ואני סתם ממציא הסברים שאני לא יודע כלום עליהם... help!!!

לקביעת תור
    סגירה
    אה שכחתי ו...

הוספת תגובה

• אה שכחתי ו... - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    13/04/2011

ככל הנראה הכאב הוא ממקור עצבי והטיפול רק שיכוך הכאב. לכן ההמלצה לפנות לטיפול במרפ.כאב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים באשכים
    עוד אחד כמו
    09/04/2011

לפני כ-7 שנים נפצעתי בגב (שברתי חוליה L2) ומאז התחילו לי כאבים חזקים מידי פעם באזור המפשעות ובשק האשכים,לאחר כ- 3 שנים ולאחר שראיתי מספר לא קטן של כירורגים ואורולוגים שטענו שאין כלום והם לא יודעים ממה זה נגרם הגיע אחד שטען שיש לי הרניה דו צדדית במפ]שעות, וניתח אותי .. הכאב לא עבר (כאבי תופת- עד כדי כך שאינני יכול לעמוד) ונבדקתי שוב.. אולטרסאונד צילומים ושאר בדיקות משפילות אחרות.. שוב.. הכל תקין ,כיום זה מגיע בתדירות נמוכה יותר אך עדיין כאשר זה מגיע אנימ ממש סובל ולא יכול לעמוד זה ממש מכאיב בכל איזור המפשעות והירכיים וממש מקרין עד למטה, יש לציין ששורף לי לפעמים כאשר אני משתין בשעה שכואב לי ןאפילו פעם אחת התעלפתי לאחר שהשתנתי בזמן כזה,אני כבר די מיואש בקשר לזה..., ואין לאף אחד פתרון בשבילי,אודה לכם על תשובה ואולי הכוונה למישהו שמתמחה בסוג בזה של בעיות

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים באשכים

הוספת תגובה

• כאבים באשכים - תגובה

13/04/2011

שלום לך,
    לצערי בודאי שלא ניתן יהיה להמליץ על פתרון דרך האתר.
    יש לפנות לרופא לעיין בבדיקות אותן ביצעת ולהמליץ על המשך בירור או טיפול.
    למשל, יתכן והתלונות שלך קשורות לדלקת של הערמונית ולאו דוקא לשבר הישן.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים באיזור האשכים ובאיבר המין
    דני
    09/04/2011

שלום רב, אני בחור כבן 30, בריא בד"כ. נשוי כשנתיים.
    מזה כמספר חודשים יש לי כאבים באיזור האשכים(בשניהם) וגם באיזור צינור הזרע באמצע האיבר בערך. הכאב מתגבר כשאני יושב. האורולוג שלח אותי למספר בדיקות כגון אולטראסאונד אשכים, בדיקות שתן, בדיקות דם שוונות.הכל יצא תקין. ללא ממצאים חריגים. ראוי לציין שאין לי כאבים בעת מתן שתן. אין יציאה של נוזל כלשהו באיזור איבר המין. יש רגישות נורא חזקה באיזור צינור הזרע ובאשכים. הרופא לא יודע ממה זה, אך הכאב יום יומי בא והולך. רציתי לדעת האם יש לך המלצה לבדיקות מסויימות או מה עליי לעשות.

הוספת תגובה

• כאבים באיזור האשכים ובאיבר המין - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    13/04/2011

רואה תשובה בסטרמד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי תשובתך בסטרמד

דני
    13/04/2011

לא הבנתי מדוע הכאבים לא קשורים למערכת השתן/המין?
    אם כך למה הכאבים קשורים, מדוע הם נוצרים? ומדוע הגישה היא לטפל רק בכאב?
    תודה לתשובתך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי תשובתך בסטרמד - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    19/04/2011

כי ישנם מעט תהליכים באשכים שיכולים לגרום לכאב והם גידול, תסביב או דלקת וכול אחד מהם כל לאבחן לפי בדיקה גופנית ואולטראסאונד ובמידה ובשתי הבדיקות לא נמצא דבר אז הכאב הוא ממקור אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איכות זרע גרועה
    אין שם
    09/04/2011

שלום רב,

לפני שנה וחצי נבדקתי אצל אורולוג והתגלה כי יש לי וריקוצל (דרגה 4 משמאל בלבד), ביקרתי אצל הרופא לאחר שהיה לי חשד שיש משהו לא תקין אבל האמת היא שאני ראיתי שיש משהו לא תקין לפני אבל לא חשבתי שזה לא תקין, אבל לא זוכר כמה זמן הזנחתי את הנושא הזה, אבל גם נאלצתי לא לעשות את הניתוח גם כאשר היה ידוע לי כבר שיש וריקוצל וצריך לנתח - עכשיו אני מעוניין לנתח והלכתי לאורולוג שוב ועשיתי אולטראסאונד אשכים ונמצא כי יש וריקוצלה משני צדדים בקוטר עד 6.1 ממ . בנוסף היה רשום כי " הודגמו שני אשכים תקינים בגודל ובמבנה ובמירקם אחיד. ללא עדות לממצאים מוקדיים".

עשיתי בדיקת זרע לפני שנה ,תוצאת הבדיקה אינה טובה (OTA Syndrome)
    ריכוז : 2.2 מיליון
    תנועה :10%
    צורות פתולוגיות : 90%

עכשיו, הרופא קצת הפחיד אותי כשאמר לי שלא בטוח שתשתפר איכות הזרע לאחר הניתוח, הוא אומר שרק ב 70% מהמקרים רואים שיפור, ואני רואה שאיכות הזרע אצלי לפי הבדיקה מאוד גרועה וגם אם אני אקח בחשבון את משך הזמן שיש לי וריקוצל, אז אני חושב שיש לי סיכוי מאוד גדול לקבל שוב ערכי בדיקת זרע נמוכים ולא תקינים ולכן אני מאוד מודאג , כי איך שציינתי שהוריקוצל לא נמצא אצלי רק שנה וחצי אלא יותר אבל לא יודע כמה ואין בזיכרון שלי שום מידע שיכול להעריך את התקופה הזאת אבל מה שכן נכון שהיה לי וריקוצל ושמתי לב שיש נפיחות בשק האשכים אבל חשבתי שזה תקין ולכן הזנחתי את הנושא . אני גם קראתי באינטרנט שאחוז הצלחת הניתוח הוא גם 75%.
    ולכן השאלה שלי היא ככה האם עצם העובדה שבבדיקת האולטרסאונד נמצא כי האשכים תקינים מבטיחה שלאחר הניתוח אני אגיע לספירת זרע תקינה? כלומר לפי ההגיון אם האשכים תקינים ואין וריקוצל אז אין סיבה לייצור לא תקין של זרע. האם זה נכון? או לפחות האם זה מגדיל את הסיכויים שלי להגיע לספירת זרע תקינה?
    אני בנוסף רוצה לציין כי במשפחה שלנו אין בעיות של עקרות או בעיות באי תקינות איכות הזרע לא במשפחה של אבא וגם לא במשפחה של אמא, כלומר אין בעיה גנטית של עקרות וכל קרובי המשפחה שלי נולדו ללא צורך בהפריה חוץ גופנית או טיפולים דומים.
    אני בן 25.5 , בריא בדרך כלל.
    אשמח לקבל את עזרתך

לקביעת תור
    סגירה
    איכות זרע גרועה

הוספת תגובה

• המשך-הערות

אין שם
    10/04/2011

שלום,

רציתי להוסיף עוד מספר הערות :

אני בעל משקל נמוך ותקין, 57 ק"ג, גובה 168 ס"מ
    רמת כולסטרול רע נמוכה, כולסטרול כללי נמוך וטרגלסטרין נמוך(אינני זוכר את השם המדוייק- אבל מדובר בעוד סוג של שומנים בדם)
    פרופיל הורמונאלי תקין.
    אבל אני עדיין מודאג לגבי איכות הזרע אחרי הניתוח, הרופא לא הבטיח לי להגיע לספירה תקינה אחרי הניתוח, אינני יודע מה הסיבה לכך שהוא לא הבטיח לי למרות שהוא יודע שמצבי הבריאותי תקין.
    האם יש מדד במסויים בפרופיל ההרומונאלי שיכול לחזות אם אני אגיע לספירת זרע תקינה לאחר הניתוח?
    אני מודאג אם הוריקוצל גרם לנזק בלתי הפיך כי הרופא אמר לי שלפעמים הוריקוצל גורם לנזק בלתי הפיך אבל לא הסביר לי באיזה מצב זה קורה.

אשמח לקבל את עזרתך
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך-הערות - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    13/04/2011

התפתחות אשכים נגמרת בגיל 18-20 שנים ולכן כשמנתחים ווריקוצלה בגיל יותר מבוגר מונעים רק הדרדרות נוספת ולא צופים בשיפור משמעותי בספירת הזרע. וזה לא תלוי במצב בריאותי כללי או תמונת סונר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התיעצות
    לאה
    08/04/2011

בעלי בן 57 לאחר כריתת הערמונית לפני 7 חודשים נטל סיאליס 5 מ,ג יום יומי במשך 6 חודשים על פי המלצת המנתח אין עדין שיפור בזקיפה לחדירה אם כי יש הטבה מסוימת שמענו על התקנת תוות לפין רצינו לשמוע מכם יותר פרטים על הנושא .איך זה עובד .היכן מתקינים אותו.האם בכלל מתאים לבעלי{ בעלי בריא ללא מחלות נוספות .לא מעשן.לא היתה כל בעיה בזקיפה או בחיי המין}? האם אתם ממליצים להמשיך לקחת טיפול אחר..? קראנו שרופאים ממליצים על טיפול לזקיפה אחרי הניתוח על מנת לשמור על אספקת הדם לאזור ולא לגרום להקטנת הפיין [ שכבת האנתודיל}

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    התיעצות

הוספת תגובה

• התיעצות - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    13/04/2011

לא הוכח שטיפול בסיאליס יומי משפר התאוששות זיקפה. לכן ההמלצה לקחת אותו במינון מקסימאלי 20 מג' או תרופות אחרות וויגרה או לוויטרה במינונים מקסימליים לפני ניסיון למגע מין. אם זה לא עוזר ניתן להשתמש בזריקות של חומרים מרחיבים כלי הדם ישירות לתוך הפין אך הטיפול דורש תהליך הדרכה אצל מומחה בתחום. אם גם זה לא יעזור ניתן לדון על השתלת התותב אך בכל מקרה רצוי לחקות עד שנה לאחר הניתוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וריקוצלה משמאל דרגה 2
    08/04/2011

שלום,
    בני עבר ניתוח פרולקטינומה לפני כשנה עקב ערכים גבוהים של פרולקטין.
    כיום הערכים של הפרולקטין 481 טוסוטרון 7.6 וההורמון גדילה 0.06 כאשר הנורמה עפ"י תוצאות המעבדה של ההורמון הגדילה הם בין 0-0.8
    בני החליט לאור סוג הניתוח שעבר לשמוע את דעתו של אורולוג בנושא פוריות ועל כן פנה לאורולוג מומחה בתחום. האורולוג הציג בפניו 3 בעיות:
    1.פרולקטין גבוה. בקרוב יתחיל לקבל תרופה להורדת הפרולקטין בעיצה עם האנדוקרינולוג.
    2.בעיה רצינית מאד בהורמון גדילה למרות שמפורש עפ"י התוצאות מקו"פח בני נמצא בנורמה! 0.06 לכן זה מוזר. מה סוג הטיפול? האונדוקרינלוג מעולם לא הזכיר בעיה בנושא הזה!!!!!!!!!!!
    3."הפתעה נוספת" - האורולוג הצביע על וריקוצלה משמאל דרגה 2 מה שגרם למצב רוח ירוד מאד של בני. הוא שלח אותו לבצע אולסראסאונד ובדיקת זרע והכין אותו לקראת האפשרות שינותח. (האם חלילה וריקוצלה יכולה להיות סרטנית?)

בני בשנות ה-30 ועדין רווק. חושש מאד מהעתיד בתחום הפוריות.
    אני כאבא וכחבר מנסה לשמור על אופטימיות.
    אשמח באם תענו לי על 4 שאלות:
    * האם תרופה להורדת הפרולקטין גורמת לירידה בפוריות?
    *מה סוג הטיפול בהורמון גדילה?
    * האם ניתוח וריקוצלה באם יצטרך הינו מסובך ?האם חלילה סרטני? האם ישפר את נושא הפוריות בעתיד?
    *האם לאור נטילת תרופה להורדת הפרולקטין ואי האיזון ההורמונלי כתוצאה מהניתוח ראש שעבר האם לא כדאי להמתין עם בדיקת זרע לשלב מאוחר יותר? האם נטילת התרופה לא ישפיעו בעתיד על תוצאות בדיקת הזרע? על כן, הצעתי לבני לא לבצע כרגע את בדיקת הזרע אם כי כן לבדוק את נושא הוריקוצלה. מה דעתכם?

תודה,
    אבא דואג

לקביעת תור
    סגירה
    וריקוצלה משמאל דרגה 2

הוספת תגובה

• וריקוצלה - תגובה

13/04/2011

שלום לך,
    נושא הטיפול ברמות הפרולקטין הגבוהות והאבחון של רמות הורמון הגדילה נכון ורצוי שיטופלו ע"י אנדוקרינולוג.
    ואריקוצל הינו מצב לא ממאיר שכיח למדי שיכול לגרום להפרעה באיכות הזרע אך לא חייב.
    ממליץ בשלב ראשון לפנות לאנדוקרינולוג לאיזון המצב ההורמונלי ורק לאחר מכן לבצע את הבירור של ספירת הזרע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה