מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בליטה ,פיחות באיבר המיןyyyy27/03/2011
אני בן 34 ולפני מס' ימים קמתי בבוקר עם בליטה על איבר המין מתחת לכיפה.
זה נראה כמו וריד נפוח או בלוטה. זה לא כואב אין לי שריפה בשתן או בעיה בזרע או זיקפה.
זה פשוט מביך אותי וקצת מבהיל האמת
מה זה יכול להיות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב לציין
yyyy27/03/2011כי אין גם שינוי בצבע העור או משהו בסגנון, זה פשוט בלוטה או וריד בתוך העור שמאד בולט שנוגעים בו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשוב לציין - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין31/03/2011רצוי לראות את הממצא ולא להסתפק בתאור .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסתיידות באגן הקטן משמאלאילה27/03/2011
אני סובלת זה שנים מהתקפים של כאבים עזים שעד כה חשבתי שבאים מהבטן ולא נמצא להם כל סיבה.
לאחר צילום בזמן כאב נראתה הסתיידות של 0.2 ס"מ באגן הקטן משמאל, הופניתי לסי.טי ושם מעבר לצניחת כליה לא נמצא דבר.
שאלתי היא האם ייתכן כי כלייתי מייצרת אבנים וזורקת אותה לצינור השופכה וגורמת לי לכאבים עד שזו יוצאת וע"כ לאחר התקף לא נראה דבר בכליה?
אודה לך מאוד לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתיידות באגן הקטן משמאל - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין31/03/2011ממש לא סביר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצף, בועות באסלה אחרי השתנהאמא מודאגת25/03/2011
שלום רב,
בכל פעם אחרי שבני (בן 16) משתין, לאחר הורדת המים נשארת במי האסלה שכבה שנראית כמו שכבת קצף או בועות קטנות, שאינה מתפזרת גם לאחר שעות. התופעה קיימת מזה זמן רב מאד. הוא עבר לאחרונה בדיקת שתן סטנדרטית שתוצאותיה היו תקינות - לא אמרנו דבר לרופא על התופעה.
מה זה יכול להיות? האם זו אינדיקציה לבעיה מסויימת? איני יודעת אם ישר קשר בין הדברים, אך אוסיף כי יש לו בעיות בדרכי העיכול וחשד לקרוהן.
תודה רבה
אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצף, בועות באסלה אחרי השתנה - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין31/03/2011אם זה סימן בודד ובדיקת שתן תקינה לא אמורה להיות בעיה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשה וצריבה גם אחרי TURPליאור25/03/2011
אחרי TURP שנה וחצי עדין שורף לי(גם שלא נותן שתן) כל הזמן תחושה של רצון לתת שתן שבא פעם בזרם חזק יותר ןפעם חלש וכמעט לא יוצא כלום
בלילה וביום נתינת שתן מוגברת
אני סובל מהיצרות במיתאוס שהתגברה אחרי הנתוך
עשיתי בדיקת ציסטוסקופיה אחרי הניתוח(12 חודשים)היתה בסדר
אנא יעץ לי
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשה וצריבה גם אחרי TURP - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין31/03/2011כדי לברר מקור לצריבה ותכיפות יש לבצע בדיקות שתן כללית, תרבית וציטולוגיה. לגבי כמות השתן- רצוי לבדוק כמות השתיה - אין צורך לשתות יותר מ5-6 כוסות ביממה.
בנתיים זה הכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריקוצל בשני צדדיםאין שם24/03/2011
שלום ד"ר,
ברצוני להתייעץ איתך לגבי בעיה רפואית,
בעבר לפני שנה וחצי בערך גיליתי משהו לא תקין באשכים ונבדקתי ע"י אורולוג ועשיתי אולטרסטונד אשכים ונמצא כי יש וריקוצלה בצד שמאל, הרופא אמר כי הוריקוצל בדרגה 4, לציין כי בבדיקה נמצא כי יש ציסטה בגודל 4 ס"מ (קוטר 4ס"מ) באפדידמוס שמאל ווריקוצל בצד שמאל בלבד. לא עשיתי ניתוח באותו זמן כי היו לי בעיות אחרות ואז בקרוב אני רוצה לעשות את הניתוח, הלכתי לרופא ועשיתי בדיקת אולטרסאונד חדשה ונמצא כי הציסטה בגודל 4.3 ס"מ בצד שמאל ויש וריקוצל בשני הצדדים. אני בהלם כי כבר יש לי גם וריקוצל בצד ימין.
אז יש לי כמה שאלות:
לגבי הציסטה- בשנה האחרונה התחילה להפריע לי במיוחד כאשר אני יושב, היא גורמת לכאבים כי היא גדולה, הרופא אמר שאולי מסוכן להוציא אותה והוא לא יכול לומר לי אם יצליח או לא – הדבר הזה יודעים רק בזמן הניתוח עצמו, ככה הוא אמר לי, אז מה אם הוא לא הצליח להוציא אותה? היא תמשיך לגדול וגם תפריע לי יותר- האם יש פתרון?
לגבי הוריקוצל:
בגלל שעכשיו יש לי וריקוצל בשני הצדדים האם הרופא יצטרך לעשות חתך בשני הצדדים או שדרך הצד השמאלי הוא יכול לטפל בשני הצדדים? והאם זה מגדיל את הסיכון בזמן הניתוח?
יש לי בקע מפשעתי בצד ימין ואני אמרתי לו שיש לי בקע ואז אמר לי שזה לא מפריע לניתוח וריקוצל, אבל דיברנו על זה כאשר רק ידעתי שיש וריקוצל בצד אחד בלבד (צד שמאל) עכשיו יש לי וריקוצל בשני צדדים ויש לי בקע בצד ימין, האם הבקע עכשיו מפריע לניתוח? או שאני לא יכול לטפל בוריקוצל אלא רק לאחר טיפול בבקע? האם הבקע עכשיו מהווה סכנה בזמן הניתוח?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וריקוצל בשני צדדים - תגובה
ד''ר גאזי פארס25/03/2011בוקר טוב,
עדיף לעשות כל ניתוח בנפרד .
ניתוחי הוריקוצילה יעשו בשני חתכים נפרדים.
ניתוח ההרניה מתבצע ע"י כירורג והשאר ע"י אורולוג.
החלמה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנתנאל23/03/2011
שתן בתדירות גבוהה בזרם חלש אני לאחר שני טיפולים של דוקסילין למשך שבועיים כל אחד הצריבה עברה אך הרופא שלך אותי לבצע בדיקת ציסטואורתרוסקופיה עם ביופסה אבל בבקשה לקבל מידע על בדיקה זאת או סיכונים? בנוסף החור שממנו יוצא הפיפי נפוח לאחר הטיפול בדוקסילין יש לכך הסבר הגיוני ?? מן נפיחות מסביב ... תודה רבה ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר יואל מץ24/03/2011שלום אביעד
ציסטואורטרוגרפיה היא בדיקה המתבצעת בהרדמה מקומית או כללית הבודקת בהסתכלות ישירה את השופכה ואת שלפוחית השתן . הבדיקה נעשת על ידי החדרת ציוד אופטי-ציסטוסקופ לתוך השופכה ושלפוחית השתן . במידה ויש ממצא לפי שיקולי המבצע ניתן לבצע ביופסיה אבחנתית או לכרות את הממצא.על הסיבות לביצוע הבדיקה עליך לשאול את הרופא שהמליץ על כך. נפיחות באזור פתח היציאה של השתן יכולה להעיד על דלקת מקומית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
נתנאל24/03/2011תודה רבה דר צריך לפנות לרופא אור בקשר לדלקת המקומית (חור של השתן) או לחכות וזה יעבור עם הזמן אני לאחר שני טיפולים של דוקסילין וזריקה נגד זיבה שבוע לאחר הטיפול האחרון של הכדורים והזריקה ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכווצויות לאחר פעילות ספורטיביתשי22/03/2011
שלום רב,
מזה כארבע שנים אני סובל מהתכווציות בפין (תחושה הדומה לצורך במתן שתן, מבלי שבאמת יהיה שתן) לאחר שאני מבצע פעילות ספורטיבית.
התופעה אינה קוראת תמיד, יש תקופות מסויימות שהיא אינה קוראת כלל, ותקופות אחרות בהן היא יותר שכיחה. באופן כללי אם הפעילות הספורטיבית בשעות הבוקר (סמוך לזמן בו התעוררתי) הסבירות שהתופעה תקרה לי גבוהה ממצב בו הפעילות הספורטיבית בערב.
בעבר התופעה הייתה קוראת גם כאשר הייתי שותה לפני השינה. הייתי מתעורר לאחר שעתים עם אותן התכווציות חזקות., מאז אני נמנע לשתות לפני השינה.
לפני כשנתיים בקרתי אצל אורולוג, הוא שלח אותי לבדיקות כלליות בהן לא התגלה דבר.
באופן כללי כאשר התופעה קוראת היא חולפת מאליה לאחר כשעה-שעתיים, אך גורמת לי סבל רב.
אני בן 30 ובריא בדר"כ.
אשמח להתייחסות.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכווצויות לאחר פעילות ספורטיבית - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין23/03/2011לא רואה פה בעיה מסכנת או מצב שניתן לפתור אותו בעזרת תרופות או טיפולים. יכול להיות שמדובר בפעילות יתר של שרירי אגן אשר גורמת לתחושה כזאת אבל זה לא וודאי. בכל מקרה זה לא נראה משהו מסוכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה במתן שטןר21/03/2011
יש לי שאלה .
1.בזמן מתן שטן בסוף נמשך טיפטוף איטי של שטן .
2. האים העובדה שאני מיתאפק במן שטן גורמת למזק ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה במתן שטן - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין23/03/2011לא רצוי להתאפק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהלאה19/03/2011
בעלי בן 56 עבר כריתה רדיקאלית של הערמונית בגלל גידול ממוקד ללא פריצה הקופסית לפני חצי שנה.,כעת יש עליה psa 0.21 לאחר 6 חודשים מהניתוח ושאלתי אליכם האם 1-השאריות שנשארו יכולות לגרום לדלקת ואם כן איך ניתן לאבחן את הדלקת? יצוין שבזמן הניתוח הוצאו קשרי לימפה אגניים. 2- האם השאריות האלה יכולות לסכן את בעלי ולשולח גרורות. ואכ כן לאן? ומה דעתכם על המשך טיפול מאחר והדעות חלוקות גם בקרב האונגוולוגים?מה דעתכם על שיטת hifu ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין23/03/2011לא היתי מסתפק בבדיקה בודדת כדי לקבוע את העובדה שהגידול חזר. היתי מבצע בדיקת PSA בעוד כ- 3 ח' ואם העליה תמשך היתי ממליץ על הקרנות של האגן. שיטת HIFU אינה מתאימה במקרים אלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי בבקשה עזרהנתנאל19/03/2011
שלום ד"ר רציתי להיוועץ איתך איתך לגבי הטיפול בי לפני חצי שנה קיימתי יחסי מין לא מוגנים לאחר מכן הרגשתי עקצוצים וצריבה במתן שתן וכאבים באשכים עשיתי בדיקת pcr
שבה התגלתה כלמידיה קיבלתי טיפול אנטיביוטי של 6 כדורים לאחר הטיפול הצריבה נישארה לכן קיבלתי שוב טיפול של שבועיים בדוקסילין לאחר הטיפול הצריבה התחלשה אך היתה ובנוסף קצה השופכה שלי התנפח(החור של הפיפי) והאדים +צריבה
קיבלתי טיפול נוסף של דוקסילין + זריקה נגד זיבה היום אני יומיים לאחר הטיפול האחרון השופכה נפוחה אני משתין הרבה לפעמים בזרם חלש ... האורולוג אצלו אני מטופל אמר לי לחכות חודש ושאולי זה יעבור מעצמו ...
רציתי לשאול אותך מה עליי לעשות ?
לחכות ? לעבור רופא?
יכול להיות שאחרי שני טיפולים אינטנסיביים כאלו עדיין לא עברה הדלקת?
יכול להיות שהרופא פועל בדרך שגויה? ולמה השופה שלי נפוחה אך זה קשור ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף
נתנאל19/03/2011אני בחור בן 24 ...הצריבה חלשה ,לפעמים אני מרגיש שנישאר לי שתן בפנים לאחר השתן ....תודה ד"ר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה
נתנאל20/03/2011יש לציין ששתיתי שני ליטר חמוציות ושלוש כוסות חלטית פטרוזילה זה יכול להיות גורם להשתנה מרובה ?
סילה ותודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שתןאורנה18/03/2011
מצב תוצאות בדיקת שתן שערכתי:
שתן-כללי
PH (U) | | (
5 *
5.5 )
8
|
Nitrit (U) | | NEGATIVE
|
Ketone (U) | | NEGATIVE
|
Glucose (U) | | NORMAL
|
Urobilinogen (U) | | NORMAL
|
Bilirubin (U) | | NEGATIVE
|
Protein (U) | | NEGATIVE
|
Leucocytes (U) | cell/µl | (
0 )
10 *
500
|
Urine Remarks | | לחץ לתוצאות
|
Erythrocytes (U) | cell/µl | (
0 )
10 *
25
|
שתן- מיקרוסקופיה
Leucocytes (U)/Field | Leuco/F | *
9
|
Erythrocytes (U)/Field | Ery/F | *
6
|
Mucous (U) | | +
|
Squamous Epithelial Cell | | +
|
אנדוקרינולוגיה
TSH | mIu/l | (
0.35 *
1.81 )
5.5
|
אימונולוגיה
C.R.P | mg/dl | (
0 )
0.5 *
0.6
|
בנוסף יש לי שתן מעורב בדם וכאבי גב תחתון
קיבלתי היום טיפול באנטביוטיקה ל5 ימים
יש חשש לפי תוצאות אלו למשהו רציני יותר מדלקת בשתן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שתן - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין23/03/2011כדי לדעת האם ישנו חיידק או לא יש צורך בביצוע תרבית שתן , לגבי בעיה נוספת לא ניתן לענות בלי לדעת יותר פרטים. אם חוששת רצוי להתיעץ במרפאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלפוחית השתןאירית17/03/2011
אני בת 52 וסובלת שנה מתכיפות קשה במתן שתן,
בדיקת אורודינמיקה הראתה תחושה מוגזמת ןהעינות ירודה,בדיקות שתן תמיד תקינות.ציסטוסקופיה בהרדמה +ביופסיות היה תקין ואין שום עדות לבעיה או צורך בהתערבות.
האם זה אומר שהבעייה היא שלפוחית רגיזה מאוד ואולי פיזיוטרפיה תעזור או אמון השלפוחית להתרוקן בזמנים קבועים.
ואיך מתרגלים את השלפוחית להתרוקן בזמנים קבועים,האם מותר להתאפק?
האם יש עוד כוון שעלי לבדוק כי זה ממש פוגע לי באיכות החיים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלפוחית השתן - תגובה
ד''ר גאזי פארס18/03/2011שלום רב,
מדובר בשלפוחית רגיזה.
טיפול בפיזיוטרפיה לחיזוק שרירי האגן יכול לעזור, יש גם טיפול תרופתי לזה , דרך האורולוג.
מותר וטוב להיתאפק.
להיתרוקן בזמנים קבועים פירושו להחזיק את השתן ולהתרוקן אחרי זמן קצוב, למשל פעם בשעתיים ולאט לאט להאריך את הטווח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומניק לעומת אומניק אוקאסעמיר16/03/2011
שלום רב
מה ההבדל בין אומניק לבין אומניק אוקאס
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומניק לעומת אומניק אוקאס - תגובה
ד''ר גאזי פארס18/03/2011ההבדל הוא ברמת התרופה בדם .
האומניק אוקס הוא ספיגה ספיגה מושההת ולכן רמתו בדם היא קבועה במשך 24 שעות . לעומת זאת האומניק רמתו בדם היא גבוהה מאוד מספר שעות אחרי לקיחתו ולאחר מכן יורדת מהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה על אומניק אוקאס לעומת אומניק
מנו04/01/2013אני בן 65 , משתמש באומניק כ-5 שנים , לאחרונה סובל מהתעוררות בלילה לצורך השתנה השאלה : כידוע תרופת חיקוי לאומניק (טמסולוסין ) ניתנת במחיר שווה לכל נפש , גם היא מבטיחה פעילות מושהית של 24 שעות . השאלה היא אם עדיפות אומניק אוקאס נבדקה באופן אמפירי ? והאם אומניק אוקאס מצויה בסל הבריאות וניתנת בקופות החולים (חבר ב"מכבי" ) ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה על אומניק אוקאס לעומת אומניק - תגובה
ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום28/01/2013הכדור ניתן למבוטחי מכבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התיעצותאמיר15/03/2011
בן 56 לאחר ניתוח רדיקאלי של הערמונית בשל גידול ממוקד ללא פריצה מהקופסית גליסון3+4 לפני 6 חודשים.psa לאחר 3 חודשים 0.09 וכעת לאחר 6 חודשים 0.19.
רציתי לברר לגבי הסיבות שעלולות לעלות את psa לאחר כריתה רדיקאלית של הערמונית,ומאיזה רמה מתחילים לטפל בהקרנות ?ומה הסיכונים בהקרנות או הסיבוכים? והאם אותן הסידרות הטיפוליות ללא ניתוח 35 סדרות.ומה סיכוי ההחלמה מהמחלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התיעצות - תגובה
רמה זו של ה-PSA מעלה חשד למחלה בגוף. בדרך כךך PSA מעל 0.4 אחרי ניתוח רדיקאלי מחייב המשך בירור וטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת באורטרהפוצי14/03/2011
שלום
אני בן 51
סובל מהפרשות מהפין (לא בכל השתנה) ההפרשות הן די סמיכות בעלות צבע לבן
לפני כמה חודשים עשיתי בדיקה (ע"י מקלון )התוצאה יצאה חיובית והאנטיביוטיקות המתאימות הן פניצילין ואני אלרגי אליהן !!!
הרופאה שלי החליטה בכל זאת על "אופלוקסציו" (שלא הופיע בתוצאות המעבדה) ל10 ימים ,זמן מה אחרי הטיפול עשיתי שוב בדיקה
התוצאות הן :
Epithelial cells - בודדים
Fungus Candida - negative
WBCs - בודדים
Trichomonas - לא נמצאו
N.Gonorrheae mic.exam. - לא נמצאו
N.Gonorrheae culture - negative
Culture - positive
נראה לי שלרופאה אין פתרון עבורי ........
האם יש אפשרויות אנטיביוטיות נוספות לטיפול לאור המצב בו אני נמצא ?
אני חייב לציין שאני מוגבל בבדיקות ,אני סובל מ"אגורופוביה" כך שאינני הולך לבדיקות מחוץ לבית ומטופל ע"י הום קר של קופת החולים ,בעבר הרחוק עברתי סידרת ריסוקי אבנים ,כולל סטנט ,האם יכול להיות שיש לי אבן "חדשה" שגורמת לכל מה שיש לי עכשיו ?
כי אני לא נבדק ואינני יודע..........
בדיקות שתן תקינות !!!
תודה מראש על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת באורטרה - תגובה
קובעים את סוג האנטיביוטיקה לפי התשובה שמקבלים מהמעבדה, אי לכל צריך תשובה של תרבית השתן האחרונה עם רשימת הרגישיות.
יתכן ויש עדיין אבנים בדרכי השתן , חשוב לעשות CT פרוטוקול אבנים.
החלמה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
פוצי18/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)