מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מבולבלחיימון07/05/2011
יש לי 2 בעיות שאני מאוד מוטרד לגביהן רוב חיי וחייב לדעת אם יש לי סיכוי לשנות משהו.
1.אני כרגע בן 20, בצבא. וכשנולדתי הייתה לי בעיה שצינור השופכה היה קצר ופנה כלפי מטה בפין. לא יודע כיצד נקראת הבעיה. תיקנו לי אותה ויצרו לי המשך מלאכותי בעזרת העור או משהו כזה ככה שכביכול הכל נורמלי ואני משתין כרגיל.
עכשיו מאז שאני זוכר את עצמי הייתי נורא מוטרד מאורך איבר המין שלי שהוא נורא קצר(11 ס"מ כשהוא עומד). אני זוכר שכל ביקורת אצל האורולוג הייתי מוטרד מזה עד כששאלתי אותו בביקורת האחרונה והוא אמר שזה אורך נורמלי וזה לא יתארך עוד במהלך חיי...
אני בצבא זוכה לראות מלא איברי מין במקלחות ואני ממש בבעיית ביטחון עצמי נמוך בעקבות האורך שלי...
אני רק מתפלל שיום אחד זה ישתנה.
האם יש סיכוי שזה ישתנה באמת? האם יש איזה תהליך שיכול לשנות? אני אובד עצות וזה כן חשוב לי...אני עדיין לא מוכן לקבל את זה שזה ככה...
בעקבות הבעיה הזאת אני גם חושב שאני במעט חרדה שאני לא אוכל לספק בנות ובגלל זה אני גומר יחסית מהר בזמן סקס.
2.שמתי לב לעוד בעיה שנגררת מהקודמת.
אני לא מצליח לגמור בתוך בחורה. ז"א הבנתי שאין לי ת'שרירים שאמורים לגרום לשפיך לצאת בהשפרצה או משהו כזה. נובע מכך שבכלל כשאני בפנים הצינור שאמור להוביל את השפיך נחסם ושומדבר לא יוצא כשאני בתוך הבחורה.
רק כשאני יוצא הצינור כביכול משוחרר ובעזרת לחיצה שם אני מוציא את השפיך.
אני מפחד שאני לא אוכל להביא ילדים בעקבות הבעיה הזאת...
מה ניתן לעשות בעניין?
תודה מראש,
חיימון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבולבל - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין11/05/2011לפי דעתי אין לך בעיה גופנית כי אורך הפין שתיארת הוא כן תקין וגם שיחזור חלק השופכה לא אמור להפריע לשפיכה חוצה והעובדה שכן מצליח לשפוך וכנראה חלק נשפך בתוך הנרתיק וחלק מוציא כשכבר בחוץ. הפחד שתיארת הוא לא מבוסס בכלל. לגבי האורך - עדיין אין שיטה בטוחה ויעילה שמאפשרת הארכת פין.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל
חיימון12/05/2011לא יוצא כלום עד שאני לגמרי בחוץ ואז רק בלחיצה יוצא לי...כאילו כשאני בפנים משהו נחסם שם....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל - תגובה
ד''ר גאזי פארס13/05/2011בוקר טוב,
הניתוח שעברת היה תיקון היפוספאדיאס.
יתכן והסיבה שהזרע לא יוצא היא היצרות או יצירת סעיף באזור התיקון, כך הזרע מצטבר באזור זה ולא נפלט ללא עזרה ביד.
יש טיפול לבעיה זו ואתה תהיה בסדר. החששות שלך מיותרות.
תפנה בבקשה לאורולוג מטפל לבדיקה .
שבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת USטובה06/05/2011
בבדיקת US שביצע בעלי התגלה AML בקוטר כ-1 ס"מ בקוטב התחתון של הכליה
כמו"כ ריבוי נוזלים סביב האשך.
מבקשת לקבל הסברים על 2 הממצאים הנ"ל ומה הטיפול.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת US - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין07/05/2011לגבי ממצא בכליה- מדובר בגוש שמכיל שומן וכלי דם ואמור להיות שפיר ולכן אינו מסוכן. לגבי נוזל סביב האשך גם ממצא שפיר וברוב המקרים אם מדובר בכמות לא רבה במיוחד ללא צורך בטיפול.
בכל מקרה ממליץ לפנות לבדיקה ישירה במרפאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
טובה07/05/2011מאוד מודה על התשובה המהירה והממצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורולוגיה-זרימה חלשה מאד של שתןאיילה06/05/2011
שלום רב,
בת 34, ללא לידות, בריאה בד"כ למעט בעיית תת פעילות בלוטת התריס, המאוזנת כעת ומטופלת באלטרוקסין.
מזה חודשיים סובלת מלחץ בדרכי השתן, תכיפות לשירותים ללא תחושת התרוקנות ובמקביל דליפות שתן במאמץ (צחוק, עיטוש, שיעול)
אבחנת הגניקולוג היתה התחלה של צניחת רחם. אסר עלי כל פעילות הכרוכה במאמץ, לרבות פעילות גופנית ובמקביל שלח אותי למומחה באורוגניקולוגיה.
אבחנתו היא URETHRAL DIVERTICULUM.
נאמר לי כי ככל הנראה אצטרך ניתוח.עוד העלתה הבדיקה כי ישנו נוזל עכור שיוצא מהציסטה וכעת אני מטופלת באוגמנטין. לבסוף, נשלחתי דרכו למומחה באורולוגיה שאישר את הדיאגנוזה האמורה לעיל ואמר שבינתיים הוא לא ממליץ על ניתוח ושלח אותי לבדיקת MRI.היום, יום לאחר מכן, מרגישה לחץ חזק למתן שתן אך מצליחה לייצר מעט מאד ממנו עם זרימה חלשה ביותר.כמו"כ, נאלצת להמתין למעלה מדקה מרגע שמתיישבת ועד שיוצא..
בנוסף, חשוב לציין כי שתיתי כמות נכבדת של נוזלים היום..
1) האם להמשיך להמתין לאישור הקופה לבדיקת הMRI? נדמה כי המצב מחמירוזה סיפור שיקח חודשים..
2)האם אני צריכה התערבות קטטר להתרוקנות?
3)לשם מה בדיקות הMRI במקרה שלי ומה היא אמורה לגלות..?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורולוגיה-זרימה חלשה מאד של שתן - תגובה
ד''ר גאזי פארס06/05/2011בוקר טוב,
בדיקת ה-MRI תגלה את המימדים של הציסטה וקרבתה לשרירים האחראים על השליטה בשתן. אינפורמציה זו מסייעת בביצוע ניתוח יותר מדוייק עם פחות סיבוכים. אי לכך יש צורך ב-MRI לפני הניתוח.
ולשאלתך האם יש צורך בקטטר להתרוקנות :לפני כן יש צורך בביצוע US לבדיקת שארית שתן , אם השארית גדולה אז אפשר לשקול את זה בהתיעצות עם האורולוג המטפל.
כמו כן בשל תלונות של איבוד שתן את זקוקה גם לביצוע אורודינמיקה להשלמת הבירור.
החלמה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיטי אורוגרפינלי05/05/2011
שלום,
רציתי לדעת מה משמעות התשובה : " אבן זעירה בכליה ימנית. לא הודגמו פגמי מילוי או סימני חסימה במע' מאספת דו"צ.
פרט ל: אורטר דיסטלי שמאלי, שלא התמלא בחומר ניגוד".
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיטי אורוגרפי - תגובה
ד''ר גאזי פארס06/05/2011בוקר טוב,
אבן זעירה בכליה - היא אבן במימדים קטנים ולא מחייבת טיפול כירורגי כל שהוא. יש לה סיכוי גדול להיפלט ספונטאנית.
חלק דיסטאלי של השופכן שלא התמלא בחומר ניגוד - זה החלק הקרוב יותר לכיס השתן, אם לא מודגם ואין סימני חסימה אז יתכן והיה מכווץ בזמן הבדיקה ואין לזה שום משמעות.בהתאם לתלונותיך ולסיבה שהביאה לביצוע ה-CT האורולוג יחליט אם יש צורך בבירור נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיה לא רצויהדוד05/05/2011
שלום רב!
בעבר ביקרתי אצל אורולוג ונאמר לי להמנע משתיה של: קולה, קפה , קקאו, ותה
אולי עקב כך שזה עלול לגרום לסתימה של אזור השופכה , או סתימה אחרת הרופא שאמר לי זאת לא ממש נתן לי את ההסבר מה דעתך על כך אשמח לשמוע, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתיה לא רצויה - תגובה
ד''ר גאזי פארס06/05/2011המשקאות האלו לא גורמות לחסימה בדרכי השתן. מה שהן עושות זה גירוי למערכת ולמנגנון ההשתנה ואז יש דחיפות במתן השתן עם תכיפות וקימה בלילה להשתין.
אי נטילת משקאות אלו מביאה לשיפור בתלונות הללו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טענה ששמעתי- רוצה לאמתיולי05/05/2011
שלום רב,
שמעתי שטיפול לוריקוצלה על ידי שסתומים יש לו פג תוקף, הרופא לאחר הניתוח אמר שמהר "לעשות ילדים" מכיוון שהטיפול יעיל לכ 6-7 שנים. אח"כ השסתומים משתחררים...
האם זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טענה ששמעתי- רוצה לאמת - תגובה
ד''ר גאזי פארס06/05/2011זה לא נכון.
מה עוד שאנחנו יודעים שבאחוז מסויים מהמקרים בניתוח הראשון לא מצליחים לסגור את כל הורידים וצריך ניתוח חוזר. אם זה קורה בדרך כלל אפשר לזהות בחודשים הראשונים אחרי הניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנורית05/05/2011
בעלי הופנה למחלקה האורולוגית בבי"ח איכילוב ע"מ לעשות בדיקות שונות, בין השאר נאמר לו שעליו לעבור ניקוז הכיליה.
האם הבדיקות הרשומות מטה כוללות גם ניקוז, משום-מה אינני רואה זאת כתוב?
L9248 - בדיקת רופא אורולוג
52204 - ציסטואורתרוסקופיה עם ביופסיה
88305 - פתולוגיה, בדיקת מאקרו ומיקרוסקופיה
תודה מראש
נורית.
נ.ב. - מאחר שהם בעיצומים/שביתות - אין מענה בטלפון !!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר גאזי פארס05/05/2011שלום רב,
הבדיקות שציינת לא כוללות ניקוז כליה.
החלמה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה
נורית05/05/2011בכל זאת, מה עלינו לעשות ? הם אינם עונים בטלפון ! לא ניתן ליצור איתם קשר .
לדעתנו, ניקוז הכליה הוא חשוב ביותר .איך הם מרשים לעצמם להתעלם מבקשת הרופא ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפידידימיטיס??אבי04/05/2011
שלום רב,
אתמול אובחנתי כסובל מאפידמימיטיס. זאת לאחר שבמשך כ-4 ימים סבלתי מכאב עמום באשכים (לא משויך לאשך מסוים). נבדקתי על ידי אורולוגית, אשר מצאה כי אני סובל מכאב באפידידימיס הימני. זהו הממצא היחיד שהיא מצאה. במכתב שלה היא מציינת שאין כל גודש, גושים או כל ממצא אחר. לכן השאלה שלי היא - האם אפידידימיטיס יכול להיות מאובחן על סמך כאב במישוש בלבד וללא כל סימן חיצוני התומך בממצא כגון נפיחות, חום, הפרשות מאיבר המין, קשיים או צריבה בהטלת שתן, אדמומיות, גודש באפידימיס, גושים?
ועוד דבר - למרות שציינתי בפני הרופאה כי אני במערכת יחסים מונוגמית מזה 3.5 שנים, הופניתי לבדיקות לגילוי מחלות מין וקיבלתי אנטיביוטיקה לטיפול במחלות אלה עוד בטרם נערכו הבדיקות. אני משוכנע כי חברתי לא קיימה יחסים מחוץ למערכת וגם אני לא. האם הטיפול הוא נכון בנסיבות? ומה הוא הסיכוי שמדובר במחלת מין (על סמך הסימפטום הבודד של כאב) ואם כן, מה הסיכוי שמישהו מאיתנו נדבק בה לפני תחילת הקשר ביננו, ללא ידיעתו
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפידידימיטיס?? - תגובה
ד''ר יואל מץ04/05/2011שלום אבי
התמונה של אפידידימיטיס שאתה מתאר הינה תמונה מלאה של מחלה ברורה כפי שמתוארת בספר או באינטרנט -כנראה משם קיבלת את התאור.
בברפואה יתכנו מצבים שונים כולל אפידידימיטיס אולי בשלבים המוקדמים של התפתחותו, בהם התמונה לא כוללת את כל הסימנים של המחלה ומסתמכת לעתים קרובות על בדיקה קלינית והניסיון של הבודק. לכן אינני יכול לשלול את האבחנה של הרופאה. בכל מקרה אם המצב לא יחלוף או תהיה החמרה יש לפנות שוב להבדק.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפידידימיטיס??
אבי05/05/2011ד"ר מץ שלום ותודה על התשובה המהירה.
ייתכן ולא הייתי ברור מספיק בשאלתי. לא התכוונתי לכך שהיו צריכים להופיע כל התסמינים כמו בספר.אולי אחדד את השאלה - האם זה סביר שלאחר כ-4 ימים של כאבים, האפידידימיס היה בשלבים מוקדמים? אם אינני טועה, בספרות כתוב שהתסמינים בד"כ מגיעים לשיאם בתוך 24 שעות מתחילתם. לפיכך שאלתי היא, האם זה סביר שאפידידימיטיס הוא אבחנה סבירה לאור העובדה שלא היה כל תסמין אחר שהוא במשך 4 ימים.
אני מנסה לדלות את המידע הואיל ותוצאות הבדיקות שעשיתי טרם הגיעו ואני מוטרד מאוד. אנא דעתך האםמ זה סביר שזוהי האבחנה לאור התיאור שלי.
בתודה מראש,
אבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתת יותרת אשךיותם04/05/2011
שלום רב,
אני בן 25 מצב בריאותי תקין ,
סובל מדלקות ביותרת אשך ימין שבאות לסירוגין בערך 2-3 פעמים בשנה, מגיל 12.
הדלקת עוברת לאחר מנוחה רבה, אך כמובן שפוגעות האיכות החיים , עקב אילוצים של לשכב במיטה והימנעות מדברים רבים.
לאחרונה סבלתי מדלקת עקשנית במיוחד שסירבה לעבור כבר חצי שנה אשר כללה כאבים חזקים ביותרת אשך ימין. לאחרונה חל שיפור והכאבים מינימאלים.
אני שוקל לעבור כריתת יותרת אשך ימין עקב ההידלקויות החוזרות והנשנות.
עברתי את כל הבדיקות שניתנו לי: בדיקות דם, PCR,תרביות שתן וזרע - כולם יצאו שליליות.(מה שמאוד מסתכל כי לא מוצאים את הסיבה)
באולטרסאונד- נמצאה דלקת ביותרת האשך הימנית, ציסטה קנה מאוד בראש היותרת, ומעט מאוד נוזל סביב אשך שמאל. מבלד זאת הכל תקין.
כמו כן טופלתי בדוקסילין וארקוקסיה שנתנו הקלה זמנית בלבד.
רציתי לשאול האם כדאי לעבור את הניתוח להסרת היותרת הבעייתיתית , האם ישנו טיפול שיכול לעזור לי מלבד הניתוח, וכן מה הם הסיכונים של הניתוח?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתת יותרת אשך - תגובה
ד''ר יואל מץ04/05/2011שלום דניאל
לא הייתי נחפז בגיל 25 לעבור ניתוח של כריתת יותרת האשך . ניתוח כזה יכול לפגוע בפוריות במידה מסוימת .אני גם לא בטוח לחלוטין שהבעיה של הכאבים תפטר!הייתי ממשיך בטיפול שמרני , כולל החלפת סוג האנטיביוטיקה ובדיקה נוסםת של האורולוג.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יותם04/05/2011מדוע יש לקחת אנטיביוטיקה אחרת נוספת אם לא נמצא אף חיידק בבדיקות השונות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה אורולוגיתאבי04/05/2011
שלום רב אני בן 30 במשך כחצי שנה יש לי שתן צהוב מאוד ורע רח שיוצא ממנו אם זה בוקר ואם זה ליליה עשיתי בדיקות שתן הכול תקין אני שותה הרבה וזה עדין נמשך רציתי לשאול איזה בדיקות אני יכול לעשות ומה הבעיה מצד שלך הרופא
אבקש תשובה בהקדם והתיחסות מקצועית לבעיה כמו שאתם תמיד עוזרים ותומכים תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה אורולוגית - תגובה
ד''ר יואל מץ04/05/2011שלום אבי
לשתן ,המכיל חומרי פסולת של הגוף בדרך כלל אין ריח נעים .הריח משתנה בהתאם לריכוז המרכיבים השונים של השתן ובנוכחות זיהום . לרוב בדיקת שתן לכללית ותרבית והעדר הפרעות במתן השתן מספיקים על מנת לשלול בעיה משמעותית. על מנת להשלים את התמונה רצוי לבצע בדיקות דם כלליות. בכל מקרה תתיעץ עם נפרולוג מומחה .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופהאירית03/05/2011
אני בת 52 שנה סובלת מתכיפות במתן שתן.
נעשו בדיקות כולל ציסטוסקופיה בהרדמה+ביופסיות+הרחבה והכל תקין.
המצב מעט השתפר עם עליות וירידות.
אני כרגע נוטלת פרודניזון לטיפול בדלקת בפרק 40מ"ג לשלושה ימים(נטלתי יום אחד בנתיים)ואח"כ יומיים 10 מ"ג
ועוד כשבועיים 7.5 מ"ג.
יש לי תכיפות במתן שתן ואני לא יודעת אם זה אכן מהתרופה או ממצבי שעדיין לא מושלם.
מה אתם מציעים לי לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין06/05/2011לא מכיר תופעת לוואי של פרדניזון כתכיפות בשתן. בכל מקרה את חייבת להשלים את הטיפול ואז תדעי האם זה קשור או לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת שלפוחית שתן-נשיםלירון30/04/2011
דלקת די חוזרת,בת 50. לאחרונה גם נאלצתי להשתמש בזינת כי אופלודקס לא הספיק.
1.איך מבצעים טיפול תרופתי מונע?
2. האם יכול להדביק את בן הזוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת שלפוחית שתן-נשים - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין30/04/2011ישנה תשובה בסטרמד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידרוצל לאחר ניתוחאין שם29/04/2011
שלום רב,
היום עברתי ניתוח וריקוצל דו צדדי וחזרתי הביתה בשעה 16:00 בערך, הניתוח עבר בהצלחה, אך לאחר כמה שעות שמתי לב שיש נפיחות בשק האשכים והלכתי למיון- שם נבדקתי ע"י כירורג כללי ובבדיקתו יש חשד להידרוצל, אין כאבים בשק האשכים- בשני החתכים שדרכן בוצע הניתוח יש כאבים שאני יכול להתגבר עליהם גם ללא משככי כאבים.
האם עדיין יש מקום לדאגה?
אמרו לי בעת השחרור מהניתוח שצריך לחזור ביום רביעי הקרוב לאורלוג כדי להוריד את התפרים.
רציתי לדעת לגבי הידרוצל- האם רק ניתוח יפתור את הבעיה? או שייתכן שהנוזללים ייעלמו עם הזמן?
רציתי גם לדעת כמה זמן צריך להישאר בבית לאחר הניתוח הוריקצל? כלומר כמה זמן מנוחה בבית? וכמה זמן לאחר הניתוח ניתן לקיים יחסי מין / אוננות?
אשמח לקבל את עזרתכם
אני בן 25
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידרוצל לאחר ניתוח - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין30/04/2011כל השאלות רצוי לשאול את המנתח .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץאמיר28/04/2011
לאחר ניתוח רדיקאלי של הערמונית לפני 8 חודשים ממוקד ללא פריצה ,שוליים נקיות,psaאחרי 3 חודשים 0.09 .אחרי 6 חודשים 0.21. אחרי 8 חודשים 0.26 מה משמעות התשובות ומה דעתכם בהמשך. נטילתי סיאליס 5 מ"ג יום יומי,20 מ,ג לפני מגע מיני עדין אין זקיפה חזקה והשאלה האם צריך להמשיך בנטילת סיאליס יומי?האם באוננות יכולה לעזור בשיפור הזקיפה או לשקמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ - תגובה
ד''ר גאזי פארס29/04/2011בוקר טוב
ישנה עליה ברמת ה-PSA למרות שוליים שליליים.
ממליץ לך לפנות לאונקולוג לשקול טיפול קרינתי .
את הסיאליס אפשר להפסיק אם לא עוזר עד כה.
החלמה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטואורתרנורית27/04/2011
סליחה על הבורות - מה זה ציסטואורתרוסקופיה ?
ומה זה אומר ציסטואורתרוסקויה עם ביופסיה? האם מייד לאחר הבדיקה ניתן יהיה לקבל תשובה ? או שהביופסיה נשלחת לבדיקה נוספת ?
האם תוך כדי הבדיקה הפולשנית ניתן יהיה לפתוח חסימה באחת הכליות ?
ושאלה נוספת - איך ניתן להרגיע את הדיכאון שפקד את בעלי בעקבות בדיקה זו ובעיקר תוצאותיה?
אנא עזרו לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטואורתר - תגובה
ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום27/04/2011שלום נורית,
ציסטורואתרוסקופיה הינה בדיקה של השטופכה וכיס השתן בעזרת סיב אופטי. בבדיקה זו סורקים את השופכה וכיס השתן. בתום הבדיקה ניתן לדווח האם מראה המערכת תקין.
במהלך הבדיקה ניתן לקחת ביופסיות הנשלחות לבדיקה מיקרוסקופית. תהליך הבדיקה אורך 2-3 שבועות.
ניתן במהלך הבדיקה לצלם או אפילו להחדיר צינורית לשופכן - צינור המוביל מהכליה לכיס השתן אך לא ליטול ביופסיות או לבצע פעולה טיפולית. לצורך כך יש צורך במכשור ייעודי.
הבדיקה עצמה היא בדיקה שגרתית ופשוטה הכרוכה בסיכונים מועטים בלבד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה והעניינית - א
נורית27/04/2011אני לא כל כך הבנתי:
מצד אחד נאמר שניתן יהיה לקחת ביופסיה תוך כדי הבדיקה
ומאידך כתוב שלא ניתן יהיה לקחת ביופסיה תוך כדי הבדיקה.כי צריך מכשיר אחר.
אני מוצאת כאן דבר והיפוכו. לא ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה והעניינית - א - תגובה
ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום28/04/2011ניתן יהיה לקחת ביופסיה מכיס השתן.
לא ניתן יהיה לקחת ביופסיה מהשופכן או אגן הכליה אז זקוקים למכשיר ייעודי שנקרא אורטרוסקופ.
מקווה שכעת הדברים ברורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מודה לך על הבהרת התגובה
נורית28/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)