מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת זרעירון23/08/2011
שלום,
יש לי תוצאות של בדיקת זרע, האם זהו הפורום המתאים לקבלת חוות דעת עבור התוצאות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת זרע - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין23/08/2011רצוי לפנות למומחה בפוריות בד"כ זה רופא נשים שמתמחה בתחום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאמיר22/08/2011
מעונין לדעת האם נטילת הורמונים לטיפול בכישלון ביוכמי {10 כדורי קסודקס+2 זריקות ליקורן 11,25} יכולות לגרום להופעת סכרת.? סוכר לפני נטילת ההורמונים תקין 85 וכעת לאחר הזריקה השניה 150 אם כן ,האם זה יעלם בתום הטיפול ,ומתי?
תודה ובוקר טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין23/08/2011דיכוי טסטוסטרון יכול לגרום לגילוי סוכרת סמויה. כי מדובר בטיפול ממושך יש לפנות למומחה סוכרת לצורך איזון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התיעצותאמיר21/08/2011
רציתי לברר לגבי תופעות הלואי של מתן הורמונים מאחר ואחרי שקיבלתי טיפול הורמונלי הופיעו כאבים חזקים בשתי הכתפים ומיוחד בתנועה האם זה קיים ומה הטיפול ?ואם זה חולף אחרי הפסקת הטיפול? נבדקתי על ידי אורטופד שלא מצא בעיה אורטופדית.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התיעצות - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין23/08/2011רצוי לבדוק צפיפות עצם ובמידה וירודה לקבל טיפול משקם. לא רואה סיבה אחרת לכאבים אלו כתוצאה מהטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבן בכליהת19/08/2011
דר' דימיטרי אמר לי שהאבן שגילו לי בגודל 2.0 מ"מ תצא לבד.אני מקפידה על שתית מים מרובה בערך 2 עד 3 ליטר ליום.האם כשהאבן תצא יהיו לי כאבים ? האם הנוזלים הרבים מוציאים אותה החוצה או מה?איך היא אמורה לצאת החוצה אם לא?איך מונעים הווצרות אבנים נוספות?אני מבינה שהאבן נוצרה בגלל עודף סידן? האם זה קורה בגלל חוסר בנוזלים או בגלל בעיה אחרת בגוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבן בכליה - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין23/08/2011בד"כ תהליך פליטת אבן לא מלוא בכאבים ואפילו לא נרגש. שתיה מוגזמת לא משפרת סיכוי לפליטת אבנים. כדי להבין סיבה להיווצרות אבנים יש לבצע בירור שכולל איסופי שתן למלחים שונים ועם תאות לפנות או לאורולוג או לנפרולוג כדי לקבל המלצות למניעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות חוזרותת18/08/2011
יש לי דלקות חוזרות בשתן כבר 3 שנים.זה קורה יותר אחרי קיום יחסי מין.אני נשואה.אם אני לא שותה הרבה מים על הבוקר אני ישר מרגישה צריבה בנרתיק.בנוסף, אני מרגישה בדר"כ שאחרי שאני מנגבת לאחר עשיית הצרכים....כשעתיים אחר"כ אני מרגישה ששורף לי שפי הטבעת וכאילו שמשהו משם עובר לפי השופכה שלי.אני מאוד מקפידה לנקות היטב ומקפידה על כיוון הניגוב.מה עושים כדי לא לקחת אנטיביוטיקה כל החיים?חמוציות לא עוזרות לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקות חוזרות - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין23/08/2011שתיה רבה ואנטיביוטיקה מונעת סביב יחסי מין זה הפיתרון. ניקיון יתר לא מונע זיהומים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותאבי17/08/2011
שלום רב,
אני בן 29 ..אני חושב שלקראת גיל 15 אם זיכרוני לא מטעה אותי ראיתי על הפין 2 בליטות עגולות קטנות (בצד אחד מעט גדולה יותר) לפני איזור הכיפה( אני לא יודע אם זה נקרא עורלה או עטרה בלשון מקצועית, כלומר לכיפה) ..אני חושב שזה איזשהו חומר מוצק שהצטבר , אך זה לא יוצא..אני נימולתי כשהייתי תינוק . הבליטות האלו לא מפריעות לי - הבעיה אסטית בעיקרה..
שאלה שלי : מה הייתם ממליצים לעשות במצב כזה ? אני לא בטוח שזה דורש ניתוח - זה נראה כאילו אפשר להוציא את זה אם עושים חור קטן כי אז יוצא מזה חומר נוזלי לבן ..בעיקרון זה נשאר במצב המוצק אך כשיש חור קטן באיזור יוצא מעט חומר לבן מזה..שוב לא מדובר במצב דלקתי וברוך השם לא היו בעיות עד עתה ..פשוט מעניין אותי מה זה יכול להיות ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני רוצה להוסיף
אבי17/08/2011לא ניסיתי לעשות משהו בעצמי - אני לא נוגע באיזור הזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני רוצה להוסיף - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין23/08/2011ככל הנראה מדובר בבלוטת זיעה שנסתמה. למצב זה אין משמעות רפואית כל הזמן שאין זיהום או כאבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה אורודינמיתאלי16/08/2011
בבדיקה אורודינמית התגלו הממצאים הבאים :
1. עקומת השתנה ראשונה חסימתית ושארית שתן של 100סמ"ק
2. נפח כיס שתן תקין 342 סמ"ק
3. בזמן מילוי כיס השתן , אין עליית לחציםפתולוגית ואין התכווצויות לא רצוניות
5 תחושה תקינה
. הענות כיס השתנה תקינה6. חוסר יציבות ניכר של כיס השתן
7. במבחן P/F מפתח לחצים חסימתיים גבוהים ביותר עם עקומה שטוחה ביותר ושארית שתן של 210 סמ"ק
8. כיס שתן יציב עם חסימה משמעותית במוצאו.
האם מתוצאות בדיקה זו מקנים אחוזי נכות ואם כן כמה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה אורודינמית - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין16/08/2011הבדיקה לא מיועדת לקבוע נכות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפידידימיטיס וטיולים?מטייל חולה16/08/2011
שלום. אני לוחם משוחרר טרי. לקראת סוף השירות, פוניתי מהבסיס למיון לטובת בדיקת מה שנתגלה כאפידידימיטיס די חמור באשך הימני.
במהירות יחסית גבוהה קיבלתי טיפול מאורולוג בביה"ח שהחליט לתת לי טיפול אנטיביוטי ואנטי דלקתי של ציפרו ל-14 ימים, דוקסילין 10 ימים ונקסין.
בדיקת אורולוג נוסף לאחר אולטרה סאונד למחרת, אימתו את דעת הראשון:
"וריוקל 3 ממ ימין וריוקצל 2 ממ משמאל, כנראה ללא היפוך זרימה וללא ממצא רטרופריתונאום. אפידידימיס ימין מעובה! היפרמי. נפיחות וקושי באשך ימין".
את הטיפול התרופתי סיימתי במלואו, חל שיפור ניכר, כיום ללא כאבים.
שאלתי היא האם בעוד כחודש (כחודש וחצי לאחר המקרה) אוכל לטייל ללא חשש רפואי, טיול פיזי (לדוגמא שביל ישראל)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפידידימיטיס וטיולים? - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין16/08/2011לא אמורה להיות בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידרוצלה קל דו צדדיאנונימי14/08/2011
שלום אני בן 38 לפני כחודש ראיתי דם בזרע פעם אחת
עברתי אולטרסאונד ואלו התוצאות
שני אשכים בגודל ומרקם תקין \אפידידימים לא מעובים
אין עדות להיפרמיה
הודגם הידרוצלה קל דו צדדי
אין עדות לוריקוצלה
אשמח לתגובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידרוצלה קל דו צדדי - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין16/08/2011תשובת הסונר תקינה. בד"כ דם בזרע ממצא שפיר ולא דורש בירור כלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזל זרע בגוון חוםטלי14/08/2011
שלום,
לבן זוג מופיע בשבוע האחרון נוזל זרע בגוון חום, האם מדובר בבעיה רפואית או השפעה חיצונית כגון תזונה? האם יש צורך בטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזל זרע בגוון חום - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין16/08/2011אם זה סימן יחיד סבירות נמוכה שמדובר בבעיה רפואית משמעותית. אפילו כשרואים דם בזרע בד"כ לא מדובר במחלה מסוכנת ולא מקובל לבצע בירור מעמיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שערית השתן כ-150 ס"סגבי13/08/2011
שלום.
. יש לי שלפוחית השתן עם דפנות דקות ומעובות וטרביקולציות גסות בגלל שערמונית שלי היתה חוסמת. לפני יותר משנה עברתי קריתה חלקית של ערמונית ומאז עדיין יש לי שערית השתן כי150 ס"ס ומתן השתן לפעמים חלש.חוץ מזה מרגיש בסדר. לפני שבוע עברתי ציסטוסטופיה ורופא אמר שערמונית ושופכה לא חוסמות. האם יש מקום לדאגה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שערית - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין16/08/2011לא נראה שצריך לדאוג. בסה"כ ההתרוקנות סבירה ואם אין יותר חסימת השופכה אין סיבה שהמצב ידרדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבן בכליהת12/08/2011
שלום.אני בת 37.גילו לי באולטרסאונד אבן בגודל 2.0 מ"מ בכליה הימנית.זו הפעם הראשונה שיש לי דבר כזה ואני מבקשת לברר בבקשה את הפרטים הבאים:
האם בגודל כזה האבן תוכל לצאת בקלות מהשתן או שהיא עדיין תהיה מלווה בכאבים?האם כדור כמו נורופן יכול להקל בכאבים כאלו?
מה אפשר לעשות כדי להמיס את האבן?
מה אפשר לעשות כדי שהאבן תצא מלבד שתית נוסלים מרובה?
אחרי כמה זמן עליי לעשות בדיקה חוזרת כדי לראות אם האבן יצאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבן בכליה - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין16/08/2011אבנים בגודל עד 5 ממ' בד"כ נפלטות לבד בלי טיפול כלשהו ולכן לא מקובל לטפל בהן אלא רק לעקוב ע"י בדיקת סונר פעם ב-6-12 ח'. אבני סידן ורוב האבנים מסוג זה לא ניתנות להמסה. רצוי להתמיד בשתיה רבה - לשמור על שתן שקוף ומדולל ולהיות במעקב אורולוגי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה דר' דימיטרי ו...
ת16/08/2011האם כשהאבן תצא החוצה אני ארגיש כאב כלשהו? האם אני אמורה לראות משהו בשתן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התיעצותאמיר12/08/2011
רציתי לברר ב'קשר לסיכוי ההצלחה לגבר בן 58 בריא לפני שנה סרטן הערמונית ממוקד לא עבר את הקופסית גליסון 3+4 {psa לפני הניתוח 5.6} שולים נקיות עקב כישלון ביוכמי psa לאחר 3 חודשים מהניתוח 0.09 אחרי חצי שנה 0.19 ואחרי 9 חודשים 0.26 לאחר התיעצות עם אונגולוגים קיבלתי 10 כדורי קסודקס ושתי זריקות לוקרין 11.25 ומועמד ל33 הקרנות בסוף החודש מבקש מפורם מכובד זה לדעת את סיכוי ההחלמה לאחר טיפול זה לדעת האונגולוג טיפול זה מחסל את המחלה ומבריא לגמרי. האם יתכן והגידול יחזור,תוך כמה זמן מהקרנות ניתן לדעת אם המחלה הסתימה..? האם תופעות הלואי מהורמונים נעלמים כמו החשק המיני שנעלם.גלי חום,השמנה איזור הבטן...????????
תודה מראש ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התיעצות - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין16/08/2011הטיפול מיועד לריפאוי מלא מהסרטן, תופעות לוואי של טיפול הורמונאלי חולפות תוך כ3-6 ח' מזריקה אחרונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי PSA גבוההים מהנורמהOM12/08/2011
מזה שבוע וחצי אני סובל מסחרורות , כאבי ראש , לחץ באזור המצח ואף ,צמרמרות קור למרות שעכשו קיץ עם או בלי חום ,בדיקת חום מקיסמלית 38.2 ,לעתים צמרמרות הקור גם בלי חום גורמות לי להתכסות במספר שמיכות ולהתחפר במיטה עליי לציין כי לפני שבוע וחצי ליוותי את אימי לביה"ח ומאז התחילו אצלי הסיפטומים הכוללת גם דלקת עיניים (קיבלתי טיפול של MAXITROL ,לפני שבוע פניתי למר"ם לא נמצאו בעיות בבדיקות דם ותרבית השתן ,הופנתי לבדיקת אולטרסאונד מחשש לבעיות לאבנים בכליות (כי היו לי בנוסף מיחושים בגב אחורי )ודרכי השתן ,במקביל הזמנתי בדיקה אצל אורולוג כוון שבשנה האחרונה יש לי בעיות במתן שתן ,דחיפות במתן שתן וכאבים בעת פליטה בקיום יחסי מין ,אני אדם בריא בדר"כ בן 46 ופעם אחרונה שראיתי רופא באופן כללי זכורה לי לפני כ- 3שנים ,אז אמרתי לעצמי עם כבר בעיות לבדוק את הכל ,האורולוג אבחן ב-US פרוסטטה ובקש מחדש בדיקת דם לבדוק שוב שתרבית שתן תקינה , קיבלתי לפני מספר שעות את הממצאים ולחדתי גילתי ערכי PSA =21 החורגים מאד מהנורמה ובנוסף חריגה גם של ה-
ERYTHROCYTES=50 , חשוב לציין שאין לי כאבים באזור החלציים אלא רק בקצה הפין וצריבה בעת מתן שתן שכולם כפי שקראתי בפורום הסיפטומים עשויים להסביר על גדילה הערמונית השאלה שלי האם אני צריך בדחיפות לפנות למיון או לחכות עד יום ראשון להמלצת האורולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי PSA גבוההים מהנורמה - תגובה
ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום15/08/2011שלום לך,
על סמך התיאור שלך עולה החשד לדלקת הערמונית.
דלקת זו יכולה גם להסביר את העליה בערכי ה - PSA.
יש להבדק ע"י אורולוג מומחה וקרוב לודאי להתאים טיפול אנטיביוטי שלאחריו יש לחזור על בדיקת ה - PSA.
ההחלטה על המשך הבירור תהיה על סמך התרשמות האורולוג בבדיקתו ותוצאות הבדיקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת צלקת - כיצדאני12/08/2011
איך מסירים צלקת ארוכה ומכוערת, עור כהה מאוד, מעט מכווץ, מעל הפין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת צלקת - כיצד - תגובה
ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום15/08/2011שלום רב,
הטיפול בצלקת יכול להיות ע"י ניתוח נוסף או טיפול בהזרקת חומרים שונים לצלקת.
הכתובת לטיפול שמרני הוא פלסטיקאי שרצוי שיעבוד בצמוד לאורולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)