מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טוביאז 8 מ"גחנה26/07/2011
אחרי כמה זמן מתחילה תרופה להשפיע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טוביאז 8 מ"ג - תגובה
ד''ר יואל מץ28/07/2011שלום חנה
התרופה משפיעה די מהר . תוך ימים ספורים מרגישים באפקט המירבי.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבנים בכליה ותופעות לוואי ?רן24/07/2011
ד"ר שלום,
הייתה לי אבן בכליה (חסמה את היציאה אל השופכן) במשך כשבועיים במהלכם לקחתי תרופות רבות, ועפ"י ה c.t. היא כנראה יצאה כבר לפני 5 ימים (למרות שלא הרגשתי ביציאה). ביומיים האחרונים יש לי לחץ בלתי פוסק להתפנות - בתכיפות של כל 5 דקות. האם זה נורמלי ? מתי זה אמור לעבור והאם אני יכול או צריך לעשות משהו בנדון ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבנים בכליה ותופעות לוואי ? - תגובה
ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום28/07/2011שלום רן,
תכיפות במתן שתן כפי שמתוארת אינה תקינה.
הסיבות האפשריות הן - דלקת , אבנים לאורך הדרך או קושי בהתרוקנות.
ממליץ לפנות לרופא לביצוע בדיקות ראשוניות כולל שתן כללית ותרבית וסונר דרכי שתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבני כליות - גזירה משמיים ?יס.21/07/2011
למומחי - מלאכי אורולוגית "כרמל" שלום רב.
אני מוכר לכם מניתוחים שעברתי אצלכם בשנת 2010 . ניתוח TURP מוצלח ביותר בידיו האמונות של המלאך דר. פארס אשר שולב עם שליפת אבן גדולה מכיס השתן וכמו כן שני ניתוחי PCNL בידיו האמונות של הוירטואוז דר. מץ.
בבדיקת US שעברתי לפני כשבועיים , פחות משנה וחצי לאחר ה PCNL האחרון בו רוסקו שתי אבנים גדולות.
לתדהמתי , הפענוח מדווח אודות שתי אבנים בגביעים התחתונים של הכליה אשר נותחה לפני שנה , ללא מידע על גודל האבנים.
בירור מטבולי שנערך ע"י דר. רודוי מ"לין" לא מצא כל בעיה מטבולית , השתן שלי מדולל כדבעי ומופרש בכמות ממוצעת של יותר משלשה ליטר ביום.
כיצד התגבשו אבנים חדשות בגדל משמעותי בזמן כל כך קצר ?.
האם שוב PCNL ?
בהערכה עמוקה
י.ס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבני כליות - גזירה משמיים ? - תגובה
ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום26/07/2011שלום לך,
אכן ישנם אנשים עם נטיה מוגברת לייצור אבנים.
אני מבין כי בוצע בירור מטאבולי שלא העלה דבר.
יש להמשיך במעקב האורולוגי המתמיד.
לגבי הטיפול באבנים הקיימות נא לפנות בהקדם לד"ר מץ לתכנון הפעולה.
אין הכרח בביצוע PCNL בכל מקרה אלא הטיפול יקבע על סמך גודל האבנים ומיקומם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתן בלילהיוד19/07/2011
אני בן 45 ובשלוש השנים האחרונות אני מתעורר כל לילה לפעמים שלוש פעמים להשתין, כל שעתיים שלוש כך גם ביום, לדעתי כמות השתן לא תמיד קטנה, רופאת משפחה הפנתה אותי לסיטי וגודל הערמונית שלי תקין.
אני סובל מההתעוררויות בלילה וגם מודאג, מה יכול להיות אם גודל הערמונית תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתן בלילה - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין20/07/2011יש לשלול סיבות רפואיות כלליות כמו סוכרת, אי ספיקת לב. הסיבה השכיחה היא שיבוש בתיזמון הפרשת שתן ע"י כליות מיום ללילה אשר נקראה NOCTURNAL POLYURIA. יש למלא יומן רישום כמות שתן לפי שעות וגם רישום שתיה במשך יממה ועם היומן לפנות לאורולוג לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגיוני מאד, תודה.
יוד20/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפיכה לא סדירהעמי19/07/2011
בן 60, לאחרונה בעת אורגזמה אין שפיכה וזה מדאיגני מה הסיבות ?
בברכה,
עמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפיכה לא סדירה - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין20/07/2011אם חש אורגזמה ולא רואה נוזל שפיכה ההסבר הכי שכיח שהנוזל נשפך לתוך כיס השתן ויוצא עם השתן בהמשך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התיעצותאמיר17/07/2011
רציתי לברר לגבי תופעות הלואי של מתן הורמונים כטיפול משלים בגלל כישלון ביוכמי כגון גלי חום,השמנה,פגיעה קשה בחשק המיני וביכולת הזקיפה ,האם תופעות אלו נעלמות באיזה שלב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התיעצות - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין20/07/2011כל הזמן שמקבלים את הטיפול התופעה נמשכת ולכן מקובל לטפל בשטיה אינטמיטנטית - טיפול לכן מקובל לטפל בשיטה אינטמיטנטית- טיפול במשך כ- 9-12 חודשים והפסקה עד עליה חוזרת של PSA ושוב טיפול עד ירידת PSA ללא מדיד. גישה זאת מאפשרת לצמצם את תופעות הלוואי של הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הפין נהייה קטן יותר בגיל מסוייםבר17/07/2011
שלום רב!
תגידו שזו פרנויה אבל לי נראה שהפין ניהיה קטן יותר בשנים האחרונות (אני בן 55)
האם יש לזה תימוכין מדעי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הפין נהייה קטן יותר בגיל מסויים - תגובה
ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום17/07/2011שלום לך,
החלק הגלוי של הפין יכול להתקצר עם העליה במשקל או עם התרכזות השומן באזור שמעל לאיבר המין.
כמו כן לעתים נפיחות של המפשעות או שק האשכים יכולה לגרום לכך.
איבר המין עצמו לא אמור להתקצר . יתכן שעוצמת הזיקפה משתנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל
ערן26/07/2011אבל כתוב בכתבה פה באתר:
"בנוסף להצטמקות החלק הנראה לעין (שהיא הפיכה), הפין נוטה להפוך קטן יותר בפועל, ובאופן בלתי הפיך. הירידה - גם באורך וגם בעובי - היא בדרך כלל לא דרמטית, אבל עשויה להיות מורגשת. "אם אורך איבר המין הגברי במצב של זיקפה הוא 15 ס"מ, כאשר גבר נמצא בשנות ה- 30 לחייו, אורכו יכול להיות 13-14 ס"מ כאשר אותו גבר מגיע לשנות ה-60 או ה-70 שלו"
http://www.beok.co.il/Category/Article/11418* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלפוחית שתם בעלת קיבולת125סמקנגרין מרקו14/07/2011
בבדיקה דופן השלפוחית מעובה כנראה עקב טרבקולציה
ערמונית4.7X3.6X4.5
שארית שתן30סמק
psa תקין
מה משמעות הטרבולציה
מטופל הרבה שנים בXATRAL* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלפוחית שתם בעלת קיבולת125סמק - תגובה
ד''ר גאזי פארס15/07/2011הטרביקולציות נגרמונת בעקבות עבודה מאומצת של השלפוחית הנגרמת בשל חסימה במוצאה (מן הסתם מערמונית מוגדלת) . זה מצביע על כך שהקסטראל איננו מספיק בכדי לפתור את הבעיה.
קיבולת 125 סמ"ק היא קטנה כנראה מאותו מנגנון .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלפוחית שתם בעלת קיבולת125סמקנגרין מרקו14/07/2011
בבדיקה דופן השלפוחית מעובה כנראה עקב טרבקולציה
ערמונית4.7X3.6X4.5
שארית שתן30סמק
psa תקין
מה משמעות הטרבולציה
מטופל הרבה שנים בXATRAL* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלפוחית שתם בעלת קיבולת125סמק - תגובה
ד''ר גאזי פארס15/07/2011הטרביקולציות נגרמונת בעקבות עבודה מאומצת של השלפוחית הנגרמת בשל חסימה במוצאה (מן הסתם מערמונית מוגדלת) . זה מצביע על כך שהקסטראל איננו מספיק בכדי לפתור את הבעיה.
קיבולת 125 סמ"ק היא קטנה כנראה מאותו מנגנון .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתי שמח - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין25/01/2012ערמונית מוגדלת לא דורשת טיפול אם אינה מפריעה להטלת שתן. אם כן אז תלוי במידת ההפרעה - מתחילים מטיפול תרופתי ואם אינו יעיל ממשיכים בטיפולים פולשניים - ניתוחים דרך שופכה או ניתוחים פתוחים אך הכל תלוי במידת התסמינים וגודל הערמונית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שתן עקב דלקת חוזרת בדרכי השתןד''ר יורם דקל - מנהל הפורום14/07/2011
עשיתי בדיקת שתן עקב דלקת בדרכי השתן אשר חוזרת קבוע אחת לחודש. יש שם 4 שורות של בדיקה בשם:
SEDIMENT RBC - <1
SEDIMENT WBC - 19.00 HPF
SED. BACTERIA +1
SEDIMENT MUCOUS +3
מה הוא הפיענוח בבקשה ומה בודקים פה ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שתן - תגובה
ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום17/07/2011שלום לך,
זוהי בדיקה של משקע השתן לאחר סירכוז בצנטריפוה.
במשקע יש כדויות דם לבנות וחידקים היכולים לרמז על זיהום בדרכי השתן.
הטיפול יקבע על סמך תשובת תרבית השתן שודאי נשלחה במקביל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בפיןאביעד13/07/2011
לד"ר שלום.
מספר ימים שאני נותן אני סובל בכאב בבסיס הפין משמאל שמקרין למפשעה שמאלית.
בבדיקת שתן שעברתי אין חשד לדלקת.
ממה יכול לנבוע כאב זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בפין - תגובה
ד''ר יואל מץ14/07/2011שלום אביעד
על מנת להחליט יש צורך בפרטים אנמנסטים נוספים ובדיקה פיזיקאלית . אנא תקבע פגישה עם אורולוג מומחה .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בשנה וחצי בלוטת הערמונית שלי קטנהאמפיוגה13/07/2011
שלום אני בן 52 ב-7 שנים האחרונות בלוטת הערמונית שלי גדלה בצורה שפירה,
לפני 3 שנים גודלה היה 53 לפני שנה וחצי 62 והשבוע נבדקתי פעמיים וגודלה היה 39 בלבד,אני לוקח קסטרל 10 מג מספר שנים,כיצד יתכן שהבלוטה קטנה והאם זה קשור בפעילות גופנית חדשה שהוספתי בשנה האחרונה,תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשנה וחצי בלוטת הערמונית שלי קטנה - תגובה
ד''ר יואל מץ14/07/2011שלום אמפיוגה
אינני מאמין שהערמונית שלך קטנה באופן ספונטני . קסטרל אינה גורמת להקטנת הערמונית . לדעתי אחת המדידות של גודל הערמונית שגויה , כנראה האחרונה. אני ממליץ לחזור על אולטרהסאונד.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לדר '' מץ
אמפיוגה14/07/2011תודה רבה על התשובה ,הענין הוא שתמיד אותה רופאה עושה את האולטרה סאונד
ובגלל התוצאה השונה חיכינו 20 דקות ואז עשתה בדיקה שניה ויצאה אותה תוצאה.
בברכה אמפיוגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה במישוש אשך שמאלרמי13/07/2011
לפני מספר ימים,במישוש אקראי של האשכים,הרגשתי בליטה קטנה אולי משהו כמו בגודל פחות מראש גפרור, על איזור קצה האשך השמאלי
מה זה יכול להיות...?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליטה במישוש אשך שמאל - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין13/07/2011חשוב שאורולוג יבדוק אותך ותוכל לקבל תשובה במקום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבליטה במישוש אשך שמאל - תגובה
ד''ר יואל מץ14/07/2011שלום רמי
יתכן שלממצא שאתה מתאר אין משמעות אבל כל גוש אפילו קטן באשך צריך להבדק על ידי רופא. אני ממליץ לקבוע בדיקה אצל אורולוג מומחה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לאחר ניתוחמשה12/07/2011
שלום
לפני שלושה שבועות עברתי ניתוח ציטוסקופיה לכריתה של גידול בכיס השתן,הגידול היה שפיר,לאחר אשפוז של ארבעה ימים עם קטטר שוחררתי לביתי עם תחושה של בטן נפוחה (כמו גזים)לאחר כשבוע התחיל לי דימום בשתן עם קרישי דם שנמשך כמעט שבועיים,נכון לעכשיו הדם הפסיק אבל עדיין יש לי כאבים באזור הבטן התחתונה ומשמאל לטבור כמו כן הבטן עדיין נפוחה וקשה אני פשוט לא יודע מה לעשות הייתי שמח לקבל ממכם עזרה ,תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לאחר ניתוח - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין13/07/2011צריך לפנות לב"ח שעברת את הניתוח ולעבור מספר בדיקות שיגלו את המקור לכאבים ונפיחות הבטן. ממליץ לעשות את זה בהקדם האפשרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאמיר10/07/2011
רציתי לברר לגבי נטילת הורמונים קסודקס +לוקרן האם מביאים לעליה במשקל מאחר ולא חל כל שינוי בהרגלי האוכל שלי ומבצע הליכה יום יומית 50 דקות 5 פעמים בשבוע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום11/07/2011שלום נסים,
אכן ההנחה שלך נכונה ומדוייקת.
אחת מתופעות הלואי של הטיפול ההורמונלי אתו ציינת הוא עליה במשקל.
יש צורך בשינוי נוסף באורח החיים כדל להתגבר על בעיה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)