מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מורסות באשכים אולטרה סאונדיוהן16/05/2018
היי לפני יותר מחודש גילו מורסות באשכים לאחר נסיונות כושלים של אנטיביוטיקה דרך הפה. נתנו לי עירוי דרך הוריד למשך 3 ימים. יום למחרת הרופא בדק ביד ואמר שאין שום דבר. ושהכל נעלם. אבל באולטרה סאונד עדיין רואים שיש. אז על מה לסמוך?
יש עדיין כאבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן17/05/2018שלום יוהן
לרוב ממצאים באשכיים נספגים בסדר גודל של שבועות וכך גם הכאבים ולכן נדרשת סבלנות. אם אין החמרה בכאבים והיעדר חום, ניתן לחזור על הסונר בעוד 8-10 שבועות על מנת לוודא מגמת נסיגה. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמורסות באשכים אולטרה סאונד
יוהן17/05/2018הכאבים היו לאחרונה בעיקר בשמאל. והמורסות היו בימין אבל לאחרונה חזרו הכאבים בצד ימין זה יכול להעיד על משהו ?
ויש מצב שהכאבים ישמכו רק עד שהמורסות יעלמו באמת או שזה יוכל לקרות שהן עדיין נמצאות?
והם מותר לעשות הכל כמו הליכה ריצה הרמת דברים. נגינה גיטרה תופים. וגם פעילות מינית במצב הזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר בוריס פרידמן20/05/2018שלום יוהן
אפשר לחזור בהדרגה לכל פעילות כולל נגינה בתופים ופעילות גופנית. הכאבים עלולים להיות מסיבות שונות ומגוונות וללא קשר למורסות. באם תחול החמרה בכאבים, נדרשת בדיקה אורולוגית חוזרת. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידרוצלה בעקבות דלקת באשכיםאלון16/05/2018
האם הידרוצלה יכולה להיווצר כתוצאה נדלקת שהייתה לי באשכים? והאם היא נספגת בסוף או מתפתחת.?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן17/05/2018שלום אלון
דלקת אכן גורמת לבצקת מקומית שיכולה להתפתח להידרוצלה. ברוב המקרים היא נספגת בהדרגה במהלך של מספר חודשים, אך במיעוט המקרים היא נשארת ואז יש להיבדק אצל אורולוג כדי להעריך טיפול בה שהינו כירורגי בלבד, ולרוב מומלץ באם היא גורמת לתסמיני כאב או הפרעה אסתטית ניכרת. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההידרוצלה דלקת
אלון17/05/2018אוקי יש לי כאבים בצד של ההידרוצלה. והיא התחילה ב16 למרץ השנה. יש מצב היום 17 למאי. יש עדיין סיכוי שהיא תיספג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר בוריס פרידמן17/05/2018שלום
יש סיכוי לספיגה בחצי השנה הקרובה. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההידרוצלה דלקת באשכים
אלון17/05/2018אוקי בתקווה שזה יקרה. אפילו שהיא קטנה יחסית.
מה יכול אבל לגרום לכאבים? הרופאים אמרו שאין כלום חוץ מההידרוצלה הקטנה הזאת. אבל למה זה עדיין כואב? יש מצב על אף שהדלקת עברה עדיין יש כאבים אחרי? והאם הם נגמרים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר בוריס פרידמן17/05/2018למתן תשובה מושכלת נדרשת בדיקה גופנית. אתה מוזמן לתאם תור ולהיבדק ואז ניתן לתת מענה לשלל שאלותיך. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההידרוצלה
אלון17/05/2018שכחתי לציין יש לי דרגה תת קלינית של וריקוצלה יש מצב שהנוזלים בצד של הוריקוצלה (שמאל) גורמים ללחץ עליה ואז יש כאבים? והאם טיפול בהידרוצלה יכול לטפל בכאב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר בוריס פרידמן20/05/2018שלום
דרגה תת קלינית של ואריקוצלה אינה מצריכה טיפול. הטיפול בהידרוצלה, רק באם בדרגה משמעותית וגורם להפרעה בתפקוד היומי. נדרשת בדיקת אורולוג להערכת הממצאים ולמענה על שלל השאלות. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול נכון לפרוסטטה-ערמונית מוגדלתאור16/05/2018
לפני כחצי שנה בעלי החל להתלונן על הפרעות בזרם השתן ועל השתנה מרובה יותר
עשה בדיקת דם של PSA ב8/2018 יצא 0.33/ng/ml
עשה US החודש ולהלן התוצאות:
ממצאים:
בדיקה על-קולית של דרכי השתן
כליה ימנית בגודל – 5.10 ס"מ
עובי,מבנה ואקוגניות הפרנכימה שמורים.
אין עדות לאבנים או הידרונפרוזיס.ציסטה פשוטה כ 5.1 ס"מ
כליה שמאלית בגודל - 10 ס"מ
עובי,מבנה ואקוגניות הפרנכימה שמורים.
אין עדות לאבנים או הידרונפרוזיס.ציסטות פשוטות עד 2.3 ס"מ
שלפוחית השתן בעלת קיבולת טובה עם דופנות חלקים.
ערמונית לא מוגדלת כ 30 ס"ס.
הרופא נתן לו קסטרל 5מ"ג פעם ביום ולא מי יודע מה עזר
התופעות עוד החמירו יש לו יותר דחף הוא מרגיש כל פעם שיש לו פיפי והוא מחזיק אותו וזה גורם לו אף לכאב מציק בקצה של הפין.
הרופא שמע את תלונותיו ונתן לו עכשיו עוד כדורים בשם SPASMEX 30MG
אני מעט מודאגת ולא סגורה על הטיפול שנתן.
אשמח לעוד הנחיות על מנת להיות בטוחים שקיבל טיפול נכון.
מודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן16/05/2018שלום אור
הטיפול בקסטראל נועד להרחיב את צינור השתן ולשפר תסמיני חסימה דוגמת הפחתת היסוס התחלתי, זרם שתן יותר רציף ופחות מקוטע, המנעות מטפטוף סופי ותחושת התרוקנות טובה.
הטיפול בספזמקס נועד להפחית הפרעות אגירה דוגמת המנעות מתכיפות, המנעות מצורך דחוף להטלת שתן ופחתת השתנה לילית. הטיפול המשולה הינו טיפול מקובל. אני ממליץ גם לבצע בדיקות שתן על מנת לשלול תהליך דלקתי וזיהומי שעלולים לגרום לתסמינים. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוסטטה-ערמונית מוגדלת
אור16/05/2018תודה רבה
אך האם ערמונית בגודל 30 באמת גדולה?
והאם על סמך US בלבד ניתן לקבוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר בוריס פרידמן16/05/2018שלום שוב
נפח של 30 סמ"ק אינו מצביע על ערמונית מוגדלת.
ההחלטה לגבי צורך בטיפול אינה על-סמך נפח ערמונית אלא על סמך התסמינים. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוסטטה-ערמונית מוגדלת
אור16/05/2018תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילת ערמונית בזמן קצר מאודאבי16/05/2018
בן 52, בריא לחלוטין.
לפני חצי שנה עשיתי בדיקת אולטרסאונד בעקבות בעיה במתן שתן, בה נמצא גודל ערמונית 24, כעת, בעקבות המשך בעיות במתן שתן, עשיתי בדיקה חוזרת בה נמצא שהערמונית בגודל 43 (PSA תקין, נמצאה אבן בכליה) מה הסיבות לגדילה מהירה כל כך של ערמונית? האם זה סימפטום בעייתי?
הוצע על ידי הרופאה לקחת תרופה (דודרט) בעלת אפקט כפול - הקטנת ערמונית והקלת השריר למתן שתן - אבל תרופה זו עם סימפטומים של אין אונות וירידה בלבידו (כאשר לפי ההתוויות בתווית של התרופה, גם אם מפסיקים לקחת אותה, האפקט של ירידה בלבידו ואין אונות עלול להישאר!) האם זה נכון? האם אני חייב לקחת אותה, כאשר שאר הבדיקות תקינות? מה ההשפעה אם לא אקח אותה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן16/05/2018שלום אבי
ההערכה של נפח הערמונית בסונר היא די סובייקטיבית ולכן הטווח יכול להיות רחב כחלק מצורת ודיוק המדידה. הטיפול התרופתי הינו בהתאם למידת התסמינים ולא בהכרח בהתאם לגודל הערמונית. באם התסמינים נסבלים, ניתן בהחלט להימנע בשלב זה מטיפול. תופעות הלוואי של התרופה לא בהכרח מופיעות ובהחלט לרוב נעלמות עם הפסקת טיפול. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר בוריס החקר עוד שאלה בבקשהיעקב14/05/2018
דר שלום
לגבי הטיפול האנטיביוטי וכפי שכתבת בצורה מאוד מובנת וברורה
יש לי שאלה לגבי ההבראה של הדלקת
אני היום אחרי שלושה שבועות לאחר תום לקיחת ה ציפורדקס... הסיפטומים כמעט נעלמו לגמרי ממש שארית של השארית
שאלתי ואני מקווה שאצליח להסביר נכון
במידה וחלילה חלילה האנטיביוטיקה לא עבדה מתי אני אמור להרגיש את ההחרפה?
היינו האם אחרי שלושה שבועות של שיפור ניכר ביותר עברתי את הנקודה של "הטיפול הצליח"?
כי אני כל היום מחכה להרגיש האם יש יחוש או אין מיחוש
מבקש סליחה מראש ותודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן15/05/2018שלום יעקב
אני שמח שאתה חש טוב ובמגמת שיפור. ככל שהזמן חולף, הסיכון להישנות התסמינים יורד ולאחר שלושה שבועות, הסבירות להישנות נמוכה ביותר. יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך על הכל !!
יעקב15/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר בוריס פרידמן15/05/2018יום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באשך שמאל אחרי דלקתמרטין14/05/2018
היי הייתה לי דלקת באשכים שעברה. אבל בצד ימין הכאב בקושי מורגש. אך בצד שמאל מורגש באופן תמידי וחזק מאוד. הרופא בדק אותי ואפילו מנהל מחלקה בבית חולים זיו בצפת והם אמרו שהם רואים שצד ימין תקין ואין שום דבר שם. אך בשמאל הם רואים הידרוצלה וריקוצלה קלים. והם טוענים שזה לא אמור לגרום לכאבים. אבל עדיין כואב בצד שמאל. מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן15/05/2018שלום מרטין
כאבים באשך עלולים להיות מסיבות שונות. לאחר זיהום הכאבים עלולים להימשך מספר שבועות או חודשים עקב דלקת תגובתית לזיהום. באם אין החמרה באודם או בנפיחות מומלץ ליטול משככי כאבים ובכל החמרה במצב הנוכחי - מומלץ להיבדק שוב אצל אורולוג. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים באשך שמאל.
מרטין15/05/2018אוקי וזה בסופו של דבר עובר מעצמו?
והאם קרח יוכל לעזור לזה לעבור מהר יותר?
האם מותר לעשות הכל אפילו אם כואב?
והאם כאבים באשכים יכולים להיות גם מחוסר פעילות?
והאם מותר לאונן במצב כזה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר בוריס פרידמן16/05/2018שלום מרטין
התהליך לרוב חולף אך בהדרגה.
הרמת שק האשכיים בערב עם שימוש במגבת קרה יכולה להפחית נפיחות וכאבים
פעילות גופנית והמנעות מישיבה ממושכת מול מסך המחשב מותרת ורצויה
גם אוננות מותרת
לפרטים נוספים ובאם יש החמרה - מומלץ להיבדק שוב אצל האורולוג. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים באשך שמאל.
מרטין16/05/2018אוקי. יש תווח זמן שזה לוקח עד שהכאבים נגמרים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר בוריס פרידמן16/05/2018השינוי הוא הדרגתי ומאד אינדיבידואלי כך שלא ניתן לנבא מתי ייפסקו. באם נדרש - לא להסס ליטול טיפול נוגד כאבים. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים באשך שמאל.
מרטין16/05/2018אוקי אז זה אומר שזה יוכל להימשך עוד שנה אפילו או שרק עוד כמה חודשים/שבועות?
תודה.
סליחה על השאלות הרבות.
אני כבר סובל ככה מפברואר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים באשך שמאל.
מרטין16/05/2018וגם שאלה נוספת איזה תחתונים צריך ללבוש רפויים? צמודים? איזה צורה של לבישת תחתון הכי טובה לכך שלא יגרום נזק בזמן הליכה או כאבים?
ד``ר בוריס פרידמן17/05/2018שלום מרטין - יש צורך לבדוק אותך כדי לענות על מכלול שאלותיך. אתה מוזמן לפנות לאורולוג שיוכל להעריך את מצבך. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים
מרטין17/05/2018הייתי אצל האורולוג לגבי הזמן הוא אמר שזה יכול להיות עוד שבועיים וגם אפילו עוד חודשיים אי אפשר לדעת.
ולגבי התחתון הוא אמר לי. הוא אמר איך שנוח לך. וכרגע לא נוח לי בשום צורה.
אני יודע שאינך יכול לראות אותי. אבל לפחות ממקרים קודמים איזה תחתון עדיף צמוד , הדוק , רפוי?
בוקסר או סליפ או פתח?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר בוריס פרידמן17/05/2018אני חושב שאתה בשל לבדיקה אורולוגית חוזרת. עד אז תחתון רפוי עשוי להפחית את הכאבים. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים באשך שמאל.
מרטין17/05/2018אוקי תודה רבה על העזרה.
מרטין19/05/2018ולגבי הכאבים יש תווח זמן שהם עברו לפי מקרים קודמים שקרו?
והאם זה זה שכיח?
ד``ר בוריס פרידמן20/05/2018שלום מרטין
אכן הכאבים הינו ממצא שכיח . הם עלולים להימשך גם מספר חודשים. באם יש לך ספקות, אתה מוזמן לתאם מפגש אצלי או כל אורולוג להערכה חוזרת ומענה על שלל השאלות. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים באשך שמאל.
מרטין20/05/2018האם נראה הגיוני שמאז 28 לפברואר יש עדיין כאבים חזקים?
והאם יש סיכוי לסיום גרבר לאחר שלושת החודשים האלה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאוד מודאגים , אנא עזרה בפיענוחלאון מאיר14/05/2018
וזו תשובה של הבדיקה :
סיבת ההפנייה :
גידול בערמונית ?
psa-12.92
לא דווח על ממשצא חשוד במישוש
עבר 2 ביופסיות - ללא עדות לגידול
טכניקה :
הבדיקה בוצעה עם סליל אנדורקטלי
הבדיקה כוללת סריקה של האגן וכן סדרות מכוונות לערמונית T2 בשלושה מנחים, דיפוזיה תת אופטימלית, מפת ADC,T1 ללא הזרקה דינאמית (כולל החסרה)
לא צורפו עיבודים מכוונים בתחנת העבודה.
אין בידי בדיקה קודמת להשוואה
ממצאים :
הערמונית במימדים הבאים : 5.8* 3.4* 4.7 ס"מ. נפח משוערך כ-48 סמ"ק. צפיפות density PSA - 0.27
ללא עדות לדמם בערמונית.
מודגמים איזורים נרחבים של BPH
אונה מדיאנית מתבלטת לשלפוחית.
תהליך בגודל כ-7*5 מ"מ, לא מוגדר היטב, באיזור פריפר (PZ), אחורי לטרלי באפקס שמאל, בעל אות נמוך ב-T2 (חתך 10, סדרה 802015, סדרה 1201029 חתך 228) אות נמוך במפת ADC ועדות לרסטריקציה בדיפוזיה, והאדרה. ללא עדות לפריצת קופסית
מסכם PI-RADS - 4
ממצאים דיפוזים באיזורים פריפרים (PZ), בעל אות נמוך ב-T2, אות אינו נמוך במפת ADC ללא עדות לרסטריקציה משמעותית בדיפוזיה, ללא האדרה משמעותית. ללא עדות לפריצת קופסית.
מסכם PI-RADS - 2
תהליך בגודל כ17*22 מ"מ באיזור מרכזי (TZ) בבסיס ומידגלנד משמאל, בעל אות נמוך ב-T-2, (חתך 16 מתוך סדרה 802015 למשל), בעל גבול חד בחלקו ומטושטש בחלקו (למשל קדמית בחתך 15), אות נמוך במפת ADC ועדות לרסטריקציה קלה בדיפוזיה
ללא עדות לפריצת קופסית.
מסכם PI-RADS -3
ללא עדות למעורבות שלפוחיות הזרע בגידול.
ללא עדות ללימפאדנופתיה באיזורים שנסרקו. בלוטה 5 מ"מ קדמית לכלים האליקלים החיצוניים משמאל. ממצא לא ספיציפי.
ללא עידות להרחבת אורטרים
שארית שתן בינונית. דופן השלפוחית טרבקולרי. מספר סעיפים קטנים.
ללא ממצא חשוד לפיזור גרמי באיזור שנסרק.
ממצא פסי ברמוס פוביס עליון מימין סמוך לסימפיזיס פוביס, בעל אות נמוך ב-T2- ככל השני שבר ישן שהתאחה. אי סדירות גם באיליום עליון מימין שמתאימה למצב לאחר שבר. התבלטות זיז לטרלי מאיליום ימין. החלפה שומנית של לשד עצם.
סיכום :
- תהליך קטן פריפרי באפקס שמאל שככל הראה מתאין לגידול משמעותי קלינית
- תהליך גדול או צבר תהליכים באיזור מרכזי משמאל שאינו חד משמעי לגידול משמעותי קלינית
- שינויים נרחבים של הגדלה שפירה של הערמונית
- התשובה במגבלות הטכניות שצויינו
- על פי שיקול אורולוגי, מומלץ לכוון בביופסיה לשני התהליכים הראשונים שצויינו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן14/05/2018שלום לאון
בבדיקה ייתכן וקיים ממצא קטן ולכן אין צורך לדאוג מאד. נוכח התשובה מומלץ לחזור על ביופסיה עם דגש לאיזור הממצא הנ"ל כדי לוודא אם אכן קיים שם גידול, כי הדבר אינו וודאי ובכל מקרה מדובר בגידול קטן ולכן אין צורך לדאגה מרובה. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ותגובה של אשכים נוזליםג`רמי14/05/2018
יש לי שאלה. האם דלקת באשכים יכולה לגרום לתגובה של נוזלים באשכים וכאשר הדלקת עוברת אז הנוזלים נעלמים יחד איתה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן14/05/2018דלקת באשכיים מתפרצת מהר ודועכת לאט סביב 8-12 שבועות וזה הזמן שגם הנוזלים נספגים בהם. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת באשכים נוזלים.
ג`רמי14/05/2018אוקי השאלה שלי היא. האם הנוזלים הם כתוצאה מהדלקת או ממשהו אחר?
והאם יש סיכוי שהם יעלו ביחד עם הדלקת?
ואיזה תחתון צריך ללבוש
והאם מותר לעשות פעילות כמו הליכה וישיבה.?
והאם דלקת באשכים יכולה לגרום לכאבים קלים בבטן מבחינת הקרנה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת באשכים נוזלים.
ג`רמי14/05/2018התכוונתי ל"יעלמו" במקום "יעלו".
ד``ר בוריס פרידמן14/05/2018שלום ג'רמי
יש צורך בבדיקת אורולוג את האיזור של המפשעה ושק האשכיים ואז יוכל לענות לך על מגוון השאלות בצורה מושכלת. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דכיפות במתן שתן וניתוח להקטנת הערמוניתדורון14/05/2018
שלום רב
מזה כשנתיים אני רץ לעשות פיפי כל שעה . וקם בלילה פעם בלילה לעשות פיפי .
עשיתי בדיקות C.T ואולטרסאונד והבדיקות תקינות . לקחתי פרומניקס 0.4 ללא תועלת . האורולוג טוען שאולי הערמונית לוחצת . למרות שהבדיקות מראות בסדר .
האם ממולץ לעבור ניתוח להקטנת הערמונית ? ומהו סוג הניתוח הכי ממולץ ? האם בלייזר ירוק ? או ניתוח לייזר HOLEP ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן14/05/2018שלום דורון.
הפרעות חסימתיות של הערמונית לרוב מתבטאות בהיסוס התחלתי, זרם שתן דק ומקוטע, טפטוף סופי ותחושת חוסר התרוקנות. תסמינים של תכיפות בשתן עלולים לנבוע מתסמיני שלפוחית רגיזה המוחמרים עם שתיית משקאות קפאיניים דוגמת קפה, תה, קולה וכדומה. כשלב ראשון הייתי מציע לך למשך 3 שבועות להתנזר מקפאין ולעקוב אחר התגובה. במקביל ניתן לשקול טיפול תרופתי שמיועד לתסמינים אלו שעשוי לעזור ותוכל להתייעץ לגביו עם הרופא וזאת עוד לפני החלטה על התערבות ניתוחית. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר פרידמן איזה תרופות
דורון15/05/2018מתאימות לשלפוחית רגיזה? והאם אצטרך לקחת אותם תקופה קצרה יחד עם הימנעות מקפאין?
ד``ר בוריס פרידמן16/05/2018שלום דורון,
קיימים מגוון תרופות ממשפחות שונות דוגמת טוביאז, בטמיגה, ספזמקס, וסיקר ועוד. יעילות התרופות פוחתת עם קפאין במקביל ולרוב נהוג ליטול מספר חודשים ואז להפחית בהדרגה. תוכל לקבל עדכון נוסף מהאורולוג שלך. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה המורגית או חלבוניתדוד10/05/2018
בבדיקת MRI התגלה בכלייה ציסטה המורגית או חלבונית.
אודה לקבלת הסבר מה מהות הציסטות האלה ?
בברכה
דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן13/05/2018שלום דוד
ציסטה הינה חלל בו מצטבר נוזל. הדבר מופיע באיברים שונים ונפוץ בכליות. באם בציסטה מצטבר נוזל חלבוני או דמי (המורגי), הציסטה נצבעת בצורה אופיינית ב- MRI ומכאן שמה.
עליך להיות במעקב תקופתי לאחר יעוץ עם האורולוג המטפל. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעת ההשתנה זה לא תמיד רצוףנורית10/05/2018
היי
מה יכוה להיות הסיבה שבחורה עושה פיפי ובעת ההשתנה זה לא תמיד רצוף אלא מפסיק טיפה ואז שוב. אי דלקטת אין כאבים. כלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לציין שבדיקת U.S
נורית10/05/2018גם תקין
ד``ר בוריס פרידמן10/05/2018שלום נורית
יכולות להיות סיבות מגוונות - החל מדלקת תת חריפה שלא אופיינה, בבדיקה, דרך צניחה של איברי האגן וכלה בעצירות ואמפולת רקטום מלאה שלוחצת על מוצא השתן. נדרשת בדיקת אורולוג נשים לאבחון הגורם. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי ומה זה בדיוק
נורית10/05/2018מה ז"א דלקת תת חריפה שלא אופיינה. . ואיך בודקים זאת?
ד``ר בוריס פרידמן13/05/2018שלום רב
לפעמים ניתן טיפול צמחי או אנטיביוטי אמפירי לפרק זמן עם מעקב לגבי התגובה. חיוני שתגשי לאורולוג נשים להסבר מעמיק על סוגי הטיפולים ולמענה על כל שאלה נוספת. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורולוג רגיל זה
נורית13/05/2018גם בסדר או לא?
ד``ר בוריס פרידמן14/05/2018כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתך על הוריקוצלה דרגה 2מרטין09/05/2018
היי יש לי וריקוצלה דרגה 2 והיום מאוד כאב לי וראיתי שיש על הירידים חתך קטן כזה מה זה יכול להיות?
יש תמונה:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן10/05/2018שלום מרטין
על פניו נראה כשפשוף עורי שלא קשור לואריקוצלה. מומלצת שטיפה יומית שלא יזדהם. אם מחמיר נדרשת בדיקת אורולוג.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיית מים ודקירה של סיכה לשנייה אחתגל08/05/2018
שלום ד"ר
בן 35 לפעמים אם נניח אני מחכה ולא יוצא להשתין אז אני מרגיש מעין דקירה כמו של מחט בקצה הפין לשניה ממש
האם זה טבעי ?
וראיתי שבמקרים רבים אתה ממליץ על שתייה מרובה
אני שותה בפעם אחת שתי כוסות גדולות
האם עדיף לשתות מעט כל פעם או בבת אחת לכמה שעות ?
מה ההבדל
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן09/05/2018שלום גל
לפעמים עלולים להופיע מיחושים או רגישות מקומית בשופכה. מומלץ להימנע מהתאפקות יתר למנוע מתיחת יתר של שריר כיס השתן. שתיה מומלצת כך שיהיה כ- 2 ליטר שתן ביממה לאנשים שאינם סובלים מאי ספיקה לבבית. עדיפות לשתיה לסירוגין כדי לא להעמיס ולהפחית ארועי שלפוחית רגיזה המתבטאת בדחיפות בהטלת שתן. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קורפופלסטיקה לתיקון עקמת הפיןיוחאי07/05/2018
שלום,
עברתי לפני 6 שבועות ניתוח קורפופלסטיקה לתיקון עקמת הפין.
התיקון הצליח וכבר אין לי כאבים בזמן זקפה,
לאחר הניתוח הופיעה בתחתית העטרה, היכן שהתפרים הנמסים מוקמו, מעין נפיחות נקודתית שהייתה נראית נורמלית יחסית למקום שעבר ניתוח.
הבעיה שהתפרים האלה היו אמורים להינמס לאחר 3 שבועות, ועדיין קיימים כמעט במלואם, והנפיחות שהייתה לאחר הניתוח במקום הזה- עדיין קיימת.
מצד אחד, המנתח אמר שזה יימס בסוף וזה יהיה בסדר,
מצד שני, אני מפחד שנוצר שם עודף עור והגוש הקטן והנפוח הזה תמיד יישאר שם.
האם יש להתעקש להוציא את התפרים בשלב זה? האם העור יחזור להיות מתוח כמו שהיה לפני הניתוח או שיש סיכון שהנפיחות היא לתמיד?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן09/05/2018שלום יוחאי
תפרים נמסים בהדרגה סביב 8-12 שבועות במהלכם מתרחשת בצקת מקומית ועיבוי העור שברוב המקרים דועכת לאחר שהתפרים נמסים כך שהגושים ברובם חולפים. אין צורך בהוצאת תפרים נמסים ועדיף שינשרו עצמאית. מומלצת ביקורת חוזרת 10-12 שבועות מהניתוח או באם מופיעים ממצאים חריגים דוגמת הפרשות, חום ועוד. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- על סף ייאוש ומאוד מתוסכלתרעות07/05/2018
שלום רב,
פונה אלייך בעקבות קריאה באינטרנט. אני ממש מיואשת:
אני בחורה בת 30 והייתה לי דלקת בשתן בעיקבות אי קולי לפני חצי שנה בערך, עם צריבה ממש חזקה ותכיפות לשתן גם שיש טיפה או שניים ובקושי להטיל גם את הטיפות. החיידק טופל ע" מקרודנטין 10 ימים ועבר.
הבעה היא שמאז יש לי תכיפות להשתנה. בדיקות שתן ותרביות חוזרות תקינות. פיזיוטרפיה לרצפת אגן גם עשיתי למרות שלא היה צורך כי השרירי רצפה תקינים. קפה הורדתי אך לא משפיע. הרופא נתן כל מיני סוגי כדורים שגרמו לי לקושי בהשתנה אאך לאחרונה לקחתי בטמיגה שהשפיע עליי במהירות . במשך חודש לקחתי ועזר לי אך שהפסקתי שוב חזר.אני לא רוצה להיות תלויה בכדורים מגיל כזה.מה אפשר לעשות.
נ.ב. גם U.S. תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן07/05/2018שלום רעות
ארועי תכיפות עלולים להימשך פרק זמן לאחר חלוף הזיהום. טיפול מונע בחמוציות יבשות/קפואות 4-5 בבוק רובערב מומלץ. באם היתה הטבה בבטמיגה הייתי ממליץ להמשיך חודשיים רצוף וחשוב להפסיק בהדרגה כלומה יומיים כן יום לא לשבועיים ואז יום כן יום לא שבועיי וכן הלאה ובאם יש החמרה - לחזור מדרגה אחחת אחורה. באם לא ייתן מענה, בדיקת אורולוג נשים חוזרת כדאית ואת מוזמנת לתאם פגישה. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)