מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- וריקוצלה בן 16 דרגה קלהיאיר06/04/2018
היי עברתי אתמול בדיקת אולטרסאונד. וגילו לי וריקוצלה קלה באשך השמאלי. השאלה איך מטפלים בעניין. והאם אתם יודעים אם מבצעים את הניתוח מיקרו כירורגי בבית חולים זיו בצפת? והאם יש אפשרות לטפל בתופעה ללא ניתוח. והאם לאחר הניתוח הוריקוצלה לא תחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן07/04/2018שלום יאיר
חשוב לדעת מדוע עברת את הסונר מלכתחילה ומה היתה ההערכה בבדיקה הגופנית. לא נהוג לטפל בואריקוצלה בדרגה קלה כי הסבירות להפרעה או פגיעה עתידיים הינה נמוכה וקיים סיכוי להישנות בכל סוג התערבות
לכן לא הייתי ממהר לפנות להתערבות ובהחלט מומלץ להיות במעקב אורולוגי. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוריקוצלה בן 16 דרגה קלה
יאיר07/04/2018היי אני פניתי לבדיקה של אולטרסאונד. לאחר חודש מניתוח הידרולצה שלא החלים בצורה טובה. הניתוח היה בצד ימין. במשך יותר מחודש הייתה לי בצקת וכאבים בשני האשכים. וגם בצד שמאל ראיתי שיש וריד בולט. אז הלכנו לבדוק את העניין. לגבי ניתוח וריקוצלה, אתה חושב שיצטרכו לעשות בדיקת זרע ולמדוד סף כאבים ואז לחשוב על ניתוח אפילו אם זה בדרגה קלה? וגם בצד של הניתוח של הידרולצה היתגלתה לי דלקת ונתנו לי טיפול אנטיביוטי. אז אתה חושב יצטרכו לחכות עד שזה יעבור ואז יבדקו את צד שמאל? וגם כמה אפשר זמן אפשר לחיות עם הדרכה הקלה ותוך כמה זמן היא יכולה להחמיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר בוריס פרידמן08/04/2018שלום יאיר
דרגה קלה של ואריקוצלה היא נפוצה אצל בנים, לרוב לא מחמירה ולרוב לא מצריכה ניתוח
ספירת זרע בגילך יכולה להשתנות בצורה משמעותית בין בדיקה לבדיקה ולכן מידת המידע ממנה הינה מוגבלת
רמת הואריקוצלה אינה זהה במהלך היממה ומתנה ולכן כדאי להיבדק אצל האורולוג ובהתאם לממצאים לתכנן את המשך המעקב. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוריקוצלה בן 16 דרגה קלה
יאיר08/04/2018אוקי. אין איזשהי דרך שאפשר לטפל בוריקוצלה ללא פגיעה או גרימת נזק. וגם שהיא לא תחזור יותר לעולם. והאם הכאבים בדרגה קלה הם מורגשים או בכלל לא?
והאם אחרי טיפול הכאבים יעברו לתמיד?
והאם אפשר לחיות באופן רגיל עם וריקוצלה ולעשות הכל?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר בוריס פרידמן09/04/2018שלום יאיר
הפורום אינו תחליף לבדיקה ושיחה עם האורולוג המטפל. מומלץ שתבחר אורולוג שאתה סומך עליו שיבדוק אותך ובהתאם יוכל לענות על כל שאלותיך. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוריקוצלה בן 16 דרגה קלה
יאיר09/04/2018היי הייתי אתמול אצל האורולוג ושאלתי אותו לגבי העניין. הוא אמר להישאר במעקב מכיוון שיש לי עדיין בצקת מהניתוח של ההידרולצה. והוא אמר שיכול להיות שהכאבים מהבצקת גורמים לכאבים בוריקוצלה. וכאשר הבצקת תעבור הכאבים בצד של הוריקוצלה ייעלמו. וגם הוא אמר שבדרגה קלה עדיף לא לגעת. אבל הוא אמר לי לבוא לבדיקה נוספת לגבי הוריקוצלה בעוד שנה. זה יותר מידי זמן? כל כמה זמן צריך לבוא לבדיקה? הוא לא ממש ענה לי על השאלות הקשורות לבדיקה של הוריקוצלה כי היא בדרגה קלה ואין לה כל כך חשיבות כרגע. בכל בדיקה של הוריקוצלה בודקים זרע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר בוריס פרידמן09/04/2018שלום יאיר
אשמח לבדוק אותך ולענות על תשובותיך או לחילופין תפנה לאורולוג במקום מגוריך שיבדוק אותך ויוכל לענות בצורה מושכלת על כל שאלותיך. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוריקוצלה בן 16 דרגה קלה
יאיר09/04/2018אוקי אני אנסה לחפש.במידה ואני לא אמצא רופא שיענה לי על השאלות. איך אני אוכל להגיע אליך היכן אתה נמצא ואיך יהיה אפשר לקבוע תור?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוריקוצלה בן 16 דרגה קלה
יאיר10/04/2018יש שאלה נוספת דוקטור בצד של הוריקוצלה צד שמאל שק האשכים מתנפח ומתכווץ לסירוגין בבוקר הוא יותר מנופח אך במהלך היום הוא יותר רפוי אבל כאשר אני יושב על האסלה בשירותים. הוא מתנפח שוב וכל נגיעה קטנה בו גורמת לו להיתנפח שוב. יש סרטון מצורף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוריקוצלה בן 16 דרגה קלה
יאיר10/04/2018
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוריקוצלה בן 16 דרגה קלה
יאיר10/04/2018
יאיר10/04/2018התמונה הזו היא של הרפוי יותר והקודמת של המנוח. כמובן שבמהלך היום יש מקרים שזה יותר רפוי וגם יש כאלה שזה חוזר להיות מנופח. סליחה על האי נעימות מהתמונות. יש לי סרטון אבל אני לא מצליח לעלות אותו לכאן.
ד``ר בוריס פרידמן11/04/2018אני עובד בחיפה בבית חולים כרמל
הטלפון במחלקה 048250843 במהלך הבוקר. תוכל להשאיר שם ופרטים ואחזור אליך. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוריקוצלה בן 16 דרגה קלה
יאיר11/04/2018אוקי תודה רבה דוקטור. ולגבי השאלה השניה עם התמונות? זה נראה הגיוני?
יש מצב שזה עדיין תופעות של הבצקת בצד ימיו שמשפיעה על צד שמאל?
חשוב מצטער על האי נעימות מהתמונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר בוריס פרידמן12/04/2018שלום יאיר
תמונות לא מספקות לקבלת החלטה. יש צורך למשש ולהעריך את זה פיזית. לא הכל פתיר דרך האינטרנט. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות אולטראסאונד- הרחבה עדינה של מערכת מאספתמ05/04/2018
שלום ד"ר
בת 48, ביצעתי אולטרסאונד כליות בעקבות תלונות על השתנה לילית מוגברת.
תוצאות הבדיקה:
כליות בממדים ומנח תקינים. היחס בין הקליפה והסינוס שמור .
כליה ימנית בקוטר אורכי 6.11 ס "מ. ללא אבני. ללא הידרונפרוזיס .
כליה שמאלית בקוטר אורכי 3.11 ס "מ. הרחבה עדינה של מערכת מאספת. אין לראות אבנים
שלפוחית השתן בקיבולת רגילה, דפנותיה חלקים .
שארית השתן לאחר התרוקנות בנפח כ ) 20 סמ" .ק
שאלתי היא: מה המשמעות של "הרחבה עדינה של מערכת מאספת" בכליה השמאלית?
האם יכול להסביר נוקטוריה?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן07/04/2018שלום רב
הרחבה עדינה או הרחבה קלה יכולה להיות מסיבות רבות, החל מתופעה מולדת, דרך תהליך מקומי ועד מצב חסימתי. לרוב מצריך מעקב עם סונר ביקורת בהמשך. הדבר אינו מסביר ישירות נוקטוריה שעלולה גם היא להיגרם מסיבות שונות כולל כמות שתיה בשעות הערב, כמות שתיה של משקאות קפאיניים במהלך היממה, קור ועוד. מומלץ להיבדק אצל אורולוג וכן לקבל הסבר על דרכים להפחית את הנוקטוריה. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחה של coronal sulcus lymphangitisק04/04/2018
שלום דוקטור,
שאלתי נוגעת למה שאני חושב קשור לאבחנה בכותרת. לאחר פעילות מינית שהייתה די ארוכה שמתי לב לנפיחות ישר מתחת לראש הפין אבל רק בצד אחד (שמתי לב לכך לאחר מספר שעות). הנפיחות ירדה לאחר יום-יומיים, אבל המקום שהיה נפוח עדיין מוגבה מעט, העור הרבה יותר רפוי (הבדל ניכר לעין לעומת הצד השני) וניתן להבחין במעין ערוצים דקים לבנים מתחת לעור באיזור הנפוח, שלא נראים לעין בצד השני של ראש הפין. לאחר חיפושים רבים מצאתי את האבחנה של coronal sulcus lymphangitis שנראית כהכי מתאימה. העניין הוא שעבר כבר חודש והמצב לא השתנה, וברוב המקומות כתוב שהעניין אמור להיפתר מעצמו לאחר שבועיים-שלושה. העניין מטריד אותי בעיקר כי אותם "ערוצים לבנים" מאוד בולטים מתחת לעור בעיקר בזקפה. הם נראים כמו מין רשת קטנה מתחת למקום הנפוח ולא כמו משהו אחיד. האם התיאור נשמע מוכר? מה כדאי לעשות?
תודה רבה על עצתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן07/04/2018שלום רב
מומלץ להיבדק אצל אורולוג לגבי הממצאים ובהתאם להם ניתן להחליט אם מצריך המשך טיפול . בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרופאים שלום. אני מודאג מאד ויש לי תור רחוק. אפשר לקבל הסבר לתוצאות הבדיקה בבשה ?יונתן04/04/2018
ממצאים:
הערמונית מודגמת בגודל כ- 4.6*3.3*4.9 0״מ.
נפה משוער של הערמונית= 38.6CC, מוגדלת ומתבלטת לתוך שלפוחית השתן.
אזור פרפרל׳ בעל מרקם הטרוגני בגובה MID GLAND לכיוון הבסיס משמאל מודגם אזור בעל סיגנל נמוך בערכי T2W נמדד בגודל כ- 1.2 0״מ בעל דיפוזיה רסטרקטיבית ומתאדר לאחר הזרקת הומר ניגוד לתוך הוריד בצורה בולטת. באזור פרפרל׳ מימין בגובה אפקס מודגם מוקד זעיר 5 מ"מ אשר מתנהג בצורה השודה גם הוא בעל סיגנל נמוך בערכי T2W עם רושם לדיפוזיה רסטרקטיבית קלה ומתאדר לאחר הזרקת הומר ניגוד.
הממצאים מימין ומשמאל מוגדרים כ- PIRADS4.
בנוסף מודגם ממצא קטן בבסיס של אזור פרפרל׳ מימין צמוד לקפסולה בגודל כ- 0.5 0״מ מודגם במנה קורונל׳ ואקסיאל׳ גם הוא בעל מאפיינים השודים PIRADS4. הקפסולה נראית שמורה.
אזור TZ בעל מרקם הטרוגני על רקע שינויים היפרטרופ״ם ללא ממצא בעל מאפיינים אגרסיביים.
שלפוחית השתן בקיבולת הלקית דופנותיה טרביקולר״ם.
בקעים מפשעת״ם דו״צ מכילים שומן.
שלפוחיות הזרע במראה שמור.
אין בלוטות לימפה מוגדלות לאורך כלי דם איליאקל״ם לפי הבדיקה הנוכחית.
המבנה הגרמי נראה שמור.
סיכום: ממצאים השודים באזור פרפרל׳ מימין ומשמאל PIRADS4 כמפורט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן07/04/2018שלום יונתן
כתלות בסיסה בעטיה עברת את הבדיקה , הממצאים המתוארים מצריכים ביופסיות מכוונות הן מאיזורי הנגעים המתוארים והן ביופסיות משאר חלקי הערמונית, להערכה דויקת של טיבם. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרגיש כל הזמן שאיבר המין דביקאדם02/04/2018
שלום
ולא נוח ממה זה יכול להיגרם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן03/04/2018שלום אדם
קיימים באיזור פתח השופכה בלוטות הפרשה כמו גם הלוטות זיעה שנמצאות באיזור בסיס הפין והמפשעה. לעיתים שימוש בחומרי סיכה ודטרגנטים זשונים עלולים להחמיר את התופעה. באם שינוי בתכשירים אלו אינו משפר את המצב, כדאי שתיבדק אצל רופא עור. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רציתי לשאול מדוע יש זרמים שונים של שתן בגוף האדםחממי דודו02/04/2018
שלום
מדוע יש זרמים שונים של שתן פעם רגיל פעם דקיק וכו ??
האם זה מעיד על מחלה ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן03/04/2018שלום דודו
באופן טבעי הזרם אינו באותו עוצמה ותלוי בגורמים שונים כולל נפח השתן בכיס השתן, מידת מלאות הרקטום, טיפול תרופתי ושתיית משקאות משתנים דוגמת משקאות קפאיניים ואלכוהוליים - כל אלו יכולים להשפיע. באם התופעה הינה תמידית ואתהחש תחושת חוסר התרוקנות, יש צורך להיבדק אצל אורולוג לגבי ממצאים נוספים דוגמת ממצאים בערמונית. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרה בבקשה לגבי דלקותסובלתתתת02/04/2018
בת 22 וסובלת מדלקות חוזרות בדרכי השתן מזה כשנה וחצי. בפעמיים האחרונות שבהן הרגשתי את התסמינים של צריבה, תכיפות במתן שתן, כאבי בטן תחתונה וגב תחתון עם חולשה כללית ובחילות הלכתי להיבדק, בדיקת סטיק הראתה דלקת ודאית (דם בשתן, חלבונים וכו) אך התרבית יצאה שלילית.
מזה ארבעה ימים הגב התחתון כואב לי וגם באזור המותניים - מה שאני מכירה מדלקות חריפות שהיו לי פעם. לא היה חום גבוה אבל יש בחילות וכל התסמינים הנוספים שציינתי למעלה התחילו אתמול.
מה עליי לעשות? יכול להיות שיש משהו בדרכי השתן או בכליות מהתדירות הגבוהה של הדלקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן03/04/2018שלום רב,
באם קיימים תסמינים אך אין צמיחה בשתן, יש לשקול לבדוק גם צמיחה של חיידקים שעלולים לעבור בתפקוד מיני ואינם צומחים בתרבית השתן הסטנדרטית - בדיקה שנקראת STD
אם גם בדיקה זו תהיהי תקינה, כדאי להיבדק אצל אורולוג כולל סונר דרכי שתן לשלול הפרעה אנטומית ולהתייעץ לגבי דרכי מניעה של דלקות בשתן. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן מותר ליטול מיניריןרועי02/04/2018
שלום
התחלתי ליטול מינירין כבר שבועיים ( תרסיס לאף )
עקב בעיה של נוקטוריה
עשיתי בדיקות דם לפני שבועיים ( מצורפות התוצאות )
למשך כמה זמן עוד אוכל להמשיך עם התרופה?
תודה רבה וחג שמח!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן03/04/2018שלום רועי
כמובן כדאי שתהיה במעקב אצל הרופא שנתן לך את הטיפול כולל החלטה לגבי משך הטיפול. ניתן לשקול הפסקה הדרגתית של הטיפול לאחר מספר חודשים ובאם תופיע החמרה חוזרת, ניתן ליטול אותו שוב לפרק זמן נוסף. כל זאת תחת מעקב של הרופא המטפל כולל רמת מלחים בדם. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגישה לצורך יעוץ וטיפולסילמן אלי30/03/2018
דר פרידמן באיזה מרפאה אפשר לקבוע פגישה אתך בבקשה?
ד``ר בוריס פרידמן03/04/2018בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורודדינמיקה בדיקה תכיפות שתןמיטלך29/03/2018
האים כל בדיקת אורודינמיקה לבירור תכיפות שתן מחייבת החדרת קטטר גם לפי הטבעת?
כיוון שלי אמרו שחייב ולבת דודתי שעשו לה את הבדיקה לא עש. ואנו עם אותה בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן03/04/2018שלום רב
בדיקת אורודינמיקה פורמלית מצריכה קטטר לכיס השתן וקטטר נוסף או לפי הטבעת ואצל אישה, בעדיפות משנית לנרתיק.
קיימת בדיקה נוספת שאינה פולשנית בשם פלומטריה, אך היא נותנת תוצאה חלקית בלבד ולכן חיוני להבין מה הסיבה בעטיה היתה הפניה לאורודינמיקה. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסיבה היא תכיפטת
תע03/04/2018במתן שתן. וכנראה הבעיה בשלפוחית עצמה ככה נאמר לי בפיזיוטרפיה רצפת אגן
ד``ר בוריס פרידמן03/04/2018במקרה של תכיפות, מומלץ לנסות טיפול תרופתי לפרק של לפחות חודש ימים וראק באם אין הטבה, אפשר לשקול בדיקה אורודינמית. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי ואם
או03/04/2018נתן לי בטמיגה. אם אני לוקחת חודש ימים ובעז"ה יהיה שיפור. זה יכול לחזור שוב חלילה אחרי כמה זמן?
ויש לציין בנוסף שבפיזיו רצפת אגן שרירי אגן תקינים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר בוריס פרידמן04/04/2018שלום
תמיד המצב עלול לחזור אך באם תפחיתי משקאות קפאיניים הסבירות לחזרה יורדת.
באם תהיה החמרה בעתיד, כדאי להתייעץ שוב עם הרופא המטפל. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני שותה סהכ
א04/04/2018כוס ביום בבוקר. ולפעמים אחהצ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי. אני שותה בדרכ בבוקר
מיטלך08/04/2018ואולי לפעמין גם בערב. להוריד לגמרי.? תודה
ד``ר בוריס פרידמן09/04/2018שלום
תנסי שבועיים שלושה עם קפה או תה נטול קפאיניים בלבד ולאחר מכן תעלי בהדרגה ותמצאי את המידה האופטימלית עבורך בידיעה שאפילו כוס אחת יכולה להשפיע במשך יממה שלמה. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואו גם נטול קפאין
מיטל09/04/2018יכול להשפיע כביכול?
ד``ר בוריס פרידמן09/04/2018לא אך יש להימנע מנזולים בערב
לכל שאלה נוספת, אנא פני לאורולוג שיוכל לעקוב אחרייך. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטמיגה ותופעות לוואי ועודמזל22/03/2018
הייתי שמחה בבקשה אם תוכל לייעץ לי על בעיה קטנה:
אני בת 35 ללא לידות,
לפני כ4 חודש בערך חוויתי דלקת בשתן עם תסמינים ממש קשים. צריבה קושי בהטלת שתן.לא יכולתי לשבת , לעמוד. פעם ראשונה בחיי. טופלתי ע"י מקרודנטין כי זה היה חיידק אי קולי.
הדלקת עברה ב"ה . אך סימני תכיפות לשתן עדיין קיימים.
עשיתי מס' תרביות וכולן תקינות ב"ה.
הרופא נתן ספזמקס בהתחלה לקחתי שבועיים ולא היה כלום.
אז הוא אמר לי לעבור לטוביאז הכדור הזה עשה לי קושי בהטלת שתן עד כדי כך שהייתי צריכה ללחוץ שייצר הפיפי. ואז הוא נתן וסיקר שזה עשה לי את אותה תופעה.
עושה גם פיז' רצפת אגן. אך הרצפת אגן(לדברי הפיזיוטרפיסטית) גם בסדר ולא חלשה וגם לא השרירים. בהתחלה היה רק כיווץ.
ישנו אולי שיפור קל וזה בא ב"גלים" ישנן לפעמים 3 שעות שאין לי צורך בפיפי ולפעמים כל שעה או חצי שעה.
הרופא בביקור אחרון רשם לי בטמיגה.
2 שאלות לי אלייך:
1) ממה מצב כזה נגרם לי ככה.?
והאים כדור זה יעזור לי ואם כן אחרי כמה זמן ולכמה זמן אצטרך? והאים גם הוא עושה קושי בהטלת שתן? ופוגע בכליות או בכבד? וכתו שזה גורם בופעות לוואי לציסטיטיס. אז כאילו מה ?.?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן03/04/2018שלום מזל
תסמיני התכיפות עלולים להימשך שבועות לאחר טיפול מוצלח בזיהום בדרכי השתן ונגרמים עקב השארות של גורמי דלקת של הגוף שמעוררים למנוע הישנות זיהום. במקביל ישנם גורמים נוספים שעלולים להחמיר את התופעה כולל כמות השתיה וסוג השתיה: משקאות קפאיניים דוגמת קפה, תה וקולה מחמירים את הבעיה, כמו גם משקאות מתוקים ואלכוהוליים וכן קור כולל נוזלים קרים. הייתי ממליץ ראשית להימנע למשך כשבועיים ממשקאות קפאיניים ורק באם אין הטבה, ניתן לנסות טיפול תרופתי, כי כל התרופות שציינת אינן יעילות בסביבת קפאין. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחיצה בשביל הטלת שתן לאחר קטטר ואגירת שתןנופר17/03/2018
שלום,
אני בחורה בת 24 בריאה.
לפני כחצי שנה חוויתי אגירת שתן שנמשכה כמעט יומיים.. עד שהחלטתנו לגשת למיון, שם עשו אולטרזאונד וראו שלפוחית מפוצצת, נתנו שתי אינפוזיות לא יצא טיפה... עשו קטטר כי לא הייתה ברירה..
לאחר הקטטר אני לוחצת כדי שייצא פיפי.. כמו שלוחצים בעצירות.. לפעמים אני לא יודעת אם נגמר לי, כי אני לוחצת ואז מפסיקה ללחוץ ופתאום יוצא עוד.
יש מצב שאתם יודעים במה מדובר?
אהיה חייבת לעשות בדיקה חודרני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן18/03/2018שלום נופר
את צריעה להיבדק אצל אורולוג שעוסקה באורולוגית נשים לגבי הסיבה לאצירת השתן שלך. יש לברר ארועים קודמים בעבר, ארועי עצירות צואה, תרופות וגורמים אחרים. לעיתים כדאי גם להתייעץ עם נוירולוג לבדוק שאין הפרעה עצבית שעלולה לגרום לתופעה. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחיצה בשביל הטלת שתן לאחר קטטר ואגירת שתן
נופר22/03/2018היי, שלום חג שמח ושבת שלום.
הייתי בבדיקה אצל אורולוג, הוא אמר שזה די מעניין, אבל אני גם נוטלת תרופות פסיכיאטריות שיכולות לעשות את זה. הבעיה ששנים אני איתם, ממה פצאום ככה סתם? הוא אמר שכן...
הוא אמר שאנע בחורה צעירה והוא לא רוצה להעביר אותי בדיקות חודרניות.
הוא אמר גם שכנראה מהו בהרפיית מנגנון הוצאת השתן שם לקוי.. ושאני צריכה לעבוד על הרפייה גם נפשית בעת הטלת השתן.
מה דעתך?
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר בוריס פרידמן03/04/2018שלום נופר
אכן לחלק מהתרופות ישנה השפעה של חוסר הרפית הספינקטר (הסוגר) של כיס השתן ולחלקן יש מרכיב מצטבר עם הזמן. כל עוד את מתרוקנת ללא שאריות שתן, הרי שאין משמעות תפקודית. ישנן פיזיותרפיסטיות של רצפת האגן שניתן להיעזר בהן לתרגל הרפיה של השריר. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידרולצה בצקת בן 16יאיר16/03/2018
בתאריך ה-4 למרץ נתנו לי סוג של תחבושות כמו פד גזה כדי לשים בתחתון שיחזיקו את האזור של הניתוח באשך הימני. שמתי אותן במהלך שבועיים האם זה בסדר? כי היום התחיל לכאוב באשך השמאלי שלא עבר ניתוח וגם הוא לפעמים מתנפח ומתווץ לסירוגין. יכול להיות שזה מהלחץ של התחבושת?
ד``ר בוריס פרידמן18/03/2018שלום יאיר
יש צורך שרופא יבדוק אותך גופנית ויעריך את הממצאים הן מימין והן משמאל. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיפי מפוצל ובסוף מתאחדריקי15/03/2018
שלום רב,
בימים האחרונים שאני עושה פיפי הוא מפוצל לשתיים ואז לקראת הסוף זה נהיה אחיד. מה זה יכול להיות
אין כאבים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך להודעתי הקודמת אני בת
ריקי15/03/201835. ללא לידות
ד``ר בוריס פרידמן15/03/2018שלום ריקי
השתן עלול להתחיל מפיצול בהתאם לכמות השתן ולעוצמת הזרימה. לעיתים דלקת מקומית או חול בדרכי השתן עלול לגרום להפרעה.
אנא הגבירי בשתיה כך שיהיו כ- 2 ליטר שתן ביממה ואם עדיין התופעה תימשך, כדאי להיבדק אצל אורולוג. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה מסוכן או משהו?
ריקי15/03/2018הייתה י דלקת בשתן עכשיו נזכררתי אך זה היה לפני 5 חודש בערך
זזה מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר בוריס פרידמן18/03/2018שלום ריקי
זה לא מסוכן, אך לדלקות יש נטיה לחזור ולכן יש צורך להיבדק אצל אורולוג ולדון לגבי דרכי מניעה עתידיות להפחתת זיהומים. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידרולצה. בקע מפשעתי.יאיר15/03/2018
שלום יש לי שאלה. עשו לי ניתוח להידרוצלה לפני שבועיים. השאלה שלי היא האם ניתוח זה יכול גם למנוע בקע מפשעתי בעתיד?
ד``ר בוריס פרידמן15/03/2018שלום יאיר
ניתוח הידרוצלה לא מונע בקע. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההידרולצה. בקע מפשעתי.
יאיר15/03/2018טוב תודה. עוד שאלה מי שעבר ניתוח להידרוצלה. יש לו יותר סבירות לקבל בקע מפשעתי בעתיד?
ד``ר בוריס פרידמן15/03/2018שלום יאיר
הסבירות הינה זהה. כדאי גם שתתייעץ עם הכירורג שלך לגבי כל שאלה עתידית. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)