מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שתן לא יוצא עד הסוףדינה20/07/2018
איזה טיפול נותנים בדרכ לזה שהפיפי לא יוצא עד הסוף..?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין24/07/2018חשוב לדעת מה שארית השתן כפי שנמדדה בסונר (אולטרסאונד).
ככלית, במידה ויש שארית שתן גדולה יש לברר מה הסיבה לכך, למשל התכווצות ירודה של שלפוחית השתן או חסימה. הטיפול משתנה בהתאם לתוצאות הבירור...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זא התכווצות ירודה?
מה זא25/07/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבן בגודל 8 מ"מאור19/07/2018
שלום רב
לאחר כאבים בכלייה ולאחר בדיקה נאלצו לשים לבעלי תומכן בשופכן כי יש לו אבן בגודל 8 מ"מ.נקבע לו תור לניתוח בעוד שבוע לריסוק והוצאת התומכן.
כל החודשיים הללו בעלי היה בסדר היום עשה פיפי עם דם..
פעם אחת.ולאחר מכן שתה הרבה ואז הפיפי יצא שוב בסדר.
האם יש סיבה לדאוג ולרוץ למיון?או שזאת תופעה מוכרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן19/07/2018שלום רב
התופעה מוכרת כשיש תומכן והיא חולפת לאחר טיפול באבן והוצאת התומכן. כל עוד בעלך מצליח לתת שתן, אין צורך לטפל. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות שק האשכים - המשךאורלי19/07/2018
ד"ר שלום,
ראשית, תודה על מהירות תגובתך לשאלתי. ממש תודה.
בבדיקת גופנית האורולוג אמר שהאשכים בסדר גמור. הוא אמר שאינו יודע אם מדובר בנוזל או בקע. ואז לאחר הסונר הבנו שזה בקע. מה עושים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן19/07/2018שלום,
באם מדובר בבקע יש צורך להיבדק אצל כירורג ילדים או כירורג כללי לשקול צורך בטיפול ניתוחי. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות של שק האשכיםאורלי18/07/2018
שלום רב,
לבני בן השבעה עשרה יש שק אשכים גדול ושמוט מזה שנים. בחודשים האחרונים שמנו לב שיש נפיחות גם באמצע השק (לא קשור לאשכים). עשינו אולטראסאונד ונאמר לנו שזהו בקע. המפשעה שלו נראית רגילה. אני מדברת על נפיחות באמצע השק. לפעמים גם לא נראית. מאז אני בפחדים. האם חייבים לנתח ? איך אפשר לדעת שזה באמת בקע ? הבנתי שבקע הוא בטני או מפשעתי אבל אצלו בשק האשכים. רק בגלל הגודל הלא סטנדרטי פנינו לאורולוג. מדובר בנער אוטיסט שאינו מאונן ואינו מוציא שפיך בכלל. אינו מגורה מינית ואין לו זיקפה.
באולטראסאונד שעשינו לא נבדקו המפשעות וגם במגע ידני לא מורגשת נפיחות.
אם בכל זאת עושים ניתוח, אז זה מהבטן או ההתמקדות היא בשק עצמו?
מחכה לתשובתך, אני מאוד דואגת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן19/07/2018שלום אורלי
חשוב להבין מה מצב האשכיים לפי בדיקה גופנית ובסונר אשכיים. תיקון בקע מבוצע דרך המפשעה ובאם מדובר בבקע שמערב את שק האשכיים - יש צורך להתייעץ עם כירורג ולשקול ניתוח כי הוא עלול להפריע לאשכיים. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיאליס יומי 5 מג האם יכול לפתח אחרי שימוש ממושך יתר לחד?ניר18/07/2018
שלום האם לאתר שיש לחץ דם תקין אפילו מעט נמוך יכול סיאליס יומי 5 מג במשך שנה כמעט כל יום לפתח יתר לחץ דם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן19/07/2018שלום ניר
סיאליס ודומיו גורם לירידה בלחץ הדם ולכן עליית לחץ דם עלולה להופיע עם הפסקת הטיפול או מגורמים אחרים. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר אתה לא ברור בתשובות שלך
ניר19/07/2018מה זה עלייה עם ההפסקה...? עליהצלרמה לא תקינה? ואז יש תלות בסיאליס? אם נניח בטבעי אני עם 110/70 ולקחתח סיאליס שנה אז שאפסיק יהיה לי 130/90? לזהו הכוונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר בוריס פרידמן19/07/2018שלום ניר
אם יש לך עליית לחץ דם, לדעתי זה לא מהסיאליס וצריך לברר סיבות אחרות. אני מקווה שהסברתי את זה ברור. תוכל לקבוע פגישה אצל אורולוג לבדיקה והסבר נוסף. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרימת דם מתוך הפין בזמן יחסי מיןאנונימי18/07/2018
דר' שלום, בזמן יחסי מין באופן פתאומי התחילה זרימת דם מתוך הפין אשר הפסיקה עם ירידה בזקפה, אין סימנים חיצוניים ולא כאבים. יום למחרת בערב עם הזקפה לאחר כמה דקות הרגשתי כמו פתיחת הפצע ושוב התחילה זרימת דם עד לתום הזקפה. היום יומיים אחרי המקרה אין סימנים ולא דימום, כמו כן אני משתדל להימנע מזקפה ויחסי מין.
ד``ר בוריס פרידמן19/07/2018שלום
ייתכן וקיים חתך פנימי שמדמם עם עליית לחץ. הייתי משתדל להימנע למספר ימים כדי לתת לאיזור להחלים. באם בעוד כשבועיים קיימת הישנות, יש צורך בבדיקת אורולוג. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי מגיעים תסמינים אם יש דלקתכוכב17/07/2018
שאלה מוזרה: אני עושה לייזר במפשעות ופי טבעת. המטפל. מורחת ג'ל בכל האזור לפני. ואחכ מנגבת. אתמול בערב ביצעתי טיפול והיא נגבה את האזור ולמרות שלא הייתה צואה בפי הטבעת כי התקלחתי לפני חשתי שהיא לא מנקה ככ בצורה נכונה. יכול להיות שכבר היום חס וחלילה תהיה דלקת
ד``ר בוריס פרידמן18/07/2018שלום כוכב
הסבירות לדלקת נמוכה ביותר
תגבירי בשתיה היום ותוסיפי מעט חמוציות יבשות 5-6 בבוקר ובערב. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה גורם לדלקת בשתן?יאיר16/07/2018
האים גם לאחר שהגבר יורד לאישה צריך לרוקן את השלפוחית? זה גם איכשהו גורם לדלקת בשתן? כמו יחסי מין
ד``ר בוריס פרידמן17/07/2018שלום יאיר
מאחר ובאיזור חלל הפה קיימים חיידקים, עדיף להתרוקן לאחר מכן אם כי הסבירות להדבקה הינה נמוכה מאשר בעת יחסים מלאים. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טראומה לאחר דלקת שתןאירית16/07/2018
שלום רב .
פעם הייתה לי דלקת בשתן ומאז אני בסוג של טראומה. אני מקיימת יחסים רק עם קונדום. שאלתי היא אחרי שמסיימים לעשות צרכים . אני תמיד פוחדת שאיכשהו חיידקי אי קולי יגיעו לשלפוחית ואז תיווצר דלקת?למרות שאני מנגבת טוב גם עם מגבון ללא ריח. כי אני לא יכולה רק עם נייר אני סטרילית. ולא תמיד בבית על מנת לשטוף .מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן16/07/2018שלום אירית
ניתן להגביר בשתיה, להיעזר בתכשירי חמוציות, לרוקן שתן לאחר יחסים ולהימנע משטיפה תוך-נרתיקית וממגבונים לחים כי הם הורסים את הפלורה - שהינה שכבת המגן של החיידיקים הטובים. לשאלות ופרטים נוספים תוכלי לפנות לאורולוג. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי תודה אך במה שתיארתי
אירית16/07/2018יכול להגיע חיידקי אי קולי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא נעים אך עוד משהו חשוב בבקשה
פני16/07/2018אם אני סליחה על הבוטות מאוננת עם וירברטור זה גם עלול חלילה לגרום לדלקת בשתן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר בוריס פרידמן17/07/2018חיידקי E COLI נמצאים אצל כולם באופן טבעי במערכת העיכול וזהו החיידק הנפוץ יותר בדלקות השתן. אוננות אינה בהכרח גורמת לדלקות. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת חיידקית מטופלת שלושה חודשיםיעקב15/07/2018
ד"ר בוריס שלום מה שלומך
אני ממש בסדר תזכורת קלה
ב 25/4 סיימתי ציפורדקס שבועיים מאז עברו כשלושה חודשים
סהכ מצב מצויין לגמרי כלום ממש הכל חזר כולל הריח של הזרע שנעלם בתקופה ההיא
אתמול בלילה הייתה לי זקפה ולא קיימתי יחסי מין היום קיימתי והרגשתי מעין אי נוחות בקצה ממש ממש מינורית האם התופעה טבעית לאחר תקופה כזו ארוכה של שקט.?
אולי האי קיום גרם לתחושה?
האם האדוות שכתבת עליהם בזמנו יכולות להמשך עוד זמן?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן16/07/2018שלום יעקב
המיחושים המינוריים יכולים להופיע מעת לעת ולעיתים להחמיר. בהחמרה - יש לשקול בדיקות חוזרות. באם נסבל - יש להגביר בשתיה וטיפול במשככי כאבים לפי הצורך. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניפוץ אבנים בכליות ללא תיאור מקוםGUDON MAOR15/07/2018
בתשובה של ה UV אין תאור המיקום של האבן
האם צריך המיקום כדי לגשת לפרוצדורת ניפוץ אבן,או שהרופא המנפץ יראה עם המיכשור שלו בעת הניתוח
תודה מראש
גדעון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן16/07/2018שלום גדעון
בהחלט הרופא צריך יהיה לדעת את מיקום האבן כדי לכוון את הטיפול לשם. הוא יוכל להעריך זאת במהלך הפעולה. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת על צילום US כליות ודרכי שתןל.ש11/07/2018
שלום רב
אשמח לקבל חוות דעת ותשובה לצילומים המצורפים בהודעה .
אני סובלת מדלקת בשתן מזה חודשיים וחיידק אי קולי נמצא בתרבית וגם דם בשתן הופניתי לעשות אולטראסאונד כליות לבירור כאבים במותניים ובעיקר מצד ימין . קבלתי תשובה שהכליות תקינות ושיש שארית שתן בשלפוחית לאחר התרוקנות . מצרפת את הצילומים לקבלת חוות דעת מכבודכם ושואלת האם דלקת בשתן גורמת לכאבי מותניים ובטן תחתונה .וגם איזה טיפול אני צריכה לקבל כעת מאחר שהחידק עמיד לכל התרופות חוץ מתרופת FUROLIN ותרופה זו עשתה לי כאבים חזקים בבטן עם בחילות וחוסר תאבון ??
ד``ר בוריס פרידמן11/07/2018שלום דלקת בשתן שעולה לכליות עלולה לגרום לחום וכאבי מותניים. נדרש טיפול אנטיביוטי ובהמשך טיפול מונע אותו תוכלי לקבל בפגישה ושיחה עם אורולוג . בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח ערמונית לבעל קוצב לבאלי11/07/2018
האם אפשר לנתח ערמונית בשיטת turp למושתל קוצב לב?
ד``ר בוריס פרידמן11/07/2018שלום
בהחלט ניתן אך דורש הערכות של המרדים לפני הפעולה. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השאלה מופנת לדר בוריס פרידמן המשך שאלה קודמת בבקשהרומן10/07/2018
אז כלומר מה שאתה אומר לי שאם או בלי מיקרולטיאזיס
הסיכון נשאר אותו סיכון בכלל האוכלוסיה בגיליים שבין 20 ומעלה
אז מיקרולטיאזיס לעצמו ספציפית לא גורם למחלה
או לנזקים ?
הממצא זניח ושכיח ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן11/07/2018שלום רומן
כפי שציינת אכן המצאות מיקרוליטיאזיס אינו מעלה סיכון לממאירות באשכיים מעבר להמצאות באוכלוסיה ואינו גורם ליצירת ממאירות באשכיים. בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדר בוריס פרידמן שלום רב המשך שאלה בבקשהרומן10/07/2018
אז כלומר מה שאתה אומר לי שאם או בלי מיקרולטיאזיס
הסיכון נשאר אותו סיכון בכלל האוכלוסיה בגיליים שבין 20 ומעלה
אז מיקרולטיאזיס לעצמו ספציפית לא גורם למחלה
או לנזקים ?
הממצא זניח ושכיח ?
ד``ר בוריס פרידמן11/07/2018בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)