מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת תפקודי כליות במחזוראנגל06/08/2018
אני צריכה לעשות בדיקת דם לתפקודי כליות,אם אעשה אותה בזמן מחזור יש השפעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין20/08/2018אין קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה בערמונית של אונה מרכזיתיואב05/08/2018
אני בן 43 , בבדיקת US נמצא שהערמונית לא מוגדלת אולם יש בליטה קלה של אונה מרכזית אל בסיס השלפוחית .
התסמינים שלי הם קושי רב במתן שתן וקושי להתאפק
בדיקת PSA תוצאה: 0.55
לאחר בדיקת אורולג קיבלתי מרשם ל promnix
מה יכולות להיות הסיבות לבליטה בערמונית ? האם התסמינים יכולים להתאים לאבנים בערמונית ? יש לי אבנים בכיס מרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין11/08/2018ליואב שלומות,
הבליטה לתוך שלפוחית השתן אכן נקראת "אונה אמצעית" (או אונה מרכזית) והיא צורה של הגדלה שפירה של הערמונית. אונה זאת יכולה לגרום לסימפטומים של חסימה וקושי במתן השתן. במידה וטיפול שמרני בכדורים לא יועיל, יש לחשוב על כריתה כירורגית, בד"כ דרך השופכה "ללא פתיחת בטן"..... (TURP)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באשך ימין ובבטן התחתונה מצד ימיןליאור05/08/2018
שלום,
בן 41 ללא מחלות בריא בד"כ.
בלט בגב עמוד שדרה מותני כבר מספר שנים.
בחודשיים האחרונים כאבים באשך ימים בלבד, לפני כשלושה שבועות לאחר ריצה הכאבים החמירו ואחר כך עברו גם לבטן התחתונה מצד ימים מתחת לקו הטבור.
לעיתים מרגיש מעין זרמים באשך ימין.
אשך שמאל וצד שמאל ללא כאבים.
כאשר יש שתן מרגיש לחץ מוגבר,
לאחר מתן שתן אין התקורנות מלאה.
לעיתים מרגיש שיש שתן כאשר אין בפועל.
US אשכים ומפשעות הודגם מעט נוזל סביב אשך ימין כל השאר תקין
US כליות ודרכי שתן תקין מלמד כבד שומני
ערמונית : נפח ____24 ___סמ"ק
שארית שתן – לאחר התרוקנות __18 סמ"ק
בדיקות שתן כללי תקינה
CT לחיפוש אבנים ללא ממצאים וללא אבנים
בבדיקה שלא ורולוג אין נפיחות באשכים.
מה עוד יכול להיות?
כל הבדיקות תקינות אבל לא מוצאים את הבעיה, האם יכולה להיות דלקת כשבדיקת שתן תקינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין11/08/2018לליאור שלומות,
יש לפעמים מצב עם כאב באשך ללא כל סיבה נראית לעין... הדבר קורה בעיקר אצל אנשים צעירים כמוך... יחד עם זאת, האם נבדקת ע"י כירורג לשלול למשל בקע מפשעתי? סונר מפשעות יכול לעזור בכיוון זה. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערמונית מוגדלת - אופן טיפולגרי05/08/2018
שלום רב.
אני בן 62 מטופל מזה כמה שנים בדואודארט ולפני כן בחוסמי אלפא כמה שנים. כדורים אלו אינם עוזרים לי כלל.
גודל הערמונית שלי הינו 50 סמק, שאריות שתן בשלפוחית 115 גרם. בלילה קם לפחות פעמיים למתן שתן. כמובן שבבוקר קם עייף.
שאר המדדים הבריאותיים שלי תקינים כגון PSA כליות וכו.
האם פרט לניתוח יש אופציה אחרת לטיפול, כגון כדורים אחרים, טיפול אלטרנטיבי ?
אם לא, האם ניתוח TURP הינו הפיתרון הניתוחי הטוב ביותר שקיים כיום, או שיש תחליף עדיף ?
אודה לתשובתכם,
גרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין11/08/2018לגרי שלומות,
צריך להלשלים עןד מספר פרמטרים כדי להחליט אם ניתוח יכול לעזור לך במצב אותו מתאר. האם זרם השתן חלש? היסוס עד התחלת הזרם? מה תשובת סונר קדכי השתן ומהו ערך הקריאטינין בדם. תכול ליצור קשר טלפוני ואשמח לעזור בפרטים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלתי בנושא טיפול בערמונית מוגדגלת
גרי12/08/2018שלום.
אכן יש היסוס לעיתים קרובות במתן שתן. הזרם ביום חלש ובליילה חלש מאוד והקימה היא עבור כמות שתן קטנה. הקריאטנין תקין.
סונר דרכי שתן לא בודע. בוצע אולטרא סאונד והוא תקין.
אוד לתשובתך.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דב אנגלשטיין20/08/2018גרי, נראה כי פתרון ניתוחי הוא אפשרות שתצטרך לקחת בחשבון. יש נם מספר שיטות טיפול ומציע לך לשוחח על כך עם האורולוג המטפל שלך. לכל טיפול ניתוחי / התערבותי יש כמובן יתרונות וחסרונות ותקצר כאן היריעה..... ד"ר אנגלשטיין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתיעצות עם האורולוג
גרי22/08/2018שלום רב ותודה על תשובתך.
בהתיעצות עם האורולוג הפתרון שלו הוא ניתוח בשיטת turp כי זו השיטה שהוא עובד בה. לדעתו אין טיפולים אחרים שיעזרו. להבנתי יש ניתוחים מתקדמים יותר כגון אידוי הערמונית או holep שנראית חדשניים יותר וכנראה טובים יותר. איני רופא ולכן איני מכיר שיטות טיפול אחר. אודה מאוד אם תוכל לעזור לי.
תודה ומצפה מאוד לתשובתך. (כבר מאוד סובל ומיואש.)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דב אנגלשטיין10/09/2018שלומות,
גרי יקירי, להערכתי, בשלב זה אין תחליף לשיחה אישית והסבר על שיטות הניתוח האפשריות, על יתרונותיהן וחסרונן של כל אחת מהן.....
חג שמח ושנה טובה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמעות של התוצאה detrusor overactivityנירה01/08/2018
מה זה אומר התוצאה detrusor overactivity בבדיקת אורודינמיקה ?ומה הגורמים או הסיבות לזה?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין11/08/2018שלום נירה,
הכוונה לפעילות יתר של שריר דופן שלפוחית השתן.
למצב זה יכולים להיות מספר גורמים, למשל עצביים, חסיצמתיים ועוד.
אני מאמיןשהאורולוג המטפל שלך ידע לאבחן נכון הגורמים ולטפל בתופעה בהתאם. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלצערי ישלי
נירה11/08/2018לצערי ישלי תור עוד הרבה זמן לרופא. מה זא עצביים ממה זה יכול לנבוע?האים עי כדורים ואיזה? ואיך ניתן לטפל מלבד כדורים?תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דב אנגלשטיין20/08/2018נירה, לצערי אין תחליף במצבים אלו לשיחה עם מומחה לאורולוגיה וקבלת החלטה טיפולית בהתאם למצבך, כולל הסבר על חלופות , יתרונות וחסרונות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוזה בדרכ עי
נירה20/08/2018ע"י כדורים?כמו בטמיגה וכד'?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
בטמיגה היא אחת התרופות החדשות לענין זה.
במצבים אלו יש לעיתים קרובות ענין של "ניסוי וטעייה", כלומר מתוך מגוון הטיפולים האפשריים, להתאים לך את שמתאים לך אישית ביותר, הן מבחינת היעילות ון מבחינת תופעות הלוואי.
חג שמח ושנה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנירה
מנירה13/08/2018לצערי ישלי תור עוד הרבה זמן לרופא. מה זא עצביים ממה זה יכול לנבוע?האים עי כדורים ואיזה? ואיך ניתן לטפל מלבד כדורים?תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת ריסוק אבנים שניאשר31/07/2018
לקראת ריסוק אבנים שני, הראשון עבר בשלום אבל החלק שהיה הכי נורא הוא הסטנט. מניח שאין דרך להימנע מזה אבל יש דרכים שבהן זה לא יגרום לכזה סבל?
ד``ר דב אנגלשטיין01/08/2018יש מטופלים שלא חשים בכלל את התומכון (=סטנט) ויש אחרים שממש לא סובלים אותו.... אנו האורולוגים מנסים סוגים שונים של תומכונים ובאורכים שונים על מנת לנסות ולצמצם סבל אפשרי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממה נובע הכאב המותני והצריבה?שושנה29/07/2018
יש לי צריבה במתן שתן וכאב מותן שמאל עשיתי בדיקת שתן יצא שאין דלקת ואין חיידק אז ממה נובע הכאב המותני והצריבה שנמשכים למעלה משבועיים ? אציין ששלוש ימים לפני הבדיקה לקחתי אבקת מונורול .
ד``ר דב אנגלשטיין01/08/2018קשה לדעת מה הסיבה ללא בדיקות נוספות ובעניין זה מציע להתייעץ עם האורולוג המטפל. בכל מקרה לא הייתי מציע לקחת אנטיביוטיקה כשאין צמיחה של חיידק בשתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות חוזרות בדרכי השתןלילך26/07/2018
סובלת מדלקות חוזרות בדרכי השתן, האנטיביוטיקה גומרת אותי, מה עוד אפשר לעשות?
ד``ר דב אנגלשטיין01/08/2018חשוב לדעת אם הדלקת מלווה בסימפטומים או למשל קשורים ליחסי מין. אם לא, אנא שאלי את הרופא המטפל אם צריך באמת ליטול אנטיביוטיקה.... אפשרות אחרת היא טיפול מניעתי במינון קטן למשך מספר חודשים. לדעתי רצויה הפניה וליווי ע"י אורולוג.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרכי טיפול באבן בשופכןענבר24/07/2018
היי,
האם אבן בגודל 0.8 מ"מ ניתן להוציא ע"י ריסוק חוץ גופי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין20/08/2018ניתן, אך יש לראות היום האבן במיקום מתאים לסוג זה של טיפול....
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
כעקרון כן, אך להערכתי מאוד תלוי היכן ממוקמת האבן בשופכן: כעקרון, ככל שהיא "ירדה" במורד השופכן לכיוון שלפוחית השתן, כך ייטב דווקא טיפול באורוטרוסקופיה וריסוק האבן בלייזר, למשל.
בהצלחה, חג שמח ושנה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדוריות אדומות מעל הנורמהרונית24/07/2018
בבדיקת שתן התגלה כדוריות אדומות מעל הנורמה וגם תאים לבנים מעל הנורמה האם יש סיבה לדאגה ?
ד``ר דב אנגלשטיין01/08/2018עקרונית יש לחזור לרופא המטפל עם התשובה ולחפש המקור לממצאים אלו. אם יש הפרעות במתן השתן המחשידים לדלקת, יש להוסיף תרבית שתן ולטפל בהתאם. במידה והדמם ממשיך (גם אם רק בבדיקות שתן חוזרות ולא באופן גלוי), יש לבצע בדיקות משלימות נוספות על מנת לשלול, למשל גידול בדרכי השתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה לאחר מתן שתןדנה23/07/2018
יש לי צריבה לאחר מתן שתן נלקחה תרבית שתן לבדיקה ועד שיגיעו תוצאות לקחתי מונורול שזה אנטיביויטיקה. באבקה , ומאז שלקחתי את המונורול שמתי לב שצבע השתן שלי שקוף בכל פעם שאני נכנסת לשירותים האם זה תקין ?
ד``ר דב אנגלשטיין24/07/2018נשמע לי תקין.....
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יכול להיות שמדובר בשבר הפין ?אין שם21/07/2018
היי ד"ר ,
אני בן 22 , לפני כ - 5 שנים בזמן אוננות כנראה אגרסיבית איבדתי את הזקפה , הרגשתי דקירה קטנה הייתה נפיחות וצבע סגול בזמן המקרה לפין ולאחר מכן זה עבר , הייתי בבדיקה של 4 רופאי משפחה ו 2 אורולוגים וגם כשנתיים לאחר המקרה ואמרו שאין לי כלום .
הייתכן ? אני חווה מאז בעיות זקפה וכאשר הפין רופף.הוא נוטה הצידה , ניתן להבחין גם בדלילות של העור .
אשמח לדעתך בנושא .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין24/07/2018יכול להיות שאכן היה קרע של מעטפת הפין ומכאן התופעות שתיארת.
מציע שהאורולוג המטפל יפנה אותך למרפאה לשיפור התפקוד המיני באחד במתי החולים הגדולים באזור מגוריך לבדיקות יותר מעמיקות באשר לזרימת הדם באבר המין בעת זקפה. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיטה ניתוחית מועדפת לוריוקצלהחיים20/07/2018
שלום,
יש לי וריקוצלה בצד שמאל בדרגה 2. עברתי בדיקת זרע, וקיימת פגיעה בזרע.
האורולוג שלי המליץ על ניתוח ורציתי לקבל חוות דעת נוספת על איזה שיטה ניתוחית עדיפה מבין השלוש (מיקרוכירורגית, גת גורן, והישנה).שאתה ממליץ ומבצע ולמה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין24/07/2018הגישה העדיפה לדעתי היא ניתוח בגישה מפשעתית, תוך שימוש במיקרוסקופ או לפחות משקפיים מגדילות. בהצלחה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת mri ערמונית וכליותערן20/07/2018
מבלי להכנס לכל הפירוט אני מתכוון לשלם באופן פרטי על בדיקת mri כליות שהרופא הפנה אותי והקופה סרבה. האם בדיקת mri כזאת יכולה לכלול גם את הערמונית או שאאלץ לבצע 2 בדיקות נפרדות?
ד``ר דב אנגלשטיין24/07/2018למיטב ידיעתי יש צורך בשתי בדיקות נפרדות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלתי הקודמת על שארית שתןהמשך שאלה20/07/2018
לבחורה שu.s יצא תקין. ומרגישה שהפיפי לא יוצא עד הסוף. איזה טיפול תרופתי נותנים בכללי
ד``ר דב אנגלשטיין24/07/2018אנא ראה תשובתי הקודמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)