מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבן 5 ממ מסרבת לצאת וממשיכה להכאיביוסי17/11/2017
שלום רב, אובחנתי עם אבן בגודל 5ממ לאחר כאבים חזקים בכליה ימין. היא כבר נמצאת בצינור השופכה והכאבים עברו באזור הכלייה העליון בגב לאזור קצת יותר תחתון. לאחר אשפוז ומתן תרופות להקלת הכאבים למשך 3 ימים שוחררתי הביתה לאחר שסירבתי לניתוח פולשני (לאחר שסירבתי הרופאים אמרו שזו החלטה טובה ושיחררו אותי כי לא רצו לבזבז עלי כסף רק עבור שהייה של שיכוך כאבים)
סרבתי מאחר שהעברתי כבר הוצאתי עצמאית אבנים בגודל 5 ו4ממ.
הכאב לא עוזב אותי כבר 7 ימים. בפעמים הקודמות לאחר 4 ימים של כאבים הם פסקו ולאחר כשבוע האבנים יצאו.
האם זה עדיין תהליך טבעי של כאבים ואני יכול ״לסחוב״ את הימים האלה או שעלי לעשות משהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן19/11/2017שלום יוסי
האבנים עשויות לצאת ולעיתים הדבר אורך זמן, לציין כי גם אבנים קטנות לא תמיד יוצאות ולכן יש צורך במעקב אורולוגי הדוק לוודא כי אכן האבן תיפלט ושאינה גורמת להפרעות. באם הכאבים ממשיכים - חיוני מאד להיבדק שוב אצל אורולוג. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרע. מורפולוגיה תוצאותצ.א.14/11/2017
בעלי בן 36 עשה בדיקת זרע הבדיקה עצמה תקינה מבחינת כמות זרע ותנועתיות. לגבי מורפולוגיה יצא 1% בדיקה קודמת שעשה יצא 3%. השאלה אם יכול להוות בעיה להיכנס להריון והאם כיוון שעשה את הבדיקה בלחץ במקום שלא היתה בו פרטיות (בבית חולים אבל היה צריך בשירותים ציבוריים שלהם לעשות). התוצאה יצאה כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן19/11/2017שלום רב
תחאורטית מורפולוגיה מופחתת עלולה להפריע לפוריות אך מעשית מאחר וקיים 1-3% שלמים תקינים מתוך מליוני תאים ויש צורך בתא בודד - ישנו סיכוי לכניסה להריון ספונטני. כדאי שיתייעץ עם אורולוג בקשר לבירור ואפשרויות לשיפור הממצאים. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכונת שיזוף נזקים בריאותייםחסוי11/11/2017
היי דר
אני יודע שיש נזק לעור כשעושים שיזוף בתוך מכונת שיזוף
השאלה אם זה יכול לגרום לנזק לאיברים הפינמיים של הגוף
כלומר האשכים שמעתי על הרבה שרוצים גוון אחיד
הם פשוט שמים גרב
על האיבר וככה מונעים מהקרינה לחדור או חוץ מהגרב שמים גם קרם הגנה
זה באמת עוזר? כלומר עד היום וגם הכתבות שראיתי הפגיעה שנכבו בה היא הפגיעה העורית בעור
שזה לא פחות חשוב או מסוכן
אבל חשוב לי לדעת אם הקרינה יכולה לחדור לאשכים עצמם וחלילה לסרטן אותם תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן12/11/2017שלום רב
נזקי קרינת עור שמש הינם לעור עצמו ולא לאיברים פנימיים או לאשכיים. גידולי העור עלולים להתפשט בהמשך ולכן יש להיזהר בשיזוף עור השמש או המכונה. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידת בכמות של הזרענועם11/11/2017
שלום רב ,
יש לי שאלה בנוגע לזרע .
לאחרונה אני שם לה שהכמות של הזרע פחתה משמעותית , בעבר היו לי כמויות משמעותיות של זרע ולאחרונה רק כמה טיפות בודדות .
ההבדל דרמטי וזה גם פוגע בהנאה ובעוצמת האורגזמה .
ממה זה יכול להיות ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן12/11/2017שלום נועם
הדבר עלול לקרות מפקטורים שונים כולל תדירות השפיכה, טיפול תרופתי, גיל, מידת יובש הגוף ועוד. באם את חש שינוי ניכר יש צורך בבידקה גופנית אצל אורולוג ולשקול עימו בדיקות לבירור פרופיל הורמונלי. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TRUS + ביופסיה - מה ניתן לאמר?דב09/11/2017
שלום רב,
בן 69. בדיקה רקטלית תקינה אצל האורולוג. נשלחתי לבצע TRUS בשל PSA מוגבר. 5.94 ובהפרשים של חודש ירד ל- 5.82 ואח"כ 5.77. מדידה קודמת לפני 4 שנים היית בתחום הנורמה.
אני יודע שצריך לחכות לתוצאות הביופסיה אך מה ניתן ללמוד מתוצאות בדיקת ה- TRUS להלן?
אולטראסאונד טראנס רקטלי
מוגבר PSA : סיבת ההפניה
5.9 PSA:
בדיקה רקטלית :
נפח : 30 סמ"ק נוקשות: לא סימטרית: כן
גבולות ערמונית: שמורים ערמונית מובילית: כן
גוש – לא נמוש.
בדיקה TRUS:
נפח: 22.5 סמ"ק אורך: 3.5 ס"מ גובה: 3 ס"מ רוחב: 4.1 ס"מ
גבול חיצוני : שמור
PZ - אזור היפואקוגני ב- PROSTATE MID מימין. שאר המרקם הומוגני.
TZ - מרקם הטרוגני דו-צדדי.
גבול בין PZ ל- TZ - שמור.
בלוטות זרע: נורמלי.
שלפוחית שתן: שארית שתן קטנה.
ביופסיות: נלקחו 12.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן12/11/2017שלום דב,
בבדיקה הודגם איזור שאינו הומוגני עם יתר רקמת הערמונית. האיזור הזה חשוד לכאורה אך מאחר וישנם ארועי false positive, כלומר איזור שהיה חשוד ובביופסיות הגיע תשובה שפירה, גם במקרה שלך יש צורך להמתים בסבלנות לתוצאות הביופסיה. לציין כי התוצאות אינם בחזקת שחור ולבן וישנן דרגות גידול שונות שבחלקן הטיפול הינו מעקב בלבד. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות שתן בעייתיותרונן09/11/2017
בבדיקות תקופתיות שעשיתי דרך העבודה נאמר לי בסיכום לחזור על בדיקת שתן כללית עקב אריתרוציטוריה. בבדיקות שתן חוזרות קיבלתי ערך של 10 בארותרציטים ובנוסף ערך חורג מאד של פרוטאין ברמה של 50. על מה זה בדיוק מעיד ואיזה בדיקות המשך מתבקשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן09/11/2017שלום רונן
הדבר עלול להעיד על הפרעה בתפקוד הכליות ולכן מומלץ יעוץ נפרולוגי. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת הערמונית וההורמון אסטרוגןאנונימי07/11/2017
שלום רב, האם עלולה להופיע הגדלה של הערמונית אצל בחור צעיר בן 22 בשל רמות אסטרוגן גבוהות בדם? השאלה נובעת מכך שראיתי באתרים שונים שהערמונית יש קולטנים לאסטרוגן מה שעלול לגרום להגדלת בלוטת הערמונית מסיבה זו. האם זה יתכן?
ד``ר בוריס פרידמן08/11/2017שלום רב
לערמונית יש רצפטורים להורמונים שונים כולל לאסטרוגן אך האסטרוגן אינו מגדיל הגדלת ערמונית. צריך לברר פרופיל הורמונלי כולל טסטוסטרון וכן ביצוע בדיקה גופנית אצל אורולוג על-מנת להעריך את מרקם הערמונית. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של שתן לציטולוגיהחנה06/11/2017
שלום. בת 67. דם בשתן מעל 10 שנים ללא ממצא נוסף. תוצאות של שתן לציטולוגיה: inflammatory cells and reactive epiethelial cells
אבקש עזרה בפענוח תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן08/11/2017שלום חנה.
תשובת הציטולוגיה אינה מעידה על ממאירות. חרף זאת נדרשת השלמת בירור כולל CT UROGRAPHY וציסטוסקופיה אצל אורולוג לבדיקת כיס השתן. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גורמים להפרשה שקופה מהפיןויטלי06/11/2017
שלום רב,
לאחר בדיקות PCR ושתן כולל סטיק שנמצאו תקינות עדיין ישנה צריבה והפרשה שקופה מידי פעם במהלך היום מהפין.
מה לדעתכם יכול להיות הגורם לכך.
קיבלתי אגב מהרופאה ציפרודקס 500 מ"ג אבל אינני רוצה סתם לדחוף לעצמי אנטיביוטיקה אם הבדיקות תקינות. השאלה אם יש בדיקות אחרות הנדרשות לביצוע מלבד ה PCR שכדאי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן08/11/2017שלום ויטלי, לעיתים עלולים להיות חיידקים שלא מופיעים בתרבית שתן ובבדיקת שתן ל- STD. הייתי בהחלט שוקל טיפול בציפרודקס למשך שבועיים כטיפול אמפירי שעשויים לשפר ולהעלים את ההפרשות. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
תודה רבה לך☺08/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר בוריס פרידמן08/11/2017בבקשה ובהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות וכאבים באיבר המיןא.י04/11/2017
שלום ,
אני גר בחו"ל , והייתי אצל אורולוג בגלל נפיחות וכאבים קלים באיבר המין.
האורולוג איבחן מאין קריש דם blood clot והביא לי לקחת 2 כדורים:
1. אספירין - 325 מ"ג ( כדור אחד ביום )
2. דיקלופאנק 50 מ"ג - 2 כדורים ביום.
רציתי לדעת אם מה שניתן לי זה בסדר ?
בנוסף , הומלץ לי על ידיי האורולוג לא לקיים יחסי מין בין שבועיים ל-4 שבועות
אודה לך אם תוכל לומר לי האם זה נשמע הגיוני ואם הכדורים שניתנו לי הם בסדר כי לא כל כך הבנתי את הרופא בנוגע לכדורים.
ורציתי לדעת בנוסף האם אני יכול לבצע פעילות גופנית\ספורט או שזה גם לא ניתן במהלך הטיפול ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן05/11/2017שלום רב
אספירין נועד למנוע הווצרות קרישים ודיקלופנאק הוא טיפול אנטי-דלקתי ומשכך כאבים. לא בררו מדוע ואיך נוצרו קרישי דם והאם ישנם קרישים כאלו גם בכלי דם אחרים - דוגמה ללב ולמוח כי המצאות קרישים במקום אחד עלול להצביע גם על קרישים במקום אחר. כתלות בגילך, מחלות רקע, מצב כללי וכדומה יש לשקול בדיקה מקיפה יותר כולל בדיקת קרדיולוג - רופא לב. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפיחות וכאבים באיבר המין
א.י05/11/2017אני בן 31.
אין לי מחלות רקע , מצבי הכללי טוב.
לפי מה שהבנתי מהאורולוג זה יכול להיות כתוצאה מאוננות אגרסיבית\מוגברת - האם זה יתכן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר בוריס פרידמן05/11/2017כל טראומה מכל סיבה עלולה לגרום לתופעה זו. ניתן להתחיל טיפול עם מעקב אחר בדיקות דם כולל תפקודי כליות עקב השפעת הדיקלופנאק אם נוטלים טיפול לזמן ארוך. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובתך
א.י05/11/2017כמה זמן להערכתך יכול לקחת טיפול כזה ?
הרופא נתן לי כדורים לחודש אבל לא יודע אם אקח חודש.
אקח שבועיים ואז אלך לבדיקה אצלו לראות עם הכל תקין אם לא אמשיך עד לסיום החודש ואז אלך לעשות בדיקות דם כמו שציינת .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף..
א.י05/11/2017האם אתה ממליץ בכל אופן ללכת לקרדיולוג ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתגובה
א.י05/11/2017היי ,
אשמח לתגובתך ל-2 השאלות הנוספות ששאלתי - כי קצת נכנסתי ללחץ בנוגע לקרדיולוג שאמרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר בוריס פרידמן06/11/2017שלום א.י
היכולת לנהל דיונים רפואיים בשלט רחוק הינה מוגבלת. יש צורך בבדיקה גופנית לקבלת מידע. קרישים דם יכולים להיות מקומיים לאיבר מסויים לאחר חבלה או נפילה או יכולים להיות כחלק מהפרעה מערכתית עם מעורבות מספר איברים ולכן יש צורך לשקול בידות כפי שציינתי. אם אתה לחוץ - כדאי להיבדק. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי ספזמקס ודם בזרעגיא03/11/2017
שלום,
בעקבות דליפות קטנות של כמה טיפות שתן מדי פעם במעבר מישיבה לעמידה, התכופפות וכו', רשם לי הרופא כדורי ספזמקס 30 למשך חודש (כדור אחד ביום), לפני כן,
עשיתי בדיקת אולטראסאונד, בדיקת דם ובדיקת שתן וכולן היו תקינות.
אני לוקח את הכדורים במשך שבוע, יש לדעתי שיפור מסוים בנושא ואני לא סובל מתופעות לוואי מיוחדות, אולי מעט יובש, היום נתקלתי במשהו מדאיג, במהלך אוננות, יצאה לי כמות לא קטנה של דם יחד עם זרע. מה זה אומר? האם להמשיך או להפסיק את הכדורים? ובכלל האם יש קשר? (יש לציין שזה לא קרה לי לפני כן)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן05/11/2017שלום גיא
נטילת הספזמקס אינה קשורה לדם בזרע. ייתכן והדבר נגרם עקב חבלה קלה בזמן האוננות ובאם יימשך או יישנה - יש לשקול בירור דרך האורולוג המטפל. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת שתן שחוזרת בנשיםרלי03/11/2017
שלום, מדובר באישה בת 65 חולת סוכרת סיעודית ודמנטית מחותלת, כבר כמה שנים היא סובלת מדלקות בשתן כאשר הדלקות לא מפריעות לה ביום יום לא שורף ולא כואב לה. בהתחלה היה חיידק קולי נתנו אנטיביוטיקה והוא עבר אך כל פעם חוזר חיידק אחר כאשר בפעם האחרונה נתנו אנטיביוטיקה ציפרודקס היא העלימה את החיידר הקודם ובמקומו יצא חיידק אחר בשם enterococcus faecalis השאלה שלנו האם להמשיך לתת אנטיביוטיקה שוב או לא? כי בכל מקרה בגלל שהיא מחותלת החיידקים מהצואה עוברים לשתן ואם גם ככה זה לא מפריע לה כלומר אין חום ואין כאבים האם יש צורך בטיפול אנטיביוטי? בנוסף נתנו לנו כדורים למניעה בשם היפרקס וויטמין סי האם עכשיו שכבר יש חיידר בשתן יש טים לתת אותם? תודה רבה.
ד``ר בוריס פרידמן05/11/2017שלום רלי
אין צורך לתת טיפול אנטיביוטי באם קיימת צמיחה אסימפטומתית בשתן. יש לברר סוג החיידק ולטפל רק באם מופיעים סימפטומים דוגמת חום, צמרמורת, צריבה וכדומה. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתן אדום לראשונה לאחר מיץ סלקחיים02/11/2017
לדר שלום
לפני כמה חודשים התחלתי לשתות מיץ סלקאורגני (כוס אחת) מידי בוקר. במשך שלושה חודשים שמתי לב שזה רק צובע מעט את הצואה אך השתן היה תמיד בצבע רגיל. פני 3 ימים בפעם הראשונה שתיתי את מיץ הסלק בלילה לפני השינה, ואתמול בבוקר בפעם הראשונה שמתי לב כי השתן בצבע וורוד בעיקר במי האסלה. זה קרה בשתי השתנות בוקר ובשעה עשר וחצי. בצהריים אחרי ששתיתי מים זה כבר נעלם. לקחתי כרגע הפסקה מהסלק כדי לוודא שזה אכן צבע ולא חלילה דם.
האם זה הגיוני שביטוריה תופיע באיחור של כמה חודשים? או אולי שה רק בעקבות שינוי זמן צריכת הסלק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן02/11/2017שלום חיים
מיץ סלק עלול לצבוע שתן באדום וזה תלוי בריכוז השתן שעולה במהלך הלילה. אם השתן האדום יימשך, כדאי לבצע בדיקת שתן לכללית להמצאות אריתרוציטים (דם) בשתן. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב עמום באשך השמאליליאור01/11/2017
שלום.
כבר שבוע יש לי כאב באשך שמאל, כאב עמום כזה.
הייתי במיון ונבדרתי על ידי אורולוג שראה שגילחתי את עור האשכים וטוען שיש אודם ו"חום" על העור וזוהי הסיבה לכאבים.
בנוסף הוא הבחין במים סביב האשך.
האם אלה יכולוץ להיות סיבות לכאב באשך?
הוא נתן לי אוגמנצטין ורוקסט פלוס לטיפול.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן02/11/2017שלום ליאור
כאבים באשך הינה תופעה נפוצה שעלולה להיגרם מגורמים שונים. נדרש סונר אשכיים לשלול ממצאים בתוך האשך עצמו. באם נשללו גורמים אלו יש צורך במעקב ואם אין החמרה בעוצמת הכאב - ניתן לטפל במשככי כאבים לפי הצורך. באם החמרה - נדרשת בדיקה אורולוגית חוזרת. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת אסטרוגן והשתנה בבחור צעירשואלת01/11/2017
שלום רב, שואלת בקשר לבן שלי, הוא בן 22 לפני חצי שנה בעקבות גינקומסטיה נמצא בפרופיל הורמונלי רמת אסטרוגן גבוהה. פרט לכך כל הפרופיל ההורמונלי תקין וכן תקינים אולטרסאונד אשכים ואולטרסאונד בטן.
מזה כ 3 חודשים כשהולך לישון עד ההרדמות חש צורך בהטלת שתן בערך כל רבע שעה עד שנרדם. לדבריו לא יוצא כמות שתן גדולה אבל חש בצורך בהשתנה. במהלך הלילה מתעורר משנהלהטלת שתן בערך פעם אחת.
שתן תרבית וכללי תקינים, רמות סוכר בדם, תפקודי כליה וכבד תקינים.
האם יתכן קשר בין תופעה זו לרמת אסטרוגן גבוהה בדם? האם יש בדיקות נוספות שלדעתך רצוי לבצע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן02/11/2017שלום רב
רמת אסטרוגן גבוהה מצריכה בירור וטיפול אמל אנדוקרינולוג. לגבי הטלת שתן לילית - ייתכן וישנן השפעות הורמונליות אך ראשית מומלץ על שינוי התנהגותי להפחתת משקאות קפאיניים במהלך כל היום ולהפחתת נוזלים בכלל בשעות הערב. באם המשכות התסמינים - נדרשת בדיקת אורולוג וטיפול תרופתי לפי הצורך. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)