מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המלצה על המשך טיפול בשיפור הזרעארי ספינר01/11/2017
עברתי לפני חודשיים צינתור ואריקוצלה וראיתי שיש תוספי תזונה שתועלתם לחזק את איכות הזרע הגברי ,התנועתיות, הספירה והמהירות וכן המורפולוגיה
כגון "פורימור" או "אולטרה מן" ורציתי לדעת את דעתכם בעניין האם טוב לקחת דברים כאלו ואם כן מה כדאי לדעתכם יותר
בתודה מראש!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן02/11/2017שלום ארי
לקבלת אישור ממשרד הבריאות לשיווק לתוסף מזון נדרשת הוכחה כי אינו רעיל אך אינה נדרשת הוכחה ליעילותו, למינון רצוי או לתדירות עדיפה. לכן אין כל מחקר המוכיח יעילות או עדיפות בין סוגי התכשירים. אי לכך זכותך ליטול אך אנו לא יכולים להמליץ על תוספים אלו. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רטיבות סמיכה במכנסים בלילהדוד30/10/2017
שלום רב.
הנני כבן 22 ואתמול בלילה התעוררתי והיתה לי רטיבות בלבנים. היא היתה סמיכה יותר משתן אך לא סמיכה כנוזל זרע. לפני כשבוע קרה לי אותו דבר, אך מעולם לפני כן זה לא קרה לי.
מה המשמעות הרפואית והאם עלי להיבדק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן30/10/2017שלום רב
מדובר ככל הנראה מנוזל שלפוחיות הזרע ולא בזרע עצמו. זה עלול לקרות מעת לעת ואם אין הפרעות בשתן, בזקפה או בשפיכה, לא נדרש כל טיפול ועם הזמן זה חולף. באם תרצה, ניתן להיבדק אצל אורולוג שיבדוק בבדיקה גופנית שהכל תקין. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרטיבות סמיכה במכנסיים
דוד31/10/2017ראשית, תודה על תשובתך.
בנוסף, האם תוכל להסביר מה ההבדל בין נוזל זרע לנוזל שלפוחיות הזרע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר בוריס פרידמן31/10/2017שלום רב
הזרע מגיע מהאשכיים ובדרך מצטרף נוזל משלפוחיות הזרע ומהערמונית המביא למרקם אופייני.
לעיתים מופרש רק נוזל משלפוחיות הזרע עם מרכיב מועט של זרע וטיבו הינו שונה ועלול להיפלט ללא אורגזמה. לפרטים נוספים תוכל לקרוא ספרות בנושא. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערמונית מוגדלת ב- 100לוי אדמונד26/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
תשובה
ד``ר בוריס פרידמן29/10/2017שלום מר לוי
נפח הערמונית אינו בהכרח הקובע אלא התסמינים דוגמת קושי בתחילת השתנה, זרם שתן מופחת, טפטוף סופי, תחושת חוסר התרוקנות בתום השתנה, השתנות ליליות ולכו'. באם התסמינים הללו מפריעים ניתן בתיאום עם האורולוג המטפל, כשלב ראשון לנסות טיפול תרופתי ולפי הצורך לשקול טיפול ניתוחי. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאגנוזה לא ברורה לדלקת בדרכי שתן וטיפולקארינה א.26/10/2017
באקראי במתן שתן גיליתי שתן עכור. בבדיקת שתן היו לויקוציטים וניטריטים, אך בתרבית נכתב:'פלורה מעורבת' ובבדיקה חוזרת שוב- בבדיקת שתן כללי: לויקוציטים וניטריטים ובתרבית- לא היתה צמיחה. יש לי רגישות במוצא השתן וכאב בבטן תחתונה, ושתן עכור.
בין שתי הבדיקות קיבלתי אנטיביוטיקה ciprodex 250 מ"ג פעמיים ביום במשך 5 ימים.
היה שיפור רב, השתן נהיה צלול, אך 30 שעות לאחר סיום אנטיביוטיקה הדלקת חזרה. את הבדיקה השניה מסרתי 30 שעות לאחר סיום האנטיביוטיקה.
רופא המשפחה לא נותן לי אנטיביוטיקה כי אמר שאין חיידק. - המצב נמשך כחודשיים ורק הודות לפורמולה על בסיס צמחים אני מחזיקה מעמד, אך המצב נמשך.
לעתים אני מתעוררת בלילה עם בחילה שעוברת אחרי זמן מה.
מה עלי לקחת? אני אלרגית לפניצלין, לסולפה ולמקרודנטין. בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן26/10/2017שלום קארינה
מומלץ טיפול אנטיביוטי רק באם צמיחה בתרבית שתן או באם היו יחסי מין בעבר - בבדיקת STD .
מומלץ כשלב ראשון שילוב של שתיה מוגברת, טבליות צמחיות ושינויים התנהגותיים לשיפור ההתרוקנות והמנעות מהתאפקות מוגברת. בדיקה אורולוגית חיונית והייתי ממליץ לפני כן על סונר דרכי השתן נוכח הישנות התסמינים. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריקוצלה מלווה בכאבים וסיכויי החמרהיהודה24/10/2017
שלום
בני חייל לוחם בעצימות גבוהה מאוד.
לפני הגיוס כתוצאה מכאב חד פעמי התגלה אצלו וריקוצלה.
לאחרונה לאחר שלוש שנים החלו שוב כאבים אבל בעוצמה גבוהה אפילו ממאמץ קל וכמובן באימונים קשים.
ביצע בדיקות זרע - תקין
הרופא הצבאי לא ממהר לבצע ניתוח מכיוון שלטענתו לא בטוח שהכאב יעלם.
הרופא אומר שאינו מזהה בקע ובאולטרסאונד לא רואים הדרוצלה
אשמח לשמוע את דעתך לגבי הסיכוי שהכאב יעלם לאחר הניתוח, האם המשך אימונים במצב זה יחמיר את המצב?
הבחור מדוכא מאד מהמצב, גם מכיוון שהפעילות הצבעית שלו נפגעת וגם מכיוון שבשחרור מהצבא בקרוב (5 חודשים) ימשיך לסבול מכאב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן25/10/2017שלום יהודה
מיחושים באשכיים הינה תופעה נפוצה מאד שאינה בהכרח תוצאה של הואריקוצלה שהינו ממצא אקראי ולכן באחוזים לא קטנים הכאבים נשארים לאחר תיקון הואריקצלה. ישנה רגיעה הדרגתית במיחושים עם הזמן עם אפשרות לארועי התלקחות. לניתוח ישנן תופעות לוואי של פגיעה בנפח האשך והפרעות מקומיות ולכן תוכל לעודד את בנך שהתופעה חולפת בהדרגה ובאם היא תימשך גם לאחר שחרורו, תמיד ניתן לבצע הערכה חוזרת גם באזרחות. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
יהודה26/10/2017ראשית תודה על תשובתך.
האם הוריקוצלה יכולה לגרום בעתיד לסרטן הערמונית ואם כן אז כדאי לנתח בכל מקרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר בוריס פרידמן26/10/2017שלום רב,
לא הוכח קשר בין ואריקוצלה לבין סרטן הערמונית או סרטן אשכיים.
סוף שבוע נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הופעת קצף בשתן ודלקות חוזרותחיילת23/10/2017
שלום, אני חיילת בקבע, בת 21, בריאה בדר"כ.
לפני כחודש פניתי למרפאת ביקורופא עקב הופעת צריבה במתן שתן ותסמיני דלקת (סובלת מדלקות חוזרות). בבדיקת סטיק לא הודגמו מדדי דלקת, רק קטונים (15). לאחר שבוע שבו התסמינים החריפו והחלו כאבים במותן שמאל פניתי למרפאת הבסיס, שם בבדיקת הסטיק כמות גדולה של חלבונים, לויקוציטים וery גבוה. נלקחה תרבית והרופאה נתנה מרשם לזינט 500 מג לטיפול של 10 ימים. לאחר חמישה ימים ללא שיפור (ועדיין ללא תשובה מהתרבית), החלפתי אנטיביוטיקה לציפרודקס 500 מג ל7 ימים נוספים. למחרת חזרה תרבית חיובית לאי קולי, ללא עמידות לחומר הפעיל בציפרודקס, למזלי.. כארבעה ימים מסיום הטיפול הדלקת חזרה. פנינו למיון, שם נרשם לי טיפול למקרודנטין 100 מג לחמישה ימים. כ3 ימים עם מקרודנטין ללא שיפור, פניתי למרפאת הבסיס והתחלתי טיפול שני בציפרודקס הפעם ל14 ימים וקיבלתי הפניה לus כליות ודרכי שתן.
ההדמאה תקינה, כבר עשרה ימים אחרי טיפול אנטיביוטי, אך עדיין מופיע יחסית הרבה קצף בשתן והיום הופיע ריח רע חזק מאוד וצריבה במתן שתן.. האם זה הגיוני שהדלקת לא עברה למרות טיפול אנטיביוטי ממושך כל כך? אני כבר ממש מיואשת, הרפואה הצבאית לא שמה על זה דגש או מעקב.. מה עליי לעשות? תודה על עזרתכם..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן24/10/2017שלום
זיהומים בשתן הינה תופעה נפוצה. המיחושים עלולים להימשך למשך מספר שבועות גם לאחר חלוף הזיהום.
אם יש מגמה של שיפור, ניתן להמשיך עם טיפול סימפטומתי. אם תחושי החמרה - יש צורך לחזור על תרבית שתן וטיפול בהתאם לממצאים. ישנם גם טיפולים התנהגותיים שאם תרצי לדון בהם - תוכלי לתאם מפגש בבי"ח 10 שם אני עושה מילואים על בסיס חודשי. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי פגיעה בגלל אוננותנועם ליטמן23/10/2017
היי.
אני בן 13 ואני נוהג לאונן תקופה מאוד ארוכה על ידי חיכוך איבר מיני בסדין במיטה. אני מורגל לזה לכן אני לא מצליח לאונן בשיטה אחרת. האם זה יכול לפגוע בי? ראיתי דעות לכאן ולשם ואני לא יודע מה לעשות. זה יכול לפגוע בי בעתיד? זה מסוכן? אשמח לפירוט מלא :) תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן23/10/2017שלום נועם
כל עוד זה לא מפריע לך להליכה לבית הספר ולפעילות אחרת חברתית - אין שוב מניעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי הידרונפרוזיס בכליה הימניתאביבית23/10/2017
שלום!!!! עשיתי בדיקת אולטרסאונד לכליות ודרכי שתן ,ובתוצאות כתוב הידרונפרוזיס קל בכליה הימנית,יש לי תור לרופא אורולוג מומחה בעוד כחודש אז בנתיים אשמח לשמוע מה זה אומר,תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן23/10/2017הידרונפרוזיס הינה הרחבה של אגן הכליה שיכולה להיות עקב מצב פיזיולוגי בזמן הטלת השתן אך לעיתים מעידה על מרכיב חסימתי כמו אבן במערכת. לכן חשוב האם קיימים תסמינים (כאבים, דם בשתן) ואם אין כאלו, אזי זה בהחלט סובל דיחוי עד המפגש עם האורולוג. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביופסיה חיובית של הערמוניתדוב פוחס22/10/2017
לפני כ-20 שנה אובחנה אצלי "Ankylosing spondylitis secondary to Psoriasis" שהתבטאה בכאבי מפרקים קשים. טופלתי ב"וולטורן" שהרגיע את הכאבים אך לא פתר את הדלקות ה"אוטו-הומנים".לפני כ15 שנה הציע לי הראומטולוג שלי פרו' מולד להזריק "אנברל" (זריקה שנכנסה לשימוש). הזריקה חוללה פלאים במשך 15 שנה לא היו לי כאבי מפרקים וגם הדפורמציה (בעיקר בחוליות הגב) נעצרה. לפני כ-חצי שנה לאחר דלקות חוזרות בערמונית נשלחתי לביופסיה והתגלו 2 נקודות נגועות. האורולוג שלח אותי לבדיקת "M.R.I"של הערמונית (עם פתיל רקטלי).
בפגישה עם הראומטולוג אמר לי הפרו' שעלי להפסיק להזריק "אנברל" בגלל הבעיה בערמונית. הפסקתי להזריק, ואחרי חודש התחילו לי כאבי מפרקים בלתי נסבלים.
האם הפסקת ההזרקה היא הכרחית ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן23/10/2017שלום דב
כדאי להתייעץ עם הראומטולוג לגבי הסיבה להפסקה. מבחינה אורולוגית אין מניעה להמשיך ויהיה עליך להתייעץ עם האורולוג לפי תוצאות ה- MRI לגבי צורך בביופסיה מהערמונית. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב באשך ימין - ללא הסבר בבדיקותעומר22/10/2017
שלום, בן 22 בריא בדרך כלל למעט בעיות אורתופדיות ופסוריאזיס קל (וכן טבעוני, משקל גבוה, לא עודף משקל, ללא אלרגיות מוכרות). עובד במשרה מלאה בישיבה מול מחשב, עד לפני כ3 שבועות עם מכנס מעט לוחץ.
לפני כחודש מיד לאחר אוננות כאב באשך ימין. ללא הבחנה בחבלה. למחרת במהלך היום החמרה בכאב, אודם, נפיחות, בליטת ורידים ומנח גבוה של אשך ימין. כמו כן תכיפות מסוימת במתן שתן. בפנייה למיון, בדיקת אורולוג בדיקה מאוד מוגבלת (מתקשה לאפשר לרופא לבדוק את האשכים בגלל התחושה וגם לחץ נפשי) לפיה מנח תקין. בוצע US כולל דופלר - הממצא היחיד הסתיידות קשיחה בקוטר 5 מ"מ צמוד לסקרוטום מימין שאינה מסבירה את הכאב. בדיקת תרבית שלילית. בבדיקות דם הממצאים החריגים: wbc מעט גבוה (12.8), neutro% גבוה (85.5), lympho% נמוך (12.4), mono% נמוך (2.1), urea blood מעט נמוך (13), phosphorus blood מעט נמוך (4.2).
אורולוג שני במיון שלל תסביב/וריקוצלה/דלקת (אך חשד שייתכן ומדובר בהתחלה של דלקת).
התחלתי לנטול כדורי כורכומין, פרוביוטיקה ואבץ (כמונעי דלקות טבעיים). לאחר כמה ימים הטבה. באותו הזמן הטבה בעת הרמת רגל ימין. רופא משפחה המליץ לאונן על מנת "לשחרר" את האשך, מה שגרם להחמרה של הכאב למספר ימים.
בהחמרה זו החלה תחושת "משיכה" של האשך כלפי מעלה בעת עמידה/שכיבה וכן תחושת בחילות (יצוין שבמקביל לצינון).
התחלתי שימוש קבוע באופטלגין, לאחר כמה ימים הטבה. אוננות נוספת גרמה שוב להחמרה (הפעם גם רגישות האשך למגע וכן האיזור המחבר בין האשך לפין).
אופטלגין מקל על הכאב במידה מסוימת אך לא על אי הנוחות, מגע היד במפשעה הימנית מקל גם במידה מסוימת על הכאב.
רופא המשפחה שלל בקע (בדק בלחיצות מתחת לבטן), אולם ציין כי הדפנות חלשות.
תחושת כאב מקרין לאיזורים נוספים באגן, מלווה בהתחזקות כאבי גב תחתון (יצוין שגם סובל מכאבי גב כרוניים).
הכאב מתחזק בזמן תנועות למתן שתן.
יצוין כי סובל מחרדה לגבי מצבי הבריאותי (לצד חרדות נוספות), לא מטופל תרופתית כרגע.
ממה יכול להיות שאני סובל? מה עושים?
אודה לעזרתכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן23/10/2017התמונה שציינת בתסמינים המקומיים ובבדיקות הדם מצביעה על תהליך דלקתי של האשך ויותר האשך - אפידידימיטיס. לעיתים הדבר מצריך טיפול אנטיביוטי לשיקול האורולוג והמצב העדכני. הכאבים הינם תגובתיים לדלקת ול\עלולים להימשך שבועות עד חודשים ולכן טיפול במשככי כאבים חיוני לפי הצורך.אם אתה חש שישי בציר של שבועות הטבה - המשך בטיפול הסימפטומתי. באם החמרה - נדרשת בדיקה רפואית חוזרת. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
עומר29/10/2017תודה דוקטור, האם יש סיבה לחשוש מבקע מפשעתי / חסימת צינורות הזרע / ערמונית מוגדלת? קראתי באינטרנט ואשמח לדעת מה הסימנים לבדיקה עצמית? (לאור קושי נפשי בשיתוף פעולה בבדיקה פיזית ע"י רופא)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר בוריס פרידמן29/10/2017הסבירות לכך בגילך הינה נמוכה. קיים קושי בבדיקה עצמית אך לרוב הבקע מתבטא בנפיחות במפשעה. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה-הפניה לCT פרוטוקול אבניםשואלת22/10/2017
שלום,
האם רופא אורולוג של קופת חולים יכול להפנות לCT פרוטוקול אבנים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן23/10/2017שלום רב
בהחלט כן. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרבית זרע במסגרת טיפולי פוריותיעקב19/10/2017
אהלן בבדיקת תרבית זרע במסגרת טיפול פוריות, נמצא כי יש לי
stretococus gallolyicus ssp pasteurianus
מה זה ואיך מטפלים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן23/10/2017שלום יעקב
זהו זן של חיידק שחי ונמצא על העור ולא בהכרח דורש טיפול אלא לפי בקשת מרפאת פוריות. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימול בעטרה מזה כשבועייםמור19/10/2017
שלום,
אני בן 29. מזה כשנה אני סובל מכאבי גב תחתון שטרם נמצא להם הסבר מלא, עם הקרנה משמעותית לעכוז ימין.
מעבר לבעיות במתן שתן שיש לי מזה 13 שנה (אורודינמיקה חיובית, ציסטוסקופיה ללא ממצא), בשבועיים האחרונים התחיל אצלי נימול ומעין רעד בעטרה, שבא והולך, אך התדירות מתגברת. אין סימנים לדרמטיטיס או חשש למחלת מין שנרכשה לאחרונה.
יש לי חשש שמא יש אצלי נזק מזדחל בעמה"ש או באגן.
אשמח לדעת מהן בדיקות ההדמייה שניתן לעשות כדי לברר את הסוגייה?
במסגרת ההבנה המצומצמת שלי אני רוצה לבקש מהרופא הפנייה לMRI של עמ"ש סקרלי וMRI של האגן (ישנו חשד כלשהו לאנקילוזינג ספונדליטיס שטרם בורר לתומו).
האם הכיוון שלי נכון? מה עליי לעשות?
תודה רבה
מור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן19/10/2017שלום מור
לפי התיאור שלך נראה כי המיחושים מקרינים מהגב.
יש צורך בבדיקת אורולוג לשלול ממצאים מקומיים שעלולים לגרום לתסמינים אלו ואם אין, אזי כדאי להתייעץ עם אורתופד עמוד שדרה. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה אגן אקסטרא רנאלי?דנה18/10/2017
בבדיקת בטן עליונה היה רשום , הכליה הימינית 11.9 ס"מ אגן כליה אקסטרא רנאלי, שאלתי היא מה זה אגן אקסטרא רנאלי? אציין שלפני שש שנים היו לי אבנים בכליות בכליה זו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן18/10/2017שלום דנה
הכליה נחלקת לחלק חיצוני המייצר את השתן ולאגן כליה פנימי שאוגר אותו. אגן הכליה אצלך הינו בחלקו מתבלט - הממצא הזה עשוי להיות מולד או כחלק התחלתי של הרחבת אגן הכליה. בדיקת אורולוג חיונית להעריך את מצבך ולשקול צורך בביצוע בדיקת CT פרוטוקול אבנים בשאלה של הישנות אבנים. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
דנה18/10/2017קודם כל תודה ושאלה נוספת הרחבת אגן כליה זה תקין אם אין אבנים או דבר לא תקין .. זה יכול להעיד על עוד דברים מלבד אבנים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר בוריס פרידמן18/10/2017הרחבה עלולה להיגרם ממרכיב חסימתי שחוסם את מעבר השתן וזה יכול להיות אבנים, קרישי דם וגם דברים אחרים, אך זה רק בתנאי ומדובר בממצא חדש שלא היה קודם בהדמיות קודמות כי לרוב מדובר בממצא מולד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת PSA לא תקינהגדי09/10/2017
בבדיקת PSA שבצעתי השבוע נמצא 4.41
בבדיקה ביולי 13 התוצאה היתה 3.76
בבדיקה ביולי 12 התוצאה היתה 2.6
אני בן 55, רופא המשפחה הפנה אותי לבצע בדיקת אולטראסאונד.
לפני כחמש שנים עשיתי ניתוח בקע במפסעה ימין
אני אמור לצאת לחו"ל לחודש, נשמע לי קצת מלחיץ ואני קצת אובד עצות.
אשמח לשמוע את דעתך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן10/10/2017שלום גדי
לכל הגברים עלולה להיות עלייה הדרגתית ב- PSA. חיוני לבצע בדיקה גופנית של הערמונית לשלול ממצאים חריגים וכן אולטרסאונד שנדרש להעריך נפח ערמונית כי לפיו אנו קובעים את מידת העליה השנתית המותרת.
חשוב בכל מקרה שתהיה במעקב אורולוגי. חג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)