מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גילוי בבדיקת אולטרסאונד- Ureteric Jetירמי13/02/2018
בבדיקת שתן גילה שיש דם בשתן. נשלחתי לבצע בדיקה us כליות ודרכי השתן.
בus גילו שיש לי בשלפוחית השתן ureteric jet. מה זה? ואיזה טיפול צריך לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן14/02/2018שלום ירמי
URETERIC JET מתאר כי הודגמה הפרשה של שתן מצינור הכליה שנקרא שופכן. הדבר מצביע כי אין חסימה של צינור זה. זה מצב טוב אך לא בהכרח מסביר את הסיבה לדם בשתן ולכן עליך להתייעץ עם אורולוג לגבי המשך הבירור לסיבה לדם בשתן. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאז פוחדת לקיים יחסיםיפית13/02/2018
לצערי קבלתי דלקת בשתן לפני מס חודשים כתוצאה מיחסי מין ואני מאוד סטרילית.
מאז פוחדת לקיים יחסים. היום אוננתי לעצמי החדרתי חפץ אך עטפתי אותו בניילון.
שאלתי האים זה גם מצב שיכול לגרום לדלקת בשתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן14/02/2018שלום יפית
הסיכוי לזיהום בשתן במהלך אוננות הינו אפסי.
כדאי שתקבעי פגישה עם אורולוג העוסק בתחום אורולוגית נשים להסבר מפורט לגבי דרכי מניעה של דלקות בשתן. היותך סטרילית כדוגמה אינו בהכרח דבר טוב כי שטיפה מוגברת של איזור הנרתיק ומוצא השתן עם דטרגנטים וסבונים עלול לפגוע בפלורה שהינה שכבת הציפוי ודווקא להגביר דלקות בשתן. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי אעשה זאת
יפית14/02/2018אך הבנתי שעקב החיכוך
בזמן היחסין יכול להיות חלילה משהו. גם באוננות זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר בוריס פרידמן14/02/2018בסבירות אפסית. בהצלחה במפגש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעה של בועות בשתןאדם09/02/2018
מזה זמן רב אני רואה בועות בשתן, גם אחרי שאני שופך את המים באסלה עדיין נשארות הבועות. הלכתי לאורולוג שאמר שהתופעה די נדירה ושלח אותי לעשות בדיקת שתן, הכל יצא תקין למעט הבדיקה:UREA.PARVUM-PCR
תוצאה Detected ובהערות רשום נשאות בבריאים.
עם התוצאות הגעתי לאורולוג שהתיחס לתוצאה הנ״ל ואמר שאין צורך בטיפול, ולגבי הבועות אין לו מושג מאחר ולא נמצא חלבון או סוכר בשתן. ברקע, התגלתה אצלי לימפומה בדרגת ממהירות נמוכה , כרגע ללא סימפטטמים וללא טיפול, וגם הרופאה ההמטולוגית, אצלה אני מטופל, לא ידעה להשיב על בעיית הבועות,
זה בעיקר מפריע אסתטית כי כל מי שנכנס לשירותים רואה את הבועות, אבל גם מפריע לי שאין לכך הסבר.
נא עזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן11/02/2018שלום אדם,
תופעת בועות בשתן היא נפוצה ולא בהכרח דורשת טיפול.
לפעמים היא קשורה לדיאטה וסוג המזון והשתיה הנצרכים כמו גם לריכוז בשתן באם השתן מרוכז מאד. אנא הגבר בשתיה ואולי להפחית בשר שמן ואוכל מטוגן, שעשוי לשפר ממצאים אלו. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב פתאומי בקצה הפיןדניאל08/02/2018
שלום בזמן האחרון יש לי כאב פתאומי בקצה בפין שלא נמשך הרבה זמן אך חוזר אני בן 14
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן11/02/2018שלום דניאל
מיחושים בקצה הפין עלולים להיות מעת לעת עקב שפשוף או חבלה מקומית. זה חולף אבל עלוי לצוץ מעת לעת. אם תרגיש שזה מחמיר מבחינת עוצמה או משך הכאב, אנא בקש מההורים שיקבעו לך בדיקה אצל אורולוג כדי שאפשר יהיה לבדוק אותך. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרע חלש מאד ולא משפריץמוטי07/02/2018
שלום אני גרוש בין 46 בריא ללא בעיות לאחרונה זה מספר חודשים כחצי שנה בערך שמתי לב שאין לי זרע כמו שהיה בעבר ושגם הוא יוצא ללא השפרצה בכלל דבר שמתסכל אותי מאד. ניבדקתי אצל אורולוג ולדברין בלוטת הערמונית שלי תקינה ושחוץ מיזה אין מה לעשות.השאלה שלי למה זה קורה ואיזה בדיקה וטיפול מומלץ לעשות לא ניראה הגיוני שאין הסבר לכך.תודה מוטי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן08/02/2018שלום מוטי,
נפח וכמות זרע מושפעים מהגיל אך קיימים מספר גורמים נוספים כולל ניתוחים קודמים באיזור, מחלות רקע, טיפול תרופתי קבוע, ימי ההתנזרות לפני השפיכה, כמות שתיה ונוזלים בגוף, מידת עייפות ועוד. ככל שתתאפק בין שפיכות הנפח יגדל ומומלץ לבצע פעילות גופנית אירובית כמו ריצה, שחיה אופניים וכדומה לפחות 3 פעמים בשבוע למשך 45 דקות שיכול לשפר את יכולות הגוף כולל בזמן פעילות גופנית. לגבי איכות הזרע - במידה ואין לך ילדים - ניתן לבדוק בעזרת ספירת זרע. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהו מצחיק והזוי אבל אני חייבתשירן07/02/2018
פשוט בחורה מאוד סטרילית. כאשר עשיתי פיפי וניגבתי מקדימה לאחורה כמובן קיפלתי את הנייר. ושוב ניגבתי עוד קצת מקדימה. זה היה אינסטינקט של שניות ולא שמתי לב לצערי.
האים זה יכול לגרום לדלקת בשתן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן07/02/2018שלום שירן
הסיכון לדלקת שתן הוא אפסי
בכל מקרה ממליץ כי מלבד ההקפדה על הכיוון גם להימנע משימוש במגבונים לחים ומסבונים אינטימיים ולהיעזר בשטיפה עם מים מאחר ודטרגנטים עלולים לפגוע בפלורה שהינה שכבת ההגנה ולגרום לדלקות. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז בלי סבון בכלל אף פעם
שירן07/02/2018אז בלי סבון בכלל אף פעם?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר בוריס פרידמן07/02/2018כמה שפחות ואם אפשר סבון ללא סבון או היפואלרגני. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגן כליה אקסטרא רנאליזיוית05/02/2018
שלום
לאחר כחודשיים של כאבים בבטן צד ימין. נערכה בדיקת סיטי
נצפה אגן כליה אקסטרא רנאלי מימין והרחבה מינמלית של השופכן הימיני בשליש הראשון והשני שלו.
האם ממצאים אלו גורמים לכאב בבטן ןבצד ימין?
מאם אוכל לקבל הסבר על ממצאים אלו? נאם אני אמורה לדאוג?
0מחק
עריכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן07/02/2018שלום זיוית
יש צורך לצפות בכל הבדיקה בשלמותה וכן לדעת מחלות רקע, ניתוחים, תרופות וטיפולים קודמים, כמו גם בדיקות דם ושתן לפני החלטה לגבי המשך הבירור. מומלץ כי תתאמי מפגש פורמלי עם אורולוג שיעבור על ההדמיה כמו על הבדיקות הקודמות ויוכל לתת לך תשובה מושכלת. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב מתמשך באשך שמאלליאור05/02/2018
שלום.
לפני כמה חודשים התחילו כאבים באשך שמאל, עשו לי פעמיים אולטרא סאונד נמצא וירקוצל קל והידורוצל קל.
אובחנה דלקת יותרת האשך קלה.
לקחתי אנטיביוטיקה , הכאבים עברו ואז חזרו ושוב נעלמו ושוב חזרו השבוע.
הכאב עמום ולא נעים ובעיקר מלחיץ.
אשמח לדעת מזה יכול להיות
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן05/02/2018שלום ליאור
כאבים באשכיים כתלות בגיל עלולים להיגרם מסיבות שונות, כולל תהליך דלקתי או מיקרו חבלה מקומית. לבחורים צעירים הכאבים נגרמים עקב ארועי ספזמים - התכווצות מקומית של שרירים שחולפים עם הזמן אך עלולים מעת לעת לגרום לכאבים. לא להתבייש ליטול משככי כאבים לפי הצורך ובאם הכאב מתגבר, יש צורך בבדיקת אורולוג חוזרת. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קטטר ניקב את דופן השלפוחיתד''ר יורם דקל - מנהל הפורום04/02/2018
בזמן ניתוח החלפת ברך הוכנס קטטר בצורה רשלנית. הקטטר ניקב את דופן השלפוחית. ולא הצליח לנקז את השלפוחית.
נגרם לי סבל לא יתואר, עד שד"ר יורם דקל היגיע והכניס את הקטטר בצורה מקצועית למקום הנכון ופתר את הבעיה.
הלכתי עם הקטטר 3 שבועות. עכשיו כבר עשרה ימים אחרי הוצאת הקטטר צריבה חזקה בפין. האם לעשות משהוא? האם אנטיביוטיקה רצויה במקרה הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן05/02/2018שלום יהודה, צריבה ותכיפות בשתן עלולות להימשך אף מספר שבועות לאחר הוצאת קטטר. כדאי לבצע תרבית שתן לפני החלטה על טיפול אנטיביוטי. בהחלט באם עדיין צריבה ניתן להיעזר בטיפול מפחית צריבה דוגמת כדור או שניים של סדורל עד 3 פעמים ביום . לציין כי הכדור צובע את השתן בכתום. באם הצריבה תימשך גם כחודש לאחר הוצאת הקטטר, יש צורך בבדיקת אורולוג. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר הוצאת הקטטר כבר שבוע ועדיין צריבה חזקה בפיןד''ר יורם דקל - מנהל הפורום04/02/2018
הייתי עם קטטר בפין 3 שבועות. לאחר הוצאת הקטטר כבר שבוע ועדיין צריבה חזקה בפין. האם יש מה לעשות או לחכות בסבלנות?
ד``ר בוריס פרידמן05/02/2018שלום יהודה, צריבה ותכיפות בשתן עלולות להימשך אף מספר שבועות לאחר הוצאת קטטר. כדאי לבצע תרבית שתן לפני החלטה על טיפול אנטיביוטי. בהחלט באם עדיין צריבה ניתן להיעזר בטיפול מפחית צריבה דוגמת כדור או שניים של סדורל עד 3 פעמים ביום . לציין כי הכדור צובע את השתן בכתום. באם הצריבה תימשך גם כחודש לאחר הוצאת הקטטר, יש צורך בבדיקת אורולוג. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמינים לאחר נטילת טוביאזנירה03/02/2018
היי
התחלתי לקחת טוביאז ולאחר2כדורים שורף לי לאחר הפיפי אבל. לפני זה לא היה ככה. קראתי בעלון שזה יכול לגרום לזיהום בשתן. אשמח לתגובה כי שאני עושה פיפי צריכה ללחוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן04/02/2018שלום נירה
הטוביאז, כמו שאר התרופות ממשפחת האנטי-מוסקרינים עלולה להאט את זרם השתן ולהגדיל שאריות שתן שהינה גורם שעלול בעקיפין לגרום לדלקות. בנוסף עלול להיגרם יובש בפה ועצירות שגם הם לרוב משתפרים. כדאי לבצע תרבית שתן כדי להעריך המצאות דלקת ורק אם יש דלקת וממשיכים התסמינים, ניתן לשקול אנטיביוטיקה. כאמור, ברוב המקרים יש הטבה בתסמינים לאחר מספר שבועות ולכן אם התסמינים נסבלים, כדאי להמתין כחודש להערכת יעילות הטיפול. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובל מחריפות אחרי חודש וחצי מריסוק אבןמארון03/02/2018
שלום רב, בתאריך 19.12.2017 עברתי ניתוח ריסוק אבן בגודל 1 ס"מ ורוחב 0.6 ס"מ , הרופא המנתח הוציא חלק מהשבבים והשאר נשאר בדרכי השתן. האבן היתה בדרכי השתן וחסמה את דרך השתן דבר שגרם לכילייה להתנפח, לאחר הריסוק השאירו לי סטנט אשר הוצאתי אותו שבוע לאחר הניתוח. מהיום הראשון לאחר הניתוח ואני סובל בחריפות בדרכי השתן וכאילו שננעצו לי שבבי אבנים שם. עד היום כול פעם שאני נותן שתן יורד לי דם בו זמנית וזה ממש חריף לי. כול הזמן מרגיש שאני חייב לתת שתן ומרגיש כאילו אבנים נעוצות לאורך כול דרך השתן עד לאיבר. מה צריך לעשות?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סובל מחריפות אחרי חודש וחצי מריסוק אבן
מארון03/02/2018שכחתי להוסיף דבר מאוד חשוב, כול פעם שאני מתכופף לא משנה אם קצת אי הרבה מרגיש כאבים עזים בתוך האיבר כאילו שנקרע מבפנים, וממשיך למספר דקות לאחר ההתישרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר בוריס פרידמן04/02/2018שלום מארון,
התסמינים שציינת עלולים להיגרם מגירוי ושריטות של האבנים והסטנט ועלולים להימשך מספר שבועות לאחר הוצאת הסטנט. כמו-כן עלולה להיות דלקת ולכן מומלץ ביצוע תרבית שתן עם טיפול אנטיביוטי באם תופיעה צמיחה בשתן.בהחלט מומלץ על הגברת שתיה כך שיהיה כ- 2.5 ליטר שתן ביממה לשטוף פירורים נותרים, לא להתבייש ליטול משככי כאבים לפי הצורך כולל ספזמלגין X3 ליום ואם התסמינים לא מתחילים להירגע כ- 3 שבועות לאחר הוצאת הסטנט, יש לשקול הדמיה חוזרת. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הקטע של הכדורחן02/02/2018
היי
אני בת 36 ואורולוג נתן לי טוביאז4מג בשל תסמיני תכיפות לשתן. אני שותה כבר יומיים וכל פעם שעושה פיפי כאילו לא מתרוקנת עד הסוף. מה הקטע פה כאילו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן04/02/2018שלום חן
התרופה מרגיעה את תסמיני התכיפות אך עלולה לגרום לכך שהשתן יהיה בזרם רגוע יותר, תחושת חוסר התרוקנות, ארועי יובש בפה ועצירות. לרוב התסמינים הללו משתפרים בהדרגה ולכן יש ליטול את התרופה כחודש ימים כדי להעריך את יעילותה. לציין כי 4 מ"ג הינו המינון הנמוך עם תסמינים מופחתים ואם אין הטבה ותופעות נסבלות, ניתן להעלות לפי יעוץ הרופא ל- 8 מ"ג. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהישנן תופעות של עצירות
יש04/02/2018וחוסר התרוקנות. וחוסר ההתרוקנות ממש מתסכל. זה גם עובר עם הימים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר בוריס פרידמן04/02/2018בהחלט עשוי להשתפר בהמשך. באם עדיין תופעות הלוואי גורמות להפרעה משמעותית, ניתן ליטול לסירוגין את התרופה יום כן יום לא. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש מצב שאקח
תודה מקרב לב אך04/02/2018תק' חודש ובזע"ה תהיה הטבה. ולא אצטרך עוד?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אם זה יהיה
גם05/02/2018לסירוגין?תודה וסליחה ששגעתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא תחושת חוסר
עוד פרט04/02/2018זה לא תחושת חוסר זה מה שקורה שהשלפוחית לא מתרוקנת עד הסוף
ד``ר בוריס פרידמן05/02/2018לעיתים טיפול קצר ולסירוגין עשוי לעזור ולעיתים הטיפול לא משתפר בזמן קצר ויש צורך ליטול למספר חודשים. ניתן להתייעץ עם האורולוג לגבי סוג התרופה, מינונה ומשך הזמן הרצוי. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראשית תודה על המקצועיות
אשמח לעוד05/02/2018האמת שבגלל דלקת בשתן שהייתה ועברה עי אנטיביוטיקה עבר הכל ורק התסמיני תכיפות נותרו. השאלה אם זה יעבור לי לבד?או שאמשיך עם התרופות. הדלקת קרתה לפני 3חודשים ולא היו לי לפני דלקות
ד``ר בוריס פרידמן07/02/2018לרוב לא מומלץ טיפול מניעתי מעל ל- 6 חודשים. יש להתייעץ עם אורולוג באופן פורמלי בהתאם לרקע שלך לגבי משך הזמן המומלץ. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צ'יסטה בשלפוחית השתן בגודל 0.9אודליה01/02/2018
שלום ,
לפני כשבועיים בני התלונן על כאבים בגב תחתון. מבדיקת רופא שביצענו התגלה כי יש לו דם בשתן. הרופא שלח אותנו לבצע בדיקת דם ואולטראסונד.
בדיקות הדם היו תקינות ובאולטראסאונד נראה שבשלפוחית השתן ישנה צ'יסטה בגודל 0.9 .
האם יש קשר לכאבי הגב במקרה כזה ?(מהרופא נמסר שלאור הפיענוח הוא היה צריך להרגיש את הכאבים בבטן ולא בגב)
רופא המשפחה שלח אותנו להתייעצות עם אורולוג.
מה עושים במקרה כזה? מהן דרכי הטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן01/02/2018שלום רב
ציסטה הינה הצטברות של נוזל באיבר והיא לא נפוצה בכיס השתן. צריך בהחלט להיבדק אצל אורולוג להבין את טיב הממצא והאם יש צורך בהדמיה נוספת או צורך בהסתכלות ישירה לכיס השתן - ציסטוסקופיה. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיל שתן מספר רב של פעמים במהלך היוםירון31/01/2018
שלום,
בן 35. בשנתיים האחרונות, מטיל שתן מספר רב של פעמים במהלך היום (ללא קימה בלילות).
בנוסף שמתי לב שזרם השתן לעיתם חלש יחסית או מקוטע חלקית, ובנוסף לעיתים (רחוקות אמנם) אף מפוצל.
בדיקות דם כלליות תקינות.
בבדיקת אולטרהסאונד כליות ודרכי השתן:
כליות - תקין, אין אבנים.
שלפוחית שתן במילוי בינוני ודפנות חלקים.
שארית שתן לאחר התרוקנות כ-30 סמ"ק.
עוד צוין שהערמונית לא מוגדלת, נפח כ-33 סמ"ק.
סיכום - ללא ממצא מיוחד בדרכי השתן.
למרות זאת, דעתו של הרופא כי לפי האולטרה סאונד הערמונית גדולה/מוגדלת והיא הסיבה לבעיה.
בעקבות זאת, בבדיקת פלומטריה ושארית שתן:
כמות שתן שהוטלה כ-147 סמ"ק.
שארית של כ-35 סמ"ק.
הרופאציין שגרף השתן לכאורה תקין אף ניכר שישנן מספר "קטיעות קלות" שלדעתו מעידות על הפרעה/סתימה מסוימת בזרם השתן.
לאור הממצאים אורולוג אומר שהמצב מחייב התחלת טיפול תרופתי מיידי, המליץ ליטול כדור CADEX אחד ליום ולראות אם עוזר.
אני לא מעוניין בטיפול תרופתי.
האם הערמונית נחשבת מוגדלת?
האם המצב מחייב טיפול תרופתי?
תודה רבה.
ד``ר בוריס פרידמן31/01/2018שלום ירון
הערמונית מוגדלת בדרגה קלה לגילך אך לא בהכרח הגודל מצריך טיפול. הטיפול הינו סימפטומתי ונועד לשפר את עוצמת זרם השתן, להפחית היסוס התחלתי, להפחית טפטוף סופי ולשקול הקטנת שארית. באם התסמינים אינם מפריעים לך מאד, ניתן לדחות טיפול לזמן שהתסמינים יהיו משמעותיים יותר. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)