מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח ערמונית והמשך לקיחת DUODARTיעקב דיאמנט11/12/2017
הייתה לי ערמונית מוגדלת 55 האורולוג נתן לי כדור DVOPART והפסיקו לי את כדורי הקדקס ללחץ דם ,לפני 5 ימים עברתי TURP כריתת הערמונית דרך השופכה שאלתי האם יש טעם בהמשך כדורי ה DU0PAR הרי אין לי ערמונית מוגדלת
מודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן11/12/2017שלום יעקב
ניתן להפסיק את הכדור לאחר הניתוח. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריית קנדידה במעיים ותסמיניםשואלת10/12/2017
שלום,
האם הימצאות פטריית קנדידה במעיים יכולה לגרום לתחושת לחץ בשלפוחית השתן?לרגישות בשופכה ובאיבר המין?ולתכיפות גדולה במתן שתן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן10/12/2017שלום רב
בהופעת תסמינים מעין אלו מומלץ ביצוע תרבית שתן (ובאם היו יחסי מין לא מוגנים גם בדיקת STD) להעריך הופעת חיידקים בשתן. ארועי עצירות ושלשולים מגבירים הופעת דלקות בשתן. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
שואלת10/12/2017כל בדיקות השתן והדם והתרביות תקינות.
האם בכל זאת יכולה להיות קנדידה והתוצאות יהיו תקינות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר בוריס פרידמן10/12/2017אכן יכולה להיות קנדידה אך לא בהכרח נדרש טיפול ולכן יש להתייעץ עם הרופא המטפל. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורולוג נתן לי spasmex 30 מגמיטל09/12/2017
הי לפני כחודש וחצי בערך הייתה לי דלקת בשתן בעיקבות אי קולי. אחרי תק קצרה שעברה הדלקת ב"ה נהיה לי לחץ כזה למטה ודחיפות רבה לפיפי. אורולוג נתן לי spasmex30מג. שאלתי זה לא מסוכן כלומר זה לא יכול לעצור את הפיפי לגמרי?מצד אחד אמורים להוציא את הפסולת ולעשות פיפי.ומצד שני זה קצת מרתיע אותי. אשמח לתשובה. ושנית האים זה לא פוגע בכיבה כי אני סובלת מחיידק ההליקו בקטר מידי פעם. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיטל
ד``ר בוריס פרידמן10/12/2017כפי שציינתי בפורום אחר הטיפול עשוי להפחית תסמינים בצורה מדורגת אך קיים פרופיל תופעות לוואי. אין מניעה מנטילת התכשיר סביב טיפול בהליקובקטר. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ראיתי פורום אחר אך
מיטל10/12/2017שוב הייתי שמחה זה לא "מסוכן" שסה כביכול מפחית את ההשתנה.?? ומה ניתן לעשות ליובש בפה ובעיניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד דבר קטןן
מיטל10/12/2017לא לשתות בכלל קפאין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר בוריס פרידמן10/12/2017שלום מיטל
התרופה לא מפחיתה את נפח ההשתנה אלא את התדירות - כמה פעמים תלכי להתרוקן.
מומלץ הפסקת קפאין מוחלטת ל- 3 שבועות שתדעי את מצה הבסיס ואז לשיקולך לשתות בהדרגה קפאין
שימוש במסטיק וטיפות של דמעות מלאכותיות עשויות לשפר את התסמינים.
בכל מקרה מומלץ מאד להיבדק אצל אורולוג או הרופא שנתן לך את הטיפול לקבלת מידע נוסף. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי הרגשת השפיכה בעת קיום יחסיםיוסי06/12/2017
שלום,
אני בן 24 (לפני שנתיים וחצי בערך עברתי ניתוח בקע).
לפני כחצי שנה התחלתי לא להרגיש את יציאת הזרע/השפיכה בעת קיום יחסים וכן הזקפה יורדת רק אחרי הרבה זמן (לעומת העבר שאז היתה הרגשה ,ירידה נורמלית והכל היה תקין ....)
מה זה יכול להיות ?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן10/12/2017שלום יוסי
תחושת שפיכה עלולה להשתנות לסירוגין ומושפעת בפרמטרים שונים כולל תחושת עייפות, נטילת תרופות כולל תרופות משככי כאבים, שתית משקאות אלכוהוליים וממצאים אחרים. כדאי להיבדק אצל אורולוג להעריך ממצאים מקומיים. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקוס סותם את נפרוסטוםדני06/12/2017
שלום רב,
סבתא שלי בת 92 לא ניידת ללא שלפוחית שתן עם אורוסטום מימין ונפרוסטום משמאל שהתקינו לפני חודשיים עקב ירידת אבן בכליה. אחרי חודש נפרוסטום התחיל להסתם ע"י מוקוס, תוך 10 ימים היינו פעמיים בבית חולים על מנת לשטוף אותו ואחרי שבוע החליפו אותו. רופאים בבית החולים אומרים שאם יש סתימה צריך להגיע למיון, אבל אנו לא יכולים להגיע כל שבועה שזה קשה מאוד לסבתא פיזית וגם נטל כספי גדול כי צריך להזמין אמבולנס פרטי. מה ניתן לעשות במקרה כזה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן10/12/2017שלום דני
ניתן ללמד מישהו מבני המשפחה לבצע שטיפה יומית של הנפרוסטום עם סליין 5 סמ"ק דבר שעשוי להפחית ארועים מעין אלו. ניתן במקביל לברר עם צוות הסיעוד בקהילה לביצוע פעולה דומה בבית. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות קטנה של כדוריות דם לבנותיערית05/12/2017
יכול להיות שבבדיקת שתן יהיה כמות קטנה של כדוריות דם לבנות ובתרבית לא יהיה צמיחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן10/12/2017בוקר טוב
כפי שציינתי בפורום אחר הדבר אכן נפוץ בתקופה הסמוכה לאחר חלוף הזיהום או באם מדובר בתהליך כרוני ממושך. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך חיידק אי קולי מגיע לדרכי השתן?נירית30/11/2017
אשמח בבקשה לדעת איך חיידק אי קולי מגיע לדרכי השתן בכל מובנים?ושנית איך ניתן למנוע אותו בעתיד בכל המובנים?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן04/12/2017שלום נירית
אי קולי הינו חיידק המתקיים במערכת העיכול. לעיתים הוא מוצא את דרכו למערכת השתן. הדבר עלול להיגרם עקב שינוי הורמונלי לאחר גיל המעבר, סביב יחסי מין, שטיפה מוגברת במפשעה עם תכשירים הפוגעים בפלורה המגינה, ארועי עצירות ועוד. יש להגביר בשתיה , להימנע מעצירות, להתרוקן לאחר יחסים, להימנע משאריות שתן מוגברות, להימנע משטיפה אינטימית מוגברת וממגבונים לחים ועוד. כדאי לבצע סונר דרכי שתן להערכת שארית שתן ולהיבדק אצל אורולוג. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יכול להיות שוב דלקת?סיון27/11/2017
הייתה לי דלקת בשתן וטיפלתי באנטיביוטיקה שהרופא נתן ל10ימים. לאחר תשעה ימים בערך עשיתי שוב תרבית ויצא תקין.,(זה היה לפני שבוע הבדיקה). לפני יומיים התחיל לי שוב הרבה פיפי וטיפה שורף לי אחרי שאני יוצאת. מה יכול להיות שוב דלקת?
ד``ר בוריס פרידמן28/11/2017שלום רב
עלולה להיות שוב דלקת אך לרוב התסמינים נמשכים למשך מספר ימים עד שבועות לאחר חלוף הזיהום ולכן ניתן לטפל בתסמינים בלבד באם לא יצמח חיידק בתרבית שתן. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ניתן לעשות חוץ מאורודינמיקהיערית27/11/2017
אני בת 35 ללא לידות. לפני כחודש הייתה לי דלקת בשתן פעם ראשונה בחיים. טופלתי עי אנטיביוטיקה וב"ה עבר. בשבוע האחרון יש לי תכיפות במתן השתן לא שבורח לי חלילה.אבל יש לי לחץ כזה למטה כל חצי שעה כמעט. אני ממש מתוסכלת. U.sלפני שבוע יצא תקין. שמעתי על בדיקת האורודינמיקה. אבל אני חוששת ממנה בשל זיהום שיכול להיות אחכ ועוד תופעות נלוות כי אני מאוד רגישה ועדינה. עד שאגיע לאורלוג. מה ניתן לעשות מעבר לבדיקה זו?ומה ניתן לעשות בכללי?
ד``ר בוריס פרידמן27/11/2017שלום
להגביר בשתיה וטיפול בסימפטומים. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות ביופסיה של הערמוניתדב27/11/2017
בן 69 בריא בדר"כ.
בשל עליית psa מ-2 ל-5 וללא תסימינים גופניים בוצע trus. בבדיקה רקטלית גוש לא ממוש. גבולות שמורים ב-us ללא פריצה.
בתוצאות הביופסיה:
משני צידי הערמונית 5 מתוך 6 גלגלים נגועים.
צד ימין גליסון 7 (3+4) בשיעורים בינוניים לדברי הרופא.
צד שמאל גליסון 6 (3+3) בשיעורים נמוכים לדברי הרופא.
הרופא הציע לי 3 אופציות שיכולות להיות רלוונטיות למצבי: ניתוח, קרינה חיצונית וקריאה פנימית.
לפני כן שלח אותי לבצע מיפוי PSMA.
מה ניתן לאמר על מצבי?
מה הסיכוי בנתונים שציינתי לפיזור גרוררתי מרוחק?
לדעת הרופא לא כדאי במצב שלי לבצע "מעקב אקטיבי".
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן27/11/2017שלום דב
אני בהחלט מסכים עם הרופא שלך. קיימת סבירות טובה מאד שלא תופיע התפשטות מרוחקת ובאם כך אכן יהיה, 3 האפשרויות קיימות עם עדיפות לטיפול ניתוחי או טיפול קרינתי חיצוני. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
דב27/11/2017תודה על המענה.
למה ברכיתרפיה פחות מומלצת בהשוואה לניתוח או קרינה חיצונית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר בוריס פרידמן28/11/2017ברכיתרפיה אפשרית כתלות בנפח הערמונית ואינה יעילה בערמוניות גדולות. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוששת מזיהום בגלל תכיפות שתןנירית27/11/2017
אני בת 35 ללא לידות. לפני כחודש הייתה לי דלקת בשתן פעם ראשונה בחיים. טופלתי עי אנטיביוטיקה וב"ה עבר. בשבוע האחרון יש לי תכיפות במתן השתן לא שבורח לי חלילה.אבל יש לי לחץ כזה למטה כל חצי שעה כמעט. אני ממש מתוסכלת. U.sלפני שבוע יצא תקין. שמעתי על בדיקת האורודינמיקה. אבל אני חוששת ממנה בשל זיהום שיכול להיות אחכ ועוד תופעות נלוות כי אני מאוד רגישה ועדינה. עד שאגיע לאורלוג. מה ניתן לעשות מעבר לבדיקה זו?ומה ניתן לעשות בכללי
ד``ר בוריס פרידמן27/11/2017שלום נירית
כפי שציינתי בפורום אחר התסמינים עלולים להימשך פרק זמן מסויים גם לאחר חלוף הזיהום, אך כדאי לחזור על תרבית שתן לשלול הישארות הזיהום. ניתן בשלב ראשון לטפל בתכיפות - קיימת תרופה בזם ספזמו-אורגנין שניתן ליטול עד 3 פעמים ביום לשיפור התכיפות. בהמשכותה - נדרשת ביקורת אורולוג בקהילה. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לא שמתי לב שישm תשובה
תודה27/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרך אגב
נירית27/11/2017ביצעתי תרבית 9 ימים לאחר סיום האנטיביןטיקה. ולא היה צמיחה. מה דעתך כרגע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו שנזכרתי
נירית27/11/2017ביצעתי תרבית 9 ימים לאחר סיום האנטיביןטיקה. ולא היה צמיחה. מה דעתך כרגע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר בוריס פרידמן27/11/2017שלום אנא הגבירי בשתיה וטיפול בסימפטומים לפי הצורך. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם קיים קטטר מיוחד לשופכה לא-רגולרית עם היצרויות?אבי24/11/2017
שלום,
בעקבות ניתוח TURP (עקב הגדלה שפירה של הערמונית), נוצרה לי "שופכה פרוסטטית לא רגולרית עם אזורים בצקתייים בולזיים, וכך גם אזור הטריגון".
בבדיקה אקראית 6 שנים לאחר מכן ניסו להחדיר לי קטטר, כשלא הצליחו, ניסו להחדיר תמחן - אך בשום פנים לא הצליחו, וגרמו לי לסבל רב.
אחד האחים טען, שייתכן והיו זקוקים לקטטר דק יותר, שלא היה בידם.
שאלתי: אני עומד לעבור ניתוח בקע - וייתכן שיזדקקו להתקנת קטטר. מה יהיה אם שוב לא יצליחו להחדיר? האם קיים קטטר מיוחד שיכול להתאים את עצמו לשופכה לא-רגולרית צרה ? ואם לא - מהי האלטרנטיבה?
בציפייה דרוכה לתשובתכם,
בתודה ובברכה,
אבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן25/11/2017שלום אבי
אכן ישנם קטטרים דקים בגדלים שונים. באם הקטטרים לא נכנסים וקיימת אצירת שתן , מחדירים קטטר סופרה-פובי שהינו קטטר דרך דופן הבטן התחתונה. ניתוח TURP הינו לתקופה מוגבלת ועליך להתייעץ עם אורולוג בהתאם למידת תסמיני השתן לגבי אפשרות ל- TURP חוזר. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקטטרים מיוחדים לשופכה עם היצרויות
אבי25/11/2017תודה עבור תשובתך. עזרת לי מאד.
אבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר בוריס פרידמן26/11/2017בשמחה. שבוע טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה בקדמת האשך הימניאלי21/11/2017
שלום רב
אני בן 37,
לפני כחצי שנה הבחנתי בבליטה בקדמת אשך ימין. האורולוג בדק בדיוק חצי שניה ואמר שזה ביותרת האשך. שלח אותי לus ובדיקות דם. הבדיקות דם יצאו תקינות. בus מצאו וריקוצל באשך שמאל, לא התייחסו כלל לבליטה בימין. כעת בימים האחרונים שמתי לב שהבליטה גדלה ונהייתה ברורה עוד יותר. כעת היא בערך באורך 8-10 מ'מ., רוחב כ4 ממ.
כמו כן חשוב לי לציין שהבליטה בחלק הקדמי של האשך ולפי מה שאני מבין, ואשמח אם תתקנו אותי, יותרת האשך נמצאת דווקא מאחור.
עוד אציין שאין שום סימן נוסף, לא כאבים ולא נפיחות.
אודה מאוד לדעתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן21/11/2017שלום אלי
יותרת האשך הינו איבור מאורך החובק את האשך לכל אורכו. באם הממצאים גדלו בהחלט יש מקום לבדיקה אורולוגית מכוונת חוזרת ולשקול סונר חוזר. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שתן למחלות מין וחיידקים תשובה בבקשהחסוי 2120/11/2017
היי היהיתי אצל אורולוג
והוא הפנה אותי לבדית שתן std psr
מקווה שרשמתי נכון
הוא המליץ לעשות שתן לכוסית לאחר אוננות ככה יצא גם שאריות נוזל זרע וגם שתן ואמר שהבדיקה הזו רגישה
או עוד אפשרות להשתין לכוסית ולאונן קצת לכוסית
מהעדיף ?
כי הוא רוצה לבדוק חיידקים בזרע ובשתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן20/11/2017שלום
עדיף לבצע את מה שביקש ממך ואם דבר מה לא ברור - עדיף להתייעץ עימו. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן ההחלמה מניתוח הידרוצלהדני19/11/2017
שלום,
אחרי ניתוח הידרוצלה אמורים להרגיש אי נוחות או שהכל חוזר למצב הרגיל ואפשר לעשות ספורט והכל?
אני שואל כי אני עברתי ניתוח הידרוצלה לפני כ 10 שנים ומאז אני סובל מאי נוחות באיזור, לדוגמא:
כשאני מתכופף הפין יורד כלפי מטה ואני מרגיש אי נוחות מוגזמת כאילו הפין לא מסתדר עם האשכים
הגיוני המצב?
האם ניתקלת בתופעה כזאת אצל מטופל אחר?
והאם ניתן לתקן את זה?
אני כבר ממש מיואש מהמצב, מדוכא, סובל ולא יודע איך אני יוצא מהבעיה הזאת...
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן20/11/2017שלום דני
תסמינים עלולים לחלוף בפרק זמן שציינת. לציין כי ההידרוצלה עלול לחזור. יש צורך בבדיקה גופנית אצל אורולוג וכן סונר אשכיים להערכת הממצאים. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)