מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול בבעיה בזרימת שתןלאויד11/05/2017
שלום. לפני כמה היו לי כאבים בבטן תחתונה ובעיה בזרימה שתן. לאחר כמה בדיקות אובחן אצלי bladder neck obstruction. הומלץ לי לקחת אומניק או קסטרל 10 מ"ג קבוע. הבעיה שלי שגם אומניק גם קסטרל גם אלפו קל , כל התרופות האלה ממש חוסמים לי דרכי נשימה , כשעה לאחר נטילת הכדור מאוד קשה לנשום דרך האף, והקסטרל גורם לי לדופק גבוה. האם יש עוד כדור ממשפחה אחרת שיעזור לי לזרימה טובה רק ללא תופעות לוואי כאלה? תודה על התשובה מראש...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן11/05/2017שלום לאוניד. ישנו כדור על בסיס צמחי בשם פרמיקסון שהוא ממשפחה אחרת ויכול לעזור. אפשרות נוספת הינו כדור בשם סיאליס יומי אך הוא אינו בסל וכרוך בעלויות. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 43 גודל ערמונית 28 סמ״קאפי08/05/2017
שלום, עברתי אוטרה סאונד בטן תחתונה לאחר שחוויתו כאבי בטן קלים, הבנתי שגודל הערמונית הינו 28 סמ״ק, האם זה לא תקין בגילי ומה השלבים/בדיקות הבאות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן11/05/2017נפח הערמונית התקין הינו סביב 30-35 סמ"ק כך שהנפח אצלך הינו תקין. מה גם שהנפח לא תמיד קובע וחשוב באם ישנן תלונות של קושי בהטלת שתן. כאבי בטן קלים יכולים להיגרם מסיבות רבות ולרוב אינן נובעות מהערמונית. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לוריקוצלה הקלה דו צדדיתחסוי 2107/05/2017
אני לא מבין למה אם קיימת וריקוצלה קלה לא מנתחים מה הרעיון המוזר הזה לחכות לכאבים ולירידה משמעותית במדדי הזרע ורק אז לנתח
אם פציינט מבקש מהרופא שינתח אם אם בבעיה בתחילתה זה לא ניתן ?
היום יש טכנולוגיה שאפילו הוריד הקטן ביותר ניתן לטפל בו
למה לסחוב את הבעיה הזו ולתת לה לגדול
אני יודע שלא אתה אמור לנתח אותי
אבל שאלה כללית זכותי לבקש ניתוח
רוצה לטפל בבעיה בעודה קטנה ופשוטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן11/05/2017שלום
הניתוח מבוצע על מנת להביא למצב של ואריקוצלה קלה, לניתוח יש תופעות לוואי ואחוזי חזרה ולכן ישנם קריטריונים לניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של בדיקת אולטראסאונדלחוץ05/05/2017
שלום דר עשיתי בדיקות אולטרסאונד והגיעו התשובות אני כותב לך אותם ואני רוצה שתגיד לי מה ניתן לעשות עם הוריקוצלה הדו צדדית
אשך ימין בנפח :16.8 סמ"ק
אשך שמאל בנפח 16.5 סמ"ק
נצפו מספר מוקדים אקוגניים זעירים - הסתיידויות
בראש האפידידימיס משמאל הודגמו שני נגעים ציסטיים בקוטר עד 5מ"מ
האשכים וראש האפידידימיס מימין בגודל ומרקם תקין ללא עדות להידרוצלה
דופלר אשכים :
הודגמה זרימת דם וורידית תקינה בשני האשכים
הודגם וריקוצלה קל דו צדדי בולט יותר משמאל
מלווה בהיפוך זרימת דם במבחן מאמץ
רוחב וריד משמאל במנוחה 2.4 ובמאמץ 4מ"מ
..............
כיס השתן - בקיבולת טובה במבנה תקין
שארית שתן לאחר התרוקנות 32 סמק - כנראה בגלל בעיית הדלקת כרונית בערמונית
ערמונית : בגודל תקין , במיימדים 26*34*30 מ"מ ,
נפח 14 סמ"ק
אני יודע שהבדיקה יחסית תקינה מה שמפריע את מנוחתי זה הוריקוצלה הדו צדדית
רציתי לדעת אם ניתן לנתח ולטפל בבעיה כבר עכשו שהיא קלה ולא לחכות עם זה
אשמח לתשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן07/05/2017שלום רב
הואריקוצלה הינה קלה דו"צ ולא נדרש טיפול כי ברוב המקרים אין החמרה או כל פגיעה שהיא מבחינת סימפטומים או איכות הזרע. באם תחול החמרה - מומלץ ביצוע ספירת זרע ורק אם אינו תקין - נשקלת התערבות טיפולית. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה-אבנים בדרכי השתןשואל05/05/2017
שלום ,
בן 32,בריא בד"כ.
לפני כשנה וחצי נתקפתי ביום אחד כאבים עזים,ניגשתי למיון ושם גילו כי יש לי אבן בגודל 4.5 מ"מ בשופכן ימין.אושפזתי ליומיים לאחר מכן טופלתי במשככי כאבים וב XATRAL ו papaverine.לאחר תום הטיפול לא היו לי כאבים כלל,הגעתי לביקורת עשיתי בדיקות דם שהיו תקינות והארולוג אמר שככל הנראה האבן נפלטה.
לפני כיומיים חשתי כאבים עזים ביותר בבטן שמאל תחתונה.ניגשתי למיון,בדיקות הדם הראו מדדי דלקת ואריתרוציטים בשתן. בדיקת CT פרוטוקול אבנים הראתה :
ממצאים:
להלן ממצאי סריקה טומוגרפית ממוחשבת של דרכי השתן במנח אקסיאלי.הבדיקה נעשתה ללא הזרקה או שתיית חומר ניגוד,בשכיבה על הבטן בפרוטוקול קרינה נמוכה ולכן אינה מיטבית בהערכת איברי הבטן.
כליה ימנית-בגודל וצורה תקינים.אבן בגביע תחתון.ללא הידרונפרוזיס
כליה שמאלית-מוגדלת .ללא אבנים.
הידרונפרוזיס קל והרחבה קלה של שופכן פרוקסימאלי עד אבן חוסמת בו בגובה מעט קאודלית לUPJ בקוטר 4 מ"מ ולאורך כ-6.5 מ"מ.
שלפוחית השתן-ללא אבנים.
ממצאי לוואי:
בקע מפשעתי מכיל שומן מימין.
L5 הינה חוליית מעבר דו"צ.
סיכום:
הודגמה אורופתיה חסימתית מצד שמאל כמתואר.
הטיפול שניתן לי כעת הוא XATRAL XL 10 mg פעם ביום למשך 30 יום,PAPAVERINE 80 mg שלוש פעמים ביום למשך שבוע,וZALIDAR שלוש פעמים ביום למשך שבוע.
שאלתי היא האם טיפול זה הגיוני? האם יש סיכוי שהאבנים יצאו?
האם לא נגרם או יכול להיגרם נזק לכליות אם אחכה עוד 30 יום עם טיפול זה?
לא כדאי לרסק את האבנים האלה באמצעות לייזר כבר עכשיו??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן07/05/2017שלום רב
האבן הינה בגודל שמאפשר יציאה ספונטנית אם כי קיים סיכון נוכח גודלה שלא תשלים את המעבר. אך גם ככל שתתקדם, יותר קל בהמשך יהיה לטפל בה ומאידך - ריסוק אבנים גם גורם לפגיעה ברקמת הכליה הסמוכה, ולכן יש הגיון לנסות פליטה ספונטנית אך יש צורך במעקב הדוק לברר האם נפלטה. כמו-כן יש צורך בהמשך בביצוע בירור מטאבולי להבין מדוע בגילך נוצרות כל כך אבנים ולגבי הצורך בטיפול מניעתי שהאבן הנוספת שקיימת לא תצמח ואולי שלא יווצרו אבנים נוספות. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדקו לי בקע מפשעתי תוצאה שליליתחסוי 2104/05/2017
ההיתי כצל כירוג בגלל שבבטן התחתונה בצד שמאל
באיזור שמעל השיער ערווה ראיתי נפיחות
וחשבתי אולי זה בקע מפשעתי
אך הכירוג בדק אותי גם בעמידה גם בשכיבה ואמר לי להשתעל ואמר שאין בקע והבנתי שאולטרסאונד
מיותר זה נכון
מספיק בדיקת כירוג ואפשר להירגע
הבליטה זה סתם חוסר סימטריה בגוף ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן07/05/2017אם כירורג לא אבחן בקע, אזי אין ממצא משמעותי המצריך טיפול. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על אבנים בדרכי השתןשואל04/05/2017
שלום ,
בן 32,בריא בד"כ.
לפני כשנה וחצי נתקפתי ביום אחד כאבים עזים,ניגשתי למיון ושם גילו כי יש לי אבן בגודל 4.5 מ"מ בשופכן ימין.אושפזתי ליומיים לאחר מכן טופלתי במשככי כאבים וב XATRAL ו papaverine.לאחר תום הטיפול לא היו לי כאבים כלל,הגעתי לביקורת עשיתי בדיקות דם שהיו תקינות והארולוג אמר שככל הנראה האבן נפלטה.
לפני כיומיים חשתי כאבים עזים ביותר בבטן שמאל תחתונה.ניגשתי למיון,בדיקות הדם הראו מדדי דלקת ואריתרוציטים בשתן. בדיקת CT פרוטוקול אבנים הראתה :
ממצאים:
להלן ממצאי סריקה טומוגרפית ממוחשבת של דרכי השתן במנח אקסיאלי.הבדיקה נעשתה ללא הזרקה או שתיית חומר ניגוד,בשכיבה על הבטן בפרוטוקול קרינה נמוכה ולכן אינה מיטבית בהערכת איברי הבטן.
כליה ימנית-בגודל וצורה תקינים.אבן בגביע תחתון.ללא הידרונפרוזיס
כליה שמאלית-מוגדלת .ללא אבנים.
הידרונפרוזיס קל והרחבה קלה של שופכן פרוקסימאלי עד אבן חוסמת בו בגובה מעט קאודלית לUPJ בקוטר 4 מ"מ ולאורך כ-6.5 מ"מ.
שלפוחית השתן-ללא אבנים.
ממצאי לוואי:
בקע מפשעתי מכיל שומן מימין.
L5 הינה חוליית מעבר דו"צ.
סיכום:
הודגמה אורופתיה חסימתית מצד שמאל כמתואר.
הטיפול שניתן לי כעת הוא XATRAL XL 10 mg פעם ביום למשך 30 יום,PAPAVERINE 80 mg שלוש פעמים ביום למשך שבוע,וZALIDAR שלוש פעמים ביום למשך שבוע.
שאלתי היא האם טיפול זה הגיוני? האם יש סיכוי שהאבנים יצאו?
האם לא נגרם או יכול להיגרם נזק לכליות אם אחכה עוד 30 יום עם טיפול זה?
לא כדאי לרסק את האבנים האלה באמצעות לייזר כבר עכשיו??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן07/05/2017ראה תשובה קודמת. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ערמונית ובדיקה ההורמונאליתחסוי 2103/05/2017
כתבת לי להתיייץ אם אורולוג בקשר לתסמינים ולהמשך טיפול לאלו התכוונת לדלקת ערמונית ? אם כן יש לי פגישה אצלו בחמישי הבא 11/5
ד``ר בוריס פרידמן04/05/2017בסדר גמור. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר בוריס פרידמן07/05/2017שיהיה בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובות של בדיקת סטסטוסטרוןבדיקה03/05/2017
קיבלתי את התשובות של הבדיקה
אני רוצה עזרה בפיענוח תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמונה ברורה יותר של הבדיקה תודה
תמונה ברורה03/05/2017שולח תמונה יותר ברורה של הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר בוריס פרידמן03/05/2017שלום רב
רמת הטסטוסטרון הינה תקינה. יש צורך להתייעץ עם אורולוג לגבי התסמינים והמשך הבירור והטיפול. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה ביותרת האשך ימין ושמאלשמואל02/05/2017
שלום רציתי לדעת
מה יותר גדול ציסטה באפדידימיס בגודל
0.6 או 5מ"מ
הבנתי שזה ממצא שכיח וחסר משמעות רפואית לחלוטין גם בפוריות וגם קליני
ושאין צורך להתייחס או להתערב במקום זה
זה נוצר באמת כי הצינור של האשך מכווץ וצפוף ככה הסביר לי אורולוג ואז יוצאת ציסטה בגלל השכבות הדקיקות שם
אז רציתי שתגיד לי מה הגודל שלי נחשב גדול או קטן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן03/05/2017שלום שמואל
גודל 0.6 ס"מ הינו כמו 6 מ"מ והגודל הינו קטן מאד וכפי שציינת אין משמעות להצטברות נוזל באיזור זה. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיק תשל גודל הערמוניתisaacm30/04/2017
הבדיקה מצביעה על גודל ערמונית של 3.2/4.8/2.4 בעלת נפח של 19סמ"ק.
האם הנתונים סבירים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן01/05/2017שלום רב
נפח ערמונית לגברים מעל גיל 50 הינו עד 30 סמ"ק.
הגודל הינו נתון משני בלבד והחשיבות הינה לדרגת הסימפטומים בהטלת השתן ומרקם הערמונית ולשם כך יש להיבדק אצל אורולוג. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של בדיקה אורולוגיתדני30/04/2017
אשמח להבין את תוצאת הבדיקה, ואת הסיבות האפשריות לכך.
יצוין שאני נוטל סרוקסט 15 מ"ג ליום
ד``ר בוריס פרידמן01/05/2017שלום דני
הבדיקה מצביעה שקיים פרופיל השתנה ממושך. הדבר עלול לנבוע ממרכיב חסימתי כמו הגדלה שפירה של הערמונית. בדיקה גופנית של אורולוג והתייחסות לכלל התסמינים האורולוגיים הינה חיונית. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, האם זה
דני01/05/2017האם זה יכול גם להסביר את התופעה, שאחרי שאני מרוקן את המעיים, אני תמיד נצרך להשתנה אחרי זה?
שוב תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר בוריס פרידמן01/05/2017כשהמעיים מלאות הן עלולות להפריע בהטלת השתן ולכן התרוקנות השתן קלה יותר לאחר מכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה מהישבן חושב שזה מהערמוניתדחוף29/04/2017
שלום דר
כפי שאמרתי אובחנתי שיש לי ערמונית מודלקת כרונית
ההיתי בשירותים ויצא לי מפי הטבעת הפרשה ג'לית
צהובה שקופה עם מעט דם זה מהדלקת?
וניסיתי להחדיר אצבע יצא עוד הפרשה לבנה שקופה
הדלקת מתנקה ?
הדלקת מתגברת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן01/05/2017שלום
הפרשה מהישבן אינה קשורה לערמונית ונדרשת בדיקת רופא פרוקטולוג. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטסטוסטרון בדיקה ביום א ' בבוקרצעיר28/04/2017
היי אני צריך יום ראשון לבצע בדיקת דם הורמונאלית לטסטוסטרון
היום (שישי) אוננתי
אוננות משפיעה על תוצאות הבדיקה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרסאונד שלפוחית השתן וכליות
עוד משהו28/04/2017היי עשיתי כבר בדיקת אוחטרסטונד שתן וכליות ויצא תקין
אך רציתי לקבוע טור נוסף כדי לבדוק את הערמונית
שהתקשרתי הבנתי שבבדיקה של השלפוחית ודרכי השתן היו צריכים גם לבדוק את גודלה של הערמונית
(בדקתי במכון אחר ) - לבצע שוב את האולטרסאונד? של כליות ושלפוחית עם דגש לבדוק את גודל הערמונית?
חבל שלא עשו לי את זה כבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורידים בולטים על איבר המין בעת זקפהמישהו27/04/2017
שלום, אני בן 19, מעולם לא קיימתי יחסי מין אבל אני כן מאונן פעם ביום-יומיים. לפעמים אני עוצר את עצמי מלגמור בפעם הראשונה ורק אחרי זה מגיע לגמירה(אם זה משנה).
הבעיה היא כזו - אתמול בזמן זקפה הבחנתי בזוג ורידים בולטים באיבר המין שלי בזמן זקפה, שנמתחים לאורך איבר המין עד מתחת לכיפה. הם לא כואבים גם כשנוגעים בהם, אבל מעולם לא הבחנתי בהם קודם לכן, אני משוכנע שהם לא היו שם בהתחלה.
מה יכולה להיות הבעיה? אני שואל פה רק כדי לדעת למה אני יכול לצפות, אני מחר אקבע תור לבדיקה אצל האורולוג(או שמומלץ קודם רופא משפחה?).
כרגע אין כאבים באזור הוורידים והם לא נראים כשאיבר המין שלי רפוי(איבר המין שלי הוא בגודל נורמלי, פשוט כשהוא רפוי הוא יכול להתכווץ לבערך 3-4 ס"מ, אולי זה למה אי אפשר לראות אותם?).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן01/05/2017שלום רב
ורידים באיבר המין הינם דבר טבעי הקיים אצל כולם. בזמן זקפה הם לרוב יותר נפוחים ויותר בולטים. הדבר הינו טבעי ואין צורך בטיפול לכך. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)