מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פרמיקסון 160 מ"ג תופעות לוואימרק06/02/2017
שלום רב,
התחתי טיפול בפרמיקסון (כי לא הסתדרתי עם אומניק).
אני מקבל אותו פעמיים ביום. לאחר כדור הראשון הרגשתי גזים והרגשת נפיחות בבטן התחתנה. האם תופעות הנ"ל אמורות לחלוף וניתן להמשיך בטיפול או שעדיף להפסיק?
תודה רבה,
מרק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן07/02/2017שלום
התסמינים לעיתים חולפים. ניתן להמשיך בטיפול ואם התסמינים ממשיכים תוכל להתייעץ עם האורולוג שלך על שינוי מינון או טיפול אחר. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח MRI של הכליהאברהם נאור05/02/2017
שלום לד"ר המלומד,
אני בן 65 ,קיבלתי פענוח של בדיקת MRI של הכליה השמאלית. טרם פנייתי לרופא המטפל שלי, אני בלחץ ומבקש את ייעוצך.
כליה שמאלית בגודל תקין,ללא הידרונפרוזיס.
נגע קורטקלי בקוטר כ-26 מ"מ באספקט מדיאלי -אחורי של קוטב עליון של הכליה המדגים סיגנל מעט נמוך ב-T2W וסיגנל דומה לזה של הקורטקס ב-T1W ומראה ריסטרקציה ב- DW1.רושם למחיצות בתוך הנגע.הנגע מדגים האדרה קלה והדרגתית בסריקות לאחר הזרקת גדוליניום.מדובר קרוב לוודאי בתהליך סולידי. כאמור אני בלחץ נוראי ומבקש את התייחסותך המלומדת.
בתודה רבה בכבוד רב,
אברהם נ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן06/02/2017שלום אברהם
הרושם כי מדובר בתהליך גידולי אך ברצוני להרגיע אותך כי גם אם מדובר בסרטן, הרי הגידולים בכליה גדלים לאט בקצב של עד 5 מ"מ בשנה ולרוב כשהם קטנים מ- 4 ס"מ הסבירות כי יגרמו להפרעות הינו נמוך מאד. לכן אין צורך בהתערבות מיידית דחופה ותוכל לדון בניחותא עם האורולוג שלך לגבי אפשרויות הטיפול. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שתן ל pcr stdדני04/02/2017
שלום,
האם הבדיקה הנל מחויבת להיות בשתן ראשון של בוקר?
ביצעתי את הבדיקה בבוקר בשתן שני שהיה מעט צהוב לאחר ששתיתי כוס תה בבוקר לפני הבדיקה.
האם זה תקין??
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן05/02/2017שלום דני
הבדיקה לא מחויבת להיות בשתן ראשון. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהHPV
דני13/02/2017שלום דוקטור,
הבדיקה הנ"ל לא כללה את הHPV
האם ישנו סיכוי שזאת הבעיה למרות שאין לי משהו חיצוני כלל?
האם לחזור על הבדיקה שתכלול בדיקת HPV ?
לפי דבריי האורולוג הבדיקה הבאה היא בדיקה פולשנית.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר בוריס פרידמן13/02/2017אם אין כרגע ממצאים חצוניים לא הייתי מבצע בדיקה פולשנית בשלב זה. המשך מעקב אורולוגי חיוני. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה המהירה!!
דני13/02/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת ציסטוסקופיה
דני19/02/2017שלום דוקטור,
לאחר שוב (פעם שלישית)בדיקת שתן ותרבית הכל תקין.
std בוצע לפני חודש והכל תקין (ללא HPv פפילומה).
אולטרא סאונד כליות שלפוחית וערמונית תקין.
ועדיין אני מרגיש צריבות קלות לאחר שתן וגם לא לאחר שתן עם מעט עיקצוצים שהחלו השבוע הרופא מעוניין לשלוח אותי לבדיקת ציסטוסקופיה והשאלה היא הבדיקה הנ"ל היא האופצייה האחרונה והקובעת ביותר ?האם ניתן לזהות כל מה שקשור ?
אני ממש מתוסכל ואין לי ברירה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר בוריס פרידמן20/02/2017שלום דני
ציסטוסקופיה נועדה לשלול ממצאים אנטומיים בשופכה ובכיס השתן. בסבירות גבוהה שתימצא תקינה ותופעת העקצוצים והאי נוחות ברוב המקרים דועכת לאיטה אך עלולה להימשך תקופה. ישנם מצבים שיכולים להחמיר או להקל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרומיקסון לערמונית מוגדלתמרק31/01/2017
שלום רב,
תודה על תשובתך הקודמת. בעקבות תופעות לווי של אומניק כאשר אני לוקח אותו כל יום , כאשר אני לוקח אותו פעם ביומיים אין תופעות, איך זה לא לגמרי עוזר . הומלץ לעבור לפרמיקסון פעמיים ביום. השאלה האם ניתן לקחת אומניק פעם ביומיים יחד עם פרמיקסון כל יום עד שפרמיקסון יתחיל להשפיע? תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן01/02/2017שלום רב
ניתן לשלב את התרופות. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לווי של אומניקמרק30/01/2017
לום רב,
ניסיתי לקחת אומניק מקורי, PROMIX וגם טמסולין וכולם עם אותם תופעות : ביום הראשון של הטיפול חולשה ובהמשך עליה של דופק ללא שינוי בלחץ דם. איזה טיפול אחר יכול להתאים? האם קסטראל הוא קבוצה אחרת ועם פחות תופעות לווי? האם יש עוד אופציות.
אני בן 43 , עם ערמונית מוגדלת (היו לי תסמינים של דחיפות במתן שתן וצריבה). הטיפול עוזר לתסמינים הנ"ל , איך יש לי תופעות לווי (דופק מהיר שזה מאוד מפריע).
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן31/01/2017שלום מרק
הקסטראל הינו מאותה משפחה של חוסמי אלפא אך אצלו ישנם מספר מינונים: 10 מ"ג (המקביל ל- 0.4 מ"ג שך האומניק) אך גם 5 מ"ג ו- 2.5 מ"ג ואולי הם יעזרו עם פחות תופעות לוואי.
אפשרויות נוספות הינה תרופה בשם פרמיקסון או סיאליס יומי. ניתן להתייעץ עם האורולוג לגבי אפשרות טיפול חלופית. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפענוח תוצאות בדיקת זרעשואל29/01/2017
אודה לעזרתם בפענוח תוצאות הבדיקה.
כמו כן האם התנזרות של למעלה משבעה ימים יכולה להסביר את התוצאות?
בתודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן29/01/2017שלום
הצילום לא יצא קריא וקשה לעבור על הבדיקה היטב. מומלץ לפנות לאורולוג לבדיקה ולאפיון גורמים שעלולים להשפיע כמו וריקוצלה ועוד. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפענוח תוצאות בדיקת זרע
שואל29/01/2017כאשר שומרים את התמונה על המחשב ניתן לראות אותה בגודל מלא ואכן זה קריא. התור לאורולוג רחוק ומעוניין לקבל חוות דעת רפואית לפני הפגישה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר בוריס פרידמן30/01/2017שלום
יש ירידה מסוימת במספר פרמטרים בבדיקה.
הבדיקה אינה עומדת בפני עצמה ועשויה להשתנות בבידקות חוזרות ולכן כפי שציינתי, פרטים קליניים כמ:ו גיל, סיבת ביצוע הבדיקה ובדיקה גופנית חיוניים בהחלטות עתידיות. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית זקפה חשש לעקמתאייל26/01/2017
אני בן 55 לאחר ניתוח שרוול קיבה ( שש שנים ), בעבר סבלתי מסכרת ותודה לאל הערכים שלי יציבים ובריאים.
בחודשים האחרונים נתקלתי בבעיית זקפה.
בעבר סבלתי לעתים רחוקות בכאב חד באזור השפכה בעת הזקפה.
היום, בעת הזקפה בסיס האיבר מתעבה ומזדקף בשני שלישו של האיבר אך השליש העליון נשאר רפה דבר שגורם לבעיות חדירה ולקיפולו.
יש לציין שכאשר אני גומר קימות התכווצויות אך לא מתבצעת שפיכה כאילו היא נבלמת ורק בסחיטה של האיבר מתנקז כל נוזל הזרע החוצה.
אני פוחד שאני סובל מעקמת , האם יש טיפול לבעיה??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן26/01/2017שלום אייל
לפי התיאור שלך אין עדות להתעקמות של הפין לצד כלשהו, אלר רק להיעדר זקפה.
קיימים טיפולים מגוונים להפרעות בתפקוד מיני. הייתי ממליץ כי תצלם בטלפון הנייד את הפין בזמן זקפה ממספר זויות ופנה לאורולוג שיוכל להדוק אותך, להתרשם ולבחור את הטיפול הרצוי. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך והתייחסותך המהירה
אייל26/01/2017הזקפה קיימת והיא חזקה רק בשני השלישים התחתונים, הטיית הפין בשליש העליון ממש לפני העטרה לכיוון פנים בזווית תקינה.
יש לציין שזה צמצם בכמה ס"מ את אורך הפין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין הפרזיט לכאב במתן שתן ודברים נוספיםאריאלה24/01/2017
שלום רב
אני אישה בת 38
לא בהריון , יש יל אחד , לידה רגילה , ווסת תקינה
ךפני חודשיים התחלתי לחוש כאב במתן שתן ובבטן תחתונה
התחלתי לעשות בדיקות , תרביות ( 3 פעמים לאורך חודשיים) , בדיקות שתן כלליות יצאו תקינות
בבדיקת צואה נמצא פרזיט blastolytis hominis
ביצעתי פעמיים בדיקת std - התשובה not detected
הרופא נתן 10 ימים פלאגיל - אחרי שבועעים עשיתי בדיקה חוזרת הפרזיט עדיין שם
בינתיים כם הכאבים במתן שתן ובבטן התחתונה נמשכים
הייתי אצל רופא נשים - עשיתי טיפול בשלוש נרות וגינליות של דלסין וגם נגד פטריה פלוקנזול.
בינתיים העוצמה של הכאב אותה העוצמה ממש כואב
במתן שתן במיוחד בסוף ובבטן ובאיזור הפות
הדבר המוזר הוא שבשני ביקורי אצל רופא נשים הוא ביצע תרבית וגינלית , גם בבדיקה המהירה והמקל נצבע = יש נוכחות חיידק , אבל כששלח למעבדה יוצא פלורה רגילה של הנרתיק.
אני כבר לא יודעת מה לעשות ולאן לפנות
האם פרזיט שנמצא לי בצואה יכול לגרום לכאבים במתן שתן?
ואיך אני ממשיכה מכאן? לאיזה מומחה ללכת ( תחום רפואה ) , איזה בדיקות לבקש
מה זה יכול להיות? ואיך מסבירים את העובדה של תרבית וגינלית בבדיקה מהירה לעומת תשובת מעבדה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן25/01/2017שלום אריאלה
באופן טבעי בנרתיק קיימים חיידיקים שהינם חלק מהפלורה הרגילה.
כאבי הבטן עלולים להיגרם מצמיחה בצואה וכדאי שתתיעצי עם גסטרואנטרולוג
באם קיימים כאבים או צריבה בהטלת השתן יש לשלול סיבות וגורמים אחרים ויעוץ וטיפול אצל אורולוג נדרשים. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מידע על בטמיגה 50 מג .סמי23/01/2017
בן 54. קיבלתי ספסמקס במשך כחודשיים לטיפול בשלפוחית רגיזה אבל ללא הטבה . השתנה מספר פעמים בלילה.
הרופא החליף לבטמיגה 50 מג .
מה ידוע על התרופה הזאת מלבד שהיא חדשה . לא מצליח להשיג אינפורמציה לגבי היעילות שלה ( ותופעות לוואי אם ישנן) ,במיוחד היכן שהספסמקס נכשלה.
אשמח למידע .תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן24/01/2017שלום רב
התרופה נקראת גם מירבגרון ולפי ספרות ישנה יעילות במצבים בהם תרופות כמו ספזמקס לא צלחו. תופעות לוואי מועטות וביניהם אפשרות לעליית לחץ דם. מומלץ ליצור קשר עם הרופא שרשם לך את המרשם להסבר מקיף יותר על היעילות ותופעות הלוואי. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בשופכה והרגשת סתימה בשפיכהמאיר23/01/2017
שלום מצאו לי urea/urealyticum-pcr ולא מטפל בזה עדיין רציתי לשאול מה הטיפול?
והאם יש קשר לכך שאני שופך אני מרגיש כמו סתימה בעורק והפליטה חלשה וללא הרבה זרע...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן24/01/2017שלום רב
לרוב אין קשר בין הצמיחה הנ"ל להפרעות בשפיכה.
הטיפול הינו דוקסילין 100 מ"ג פעמיים ביום לשבוע ימים. אנא דון על 2 התסמינים עם אורולוג. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוהתקפי שתן שאני לא מצליח להתאפק?
יונתן25/01/2017זה קשור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר בוריס פרידמן25/01/2017עלול להיגרם משתיית משקאות עם קפאין. הפסק לשבועיים שתיית משקאות אלו ואם עדיין ללא הקלה - פנה לאורולוג שיוכל להתאים לך קורס טיפול תרופתי. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערמונית מוגדלת - תרופות להצטננות ?אלמוני23/01/2017
אני סובל מערמונית מוגדלת, וכאשר אני מצונן (נזלת, שיעול) התרופות שאני נוטל (דקסמול קולד, סירופ טוסופדרין) מחמירות את הסימפטומים. לאחרונה קראתי את העלון למשתמש ונודע לי שאכן תרופות אלה אינן מומלצות לסובלים מערמונית מוגדלת. האם יש תרופות לסימפטומים של הצטננות (נזלת, גודש באף, שיעול) שהשימוש בהן בטוח לסובלים מערמונית מוגדלת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן23/01/2017שלום רב
אין תרופות שעדיפות ולכולן עלולה להיות השפעה זמנית בזמן הצטננות. הטיפול הטוב ביותר הוא מניעה מהצטננות וחיסון לשפעת בתחילת העונה. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי של אומניקמרק אוליצקי22/01/2017
שלום רב, עקב הגדלה שפירה של ערמונית וצריבה במתן שתן, אורולוג נתן לי אומניק 0.4 פעם ביום. לא היה אומניק מקורי אז התחלתי לקחת PROMIX וזה עשה לי חולשה נוראית, קניתי אונמניק מקורי, בהתחלה גם זה נתן לי חולשה איך לאחר מספר ימים זה חלף, עכשיו לפעמים יש לי דופק מהיר (לא כל הזמן , מדי פעם). האם זה גם יכולה להיות תופעה של אומניק? אם כן האם שווה להפסיק ולנסות קבוצה אחרת או שזה יכול להחלוף כמו חולשה? האם זה לא מסוכן? תודה,
ד``ר בוריס פרידמן22/01/2017שלום מרק
התרופה עלולה להוריד ערכי לחץ דם סביב שינויי תנוחה משכיבה לעמידה מה שעלול להפחית לחץ דם ולהעלות דופק. לרוב הדבר הפיך אך אם הדבר חוזר על עצמו, כדאי להתייעץ עם האורולוג לגבי אפשרות לטיפול אחר. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאומניק תופעות לווי
מרק אוליצקי29/01/2017שלום רב,
ניסיתי לקחת אומניק מקורי, PROMIX וגם טמסולין וכולם עם אותם תופעות : ביום הראשון של הטיפול חולשה ובהמשך עליה של דופק ללא שינוי בלחץ דם. איזה טיפול אחר יכול להתאים? האם קסטראל הוא קבוצה אחרת ועם פחות תופעות לווי? האם יש עוד אופציות.
אני בן 43 , עד ערמונית מוגדלת (היו לי תסמינים של דחיפות במתן שתן וצריבה). הטיפול עוזר לתסמינים הנ"ל , איך יש לי תופעות לווי (דופק מהיר שזה מאוד מפריע).
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בכדורי סיאליס לטסטוסטרון נמוךאלי19/01/2017
שלום
אני בן 51
ומזה כמה שנים אני משתשמש בכדורי סיאליס במרשם בעקבות רמת טסטוסטרון נמוכה לאחרונה הכדורים אינם משפיעים לצערי
מה הסיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן22/01/2017שלום אלי
רמת טסטוסטרון נמוכה עלולה להשפיע על החשק המיני. לעיתים יש צורך בטיפול משולב של טסטוסטרון יחד עם הסיאליס שיכול לשפר את החשק והזקפה. כדאי להתייעץ עם אורולוג ולתאם לך את המינון הרצוי. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ווריקוצל / הידרוצל מה כדאי לעשות?אור17/01/2017
שלום רב,
כיום בן 19,
בשנת 2012 ביצעתי ניתוח ווריקוצלה באשך שמאל שצלח, מאז עברתי אולטרסאונד דופלר אשכים בספטמבר 2015. נמצא כי יש לי הידרוצל קטן עד בינוני ומספר הסתיידויות באשך שמאל , ללא ווריקוצל. אמנם בשבועות האחרונים החל לי כאב עמום שמתגבר לפעמים באשך שמאל ואף חשתי שיש הגדלה במספר ההסתיידויות. לכן ניגשתי לאולטרסאונד חוזר בשבועיים האחרונים והתגלה שעדיין יש לי הידרוצל קטן - בינוני . ללא ווריקוצל ומספר הסתיידויות כשאני מרגיש אותן זה ממש כמו אבנים קטנות ועגולות. עברתי בדיקת אורולוג מומחה לאחר האולטרסאונד (בדיקה גופנית) שטען כי יש להמשיך בהשגחה והוא חש את הנוזל באשך אך אין במה לטפל. אמנם כאשר אני יוצא מהמקלחת או שהאשכים ממש רפויים אני מרגיש בכל זאת מרגיש את הוורידים מעל האשך, שנראים לעין, התחושה היא אותה תחושה במישוש כמו שהיה לי ב2012. בשתי הבדיקות האחרונות (גם האולטרסאונד וגם אצל המומחה) האשכים היו מכווצים יחסית. את האולטרסאונד ביצעתי בשכיבה ובבדיקה הגופנית האשכים היו גם מכווצים. אני רואה את הגודש בבירור כאשר אני עומד זמן מה והאשכים רפויים, או שאני שוכב לאחר עמידה ממושכת והאשכים רפויים.
אני חש תחושת כבדות בנוסף לכאב העמום.
איך כדאי להמשיך מכאן ? אני מתגייס עוד כחודשיים לקרבי . האם יש תורך לעדכן את הצבא בהידרוצל שאובחן לאחר צו ראשון שבו נקבע פרופיל 97 עם סעיף של ״ווריקוצל/הידרוצל ללא הפרעות בדרגת חומרה קלה מאוד״ הדבר לא השפיע על הליך המיון שלי.
ד``ר בוריס פרידמן17/01/2017שלום אור,
ההידרוצלה אצלך הינו בדרגה קלה לפי תיאור סונר, בדיקת הרופא ורושם שטחי מהתמונה.
הסבירות להחמרה בעתיד שתפריע לתפקוד יומי הינו נמוך ולא בהכרח התערבות תשפר את התסמינים.
אם אינך בטוח תוכל תמיד לפנות שוב לאורולוג לבדיקה חוזרת ומענה לשאלותיך. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 4 נקודות חומות באזור איבר המיןד''ר יורם דקל - מנהל הפורום15/01/2017
היי שלום אני בן 27,
וגיליתי ב שלישי האחרון כ 4 נקודות חומות באזור איבר המין וב- 2 האשכים.
ויום יומיים מרגיש קצת אי נוכות באזור איבר המין , האם צריך ללכת לרופא? ובאם זה משהו רציני
ד``ר בוריס פרידמן15/01/2017שלום רב
נדרשת פניה לרופא עור כדי שיאמוד את הממצאים. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ויטלי15/01/2017גם אם המקודות מתחילות להיות יותר בהירות והאי נוחות נעלמת?
ד``ר בוריס פרידמן15/01/2017מומלץ בכל מקרה כולל בדיקה של נקודות אחרות במידה ויש על העור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ויטלי15/01/2017הבנתי.
עושים את זה דרך קופת חולים כללית? אני חבר בכללית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר בוריס פרידמן16/01/2017כן *2700
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)