פורום אורולוגיה, ניתוחים אורולוגים, מחלות הערמונית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח פתוח להסרת ערמונית
    זאב חבצלת
    14/04/2017

אני ממתין לניתוח בבית חולים בני ציון בגלל שהערמונית שלי היא 79 גרם הרופא החליט על ניתוח פתוח למרות שהבנתי שאפשר אפילו אם ערמונית גדולה יותר לעשות ניתוח סגור בלייזר או אדויי דרך השופכה
    ברצוני לדעת מה הסכונים ואו הסיבוכים בניתוח פתוח ולמה הרופאים שם מתעקשים על ניתוח פתוח אולי בגלל ענין כלכלי כי רופא פרטי בתשלום ישמח לעכשות לי לייזר או אדוי בלי סיבוכים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח פתוח להסרת ערמונית

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    27/04/2017

שלום זאב
    ניתן לבצע את שני הניתוחים אך בניתוח פתוח ניתן להוריד יותר מרקם אדנומת ערמונית והניתוח מחזיק למשך זמן ממושך יותר עד הישנות גדילת וצמיחת הערמונית לעומת ניתוח סגור. בניתוח פתוח משך ההחלמה והצורך בקטטר לאחר הניתוח ממושך יותר. תוכל בכל מקרה להתייעץ עם האורולוג המטפל שלך לגבי סיכויים וסיכונים של כל גישה. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה, בגיל 25 קם לפחות 3-4 פעמים להטלת שתן
    רון
    13/04/2017

שלום,
    קודם רציתי לספר שאני קם בין 3-4 פעמים בלילה
    להטיל שתן, לפעמים יוצא רגיל שקוף ולפעמים פחות,
    זה כבר ממש פוגע לי בחיי היום יום,
    ביום שלמחרת אני נורא עייף ולא מרוכז,
    האם אני צריך לעשות ציסטוסקופיה אבחנתית?

הנתנוים שלי הם: דיכאון עמיד, בדידות, חוסר תעסוקה,
    ובגיל קטן עברתי ניתוח באיבר המין להגדלת החור
    היה שורף לי בשתן וטענו שהחור קטן מדי ושהגדילו זה פתר את הבעיה,.

אין לי בעיה לעבור כל בדיקה שצריך הביטוח של ההורים יכסה את רוב ההוצאות,

מה אומרים? בדיקות דם ושתן יספיקו?
    התשובה שלכם מאוד חשובה לי

הוספת תגובה

• שכחתי להוסיף שיש לי גם צ'יסטה קטנה שנים מעל האיבר

רון
    13/04/2017

קטנה כזאת שיוצא ממנה לפעמים משהו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    27/04/2017

הציסטה דורשת בדיקת אורולוג ובאם לא חשודה - אין צורך לטפל בה. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    27/04/2017

שלום רב
    סליחה על התגובה המאוחרת
    בשחב ראשון מומלץ שינוי התנהגותי עם הפחתת נוזלים לאחר 7 בערב כולל מרק, פירות וירקות וכן הפחתת משקאות קפאיניים שעלולים לגרום להטלת שתן לילית.
    בהמשך ניתן להוסיף טיפול תרופתי על-מנת לבדוק האם ישנם הטבה בתסמינים.
    בכל מקרה נדרש מעקב אורולוג. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים עזים לאחר ריסוק אבנים
    גלית
    13/04/2017

שלום. אחי עבר ריסוק.5 ימים לאחר מכן החלו כאבים עזים. במיון עשו צילום בטן עם רושם לריסוק ואולטרסאונד שהדגים הידרונפרוזיס קל.תוצאות בדיקות דם תקינות. חום 37.2. ניתנו נוזלים פפברין ודולסטין. כתוצאה החלו בחילות קשות. למחרת בקופה ניתנו נוזלים וזריקת וולטרן. הכאבים חלפו אך חזרו בערב. מאז סובל כאבים עזים. מה ניתן לעשות מעבר. האם משמעות הדבר שאבן נשארה בכליה? לציין שהוא מסרב להגיע למיון. תודה על המענה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    27/04/2017

שלום גלית
    סליחה על התגובה המאוחרת
    מקווה שמאז הכאבים חלפו. הכאבים נגרמים כשפירורים מהכליה נדחסים לשופכן שמחבר לכיס השתן שהוא צינור עדין. ברוב המקרים הם מוצאים בסופו של דבר את דרכם החוצה אך בחלק מהמקרים, נדרשת עזרה בצורת הכנסת צינורית לכיס השתן. יעוץ ומעקב אורולוגי הינו חיוני. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים עזים לאחר ריסוק אבנים

גלית
    27/04/2017

תודה דוקטור. הקריאטנין שלו היה אמש 1.3 הוא אושפז. כעת מדברים על סטנט שישאר שבועיים שלוש אבל גם ניתוח במקביל. כיוון בסיטי ראו שדרת אבנים 2 סמק בL3ומספר אבנים צמודות בL1 2 סמ"ק . החדשות הטובות האבן התפוררה.השאלה למה לא חוזרים רק על הריסוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    01/05/2017

שלום
    מיקום האבנים הנוכחי מפחית הצלחה בריסוק חיצוני ומצריך את פינויין מבפנים. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיסוק בספורט עם אבן בכליה
    הלנה
    10/04/2017

שלום.נמצאה אצלי אבן גדולה בכליה .כרגע ממתינה לייעוץ אורולוג לגבי אופן הטיפול.אני עוסקת בספורט באופן אינטנסיבי.אימוני טריאתלון.האם יש בכל סיכון להחמרת מצב?לתזוזת האבן או כל נזק נוסף?תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עיסוק בספורט עם אבן בכליה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    27/04/2017

שלום הלנה
    סליחה על התגובה המאוחרת
    אין מניעה מעיסוק בספורט אך בהחלט נדרשת שתיה מוגברת כך שיהיו 2 ליטר שתן בממוצע ליום כדי שהאבן לא תצמח ובהמשך - שלא יישנו אבנים אחרות
    האבנים בכליות אינן סימפטומתיות אלא באם הן נושרות לשופכן ונתקעות בו - לכן נדרש יעוץ אורולוגי ובאבנים גדולות מומלץ על טיפול מניעתי וריסוקן. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת טסטוסטרון עם חיידק הליקובקטר
    חסוי 21
    09/04/2017

בקשר לבדיקת טוסטרון
    אני כרגע אם חיידק הליקובקטר פלורי ונוטל
    מוקסיוט פורטה (מוקסיפן ) וקארין -שניהם אנטיביוטיקות-
    בכמות גדולה כמה פעמים ביום
    עדיף לחכות עד סוף הטיפול או שתעבור תקופה כדי שהגוף יתנקה מכל השפעת הכדורים ?
    תודה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    27/04/2017

שלום רב
    סליחה על התגובה המאוחרת
    עדיף להשלים את הטיפול לפני כל בדיקה שאינה דחופה. בכל מקרה - יש צורך להבין מהן האינדיקציות אצלך לביצוע בדיקת טסטוסטרון - מומלץ יעוץ אורולוגי. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנסת נפרוסטום בשל הידרונפרוזיס
    סבטלנה
    08/04/2017

שלום,
    אמי חולה בסרטן שחלות בפעם שנייה. בפברואר 2017 היא עשתה פט סיטי.
    ״מודגמת יצירת גוש בגובה הקומון איליאק והתפצלות משמאל. גודלו כ- 3.5 ס״מ. גוש זה לוכד בתוכו את השופכן השמאלי. מודגם הידרו אורטרו נפרוזיס משמאל.
    טחול, לבלב ואדרנלים תקינים.
    הכליה הימנית במימדים תקינים.
    אין עדות להידרונפרוזיס״
    .הרופאים רוצים להכניס נפרוסטום לכליה השמאלית.
    עד כמה זה חיוני, לפי תוצאות הפט סיטי ?
    הבנתי שאם קיימת חסימה של השופכן, אז יש בעיה עם מעבר השתן מהכליה לשלפוחית השתן.
    אבל, אין לה עם בעיה עם מתן שתן.
    רק שהשתן יוצא בכמות גדולה ובזרם חזק.
    בגלל זה רציתי להבין, האם אפשר להימנע מההליך הזה ?
    כיצד בפועל זה משפיע על איכות החיים ? זה אמור להישאר בפנים לתקופה לא מוגבלת ?
    קראתי שיש שקית שתן חיצונית, איך מטפלים בזה ?
    יש לציין שהיא בת 59. לאחרונה הופיעו אצלה כאבים בגב תחתון ובבטן תחתונה. זה מהחסימה של הכליה ?
    לא עדיף להסיר את הגוש שלוחץ במקום הכנסת נפרוסטום ?
    אשמח לקבל מענה והבהרה לשאלותיי .
    תודה רבה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    27/04/2017

שלום רב
    סליחה על התגובה המאוחרת עקב חופשה
    הכנסת נפרוסטום נועדה לשמר תפקוד כלייתי של כליה זו שחיוני בעיקר באם מתוכננים טיפולים עתידיים דוגמת כמותרפיה. השתן הספונטני שיוצא הינו מהכליה הימנית והכליה השמאלית עלולה להיפגע.
    הוצאת הגוש לא תמיד אפשרית ויש להתייעץ עם האונקוגניקולוג
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנגיומיוליפומות כליתיות והימנעות מהריון
    שפרה
    06/04/2017

שלום, אני בת 30 אחרי שתי לידות, במהלך ההריון השני שלי מצאו בכליה הימנית ארנגיומיוליפומה כממצא אקראי שהודגמה באולטרסאונד בגודל 2.1, לאחר מעקב (לאחר שנתיים מגילוי הממצא) נמצא שגדלה ל3.5 ובוצע סיטי - בסיטי נמצא גודלה 2.8 ונמצאו אנגיומיוליפומות זעירות נוספות (ללא ציון מספרן או גודלן בפיענוח). באולטראסאונד לפני חצי שנה נמצא שישנן 3 אנגיומיוליפומות 4.6, 1.1, 1.4 ס"מ. בסיטי שנערך חודש לאחר מכן נמצא כי האנגיומיוליפומה הגדולה בגודל 2.8 על 3.2 ס"מ ויש- 3 אנגיומיוליפומות זעירות נוספות. לפני כשבועיים ביצעתי אימבוליזציה בגוש הגדול, ובביקורת לאחר הניתוח נמצא כי הזרימה לגוש הופסקה.
    מאחר ויש 4 אנגיומיוליפומות נשלחת לאם אר אי ראש לבירור שאלת טוברוס סקרליוזיס בבדיקה במוח לא נמצאה עדות למחלה (ועדיין אף רופא לא מוכן להגיד לי שהמחלה נשללה)
    שאלתי היא: האם אסור לי כעת (בגלל האנגיומיוליפומות בכליה) להשמתמש בגלולות המכילות אסטרוגן, האם קיימת הנחיה להימנע מהריון נוסף בשל סיכוי לגדילה מואצת בהריון? - לצערי רופאי נשים שולחים אותי בחזרה לרופא הרדיולוג והוא שולח אותי בחזרה לרופאי הנשים ולא ברור לי מי יכול לענות על השאלה הזו.

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    06/04/2017

שלום שפרה
    אין מניעה חד- משמעית משימוש בהורמונים או כניסה להריון אך מאחר והנגעים עלולים לגדול מחדש, ייתכן ותיאלצי לעבור אמבוליזציות חוזרות בעתיד. בברכת חג שמח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה

שפרה
    09/04/2017

חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר ניתוח להוצאת אבנים בכליות
    לירן
    05/04/2017

שלום רב.. ביום חמישי האחרון עברתי ניתוח להוצאת אבנים מהכליה הימנית.. בסיום הניתוח הודאר תומכך שופכן (סטנט) למשך שבוע ימים..
    הכאב שיש לי כרגע בזמן מתן שתן זה כאב שהוא לא ניתן להסבר אם אבנים מוגדרים כ10 פלוס בסף הכאב פה מדובר ב200 פלוס.. והבנתי שגם הוצאת התומך נעשית ללא הרדמה כלל.. יש פיתרון כלשהו? האם הכאב הזה הוא נורמלי?
    אשמח לתגובה..

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    06/04/2017

שלום לירן
    ממש לשם כך ישנם המנתחים כדי להציג להם שאלות חשובות אלו וללבן איתם את האפשרויות.
    בהחלט מומלץ להיעזר במשככי כאבים על-מנת להפחית את הכאב.
    הוצאת התומכן הינה פעולה קצרה אך גם אותה ניתן לבצע בהרדמות שונות ולכן תקשורת עם המנתחים הינה חשובה מאד
    בברכת חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת טוסטסטרון מתי לעשות ?
    בחור בן 21
    02/04/2017

היי סיפרתי לך שיש לי דלקת ערמונית הכרונית
    ושאורולוג נתן לי לעשות בדיקות הורמונליות טוסטסטרון
    רציתי לדעת אם אני יכול כבר עכשו לבצע אותם
    או צריך לבצע אותם רק לאחר שלושה חודשי טיפול בפרימקסון

אמרת לי שאפשר ואף רצוי לחזור לפעילות גופנית
    זה כולל פעילות מאומצת והרמת משקולות ?
    תודה ד"ר וחג שמח

הוספת תגובה

• הבנתי שהמדדים צריכים להיות 12 ומעלה

עוד משהו
    03/04/2017

אני בן 21
    יש מצב למדדים נמוכים יותר ?
    כי אני צעיר ואני חושש לבצע את בדיקת הדם ולהתאכזב מהתוצאה שהיה מדד נמוך מ12

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    06/04/2017

שלום רב, ניתן לעשות את הבדיקה כבר עכשיו ואין צורך להמתין.
    ניתן לחזור לפעילות גופנית רגילה כולל פעילות בחדר כושר. באם התוצאות יהיו חריגות - ניתן לשקול טיפול
    בברכת חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת נטילת טסטומקס ג" ל 50 מג
    יואב ג
    01/04/2017

בן 53.
    לקחתי במשך כמה חודשים טסטומקס גל 50 בהמלצת אורולוג
    עקב רמות נמוכות (10) וליבידו נמוך
    בתחילה כל יום
    וכשהרמות הגיעו לרצוי (26) אז פעם ביומיים.
    למרות זאת רופא אנדוקרינולוג החליט שכדאי להפסיק
    ( הוא לא שוכנע בצורך לקחת )
    ולעשות בדיקות לאחר 3 חודשים.
    הבעייה שזמן קצר לאחר ההפסקה בנטילת טסטומקס
    התחלתי להרגיש
    עייפות מוגברת עצבנות וחולשה.
    האם זה נורמלי והאם זה אמור לחלוף?
    זה ממש מטריד.
    תודה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    02/04/2017

שלום רב
    הפסקה בטסטומקס עלולה להחזיר את המדדים לערכים נמוכים ולגרום לתסמינים שציינת. בהחלט תוכל להתייעץ עם האנדוקרינולוג האם קיימות התוויות נגד להימנע מטיפול שתרם לשיפור התסמינים אצלך ואם אין כאלו - הייתי בהחלט שוקל לחזור לטיפול במינונים הנמוכים ביותר שנותנים מענה. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרבית חיידק בשתן והתאמת אנטיביוטיקה מתאימה
    מיכל
    31/03/2017

שלום רב
    אבי צריך להיכנס לניתוח ביום ראשון הקרוב.
    בבדיקת תרבית נמצא החיידק

steph.haemolyticus

הוא לוקח ציפרודקס כבר שבוע
    האם זו האנטיביוטיקה הנכונה לחיידק הזהואפשר יהיה לנתח אותו?
    תודה מראש

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    02/04/2017

שלום מיכל
    לרוב החיידק שציינת הוא חיידק ששוכן על העור שלנו ולא בכיס השתן ולכן ככל הנראה בדיקת השתן טכנית אינה אופטימלית. הציפרודקס לרוב מכסה קבוצות של חיידיקים שנוטים לצמוח בשתן. לכן הייתי חוזר על תרבית השתן והשיקול לגבי החלטה על ניתוח נתונה לשיקול דעת הרופא המנתח. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי בדיקה שאני צריך לעשות
    אנונימי
    30/03/2017

שלום דר
    אני אמור לעבור בדיקת טוסטסטרון
    אפשרי לשלוח לפורום את התשובות עד שהראה שוב את האורולוג המטפל
    כי הוא אמר לי להפגש איתו רק עוד שלושה חודשים
    אשמח שתעזןר לי בפיענוח

הוספת תגובה

• היי עוד משהו בקשר להודעה אנא תתייחס

שוב אני
    30/03/2017

אפשרי אם יש שיפור במצב הבריאותי
    לחזור לפעילות רגילה בחדר בכושר הרמת מישקולות ?
    אני מדבר על דלקת ערמונית כרונית
    אם תוך כדי טיפול והטבה על פרימקסון אפשרי להתאמן
    הרופא נתן לי שלושה חודשים טיפול
    ולחזור אליו עוד שלושה חודשים אשמח שתוכל לומר לי אם אפשרי באמת לחזור להתאמן ולתפקד רגיל בחדר כושר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    31/03/2017

שלום רב
    בהחלט אפשרי לחזור לפעילות רגילה בהקדם כולל פעילות בחדר כושר. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    31/03/2017

שלום רב,
    מאחר ולא שלחת את התוצאות הרי לידיעתך כי רמות בדיקות טסטוסטרון הינן תקינות מעל 12, גבוליות בין 8-12 ונמוכות מתחת ל- 8. ישנם מספר דרכים לטיפול אם צריך והטיפול אינו דחוף וסובל דיחוי עד המפגש שלך עם האורולוג. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זרימת שתן חלשה וטפטופים
    הגדלת הערמונית
    30/03/2017

שלום, אני בן 46 בריא בדרך כלל בכושר גופני טוב גובה 180 משקל 75 סובל מזה כעשר שנים מהפרעות במתן שתן המתבטאות בזרימת שתן חלשה, נוקטוריה 1-2 טפטוף לקראת סוף ההשתנה והרגשת חוסר התרוקנות כמו כן הזרימה חלשה במיוחד בשתן הראשון של הבוקר , עוצמת פליטת זרע קטנה תחושת אורגזמה בינונית בעת המשגל , באולטרה סאונד כליות ודרכי השתן ערמונית מוגדלת 72 גרם עם שארית משמעותית לאחר התרוקנות , בבדיקת סי טי הודגמה אבן בגודל שלושה מילימטרים בכליה שמאלית , טופלתי בעבר בהמלצת האורולוג באופן הדרגתי בקדקס עד ל 4 מ"ג כדור אחד ביום ללא שיפור ניכר אחר כך עברתי לקסטרל ולאבודרט בערך שנה וחצי גם ללא שיפור במיוחד בזרימת השתן הפסקתי את הטיפול לכמה שנים עד שלאחרונה חזרתי לאורולוג שהמליץ לשוב לקסטרל וגם לא עזר לפני כשבועיים נתן לי אומניק אוקאס 0.4 מ"ג שני כדורים פעם בבוקר ופעם בערב גם ללא שיפור אך על דעת עצמי העליתי את המינון לשני כדורים בכל פעם גם ללא שיפור אך עם תופעת לוואי שכמות קטנה של זרע נפלטת החוצה והשאר נפלט אל תוך שלפוחית השתן
    יש לי מספר שאלות
    לגבי המינון של אומניק אוקאס 0.4 מ"ג 2 כדורים פעמיים ביום יכול להזיק לבריאות שלי
    האם קיים טיפול תורפתי מעבר למה שלקחתי שיכול להקל על התסמינים
    אני אמור לבצע ניתוח לתיקון בקע מפשעתי אך דחיתי אותו עד להקלה על התסמינים האלה בהמלצה האורולוג כמובן האם בכל זאת אפשר לבצע את הניתוח
    ובמידה וטיפול התרופתי לא עוזר האם אתם ממליצים לי טיפול אחר או ניתוח אחר וכמובן בהחשב לגילי הצעיר
    אודה לכם על התייחסותכם

לקביעת תור
    סגירה
    זרימת שתן חלשה וטפטופים

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    30/03/2017

שלום רב
    תודה על התיאור המפורט והמקצועי.
    טיפול באומניק הינו לרוב -0.4 מ"ג ליום ובוצעו מחקרים עד 0.8 מ"ג. לא הוכחה יעילות מעבר לטיפול זה וסיכוני תופעות לוואי עולים עם העלאת המינון.
    קיים טיפול תרופתי בתרופה בשם דיבנילין 10 מ"ג פעם ביום שלעיתים משפרת יותר את התסמינים
    אין מניעה מניתוח הבקע המפשעתי.
    הייתי מבצע בדיקה אורודינמית להעריך את התסמינים שלך. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע לבדיקה הורמונלית
    יוסי
    30/03/2017

אני בן 57. עשיתי בדיקת דם של ההורמונים. בדיקת הטסטסטורון טוטאל הינה 10.6 בסקלה של 8.4 ל- 29. תוצאות ה LH ,FSH , SHGB ופרולקטין יצאו תקינות.
    קראתי שבדיקה חשובה הינה הטסטסטורון החופשי. האם זה נכון?

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    30/03/2017

שלום יוסי
    הטסטוסטרון החופשי הינו המרכיב הפעיל אך באם הטסטוסטרון הכללי הינו בסף הנמוך, הרי שבאם ישנם תסמינים דוגמת הפרעה בליבידו, עייפות כרונית ותסמינים אחרים - הרי ניתן לשקול טיפול בתחליף טסטוסטרון. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים לאחר ריסוק אבנים בכיליה
    לימור
    28/03/2017

בעלי עסק לפני חמישה ימים ריסוק אבנים דרך השופכה והושאר לו סטנט נראה היה כי זה מחלים אך לפני יומיים החלו כאבים ממש חזקים עם בחילות. חזרנו למיון עשו צילום ואמרו שהסטנט במקום עשו בדיקות דם וטענו כי הכל תקין אין חום. הרופא לפני הניתוח אמר כי תוך יומיים שלושה יוכל לחזור לעבוד רגיל . אך לא כך הדבר יש לו כאבים חזקים מאוד שרק עם משכך כאבים נרקוטיים הם הרגעים.מה יכולה להיות הסיבה מה עושים??? אנא תשובתכם בהקדם

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    29/03/2017

שלום לימור
    הסטנט הינו גוף זר וככזה הוא עלול לגרום לכאבים שלרוב עם הזמן (שהינו סובייקטיבי) משתפרים. אם דרוש טיפול במשככי כאבים - אין מניעה מליטול אותו וברוב המטופלים הצורך במשככי כאבים הולכת ופוחתת. במקביל כדאי להתייעץ עם המנתח לגבי משך הזמן המינימלי שהסטנט חיוני כי הוצאתו בהחלט יכולה להקל על הכאבים. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה