מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זריקת טסטוסטרון והסרת שיער בלייזרתומי30/03/2016
שלום רב,
אני מטופל בזריקת נבידו כל 3 חודשים, רציתי לדעת האם ניתן לעשות טיפולי לייזר להסרת שיער מהגוף והאם הטיפול יעבוד טוב?
והיה ואני מחליט להפסיק לקחת את זיריקת הנידו ועושה לייזר וכעבור שנתיים שוב אני חוזר לקחת זריקת נבידו, האם זה יזרז לי את צמיחת השיער במקום שנעשה בו לייזר?
תודה מראש,
תומי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקת טסטוסטרון והסרת שיער בלייזר - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן30/03/2016שלום תומי
אין מניעה מביצוע טיפולי לייזר במקביל לטיפול בנבידו. לגבי השיקולים להפסקת נבידו, עליך להתייעץ עם הרופא שהיפנה אותך לטיפול זה. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
תומע30/03/2016האם זריקה להגברת הטסטוסטרון (nebido) לא אמורה לעודד צמיחת שיער ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדוקטור שלום שוב בקשר לקיבוע האשכים ועוד עינייןללא שם23/03/2016
היי דוקטור
בקשר לקיבוע אשכים אמרת לי שהאשכים היו ניידים
כלומר היה להם חופש תנועה רגיל כלומר
במצבי קור השק התכווץ ובמצבי חום האשכים יפלו והיו נמוכים יותר מהגוף ?
בקשר לצלקות אמרת לי שהם כימעט בילתי נראות
אבל אחרי חיפושים באינטרנט ראיתי סירטון של ניתוח לקיבוע
והחתכים ממש גדולים
אחרי שתופרים והמקום מחלים לא רואים סימני תפירה ?
או צלקת בהירה יותר שבולטת ?
בגדול אני לא ממש חושש לעבור את הניתוח כי זה איכות חיים וזה ישלול
היפוכים וצניחה של האשך כלפי מטה
עוד עיניין יש לי על הפין קצת מתחת לכיפה
כמו פצע אדמומי והמקום מרגיש עם יובש מה זה ?
לא מדובר בפצע פתוח או משהו
זה נראה כמו כתם אדמדם ויש עליו יובש
ניסתי לשים מישחת עיניים ונראה לי שהיה שיפור
עם על העור אין ממה לחשוש זה יחלוף ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדוקטור שלום שוב בקשר לקיבוע האשכים ועוד עיניין - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן24/03/2016שלום רב
פורום זה אינו נועד להחליף את תפקידו של הרופא המטפל. ממליץ להפנות שאלותיך לאורולוג שלך על מנת שידגים לך את גודל החתכים ויוכל לבדוק את הנגעים שציינת. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Psa שעלה תוך. חודשים בצורה מאד קיצוניתרן וייס22/03/2016
שלום רב
לפני כשבע שנים גילו לי גידול בערמונית ועברתי הקרנות והגידול חוסל.במשך השנים האחרונות הpsa שלי היה בגבול הנורמה.לפני כשנה הגיע הpsa ל-4.8 ואז נשלחתי לביופסיה של הערמונית לct בטן ולמיפוי עצם וכולם יצאו תקינים.לפני כ7 חודשים עשו mri של הערמונית ללא ממצאים. לפני כשלושה ימים עשיתי בדיקת psa והתוצאה היתה מאד מוזרה 15.6.שאלתי היא מהי הסיבה לעליה כל כך גדולה תוך שבעה חודשים בלבד.אשמח לקבל תשובה כי אני קצת מודאג.בתודה רן וייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Psa שעלה תוך. חודשים בצורה מאד קיצונית - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן24/03/2016שלום רן
עליית PSA עלולה לעלות מסיבות שונות כולל זיהום בדרכי השתן, בדיקה גופנית טרם הבדיקה ואף שפיכת זרע. כמות שגם הישנות גידול עלולה להעלות את ה- PSA.
הייתי ראשית ממליץ לחזור על הבדיקה ואולי לשקול עם האורולוג גם נטילת פרקציית free PSA. באם ה- PSA עדיין יהיה גבוה - עליך להתייעץ עם האורולוג על המשך בירור כולל אפשרות לבדיקת PSMA. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח ערמונית מוגדלת מה המלצתך על פי המצבו?יעל19/03/2016
לבעלי בעיות במתן שתן ללא טיפול תרופתי מזה כשנתיים המצב ניהה חמור לכמה ימים של איבוד קצת שתן בלילה אך לא הרבה ורק לכמה ימים וזה נעלם אך המשיך עם האי נוחות ותכיפות במתן שתן, חזרנו לאורולוג במעקב רפואי הPSA בסדר אך ,מאחר והבעיה החריפה פנינו שוב לאורולוג ששלח אותו לUS התשובות של US : הכליות בגודל דומה ,כיליה ימין 11 ס''מ כליה שמאלית 12.8 תלא נפצו גושים סולידיים ,הודגם הידרונפרוזיס דו''צ ניכרת ,ללא שינוי לאחר התרוקנות ,שארית שתן כ100 סמ''ק ,נפח ערמונית 110 סמ''ק ,ערמונית מוגדלת מאד, האונה המרכזית מרימה את ריצפת השלפוחית. לאחר שיחה עם הרופא המליץ על ניתוח בחתך ביטני כי לדעתו הוא מאד גבולי לניתוח דרך השוכפה , מה אתה חושב ? מה עדיף , איך בוחרים שיטת הניתוח והאם זה כל מה שיש לעשות רק ניתוח ?לא נתנו לו אף פעם תרופות לנסות לשפר את מצבו , המלצת האורולוג לניתוח על פי דבריו זה בגלל נזק לכליות. מה שיטות ניתוח מומלצות על פי מצבו , אין לו בעיות רפואיות בכלל מלבד עינין הזה.מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח ערמונית מוגדלת מה המלצתך על פי המצבו? - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן20/03/2016שלום יעל
עניין ההידרונפרוזיס הניכרת דו"צ עם שארית שתן קטנה יחסית - 100 סמ"ק מעורר שאלות האם ההידרונפרוזיס נגרמה עקב הגדלת ערמונית או מסיבות אחרות. חשוב לאפיין האם ההידרונפרוזיס היא חדשה או היתה קיימת גם בסונר קודם בעבר, כי אם היא חדשה יש לשקול לברר אותה טרם לניתוח ע"י CT עם הזרקת חומר ניגוד באם תפקודי הכליות הינם תקינים ומאפשרים זאת, מיפוי כליות או בדיקה ישירה בחדר הניתוח לבדיקת והדגמת מערכות עליונות. כמו-כן חיוני לעקוב אחר רמות ה- PSA על ציר הזמן עם השוואתם לבדיקות קודמות.
אם כל הממצאים הנ"ל לא ימצאו גורמים אחרים, הייתי שוקל אפילו הכנסת קטטר לזמן מסויים שמהווה מעקף לערמונית כדי לוודא שהמעקף אכן ישפר את ההידרונפרוזיס.
אני מסכים עם הרופא שבמידה ויהיה צורך בניתוח, גודל הערמונית הינו כזה שניתוח בגישה פתוחה הוא בהחלט גישה הגיונית. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבסונר הקודם לא הודגם הידרונפרוזיז
יעל21/03/2016במהלך השנים מאחרונות הPSA הוא מ3.55 עד 3.77 אחרון דווקא 3.55 הסונר הקודם מ2013: הכליות בגודל דומה ותקין.פרנכימה בעובי ואקוגניות שמורים .
לא נצפו גושים סולידיים, אבנים .
הרחבה קלה של המערכת המאספת בשתי הכליות , יותר מימין .
שלפוחית השתן בקיבולת טובה ודפנות עם טראבקולציה עדינה דיפוזית
ללא אבנים . לא הופקו סילוני שתן במשך הבדיקה .
שארית שתן לאחר התרוקנות כ _ - 184__סמ"ק .
ערמונית מוגדלת _( 64 __גר , )' בעיקר על חשבון האונה המרכזית המתבלטת לתוך השלפוחית ומשקלה 19 גרם .
ממצא לוואי : כבד מעט שומני .
סיכום:
קשיים במתן שתן,
) 1 ערמונית מוגדלת כמתואר וגורמת לשארית שתן . מומלצת הערכת השארית גם ללא העמסת נוזלים .
) 2 סימני מאמץ של שלפוחית השתן .
3) הרחבה קלה של המערכת המאספת דו - צדדית .
לעומת אחרון שרשמתי בפניה הראשונה. לא הבנתי למה מומלץ CT או מיפוי כליות ,אציין שהקריאטינין תקין ,האוריאה 48.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבסונר הקודם לא הודגם הידרונפרוזיז - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן21/03/2016שלום יעל
הסיבה מדוע מומלץ CT או מיפוי כליות הינה על מנת להעריך את מידת המרכיב החסימתי ואת הגובה של החסימה, האם החסימה הינה ברמת הערמונית ואז טיפול ניתוחי יוכל לעזור או החסימה הינה ברמת השופכנים ואז יש צורך בבירור והערכה.
אני בטוח שתוכלי לקבל מידע נוסף באם תפני לאורולוג שיוכל להסביר לך כל זאת. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה !!
יעל21/03/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליות ומורדות ב PSA והאם יש צורך בעוד בדיקותאריה16/03/2016
שאלה לכ' הרופאים
אני בן 60 וה PSA שלי היה לפני כמה שנים 4. לפני חצי שנה זה הראה על 7.2, הרופא משפחתי נתן לי לעשות בדיקה חוזרת וזה היה רק 4.4
לדעתו אין שום נתון מדאיג אבל הנוהל הוא ללכת לאוראולוג שנתן לי כדורים נגד דלקת ולעשות אולטרוסנד ובדיקת PSA נוספת .
כל הבדיקות הראו שהכל בסדר ואין לי שום בעיה ביציאה או קימה בלילה וכו. רק אז הPSA עלה שוב ל-6.7
האם לדעתך יש צורך בבדיקות נוספות או לחכות בינתיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליות ומורדות ב PSA והאם יש צורך בעוד בדיקות - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן17/03/2016שלום אריה
בדיקת PSA אינה בדיקה המכוונת למחלה מסוימת והערך עלול להיות גבוה גם במחלות דלקתיות וגם בגידולים של הערמונית. בעוד שהשינויים בבדיקה מכוונים יותר לבעיה זיהומית או טכנית ( יש להקפיד להימנע מיחסי מין ושפיכה 5 ימים לפני הבדיקה , להימנע משתית אלכוהול מוגברת באותם ימים ושלא תהיה בדיקה גופנית של הערמונית בימים טרם הבדיקה), הרי שערך הבסיס שלך (4.4) מלכתחילה אינו נמוך ועלול להחשיד לממאירות של הערמונית. עליך להתייעץ עם האורולוג שלך לגבי האפשרויות כולל אפשרות למחזור ביופסיות של הערמונית. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דוקטור השאלה חשובה לי מאוד בבקשה תענה דילגו עליללא שם16/03/2016
האם מראה אשכים נראה רגיל לחלוטין לאחר הקיבוע
האשכים יזוזו רגיל בשק כלומר אחרי מיקלחת חמה השק היה רפוי
ומידלדל ובקור היתכווץ ?
המגע של האשכים היה רגיל והיה אפשר " לשחק" כלומר להוזיז אותם והמישוש
היה רגיל ?
אני לא צריך לפחד לעבור את הניתוח ? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דוקטור השאלה חשובה לי מאוד בבקשה תענה דילגו עלי - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן16/03/2016שלום רב
לאחר הניתוח עלולה להיות בצקת ונפיחות של האשכיים שחולפת לאחר מספר שבועות, האשכיים יהיו ניידים בשק האשכיים, כל ניתוח כרוך בהרדמה ועל-אף היותו קצר ונפוץ קיים פרופיל תופעות לוואי איתו עליך להתייעץ עם הרופא המנתח. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלי מתמדת ב- psaמשה15/03/2016
שלום לכם רופאים נכבדים
לפני שנתיים עשיתי ניתוח להסרת שתי הערמוניות בשנה האחרונה ה-psa עולה באופן קבוע האם העליה מעידה על בעיה כל שהיא כיום ה-psa עומד על 0.44 שזה נמוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלי מתמדת ב- psa - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן16/03/2016שלום משה
צריך להבין את סוג הניתוח שעברת. בכל מקרה עליה מתמדת עלול להעיד על בעיה ולכן עליך לפנות לבדיקת אורולוג.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- psaמשה15/03/2016
שלום דוקטורים
לפני שנתיים וחצי עברתי ניתוח להסרת שתי הערמוניות בשנה האחרונה הpsa התחיל לעלות וכל שלוש חודשיים הוא מכפיל את עצמו האם זה מעיד על בעיה כל שהיא למרות שהיום הוא עומד רק על 0.44* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר psa - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן16/03/2016אנא גש לאורולוג עם מידע לגבי הניתוח הקודם שעברת. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדוקטור שלום רב אשמח לייעוץ לגבי ניתוח קיבועללא שם14/03/2016
לדוקטור לטם רב
אני בחור בן עשרים ולאחר היפוכי אשך חוזרים החלטתי
שאני מעוניין לעבור ניתוח לקיבוע עכשו יש לי כמה שאלות
הניתוח מסובך או פשוט ? ההחלמה ממנו קלה ?
מתי ניתן לחזור לחדר כושר ופעילות גופנית מלאה ורגילה
ובקשר לצלקות הם עדינות ואסטתיות כלומר דקות כמו שריטה
על שק האשכים או צלקות גדולות וגסות שממש בולטות
אשמח לתשובה תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדוקטור שלום רב אשמח לייעוץ לגבי ניתוח קיבוע - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן14/03/2016שלום רב
הניתוח לרוב מבוצע בחתך קטן בשק האשכיים בהרדמה כללית.
לרוב משתחררים הביתה באותו יום או למחרת. ניתן לקום ולהסתובב למחרת הניתוח אך חדר כושר מומלת ל- 4-6 שבועות לאחריו. ההחלמה על עור האשכיים היא לרוב טובה ולאחר זמן הצלקות הנותרות מינימליות. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערמונית מוגדלת וחוסמי אלפא הגורמים לסחרחורת .יעקב קלוג13/03/2016
בגיל 80 חוסמי אלפא גורמים לי סחרחורות ונפילת לחץ דם וזאת בנוסף לתופעת נפילות לחץ דם אצל קשישים . האם יש תרופה לשימוש לילי בלבד ? ללא תרופה רוב הבעיות היו בלילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערמונית מוגדלת וחוסמי אלפא הגורמים לסחרחורת . - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן13/03/2016שלום יעקב. תופעת הסחרחורות הינה תופעת לוואי שיכולה להיגרם מחוסמי האלפא.
ממליץ לך לפנות לאורולוג ולשקול אפשרות למינון מופחת של חוסמי אלפא או לחילופין תרופות חלופיות דוגמת פרמיקסון. באם הבעיה המרכזית הינה ההשתנה הלילית - יש להשלים את הבירור ולשקול החלפה לטיפול משולב - התנהגותי (צריכת נוזלים מופחתת בערב + המנעות מקפאין) וכן תרופה ממשפחת האנטי-מוסקרינים. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באשך שמאל לאחר שהתפוצץ ניםשמעון09/03/2016
שלום,
לפני 17 יום, התפוצץ לי נים בשק אשכים וירד הרבה דם (הרבה).
ומיד לאחר מכן (באותו יום) התחילו לי כאבים באשך שמאל.
רופא בדק ואמר שהכל בסדר ונתן משחה אנטיביוטית.
הכאבים לא קבועים לא במקום ,לא בזמן ולא בעוצמה,
וגם לא תלויים בעמידה,ישיבה,שכיבה. יש ימים שאין בכלל כאבים.
חוץ מהכאב, אין שום תסמינים אחרים (אין הפרשות,שינוי בצבע השק/גודל אשך וכו...) ואין כאבים במפשעה או במקום אחר.
מה זה יכול להיות?
האם זה קשור למחלת מין?
אולי זה בכלל כאב פסיכולוגי בגלל הטראומה? כי ככל שאני חושב על זה, ככה אני מרגיש את הכאב?
אשמח לייעוץ מה לעשות.
תודה,
שמעון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים באשך שמאל לאחר שהתפוצץ נים - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן10/03/2016שלום שמעון
התפוצצות של נים על עור שק האשכיים הינה חיצונית ולא אמורה לערב את האשך כך שהסר דאגה מליבך. הנפיחות והשינוי בצבע חולפים רק אחרי מספר שבועות ומגמת השיפור ההדרגתי היא החשובה. אם תרגיש החמרה בכאבים - יש צורך בבדיקה רפואית חוזרת. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בשתן אצל גבר ספורטאי בן 35 זקוקה לעזרתם בבקשהRONA08/03/2016
היי דוקטור,
לבן זוגי (בן 35) יש מזה 3 שבועות דם בשתן שמופיע אחת לשבוע בממוצע. בכל פעם, אותה תופעת חוזרת על עצמה - השתן מופיע עם דם ברור בפעם הראשונה שהוא נותן שתן, ובשאר הפעמים במהלך היום שהוא הולך לשירותים, השתן שקוף או בצבע צהבהב רגיל. הדם מופיע תמיד רק בפעם הראשונה.
שלחו אותו לאולטרסאונד כליות, בדיקות דם ובדיקות שתן ולא מצאו כלום. חשוב לציין שהוא ספורטאי (רץ מרתונים) ומבדיקות עלה שהקראטין קינאזה אצלו יצא 312 IU/L (אחרי שבוע של מנוחה מפעילות גופנית). אבל כפי שהבנתי , זה לא מאוד גבוה.
אילו בדיקות עוד מומלץ לעשות? ומה לדעתך הסיבות שיכולות להיות לבעיה הזו? אני כבר מאוד דואגת ולחוצה מהמצב.
תודה רבה,
רונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת קטנטנה
RONA08/03/2016בפעם הראשונה שבן זוגי ראה דם בשתן, בבדיקת שתן התגלה שהתוצאה של הניטריטים היא חיובית, והרופא רשם לו אנטיביוטיקה ל5 ימים.
אבל בפעם השנייה, השלישית (וכן הלאה) שהוא ראה דם בשתן, התוצאה של הניטריטים היתה שלילית.
תודה וסליחה.
שבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת קטנטנה - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן09/03/2016שלום רונה
דם בשתן עלול להיגרם מסיבות רבות. קיימת תופעה של דם לאחר פעילות גופנית מאומצת אך דבר זה נקבע על דרך השלילה לאחר ששללנו גורמים אחרים.
הפרוקטוקול הקבוע בארועי דם בשתן הינו :
1. בדיקת שתן לציטולוגיה אליה הייתי מוסיף גם בדיקת שתן לכללית ולתרבית
2. CT אורוגרפיה עם תפקודי הכליות תקינים
3. ציסטוסקופיה שהינה הסתכלות ישירה לשטופכה ולכיס השתן.
רק במידה וכל 3 הבדיקות הנ"ל תקינות - ניתן לשייך זאת למאמצים שבפעילות הגופנית. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, שאלה קטנה
RONA09/03/2016הוא ביצע אולטרסאונד כליות, במה זה שונה מCT אורוגרפיה?
אם הוא עשה אולטרסאונד זה אמור לפתור אותו מCT אורוגרפיה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- fefe3333 3333333v 333 3333 3r23r r32 r23r23rRONA08/03/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
נוצר בטעות. סליחה. אפשר למחוק.
RONA08/03/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריקוצליה בעית פריות התיייעצותאנונימי01/03/2016
שלום בן 26,
לאחר נסיון של כשלוש שנים להקלט להריון עשינו בדיקות זרע ..
תוצאות הבדיקות נעו בין מורפולוגיה של אחוז אחד לשלוש אחוז ותנועתיות נעה בין 10 אחוז לארבעים..ביצעתי אולטרסאונט באשכים והתגלתה וריקוצלה. (במבחן המאמץ 6.4 מ"מ)
שאלתי האם כדאי לי לבצע צינטור או ניתוח ..האם זה יפתור לי את הבעיה והזרע התחזק או שהסיכויים נמוכים..
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וריקוצליה בעית פריות התיייעצות - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן01/03/2016שלום רב
התערבות יכולה לשפר את איכות הזרע ולהגדיל סיכוי לכניסה להריון.
לא בוצעה השוואה בין 2 הגישות לגבי עדיפות של אחת על פני השניה. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדל בין ניתוחי לייזר להסרת ערמוניתאבי28/02/2016
הומלץ לי לבצע ניתוח כריתת ערמונית באמצעות לייזר.
הומלצו לי 2 שיטות: לייזר ירוק ולייזר הולמיום.
רציתי לדעת מה ההבדל בין השניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדל בין ניתוחי לייזר להסרת ערמונית - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן29/02/2016שלום אבי
ההבדלים אינם משמעותיים פשוט סוגי אנרגיה מעט שונים. לא הודגם הבדל מבחינת משך ניתוח, תוצאותיו וזמן ההחלמה. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)