מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בנושא אורולוגיה כדור HIPREXטולדו רות20/02/2016
שלום רב
הנני לקוחת כדור HIPREX אחד 1 גרם פעם ביום למניעת בדרכי השתן.
האם הכדור מסוכן לאורך זמן
אודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנושא אורולוגיה כדור HIPREX - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן21/02/2016בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור HIPREX למניעת דלקות בשתןטולדו רות20/02/2016
שלום רב.
אני לוקחת כדור HIPREX 1 כדור אחד 1 גרם פעם ביום בלילה.
נ יתן לי למניעת דלקות בשתן.
האם הכדור מהווה סכנה בריאותית כאשר לוקחים אותו לאורך זמן.
אודה על התשובה רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדור HIPREX למניעת דלקות בשתן - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן21/02/2016שלום רות
הכדור הינו בגדר תוסף מזון ולא תועדו סכנות בריאותיות לאורך זמן.
תוכלי להתייעץ עם הרופא שלך באשר לכך כולל הפחתה הדרגתית של המינון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת הבהרה לבדיקת אורולוג . למה הכוונה Lih ?איציק19/02/2016
למה הכוונה כאשר אורולוג מאבחן ״ בטן רכה חשד ל Lih ??? בבדיקה אצל אורולוג אובחן הנל , ושאר תקין ... נשלחתי ל ct , היסטוריה של אבנים. כאב מתמשך לא רציף בצד ימין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלת הבהרה לבדיקת אורולוג . למה הכוונה Lih ? - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן20/02/2016שלום איציק
בבדיקה הגופנית היה חשד לבקע מפשעתי משמאל - left inguinal hernia .
לאחר ה- CT ניתן לקבל מידע מקיף יותר. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש לאימפוטנציה ומחלת פיירונייוסי04/02/2016
שלום
אני חושש שיש לי אימפוטנציה, או במקרה הכי טוב חצי זקפה. בנוסף לכך, אני מאמין שיש לי גם מחלת פיירוני.
אם אני אפנה לאורולוג, מה הפתרונות שהוא יציע לי בעניין? הבנתי שמשאבות הם פתרון טוב להחלמה של מחלת הפיירוני. האם יש אפשרות שאורולוג בארץ ייתן לי מרשם למשאבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש לאימפוטנציה ומחלת פיירוני - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן04/02/2016שלום רב
למשאבה אין צורך במרשם וקונים בחנויות לציוד רפואי.
הטיפול הוא רק במידה והכיפוף עצמו מונע אפשרות לחדירה - בצב זה הטיפול ניתוחי.
מומלץ לפנות לאורולוג לבדיקה והתרשמות. הבא עימך צילום של הפין בזמן זקפה הטובה ביותר שיש. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפואי204/02/2016
מי מתעסק עם בעיות
של צמא ( מרגישים שצריך לשתות הרבה )
+ איך מפסיקים להשתין
בלילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפואי - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן04/02/2016שלום רב
כשלב ראשון יש לעבור דרך רופא המשפחה מספר בדיקות דם ושתן ובהמשך ניתן לפנות לאורולוג. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורודינמיקה - היכן לעשותרועי01/02/2016
שלום
בן 37.
מתן שתן לעיתים תכולות, בכמויות לא גדולות בכל פעם.
בנוסף, זרם מתפצל בתחילת השתן או כשהזרם חלש.
זה לא חדש, וכטיפוס שרב הזמן לחוץ ובסטרס, תמיד ייחסתי לזה את התופעה.
אחר בדיקה של אורלוג, עשיתי אולטרסאונד דרכי השתן וערמונית, תקין.
הופניתי למס׳ בדיקות, ביניהן אורודינמיקה.
בפניה למכון מור, הבנתי כי התהליך כולל לקיחת כדורים יומיים לפני הבדיקה, וגם אחריה, כנראה למניעת זיהום. כשהתקשרתי לתאם את הבדיקה בבלינסון, נאמר כי אין צורך בלקיחת הכדורים.
רציתי לשאול מהי הפרוצדורה המומלצת לקראת הבדיקה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורודינמיקה - היכן לעשות - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן01/02/2016שלום רועי
טיפול אנטיביוטי לפני אורודינמיקה אינו חובה באם בתרבית שתן טרם הבדיקה אין צמיחת חיידקים. לעיתים נותנים אנטיביוטיקה סביב הבדיקה כטיפול מונע. שיהיה בהצלחה בבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים במפשעה ובאשכיםאביבי24/01/2016
שלום רב למומחים בן 35 בריא, עוסק בספורט כולל חדר כושר, סובל מזה חודש מכאבים באשכים וברצפת האגן בעיקר בשכיבה. בדיקות כירורג ואורולוג פסלו בעיות באשכים או בקע. בוצעו אולרטאסאונד אשכים ואולטאסאונד לאיתור בקע - שניהם תקינים. אין שום בעיה במתן שתן או משהו דומה. לכן מה שנשאר הוא אפשרות לפגיעה אורטופדית? יש לכם מושג מה זה יכול להיות? שרירים/ גידים בבטן תחתונה או אגן? איזו בדיקה אורתופד או כירורג עשוי לבצע או לשלוח אותי לטובת גילוי הסיבה? המון תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים במפשעה ובאשכים - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן27/01/2016שלום אביבי
כאבים סביב פעילות גופנית עלולים להיגרם עקב פגיעה אורתופדית באם מקורות אחרים נשללו.
מומלץ יעוץ אורתופדי מסודר. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת זרע בעקבות ווריקוצלהאביב21/01/2016
שלום רב, אני בן 17 ונמצא כי יש לי וריקוצלה (אומת גם ע"י US אשכים). האם הכרחי שאעבור גם ספירת זרע? אודה לתשותכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספירת זרע בעקבות ווריקוצלה - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן22/01/2016שלום אביב
ואריקוצלה הינו תופעה נפוצה בקרב בנים בני גילך.
ביצוע ספירת זרע אינה חובה עם אבחון ואריקוצלה והייתי שוקל אותה רק באם יוחלט על התערבות טיפולית כלשהי.
לציין כי לרוב הבנים הסובלים מואריקוצלה אין בעית פוריות בעתיד וטיפול ניתוחי משפר זרע רק לפרק זמן קצוב ולכן שיפור ספירת זרע אינה אינדיקציה להתערבות ניתוחית בגילך.
בכל מקרה ממליץ להיות במעקב אורולוגי בקהילה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוך בדיקת זרעחסוי18/01/2016
אני בן עשרים ואשמח לפיענוך בדיקת הזרע שלי
והאים כדי אחרי חודש לבצע שוב בדיקה חוזרת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמונה של הבדיקה
חסוי18/01/2016התמונה של הבדיקה שכחתי להוסיף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתמונה של הבדיקה - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן19/01/2016שלום רב
הבדיקה שלך בגבול התקין. לא ברורה לי הסיבה מדוע ביצעת את הבדיקה מלכתחילה. בכל מקרה לא הייתי חוזר על הבדיקה אך מומלץ להתייעץ עם האורולוג שהיפנה אותך כולל בדיקה גופנית. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום דוקטור
ללא שם19/01/2016אורולוג הפנה אותי כי אני עשיתי אולטרסאונד
והיה רשום חשד לצינורות נוזליים כלומר חשד
לוריקוצל אז הוא הפנה אותי לבדיקת זרע
בבדיקה גופנית הוא אמר לי שהכל תקין (עשיתי בדיקה לפני חודש ומשהו )
הוא מישש את האשכים והמיבנה שלהם
וגם קיבל את הסרט צילום של האולטרסאונד
שהיה שם ממצאים של ציסטות ביותרות האשכים
ומיקרוקלציפיקציות בשני האשכים מרובים בשמאל
שהבנתי שזה לא פוגע בבריאות / פוריות
בלי קשר למה אני במצב גבולי בקשר לתוצאות הזרע שלי
4% תאים תקינים הבנתי שזה ממש גבולי
זה לא מוזר לבחור בן 20 כאלו תוצאות ?
ותנועתיות של 39%
שגם היא נמוכה מעט מהנורמה
ניתן לשנות / לשפר את התוצאות ?
ביום ראשון יש לי תור לאורולוג הפנה שיראה את הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום דוקטור - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן20/01/2016שלום רב
הממצאים האלו בהחלט קיימים ונפוצים והסבירות שהפוריות בעתיד תהיה תקינה לחלוטין הינה גבוהה ולכן לא הייתי ממהר לכל התערבות. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שוב
ללא שם20/01/2016אפילו שהמורפולוגיה היא 4%
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שוב - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן21/01/2016שלום
4% הינו על גבול התקין.
הסר דאגה מליבך
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
ללא שם23/01/2016עם הנתונים ששלחתי לך מבדיקת הזרע
והמורפולוגיה 4% ניתן להביא ילדים לעולם באופן ספונטני ?
אני נחשב בריא ופורה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן24/01/2016כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריקוצלהמאור16/01/2016
שלום,
אני בן 26 סובל מוריקוצלה, מעולם לא היו לי כאבים אלא רק בתקופה האחרונה כחצי שנה, בעיקר לאחר ישיבה ממושכת.
מה לדעתך כדאי לעשות האם ניתוח זוהי הדרך כעת כאשר התחילו הכאבים? יש לציין שכעת אני נמצא בעבודה שדורשת ישיבה ממושכת ומשום מה הכאבים התחילו בתקופה זו האם ניתן לקשר ישיבה לכאבים? אשמח לתגובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וריקוצלה - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן17/01/2016שלום מאור
כאבים עקב ואריקוצלה נגרמים בזמן מאמצים. כאבים הנגרמים עקב ישיבה דורשים בירור וישנה סבירות שהם לא יחלפו לאחר תיקון ניתוחי של ואריקוצלה. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מאור17/01/2016כלומר מדבריך אני מבין שייתכן ולא הוריד המורחב גורם לכאב כאשר אני יושב רצוף?
איזה סיבות נוספות יכולות ליהיות?
יש לציין שהכאב גם מקרין לאיזור צד שמאל של הבטן התחתונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן18/01/2016שלום
עליך להיבדק ע"י אורולוג ולאחר בדיקה הוא יכול להכווין אותך לגבי הגורם לכאבים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים מוזריםאמא16/01/2016
שלום,
אני בת 42 ואמא לילדים בני 4,5 . מעולם לא היו בעיות בדרכי השתן.
לפני כשבועיים הרגשתי כאבים חריגים בעוצמתם בבטן תחתונה ובצד אחד של האגן, כיוון שזה היה יום לפני קבלת מחזור, חשבתי שמדובר בזה.
פעם שנייה זה קרה אחרי שבועיים, הופיעו שוב כאבים באותו מקום באגן בעוצמה חלשה יותר , אך לחץ חזק על שלפוחית השתן.
כאב שלא מרפה וצורך לרוץ לשירותים להתרוקן למרות שאין מה לרוקן.
השלפוחית היתה "רגישה" בימים שאחרי , בדיקת שתן ותרבית תקינות.
אחרי 4 ימים הופיע לחץ חזק על השלפוחית שלא מרפה ובסוף ההתרוקנות תחושת צריבה /כאב.
מה יכולה להיות הסיבה ואילו בדיקות יש לעשות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד פרט
אמא17/01/2016רק לציין שבדיקת שתן נעשתה שאני תחת אנטיביוטיקה ייעודית (צפרודקס) ולכן לא מהימנה. אך בסיומה המצב לא הוטב, להיפך יש החמרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד פרט - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן17/01/2016שלום רב
הייתי ממליץ לחזור על בדיקת שתן לכללית ולתרבית שלא תחת טיפול אנטיביוטי. כמו-כן הייתי שוקל ביצוע US דרכי שתן כולל שארית (התרוקנות) שתן ועם בדיקות אלו הייתי פונה לבדיקת אורולוג. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טוסטוסטרוןדן14/01/2016
שלום
אני (בן41) מקבל כבר 5 חודשים טיפול בטוסוטוסטרון תחליפי (בתחילה ג'ל ולאחר מכן נבידו) בגלל רמות נמוכות של ההורמון. (רמת פרולקטין תקין)
בדיקת דם מהיום רמת ההורמון הכללי בדם נמוכה יחסית:
(TESTOSTERONE 7.31 NMOL/L (5.80- 28.00 (........*)
האם זה 7.31 זה סביר לאחר 5 חודשי טיפול?
לאיזה רמה עלי לצפות בטיפול בנבידו?
יש סיבות לכך שעל אף טיפול הרמה לא עולה בצורה משמעותית?
ושאלה צדדית, עשיתי בדיקת PSA והיא יצאה תקינה
אני יכול להיות רגוע לגבי הערמונית מבחינת הטיפול בטוסטוסטרון?
PSA 0.57 NG/ML
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טוסטוסטרון - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן27/01/2016שלום דן
ראשית החשיבות הינה אם יש הטבה בתסמינים.
רק באם אין מודדים את הרמות ואם הן נמוכות כפי שציינת והמתן מבוצע טכנית בצורה ראויה, יש לשקול הגברת תדירות הזריקות.
הסבירות לממאירות בערמונית עם ה- PSA שציינת הינו נמוך אך נדרשת בדיקה גופנית של הערמונית ומעקב תקופתי של רמות ה- PSA. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטנט לשופכןאורית04/01/2016
שלום רב!
אני בת 56 ויש עלי סטנט של חצי שנה, האם אפשר להעריך את זמן הסטנט לעוד כחודש או חודשיים או עלי לגשת לבית החולים בדחיפות ולהחליף את הסטנט?
תודה
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטנט לשופכן - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן05/01/2016שלום אורית
תלוי בסטנט. ברובם זה אכן אפשרי אך כדאי שתתייעצי בזמן הקרוב עם המחלקה/הרופא שהכניס את הסטנט. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבן בכלייהלירון03/01/2016
שלום, אני בת 23. לפני כ3 חודשים הכניסו לי סטנט לאחר שגילו אבן בגודל של 6 ממ בכלייה, במקביל אמרו לי לחכות לניתוח שליפת האבן. ממה שהבנתי הניתוח לא הולך להתבצע בחודשים הקרובים, השאלה שלי היא עד כמה זמן הסטנט יכול להיות בתוך הגוף?? והאם הצריבה הבלתי פוסקת ודחיפות במתן שתן ( של כל 5 דקות ממש) הם דבר נורמלי.?? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבן בכלייה - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן04/01/2016שלום לירון
ישנם סטנטים שונים והם יכולים להיות בגוף בין 6-12 חודשים לאחריהם יש להוציאם או להחליפם. הצריבה והדחיפות נגרמים מהסטנט עצמו והם יחלפו לאחר שליפתו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע מפשעתי ופעילות גופניתאריק01/01/2016
שלום.
יש לי בקע מפשעתי. בדוק. רופא אבחן.
אני לא מרגיש כאב, אולי טיפה בזמן שיעול/התעטשות.
הומלץ ע"י הרופא לנתח. האם יש כאן המלצה זהה? זה מחייב ניתוח?
במוסף, אני חובב כושר, והשאלה האם מומלץ לי לעשות כושר(ריצה בעיקר ) במצב כזה?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע מפשעתי ופעילות גופנית - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן03/01/2016שלום אריק
אין מניעה מלהמשיך לרוץ. הבקע עלול להחמיר בעיקר בעת הרמת משאות כבדים וההחלטה הניתוחית בין השאר הינה בהתאם לדרגת חומרת הבקע. תוכל להתייעץ עם רופא כירורג נוסף לפני החלטה טיפולית. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקע מפשעתי ופעילות גופנית - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן03/01/2016שלום אריק
אין מניעה מלהמשיך לרוץ. הבקע עלול להחמיר בעיקר בעת הרמת משאות כבדים וההחלטה הניתוחית בין השאר הינה בהתאם לדרגת חומרת הבקע. תוכל להתייעץ עם רופא כירורג נוסף לפני החלטה טיפולית. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לגבי כפיפות בטן?
אריק03/01/2016האם יעשו נזק/החמרה בדומה להרמת משאות כבדים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לגבי כפיפות בטן? - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן03/01/2016כל פעילות שמביאה לתנועת valsalva שהינו הלחץ שעושים בזמן הרמת משאות או לחילופין בשרותים בעת עצירות, עלולה להחמיר בקע מפשעתי ולכן גם כפיפות בטן נכללות בסל זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
אריק03/01/2016פ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)