פורום אורולוגיה, ניתוחים אורולוגים, מחלות הערמונית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבן בשופכן עליון
    אבי
    12/10/2015

שלום
    אובחן אצלי באבן בגודל 4,2 בשופכן עליון לאחר טיפול ב omnic ו rowatinex
    נתקלתי בבעיה של שפיכה אחורית האם זאת תופעה נלוות ? ומתי היא אמורה להפסיק ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבן בשופכן עליון

הוספת תגובה

• אבן בשופכן עליון - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    12/10/2015

שלום אבי
    התסמין שאתה מתאר היא תופעת לוואי של האומניק. לאחר פליטת האבן ועם הפסקת האומניק, תסמין זה יחלוף. מומלץ להיות במעקב אורולוגי לוודא כי האבן נפלטה. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובת ביופסיה
    יעל
    10/10/2015

שלום רב.
    נמצאו 2 גידולים שיטחיים בערך גודל של 1.5ס"מ.אחד לטרלית לפיה הימנית והשני בדופן אחורי מימין.שופכה תקינה, רירית טרבקולרית, פיות תקינות.כ"כ צויין דופן לא סדירה בעיקר בצד ימין תשובתהביופסיה: papillary urothelial carcinoma, low-grade
    -no evidence of invasion
    -muscularis propria not present

באיזו רמה מתוך הדרגה הנמוכה אני נמצאת? ומה אומר מיקום הגידולים. ומה אומרת המילה papillary . אני אמורה לקבל טפול ב-BCG לזמן ממושך. האם סוג גידול זה ואחרי שהגידולים הוצאו אני נמצאת בסיכון חיים
    בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    תשובת ביופסיה

הוספת תגובה

• תשובת ביופסיה - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    12/10/2015

שלום נאוה
    את נמצאת בדרגת סיכון בינונית נוכח המצאות של למעלה מגידול אחד.
    ניתן לבצע שטיפות או ב- BCG או במיטומיצין בדרגת סיכון זו.
    המיקום הינו פחות משמעותי ודורש רק תשומת לב יותר פרטנית בעת ציסטוסקופיות עתידיות. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחוף!
    Us 26
    09/10/2015

אני בן 26 פעיל מינית נמצא בארצות הברית כבר כמה שנים זה התחיל לפניי חודשיים השתנתי וראיתי סוג של קריש דם בשתן שלי משהו שכבר ראיתי בעבר (לפניי משהו כמו שנה) הקריש דם שצורתו של נחש בגודל של ס״מ נעלם מהשתן שלי אחריי יומיים ואז התחיל לשרוף לי בזמן השתן במשך שבועיים חשבתי שזה דלקת בשתן אז השגתי מהארץ זינט 250 ולקחתי את הטיפול במשך 5 ימים בלי שום שיפור החלטתי ללכת לעשות std test שיצאו תקינות חוץ מהרפס 1 בדיעבד אני יודע שכנראה הבדיקות לא היו מדיוקות כנראה כי עדין הזינט היה אצלי בגוף בכל מקרה סימנים אחרים שקרו בהמשך היו עצירות, וכאבים בבטן תחתונה של כמה ימים, רגישות באשכים, הייתי צריך ממש להתעצמץ כדי להוציא את השתן ותמיד הרגיש שיש לי עוד,ונוזל שקוף שהיה יוצא מפתח הפין בזמן מאמץ ביציאה(מספר2) אחרי עוד שבוע של סבל הלכתי למיון עשו לי אולטרסונד לכליות כי אמרתי שכואב לי בבטן תחתונה וגם בדקו לי את הארמונית שהיה לטענת הרופא במיון כגדולה מעט בדיקת שתן שהראתה על סימן דלקת ובדיקת דם שיצאה נקיה ואחרי התייעצות עם עוד 2 רופאים שהיו שם הגיעו למסקנה שבגילי ובגילל הסימפטומים שסיפרתי להם כנראה מדובר במחלת מין (כלמדיה,גנורייה). והסבירו שגם אם יש ספק צריך לתת את הטיפול הזה הם נתנו לי זריקה לאיזור הישבן פלוס 4 כדורים היו אמורים לנקות את זה מהגוף שלי הרגשתי קצת טוב בזרימה של השתן הרופא במיון הציעה ללכת בהקדם לאורולוג זה מה שעשיתי הסברתי לאורולוג את כל ישתלשלות הארועים והסברתי לו שאמרו לי במיון שהערמונית שלי קצת גדולה ואת הטיפול שקיבלתי הוא עשה לי בדיקה רק טלית ולפי מה שהוא אומר הוא לא ראה משהו רציני ואמר לי לתת לזריקה עוד זמן לעבוד אחרי עוד שבוע וחצי התחיל רגישות ממש מציקה באשכים תחושה של ״שק כבד״ ושורף ובראש הפין בצד שמאל כאב חד שבא והולך לפחות כמה פעמיים ביום הגעתי לאורולוג שוב סיפרתי את הסימפטומים והוא אמר שאולי יש קצת דלקת שנשאר במערכת והוא נתן לי אנטיביוטיקה doxycycline ל21 יום אני לוקח את הכדורים כבר 11 יש שיפור ברגישות באשכים אבל שורף עדין בקצה הפין וזה מגיע בעיקר גם אחרי מתן שתן אני צריך לחזור לאורולוג לבדיקה עם סיום טיפול האנטיביוטיקה הסתכלתי לתוך צינור השתן והפתח נראה אדום /כחול. אני מאוד מתוסכל וכבר לא יודע מה לעשות ואני לא יודע אם אני כבר סומך על הרופאים פה באמריקה אני ומאוד יודה על עזרה כל שהיא או ביופסיה על פי הסיפור שלי לא יודע אם זה משנה אבל לפניי חודשיים רופא עור אמר לי שיש לי פניני פין על עטרת הפין ושזה נורמלי

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחוף!

הוספת תגובה

• עוד משהו

Us 26
    09/10/2015

חשוב להוסיף שבבדיקת האורולוג הראשונה בדקו לי תשתן שיצא נקי ויומיים לפניי זה במיון שלקחו מימני שתן במיין נמצא דם וסוג של דלקת אז זה אומר שהזריקה שקיבלתי במיון עזרה במשהו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחוף! - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    12/10/2015

שלום רב
    על פניו נשמע כי מדובר בזיהום במערכת השתן עם טיפול תת-אופטימלי של אנטיביוטיקה מבחינת המינונים ומשך הטיפול. לציין כי צריבה וקרישים הינה תופעה קיימת בעת זיהום. הייתי ממליץ על שתיה מוגברת, טיפול בחמוציות פעמיים ביום וחזרה על בדיקות עם טיפול בהתאם לממצאים. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איסוף שתן
    אורית
    08/10/2015

לאורולוגים הנכבדים שלום!
    שמי אורית ואני בת 55.
    לפני מספר ימים בצעתי איסוף שתן ל-24 שעות
    ובבדיקה התגלה לי מיקרואלבומין גבוה מהנורמה 47.86.
    האם זה ממצא שעלי לדאוג?
    אודה על תשובתכם
    אורית

לקביעת תור
    סגירה
    איסוף שתן

הוספת תגובה

• איסוף שתן - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    12/10/2015

שלום אורית
    מיקרואלבומין הינו חלבון שעלול לבטא הפרעה בפילטרציה של הכליות.
    לעיתים הדבר דורש איזון מבחינת לחץ הדם, סוכר וכולסטרול בדם.
    הייתי ממליץ לחזור על הבדיקה ובאם עדיין גבוה מהנורמה להיבדק אצל נפרולוג שהינו הרופא שמאזן את התפקוד הכלייתי. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיקרוהמטוריה ואורולוג מומלץ בצפון
    רועי
    07/10/2015

שלום,

אני בן 32, וכבר מאז הצו הראשון בצבא (גיל 17) גילו אצלי מיקרוהמטוריה שחוזרת מאז בכל בדיקה. לפני כחצי שנה המדד הראה 35 כדוריות ובבדיקה האחרונה 70. בשל העליה הפנתה אותי רופאת המשפחה לבירור נוסף אצל אורולוג. בעבר הגעתי לאורולוג והוא מיד שלח אותי לביצוע אולטרסאונד דרכי שתן וכליות (יצא תקין) ציטולוגיה (יצא תקין) וציסטוסקופיה (חששתי מאד מהבדיקה ולא ביצעתי אותה). עוד אציין שאבי סובל אף הוא ממיקרוהמטוריה, הוא ביצע את כלל הבדיקות ולא אובחן המקור למיקרוהמטוריה. שאלתי נחלקת ל2:
    1. האם תוכלו בבקשה להמליץ לי על אורולוג מומחה עימו אוכל להתייעץ ולקבל שירות אדיב ומסביר יותר (כולל רפואה פרטית).
    2. האם לאור הנתונים שהבאתי לעיל ישנן בדיקות נוספות שניתן לבצע ולמצות שייתרו את הצורך בביצוע ציסטוסקופיה (אני פוחד מזה פחד עז).

תודה רבה.

הוספת תגובה

• מיקרוהמטוריה ואורולוג מומלץ בצפון - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    12/10/2015

שלום רועי
    מיקרוהמטוריה הינה תופעה מוכרת שבחלקה נגרמת מסיבות שפירות דוגמת דלקת או אפילו מאמץ. על מנת לשלול מרכיבים לא שפירים נדרשות הבדיקות שעברת והומלצו לך. לצערי אף בדיקת הדמיה אינה רגישה כמו הסתכלות ישירה לכיס השתן (ציסטוסקופיה). כל הרופאים בפורום זה עובדים באיזור הצפון ותוכל להתייעץ עם מי מהם. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרבית שתן חיובית ללא לויקוציטים
    מיכל
    06/10/2015

שלום
    אני בהריון בשבוע 10
    לפני מספר ימים עשיתי בדיקת שתן כללית והיו 75 לויקוציטים, שאר הבדיקה תקינה.
    היום עשיתי בדיקה חוזרת ותרבית.
    בבדיקה היום אין לויקוציטים אבל התרבית חיובית יש Escherichia coli
    איך זה יכול להיות שאין לויקוציטים אבל יש חיידק?
    האם עליי לחזור שוב על הבדיקה לפני נטילת אנטיביוטיקה?
    תודה

הוספת תגובה

• תרבית שתן חיובית ללא לויקוציטים - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    12/10/2015

שלום מיכל
    אין תמיד בהכרח קורלציה ישירה בזמן בין שתן לכללית ושתן לתרבית. בהריון אנו נוטים להיות יותר מחמירים מבחינת הצורך בטיפול בצמיחה בשתן. ניתן בהחלט לחזור על תרבית לפני ולאחר טיפול אנטיביוטי. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול ב- Nebido
    נעם
    06/10/2015

שלום

לאור רמות נמוכות של טוסטוסטרון טופלתי למשך זמן קצר בג'ל.
    ולא מזמן עברתי לזריקת תלת חודשית.
    לעת עתה יש לי רושם שתחת הטיפול בג'ל האפקט היה טוב יותר, אף שהמינון היה נמוך.
    האם זה הגיוני? בטיפול בזריקה האפקט צריכה להיות מיידי או לוקח זמן?
    ראיתי בהוראות של הזריקה שיש לתת אותה בצורה מאוד איטית, לפחות במשך 1-2 דקות.
    אני חושב שקיבלתי אותה תוך כמה שניות.
    האם זה יכול לפגוע באפקטיביות והיעילות של הטיפול? איך אני יכול לדעת מלבד התחושה? עד כמה זה משמעותי?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול ב- Nebido

הוספת תגובה

• טיפול ב- Nebido - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    12/10/2015

שלום נועם
    מומלץ את הזריקה השניה לפבצע לאחר חודש וחצי-חודשיים ורק בהמשך כל 3 חודשים. לעיתים האפקט מעט איטי יותר וניתן לחזור על רמת טסטוסטרון בדם בשעות הבוקר כדי לאפיין באם הגיע למינון הרצוי. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    יהלי
    01/10/2015

שלום
    בת 34 לפני כחודש וחצי אושפזתי עקב סיבוך של דלקת בשתן ונהיה פיילונפריטיס בכליות
    אציין כי הכאב היה חזק יותר בכליה שמאל
    משך הטיפול באנטיביוטיקה היה כשבוע בווריד עם גנטה ורוצפין לאחר שבוע טיפול חזרה תוצאה של תרבית שתן עם פרוטאוס ואז הוחלף אנטיביוטיקה לפי רגישות במקרה של החיידק הוחלף לאוגמנטיי למשך עשרה ימים נוספים .
    הבעיה כעת מאז סיום הטיפול עדיין היו כאבים
    בקהילה שלחו לאולטרסאונד כליות ושם ניראו אבנים בכליה שמאלית בקוטר של 4 מ"מ הם קטנים לדעתי אך הבעיה היא שיש לי כאבים עמומים כמעט כול הזמן וזה כולל דקירות משמאל
    האם יש מה לעשות במצב זה ???
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    05/10/2015

שלום רעות
    כאבי מותן עלולים להישאר למשך תקופה לאחר פיילונפריטיס גם לאחר חלוף הזיהום אך בסופם הם דועכים.
    מומלצת מנוחה, שתיה מוגברת ומשככי כאבים לפי הצורך.
    בהמשכות כאבים מומלצת ביקורת חוזרת אצל אורולוג וכן לקבלת מידע על טיפול מניעתי להפחית סיכון לזיהום נוסף. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתלבט אם לעשות ניתוח TURP
    סובל מערמונית
    26/09/2015

שלום. אני בן 56. במשך 7-8 שנים, טופלתי ע"י חוסמי אלפא לבעיה של חסימה במתן שתן ועדיין, אני נזקק להפעיל את שרירי הבטן על-מנת להשתין. בחורף, מתווספת לכך גם בעיית התקיפות של מתן שתן בלילה (בקיץ הבעיה נעלמת). בשנה האחרונה התווספה לכך גם בעיית PSA שעלה מעל 4. לאחר בירור שכלל USTR, לא נמצאה כל ממאירות. הערמונית לא גדולה (עד 55 סמ"ק) אבל לוחצת. הוצע לי לעבור ניתוח TURP ואני מתלבט.

כיצד זה ישפיע על התפקוד המיני?
    מה הסיכוי לשפיכה אחורית בעת קיום יחסים?
    מה הסיכוי להסתבכות?
    האם הניתוח כעת יקטין הסיכון לסרטן בעתיד (וניתוח כריתה רדיקלי) ?
    האם לאחר הניתוח, אפטר מה- PSA הגבוה או שאני עדיין אצטרך תרופה יומית לשם כך?

נכון לעכשיו, אין לי בעיה להתרוקן (בעזרת שרירי הבטן והרבה סבלנות) אך הזרם חלש ובעיה נוספת צפויה לי בחורף. כמו-כן, אני כל הזמן על כדורים (חוסמי אלפא). מצד שני-אני לא חייב את הניתוח ואולי ניתן לשנות את התרופה..
    אשמח לעצתך.
    בתודה

לקביעת תור
    סגירה
    מתלבט אם לעשות ניתוח TURP

הוספת תגובה

• מתלבט אם לעשות ניתוח TURP - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    27/09/2015

שלום רב
    לשאלתך אין תשובה חד-משמעית והיא בהחלט בהתאם לדרגת התסמינים. הניתוח נועד לגמול מטיפול בחוסמי אלפא, אמור לשפר בהחלט את זרם השתן, יפחית היסוס התחלתי וטפטוף סופי, אך לא בהכרח ישפר את מידת התכיפות בהטלת שתן ביום ובלילה ובהחלט יגרום באחוז גבוה לשפיכה אחורית. הסיכון לפגיעה בזקפה עצמה אינו גבוה והצורך במעקב תקופתי של PSA יימשך גם בהמשך.
    קיימות אפשרויות תרופתיות חלופיות דוגמת סיאליס יומי לשיפור תסמיני שתן לצד שיפור תפקוד מיני. עליך להתייעץ עם אורולוג כולל אפשרות לקבל הערכה אובייקטיבית לגבי דרגת החסימה עם בדיקה אורודינמית. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מישהי
    24/09/2015

שלום ד"ר,
    בת 24,ללא הריונות. מזה חודשיים סובלת מתכיפות נוראית למתן שתן.במסגרת מיון עשו לי CT בטן אגן ובדף תוצאות הבדיקה היה כתוב שנמצאה אבן זעירה בגביע העליון של הכליה,ושלפוחית ללא ממצא.האורולוגים אמרו לי שזו לא הסיבה לתכיפות ולרגישות בבטן תחתונה וכל אזור איבר המין. לאחר שהמשכתי את הבירור אצל רופאים אורולוגים שראו את דיסק הCT,שניים אמרו שיש הסתיידות קטנה באגן משמאל ,ככל הנראה לא במערכת השתן. האם לדעתך,כאורוגניקולוג ההסתיידות הקטנה שתוארה יכולה להיות גורם לתחושת לחץ תמידית למתן שתן שמתעצמת בהליכה או שיעול ולרגישות רבה למגע בכל האזור של איבר המין?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    24/09/2015

שלום רב
    הרושם הינו שהתכיפות שאת מתארת אינה מאותן הסתיידויות. ייתכן והתכיפות נובעת משלפוחית רגישה וכשלב ראשון הייתי מייעץ לך לעבור בדיקת שתן לשלול דלקת וכן להפחית משקאות מרובי קפאין דוגמת קפה, תה, קולה ורד בול לסוגיו ואז לראות לאחר מספר שבועות אם יש הקלה. באם לא, יש צורך בבירור אורולוגי מעמיק יותר. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול BCG וחיסון נ' שפעת-לדר פרידמן
    יעל
    19/09/2015

בהמשך להודעתי הקודמת אני אמורה לקבל ב-7.10 את הטיפול הראשון ב-BCG בהתחלה למשך 6 שבועות.
    האם כדאי לי כבר מיד עכשיו לקבל את זריקת החיסון נגד שפעת (לפני תחילת הטיפול) או שזה לא משנה ואני יכולה לקבל את חיסון השפעת בהמשך מהלך הטיפול בשטיפות. וזאת גם משום שהבנתי כי הטיפול בשטיפות יכול להוריד את המערכת החיסונית?
    האם לחיסון נ' שפעת יכולה להיות השפעה על הטיפול ב-BCG ?, תופעות ו/או יעילות השטיפות, ומתי הכי עדיף שאקבל את זריקת החיסון נ' שפעת?

2. האם הטיפול ב-BCG יכול לגרום לשחפת?

שוב תודה וסליחה על אין ספור השאלות

הוספת תגובה

• טיפול BCG וחיסון נ' שפעת-לדר פרידמן - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    20/09/2015

שלום יעל
    מומלץ שתקבלי את החיסון נגד שפעת לפני שטיפות ה- BCG על אף שאין מחקרים יעודיים לעניין זה, לטעמי לא מומלץ לערב שמחה בששון.
    אך מן ההגינות שתפני שאלות אלו לרופא שיבצע לך את השטיפות וכן אפשרי גם לשקול את סוג השטיפות, מאחר ולסוג הגידול שנמצא לך ניתן לתת שטיפות מסוג מיטומיצין שפרוטוקול השטיפות להן קצר יותר.
    שנה טובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דר' פרידמן ראוי לכל שבח על התייחסות
    דן
    17/09/2015

הוספת תגובה

• דר' פרידמן ראוי לכל שבח על התייחסות - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    17/09/2015

תודה
    שנה טובה וגמר חתימה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוקטוריה לאחר ניתוח ערמונית
    דן
    16/09/2015

לפני חודשיים עברתי ניתוח בערמונית (TURP ) ,כל התופעות שהיו
    לאחר הניתוח (דימום ,צריבה) נעלמו והטלת השתן היא תקינה לחלוטין כעת,
    פרט לעובדה שתדירות הטלת השתן לא השתנתה ואולי אפילו התגברה (יתכן וחלקית ניתן לזקוף זאת לכך שאני נדרש לשתות יותר).
    אני קם בלילה לפחות 4 פעמים.(במהלך של _7-6 שעות שינה).
    האם התופעה הנ"ל היא זמנית ומצופה לאחר ניתוח כזה בשלב הזה,או שאין לצפות לשינוי כלשהו בעתיד.
    אודה מאד על התייחסותכם
    אהוד

הוספת תגובה

• נוקטוריה לאחר ניתוח ערמונית - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    17/09/2015

שלום אהוד
    הניתוח משפר את התסמינים החסימתיים בדמות הטבה בעוצמת השתן, היעדר היסוס התחלתי או טפטוף סופי ותחושת התרוקנות משופרת. לעיתים גם המרכיבים האיריטטיביים שציינת משתפרים עם הזמן אך באחוז נמוך יותר. יש לכך בכל מקרה טיפול אם בשינויים התנהגותיים או בטיפול תרופתי ולכן עליך להיוועץ עם האורולוג שלך. שנה טובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוקטוריה

דן
    17/09/2015

תודה רבה על התייחסותך העניינית והמהירה.
    האם בטיפול התרופתי שעשוי לסייע כיוונת לדטרוסיטול 4 מ"ג (תרופה עליה הומלץ לי לפני הניתוח, אך אז חששתי לקחתה מחשש לאצירת שתן כתגובה לתרופה,כיום לאחר הניתוח החשש שוב לא קיים,כך נדמה לי).
    ולגבי שינויים התנהגותיים הכוונה אולי לרכז את השתיה עד לשעות הערב המוקדמות?
    או שיש דברים מעבר לכך (בכל ביקורי בעבר אצל האורולוג לא הומלץ לי דבר על תלונה זו).
    ושוב תודה
    וגמר חתימה טובה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוקטוריה - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    17/09/2015

שלום דן, אכן שינוי התנהגותי הצורת הפחתת נוזלים לאחר 7 בערב כמו גם הפחתת משקאות מרובי קפאין במהלך היום ולפי הצורך הוספת תרופה דוגמת דטרוזיטול אם כי יש דור חדש של תרופות שלפי מחקרים יעילות יותר דוגמת טוביאז או וסיקר. במינונים מתגברים.
    שנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דם בשתן
    יקי
    11/09/2015

שלום רב ,
    אני בן 77 . לפתע הופיע דם בשתן . ללא כאבים .
    אני נוטל 3 פעמים ביום אופטלגין נוזלי , כך במשך שבועיים רצוף .
    האם ייתכן שאופטלגין נוזלי גורם לתופעה ?
    האם נדרש המשך ברור ?
    אם כן איזה ברור ?
    בברכה יקי

לקביעת תור
    סגירה
    דם בשתן

הוספת תגובה

• דם בשתן - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    17/09/2015

שלום יקי
    קיימים גורמים רבים לדם בשתן ולכן הדבר דורש בהחלט בירור אצל אורולוג בקופ"ח.
    הבירור כולל בדיקות שתן (כללית, תרבית וציטולוגיה), הדמיה מיוחדת שנקרת CT UROGRAPHY והסתכלות ישירה לכיס השתן - ציסטוסקופיה.
    מומלץ לגשת לאורולוג בהקדם.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבן בפיית שופכן
    טובה
    08/09/2015

שלום רב,

בחודש וחצי האחרון היה לי כאב בצד תחתון ימין שלעיתים הופיע ולעיתים נעלם, ואז בשבועיים האחרונים הכאב התגבר עד ששבוע שעבר סבלתי מתפיסת גב תחתון מימין - חזקה וכאבים חזקים. לאור זאת נשלחתי לאולטרסאונד כליות ודרכי שתן וונמצאה לי אבן בגודל 5 מ"מ בפיית שופכן מימין.
    שאר נתוני הכליות היו תקינים.

אני אמורה להמריא בעוד יומיים ל3 שבועות של טיול שחלקו ספורטיבי (אופניים)
    האם יש מה לעשות כדי למוסס את האבן עד אז?
    האם מותר לנסוע לטיול במצב כזה או שזו הזנחה ?
    כעת יש לי עדיין כאב עמום אבל קל ממה שהיה קודם.

מאוד אודה על תשובתכם,
    בברכה
    טובה

לקביעת תור
    סגירה
    אבן בפיית שופכן

הוספת תגובה

• אבן בפיית שופכן - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    08/09/2015

שלום טובה
    קיימת סבירות גבוהה לפליטה ספונטנית של האבן נוכח גודל האבן ומיקומה. על מנת להגדיל את הסיכוי מומלץ בשתיה מרובה, בתנועה וכן בטיפול תרופתי שיכול להרחיב את השופכן ולהגדיל סיכוי לפליטה.
    כדי לוודא שהאבן יצאה ניתן לחזור על הדמיה ובאם האבן עדיין שם, הפעולה הנדרשת נקראת אורתרוסקופיה ומבוצעת בהרדמה כללית. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

טובה
    09/09/2015

ד"ר פרידמן,
    הרבה תודה על התשובה המפורטת והמועילה !
    בברכה
    טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה