מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מעקב בזמן טיפול בטוסטוסטרון תחליפייוסי06/11/2015
שלום
בן 42, מטופל מזה כמה חודשים בתחליף לטוסטוסטרון (ג'ל בהתחלה, וכעת זריקת נבידו)
1. מעבר למעקב אחר רמות טוסטוסטרון בדם, איזה מעקב נדרש?
2. האם זה משפיע על הורמונים נוספים?
3. האם נדרש מעקב בדיקות דם? איזה? באיזו תדירות? (קראתי שזה עלול להשפיע על ספירות הדם ותפקודי כבד)
4. ולגבי הערמונית, שאלתי אורולוג, והוא אמר לי שבגילי (42) אין צורך בבדיקה. האם זה אכן כך באופן מוחלט? או שיש הנחיות/המלצות כלשהן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב בזמן טיפול בטוסטוסטרון תחליפי - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן06/11/2015שלום יוסי,
באם תהיה מעוניין ישנן הנחיות בעברית לפי נייר עמדה של האיגוד הישראלי לתפקוד מיני - היל"מ שתוכל למצוא באינטרנט בדיוק לסוגיות שאתה מעלה. מומלץ לעקוב אחרי תפקודי כבד וספירת דם נוכח אפשרות לעליית ההמטוקריט (מידת ריכוז הכדוריות האדומות), אין צורך למדוד רמות הורמונים אחרים ובדיקה כולל גופנית של הערמונית תאפשר לאמוד את המצב הבסיסי. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
יוסי06/11/2015שלום
האם אפשר בבקשה קישור לנייר העמדה הנ"ל?
וספציפית לגבי הערמונית, מבחינתי הלכתי לאורולוג (בשביל משהו אחר) ושאלתי אותו לגבי בדיקה ומעקב של הערמונית בגלל הטיפול בנבידו, הוא אמר שאין צורך בשום בדיקה, לא פיזית ולא בדיקת דם.
האם לדעתך יש מקום לחוו"ד אצל אורולוג נוסף?
ובאם אעשה מיוזמתי בדיקות מעקב אחר PSA זה מספק? א"כ באיזו תדירות לבצע את המעקב?
תודה רבה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בדואודרטצביקה05/11/2015
שלום רב אני בן 67, לפני כשבועיים התחלתי טיפול בדואדרט בגלל בעיות השתנה קלאסיות שאני סוחב כבר כמה שנים (קימה בלילה ותכיפות במתן שתן) וערמונית מוגדלת מאד כ-190 גרם, (בבדיקת האורולוג אין ממצא מחשיד),
עד לתחילת הטיפול בתרופה לא היו לי בעיות מיוחדות של צריבה וכיוצ"ב למעט השתנות מרובות במשך היום והלילה. ביומיים האחרונים התחלתי להרגיש צריבה קלה וקושי מסויים במתן השתן שאלתי :האם יש לתופעה זו קשר לתרופה דואודרט שאני לוקח ??? אודה מאד לתשובתכם,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף
צביקה05/11/2015שחכתי לציין שבבדיקת כליות us לפני כשבועיים הכל תקין כולל בדיקות שתן ושלפוחית השתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן06/11/2015שלום צביקה,
הייתי ממליץ שבאם הצריבה תימשך - מומלץ להיבדק ע"י אורולוג ולחזור על בדיקות שתן כדי לאפיין שאין דלקת שלא היתה בבדיקות לפני שבועיים. התרופה לא אמורה לגרום לתסמינים מעין אלו. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בדרכי השתן חוזרותיעל04/11/2015
שלום
אני בת 64 . מזה חצי שנה סובלת מדלקות בדרכי השתן אשר חוזרות על עצמן כל חודש חודש וחצי. מקבלת טיפול אנטיביוטי zennat אשר פותר את הבעיה נקודתית אך הדלקת חוזרת על עצמה. בדיקה גניקולוגית תקינה, אולטרה סאונד תקין.
אנא דעתך הרפואית לבירור הבעיה והטיפול בה.
תודה, יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בדרכי השתן חוזרות - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן05/11/2015שלום יעל. התופעה נפוצה אצל נשים. חשוב לאפיין המצאות חיידק בתרבית שתן ובהמשך לשקול טיפול מניעתי בין ארועי הזיהום, באם עם חמוציות, תכשירים טבעיים או טיפול אנטיביוטי מניעתי. כמו-כן ניתן לשקול משחה מקומית דוגמת אביסטן להפחית את התסמינים. הייתי ממליץ לך לשקול לפנות לבדיקה אורולוגית ולהתייעצות לגבי דרכי המניעה. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים שלא עוזבים!היי04/11/2015
אני עם הצרה הזאת כבר יותר מחודשיים בן 26 פעיל מינית כבר רשמתי הודעה בפורום הזה וסיפרתי על זה ששרף לי מאוד במתן שתן והרמונית מוגדלת מעט נתנו לי זריקת לשריר הישבן ו 4 כדורים נגד גנורייה וכלמדיה מחשש למחלת מין בבדיקת שתן נמצא דם בשתן וזיהום כולשהו עשו אולטרסאונד של הכליות שהיה תקין יש לציין שכל זה היה בחדר מיון באמריקה פה אני נמצא אחרי המיון הלכתי לאורולוג לבדוק תערמונית אחרי בדיקה רקטלית הוא אמר שהוא ״לא רואה כלום שמרשים אותו״אחרי עוד ביקור או שניים שהסימפטומים של שריפה בשתן ורגישות יתן באשכים(זה הסימפטומים שהיו לי באותו זמן לפניי חודש ) לו חלפה הוא נתן לי אנטביוטיקה ל30 יום(דוקסילין) שלא עזרה בכלום חוץ מלעשות לי כאב בטן שראיתי שהאורולוג הזה לא עושה תעבודה שלו כמו שצריך הלכתי לאורולוג אחר שלקח לי שתן בבדיקת סטייק שראה שיש לי דם בשתן וזיהום המליץ לעשות ct של כליות ותרביות שתן ונתן לי עוד אנטיביוטיקה גדולת טווח לעוד 14 יום בשם levofoxacin שלחתי תשתן לתרבית אחרי יומיים אמרו לי שכלום לא גדל בשתן אני יעשה בימים הקרובים את הct. השאלה שלי היא באיזה חלק להתמקד בצילום זה מאוד יקר פה באמריקה אני כבר מתוסכל ולא יודע מה קורה לי בגוף עשיתי בדיקת std הכל נקי הסימפטומים נכון לעכשיו הם:קושי במתן שתן זה אומר שאני צריך ממש ללחוץ כדי שיצא השתן וגם אז הוא יוצא בכמות קטנה למעט בבוקר כאבים בגב תחתון כבר 3 שבועות שורף לפעמיים במתן שתן כאב חד בבטן תחתונה כשאני לוחץ על איזור הבטן התחתונה(השלפוחית) אני מרגיש כאב חד שהולך לתוך הישבן אני חושב שזה כאב מהערמונית שמשליח על כל האיזור הזה בנוסף יש לי כאבים במפשעה ובלוטות לימפה נפוחות במפשעה כבר שבוע וחצי, נכון לעכשיו אני לוקח את ה levofloxacin כבר שבוע עדין ממש כואב לי בבטן התחתונה ומרגיש את הכאבים החדים בתוך הישבין שאני לוחץ על הבטן כאב גב תחתון ורגישות באשכים קבוע והשיפור היחיד שיש לי כרגע זה שהייתי מרגיש כאב בין החיבור לאשכים לפי הטבעת והוא פחות מורגש ושריפה במתן שתן פחות מורגשת אני בימים הקרובים ילך שוב לרופא לבדוק אם הזיהום בשתן עבר מה אתה חושב שיש לי דוקטור ישמח לקבל כל עצה תודה מראש !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף
היי04/11/2015אני רוצה להוסיף שהכאבים גם נמצאים ברצפת האגן במפשעה ובשרירי כל האיזור הזה ממש תפוסים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים שלא עוזבים! - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן04/11/2015שלום רב
יש לך ממצא הנקרא chronic pelvic pain syndrome הנובע מדלקת כרונית שלרוב טיפול אנטיביוטי לא בהכרח מגיב. הכאב והקושי בהטלת שתן עלול לקחת תקופה. תוכל לקרוא על הממצא הזה ולפי הצורך ליטול משככי כאבים ותרופות מפחיתות דלקת. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה שאלות
היי04/11/2015קודם כל תודה רבה על התשובה הזריזה אני באמת מעריך שאתה נותן לי עם הניסיון הרב שלך ד״ר.
כמה שאלות ההקשר למה שרשמת :
אתה נשמע מאוד בטוח שזה מה שיש לי כי זה ממש ברור ביגלל הסימפטומים שלי?
יש טיפול בזה חוץ משיכוך הכאב?
והאם כל זה קשור לדלקת בערמונית אן שזה דלקת כללית ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד 1
היי04/11/2015והאם זה טיבעי שהבלוטות לימפה נפוחות מעט באיזור במפשעה בדלקת מהסוג הזה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד 1 - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן04/11/2015שלום רב
התסמונית הינה מצבור של גורמים שאצל גברים לרוב המקור הינו מאיזור הערמונית אך בהמשך ישנה השפעה מקיפה על כל איזור האגן כולל הגדלת בלוטות לימפה מקומיות כחלק מתהליך דלקתי. אין טיפול אחד דפניטיבי ולרוב מדובר בשילוב שעם הזמן ישנה הטבה הדרגתית. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
היי04/11/2015בדרך כלל התסמונת הזאת מעידה על דלקת חיידקית של הערמונית לא לא חיידקית ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשוב לי מאוד בבקשהללא שם29/10/2015
ציסטה בגודל 5 מ"מ נחשבת לגדולה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב לי מאוד בבקשה - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן01/11/2015לא, אך יש לעקוב שגודלה לא משתנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדוקטור בוריסללא שם29/10/2015
היי האם מקרוקלציפיקציות כלומר שקיעת סידן
פרושה סיכון חלילה לסרטן אשכים ?
כי רופא אמר לי שדיעה זו נשללה ולא תומכים בה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדוקטור בוריס - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן29/10/2015היו דיווחים בעבר על אפשרות לקשר בין הדברים. בכל מקרה מעבר למעקב אצל אורולוג אין צורך בשום פעולה ניתוחית. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו
ללא שם29/10/2015ציסטה ביותרת האשך בגודל 5 מ"מ נחשבת גדולה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן01/11/2015לא, אך יש לעקוב שגודלה לא משתנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציסטה
ללא שם01/11/2015זה מסוכן עם גודלה משתנה
ומה גורם לציסטה לגדול ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציסטה - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן02/11/2015היא גדלה עקב הצטברות נוזלים בתוכה.
אני ממליץ לך לחבור לרופא אורולוג כדי שיענה לך על כל שאלותיך לאחר בדיקה גופנית. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בצד ימין לפני מתן שתןמשה26/10/2015
שלום. בן 34. סובל מכאב באופן קבוע בצד ימין לפני מתן שתן. הכאב פוסק מיד ברגע מתן שתן. יש לציין שבעת מתן שתן אין צריבה. מה יכולה להיות הסיבה לכאב הזה? הכאב מופיע לאורך היום בכל פעם לפני מתן שתן.
לתשובתכם אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בצד ימין לפני מתן שתן - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן29/10/2015שלום משה
הכאבים יכולים להיגרם עקב דלקת או לחילופין עקב סיבות נוספות דוגמת רפלוקס - שתן חוזר חזרה לכליה ימין. יש צורך בבדיקת אורולוג עם בדיקות שתן וסונר דרכי שתן עדכניות כהתחלה. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםאוהד25/10/2015
אני בן 26, בשבועיים האחרונים יש לי דחיפות במתן שתן, כל חצי שעה בערך, ואני גם מרגיש ששורף לי בפין לאחר שאני עושה פיפי..
יש לי גם כאבים ולחצים בבטן..
עשיתי בדיקות דם, בדיקות שתן, אולטרה סאונד של הכליות ודרכי השתן - והכל נמצא תקין.
אמנם בימים האחרונים המצב קצת השתפר, אבל עדיין שורף לי בפין..
בנוסף, ירד לי החשק המיני ואני מרגיש קצת כאבים/נפיחות בפין (בעיקר אחרי שאני מאונן).
האם יש צורך ללכת לאורולוג כרגע? או לחכות עוד קצת כדי לראות אם המצב משתפר?
בבדיקה אצל אורולוג הוא בודק לי את הפין פיזי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן25/10/2015שלום אוהד
ייתכן ויש לך דלקת של השופכה urethritis שלא בהכרח תתבטא בצמיחות בשתן. אם הדבר ארע לאחר יחסי מין לא מוגנים, יש לשקול בירור מכוון דרך רופא אורולוג ולאחריו לשקול טיפול אנטיביוטי.
בכל מקרה מומלץ הגברה בשתיה ומשככי כאבים דוגמת סדורל. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר בוריס שלום
אוהד25/10/2015תודה על התגובה.
האם דלקת urethritis נוצרת רק במידה וקיימתי יחסי מין לא מוגנים?
כי לא קיימתי יחסי מין כבר חודש וחצי ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר בוריס שלום - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן29/10/2015דלקת לא בהכרח נגרמת סביב יחסים אך במידה והיו יחסים כולל בחודשים האחרונים נדרשת בדיקה של פתוגנים ייחודיים על מנת לשלול תסמינים עקב הדבקה כרונית. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוננותשמואל22/10/2015
שלום
כמה שאלות בעניין אוננות ומין בבקשה
א. האם יש אמת וביסוס מדעי בהנחה (כמדומני לפי ההלכה וכן ברפואה הסינית) שריבוי יחסי מין ואוננות גורמים להזדקנות מוקדמת וחולשת הגוף עקב שפיכת זרע מרובה?
ב. מה קורה לאדם שלא מקיים יחסי מין ולא מאונן, האם נוצר אצלו זרע כל הזמן? מה קורה לזרע אם הוא לא יוצא? האם זה מזיק לגוף?
ג. מה פשר הכאבים שיש באשכים לפעמים כאשר לא מגיעים לפורקן?
ד. באם אדם מאונן הרבה, נפגע יכולת התפקוד המיני שלו בטווח הארוך? אין גבול לכמות הזרע שהגוף יכול לייצר לאורך השנים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוננות - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן22/10/2015שלום שמואל
א. אין ביסוס מדעי להזדקנות מוקדמת עקב אוננות מרובה.
ב. הזרע שנוצר נאגר עד לפליטתו - לעיתים הפליטה יכולה להופיע בלילה. הצטברות זרע אינה מזיקה לגוף.
ג. זרע שנאגר זמן עלול לגרום למיחושים מקומיים שחולפים.
ד. לא הוכח פגיעה בתפקוד המיני לטווח ארוך עקב אוננות.
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ב-BCGיעל21/10/2015
שלום רב,
התחלתי לקבל טיפול ב-BCG שהיה מלווה בדימומים ברמה בינונית עד לערב של אותו יום. הרופא אמר לי ב-3 הטפולים שכבר קיבלתי להשאר עם החומר רק לשעה. האם שהייה של שעה(מתוך השעתיים שמומלץ)עושה את העבודה כמו שעתיים? האם זה לא מוריד מההשפעה או ששעה ושעתיים זה אותו דבר . והאם למרות הדימומים לא כדאי להחזיק שעתיים?
כ"כ האם הדימומים אינם מורידים את ההפקט של הטיפול.
(נשארו לי עוד 3 טיפולים לסידרה הראשונה)
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ב-BCG - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן21/10/2015שלום יעל,
אין מחקר ספציפי המשווה שעה לעומת שעתיים. הגוף מזהה את החומר מהרגע הראשון ולכן יש אפקט גם לשעה אחת. במידה ויש דימום לפני השטיפה הבאה, יש להימנע משטיפה בעת דימום. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטראסאנד כליותמשה21/10/2015
שלום לכם
אפשר לדעת מה זה אומר?
בתודה מראש
משה
כליה ימנית בגודל 9.6 ס''מ
פרנכימה בעובי 0.7 ס''מ דלה אקוגניות שמורה
כליה שמאלית בגודל 12.2 ס''מ
פרנכימה בעובי 1.2 ס''מ אקוגניות שמורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטראסאנד כליות - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן21/10/2015שלום משה
הממצאים באולטרסאונד מדגימים כי כליה ימין קטנה מרעותה והמרקם שלה מעט דל מהרגיל. חרף זאת אין בה אבנים והכליה אינה נפוחה.
רושם כי הממצאים נובעים מהפרעה ישנה ואין בעיה חריפה כרגע.
כמובן מומלץ לפנות לרופא ששלח אותך לבדיקה כי הקונטקסט (מחלות רקע, תסמינים נוכחיים) מאד חשוב. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה בפריון או באיכות הזרעד''ר יורם דקל - מנהל הפורום19/10/2015
אני נער בן 19 וחצי
ובכל שנה אני עובר בדיקת אולטרסאונד שיגרתית
שבודקת את הציסטות שיש לי ביותרות האשכים והסיד
שלדברי הרופא אין זה מעיד דבר ונשללה המחשבה שזה גורם / סיכון
לסרטני חלילה
אז ככה אלו ממצאי הבדיקה :
אשך ימין בנפח 16.5 סמ"ק
אשך שמאל בנפח 14.6 סמ"ק
הודגמו מוקדים אקוגניים יתן כביטוי ל מיקרוליטיאזיס (הסיד-לדברי הרופא)
נגע דומה בודד באשך ימין
בראש האפידידימיס משמאל נגע ציסטי בקוטר 5מ"מ
ללא עדות להידרוצלה מסביב לאשך שמאל הודגמו מספר מבנים
צינוריים נוזליים, יש לשקול המשך בירור על ידי בדיקת דופלר
גם לפני כמה חודשים עשיתי אולטרסאונד והרופא אמר לי
שזה לא פוגע בפריון או באיכות הזרע ואמר הכל בסדר גמור
מה שרשמתי עכשו זה בדיקה חדשה פשוט עד שהלך לאורולוג שיראה את התוצאות
אני מתוח אשמח לתשובה תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדוקטור שלום רב - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן20/10/2015שלום רב
הממצאים המתוארים באשך נובעים משקיעת סידן מקומית והממצא הציסטי ביותרת האשך אינו דורש התערבות בשלב זה. הסיכון לפגיעה בפוריות אינו גבוה ולכן בשלב זה לא נדרשת התערבות. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שוב
ללא שם21/10/2015מה הכוונה הסיכון לא גבוה ולכן עדין אין פגיעה בפוריות
ציסטות יכולות להוות סכנה לפוריות שלי ?
או שקיעת הסידן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שוב - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן21/10/2015שלום רב
ציסטות ושקיעת סידן לא פוגעות בפוריות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנגשות בין תרופתית?יצחק17/10/2015
שלום רב,
לפני כחודשיים התחלתי ליטול כדור קסטרל 10 מ"ג ביום לטיפול בתכיפות במתן שתן.
מדי פעם, לצורך הפחתת לחץ רגשי לפני מתן הרצאה, אני נוטל כדור פרולול 10 מ"ג.
ביום שני הקרוב עליי לתת הרצאה, וזו תהיה הפעם הראשונה שאקח את שני הכדורים ביום אחד.
האם הדבר בעייתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנגשות בין תרופתית? - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן20/10/2015שלום יצחק
ניתן ליטול את 2 הכדורים במקביל.
באם תיקח בעתיד את הטיפול על בסיסי יומי ומאחר ושניהם מורידים לחץ דם - מומלץ על מעקב לחץ דם יומי. בהצלחה בהרצאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מונורולאורנה15/10/2015
דר' שלום רב ותודה מראש,
לאחר שבוע וחצי של כאבים בטן תחתונה שגם התעוררתי בלילה, וגם באמצע הבטן וגם בצד ימין ליד הטבור טיפה למעלה ניגשתי לרופאה וקיבלתי בדיקת שתן ותרבית. התרבית יצא שלילי אבל הליקוציטים צריך להיות מ-0-10 ויצא לי 75. קיבלתי מונורול שלקחתי ביום ראשון השבוע. ביום שלישי ניגשתי לרופאה ואמרתי שהכאבים חלפו ב-80% ועדיין יש כאבים ואמרה לי תיקחי היום עוד מונורול ומחר עוד אחד. לקחתי ביום שלישי עוד מונורול ופחדתי לקחת את השלישי. הכאבים אמנם עברו ועדיין כואב לי מדי פעם בטן תחתונה. שאלתי בבקשה, כתוב שזו מנה חד פעמית אז למה אמרה לי לקחת יותר. זה לא מסוכן שיכול לגרום לי נזק? ברצוני לציין שלמחרת אחרי שלקחתי את השני יש לי קוצר נשימה וקשה לי לנשום עד עכשיו מה שלא היה לי מעולם. זה מהמינון יתר שלקחתי? מותר לקחת גם 2 שקיות. למרות שמצויין חד משמעית שזה מנה חד פעמית !!!!! אני די מבוהלת. אני יכולה להתסתבך מהשקית השניה שלקחתי? תודה רבה רבה לך על תשובתך הכנה. דפנה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מונורול - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן15/10/2015שלום דפנה
ניתן לקחת יותר משקית מונורול אחת במצבים שונים. החומר נועד במצבי דלקת בדרכי השתן. לפי התסמינים שלך והממצאים הדלים יחסית בבדיקת השתן יש לשקול בירור גורמים אחרים לכאבי הבטן שלך דוגמת מערכת העיכול או ממצאים גניקולוגיים במקביל להערכה נוספת של רופא אורולוג. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובת ביופסיה - בהמשך לתשובתךיעל13/10/2015
ד"ר נכבד,
הבנתי שיש נטייה לחזרה ולכן אני מקבלת טפול ממושך ב-BCG . אך כוונתי בשאלה היתה האם לאחר שהוצאו 2 הגידולים במקרה ספציפי זה והאיזור נצרב האם יכול מה שהיה והוצא כבר להוות סיכון להתפשטות ?, האם סוג גידול זה יכול להתפשט?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובת ביופסיה - בהמשך לתשובתך - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן14/10/2015שלום נאוה
הסיכון של התפשטות לעומק ומחוץ לכיס השתן של גידול זה הינה נמוכה ביותר, אך קיים סיכון להישנות ולכן נדרש הטיפול. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)