פורום אורולוגיה, ניתוחים אורולוגים, מחלות הערמונית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת אולטראסאונד בטן עליונה ותחתונה
    יולי
    22/06/2016

שלום,
    בן 57, בוצע אולטראסאונד כנ"ל והתשובה היא:
    כבד בממדים תקינים, מרקמו שומני, בלתי הומוגני.
    דרכי המרה התוך והחוץ כבדיות אינן מורחבות.
    כיס המרה בעל דופן תקין ללא עדות לאבנים.
    הלבלב הודגם על כל מרכיביו בממדים ואקוגניות תקינים.
    הכליות בממדים ומנח תקינים. היחס בין הקליפה והסינוס שמור.
    הכליה הימנית בקוטר אורכי 11.2 ס"מ.
    הכליה השמאלית בקוטר אורכי 10.3 ס"מ.
    אין עדות להידרונפרוזיס.
    הטחול הודגם בממדים ואקוגניות תקינים.
    כיס השתן עם דפנות דסירים וקיבולת רגילה, לא הודגמו אבנים.
    הערמונית מוגדלת ובולטת לתוך השלפוחית משקלה כ-45 גרם.
    לאחר התרוקנות נמדדה שארית שתן גדולה כ-150 מ"ל.

1.האם התשובה תקינה? אם לא, מה לא תקין?
    2. ערמונית מוגדלת ובולטת לתוך שלפוחית השתן 45 גרם- האם בעייתי? אם כן, למי לפנות?
    3. שארית שתן גדולה- האם בעייתי ולמה? למי לפנות?

תודה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בדיקת אולטראסאונד בטן עליונה ותחתונה - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    23/06/2016

שלום יולי
    כבד בלתי הומוגני הינו נושא שעליך לדון עם גסטרואנטרולוג.
    לגבי הערמונית - גודלה מוגדל בדרגה קלה-בינונית וחשובים אם יש סימפטומים של השתן מהם אתה סובל דוגמת היסוס בזרם, זרם מקוטע, טפטוף סופי, חוסר התרוקנות, דחיפות או תכיפות של השתן והשתנה בלילה. אם קיימים תסמינים שמפריעים לך, נוכח העובדה שנשארת לך שארית שתן לפי הסונר - קיימת אפשרות לשינוי בהרגלים ולשקול טיפול תרופתי. חשוב שאורולוג יבדוק אותך וימשש את הערמונית שמרקמה תקין ואיתו גם ניתן להתייעץ לגבי צורך ואפשרויות טיפוליות. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בירור תסמינים של חסר בטסטוסטרון
    אודי
    20/06/2016

בן 34 מאז גיל הנעורים התחלתי להרגיש עייפויות ודיכדוך שגברו עם השנים חוסר בחשק מיני ושפיכה מועטה..קראתי באינטרנט על חסר הטסטוסטרון ותוצאותיו ושמתי לב שאני סובל מאותם תסמינים שרשום..לפני כמה חודשים עשיתי בדיקה והתוצאות הראו רמה 16.(שעה לפני הבדיקה היה לי אקט מיני ואין לי מושג אם זה משפיע על הבדיקה)האם כדאי להמשיך בירור מעמיק יותר במרפאה כיוון שההרגשה שלי שזה לא מאוזן לי.
    תודה

הוספת תגובה

• בירור תסמינים של חסר בטסטוסטרון - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    20/06/2016

שלום אודי
    ניתן לחזור על הבדיקה בתנאים אופטימליים עם הוספת בדיקות רלוונטיות נוספות דוגמת ספירת דם לשלול אנמיה, תפקודי בלוטת תריס ועוד.
    במקביל דרושה בדיקה גופנית להערכת ממצאים חריגים. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקע מפשעתי, איך מאבחנים ומה הטיפול
    אורח
    16/06/2016

שלום

בן 40
    כבר כמה שנים סובל מאי נוחות בחלק השמאלי של המפשעה, לעיתים כאב, לעיתים תחושה שמשהו מושך. (לפעמים זה מרגיש כאילו מאזור האשכים, אבל זה לא משם).
    בעבר נבדקתי אצל אורולוג (ידנית בלבד) במסגרת ביקור שנועד למטרה אחרת, ולאחר בדיקה ידנית (לא רואים משהו חיצוני) הוא אמר שיש לי בקע מפשעתי . ולא הומלץ על טיפול כלשהו.

רציתי לשאול

א. האם אפשר לזהות בקע מפשעתי רק באמצעות בדיקה ידנית?
    ב. האם בדיקת US יכולה להוסיף לאבחנה ולראות בדיוק במה מדובר ומה החומרה?
    ג. האם יש חובה לטפל בבקע כזה?
    ד. במידה ומטפלים, לאיזה תחום זה שייך, לאורולוגים או כירורגים? יש עדיפות למי מהם?
    ה. האם ניתוח זו האופציה הטיפולית היחידה? ובאיזו שיטה הכי טוב?

תודה

הוספת תגובה

• בקע מפשעתי, איך מאבחנים ומה הטיפול - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    16/06/2016

שלום רב
    בקע מפשעתי הינו חולשת שרירים ברצפת האגן. הבקע מאובחן בבדיקה גופנית של מישוש ובקשה להעלאת לחץ ע"י שיעול. הסונר יכול לאושש את האבחנה. יש צורך בניתוח רק באם ההתבלטות תמידית ומתמשכת והכאבים רציפים מאחר ולא בהכרח הכאבים ייפתרו עם ניתוח.
    כל רופא מנתח שעוסק בתחום יכול לתקין בקע - לרוב הכירורגים עוסקים בכך. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודגמה ערמונית בנפח 64,5 סמ"ק
    יגאל
    15/06/2016

שלום רב!
    אני בן 54, הודגמה ערמונית בנפח 64,5 סמ"ק. אין תלונות. לפני כ-5 שנים - 45 סמ"ק.
    1. האם יש צורך לעשות משהאו עם זה אם אין תלונות?
    2. אם אצטרך נינוח - האם אוכל לבצע יחסי מין?
    תודה.

הוספת תגובה

• הודגמה ערמונית בנפח 64,5 סמ"ק - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    16/06/2016

שלום יגאל
    אם אין סימפטומים של היסוס התחלתי וזרם מופחת, אין בהכרח צורך בטיפול תרופתי. קיים טיפול תרופתי שמקטין את הערמונית ועשוי להפחית סיבוכים עתידיים אך מומלץ להתייעץ לגבי יתרונותיו וחסרונותין עם אורולוג בקהילה.
    לא הייתי נחפז להינתח בהיעדר סימפטומים עך אף שניתוח פוגע רק באחוז קטן באיכות הזקפה אך יגרום לשפיכה אחורית כך שיצא פחות זרע בשפיכה כי רובו יחזור לכיס השתן. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדוקטור בוריס שלום רב אשמח שתענה לי על שאלתי
    ללא שם
    15/06/2016

עשיתי בדיקת זרע וגם שלחתי לכאן לאתר את הנתונים
    האורולוג שנתן לי את ההפניה רשם שבעוד חצי שנה לבצע עוד בדיקה
    כי הבנתי שצריך שתי בדיקות להשוואת נתונים לאינדיקציה
    ועבר חצי שנה כלומר אפשר ללכת ולעשות עוד בדיקה פשוט דוקטור
    אני חושש אני מפחד שבתשובןת יצא מורפולוגיה נמוכה מ4%
    או תנועה נמוכה
    בגדול את הבדיקת זרע הוא נתן לי כי הוא חשש לוריקוצל
    אבל עשיתי אולטרסאונד ואין עדות לא לווריקוצל ולא להידרוצל
    שתי אשכים גודל ומירקם תקין לגיל
    ומיקרוקלציפיקיות - היסתיידויות - שהבנתי מספר פעמים ממומחים שאין לה
    חשיבות רפואית כלל חסרת משמעות ולא פוגע בפיריון - גם לא ציסטות של יותרת האשכים פשוט יש לי טור למומחה כי היתעקשתי לדעת למה לבחור בריא הן 20
    יש נתונים של מורפולוגיה 4% או תנועה של זרע 39%
    ואני חושש שאני יערוך עוד בדיקה ויצא נמוך מיזה בקיצור מפחד להיתאכזב
    יש סיבה לחשוש ?

הוספת תגובה

• לדוקטור בוריס שלום רב אשמח שתענה לי על שאלתי - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    15/06/2016

שלום רב
    הייתי ממליץ שתמצא אורולוג שאתה בוטח בו ותמלא את הוראותיו. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבודרט לבד לטיפול בערמונית מוגדלת - תודה רבה
    יעקב
    14/06/2016

תודה רבה לך דר. פרידמן על עצתך לקחת אבודרט לבד כתשובה לפנייתי מה 31 למרץ. ניסיתי זאת במשך שהייה ארוכה ביפן והדבר הוכיח את עצמו, אפשר לומר, די טוב. לאור זאת ביטלתי הזמנה לניתוח.השאלה שנשארה היא מה הם הקריטריונים אם כן לנתח או לא ? האם איכות החיים? והאם המצב עשוי להשתפר עם הזמן מהסיבה שזו פעולת התרופה ו/או גם מאחר ואני בן 80 ובגיל זה חלה התכווצות של איברים שונים וגם הערמונית עשויה להתכווץ ? שוב תודה רבה

הוספת תגובה

• אבודרט לבד לטיפול בערמונית מוגדלת - תודה רבה - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    15/06/2016

שלום יעקב
    מומלץ מעקב אורולוגי תקופתי כולל סונר שיכול לאמוד את התכווצות הערמונית ובהתאם לגודל ניתן יהיה לשקול הפסקת האבודרט אם כי אז הערמונית עלולה לגדול מחדש ולא להצטמק בניגוד לאיברים אחרים. ניתוח הינו על הפרק באם החמרה בתסמיני השתן גודמת היסוס התחלתי בזרם, זרם מקוטע, טפטוף סופי מוגבר וכדומה ושטיפול תרופתי לא מיטיב את התסמינים. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבדיקת CT - מודגמות מספר הסתיידויות קטנות במרכז הערמונית
    עודד
    13/06/2016

שלום רב,מזה כשבעה חודשים אני חש בכאבים מאחורי אשך שמאל בעמידה / הליכה ממושכת.נשללה בעיה של בקע(US מפסעות)ובנוסף ביצעתי US אשכים/דרכי השתן ותקין.ע"פ המלצת כירורג אני בודק אפשרות לבעיה אורטופדית.
    אבל בבדיקה CT שבכלל קשור לבירור אחר (מוקד היפואקואי בטחול) נרשם "לבקשת הרופא בוצעה הסתכלות חוזרת בשאלה של כאבים באשך השמאלי לציין ששק האשכים לא נסרק בבדיקה .לא זוהה בקע מפשעתי או בקע אגני ..... מודגמות מספר הסתיידויות קטנות במרכז הערמונית לא ברורה משמעותם הקלינית בהיעדר תלונות אורולוגיות "
    האם יש צורך בבדיקה של נושא "הסתיידויות" ?האם יכול להיות קשור לכאבים באשר שמאל ?? מה מומלץ לעשות ??

הוספת תגובה

• בבדיקת CT - מודגמות מספר הסתיידויות קטנות במרכז הערמונית - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    13/06/2016

שלום עודד. הסתיידויות בערמונית הינו ממצא לא נדיר ולרוב לא דורש בירור נוסף.
    כאבים במפשעה יכולים להיות מוקרנים מאיזורים שונים. מומלצת בדיקת אורולוג כולל בדיקה רקטלית של הערמונית לאמוד את מרקמה ובהתאם לגילך תישקל גם בדיקת דם שנקראת PSA. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תכיפות במתן שתן וכאב סופרה פובי
    רותם
    09/06/2016

שלום

שמי רותם ואני בן 34 בריא בדרך כלל.

לפני כ 4 ימים הרגשתי צריבה חזקה בעת מתן שתן, בפעם הבאה הייתה צריבה פחות חזקה ומאז הצריבה נעלמה, מאז אני חש תכיפות במתן שתן כל שעה בערך וגם התחיל לי כאב סופרה פובי בצד השמאלי שמתגבר עם הזמן אבל לא נוראי.

בדיקת סטיק שתן הראתה שאין לויקוציטים ויש קצת דם, הרופא חשב שזה יכול להיות קשור לאבן בכליות, האם זה הגיוני למרות שאין לי כאבים בכליות בכלל אלא כאבים לא חזקים באיזור המפשעה בלבד?

האם יש לי סיבה לחשוש מדברים חמורים יותר כמו סרטן?

הוספת תגובה

• תכיפות במתן שתן וכאב סופרה פובי - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    10/06/2016

שלום רותם
    כאב פתאומי וחד שחולף עצמונית קשור לרוב לממצאים אקוטיים דוגמת תנועה של אבן או תהליך זיהומי. מומלץ לעקוב כולל בדיקת שתן חוזרת ורק באם ממצאי הדם בשתן יימשכו לאחר במספר בדיקות עוקבות בתקופה הקרובה, כדאי להתייעץ עם הרופא לגבי המשך הבירור. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לגבי הכאבים והתכיפות במתן שתן?

רותם
    10/06/2016

כמה זמן לחכות עם זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לגבי הכאבים והתכיפות במתן שתן? - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    11/06/2016

באם תוך כשבועיים ללא הקלה בתכיפות או אם הכאבים מתגברים - מומלצת בדיקה רפואית חוזרת. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלפוחית וכליות
    דני
    09/06/2016

שלום
    אני בן 43 בד"כ בריא.
    לפני 12 שנה אחרי ניתוח אפנדיציטיס היתה עצירת שתן 1.7 ! ליטר
    שיצא בקטטר. מאז לא חזר.

בחודשים האחרונים ירדתי קצת במשקל ללא כוונה כמה קילו ( אבל הירידה נעצרה ).
    הרופא נתן ליתר בטחון בדיקות דם ושתן שיצאו תקינות, תפקודי כליות תקינים,
    צילום חזה תקין.
    לפני שבוע ביצעתי US בטן.
    שתיתי 6 כוסות מים והתאפקתי מאוד כשעתיים והיה לי מעל ליטר בשלפוחית עם תחושה שצריך "להתפוצץ".
    בדיקת ה US יצאה תקינה פרט ל"גודש קל במערכת מאספת בשתי הכליות"
    והבודק אמר שזה כנראה בגלל הכמות ששתיתי.
    בסוף הבדיקה הרופא בדק גם את השלפוחית ולחץ עליה די חזק לכ 2 דקות
    למרות שהיתה מלאה מאוד בשתן. ( כתב שלפוחית חלקה תקינה וערמונית תקינה לא מוגדלת ).

מאז הלחיצה על השלפוחית יש לי כבר שבוע כאבים באיזור השלפוחית, רגישות באיזור
    וגם צורך כל הזמן להשתין גם אם יש לי מעט שתן.
    כמו כן היה קצת כאבים באיזור בין פי הטבעת לאשכים.

רציתי לדעת 1. האם לחיצה למשך 2 דקות עם המכשיר אולטרא סאונד, על השלפוחית כשהיא מלאה במעל ליטר שתן, עלול לגרום לי נזק לשלפוחית? פציעה? מה מסביר רגישות וכאב מאז באיזור השלפוחית וצורך להשתין.
    2. ***האם הלחיצה על שלפוחית מלאה מאוד בבדיקה חלילה גרמה לעליית השתן חזרה לכליות וללחץ על הכליות שגרם להן נזק שחלילה פגע בהן ( גם ככה היו גדושות ).
    מה דעתך? האם יש צורך בבירור?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שלפוחית וכליות

הוספת תגובה

• שלפוחית וכליות - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    10/06/2016

שלום אייל
    לחיצה על השלפוחית שהינו איבר אלסטי לא אמורה לגרום נזק. הכאבים עלולים להימשך תקופה בגלל מילוי מוגבר ולכן יש להשתדל ממילוי מוגבר מדי גם בעת בדיקות. אני מסכים כי 2 כליות גדושות מצביעות על כיס שתן מלא.
    באם בדיקות הדם תקינות ואין תסמינים - אין צורך בהמשך בירור נוסף אך עליך לפנות לרופא המטפל ולהתייעץ עימו. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלפוחית וכליות

דני
    10/06/2016

תודה רבה על תשובתך ועזרתך.

כאמור שלפוחית עם כליטר ואולי ליטר וחצי בבדיקת US
    ( השתנתי במשך כמעט 2 דקות אחרי הבדיקה )

אבקש רק לחדד ולהבין
    האם עצם הלחיצה לדקה על שלפוחית מלאה דוחפת את השתן
    למעלה ואולי גורמת נזק לכליות כי נדחף אליהם שתן? זה הגיוני?
    איך אדע אם לא נגרם נזק לכליות?
    והאם ייתכן נזק לערמונית בעקבות זאת ? ( אולי בגלל יש כאב בפירנאום מאז הלחיצה על השלפוחית? )

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלפוחית וכליות - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    11/06/2016

שלום רב
    ניתן לעקוב בבדיקת דם אחר תפקודי הכליות. הערמונית הינה במנח נמוך יותר ולחץ בטני לא סביר כי ישפיע עליה. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וריקוצלה קלה גורמת לכאב? עזרתכם בבקשה
    אביב
    01/06/2016

שלום למומחה, גבר בן 36 בריא. אשמח מאוד לעזרתכם!!
    סובל מכאב באשך השמאלי כחצי שנה. כל הבדיקות בוצעו כולל בקע, גב, אנטיביוטיקה וכדומה.
    באולטרסאונד אחרון (שני) מצאו וריקוצלה קלה באשך שמאל, עם רוחב הורידים עד 0.27 ס"מ, ללא היפוך זרימה במאמץ. כל השאר תקין.
    לקחתי את הממצא לאורולוג בכיר שטוען שמדובר במצב תקין לחלוטין. למרות שאני סובל מכאבים באשך הזה מזה כחצי שנה הוא מתעקש שאין מה לעשות, למרות בקשתי לניתוח/צינתור על מנת לסיים את הכאבים. הוא טוען שממצא כזה הוא לא סיבה לכאב. האם הוא צודק לדעתכם ועליי לסיים את הטיפול האורולוגי ולפנות למרפאת כאב? כיצד להמשיך את הטיפול? מאוד מאוד אודה לתשובה מפורטת. תודה!

הוספת תגובה

• וריקוצלה קלה גורמת לכאב? עזרתכם בבקשה - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    01/06/2016

שלום אביב
    כאבים באשכיים הינה תופעה שנגרמת עקב גורמים שונים הן מקומיים והן כאבים מקרינים מאיזורים אחרים. לכן חשיבות האם הכאב הוא מבודד או מערב גם איזורים אחרים.
    וריקוצלה דרגה קלה משמאל הינה תופעה נפוצה אצל גברים וקיימת סבירות גבוהה כי גם לאחר התערבות ניתוחית, הכאבים יוותרו.
    הייתי ממליץ לבצע גם ספירת זרע דרך הרופא המטפל, כי אם יש הפרעה בספירה מלווה בכאבים, האינדיקציה לניתוח יותר ממשית. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם תוצאה של eGFR נמצאה בטווח התקין
    יגאל
    26/05/2016

שלום רב!
    סיליקוזיס ריאות ברקע. אני סובל גם מנוקטוריה בשעות הלילה. eGFR 75. האם eGFR נמצא בטווח התקין? תודה.

הוספת תגובה

• האם תוצאה של eGFR נמצאה בטווח התקין - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    27/05/2016

שלום יגאל GFR מעל 60 הינו לרוב תקין. באם מפריעה לך, עליך להתייעץ עם אורולוג לגבי דרכים אפשריות לשיפור הנוקטוריה. שבת שלום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיחות ובצקת בפין בזמן עמידה. יורד בשכיבה או ישיבה.
    יאיר
    24/05/2016

שלום,
    לפני כשבוע החלה אצלי נפיחות בפין בזמן עמידה. לא מדובר בזקפה מלאה אלא מילוי של האיבר בדם כך שזה מרגיש כמו בצקת. ללא קשר לגירוי מיני.
    כאשר אני מתיישב או נשכב הנפיחות יורדת אך חוזרת מיד כאשר אני קם.
    נשללה בעיה של חסימת ורידים ע״י CT.
    אציין שאני משתמש בטבעת גומי בבסיס הפין לשמירה על הזקפה בעת קיום יחסי מין.
    המצב גורם לכאבים ותחושת אי נוחות קשה. אנא עזרתכם.

הוספת תגובה

• נפיחות ובצקת בפין בזמן עמידה. יורד בשכיבה או ישיבה. - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    25/05/2016

שלום יאיר.
    ייתכן והדבר קשור לטבעת ולכן הייתי ממליץ לך להימנע משימוש בה עד לבדיקתך ע"י אורולוג. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיחות ובצקת בפין בזמן עמידה.

יאיר
    25/05/2016

הפסקתי להשתמש ונבדקתי אצל אורולוג.
    לא היה לו תשובה מה הגורם או כיצד לטפל בסימפטום חוץ מלחכות ולראות אם משתפר.
    זה לא משתפר ולכן פניתי לכאן בשאלה האם מוכר מצב כזה. יש השערות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיחות ובצקת בפין בזמן עמידה. - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    25/05/2016

שלום רב
    אם מדובר בנפיחות ולא בשטף דם יכולות מספר סיבות כולל מרכיב דלקתי-זיהומי, תגובה לחבלה מינימלית, עקיצה עם גירוי מקומי או תהליך אלרגי מקומי.
    באם אין הפרעות בהטלת שתן אפשר גם להתייעץ עם רופא עור. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטילת ויטמינים עוזר לא עוזר והאים להמשיך
    ללא שם
    23/05/2016

שלום אני בן עשרים
    התוצאות בדיקות דם שלי תקינות
    אך אני נוטל ויטמינים של סולגאר מולטי ויטמין זה יכול לגרום לבעיה באיכות הזרע ? ואני נוטל גם הר בוסט לשיער זה ויטמין של חומצות אמינו
    יש לי צורך להפסיק אני מזיק לעצמי ? אשמח לתשובה תודה

הוספת תגובה

• נטילת ויטמינים עוזר לא עוזר והאים להמשיך - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    25/05/2016

שלום רב
    הויטמינים הנ"ל לא הוכחו כעוזרים ולא הוכחו כמזיקים ולכן משווקים כתוספי מזון ולא כתרופה - במסגרת זו אין צורך להוכיח יעילות.
    המשך יום טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת זרע בחור בן עשרים לא מרוצה כלל ולחוץ מאוד
    ללא שם
    20/05/2016

לדןקטור שלום אני בחור בן עשרים ועשיתי בדיקת זרע בהמלצת אורולוג
    כי היה חשש לוריד מורחב
    עשיתי אולטרסאונד אשכים הכל יצא תקין מבנה תקיו יותרות אשגים תקינות
    גודל אשכים תקין אין הידרוצל ואין וריקוצל
    גם בדיקת מישוש אצל אורולוג יצאה תקינה ואמר שהמיבנה והגודל תקין
    שוב אני צעיר בן עשרים לא שותה לא מעשן
    עוסק בפעילות גופנית
    למה המדדים של הזרע שלי נמוכים ? זה מתסכל אותי
    אני שולח בקובץ את תוצאות הבדיקה אשמח לתשובה
    ואני גם רציתי בירור אנדרולוגי אך שאני מיתקשר אומרים לי שמיותר כי אני צעיר ולא נשואי ואיני ממתין לילדים - הבנתי שבירורים כאלה עושים לרוב במיסגקת נישואים וקושי להביא ילד לעולם
    אני מתוסכל מהספק היה לי קושי עם הבאת ילדים או לא
    בכל אופן תראה את הבדיקה ותתן את דעתך

הוספת תגובה

• עוד משהו ששכחתי להוסיף...

ללא שם
    20/05/2016

כדי לבדוק רמת טוסטסטרון בגוף?
    ושאלה קצת שלא קשורה לזרע
    יש קשר בין תדירות האוננות לאיכות האורגזמה
    כי בזמן האחרון אין לי אורגזמה חזקה ועוצמתית הדיגדוג עדין
    ולא משמעותי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד משהו ששכחתי להוסיף... - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    22/05/2016

שלום רב
    נפח הזרע וריכוזו, כמו גם המבנה וכמות הזרע בתנועה הינם בתחום התקין. מאחר ויש צורך בזרע בודד לשם כניסה להריון, הבדיקה אצלך הינה מעודדת ביותר.
    אין צורך בבדיקת הטסטוסטרון בבחורים צעירים עם חשק מיני ושלא עברו ניתוחים במפשעה.
    תדירות האוננות תשפיע על איכות האורגזמה באם התדירות מוגזמת של מספר פעמים ביום. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים באשך שמאל או מאחוריו בעמידה ממושכת
    עודד
    14/05/2016

שלום מזה 7 חודשים אני סובל מכאבים באשך שמאל או מאחוריו ( קשה לי לאבחן בדיוק את המקום ) בדיקת US אשכים תקינה ובנוסף שני בדיקות US מפסעות תקינות ( היה חשש לבקע ) - הכאבים בעיקר בזמן עמידה / הליכה ממושכת - מה יכול להיות ? איזה בדיקה מומלצת חוץ המבדיקות שביצעתי ?? הנושא ממש פוגע לי האיכות החיים ובפעילויות יומיומיות פשוטות .

הוספת תגובה

• כאבים באשך שמאל או מאחוריו בעמידה ממושכת - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    15/05/2016

שלום עודד
    סונר אשכיים הינה בדיקה אמינה לשלול נגעים בגוף האשך עצמו. לעיתים כאבים במקום זה הינם כאבים מקרינים ממקום אחר ולכן חשובים תסמינים נוספים לפני החלטה - האם יש תלונות של מערכת השתן, הפרעות במערכת העיכול וכד'. כדאי בכל מקרה להיבדק ע"י אורולוג ולהתרשם ממצאים אחרים בבדיקה הגופנית. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים באשך - בעמידה ממושכת

עודד
    15/05/2016

שלום ד"ר - תודה רבה על התגובה - בנוסף בוצע US כליות ודרכי השתן כידי לבדוק בעיה של אבנים בכליות שיצא תקין - ביצעתי גם בדיקה פיזית של אורולוג - מה אתה ממליץ עוד לעשות ???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים באשך - בעמידה ממושכת - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    16/05/2016

לעניות דעתי השלמת את הבירור. באם הכאבים דורשים טיפול במשככי כאבים , אל תהסס ליטול. לרוב הם חולפים באיטיות ובהדרגה. אם תופיע החמרה בכאב ביחס לשבוע שלפניו, יש צורך בבדיקה רפואית חוזרת. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה